Όρκος στους Αγώνες, Χρέος στη Ζωή !

Το άρθρο που ακολουθεί, είναι μια ελεύθερη … παράφραση του Λόγου του Ρήγα Φεραίου – Βελεστινλή, που περιλαμβάνεται στο «Σύνταγμά» του – που γράφτηκε 200 χρόνια πριν και παραμένει επίκαιρο !

 Όταν η ελληνική Κυβέρνηση και οι … κολαούζοι της, συστηματικά, διαχρονικά και … επίμονα, βιάζουν, αθετούν, καταφρονούν τα ιερά, τα όσια και τα δίκαια του Λαού, δεν εισακούονται από κανέναν αρμόδιο τα παράπονά του, τα αιτήματά του, οι κραυγές αγωνίας του, είναι φανερό ότι δεν του μένει (του Λαού) παρά μόνο μία λύση:

   Να αρπάξει τα όπλα όλος ο Λαός ή και τμήμα του Λαού, να προχωρήσει σε Λαϊκή Επανάσταση, για να τιμωρήσει τους τυράννους του !

   Αυτή η επιλογή του Λαού, είναι το πιο ΙΕΡΟ καθήκον του, έχει ΙΕΡΟ δικαίωμα να το κάμει, καθώς επίσης αποτελεί και το πλέον ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ από όλα τα χρέη του.
Αποτελεί Χρέος στην ίδια τη Ζωή !

Έχοντας λοιπόν, υπόψη μας τα φλογερά λόγια του Ρήγα, το ιερό μήνυμα του Ρήγα, ξεσηκωνόμαστε, οργανωνόμαστε, απαντάμε με πόλεμο στον πόλεμο της πλουτοκρατίας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Παίρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας, ορκιζόμαστε σε συνεχείς Αγώνες, μέχρις να φέρουμε σε πέρας το Χρέος μας, να δικαιώσουμε τον Ρήγα, να βρούμε τα δίκαια μας !

3 Responses to Όρκος στους Αγώνες, Χρέος στη Ζωή !

 1. […] Όταν η ελληνική Κυβέρνηση και οι … κολαούζοι της, συστηματικά, διαχρονικά και … επίμονα, βιάζουν, αθετούν, καταφρονούν τα ιερά, τα όσια και τα δίκαια του Λαού, δεν εισακούονται από κανέναν αρμόδιο τα παράπονά του, τα αιτήματά του, οι κραυγές αγωνίας του, είναι φανερό ότι δεν του μένει (του Λαού)… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (190 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η κωστής λέει:

  Ανατριχιαστικό και διαχρονικότατο!

  Την καλησπέρα μου!

 3. Ο/Η faros λέει:

  κωστής: … και άκρως επίκαιρο !

  Καλησπέρα κι από μένα !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: