Θυσίες !

Μάλιστα !
Συμφωνώ κι εγώ !

Να κάνει θυσίες ο λαός …
Πολλές θυσίες … αιματηρές θυσίες …

Μπαίνει, όμως, ένα βασικό και ουσιαστικό ερώτημα:
– Για ποιον, με ποια προοπτική, για ποιο λόγο !

Η κυβέρνηση, τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, το ΔΝΤ, η Ε.Ε., μας λένε:
– Κάντε θυσίες για να σωθεί η … χώρα, για να μπορεί να δανείζεται η … χώρα, για να πάει μπροστά η … χώρα !
Τι δεν μας λένε όλοι αυτοί οι θιασώτες του καπιταλισμού ;
Δεν μας λένε, ότι όταν λένε «χώρα», εννούν την ολιγαρχία του πλούτου, δεν μας λένε ότι ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο για τα κέρδη των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.
Παράδειγμα τρανό. Θα δείτε ότι λόγω του ηφαιστείου της Ισλανδίας, θα βρεθούν πακτωλοί χρημάτων για να τα δώσουν στις αεροπορικές εταιρίες.

Εμείς, το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, λέμε κάτι άλλο:
– Ναι ! Χρειάζονται θυσίες … πολλές θυσίες, να μην αφήσει ο λαός μας λεπτό χωρίς θυσίες !
Για τον Αγώνα, για την Άλλη Κοινωνία, για τον Σοσιαλισμό, για την Ζωή !
Θυσίες για τον εαυτό του, για τα παιδιά του, για τους συντρόφους του !
Παράδειγμα τρανό. Απεργιακές κινητοποιήσεις για την επαναπρόσληψη απολυθέντων εργατών.

Οι μέν πρώτοι, ζητάν θυσίες από τον λαό μας, για την πλουτοκρατία !

Εμείς, παλεύουμε, ζητάμε θυσίες από τον λαό μας, για τον λαό μας !

5 Responses to Θυσίες !

 1. Ο/Η daimon λέει:

  Δεςκι αυτό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ———————————————————————–
  Μέγα σκάνδαλο ! Έτσι οδηγούν την χώρα σε χρεοκοπία.
  ———————————————————————–
  Το σχέδιο της χρεοκοπίας της Ελλάδας από τους διεθνείς κερδοσκόπους ήταν έτοιμο πριν τις εκλογές του περασμένου Οκτώβρη και μπήκε σε εφαρμογή την …επομένη της εκλογικής νίκης του ΠαΣοΚ.
  Στην εφαρμογή αυτού του σχεδίου έλαβαν μέρος το ίδιο το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδας.
  Συγκεκριμένα την επομένη τωνεκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα στις 22/10/09 ( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν …..αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ3 σε Τ10.
  Με αυτόν τον τρόπο άνοιγε την πόρτα στους «σορτάκηδες» που μπορούσαν να πουλάνε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα ( από 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).
  Μάλιστα το διάστημα εκκαθάρισης των εν λόγω γραμματίων ( όπως αποκαλύπτουν γνώστες της αγοράς) συχνά υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με την ανοχή των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες.
  Σαν να μην έφτανε αυτό , η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημα τους (που γίνεται δεκτό στις 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το …ζητούσαν οι διεθνείς οίκοι που εμπορεύονταν τα ομόλογα ) κατορθώνουν να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον «σορτάκια» , ο οποίος…… δεν θα είχε να παραδώσει ομόλογα μετά τη 10η ημέρα ή και αργότερα.
  Προς τον σκοπό αυτό μετέτρεψαν τη δημοπρασία που θα έπρεπε να κάνει η ΤτΕ για να βρει τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο «σορτάκιας» από υποχρεωτική σε … «προαιρετική»!!!
  Δηλαδή , με το τέχνασμα αυτό μπορούσε κάθε «σορτάκιας» εάν δεν κατόρθωνε να κερδίσει από την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων ( πάντα χωρίς να τα έχει, …Αέρας κοπανιστός δηλαδή), να ακυρώνει την συναλλαγή μετά 10 ημέρες.
  Και τα δικά μας, …δικά μας και τα δικά σας …δικά μας ! Σίγουρος τρόπος δηλαδή να κερδοσκοπήσει κανείς εναντίον της χώρας μας , χωρίς….κανένα ρίσκο!
  Και η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών υπονόμευσαν τα εθνικά μας συμφέροντα , διευκολύνοντας από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές , τους υποτιμητικούς κερδοσκόπους ( «σορτάκηδες») να εξοντώσουν την ελληνική οικονομία , εκτοξεύοντας , με ανύπαρκτο ρίσκο, το κόστος δανεισμού της χώρας μας υψηλότερα από αυτό του …Ιράκ!!!
  Δεν είναι τυχαίο ότι όπως φαίνεται στον σχετικό πίνακα , τα ελληνικά ομόλογα εκτινάχθηκαν ακριβώς από τότε που τέθηκε σε ισχύ η συγκεκριμένη διάταξη , τον περασμένο Οκτώβριο κατά την εκλογή του ΠαΣοΚ μέχρι σήμερα από 100 περίπου basis points σε …450!
  Η ζημιά από την προκλητική αυτή «εθνική μειοδοσία» για να μην πούμε τίποτα βαρύτερο , έχει ήδη γίνει και εκτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον τοκοχρεολύσια, τα οποία προέρχονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού!
  Άραγε , ….ο πρωθυπουργός τι λέει για όλα αυτά;
  ΥΓ. Η αλλαγή του κανονισμού έγινε μάλλον παράνομα, δηλαδή μόνο με εντολή του διευθυντή της Διευθ. Οργάνωσης και όχι με πράξη του διοικητή , όπως έπρεπε! Γιατί;
  Γιατί όταν μαθεύτηκε η πρακτική αυτή στους χρηματιστηριακούς κύκλους έγινε προσπάθεια να καλυφθεί το σκάνδαλο με πράξη διοικητή με αριθμό 158 της 10/2/2010 που θα νομιμοποιούσε τη μέχρι τότε πρακτική και την οποία υπέγραψε …..ο υποδιοικητής (ούτε εδώ η υπογραφή του διοικητή, Γιατί άραγε;), αλλά ….. δεν δημοσιεύτηκε ποτέ !!! Γιατί;
  Γιατί μόλις την περασμένη Πέμπτη (8/4/2010) επιβλήθηκε ο διακανονισμός των short selling σε μια μόνο ημέρα (Τ+1); Μήπως γιατί έγινε αντιληπτό το σκανδαλώδες του θέματος; Μήπως γιατί αυτό που επιθυμούσαν διάφοροι κύκλοι ….επιτεύχθηκε;
  Δεν Νογάτε Τίποτα;
  ΕΤ
  http://theamapati.wordpress.com/2010/04/16/sort/

 2. Ο/Η faros λέει:

  daimon: Εντυπωσιακό … αν και κάπως … συνωμοσιολογικό !

  Εννοώ, γράφτηκε από κάποιον δημοσιογράφο σε μια εφημερίδα, αναπαράγεται από μπλογκς, αλλά πόσο αληθινό είναι αυτό ;;;

  Όχι ότι δεν έχω ικανούς τους κερδοσκόπους ή τους υπηρέτες του (πολιτκά κόμματα ή άλλους φορείς), αλλά κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο βαθύ το πρόβλημα από το να τα ρίχνουμε αόριστα σε κάποιους κερδοσκόπους !

  Στό κάτω κάτω της γραφής, όσα αναφέρονται στο άρθρο δεν είναι τίποτα άλλο παρά εφαρμογές της » Καπιταλιστικής Οικονομίας «, εννοώ ότι αυτά γίνονταν πάντα και θα γίνονται συνέχεια όσο υπάρχει αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα.

  Και οι «σορτάκηδες» και οι «ομολογιακοί» και οι «χρηματιστηριακοί» και γενικά όλα τα πολιτικά και οικονομικά λαμόγια, όσο βρίσκουν πολιτικό προσωπικό έτοιμο να τους υπηρετήσει, θα κάνουν τα δικά τους !

  Άλλος ένας λόγος, πάντως, να πετύχει η 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ !

 3. Ο/Η daimon λέει:

  Ασφαλώς και είναι μέσα στα γνωστά πλαίσια! Φαίνεται ότι έχει βάση πάντως.
  Άλλος ένας λόγος βέβαια!!!!!!!!!!!!!

 4. Ο/Η Θυσίες ! | No Style λέει:

  […] Δεν μας λένε, ότι όταν λένε… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (201 λέξεις)] […]

 5. Ο/Η faros λέει:

  daimon: Ξέρεις, πολλές φορές, λέμε στους ανθρώπους ότι αν έρθετε στο Κόμμα, θα πρέπει να κάνετε πολλές θυσίες …

  π.χ. περικοπές στην ατομική σας βόλεψη, στη διασκέδασή σας, πρέπει να αγωνιστείτε, τυχόν να χάσετε μεροκάματα κλπ. κλπ.

  … και μας λένε: τότε να πάμε στα άλλα κόμματα που μας υπόσχονται …
  Αποδείχτηκε τι τους υπόσχονταν … φύκια για μεταξωτές κορδέλες !

  Ήρθε η ώρα να το καταλάβουν όλοι !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: