Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική !

» Πέρα από αδυναμίες και δυσκολίες που εντοπίζουμε στις Θέσεις για το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ισχυροποίηση της ΚΝΕ σημαίνει Οργάνωση η οποία θα είναι έτοιμη να ανταποκριθεί, να αποτελέσει εφεδρεία στο πλευρό του Κόμματος στην προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στην πορεία του επαναστατικού κινήματος «.

– Πράγματι, το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ, πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια πιο δυναμική πορεία, για την ισχυροποίηση και την μαζικοποίηση της Οργάνωσης.

» H καθημερινή δράση του μέλους της ΚΝΕ, η συμμετοχή στην πάλη, η καθημερινή παρέμβαση στο σχολείο, στη σχολή, στο χώρο εργασίας δεν είναι απλή υπόθεση. Για να έχει διάρκεια, να μην οδηγεί στην απογοήτευση και την παραίτηση, δε φτάνει μόνο ο ενθουσιασμός και η γενική πίστη στο Κόμμα. Πολύ περισσότερο που η εποχή δεν εμπνέει την αγωνιστική στάση ζωής, αλλά, αντίθετα, στο νέο κόσμο προβάλλει τον ατομικισμό και τη συκοφάντηση των εργατικών αγώνων και των επαναστατικών ιδεών. Το γεγονός ότι ο μεγάλος όγκος των νέων που οργανώνονται στην ΚΝΕ προέρχεται από τους χώρους της εκπαίδευσης κάνει ακόμα πιο επιτακτικό το διαπαιδαγωγητικό στοιχείο στη δράση της ΚΝΕ. Η πείρα μας δείχνει μέχρι σήμερα ότι η προετοιμασία του μέλους της ΚΝΕ και η διαμόρφωση του νέου κομμουνιστή επαναστάτη δεν είναι ένα απλό έργο, ούτε λύνεται με μια συνταγή «.

– Το μεγάλο στοίχημα είναι, όχι μόνο να γίνει κτήμα της ΚΝΕ ο Μαρξισμός – Λενινισμός (εκ των ουκ άνευ, αυτό), αλλά μέσω της Οργάνωσης να έρθει αυτός στη γνώση όλης της Ελληνικής Νεολαίας !

υ.γ.: τα αποσπάσματα από το σημερινό «Ρ».

 

4 Responses to Εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική !

  1. […] – Πράγματι, το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ, πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια πιο δυναμική πορεία, για την ισχυροποίηση… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (253 λέξεις)] […]

  2. […] – Πράγματι, το 10ο Συνέδριο της ΚΝΕ, πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια πιο δυναμική πορεία, για την ισχυροποίηση… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (253 λέξεις)] […]

  3. Ο/Η erodotos λέει:

    Οι Θέσεις είναι πράγματι πολύ δυνατές! Καλή επιτυχία σύντροφοι!

    http://www.erodotos.wordpress.com

  4. Ο/Η faros λέει:

    erodotos: Συμφωνώ και επαυξάνω !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: