Η κοινή δράση κι ο Δούρειος Ίππος !

Τις τελευταίες μέρες, μεγάλος ντόρος γίνεται για την συγκρότηση, την παρέμβαση, τη δράση του λεγόμενου «Αριστερού Βήματος Διαλόγου».
Ο σκοπός της κίνησης αυτής, η Ενότητα της Αριστεράς, η Κοινή Δράση !
Το «Βήμα» αυτό, συγκροτήθηκε από ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, πολλοί απ΄αυτούς έχουν πραγματικά καλές προθέσεις, άλλοι πάλι δεν κρύβουν την εμπάθειά τους σε ένα … τμήμα της Αριστεράς, στο ΚΚΕ !

Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση, οι συντελεστές της προσπάθειας αυτής, με την προβαλλόμενη «Ενότητα της Αριστεράς» να εννοούν τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ !
Οπότε, είναι απολύτως κατανοητός ο στόχος τους !
Αν και δεν νομίζω να πετύχουν τίποτα, η φαγωμάρα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει βαθιές ρίζες !

Στην περίπτωση, όμως, που, τουλάχιστον οι άνθρωποι με καλές προθέσεις είναι σίγουρο ότι αυτό θέλουν, με τον όρο «Ενότητα της Αριστεράς» και «Κοινή Δράση» συμπεριλαμβάνουν και το ΚΚΕ, νομίζω, ότι πρέπει να απαντηθούν κάποια πράγματα.

1. Είναι πασιφανές ότι για να γίνει η όποια «ενότητα», απαραίτητο στοιχείο είναι ο Διάλογος ! Ένας διάλογος που να φαίνεται ότι σέβεσαι τον συνομιλητή σου, να δείχνεις περίτρανα ειλικρινείς προθέσεις, να χρησιμοποιούνται αλήθειες, να πατάς στην πραγματικότητα.
– Δεν μπορείς, όταν κάνεις κριτική σε μια πολύχρονη προσπάθεια ενός ολόκληρου Κόμματος να απαντηθεί επιστημονικά η ανατροπή του Σοσιαλισμού, να βάζεις ζητήματα «ξεσκονίσματος αγαλμάτων», «δογματισμών», δήθεν «εγκλημάτων» του Στάλιν !
– Δεν γίνεται διάλογος με ανθρώπους που όπου σταθούν κι όπου βρεθούν επιτίθενται κατά των Θέσεων, της Δράσης, της Στρατηγικής του ΚΚΕ, διαστρεβλώνοντας και παραχαράσσοντας την ουσία αυτών !
– Άντε να συννενοηθείς με ανθρώπους που στο κεφάλι τους έχουν πως θα προβοκάρουν, πως θα αναμασούν τα επιχειρήματα των σκοτεινών ιμπεριαλιστικών κέντρων !

2. «Ο διάλογος δεν είναι αυτοσκοπός», γράφει ο καθηγητής, ο Αλ. Χρύσης, «αλλά μέσο για την πραγμάτωση του κοινωνικού σκοπού… που συμπυκνώνεται κυρίως στον αγώνα εναντίον της καπιταλιστικής βαρβαρότητας όπως αυτή εκδηλώνεται διαμέσου της πολιτικής ΕΕ, ΟΝΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης».
Πολύ ωραία τα λέει ο κύριος καθηγητής !
Τα ενστερνίζονται αυτά οι υπόλοιποι οπαδοί της «Ενότητας της Αριστεράς» ;
Αν ναι, ας μας πουν:
– Αυτό δε σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ; Ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, δηλαδή του καπιταλισμού; – Γιατί όταν γίνονται τέτοιες αναλύσεις, κρύβεται επιμελώς ότι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Κόμμα που έχει τέτοιο στόχο είναι το ΚΚΕ ;
– Μπορεί κάποιος να μας πει αν τα άλλα κόμματα της «αριστεράς», έχουν στρατηγική χτυπήματος και όχι εξωραϊσμού του καπιταλισμού ; Και πως εκδηλώνεται αυτή ;

Όπως είπαμε στην αρχή του άρθρου αυτού, στο «Αριστερό Βήμα Διαλόγου» συμμετέχουν και άνθρωποι καλών προθέσεων, με αγνά αισθήματα, με αγωνίες, με προσδοκίες.
Προς αυτούς λοιπόν, όπως και στον κάθε καλοπροαίρετο, με ανοιχτό μυαλό, Αριστερό:

Αγαπητοί Συναγωνιστές,
Σκεφτείται, απλά, πως ξεκίνησε και που κατέληξε ο λεγόνενος Ενιαίος Συνασπισμός !
Δείτε, ότι κάποιοι, χρησιμοποίησαν αυτό το τεράστιο εγχείρημα για την Ενότητα της Αριστεράς, ως ευκαιρία να διαλύσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας !
Δεν γνωρίζω, αν αυτό ήταν στις αρχικές τους προθέσεις, ή προέκυψε στην πορεία, όμως το τελικό αποτέλεσμα μετράει !

Σας εφιστώ την προσοχή:
Κι αυτό το μετερίζι αγώνα (όπως το βλέπετε εσείς), κάποιοι – πλέον είναι γνωστοί – έχουν την πρόθεση να το χρησιμοποιήσουν ως Δούρειο Ίππο ενάντια στο ΚΚΕ !

Απλά προειδοποιούμε:
Έχουν γνώση οι φύλακες !

21 Responses to Η κοινή δράση κι ο Δούρειος Ίππος !

 1. Ο/Η sharm lover2 λέει:

  Φάρε, για την αρχή ας ξεκινήσουμε με την ιδιοτικοποίηση των τραπεζών. Και στην πράξη θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Δεν έλεγε ο Λένιν ότι η πράξη θα δείξει; Ότι η πράξη είναι το κριτήριο για την ανάπτυξη της ιδεολογίας. Ας προχωρήσουμε στο πρώτο βήμα λοιπόν. Και σε αυτό μπορούμε να συνεργαστούμε με την Ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά, όταν συγκρωτηθεί.

 2. Ο/Η philemon λέει:

  Για την ……ενότητα της δεξιάς σκίζεται κι ο αρχηγός Κωλοτούμπας!
  Τυχαίο;
  Δεν νομίζω!

 3. Ο/Η faros λέει:

  sharm lover2: Μπα ;;; Έτσι έλεγε ο … Λένιν ;;;

  Λίγο … ανορθόγραφο σε βρίσκω !!!
  Και … εχτός πραγματικότητας !!!

  Οι τράπεζες ιδιωτικοποιημένες είναι !
  Πως σου … ξέφυγε αυτό ;;;;;;;;;;;;

 4. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Τίποτα δεν είναι τυχαίο !

  Ούτε τυχαία ξεκίνησε κάποιος να ιδρύσει το Βήμα αυτό του Διαλόγου …
  Αν και δεν τον γνωρίζω ποιος είναι !

 5. Ο/Η philemon λέει:

  Αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
  Θεωρώ ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιο που ξεκίνησε με τον αρχηγό Κωλοτούμπα στη δεξιά, έχει και δεύτερο σκέλος που αφορά την Αριστερά. Στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει να εφαρμόζεται από καιρό. Δες τώρα: Δ.Α. – ΣΥΝ (ο Τσίπρας με τη σφραγίδα και μερικούς τσιπροφύλακες) – Αλαβάνος/ΣΥΡΙΖΑ.
  Μπορεί να μείνει έξω από το σχεδιασμό το ΚΚΕ; Θυμήσου τί είχε γράψει στο ιστολόγιό σου ο Σκεπτόμενος, σε ανύποπτο χρόνο…
  Αυτά, χωρίς, τα ξαναλέω, να αμφισβητώ τις άριστες προθέσεις ορισμένων –ή και του προηγούμενου συνομιλητή σου (που….τον αποπήρες….)

 6. Ο/Η philemon λέει:

  ΥΓ.: Εξηγώ ότι πιο πάνω χρησιμοποιώ τον όρο «Δεξιά» απολύτως συμβατικά, καθώς θεωρώ το ΠΑ.ΣΟ.Κ εξίσου σκροδεξιό με το ΛΑ.Ο.Σ (= ΛΑ.ΣΟ.Κ)

 7. […] Το “Βήμα” αυτό, συγκροτήθηκε από ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων, πολλοί απ΄αυτούς έχουν πραγματικά καλές προθέσεις, άλλοι πάλι δεν κρύβουν την εμπάθειά τους σε ένα … τμήμα της Αριστεράς, στο ΚΚΕ ! Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση, οι συντελεστές της προσπάθειας αυτής, με… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (497 λέξεις)] […]

 8. Ο/Η μπουμπη λέει:

  Το ΚΚΕ λόγω της εμπειρίας του του 1989 είναι πολύ επιφυλακτικό ως προς το θέμα των συνεργασιών.Για αυτό και δίνει τόση μεγάλη σημασία στην όσο το δυνατόν καλύτερη ομοιογένεια με όσες δυνάμεις σκέφτεται να συμμαχήσει.

  «- Δεν μπορείς, όταν κάνεις κριτική σε μια πολύχρονη προσπάθεια ενός ολόκληρου Κόμματος να απαντηθεί επιστημονικά η ανατροπή του Σοσιαλισμού, να βάζεις ζητήματα “ξεσκονίσματος αγαλμάτων”, “δογματισμών”, δήθεν “εγκλημάτων” του Στάλιν !»

  Φάρε ειδικά με αυτό το κομμάτι τα είπες όλα! Και όχι τόσο με την έννοια ότι όλοι ντε και καλά πρέπει να συμφωνούν με τις απόψεις του ΚΚΕ για την ΕΣΣΔ ή τον Στάλιν άλλα με την έννοια του εύκολου αφορισμού και της συμπόρευσης με την αστική τάξη στον αντικομμουνισμό! Μια ιδιαίτερα προσφιλής μέθοδος για τους ρεφορμιστές.Το ΚΚΕ αυτό το τίμημα πληρώνει! Το ότι δεν διάλεξε τον εύκολο αφορισμό αλλά προσπαθεί με ορθολογικό τρόπο να εξετάσει που ακριβώς και ποιά ήταν τα λάθη.Για αυτό εμένα το τελευταίο συνέδριο του ΚΚΕ ήταν ξεχωριστής σημασίας για αυτό το λόγο αλλά κυρίως και για την επιθετικότητα απο τους οπορτουνιστές και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ περί «σταλινικής στροφής» και άλλα τέτοια για να συκοφαντήσουν αυτή την προσπάθεια του ΚΚΕ!

 9. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Ε, όχι και τον … αποπήρα ! Να μην πω τη γνώμη μου ; 😀

  Το μακροπρόθεσμο σχέδιο (για μένα) είναι η πλήρης ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος !
  Με νέα κόμματα, νέες ηγεσίες, νέα … «οράματα» !
  Όλα βέβαια στα πλαίσια της διαιώνισης του καπιταλιστικού συστήματος !

  Φυσικά και το ΚΚΕ δεν είναι έξω από τους σχεδιασμούς τους …
  Όμως, για κακή τους τύχη, τα ξέρουμε αυτά τα σχέδια …

 10. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Ναι, αυτό έχει γίνει ήδη αντιληπτό !

 11. Ο/Η faros λέει:

  μπουμπη: Είχε προηγηθεί η εμπειρία με την ΕΔΑ !

  Εκείνο που ήθελα να τονίσω είναι το εξής:
  Θα έπρεπε, για τον κάθε Αριστερό, οι ανατροπές του ΄89-΄91, να αποτελέσουν πεδίο μελέτης για την καλύτερη εφαρμογή της Σοσιαλιστικής Οικοδόμησης (όπως είναι για το ΚΚΕ) και όχι πεδίο να βγουν τα … εσώψυχα κάθε χυδαίου αντικομμουνιστή (όπως έχει γίνει ειδικά στο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) !

  υ.γ. συμφωνώ απόλυτα με τις επισημάνσεις σου.

 12. Ο/Η philemon λέει:

  Εντάξει βρε Φάρε, συγγνώμη για την επανάληψη

 13. Ο/Η μπουμπη λέει:

  Και για να μην ξεχνάμε και την πρόσφατη προπαγάνδα για το Κατύν:

  Υγ:Φάρε κάτι άσχετο.Πολλά απο τα παλλαιά ποστ σου δεν λειτουργούν όπως τα πρώτα του 2007 και του μαίου το 2008.Κάποια με ενδιέφεραν να τα δω και δεν μπορώ.Τα πατάω και μου λένε ότι δεν υπάρχουν.

 14. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Μην ζητάς συγνώμη !

  Για να δώσω έμφαση το είπα …

  Άλλωστε, δεν λένε ότι: Η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως ;;;

  Άρα ;

 15. Ο/Η faros λέει:

  μπουμπη: Έχεις δίκιο … κι εγώ έχω ασχοληθεί με το θέμα Κατίν, κατά κόρον !

  υ.γ. το ξέρω, το διαπίστωσα κι εγώ, αλλά δεν ξέρω πως να διορθώσω το πρόβλημα !

 16. Ο/Η gogos λέει:

  Μα για ποια «ενοτητα της αριστερας» μιλαμε; Οπου αυτο επιχειρηθηκε, εγινε με ορους διαχειρησης του συστηματος (και δυστυχως η διακηρυξη αυτη δεν ξεφευγει απο αυτο αν δουμε τα αιτηματα) και κατεληξε στην πληρη απαξιωση στους λαους τους των ΚΚ που συμμετειχαν. Μονο που εδω υπαρχει ΚΚΕ. Δεν τσιμπαμε…
  Οσο για τους οντως καλοπροαιρετους που συμμετεχουν καλα θα κανουν να μελετησουν περισσοτερο αυτη την εμπειρια.
  Γεια σε ολους.

 17. Ο/Η faros λέει:

  gogos: Γεια χαρά !

  … πόσο μάλλον όταν η «άλλη πλευρά» σπαράσσεται και ετοιμάζεται να … αποσυντεθεί στα εξ ων συνετέθει !!!

 18. Ο/Η Χτύπημα λέει:

  Χουρμουζιάδης πρωην βουλευτής του ΚΚΕ το υπογράφει κι αυτός ή όχι;

  ΥΓ Επειδή μου έγραψες γαι τους απολυμένους από τη τυποεκδοτική αυτό που είπε και η Παπαρήγα σήμερα, ας κάνω μία ερώτηξη. Ο ΓΑΠ λεει ότι αναγκάζετε να πάρει μέτρα αν κει ιδεολογικά δε συμφωνεί. Τι διαφορετικό λεει η παπαρήγα όταν λεει ότι αναγκαζόμαστε να τους διώξουμε μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικού συστήματος;
  Επομένως οι απολυμένοι πρέπει να περιμένουν το σοσιαλισμό για να βρούν δουλειά. Τιμημένο κόμμα το ΚΚΕ, κόμμα της εργατικής τάξης ιδεολογικά και θεωρητικά και όχι πρακτικά ε;

 19. Ο/Η faros λέει:

  Χτύπημα: Δεν το ξέρω … Μπορεί … Αν διάβασες καλά το άρθρο μου, γράφω ότι συμμετέχουν ΚΑΙ άνθρωποι με ΚΑΛΕΣ προθέσεις !

  Ένας από αυτούς σίγουρα θα μπορούσε να είναι και ο σ. Χουρμουζιάδης – ή μπας και νομίζεις (όπως νόμιζαν οι δικοί σου για τον σ. Τσακνή) ότι όποιος εκδηλώνει προθέσεις «ενότητας της αριστεράς» γίνεται και εν δυνάμει αντιΚΚΕές !!!

  Αν άκουσες την σ. Παπαρήγα (και δεν στα μετέφεραν) θα άκουσες και την απάντησή της …
  Οπότε το να επανέρχεσαι, απλά δείχνει μια αντικομμουνιστική εμπάθεια – εμπάθεια που εμένα τουλάχιστον με αφήνει παγερά αδιάφορο !

 20. Ο/Η μπουμπη λέει:

  Χτύπημα,

  Είναι ανόητο να συγκρίνεις τους οικονομικούς πόρους ενος πολιτκού κόμματος όπως το ΚΚΕ με την οικονομική πολιτική που ακολουθούν τα αστικά κόμματα που εναλάσσονται στην εξουσία.Τα λεφτά δεν τρέχουν απο τα μπατζάκια του.Προέρχονται απο τα χρήματα όσων απο το κόμμα έχουν δημόσια αξιώματα,τα όργανα προπαγάνδαςτων θεσεών του(«902″,»Ρ»)και τις οικονομικές εξορμίσεις που κάνει κατα καιρούς.Τώρα όλα αυτά που κολάνε με τις επιλογές του ΠΑ»ΣΟ»Κ που ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ παίρνει τα μέτρα που παίρνει και όχι οι γελοίες δικαιολογίες που λέει και μας πλασάρεις καθώς εδω και χροοοοοοοοονια τώρα έχει πάψει να κρατά έστω και τα τελευταία φιλολαικά προσχήματα,μόνο εσύ το ξέρεις………Άσε λοιπόν αυτή τη χιλιομασημένη καραμέλα…δεν «πουλάει» πια…….

 21. Ο/Η faros λέει:

  μπουμπη: Το ξέρει … Γι΄αυτό … επιμένει !

  Μην ξεχνάς, δεν έχουν τι να πουν, είναι τόσο εκτεθειμένοι στο λαό …
  Εδώ δεν βρίσκουν … υποψήφιους !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: