Πολλές πολλές ευχές !


Ο στρατηγός Βο Νγκουγιέν Γκιαπ !

Με μήνυμα της προς την ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Βιετνάμ, η ΚΕ του ΚΚΕ, αποστέλλει τις καλύτερες ευχές της στον θρυλικό κομμουνιστή στρατηγό Βο Νγκουγιέν Γκιαπ, που συμπλήρωσε τα 100 χρόνια ζωής του.

» Αγαπητοί σύντροφοι,
Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε στον σύντροφο στρατηγό Βο Νγκουγιέν Γκιαπ τη βαθιά μας εκτίμηση και τις θερμότερες ευχές μας με αφορμή τα εκατοστά του γενέθλια.

Ο στρατηγός Βο Νγκουγιέν Γκιαπ είναι μια εμβληματική προσωπικότητα του αγώνα που διεξήγαγε ο βιετναμέζικος λαός υπό την καθοδήγηση του Κομμουνιστικού Κόμματος και την ηγεσία του Χο Τσι Μινχ. Επαιξε ηγετικό ρόλο στη στρατιωτική συντριβή του ιαπωνικού, γαλλικού και του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Υπήρξε θρυλική στρατιωτική και πολιτική μορφή στον πρώτο πόλεμο της Ινδοκίνας και τον πόλεμο του Βιετνάμ. Συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές του απελευθερωτικού αγώνα όπως οι μάχες του Λανγκ Σον, του Ντιεν Μπεν Φου, η εκστρατεία Χο Τσι Μινχ κ.ά.

Μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος από την ίδρυσή του, διετέλεσε μέλος του ΠΓ, υπουργός στην κυβέρνηση Εθνικής Απελευθέρωσης, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας, υπουργός άμυνας. Είχε σημαίνουσα θεωρητική και πρακτική συμβολή στην ανάπτυξη του παλλαϊκού πολέμου. Η πίστη του στο λαϊκό παράγοντα, στο κομμουνιστικό πνεύμα και ιδεώδες, στο σοσιαλισμό αποτελούν παρακαταθήκη για τους επαναστατικούς αγώνες των εργατών σε όλο τον κόσμο».

Και από μας, από τούτο το μπλογκ, τις Θερμότερες Ευχές μας, για ακόμη μεγαλύτερη μακροζωία με υγεία και διαύγεια για το καλό του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος.

2 Responses to Πολλές πολλές ευχές !

  1. […] Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε στον σύντροφο στρατηγό Βο Νγκουγιέν Γκιαπ τη βαθιά μας εκτίμηση και τις θερμότερες ευχές μας με αφορμή τα εκατοστά του γενέθλια. Ο στρατηγός Βο Νγκουγιέν Γκιαπ είναι μια εμβληματική… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (238 λέξεις)] […]

  2. […] Σας παρακαλούμε να μεταφέρετε στον σύντροφο στρατηγό Βο Νγκουγιέν Γκιαπ τη βαθιά μας εκτίμηση και τις θερμότερες ευχές μας με αφορμή τα εκατοστά του γενέθλια. Ο στρατηγός Βο Νγκουγιέν Γκιαπ είναι μια εμβληματική… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (238 λέξεις)] […]

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: