Μια σημαντική παρέμβαση.

Το παρακάτω, αποτελεί ένα μικρό τμήμα από την Κοινή Ανακοίνωση, 23 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα 20 χωρών της ΕΕ, που πραγματικά βάζει τα πράγματα στη θέση τους.
(ολόκληρη η Ανακοίνωση εδώ )

» Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά Κόμματα των χωρών της ΕΕ καλούμε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε χώρα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους, να καταδικάσουν τα κόμματα που στηρίζουν την αντιλαϊκή επέλαση της ΕΕ.
Να ενισχύσουν τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, να απορρίψουν τον κοινωνικό εταιρισμό σε αντιλαϊκές πολιτικές και να δώσουν ηχηρή απάντηση στην αντιλαϊκή καταιγίδα που εξαπολύεται «.

Τα Κόμματα που υπογράφουν είναι:
ΕΚ Βελγίου, KK Bουλγαρίας, Κόμμα των Βούλγαρων Κομμουνιστών, KK Βρετανίας, Νέο ΚΚ Βρετανίας, ΚΚ στη Δανία, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ΚΚ Εσθονίας, EK Ιρλανδίας, ΚΚ Ιρλανδίας, ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών, ΑΚΕΛ Κύπρος, ΣΚ Λετονίας, ΣΚ Λιθουανίας, ΚΚ Λουξεμβούργου, KK Μάλτας, Νέο ΚΚ Ολλανδίας, Ουγγαρέζικο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα, KK Πολωνίας, ΚΚ Σλοβακίας, ΚΚ Σουηδίας, ΚΚ Φινλανδίας

Σημείωση:
Ξεκάθαρα πράγματα:
1. Καταδίκη ΤΩΡΑ των ευρωλιγούρηδων !
2. Μέτωπο για Αντεπίθεση ΤΩΡΑ !
3. Ενίσχυση και συμπαράταξη με τα ΠΑΜΕ σε κάθε χώρα !
4. Καταδίκη του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού τύπου ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και των … συνοδοιπόρων τους !

20 Responses to Μια σημαντική παρέμβαση.

 1. […] Να ενισχύσουν τις γραμμές του ταξικού εργατικού… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (194 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η philemon λέει:

  Να τα χάλια τους –πολύ σωστή η ανακοίνωση ….

  Συνδικαλιστικές έριδες μεταξύ ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ
  Του Σπυρου Kαραλη
  Διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις προκαλούν οι διαφορετικές εκτιμήσεις ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον όγκο των δύο συγκεντρώσεων της περασμένης Τετάρτης, που διοργάνωσαν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από τη μια πλευρά και ΠΑΜΕ από την άλλη. Το ΚΚΕ εκτιμά ότι 7 διαδηλωτές στους 10 συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ έδινε περίπου τριπλάσια συγκέντρωση αυτή των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Αρεως. Το κλίμα πυροδοτήθηκε περαιτέρω από δηλώσεις της κ. Παπαρήγα, η οποία σχολίασε αρνητικά τις εκκλήσεις περί ενότητας του κ. Τσίπρα.
  «Αυτοί που διασπώνται σαν τις αμοιβάδες μιλούν τώρα για ενότητα, αυτοί που διέσπασαν ζητούν ενότητα, αυτοί που απειλούνται με διάσπαση ζητούν πάλι ενότητα. Ας πάνε να ξεκαθαρίσουν σε ποιον δρόμο είναι, τι θέλουν και τι κάνουν. Εδώ έχουν υπαρξιακά προβλήματα», είπε η κ. Παπαρήγα. Στη γ.γ. απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ κ. Παν. Σκουρλέτης. «Για άλλη μία φορά η ηγεσία του ΚΚΕ χάνει τον στόχο. Αντί να συμβάλλει στην οργάνωση ενός ενωτικού, κοινωνικού μετώπου αντίστασης απέναντι στην κυβερνητική πολιτική, στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ».
  Kathimerini.gr -27-2

 3. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Μου αρέσει αυτό που γίνεται … έχει την πλάκα του …

  Εξυπνάδες των ξεπουλημένων δημοσιογράφων του τύπου «συνδικαλιστικές έριδες», για ένα θέμα που απλά ο ένας λέει την ΑΛΗΘΕΙΑ και ο άλλος … παραμύθια της χαλιμάς, δείχνει τον πανικό της αστικής τάξης που τους πληρώνει !
  Φυσικά, από τους οπορτουνιστές, που το ψέμα το … σπούδασαν, δεν περιμένει κανείς τίποτα άλλο !
  Θυμάμαι πριν λίγα καλοκαίρια τι λέγαν όταν τα δήθεν γκάλοπ τους δίναν μέχρι … 23%, για να προσγειωθούν ανωμάλως μετά από λίγο καιρό.

  Για το στόχο :
  Επιτέλους ας το καταλάβουν (μωρέ, το καταλαβαίνουν πολύ καλά, απλά καμώνονται πως όχι) οι οπορτουνιστές την μεγάλη αλήθεια που διατύπως ο Μεγάλος Λένιν:
  – Αν δεν ξεκαθαρίσουμε τις γραμμές του Κινήματος από τους οπορτουνιστές και τους προδότες, είναι αδύνατη η Οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.

  Αρα είναι αρλούμπες οι … τσίπρειες εξυπνάδες !
  Είναι ένας βασικός στόχος του Κινήματος και ας το πάρουν απόφαση !

 4. Ο/Η philemon λέει:

  Κουτοπονηριές είναι…

  Όπως το «προσχωρήσατε στη βαρβαρότητα (του ΛΑ.Ο.Σ.);» –δλδ εγκαλείψατε τον … σοσιαλισμό ;;;;;;; !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Σώωωωωωωπα!)

  Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι ο φύλακας της … ιδεολογικής καθαρότητας του ΠΑ»ΣΟ»Κ!!!!

  Και έμμεση συγκάλυψη λοιπόν της σημερινής ταυτότητας της εκσυγχρονισμένης, κοσμοπολιτικής, μενταμοντέρνας ακροδεξιάς που «κυβερνάει» …

  Τέτοια ξεφτίλα!

 5. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Έχω τη γνώμη ότι ο ξεφτιλισμός των ευρωλιγούρηδων δεν έφτασε ακόμη στην … κορυφή !

  Θα δούμε κι άλλα !

 6. Ο/Η daimon λέει:

  ”ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΤΣΟΚ- ΝΔ -ΛΑΟΣ-ΞΥΡΙΖΑ ΩΣ ΣΥΓΓΕΝΗ ΚΟΜΜΑΤΑ «ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ» ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΑΝΟΧΗΣ”

  Το πιο πάνω σχόλιο το αλίευσα από το Ελληνικό Καφενείο !

 7. Ο/Η faros λέει:

  daimon: Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά και ισχυρά επιχειρήματα ή και καλύτερες διατυπώσεις για να πεις παρόμοια πράγματα !

 8. Ο/Η daimon λέει:

  Σωστά….
  Το «Ηνωμένων Οικονομικών Οίκων Ανοχής» είναι καλό πάντως.

 9. Ο/Η faros λέει:

  daimon: Θα προτιμούσα το «Ενοχής» … διότι το «Ανοχής» προσφέρει και κάποια υπηρεσία … ενώ οι άλλοι …

 10. […] Να ενισχύσουν τις γραμμές του ταξικού εργατικού… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (194 λέξεις)] […]

 11. Ο/Η philemon λέει:

  [ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ: ]
  «H κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να επιμένει ότι πιέζεται από την ΕΕ και τις αγορές προκειμένου να εφαρμόσει τα μέτρα, ότι είναι αναγκαία για την έξοδο από την κρίση. Προφασίζεται τα ελλείμματα, το εξωτερικό χρέος και την κακοδιαχείριση της προηγούμενης κυβέρνησης, παραπλανώντας την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, σε μια προσπάθεια χειραγώγησης και εγκλωβισμού τους σε ψεύτικα διλήμματα.
  Ας δούμε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως εκφράστηκαν από το «Σχέδιο Τζουμάκα» για την Κοινωνική Πολιτική το 1992 (Ασφαλιστικό, εργασιακές σχέσεις, κλπ.).
  «Ο θεσμός της εθνικής ή λαϊκής σύνταξης, στην ολοκλήρωσή του θα πρέπει να παρέχει μια βασική σύνταξη μετά μια ορισμένη ηλικία, που θα χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό».
  Είναι η δομική αλλαγή που εισηγήθηκε η κυβέρνηση για την παροχή της σύνταξης πτωχοκομείου που θα κυμαίνεται στα 360 ευρώ και με ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι πολύ χαμηλότερη.
  Για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γράφει: «Τα όρια ηλικίας πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο αποκλειστικά με ταμειακά κριτήρια. Ο καθορισμός των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης πρέπει να γίνεται με κριτήρια που θα λαμβάνουν υπόψη τους […] μέσο όρο επιβίωσης».
  Αφήνει να εννοηθεί την υλοποίηση της θέσης ότι επειδή ζούμε περισσότερο, πρέπει να δουλεύουμε και περισσότερο. Ο,τι ακριβώς ισχυρίστηκε ο Γ. Παπανδρέου στο πρόσφατο πρωθυπουργικό διάγγελμα για τα νέα μέτρα.
  Αναφέρει για τον τρόπο υπολογισμού σύνταξης: «[…] η σύνταξη να υπολογίζεται στο σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί κατά τη διάρκεια του ασφαλιστικού βίου […].» Σε άλλο σημείο μιλάει για ίδιες εισφορές, ίδια απόδοση.
  Είναι η θέση για ανταποδοτική σύνταξη, η οποία θα μειώσει τις συντάξεις δραστικά από 15% – 35%. (…)
  Εργασιακές Σχέσεις
  «[…] την εφαρμογή ευέλικτων μορφών οργάνωσης του χρόνου εργασίας […]».
  Για το ζήτημα αυτό μέσα στο κείμενο επαναλαμβάνεται πάμπολλες φορές η αναγκαιότητα εφαρμογής του για να επιτευχθεί η ανταγωνιστικότητα, λέγοντας, επίσης, ότι απαιτείται «[…] η εμπέδωση μιας νέας αντίληψης και κουλτούρας στις εργασιακές σχέσεις […]». Για το δικαίωμα στην πλήρη, σταθερή δουλειά με δικαιώματα αναφέρει: «[…] η απομάκρυνση από βιώματα του παρελθόντος και παραδοσιακές αντιλήψεις».
  Τα παραδείγματα είναι ενδεικτικά, όμως είναι αρκετά για να δώσουμε ένα ακλόνητο επιχείρημα σε αυτούς που προσπαθούν να εμφανίσουν την κυβέρνηση σα θύμα των αγορών, προσπαθώντας να καταστήσουν συνένοχους τους εργαζόμενους στο έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνηση σε βάρος των κατακτήσεων της εργατικής τάξης.
  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ, ΕΠΙΣΗΣ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝ/ΣΥΡΙZA, ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΘΕΤΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να τρέφουν καμιά αυταπάτη για το τι έπεται. Απέναντι στο αντιλαϊκό τσουνάμι, πρέπει να ξεσηκωθούν μέσα σε ένα ανασυνταγμένο εργατικό κίνημα. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να μπλοκάρουν τα μέτρα και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις παλλαϊκής αντεπίθεσης με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
  Μερικοί από τους όρους και τις προϋποθέσεις για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η άμεση εγκατάλειψη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου από τις εργαζόμενες λαϊκές μάζες. Η καταδίκη των ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με την παράλληλη ενδυνάμωση του ΠΑΜΕ. Η προάσπιση και εδραίωση των ταξικών συμφερόντων τους περνάει αδιαπραγμάτευτα μέσα από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.» («Ρ», 28-2-’10)

 12. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Ας ελπίσουμε ότι επιτέλους θα ξυπνήσουν οι έλληνες εργαζόμενοι και θα ξεσηκωθούνε !

  Πρώτα από όλα να σταματήσουν να τρώνε το … κουτόχορτο που προσπαθούν να μας ταίσουν μερικοί – μερικοί !

 13. Ο/Η daimon λέει:

  Η ΕΕ ιδρύθηκε για να φτιάξουν νέες αποικίες εντός της Ευρώπης αφού από τις παλιές τους πετάξαν με τις κλωτσιές. Μας θέλει Κονγκό και Ροδεσία. Όσοι παριστάνουν ότι δεν το έχουν καταλάβει αυτό ακόμα και τώρα, είναι δέσμιοι του δοσιλογισμού τους.

  Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έπρεπε να έχει αξιοποιήσει τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και να «παίζει» με Ρωσία και Κίνα. Είναι γνωστό γιατί ο GAP έφυγε κακήν κακώς από τη Ρωσία… Τις δικές του επιλογές πληρώνουμε σήμερα, πέρα από το Μεγάλο Φαγοπότι της άρχουσας τάξης επί 30 χρόνια.

 14. Ο/Η destraktor λέει:

  Ρε παιδιά με το ΚΚ Πορτογαλίας, τι γίνεται;

 15. Ο/Η faros λέει:

  daimon: Καλά το μεγάλο φαγοπότι έχει πιο … βαθιές ρίζες !

  Δες τι έγινε με το λεγόμενο «σχέδιο μάρσαλ» !

  Η ΕΕ ιδρύθηκε κατ΄εντολή 7 πολυεθνικών εταιριών της Ευρώπης σε αγαστή συνεργασία με την αμερικάνικη πλουτοκρατία.
  Φυσικό είναι να ετοιμάζουν για τους λαούς φτώχεια και ανέχεια – μέχρι αυτοί να ξυπνήσουν !

 16. Ο/Η daimon λέει:

  Το στάδιο της «πτωτικής τάσης» έχει αρχίσει προ πολλού, γι’ αυτό και η ολομέτωπη επίθεση –μέχρι να ξεμείνουν από εργαζόμενους-καταναλωτές…

 17. Ο/Η faros λέει:

  destraktor: Εκτός από τα προβήματα που αντιμετωπίζουν από τις καταστροφές στη Μαδέϊρα ;;;

  Τι να γίνεται ;;;

 18. Ο/Η faros λέει:

  daimon: Και, αν δεν ήταν, το χρήμα της ΕΕ …

 19. Ο/Η destraktor λέει:

  Βασικά δεν τους είδα στην ανακοινωση και κάτι η συνεργασία με τους πράσινους – οικολόγους…

 20. Ο/Η faros λέει:

  destraktor: Γίνε πιο σαφής …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: