Ας τελειώνουμε με τις κλάψες !

Διαβάζουμε ή ακούμε ή και … λέμε:

– Ο προϋπολογισμός του 2011 είναι πολύ σκληρός
– Πολύ δύσκολος … και άδικος … και ζόρικος
– Θα μειωθούν τα λεφτά μας
– Η ανεργία θα χτυπήσει … κόκκινο
– Θα αυξηθούν οι φόροι
– Θα μας γονατίσουν οι αυξήσεις των αγαθών
– Η ανάπτυξη της χώρα έγινε πλέον ανέκδοτο

Αυτά και άλλα παρόμοια !
Και μετά ;
Μετά από αυτές τις σχετικές … κλάψες ;
Τίποτα !
Ικανοποιημένοι που τα … διαβάσαμε, ή τα … ακούσαμε, ή τα … είπαμε εμείς οι ίδιοι, αράζουμε στον καναπέ μας να δούμε το … τούρκικο !!!

Λοιπόν, φίλοι και … εχθροί:
Τέρμα οι κλάψες και τα … δάκρυα !
Τέρμα το «εμείς θα βγάλουμε το φίδι» ;
Τέρμα το … καθησιό !

Στο διά ταύτα: Είμαστε ήδη εκεί όπου ο καθένας κρίνεται όχι για το πόσο καλά παριστάνει τη θλιμμένη χήρα, αλλά από το αν έχει να συνεισφέρει στη διαμόρφωση της κοινωνικής συνείδησης μια – δυο εξηγήσεις τέτοιες που να οδηγούν σε διέξοδο.
Κι αυτό το κάνει μόνο το ΚΚΕ !

Ξεσηκωμός Τώρα !
Οργάνωση Τώρα !
Με το ΚΚΕ, να ξανακερδίσουμε τη Ζωή μας !

 

18 Responses to Ας τελειώνουμε με τις κλάψες !

 1. Ο/Η yannidakis λέει:

  βοηθησε με λιγο. Γιατι οδηγοι αυτο στο ΚΚΕ; Ενα κομμα που δεν εκπροσωπει πλεον τις λαϊκες αξιες της Αριστερας, αλλα εναν πολιτικο μαρασμο που εκπροσωπειται απο μια κασετα που παιζει η ιδια για δεκαετιες :[

 2. Ο/Η ΤRASH λέει:

  ….Τη διαφορά σ’ αυτή την πραγματικότητα την κάνει μόνο το ΚΚΕ για δυο – τρεις απλούς λόγους:

  Δείχνει ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις δεν είναι προϊόν ανάγκης του λαού, αλλά αναγκαστικές για να στηριχτεί το κεφάλαιο.

  Δείχνει ότι οι φοροαπαλλαγές δεν είναι για να πάρει ανάσα ο εργάτης αλλά για να γίνει πιο ισχυρό το αφεντικό του.

  Υπενθυμίζει ότι το περίφημο ΕΣΠΑ δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρόγραμμα για να γίνει πιο ισχυρό το κεφάλαιο.

  Και τονίζει πεντακάθαρα ότι: Αν ο λαός δεν παρεμποδίσει αποφασιστικά αυτή την πολιτική θα είναι ξανά και ξανά χαμένος.

  Το ΚΚΕ επιλέγει, αντί να «κλαίει» μαζί με τους εργάτες, να τους δείξει το δρόμο. Σπλάχνο απ’ τα σπλάχνα της εργατικής τάξης, με σχέδιο και οργάνωση ανάλογη της ανάγκης, καλεί στην αντεπίθεση με τον μόνο τρόπο που μπορεί αυτή να μην είναι ένα σύνθημα αλλά αποτελεσματικός αγώνας.

  Με την οργάνωση των λαϊκών στρωμάτων παντού όπου ζουν και εργάζονται και με καθαρό το στόχο: Το γκρέμισμα της εξουσίας των μονοπωλίων, που σημαίνει γκρέμισμα της πολιτικής εκπροσώπησής τους και την αντικατάστασή της από τα όργανα της λαϊκής εξουσίας που θα μπορούν να επιβάλουν την κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και να εφαρμόσουν με κεντρικό σχεδιασμό το πρόγραμμα της λαϊκής οικονομίας.

  Οπερ: Οι εργάτες πρέπει να πάψουν να βλέπουν σαν συμπαθητική φατσούλα τον υπουργό Οικονομικών, σαν γραφικό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, σαν μαχητικό υπερασπιστή τους την υπουργό Εργασίας. Ολους αυτούς τους έχουν πληρώσει πολύ ακριβά, θα τους πληρώσουν ακόμα ακριβότερα. Είναι η ώρα να στείλουν τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, να βάλουν πλώρη για τον δικό τους κόσμο.

  Τίποτα λιγότερο!

  http://www1.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=20/11/2010&columnId=1761

 3. Ο/Η ΤRASH λέει:

  Και ένα ενδιαφέρον άρθρο, από τον αστικό(τατο) τύπο:
  Το παραθέτω γιατί τελικά και οι αστοί μεταξύ τους τα ίδια με εμάς παραδέχονται.
  Του MATTHEW LYNN Από «BLOOMBERG» – «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

  «Ποιος θα είναι ο επόμενος; Πρώτα η Ελλάδα. Τώρα η Ιρλανδία βρίσκεται στα πρόθυρα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Οταν θα συμβεί κι αυτό, θα ακούσουμε παρήγορα λόγια πως απετράπη η μετάδοση της κρίσης, η Ευρωζώνη πατάει γερά στα πόδια της και το ευρώ σώθηκε.

  Μην πιστεύετε λέξη. Το ευρώ έχει μετατραπεί σε μια μηχανή πτωχεύεων. Μόλις ξεμπερδέψουν με την Ιρλανδία, οι αγορές θα στραφούν στην Πορτογαλία και στην Ισπανία και στη συνέχεια στην Ιταλία και στη Γαλλία. Η διαδικασία δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν διαλυθεί το ευρώ. Η κρίση της Ιρλανδίας είναι πολύ πιο σοβαρή από της Ελλάδας. Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουν οι τελευταίοι υποστηρικτές του ευρώ γιατί έφτασαν τα πράγματα ώς εκεί. Η Ελλάδα δεν έπρεπε να έχει προσχωρήσει ποτέ στο ευρώ.

  Κανείς δεν μπορεί να πει το ίδιο για την Ιρλανδία. Ηταν από τις επιτυχέστερες οικονομίες στον κόσμο επί δύο δεκαετίες. Οταν ξέσπασε η κρίση, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της όπως η Ελλάδα. Ελαβε όσα μέτρα λιτότητας μπορεί να φανταστεί κανείς και προσπάθησε να λύσει τα προβλήματά της μόνη της, χωρίς εξωτερική βοήθεια.

  Εν ολίγοις, το πρόβλημα δεν ήταν η Ιρλανδία, αλλά το ευρώ. Και αν η γενεσιουργός αιτία της κρίσης είναι το ενιαίο νόμισμα, προφανώς δεν θα σταματήσει. Ποιος θα είναι ο επόμενος; Προφανώς η Πορτογαλία. Το 2009 παρουσίασε έλλειμμα 9,3% του ΑΕΠ της, το υψηλότερο στην Ευρωζώνη μετά την Ιρλανδία, την Ελλάδα και την Ισπανία. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να το μειώσει στο 7,3% μέσα στο τρέχον έτος, αλλά είναι αμφίβολο αν θα το επιτύχει. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Bloomberg, το 38% των επενδυτών δήλωσε πως η Πορτογαλία «μάλλον» θα κηρύξει πτώχευση.

  Και μετά; Μήπως νομίζετε πως είναι ασφαλής η Ισπανία; Το δημοσιονομικό της έλλειμμα αναμένεται να φθάσει φέτος στο 9,3% και να καταγράψει το δεύτερο επίπεδο στην Ευρωζώνη. Με την οικονομία της σε στασιμότητα, μάλλον δεν θα μπορέσει να το μειώσει σημαντικά. Τα ίδια ισχύουν και για την Ιταλία. Εχει παραμείνει ώς τώρα στο απυρόβλητο επειδή κατόρθωσε να αποφύγει τα μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, τουλάχιστον σε σύγκριση με τις άλλες μεσογειακές χώρες. Εχει, όμως, τεράστιο χρέος και η οικονομία της είναι σε κακή κατάσταση από τότε που υιοθέτησε το ευρώ (…). Σε κάθε χώρα είναι διαφορετικό το εναρκτήριο λάκτισμα που προκαλεί κατάρρευση. Η βαθύτερη αιτία, όμως, είναι η ίδια. Οι οικονομίες είναι πολύ διαφορετικές για να μπορεί να τις χειρίζεται όλες μια κεντρική τράπεζα. Τα επιτόκια είναι διαρκώς λάθος για όλους. Διαφέρει μόνον ο τρόπος που εκφράζεται αυτό το λάθος. Στην Ελλάδα ήταν η δημοσιονομική κρίση. Στην Ιρλανδία η κατάρρευση των τραπεζών. Στην Ισπανία η φούσκα των κατασκευαστικών. Στη Γερμανία ένα ιλιγγιώδες εμπορικό πλεόνασμα.

  Μοναδική μόνιμη λύση είναι ο κατακερματισμός του ευρώ σε νομίσματα που μπορούν να διαχειριστούν οι χώρες. Μέχρις ότου το συνειδητοποιήσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τα σχέδια διάσωσης απλώς θα μεταφέρουν τις επιθέσεις αλλού».

 4. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Φάρε καλή μέρα,
  Η καλλιέργεια πεσσιμισμού, φόβου και κομφορμισμού, είναι από τα ισχυρότερα όπλα του συστήματος, ενάντια σε κάθε προοδευτική ιδεολογία διεκδικηση και δράση. Φυσικά τον πρώτο λόγο εδώ, τον έχουν τα ΜΜΕ. Όταν αποτυχαίνουν αυτά, αναλαμβάνουν δράση οι δυνάμεις καυταστολής.
  Είναι από τα βασικούς στόχους του λαϊκού κινήματος να αντιπαλέψει αυτές τις νοοτροπίες. Μάλλιστα, σε περιπτώσεις κατοχής,όπως στον ΒΠΠ ή χούντας τα αντιστασιακά κινήματα, χρησιμοποίησαν ακόμη και βίαιους τρόπους για να κινητοποιήσουν, τα στρώματα του πληθυσμού που βολεύονταν στην αδράνεια.
  Οι τύραννοι, ποτέ δεν αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο, αν ο λαός δεν ξεσηκωθεί και δεν διεκδικήσει!

 5. Ο/Η faros λέει:

  yannidakis: Και τι ακριβώς, σε κάνει, να νομίζεις κάτι τέτοιο ;

  Το 11 % στις πρόσφατες εκλογές ;
  Τα τεράστια Συλλαλητήρια της Δευτέρας 15 του μηνού ;
  Οι εκπληκτικές συγκεντρώσεις – πορείες που έκανε το Κόμμα σε όλη την Ελλάδ (τ΄ακούς φίλε μου, σε όλη την Ελλάδα) για την επέτειο της 17 Νοέμβρη ;

  Ευτυχώς, δηλαδή, που δεν … εκπροσωπεί την Αριστερά, γιατί αλλιώς … 😆

 6. Ο/Η faros λέει:

  ΤRASH: Πρέπει να τους δει όπως είναι !

  Ως το πολιτικό υπηρετικό προσωπικό της πλουτορκατίας, του μεγάλου κεφαλαίου !

  Και, ανάλογα να πράξει !

 7. Ο/Η faros λέει:

  ΤRASH: Όχι ότι δεν έχει την αξία του, να τα λένε αυτοί οι ίδιοι οι αστοί, αλλά, φυσικά, παραβλέπουν το κύριο:

  Ότι, η κρίση, είναι κρίση του συστήματος, κρίση του καπιταλισμού (ως υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που δεν βρίσκουν διέξοδο επανεπενδύσεων) και όχι πρόβλημα του ευρώ ή άλλου νομίσματος !
  Με την ευκαιρία: Κάνουν λάθος όσοι επιμένουν να διατυμπανίζουν ότι το ευρώ είναι αντίπαλος του δολλαρίου !
  Ξεκάθαρα, οι ΕΠΑ έσμπρωξαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσμοθετήσει το ενιαίο ευρώ – γι΄αυτό και δεν μπήκε στο ευρώ η Αγγλία !

 8. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Γεια χαρά !

  Προβληματίζεις …
  Εμένα, θετικά !

 9. Ο/Η ΤRASH λέει:

  @faros:
  Το ότι είναι δομική κρίση, υπερπαραγωγής-υπερσυσώρευσης εννοείται πως δεν τολμούν να το πιάσουν.
  Οστόσο είναι σημαντικό πως στο εν λόγω άρθρο, ως αιτίες της κρίσης αναφέρονται, δομικά ζητήματα της καπιταλιστικής οικονομίας (νονισματική πολιτική-Κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα), και όχι το «σπάταλο κράτος», οι «τεμπέληδες του δημοσίου», οι «συντεχνίες»(βλέπε ταξικά σωματεία) που διεκδικούν, οι μεγάλοι(!)φόροι στο κεφάλαιο, κλπ.
  Ακριβώς δηλαδή αποκαλύπτεται από τους ίδιους το πόσο ξετσίπωτη είναι η προπαγάνδα τους. Γιαυτό το έβαλα.

 10. Ο/Η ΤRASH λέει:

  @yannidakis:
  Βοήθησε με κι εσύ λίγο…
  Ποιές ακριβώς είναι οι «λαϊκές αξίες», ποιά η «αριστερά», ποιός ο «μαρασμός» και ποιά η «κασέτα»;
  Κάντο λίγο πιο λιανά, για να μπορεί και κάποιος να σου απαντήσει…
  Εκτός βέβαια εάν θεωρείς «λαϊκές αξίες της αριστεράς» αυτές που προβάλεις στο μπλογκ σου, όπως τα σεμινάρια της αρχιεπισκοπής, και οι ύμνοι στον επιτυχημένο Μπουτάρη, οπότε πάω πάσο.

 11. Ο/Η ΤRASH λέει:

  Υ.Γ.
  Ακόμη το ότι η κρίση είναι πανκαπιταλιστική και δεν αφορά μόνο την «χρεοκοπημένη» Ελλάδα του μνημονίου, αλλά όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που και χωρίς μνημόνιο τα ίδια μέτρα παίρνουν, και χωρίς χρεοκοπίες τα ίδια προβλήματα έχουν.

 12. Ο/Η faros λέει:

  ΤRASH: Γι΄αυτό κι εγώ είπα ότι έχει την αξία του η ανάλυση που μου έστειλες !

  Αλλά, ξέρεις τι νομίζω ;
  Ότι και κάποιες αλήθειες είναι και υποχρεωμένοι πλέον να τις λένε !

 13. Ο/Η faros λέει:

  ΤRASH: Όταν κάποιοι ακόμα πιστεύουν τον GAP και τον … «σοσιαλισμό» του τι να περιμένει κανείς !

  Δεν νομίζω να σου απαντήσει !

 14. Ο/Η faros λέει:

  ΤRASH: Καλά ότι παρασυρθήκαμε και μεις στην λογική αυτού του Μνημονίου (βλέπε μια ΑΠΛΗ διατραπεζική δανειακή Σύμβαση, που ούτως ή άλλως όταν είναι διακρατική μετέχουν και οι κυβερνήσεις των κρατών – ενδιαφερομένων), είναι αλήθεια.
  Ενώ τα μέτρα που παίρνονται είναι προαπαφασισμένα ακόμα από την υπογραφή της Συνθήκης του Μαάστριχτ.
  Και φυσικά παίρνονται σε όλη την ΕΕ !
  Ή θα παρθούν !
  Είτε με … μνημόνια (δανειακές διακρατικές συμβάσεις) είτε χωρίς !

 15. Ο/Η aliatas λέει:

  Όταν οι ανυποψίαστοι συνάνθρωποι μας συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει όλες οι απαντήσεις για το πως έχει δομηθεί η τραγική πραγματικότητα γύρω τους, θα εμφανιστεί μονομιάς μπροστά τους.

  Τι θέλω να πω; Κάτι πάρα πολύ απλό, κάτι για το οποίο η αστική εξουσία από καταβολής της ύπαρξής της, έχει καταφέρει να περάσει στις μάζες ώστε να μπορεί να ασκεί έλεγχο επάνω τους. Η επιβολή της αρνητικής σκέψης όταν το δεις σαν κάτι γενικό μπορεί να μην σου λέει και τίποτε. Αν όμως το πάρεις και αρχίσεις να εξυφαίνεις τις προεκτάσεις του τότε καταλαβαίνεις πως παίζεται το παιχνίδι.
  Η μεγαλύτερη αρνητικότητα που έχει εμφυτευτεί στον άνθρωπο, στις πλατιές λαϊκές μάζες, είναι ότι είναι αδύναμος και ανήμπορος να αντιδράσει και να ελέγξει την ζωή του. Μεγαλώνουμε οι περισσότεροι μαθαίνοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, γιατί έτσι είναι έτσι τα βρήκαμε, τίποτε δεν αλλάζει και δεν βαριέσαι αδελφέ. Αυτό καλλιεργείται και μέσω του φόβου που κάθε μέρα σπέρνουν τα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς μας συνεχώς διάφορους μπαμπούλες και κινδύνους από τους οποίους κινδυνεύουμε γενικώς.

  Αυτές τις νοοτροπίες καλούμαστε να τις αντιπαλέψουμε, αδιαπραγμάτευτα.

 16. Ο/Η faros λέει:

  aliatas: Έχεις πολύ δίκιο !

  Θυμάμαι, την εποχή λίγο πριν το ΄81, κυρίως οι δεξιοί, λέγανε «δεν πρόκειται το πασοκ να γίνει κυβέρνηση, δεν θα το αφήσουν οι αμερικάνοι» !!!

  Λίγο μετά και μέχρι σήμερα, το «τροπάριο» αυτό ακολουθεί το ΚΚΕ !
  Μερικοί μάλιστα λένε ότι οι αμερικάνοι θα μας κάνουν … Γιουγκοσλαβία, αν πάει να ανέβει το ΚΚΕ !
  Φαντάζομαι ότι κάποιοι ήδη αναθεώρησαν παρόμοιες σκέψεις μετά το 11 % !

  Σίγουρα πρέπει αυτή η γελοία μοιρολατρία και η ξενοφοβία πρέπει να βρεθούν πειστικότεροι και καλύτεροι τρόποι (από όσους έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα) να χτυπηθούν στη ρίζα τους !
  Πρέπει να πεισθεί ο κόσμος ότι οι «μπαμπούλες» και τα «φαντάσματα» είναι για μικρά παιδιά, για να … τρώνε το φαί τους !
  Για τους μεγάλους υπάρχει η θέληση να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να διώξουμε τους δυνάστες μας, να καταχτήσουμε την εξουσία, να γίνουμε κύριοι του εαυτού μας και της χώρας μας !
  Και κανένας και τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει !
  Όση δύναμη κι αν έχει …
  Ο εχθρός (ο ταξικός) είναι ολιγάριθμος …
  Απλά έχει την εξουσία και τα μέσα να μας ξεγελάει …
  Που θα πάει θα τον βάλουμε εκεί που του αξίζει.
  Στο περιθώριο της Ιστορίας !

 17. Ο/Η ΤRASH λέει:

  Να συμπληρώσω πως οι αριθμοί γέρνουν την ζυγαριά της ιστορίας, μόνο όταν τους ενώνει η οργάνωση και τους καθοδηγεί η γνώση;

 18. Ο/Η faros λέει:

  ΤRASH: Να το συμπληρώσεις ! Απαραίτητο το βρίσκω !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: