Η χρεοκοπία !

Τις επόμενες μέρες, θα ενταθεί η συζήτηση για την ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας !
Φυσικά, όλο το προηγούμενο διάστημα, έγινε μια μικρή … προβολή του θέματος, στην κατεύθυνση φυσικά που συμφέρει την ξένη και ντόπια ολιγαρχία.

Τα γνωστά τηλεπαπαγαλάκια, έπαιξαν κι εδώ σημαντικό ρόλο.
Ο περισσότερος κόσμος,  πιστεύει ότι η χρεοκοπία της χώρας, έχει να κάνει με την αδυναμία της πολιτείας να πληρώνει μισθούς ή συντάξεις !!!
Και δεν φταίει ο κόσμος γι΄αυτό.
Άμα σου παπαγαλίζουν πρωί, μεσημέρι, βράδυ, με τέτοιες ανοησίες (να μην πω καμμιά χοντράδα) τι να κάνεις.
Στο τέλος βλέπεις και συ το άσπρο … μαύρο !!! 

Λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.
1. Τα Μνημόνια δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα του χρέους ούτε κατ΄ελάχιστο. Δεν συμφωνήθηκαν καν γι΄αυτό. Άλλωστε αποτελούν την άλλη ονομασία της έκφρασης «δανειακή σύμβαση».
2. Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, μπορεί να μειώνουν τα έξοδα και να αυξάνουν τα έσοδα του κράτους, σε καμμία όμως περίπτωση δεν επιρρεάζουν το έλλειμμα της χώρας.
3. Η όλη συζήτηση γίνεται για να κρυφτεί η αλήθεια ότι αποτελούν (τα παραπάνω) προφάσεις για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Συνθήκης του Μάαστρχιτ και οι επιταγές της Λευκής Βίβλου.

Τώρα, είναι σίγουρο (και μάλιστα με μαθημτική ακρίβεια) ότι όπως σε πολλές καπιταλιστικές χώρες, έτσι και στην Ελλάδα, το μεγάλο κεφάλαιο θα υποστεί υποτίμηση ή αλλιώς ένα μέρος του (μένει να δούμε αν αυτό θα είναι μικρό, μεγάλο ή και μεγαλύτερο) θα καταστραφεί !
Είναι φανερό ότι η υπερσυσσώρευσή του δεν μπορεί να βρει διέξοδο επανεπενδύσεων με κέρδη.
Φυσικά, το πως θα γίνει αυτή, πως θα ονομασθεί (π.χ. «ελεγχόμενη πτώχευση»), τι εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν, δεν αναιρεί το γεγονός ότι έτσι ακριβώς θα γίνει.
Όλη αυτή τη διαδικασία, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου (και όχι μόνο) την έχουν … βαφτίσει χρεοκοπία !
Για να μπορούν να κινδυνολογίσουν !
Να φοβηθεί ο κόσμος και να πιστέψει ότι τον αφορά !
Ώστε να μπορέσουν, το τμήμα του κεφαλαίου που θα χάσουν, να το πάρουν πίσω από τη μεγάλη ομάδα των εργαζόμενων !
Αδιαφορώντας αν πρόκειται για τις ζωές ανθρώπων !
Τα κέρδη τους, υπεράνω όλων !

Ας μην τους κάνουμε τη χάρη !
Ας οπλιστούμε με την αλήθεια, με το δίκιο, που είναι με το μέρος μας, ας οργανωθούμε, ας αντεπιτεθούμε, να πάρουμε την εξουσία, να διώξουμε τα παράσιτα με τους παπαγάλους τους.
Αυτοί στα κανάλια για να κοροϊδέψουν τον κόσμο, εμείς με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, στους δρόμους του Αγώνα για την άλλη κοινωνία !

12 Responses to Η χρεοκοπία !

 1. Ο/Η tsatismeni_aginara λέει:

  Φάρε!!! Κάνε κάποια στιγμή μια ανάρτηση για την υγεία! Να σου πω τι ισχύει στο δημόσιο (τωρα που «ΔΕΝ» έχουμε χρεωκοπήσει):

  Ως άνεργος μπορείς να έχεις ΙΚΑ.

  Αν πιάσεις δουλειά σαν ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (π.χ. αναπληρωτής καθηγητής), πρέπει υποχρεωτικά να κόψεις το ΙΚΑ και να περιμένεις τουλάχιστον 3 μήνες ανασφάλιστος ώσπου να μαζέψεις τα ένσημα για να βγάλεις βιβλιάριο υγείας (αν υποθέσουμε ότι ο εργοδότης είναι εντάξει που το δημόσιο ποτέ δεν είναι εντάξει σε αυτά τα θέματα, πληρώνει το μερίδιο του εργοδότη 2-3 χρόνια μετά ΑΝ το θυμηθεί και το ΙΚΑ κάπως μαγικά μπαίνει μέσα…).

  Εγώ για παράδειγμα από τότε που προσλήφθηκα στο ΔΗΜΟΣΙΟ σκάω 100 ευρώ το μήνα για μια συγκεκριμένη απλή εξέταση που πρέπει να κάνω και μια επίσκεψη στο γιατρό συν άλλα 350 για μια πιο σύνθετη εξέταση κάθε 3μηνο συν μερικά φάρμακα και δεν έχω κανένα σοβαρό πρόβλημα… άλλοι που έχουν χειρότερα σκάνε πάνω από 1000 ευρώ κάθε μήνα, δουλεύουν για τα φάρμακα… Ο μισθός του συμβασιούχου κυμαίνεται από 350 ευρώ ως 900 άντε 1000 αν έχεις πολλά επιδόματα…

  Το ωράριο είναι τέτοιο που αναγκαστικά η 2η δουλειά σου δε θα είναι σταθερή (όλοι έχουμε 2η δουλειά φυσικά με 350 ευρώ χαρτζηλίκι για να διδάσκεις 300 παιδιά δε βγαίνεις). Η τοποθεσία που μας στέλνουν είναι τέτοια που αναγκαστικά πρέπει να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ γιατί έχουμε γύρω στις 4-5 ώρες πήγαινε-έλα από τη μια δουλειά στην άλλη. Με αυτές τις συνθήκες αναγκαστικά και η 2η δουλειά είναι τελείως του ποδαριού και δε σου βάζουν ούτε εκεί ασφάλεια…

  Εγώ παρακαλάω να χρεωκοπήσουμε μπας και φτιάξει κάτι…
  Αυτά για να ξέρετε γιατί σε λίγα χρόνια τα παιδιά σας θα έχουν καθηγητές μόνο 60-65 χρονών… Ακόμη κι αν αγαπάς τα παιδιά και την εκπαίδευση δεν αξίζει πραγματικά να δουλεύεις για να πηγαίνεις στους γιατρούς… Το καλοκαίρι που θα με απολύσουν για να με ξαναπροσλάβουν θα είμαι 6 μήνες ανασφάλιστη (οπότε ούτε 1 μήνας διακοπές θα πρέπει να δουλεύω κάπου και το καλοκαίρι)

  Και να θυμήσω: εμείς είμαστε οι προνομιούχοι. Κάποιοι έχουν μόνο μια δουλειά με 200-350 ευρώ και καμιά ασφάλεια… αλλά τουλάχιστον αυτοί δηλώνονται ως ΑΝΕΡΓΟΙ και παίρνουν ΙΚΑ.

  Άρα; Καλύτερα άνεργος παρά συμβασιούχος στο δημόσιο… (προ «χρεωκοπίας»… άντε να δούμε μετά…)

 2. Ο/Η faros λέει:

  tsatismeni_aginara: Και λίγα λες …

  Σκέψου το εξής:
  Αν κάποιος νέος έχει τελειώσει και κανένα πανεπιστήμιο κάτι γίνεται !
  Για τους υπόλοιπους ;;;

  Άστα, αν δεν ξεσηκωθούμε …

 3. Ο/Η blackbedlam λέει:

  Φάρε καλή σου μέρα.Με βρίσκεις πολλά θυμωμένη.
  Εχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι @@@@@@μαστε.
  Το φιλότιμό μου.Τα είπαμε,τα ζωγραφίσαμε,τα τραγουδίσαμε,τα χορέψαμε,έγιναν κατανοητά.Συμφωνούμε, τα πράγματα είναι έτσι,κατα πως όλοι μας τα περιγράφουμε και κυρίως τα βιώνουμε.Τα αναμασάμε ξανά και ξανά.
  Ε και;Τι κάνουμε γιατί τα λόγια περίσεψαν,τι στο διάβολο κάνουμε.Το σταμπάνεμά μου;
  Καλή σου μέρα και συγνώμη για το θυμό και που τα είπα σε σένα.

 4. Ο/Η ακροβατιστής λέει:

  Κανένα σκυμμένο κεφάλι! Τώρα αρχίζει η μεγάλη αναμέτρηση. Τώρα ο εργάτης πρέπει να κάνει πέρα καθέναν που κλαίει στον ώμο του προκειμένου να τον τρομοκρατήσει και του υποδείχνει να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι τα δικαιώματά του πέθαναν. Τα αντεργατικά μέτρα πρέπει και μπορεί να ανατραπούν στην πράξη και μαζί τους πρέπει να ανατραπεί η τάξη που βρίσκεται στην εξουσία.

 5. Ο/Η faros λέει:

  blackbedlam: Γεια χαρά σου !

  Αρκεί να μη μείνεις στο … θυμό !
  Ο θυμός να γίνει αγανάκτιση !
  Κι η αγανάκτιση Αγώνας !

  υ.γ. γι΄αυτό είμαι εγώ, εδώ ! Για να … εκτονωνόμαστε ! 😀

 6. Ο/Η faros λέει:

  ακροβατιστής: Τώρα είναι η ώρα για να δείξει η Εργατική Τάξη ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ !
  Οτι μπορεί, είναι ένα το κρατούμενο !
  Το θέμα είναι να αντιληφθεί τη δύναμή της και να θέλει !
  Να θέλει να ανατρέψει τον καπιταλισμό !

  ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ !

 7. Φάρε, όχι μόνο θέλουν με την προπαγάνδα τους να μας δημιουργήσουν συμπλέγματα ενοχής για τα ελλείμματά τους, για το δήθεν φάσμα της χρεοκοπίας, για την ξεχαρβαλωμένη δημόσια διοίκηση και για τόσα άλλα ακόμη, αλλά και, αναγκάζοντάς μας να ζούμε στη μιζέρια, θέλουν να μας οδηγήσουν να συμβιβαστούμε μ’ αυτή, να λησμονήσουμε αυτό που μπορούμε, δικαιούμαστε και μας αξίζει να έχουμε, θέλουν να μας συνηθίσουν να βάζουμε χαμηλότερα τον πήχη των απαιτήσεών μας. Έτσι είναι ευκολότερο να παρθούν ακόμη πιο αντιλαϊκά μέτρα, φαύλος κύκλος δηλαδή. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτό. Να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια σ’ αυτή τη λαίλαπα.

 8. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Εμείς έχουμε την υποχρέωση να καταδείξουμε την αλήθεια !

  Αυτό είναι το όπλο μας.
  Η ΑΛΗΘΕΙΑ.

  Γνωρίζω πόσο δύσκολο εγχείρημα είναι αυτό. Ο πιο πολύς κόσμος θέλει παραμύθια, ψέματα, χαϊδέματα στ΄αυτιά !
  Οφείλουμε να οπλιστούμε με τεράστια αποθέματα υπομονής, αλλά και επιμονής.
  Το δίκιο είναι με το μέρος μας … και όπως λέει κι ο λαός μας, αυτός που έχει δίκιο κάποια στιγμή θα δικαιωθεί !

 9. Ο/Η philemon λέει:

  Μια και αναφέρθηκες σε παραμύθια: Τί νομίζεις ότι είπε ο πολύς κ. Διονύσιος Σαββόπουλος, ο εκλεκτός όλων των καταστάσεων, πρόσφατα στη ΝΕΤ Σ/Κ, επ΄ ευκαιρία της ανάγνωσης παραμυθιών από την αφεντιά του στο μέγαρο μουσικής, δηλαδή με αφορμή την τζάμπα κρατική διαφήμιση;

  Ούτε λίγο ούτε πολύ απεφάνθη ότι ο λαός δεν βγαίνει στους δρόμους γιατί είναι «μουδιασμένος». Και είναι μουδιασμένος γιατί «αισθάνεται συνένοχος». Συνένοχος διότι συμμετείχε στο φαγοπότι («όλοι μαζί τα φάγαμε»). «Υπήρξε καμιά διαδήλωση εναντίον των διορισμών στο δημόσιο;» ήταν το ερώτημα-καταπέλτης με το οποίο μας …..περαίωσε!!!!!!!!!

 10. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Τι άλλο να περιμένει κανείς από έναν βολεψάκια, πρασινοφρουρό ;;;

  Από ανθρώπους που πούλησαν την ψυχή τους, για τριάντα αργύρια ;;;

  ‘Ασε … μην με πιάσουν τα διαόλια …

 11. @ faros, philemon
  Σαββόπουλος…
  Από κοράκου στόμα κρα θ’ ακούσεις!

 12. Ο/Η faros λέει:

  Λευτέρης-Δικαίος: Συμφωνώ απολύτως !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: