Αυταπάτες … τέλος !

Ο λόγος για την πολιτική ηγεσία της μαρτυρικής Κύπρου !

Που νόμιζε, ή ίσως το πίστευε κιόλας, ότι η ένταξης της Μεγαλονήσου στην στρούγκα της Ε.Ε. θα βοηθούσε στην επίλυση του προβλήματος !

Η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τις περιουσίες στα κατεχόμενα, ήρθε να διαλύσει κάθε είδους αυταπάτης ότι η «Ευρώπη» θα ήταν με το δίκιο !
Η απόφαση ούτε λίγο ούτε πολύ αποδέχεται τα δεδομένα της κατοχής και απλά μιλάει για τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους, των ανθρώπων που αναγκαστικά – από την βάρβαρη εισβολή των Τούρκων (με την υποστήριξη ή την ανοχή του ΝΑΤΟ) – ξεσπιτώθηκαν αφήνοντας πίσω τους τα πάντα !

Η ειδεσογραφία αναφέρει ότι η Κυπριακή ηγεσία πάγωσε όταν πληροφορήθηκε το γεγονός, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έμαθε τίποτα από την μέχρι σήμερα συμμετοχή της στις ιμπεριαλιστικές δομές της Ε.Ε.!

Κρίμα, αλλά, μήπως ήρθε ο καιρός, εκεί στην Κύπρο μας να διαλυθούν οι αυταπάτες και να χαράξουν μια κάποιοα πιο ανεξάρτητη από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς γραμμή ;
Τι περισσότερο θα χάσουν ;

5 Responses to Αυταπάτες … τέλος !

 1. Ο/Η stelios λέει:

  Καλα τα λες φαρε. Και μην ξεχνας οτι τα περισσότερα σπίτια στα κατεχόμενα έχουν πουληθεί παράνομα σε Βρεττανούς και Γερμανούς τουρίστες.Με την απόφαση αυτή υπάρχει ντε φάκτο αναγνωριση του τουρκοκυπριακού κράτους. Και αυτούς τους τουρίστες τους υπερασπίζεται η σύζυγος του κ Μπλέρ.Αν αφήνανε τις δύο κοινότητες είδη το θέμα θα είχε λυθεί.οι φίλοι μας στην κύπρο πρέπει να μάθουν οτι και τα πατριωτικά ζητήματα έχουν ταξική πρέλευση και έτσι πρέπει να τα αντιμετωπίζουν. Δεν πρέπει να περιορίζουν τη λύση μονο μέσω ευρώπης αλλά να την επεκτείνουν μέσω οηε. Δηλαδή διεθνοποίηση του ζητήματος και λύσει μέσα στα πλαίσια των συνομιλιών των δύο κοινοτήτων

 2. Ο/Η faros λέει:

  stelios: Ναι τα ξέρω αυτά ! Ειδικά πριν τέσσερα χρόνια που πήγα στην Κύπρο, έμαθα πολλά !

  Στην Κύπρο εφαρμόζεται πλήρως από τους αμερικανονατοϊκούς το ρητό «διαίρει και βασίλευε» !
  Και δυστυχώς δεν λένε να το καταλάβουν αυτό και ντεμέκ σύντροφοί μας στην Μεγαλόνησο !
  Φυσικά υπάρχουν πολλοί που και το καταλαβαίνουν και αγωνίζονται να «περάσουν» τη σωστή γραμμή, αλλά μέχρις στιγμής δεν το καταφέρνουν !

 3. […] Η απόφαση ούτε λίγο ούτε πολύ αποδέχεται τα δεδομένα της κατοχής και απλά μιλάει για τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους, των ανθρώπων που… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (161 λέξεις)] […]

 4. Αυτά έχουμε όταν παίζουμε με όρους του αντίπαλου…Όταν συνειδητά και εσκεμμένα καταργούσαμε τον αντικατοχικό αγώνα, τα συλλαλητήρια και τις συγκεντρώσεις, για να είμαστε «αρεστοί στη διεθνή κοινότητα» έτσι ώστε να μην προβάλει εμπόδια σε μια μελλοντική διεκδίκηση από μέρους «μας» της αστικής εξουσίας, αυτά έπρεπε να τα γνωρίζουμε, αν και κάποιοι από μας τα λέγαμε.

  Στο βωμό της εξουσίας, θυσιάσα»με» και ιδεολογία, και ταξική πάλη, και αντιμπεριαλιστικό αγώνα.

 5. Ο/Η faros λέει:

  Νέος Προλετάριος: Πόσο δίκιο έχεις, δυστυχώς !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: