Πραγματικό μάθημα !

Η πλουτοκρατία της χώρας μας, αξιοποιεί όλους τους θεσμούς της Αστικής Δημοκρατίας, όπως τη Δικαιοσύνη, τα Μέσα Ενημέρωσης, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, κυρίως τα κόμματά της, ώστε να καλλιεργεί την ηττοπάθεια, την μοιραλατρία, τον συμβιβασμό, τον «συντεχνιασμό», την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Ο στόχος, ένας: Να μπορέσει να εξουδετερώσει κάθε αντίδραση στα σχέδιά της, που «βάζει» να υλοποιεί η εκάστοτε «κυβέρνησή» της !
Να σταματήσει εν τη γεννέσει της κάθε προσπάθεια να αλλάξουν τα πράγματα. Να αντιληφθεί ο λαός τη δύναμή του. Στην κυριολεξία να αποφύγει την ανατροπή της !

Στον αντίποδα αυτών των σχεδίων, οι εργαζόμενοι, συμμαχώντας με τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, γενικά τα λαϊκά στρώματα, πρέπει – και θα το κάνουν – να οργανωθούν και να αντεπιτεθούν.
Να δυναμώσουν την συσπείρωσή τους, να μην μείνει ούτε ένας εργάτης στην απ΄έξω, σε καθαρά ταξική κατεύθυνση, να σφυρηλατηθεί η ταξική ενότητα, με τελικό στόχο να αλλάξει ο συσχετισμός δύναμης στο εργατικό κίνημα, να έρθουν σε πλήρη ρήξη με τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, να ικανοποιηθούν οι δικές τους ανάγκες.

Η πρόσφατη κοινή παρέμβαση εργατών – αυτοαπασχολούμενων – αγροτών για την τιμή του ψωμιού αναδεικνύει τη δυναμική που απελευθερώνει η κοινωνική συμμαχία !
Και, αποτελεί, παράδειγμα προς μίμηση !

Το έχω ξαναγράψει:
Ένα ξυλαράκι, μπορεί να το σπάσει ο καθένας.
Πολλά ξυλαράκια μαζί, ΔΕΝ μπορεί να τα σπάσει ΚΑΝΕΝΑΣ !

4 Responses to Πραγματικό μάθημα !

 1. […] Να σταματήσει εν τη γεννέσει της κάθε προσπάθεια… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (211 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η aliatas λέει:

  Αν είσαι εργάτης έχεις υποχρέωση απέναντι στον εαυτό σου και την τάξη σου να αντισταθείς.

  Αν έχεις και οικογένεια έχεις δυο φορές υποχρέωση να αντισταθείς, για την οικογένεια και κυρίως για τα παιδιά σου που δεν έχεις δικαίωμα να τα παραδόσεις σαν πρόβατα για σφάξιμο στον εργασιακό μεσαίωνα που τους ετοιμάζουν.

  Εμείς δουλεύουμε. Εμείς οι εργάτες και οι ρυθμοί με τους οποίους η τάξη μας αυξάνει τον πλούτο είναι ασύλληπτοι και άρα είναι ασύλληπτο το πόσο δραστικά μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας.

  Ας μην τους κάνουμε δώρο την ζωή που μας ανήκει.

  Όλοι μαζί, με ταξικό προσανατολισμό, μπορούμε.

 3. […] Να σταματήσει εν τη γεννέσει της κάθε προσπάθεια… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (211 λέξεις)] […]

 4. Ο/Η faros λέει:

  aliatas: Εργάτης ή μικρομεσαίος αγρότης ή επαγγλματίας, γενικά αν είσαι προλετάριος !

  Το σύνθημα της ΚΝΕ, πολύ δυνατό:
  «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά
  Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: