Διαχρονική πραχτική

Η καταγγελία, όπως περιγράφεται κι απ΄την παρακάτω Ανακοίνωση του ΚΚΕ, προέρχεται από το ΚΚ Βενεζουέλας και είναι τουλάχιστον ενδεικτική για την διαχρονική πραχτική του ιμπεριαλισμού.

» Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σχέδιο, που αποκάλυψε το ΚΚ Βενεζουέλας, και που προβλέπει δολοφονίες στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και του λαϊκού κινήματος, μεταξύ των οποίων και του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας σ.  Όσκαρ Φιγκέρα, από ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων κομάντος  του Κολομβιανού στρατού, που έχουν διεισδύσει στη χώρα «.
Ένα τμήμα της Ανακοίνωσης του ΓΤ του  ΚΚΕ

Και το μεγάλο ερώτημα που μπαίνει σε κάθε καλοπροαίρετο, αλλά και στους … κακοπροαίρετους, είναι:
– Πως πρέπει να αντιδράσει ένα Κόμμα, όταν αποκαλύπτονται και μάλιστα όταν συλλάμβάνονται επίδοξοι δολοφόνοι στελεχών του, ή σαμποτέρ, ή όποιοι θέλουν με την εγκληματική δράση τους να πυροδοτήσουν κοινωνικές αναταραχές, είτε αυτοί είναι συμπατριώτες του είτε προέρχονται από το εξωτερικό.

– Μήπως, σήμερα, το ΚΚ Βενεζουέλας, πρέπει να … «συμμορφωθεί» με αυτό το αίσχος ;
– Μήπως πρέπει και να … επιβραβεύσει τους … «ηρωικούς» κομάντος ;
– Ή μήπως πρέπει να ζητήσει την … άδεια των βενεζουελανών οπορτουνιστών για να τιμωρήσει αυτούς τους εγκληματίες ;

Ευθέως, συνδέω τα παραπάνω γεγονότα, με αυτά που συνέβησαν στην ΕΣΣΔ και οδήγησαν στις περίφημες Δίκες της Μόσχας – έχω γράψει σχετικά παλαιότερα -, που δεν χάνουν την αφορμή ακόμα και σήμερα οι απανταχού της χώρας μας οπορτουνιστές (βλέπε συνασπισμένους, συριζαίους) να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα για να κατασυκοφαντήσουν το Κομμουνιστικό Κίνημα στην ΕΣΣΔ !

Είναι φανερό ότι αυτή η πραχτική του ιμπεριαλισμού, εκεί δηλαδή που δεν μπορούν να «διεισδύσουν» με άλλους τρόπους – χρήμα, πολιτικό προσωπικό, ανοιχτή προδοσία κλπ. – να προχωρούν σε επιθέσεις και δολοφονίες κομμουνιστών ή άλλων λαϊκών αγωνιστών, είναι … παλαιά ιστορία !
Είναι διαχρονική !

Και η απάντηση είναι ΜΙΑ : Επαγρύπνιση, ετοιμότητα, αγωνιστικότητα, επίθεση – Πόλεμος στον πόλεμο της πλουτοκρατίας, όπως πολύ σωστά διαλαλεί η σ. Αλέκα.

28 Responses to Διαχρονική πραχτική

 1. […] ” Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σχέδιο, που αποκάλυψε το ΚΚ Βενεζουέλας, και που προβλέπει δολοφονίες στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και του λαϊκού κινήματος, μεταξύ των οποίων και του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας σ.  Όσκαρ… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (289 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η Silvia Okaliova λέει:

  Ο πόλεμος όμως πρέπει να είναι έξυπνος όχι βίαος! Γιατίο η βία θα γεννήσει άλλη βία όπως το βλέπαμε στο ανατολικό μπλογκ.

 3. Ο/Η maramo λέει:

  Να ζητήσει την … άδεια 🙂
  Είναι ζήτημα δημοκρατίας!!!!

 4. Ο/Η faros λέει:

  Silvia Okaliova: Κανένας πόλεμος δεν είναι … ειρηνικός !
  Εμπεριέχει υποχρεωτικά το στοιχείο της βίας !
  Ο πόλεμος της πλουτοκρατίας είναι φυσικά βίαιος και η απάντηση δεν μπορεί να είναι με … ραντισμό λουλουδιών !!!

 5. Ο/Η faros λέει:

  maramo: Από … ποιόν ;;;;;;;;;;;;; 😀

 6. Ο/Η faros λέει:

  Sιλβια: Γιατί ρωτάς ;;;;;;;;;;

 7. […] ” Το ΚΚΕ καταγγέλλει το σχέδιο, που αποκάλυψε το ΚΚ Βενεζουέλας, και που προβλέπει δολοφονίες στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και του λαϊκού κινήματος, μεταξύ των οποίων και του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας σ.  Όσκαρ… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (289 λέξεις)] […]

 8. Ο/Η YpogeioPatissiwn λέει:

  Τι είναι πάλι αυτό το «ανατολικό ΜΠΛΟΓΚ»;

  Τέλος πάντων, δεκαετίες τώρα βλέπω τη βία να παράγεται από τη Δύση (που όχι μόνο έχει παρακμάσει –έχει σαπίσει….)

  Ποιος ξέρει πόσους βομβαρδισμούς έχουν κάνει οι ΗΠΑ ανά τον κόσμο από τον Β΄ΠΠ μέχρι σήμερα;

 9. Ο/Η maramo λέει:

  Από τη …….. «Χρύσα» 🙂

 10. Ο/Η YpogeioPatissiwn λέει:

  Περί «βίας» και «πολέμου» (από σχόλιο του Σκεπτόμενου):
  …Τι διαφορετικό, άλλωστε, έκαναν οι αστοί επαναστάτες απέναντι στους εκπροσώπους της φεουδαρχίας; Ο Όλιβερ Κρόμγουελ, ηγέτης της αγγλικής αστικής επανάστασης του 16ου αιώνα, δεν πέρασε στην ιστορία ως “λόρδος δικτάτωρ”, για την αιματηρή καταπίεση της αγγλικής αριστοκρατίας; Αυτή δεν ήταν η στάση των γάλλων ριζοσπαστών αστών, του Μαρά, του Δαντών, του Ροβεσπιέρου απέναντι στη γαλλική αριστοκρατία και παπαδοκρατία το 1789-91; Γιατί το επαναστατικό παρελθόν της αστικής τάξης είναι “εκτός συζήτησης” και είναι “ποινικό αδίκημα” η χρησιμοποίηση της επαναστατικής βίας ΕΝΑΝΤΙΑ στην αστική τάξη; … πόσα μέτρα και πόσα σταθμά θα έχουμε στην ιστορία;

 11. Ο/Η philemon λέει:

  Τη Χρύσα να ρωτήσουν Φάρε. Τι ερωτήσεις είναι αυτές που κάνεις ώρες-ώρες κι εσύ!!!!!!!!
  Εγώ αυτό θεωρώ σωστό και πρέπον, άμα θες να ξέρεις…..

 12. Ο/Η philemon λέει:

  Γιατί το πολύ το τάκα-τάκα….. 🙂

 13. Ο/Η philemon λέει:

  Έχουν αναγάγει την καθημερινή αθλιότητα και την μπλογκο-αλητεία σε επιστήμη Φάρε…

 14. Ο/Η YpogeioPatissiwn λέει:

  ….Στα πλαίσια της ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ εντάσσονται και τα σχόλια που έλαβες έλαβες από τους γνωστούς φίλους σου….

  Ας περιοριστούν σ΄ αυτά γιατί είναι ικανοί για πολύ χειρότερα.

 15. Ο/Η YpogeioPatissiwn λέει:

  Ο σχετικός (ατελείωτος) κατάλογος έχει δημοσιευτεί….

 16. Ο/Η philemon λέει:

  «…οδήγησαν στις περίφημες Δίκες της Μόσχας – έχω γράψει σχετικά παλαιότερα».

  Δώσε μου λινκ σε παρακαλώ!

 17. Ο/Η Sιλβια λέει:

  Ο πόλεμος είναι βία. Πρέπει να τους κερδίσουμε έξυπνα!

 18. Ο/Η faros λέει:

  YpogeioPatissiwn: Μια μικρή – ελάχιστη – απάντηση στο ερώτημά σου …

  Ιστορικό των «κατά λάθος» ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών αμάχων – στον βρώμικο πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία.
  Η κωμόπολη Σουρντούλιτσα δεν είναι, όπως είναι γνωστό, το μόνο τραγικό θύμα «κατά λάθος» ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών που βυθίζεται στο πένθος. Από τις αρχές του μήνα είχαν προηγηθεί παρόμοια τέτοια χτυπήματα, με θύματα αθώους άμαχους πολίτες.

  5 Απρίλη 1999: Ο τάχα «κατά λάθος» βομβαρδισμός σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης Αλέξινατς προκαλεί το θάνατο 17 ατόμων, τον τραυματισμό αρκετών άλλων. Ενα 24ωρο μετά η πόλη αντικρίζει εκτεταμένες σοβαρότερες καταστροφές και βυθίζεται στο πένθος.

  12 Απρίλη 1999: ΝΑΤΟικός πύραυλος πέφτει (και αυτός κατά… λάθος!) σε γέφυρα της Νοτιοανατολικής Σερβίας, όπου περνά επιβατικό τρένο. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 17, πολλοί εκ των οποίων απανθρακώθηκαν και ως εκ τούτου ήταν αδύνατον να κατονομαστούν.

  14 Απρίλη 1999: Το μεσημέρι αυτής της μέρας, ΝΑΤΟικό αεροπλάνο με αμερικανό πιλότο παίρνει δήθεν τις αυτοκινητοπομπές προσφυγικών τρακτέρ και φορτηγών για άρματα μάχης και βομβαρδίζει την Τζακόβιτσα, προκαλώντας το θάνατο 75 Κοσσοβάρων Αλβανών προσφύγων που επέστρεφαν στις εστίες τους.

  23 Απρίλη 1999: Τουλάχιστον 16 δημοσιογράφοι και τεχνικοί της σερβικής ραδιοτηλεόρασης βρίσκουν οικτρό θάνατο από τον πρωτοφανή βομβαρδισμό του κτιρίου την ώρα της εργασίας τους. Το ΝΑΤΟ δεν έκανε λόγο για «λάθος» αλλά για καταφορά πλήγματος «στη μηχανή προπαγάνδας» του Μιλόσεβιτς!

  27 Απρίλη 1999: Βόμβες του ΝΑΤΟ πλήττουν κατοικημένες περιοχές της κωμόπολης Σουρντούλιτσα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 17 αμάχων (στην πλειοψηφία τους γυναίκες και… παιδιά!), τον τραυματισμό αρκετών άλλων και ολικές καταστροφές σε 50 σπίτια και εκτεταμένες ζημιές σε άλλα 600.

  Τα παραπάνω, αποτελούν «κατά λάθος βαμβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και των ΕΠΑ, ένα (αριθ. 1) μόνο μήνα σε μία (αριθ. 1) μόνο χρονιά !!!
  Καταλαβαίνω κανείς, γενικά, τι γίνεται …

 19. Ο/Η faros λέει:

  maramo: Από ΤΟΝ γνωστό … Χρύσα ;;; 😛

 20. Ο/Η faros λέει:

  YpogeioPatissiwn: Δυο λόγια για τη βία …

  Μεγαλύτερη βία, από την καπιταλιστική βία στους χώρους δουλειάς, στις ανισότητες ιδίως σε βάρος των γυναικών – μέχρι τη σεξουλική παρενόχληση φτάνουν εργοδότες και προϊστάμενοι – μαγαλύτερη βία από την ανεργία, μεγαλύτερη βία από το βραχνά της απόλυσης, της ακρίβειας, της αδυναμίας πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας δεν υπάρχει !
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !

  Να μη μιλήσουμε για την βία ενάντια στους ΑΜΕΑ, ακόμα και από μας τους ίδιους πολλές φορές που τους έχουμε φράξει όλους τους δρόμους πρόσβασης σε βασικές υπηρεσίες !

  Και μιλάμε για την βία της ανατροπής όλου αυτού του αίσχους που ευαγγελίζονται οι Κομμουνιστές ;;;
  Νισάφι …

 21. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Βλέπω … μια αδυναμία στη Χρύσα την … έχεις !!! 😆

 22. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Άσε, αυτό το … σπορ το έχουν πολλοί …

 23. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Ουδόλως (να) μας ενδιαφέρει !

 24. Ο/Η faros λέει:

  YpogeioPatissiwn: Ούτε μπορείς να φανταστείς … αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το μπλογκινγκ, τι σχόλια έχω … «δεχτεί» !

  Δεν κωλώνω … 😀

 25. Ο/Η faros λέει:

  YpogeioPatissiwn: Αν υπολογίσεις ΚΑΙ την διάρκεια … χάνεις το λογαριασμό …

 26. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Δεν θυμάμαι άν ήταν σε άρθρο ή σε σχόλια με τις οπορτούνες … είχα γράψει ότι στις περίφημες Δίκες της Μόσχας αποδείχθηκε και μάλιστα αυτό το γράψαν και άγγλοι και αμερικάνοι ανταποκριτές αποδείχθηκε περίτρανα ότι όλοι αυτοί που σαμποτάριζαν τον Σοσιαλισμό και «πριόνιζαν» με όλους τους τρόπους την προσπάθεια οικοδόμησης του, είχαν διασυνδέσεις με το εξωτερικό (ιμπεριαλιστικά κέντρα), είχαν σκοπό ακόμα και να δολοφονήσουν το σύντροφο Στάλιν και άλλα ηγετικά στελέχη της ΕΣΣΔ !
  Και βέβαια, στο ερώτημα: Τι έπρεπε να κάνει η Ηγεσία της ΕΣΣΔ, να τους … ανταμοίψει κιόλας ;;;
  Κάποιοι εγχώριοι τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν καν …
  Κοπανάν την αισχρή προπαγάνδα των ΣΙΑκέντρων φαιάς προπαγάνδας και … περί άλλων … τυρβάζουν !
  Ιστορικά στοιχεία για το θέμα, έχει εκδόσει η Σ.Ε., αλλά έχει γράψει σχετικά ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τόσα πολλά …

 27. Ο/Η faros λέει:

  Sιλβια: Η άποψη – θα μου επιτρέψεις – ότι μια Κοινωνία μπορεί να «περάσει» στον Σοσιαλισμό με ειρηνικά μέσα, έχει (ιστορικά) αποδειχθεί και αποπροσανατολιστική και ουτοπική και ανεφάρμοστη και εν πολλοίς τελικά δικαιολογεί οπορτουνιστικές, ρεφορμιστικές αντιλήψεις, που στην ουσία «χαϊδεύουν» το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα, «δείχνουν» απλά μια άλλη διαχείρισή του και ακυρώνουν την προοπτική της Κομμουνιστικής Κοινωνίας.

  Συνήθως (δεν λέω ούτε εσύ ανήκεις σ΄αυτή, ούτε ότι το ασπάζεσαι, απλά σου απαντώ) αυτές οι απόψεις εκπορεύονται από την εργατική αριστοκρατία, από τους επαναστάτες του «καναπέ» !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: