Αλλαγή πλεύσης ;;; Μπαααα …

Το παρακάτω άρθρο, δημοσιεύτηκε, σήμερα 1/4/2010, στην εφημερίδα «Αυγή», και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση μόλις το διάβασα …

Η Αλ. Παπαρήγα για τον Ν. Μπελογιάννη (τίτλος)

» Στην ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ και στα ζητήματα της συγκυρίας αναφέρθηκε χθες η Αλ. Παπαρήγα, σε εκδήλωση του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 58 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γουδή, έγιναν παράλληλα τα αποκαλυπτήρια μνημείου που τοποθέτησε το ΚΚΕ. Η Αλ. Παπαρήγα στην ομιλία της είπε ότι «ο Μπελογιάννης δολοφονήθηκε επειδή ήταν στέλεχος του ΚΚΕ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας» και πρόσθεσε πως «η νέα γενιά να ξέρει, ότι δολοφόνοι του Μπελογιάννη και των συντρόφων του δεν ήταν μόνο οι στρατοδίκες και πολύ περισσότερο οι εκτελεστές, αλλά πριν απʼ όλα η πλουτοκρατία του τόπου, το Παλάτι, οι ΗΠΑ και βεβαίως η κυβέρνηση Πλαστήρα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην απαγόρευση της ελεύθερης δράσης κομμουνιστικών κομμάτων σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες, στο γκρέμισμα σοβιετικών μνημείων που στήθηκαν μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στις απειλές απόλυσης απεργών για να προσθέσει ότι υπεύθυνοι γι’ αυτά «είναι το πολιτικό προσωπικό των αστικών κυβερνήσεων των κρατών – μελών της Ε.Ε., είναι πρωθυπουργοί και πρόεδροι που τους βλέπουμε φαρδιά-πλατιά στις καθιερωμένες ομαδικές φωτογραφίες μετά τη λήξη κάθε συνόδου της Ε.Ε., όλοι μαζί, αντάμα, σαν μια γροθιά».

Τέλος, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε για τους αγώνες του μέλλοντος ότι «δεν χωράει η παραμικρή αυταπάτη ότι η αστική τάξη, συνολικά ο ιμπεριαλιστικός παράγοντας, θα αφήσει το λαϊκό κίνημα να βαδίσει ανενόχλητο προς τους μεγάλους στόχους του».

… μάλιστα, σκέφτηκα, να αποστείλω ένα συγχαρητήρια μήνυμα, γιατί πραγματικά δεν περίμενα – τηρουμένων των αναλογιών – αντικειμενικό άρθρο για το ΚΚΕ και για Κομμουνιστή Ηγέτη από το έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ !
Και όμως !
Τελικά, δεν το έκανα !
Γιατί ;
Δείτε τις ετικέτες που παραπέμπει το άρθρο και θα καταλάβετε:
– Αριστερά
– ΚΚΕ
– Κόμματα
– Κόμματα (αριστερά) (σ.σ.: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )
– Πολιτική
– Σταλινισμός (σ.σ.: όχι που θα τους … ξέφευγε !!! )

Είπα κι εγώ: Είχαμε επιτέλους αλλαγή πλεύσης ;;;
Η απάντηση προφανής: Μπαααααααααααα !!!

15 Responses to Αλλαγή πλεύσης ;;; Μπαααα …

 1. Ο/Η giorgos λέει:

  Σύντροφε ήμουν χθές στο Γουδί και ομολογώ ότι η στιγμή που με άγγιξε ποιό πολύ ήταν όταν κάναμε ενος λεπτού σιγή και στα μεγάφωνα έπαιζε το »επέσατε θύματα».

 2. […] Το παρακάτω άρθρο, δημοσιεύτηκε, σήμερα 1/4/2010, στην εφημερίδα “Αυγή”, και μου έκανε πολύ θετική εντύπωση μόλις το διάβασα … Η Αλ. Παπαρήγα για τον Ν. Μπελογιάννη (τίτλος) ” Στην ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ και στα ζητήματα της συγκυρίας αναφέρθηκε χθες η Αλ. Παπαρήγα, σε εκδήλωση του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 58 χρόνων από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη. Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Γουδή, έγιναν παράλληλα τα αποκαλυπτήρια μνημείου που τοποθέτησε το ΚΚΕ. Η Αλ. Παπαρήγα στην… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (327 λέξεις)] […]

 3. Ο/Η faros λέει:

  giorgos: … στον ΤΙΜΙΟ που δώσατ΄αγώνα … είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να μην συγκινηθείς …

  Την σημερινή ελευθερία μας την οφείλουμε σ΄αυτούς τους συντρόφους ΜΑΣ !
  Εμείς, τουλάχιστον, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ και να τους θυμόμαστε και να προσπαθούμε να ακολουθούμε τα βήματά τους !
  Τουλάχιστον …

 4. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  🙂 «Καλή Ανάσταση»…όπως την επιθυμούμε Φάρε…. 🙂 🙂

 5. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Αμήν … φίλε μου … αμήν !

 6. Ο/Η giorgos λέει:

  Σύντροφε καλό πάσχα να χουμε και ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

 7. Ο/Η faros λέει:

  giorgos: Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω ! 😀

 8. Ο/Η κωστής λέει:

  Φάρε μου,

  Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση!
  Καλό τριήμερο, καλή ξεκούραση, καλά κρασιά και μεζέδες 😀

  Να περάσεις τέλεια! 🙂

  Θερμή καλημέρα!

 9. Ο/Η faros λέει:

  κωστής: Χίλια ευχαριστώ !

  Πολλές ευχές κι από μένα, μην ξεχάσεις να τις στείλεις και στο … υπεραντλαντικό έτερόν σου ήμισυ !

  Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση !

 10. Ο/Η silia λέει:

  Συγγνώμη για το άσχετο (με το θέμα της ανάρτησης σου) του σχολίου μου , αλλά θέλω να ευχηθώ μια χαρούμενη Ανάσταση , σε σένα και σε όλους όσους αγαπάς .
  Ανάσταση , παντού . Μέσα μας , γύρω μας , στο μυαλό και στην ζωή μας και πάνω απ’ όλα στα όνειρα μας …
  Χρόνια πολλά .

 11. Ο/Η faros λέει:

  silia: Πολλά πολλά … μιλιούνια … άπειρα «ευχαριστώ» !

  Και άλλα τόσα … «επίσης» … και … «αμήν» !

 12. Ο/Η γιαννης μ λέει:

  να και η απάντηση της ΣΕ στημ παρόλα του Βήματος (ναι ρε του γνωστού που καλωσόριζε του Γερμανούς στην Κατοχή)

  «Αθήνα 01/04/2010

  Προς την εφημερίδα «Το Βήμα»

  Τον Διευθυντή κ. Παντελή Καψή

  Σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας την Τρίτη 30 Μάρτη 2010, που υπογράφει η κ. Λαμπρινή Κουζέλη, με θέμα την επανέκδοση δύο βιβλίων του Νίκου Μπελογιάννη επιχειρείται μια παραπλάνηση του αναγνωστικού κοινού.

  Δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια ο τίτλος: «Ο άγνωστος Μπελογιάννης αποκαλύπτεται. Η σχεδόν ταυτόχρονη έκδοση των δύο έργων του φέρνει στο προσκήνιο τη συγγραφική δράση του αγωνιστή της Αριστεράς».

  Και αυτό γιατί πρόκειται για δύο βιβλία που έχουν εκδοθεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», εκδοτικό του ΚΚΕ, με ευρύτατη κυκλοφορία.

  Συγκεκριμένα:

  1. «Το ξένο κεφάλαιο στην Ελλάδα» κυκλοφόρησε το Μάρτη του 1998 με πρόλογο της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Δόθηκε στο εκδοτικό «Σύγχρονη Εποχή» για έκδοση με απόφαση του Κόμματος, προς τιμήν των 80 χρόνων του ΚΚΕ, και δεν «το ανέσυρε η Σύγχρονη Εποχή από τα αρχεία του ΚΚΕ», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμά σας.

  2. «Το Σχέδιο για μια ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας», με εισαγωγή της Ελλης Παππά, κυκλοφόρησε τον Απρίλη του 1983, με τίτλο «Κείμενα από την απομόνωση».

  Στο δημοσίευμά σας δεν αναφέρεται ότι το βιβλίο αυτό εκδόθηκε από τη «Σύγχρονη Εποχή», παρόλο που αναφέρεται σε σημείωση του εκδότη του επανεκδοθέντος βιβλίου. Επειδή πιθανόν οι συντάκτες σας δε φροντίζουν ή δεν ενδιαφέρονται να ερευνούν ολοκληρωμένα ορισμένα θέματα πριν τα παρουσιάσουν, σας αποστέλλουμε αντίτυπο της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» του 1983 για να την αντιπαραβάλλετε με τη σημερινή και να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για το ίδιο ακριβώς βιβλίο.

  Δε θεωρούμε τις «παραλείψεις» αυτές τυχαίες, αλλά ως προσπάθεια να δημιουργηθούν αβάσιμες και ψευδείς εντυπώσεις ότι το ΚΚΕ και το εκδοτικό «Σύγχρονη Εποχή» δεν πρόβαλαν το συγγραφικό έργο του Νίκου Μπελογιάννη. Αυτές οι παραπλανητικές εντυπώσεις εξυπηρετούν την επιχείρηση να αποσυνδεθεί η ηρωική ιστορία του Νίκου Μπελογιάννη από την πορεία του ως στελέχους του ΚΚΕ.

  Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλούμε να δημοσιευτεί η επιστολή μας στην ανάλογη σελίδα της εφημερίδας σας.

  Μετά τιμής

  Για τη

  ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕΒΕ

  Καίτη Φειδάκη»

 13. Ο/Η γιαννης μ λέει:

  και όπιοος εξακολουθεί να έχει αυταπάτες για τον ρόλο του συγκροτήματος ορίστε και η αλλού για αλλού απάντησή τους….κλασσικά απομονώνουν ένα κομμάτι (εντελώς αντιδεολογική διαδικασία σύμφωνα με τους απλούς κανόνες της δημοσιογραφίας) και η απάντηση στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι πανηγύρι….φυσικά απάντηση στο κομμάτι ότι απόλυτα συνειδητά έγινε ότι έγινε δεν υπάρχει (για να μην ξεχνώμαστε)

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=44&la=1&ct=6

  αυτός είναι ο ρόλος (απόλυτα ταξικός) του «συγκροτήματος» και όχι μόνο…

 14. Ο/Η faros λέει:

  γιαννης μ: Παλιά τους τέχνη κόσκινο ! Πες πες ψέματα, στο τέλος τα πιστεύουν και οι ίδιοι !

  Και πρέπει να τρέχουμε να αποδείξουμε τα αυτονόητα !

 15. Ο/Η faros λέει:

  γιαννης μ: Το «συγκρότημα» και οι «δημοσιογράφοι» του – τουλάχιστον για μας τους παλαιότερους – είναι τόσο γνωστά για την προβοκατόρικη δράση τους που τίποτα δεν μας φαίνεται παράξενο.
  Ούτε και περιμένουμε να πιάσουν … πάτο !
  Μόλις φτάνουν εκεί, σκάβουν λαγούμι !!!!!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: