Πραξικόπημα – Τροπολογία !

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ :

» Αποτελεί προσβολή, όχι προς το Κοινοβούλιο, αλλά προς το λαό η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να καταθέσει την τελευταία στιγμή  και να ψηφίσει  τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ» με την οποία εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να υπογράφει συμφωνίες και συμβάσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, χωρίς την ψήφισή τους στη Βουλή αλλά μόνο με ενημέρωση.

Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται η μέγιστη υποκρισία των αστικών κομμάτων όταν καλούν το λαό να υποταχθεί στην αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα της νομιμότητας. Επίσης καταδεικνύει ότι η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της δεν διστάζουν να φτάσουν στο έσχατο σημείο εξευτελισμού προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή και κυρίως να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο λαϊκό ταξικό κίνημα, που αντιπαλεύει τα βάρβαρα μέτρα που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου «.

Ας δούμε τις λέξεις «κλειδιά» της Ανακοίνωσης, καθώς και τα συνεπακόλουθα:

1. «πραξικοπηματική ενέργεια» – ειδικά απ΄αυτούς που «κόπτονται» για το … σεβασμό στο Σύνταγμα και άλλες τέτοιες παρλαπίπες !

2. «τροπολογία» – μία μόλις μέρα από την ψήφιση στη Βουλή τους σχετικού νομοσχεδίου, καλά αυτή η … φάμπρικα των τροπολογιών είναι «παλιά τους τέχνη, κόσκινο» !

3. «υποκρισία» – όχι τίποτα άλλο, αλλά βάζουν και τα παπαγαλάκια τους στις τιβι να βάζουν ζήτημα «σεβασμού στους νόμους του κράτους», οι φαρισαίοι -υποκριτές ! 

4. «εξευτελισμός» – πράγματι, έχουν φτάσει τελικά στον πάτο, στην προσπάθειά τους να εκχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο ξένο κεφάλαιο, δεν διστάζουν να φτύνουν τα ίδια τους τα μούτρα !

5. «μεγάλο κεφάλαιο» – πόσο μικροί, ασήμαντοι, τιποτένιοι και δειλοί μπορούν να γίνουν ! Και πόσο υπηρέτες της πλουτοκρατίας !

 

3 Responses to Πραξικόπημα – Τροπολογία !

  1. […] Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ : ” Αποτελεί προσβολή, όχι προς το Κοινοβούλιο, αλλά προς το λαό η πραξικοπηματική ενέργεια της κυβέρνησης να καταθέσει την τελευταία στιγμή  και να ψηφίσει  τροπολογία στο νομοσχέδιο «Μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΕ και το ΔΝΤ» με την οποία εξουσιοδοτείται ο υπουργός Οικονομικών να υπογράφει συμφωνίες και συμβάσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ, χωρίς την ψήφισή τους στη Βουλή αλλά μόνο με ενημέρωση. Για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται η μέγιστη υποκρισία των αστικών… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (259 λέξεις)] […]

  2. Ο/Η γιαννης μ λέει:

    και όλα αυτά,ακριβώς μια μέρα μετά το «κράξιμο» στο ΚΚΕ για την στάση του απέναντι στο Σύνταγμα…πλέον με την πρεμούρα τους να περάσουν όλα τα μέτρα δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα….από τον πολύ σεβασμό προς το Σύνταγμα έκαναν το πραξικόπημα

  3. Ο/Η faros λέει:

    γιαννης μ: Ναι … οι ξεφτίλες !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: