Λέτε να βρουν λύση ;

Ο λόγος για την πρόθεση του ΣΥΝ να πάει σε έκτακτο συνέδριο για να λύσει το εσωκομματικό του πρόβλημα.

Βέβαια, εθελοτυφλούν όσοι νομίζουν ότι ένα συνέδριο αφωνίας για τους πολλούς και μονολόγων των διαφόρων αρχηγών και … αρχηγίσκων, θα μπορέσει να συγκεράσει τις διαφορετικές οπτικές ομάδων, τάσεων και δεν ξέρω τι άλλο, για την πορεία και τους πραγματικούς στόχους του σχήματος.

Εγώ πιστεύω, ότι το συνέδριο το μόνο που θα κάνει (θα πιστοποιήσει, θα έλεγα) θα είναι να δει όλος ο κόσμος γεγονότα που θα δυσφημούν το κόμμα αυτό (τον ΣΥΝ).
Και εννοώ ότι θα μάθει όλος ο κόσμος τις παλινωδίες και τα παιγχνίδια κορυφών που υποβόσκουν πολύ καιρό τώρα.
Είναι φανερό ότι αν το έκτακτο συνέδριο αφεθεί να λειτουργήσει δημοκρατικά και χωρίς χειραγώγηση, θα διαταραχθούν οι λεπτές ισορροπίες τρόμου, θα σπάσουν οι επετηρίδες στην ηγεσία του κόμματος, οι ήδη υπάρχουσες προσωπικές διευθετήσεις θα πάνε … περίπατο, θα οργιάσουν οι προσπάθειες χτυπήματος των μηχανισμών.

Πολλοί, θέλουν το συνέδριο, να αποτελέσει την αφορμή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, με την επιβολή δήθεν οργανωτικής ή και ιδεολογικής ανασυγκρότησης του ΣΥΝ, αλλά το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δείξουν πόσο εξαρτημένο κόμμα είναι από το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Πόσο βαθειά σοσιαλδημοκρατικό κόμμα είναι.
Στην τελική, ότι ο οπορτουνισμός το έχει «ποτίσει» μέχρι το … μεδούλι !

Λόγω της παρατεταμένης και μάλλον μεγαλύτερης του αναμενόμενου κρίσης, με αυτά που συμβαίνουν στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην Ν.Δ. – μέχρι ίδρυση νέου κόμματος από την Ντόρα, ακούγεται – , φαίνεται η πλουτοκρατία προσπαθεί να αναδιατάξει, να σώσει το πολιτικό της προσωπικό.
Είναι παιγχνίδια που συμφωνούνται σε κλειστά γραφεία, εν αγνοία του λαού και προφανώς σε βάρος του, έτσι από μας χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση για να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Στις 10 του Φλεβάρη, θα δοθεί η δεύτερη απάντηση.
Με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ !
Η τρίτη …

72 Responses to Λέτε να βρουν λύση ;

 1. […] Ο λόγος για την πρόθεση του ΣΥΝ να πάει σε έκτακτο συνέδριο για να λύσει το εσωκομματικό του πρόβλημα. Βέβαια, εθελοτυφλούν όσοι νομίζουν ότι ένα συνέδριο αφωνίας για τους πολλούς και μονολόγων των διαφόρων αρχηγών και … αρχηγίσκων, θα μπορέσει να συγκεράσει τις διαφορετικές οπτικές ομάδων, τάσεων και δεν ξέρω τι άλλο, για την πορεία και τους πραγματικούς στόχους του σχήματος. Εγώ πιστεύω, ότι το συνέδριο το μόνο που θα κάνει (θα πιστοποιήσει, θα έλεγα) θα είναι να δει όλος ο κόσμος… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (294 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η althea λέει:

  Και στο βάθος «Κότζια Νόστρα» (κλεμμένο αλλά καλό!)

 3. Ο/Η faros λέει:

  althea: Μμμμ, αν μου το … έλεγες λίγο πιο μπροστά, θα το είχα βάλει ως τίτλο στο άρθρο !

  Πολύ καλό, θα το … χρησιμοποιήσω κάποια άλλη φορά !

 4. Ο/Η γιαννηςμ λέει:

  και μια και αναφέρθηκες στην απεργία να και κάτι που αποκαλύπτει ρόλους και προθέσεις
  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5476089&publDate=29/1/2010

  τον φόβο μας να έχετε συμβιβασμένοι

 5. Ο/Η γιαννης μ λέει:

  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
  Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση
  Παραπέμπει στο Πειθαρχικό την δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Α. Ανανιάδου, γιατί συμμετείχε στη συμβολική παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, τη μέρα της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη

  Στα χνάρια της διαβόητης εγκυκλίου Σανιδά, για την ποινικοποίηση των αγώνων και μετά από το Τμήμα Ασφάλειας Κράτους και Πολιτεύματος που μοίρασε κλήσεις σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τη σκυτάλη πήρε ένα συνδικάτο! Ναι, έγινε και αυτό! Πρόκειται για την πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, που λειτουργώντας ως εισαγγελέας, αποφάσισε χτες (με ψήφους 6 – 3) να παραπέμψει στο Πειθαρχικό την δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη» Αννα Ανανιάδου, επειδή συμμετείχε στη συμβολική ολιγόλεπτη παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, τη μέρα της πανεργατικής απεργίας στις 17 του Δεκέμβρη.

  Την ώρα που και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ βρίσκονται αντιμέτωποι με την ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοτών, χιλιάδες δημοσιογράφοι στην Ελλάδα και, φυσικά, και στη Μακεδονία και τη Θράκη, δουλεύουν ανασφάλιστοι, με το «μπλοκάκι» και άλλοι τόσοι βρίσκονται υπό την απειλή της απόλυσης, η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ-Θ, όχι μόνο δεν οργανώνει την αντίσταση των εργαζομένων, αλλά εμφανίζεται και «βασιλικότερη του βασιλέως». Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και ανοίγει νέους επικίνδυνους δρόμους, τα ίδια τα συνδικάτα να ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση!

  Αυτή η απόφαση είναι η συνέχεια της λυσσαλέας επίθεσης που εξαπέλυσε η ίδια εργοδοτική πλειοψηφία, σε κοινό μέτωπο με μερίδα των ΜΜΕ, ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με αφορμή αυτήν τη συμβολική παρέμβαση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Το γεγονός ότι με την απόφαση που πήραν δεν παραπέμπουν στο Πειθαρχικό την Α. Ανανιάδου, αλλά «την περίπτωση», χωρίς να αναφέρουν το όνομά της, αποδεικνύει ότι αυτό που τους ενδιαφέρει κυρίως είναι να δημιουργήσουν δεδικασμένο ενάντια σε μορφές πάλης του λαϊκού κινήματος.

  Την πρόταση για παραπομπή έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Μόσχος Βοϊτσίδης, ο οποίος, εκτός από δημοσιογράφος, ασκεί και το επάγγελμα του δικηγόρου. Την υπερψήφισαν οι Δημήτριος Ντόζης, Βασίλειος Παπαδημούλης, Χριστίνα Χαλεπλίδου, Αναστάσιος Φωκιανίδης και Βασίλειος Κοντογουλίδης, που συνδιοικούν, εκπροσωπώντας τις προσκείμενες σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ παρατάξεις.

  Κατά της πρότασης ψήφισαν οι Γιώργος Αδάμ, Παναγιώτης Χανός και Μαρίνα Μεϊντάνη.

  Αφορμή και πρόσχημα για την πρόταση παραπομπής έδωσε – σύμφωνα με πληροφορίες – η αποστολή από την γενική διευθύντρια της ΕΤ3 Θάλεια Ιωαννίδου – Καραθανάση οπτικοακουστικού αντίγραφου του δελτίου ειδήσεων της ΕΤ3 και μιας επιστολής, με την οποία εξέφραζε την «ελπίδα» η ΕΤ3 «να μην αποτελεί βήμα προβολής των απόψεων απρόσκλητων οργανώσεων και μεμονωμένων πολιτών». Και αυτό, «για την προστασία της ακώλυτης λειτουργίας της ΕΤ3, της πολυφωνίας, της δεοντολογίας αλλά και των εργαζομένων».

  Θυμίζουμε ότι τη μέρα της πανεργατικής απεργίας, στελέχη του ΠΑΜΕ προχώρησαν σε ολιγόλεπτη συμβολική παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 και η Α. Ανανιάδου ήταν αυτή που διάβασε το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ. Ετσι επέλεξε το ΠΑΜΕ να σπάσει τον αποκλεισμό που είχε επιβληθεί από όλα τα ΜΜΕ (κρατικά και ιδιωτικά) και να βγάλει στον «αέρα» τη φωνή των εργατών. Επέλεξε την ΕΤ3, που εκείνη τη μέρα μετέδιδε ενημερωτικές εκπομπές, καθώς οι δημοσιογράφοι εργάζονταν κανονικά, αφού η ΕΣΗΕΜ-Θ, το συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου, αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην «παραταξιακή απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ». Μέσα από το απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ καταγγέλθηκε, επίσης, πως η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ υπονόμευε την απεργία των δημοσιογράφων που εκείνη τη μέρα απεργούσαν, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ.

 6. Ο/Η γιαννης μ λέει:

  η παραπάνω ανακοίνωση είναι του ΠΑΜΕ

 7. […] Ο λόγος για την πρόθεση του ΣΥΝ να πάει σε έκτακτο συνέδριο για να λύσει το εσωκομματικό του πρόβλημα. Βέβαια, εθελοτυφλούν όσοι νομίζουν ότι ένα συνέδριο αφωνίας για τους πολλούς και μονολόγων των διαφόρων αρχηγών και … αρχηγίσκων, θα μπορέσει να συγκεράσει τις διαφορετικές οπτικές ομάδων, τάσεων και δεν ξέρω τι άλλο, για την πορεία και τους πραγματικούς στόχους του σχήματος. Εγώ πιστεύω, ότι το συνέδριο το μόνο που θα κάνει (θα πιστοποιήσει, θα έλεγα) θα είναι να δει όλος ο κόσμος… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (294 λέξεις)] […]

 8. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  με το συμπάθιο που παρεμβαίνω…αλλά πολλά μπορείς να πεις για το ΣΥΝ…να τον κατηγορήσεις για πολλά…αλλά μόνο για δημοκρατία εσείς δεν μπορείτε να το κατηγορήσετε…και να μιλάτε για τα συνέδριά του (μιλήστε δηλ. δε κάνει τίποτε) Ποιοι εσείς που ούτε γνωρίζετε πως παίρνονται οι αποφάσεις στο συνέδριο σας…Με ποιο ποσοστό δηλαδή; Δε γνωρίζετε αν υπάρχουν άλλες προτάσεις για ΚΕ και ποιες;….ποιες διαφοροποιήσεις υπάρχουν…Φάρε μη συγκρίνεις λοιπόν ανόμοια πράγματα. Το συνέδριό μας ειναι ορθάνοιχτο …όχι πίσω από κλειστές πόρτες…αν θες μπορείς να έρθεις…εγώ μπορώ να ρθω στο δικό σας;

  Τα άλλα όλα που γράφεις για…. Ντόρες κλπ και αναδιατάξεις και βάζεις και το ΣΥΝ μέσα κάνεις λάθος……
  τη καλησπέρα μου…σε περιμένω στο συνέδριο…και αναμένω πρόσκληση για το δικό σας…ή ακόμη και οι παρατηρητές όπως και οι σύνεδροι προτείνονται ακόμη από τη καθοδήγηση;

 9. Ο/Η faros λέει:

  γιαννηςμ: Τον έχουν … τον έχουν … 😆

 10. Ο/Η faros λέει:

  γιαννης μ: Την θυμάμαι την παρέμβαση στην ετ3 !

  Καρφί στο μάτι πολλών …
  Ειδικά των συνασπισμένων – όσο κι αν αυτό δείχνει παράξενο !

 11. Ο/Η faros λέει:

  γιαννης μ: Μα, … ποιανού άλλου θα ήταν !

 12. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Καλησπέρα σου !

  Είναι γεγονός ότι σας … έφαγε η πολύ δημοκρατία !!! 😛
  Γι αυτό και πήγε σήμερα ο Mr. Alexis να … απολογηθεί που δεν θα ψηφίσει «ναι» στον Παπούλια – τον θυμάσαι ως υπουργό εξωτερικών ;

  Τι εννοείς, να έρθεις σε συνέδριό μας ;;;
  Τα Συνέδρια του ΚΚΕ νομίζεις ότι είναι … παιδικές χαρές σαν τα δικά σας ;;;
  Πλάκα έχεις ! 😀

  Δηλαδή, έτσι όπως τα γράφεις, θα γίνει τελικά το συνέδριο του ΣΥΝ ;
  Γιατί δεν βλέπω ούτε θέσεις για τα θέματα που θα συζητηθούν, ούτε διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων – όποιος … περνάει εκείνη τη στιγμή … απ΄έξω θα μετέχει;;;

 13. Ο/Η abebab λέει:

  Τέτοια συνέδρια σου στήνω εγώ 5 κάθε χρόνο!

 14. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Τη καληπέρα Φάρε μου κι από κοντά…
  Δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοείς με τον Παπούλια…άλλωστε και η Κ.Ο του ΚΚΕ παρών θα ψηφίσει…μη ψάχνεις να βρεις διαφορά…

  Τα συνέδρια του ΚΚΕ τα ξέρω πολύ καλά!
  Όχι παιδικές χαρές δεν είναι είναι αλήθεια, αλλά πανηγυρικές συγκεντρώσεις για την επιβεβαίωση των αποφάσεων της ΚΕ ή κάνω λάθος;..ναι μετά από διάλογο ….για τα άλλα δε μου απάντησες…Πόσες φορές έχει εκλεγεί στην οργάνωσή σας αντιπρόσωπος στο συνέδριο διαφορετικός από αυτόν που πρότεινε η κασθοδήγηση;…πόσες φορές έμαθες τι έγινε στο συνέδριο; Μόνο τις αποφάσεις μαθαίνετε ή κάνω λάθος;
  Μ΄αυτά και μ΄αυτά ναι το συνέδριο του ΣΥΝ είναι δημοκρατικότερο από το δικό σας…
  η δημοκρατία θα φάει εμάς ..εσας ο συγκεντρωτισμός…
  Το συνέδριο του ΣΥΝ θα αποφασιστεί αυριο-μεθαύριο…πως να υπαρχουν θέσεις από τώρα;….Και θέσεις θα υπάρξουν και διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων υπάρχουν…. Ψάξε το καταστατικό και θα τα βρεις αν δεν με πιστεύεις….

 15. Ο/Η althea λέει:

  Έχω στο κινητό μου 4 μηνύματα από την ενδοσυνεννόηση στο προηγούμενο («συνέδριο»). Αφηρημένη γνωστή μου τα ‘στελνε ένα όνομα πιο κάτω στη λίστα επαφών…..

  Και είναι όλα……… μούρλια 🙂

 16. Ο/Η abebab λέει:

  [σχέση με την δημοκρατία]

  ούτε η σημερινή κατάσταση έχει σχέση με την δημοκρατία ούτε ένα συνέδριο χωρίς προϋποθέσεις σύνθεσης.
  Τέτοια συνέδρια έχουμε ζήσει πολλά – όπως το τελευταίο διαρκές (στημένο 100%)
  Όταν τον Ιούνιο Ιούλιο ζητούσαμε συνέδριο – πριν συνέλθουν οι μηχανισμοί, και σαν άμεση αντίδραση στην ήττα – όλοι κωφεύανε κι ακολουθούσαν πιστά τους αρχηγούς τους.
  Όταν καλέσαμε τον Τσίπρα να παραιτηθεί μαζί με τον Αλαβάνο για να αναλάβει τις ευθύνες του και να οδηγήσει υποχρεωτικά το κόμμα σε διαδικασίες εκτιμήσεων για τις αιτίες της ήττας, έκανε τον καπετάνιο σε φουρτούνα…
  Ύστερα, όταν μετρούσαν τα κουκιά τους άρχισαν να σκέφτονται άλλο ένα διαρκές (δηλαδή στημένο) συνέδριο από το οποίο μας «έσωσαν» οι εκλογές.
  Τώρα που η κατάσταση είναι πολωμένη και όλοι εναντίον όλων, τι θα εξυπηρετήσει ένα συνέδριο χωρίς να προηγηθεί μια στοιχειώδης συνεννόηση;
  Προφανώς ένα ξεκαθάρισμα και κάνα δυο διασπάσεις. Όταν δεν μπορεί ρεύμα και πτέρυγα να επικαιροποιήσουν το κοινό τους συμβόλαιο, όταν το ρεύμα δεν έχει καν συνοχή και η πτέρυγα ενιαία στάση, προφανώς το συνέδριο ευνοεί τον Τσίπρα και την νέα τάση των προεδρικών – αντί να είναι μια ευκαιρία για τα μέλη…
  Έχουμε κάνει και αντιπρόσωποι, μιλήσαμε με κλήρωση το μεσημέρι που όλοι είχαν πάει για φαγητό και πνιγήκαμε ανάμεσα στις λίστες των τάσεων – τέτοια συνέδρια είναι κοροϊδία και με τέτοια πόλωση γίνονται αρένες καταγγελίας του εσωτερικού εχθρού και ξεκαθαρισμάτων.
  Ποιός μπορεί να εγγυηθεί τις διαδικασίες του συνεδρίου και την δημοκρατικότητα χωρίς κανένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο;
  Κατά την γνώμη μου κανείς!

  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=516039624582348381&postID=3041943468440026854

 17. Ο/Η dimara λέει:

  Έχουν δίκιο αυτοί από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ που διαμαρτύρονται για Συνέδριο-Απάτη.

 18. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  τα ξαναλέμε Φάρε…έχω δουλειά…ναι! κομματική …

 19. Ο/Η dimara λέει:

  Το δε παιχνίδι του «Αριστερού Ρεύματος» ο κόσμος το ‘χει τούμπανο……
  Έχουν κάνει την πολιτική απάτη επιστήμη.
  Νομίζουν ότι ζούμε αλλού;

 20. Ο/Η faros λέει:

  abebab: Το … μήνα θα σε … χάλαγε ;;; 😀

 21. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Μου αρέσει που ενώ το άρθρο είναι για τον ΣΥΝ, εσύ ασχολείσαι με το … ΚΚΕ !
  Πραγματικά μου αρέσει αυτό !

  Έτσι είναι … αν … έτσι … νομίζεις !!!!!!!!!!

 22. Ο/Η faros λέει:

  althea: Δεν μου τα στέλνεις να τα κάνω ποστ ;;;

  Να γελάσουμε και λίγο βρε αδερφέ …

 23. Ο/Η faros λέει:

  dimara: Προφανώς και έχουν … που να το … βρουν όμως !

 24. Ο/Η γιαννης μ λέει:

  και από την πολύ δημοκρατία στα συνέδρια του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ τις εισηγήσεις των εκατοντάδων σελίδων τις παίρνουν οι σύνεδροι στην έναρξη του συνεδρίου (αν προλάβουν να τις διαβάζουν είναι άλλο θέμα) και τα τελικά κείμενα τα ψηφίζουν ούτε οι μισοί σύνεδροι (γιατί οι άλλοι έχουν φύγει)βλ.τελευταίο συνέδριο….

  αν είχες περάσει ποτέ από το ΚΚΕ (όπως συνέχεια λες και φυσικά κανείς δεν σε πιστεύει) θα ήξερες πως γίνονται, πως διαμορφώνονται, πως φτάνουν στο συνέδριο, πως εγκρίνονται ή όχι, τα κείμενα, οι αποφάσεις τα πάντα…αλλά μυρωδιά δεν έχεις και ο οπως λέει ο τριςμέγιστος αλενατόρε (βλ.αναστόπουλος) ο τζάμπας πέθανε…ρώτα κανεναν από τους περαστικούς σας μηπως σου πεί…

  για την χαριτωμενιά της ΕΣΗΕΜΘ που παίρνουν μέρος και τα μπουμπούκια σας κουβέντα αστυ???

 25. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Τις ξέρω τις δουλειές σου … τις κομματικές ντε !!!!!!!!!! 😀

 26. Ο/Η faros λέει:

  dimara: Είναι … επειδή … είναι … σικέ !

  Εμείς όχι … οι ψηφοφόροι τους, όμως ;;;

 27. Ο/Η γιαννης μ λέει:

  sorry για τα πολλά λάθη αλλά καινούργιο πληκτρολόγιο !!

 28. Ο/Η faros λέει:

  γιαννης μ: Κανένα πρόβλημα … αλλού είναι τα λάθη …

 29. Ο/Η faros λέει:

  γιαννης μ: Μην περιμένεις άδικα !
  Ποτέ κανένας συριζαίος δεν απαντά επί της ουσίας !

 30. Ο/Η althea λέει:

  Πολύ θα το ήθελα αλλά δεν μπορώ –ίσως έτσι αποκαλυφθεί το πρόσωπο.

  Ξέρεις, τους έχει μείνει το χούι. Στις επαγγελματικές συναντήσεις. Το ένα χέρι κάτω απ’ το τραπέζι, με το κινητό στο αθόρυβο. Μέχρι παρεξηγήσεως…. 🙂

 31. Ο/Η faros λέει:

  abebab: Ετσι ! Θα είναι ένα συνέδριο ξεκαθαρίσματος … (για τις θεσούλες και τις καρέκλες) !

 32. Ο/Η faros λέει:

  althea: Da ! Δεν επιμένω ! Αρκεί που καταλάβαμε όλοι περί τίνος πρόκειται …

 33. Ο/Η Σ.Π. λέει:

  Ας μην τους αδικούμε, να λέμε και τα σωστά (που λέει ο λόγος).

  Μπορεί να τους έδωσαν το πολυσέλιδο κείμενο των θέσεων (αλήθεια ποιούς ρώτησαν πριν το προτείνουν;) λίγο πριν αρχίσει το συνέδριο, τους έδωσαν όμως και περιληπτικό κείμενο για να τους διευκολύνει.

  Λες και είναι στο Λύκειο και μοιράζουν τα SOS για τις εξετάσεις.

 34. Ο/Η althea λέει:

  Η διαφορά («αστυάνακτας») είναι η εξής:
  Άλλο αριστερό πολιτικό κόμμα, άλλο συνονθύλευμα/ συναγελασμός/άθροισμα/ λέσχη-λέσχες ατόμων.
  Τόσο απλά.

 35. Ο/Η faros λέει:

  Σ.Π.: Αυτή τη φορά, θα τους δώσουν και την … κόλλα έτοιμη !!!!!!!!! 😆

 36. Ο/Η faros λέει:

  althea: Θα σου απαντήσει μετά τις 24.00 … μέχρι τότε έχει … κομματική δουλειά !!!!!!

  Ούτε καν λέσχη δεν είναι … εκεί υπάρχουν κανόνες … πειθαρχία …

 37. Ο/Η althea λέει:

  Το…… προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, από τον Γ. Ψαριανό 🙂 –
  «Αγαπητοί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, συναγωνιστές και συνοδοιπόροι, δεξιοί αναθεωρητές, σταλινικοί, τροτσκιστές, μαοϊκοί, αριστεροί σοσιαλδημοκράτες, κενροαριστεροί, αντιευρωπαϊστές και τσιράκια του Μάαστριχτ, αναρχοαυτόνομοι και λικβινταριστές, ρεβιζιονιστές και κομμουνιστοχριστιανοί, οπορτουνιστές και δογματίλες, ξεστρατισμένοι κνίτες και συντεταγμένοι αντιφρονούντες, σκύθες και ιλλυροί, πελασγοί και ακαρνάνες, πομάκοι και ρουμανόβλαχοι, λακέδες και λακεδαιμόνιοι, πασοκιστές και αντίχριστοι, χειροπράκτες και διανοούμενοι, μακεδόνες και γυφτοσκοπιανοί, εξαρχειώτες και εξαρχειωμένοι, αντιλόπες και στρουθοκάμηλοι, μπετοναρμέδες και ρεμπετασκέρηδες.»

 38. Ο/Η maramo λέει:

  Συνέδρια αποπροσανατολισμού και μέτρημα κουκιών.
  27/01/2010 18:46:49
  Σπίθας Σ.
  Άμα πείς «συνέδριο», αυτομάτως, λαμβάνεις το χρίσμα του αριστερού και το μετάλλιο του αγωνιστή.

  Χορτάσαμε από συνέδρια και εσωκομματικές «δημοκρατίες».

  Τα οποία γίνονται- τα έκτακτα συνέδρια- μόνο όταν «αποφασίσει» ο εκάστοτε πρόεδρος κατόπιν εντολής της «βάσης»!

  Αφού έχει δημιουργηθεί και καλλιεργηθεί, προηγουμένως, από τον ίδιο!

  Ότνα μιλάμε για την «αριστερά του πληθυντικού» δεν εννούμε την αριστερά των 11 αρχηγών.

  Οι διαμάχες που ταλανίζουν τον χώρο μας, είναι παρακμιακά φαινόμενα μιας αριστεράς που αρνείται να δει τα προβλήματα κατάματα και καταφεύγει σε συνεδριακές, έκτακτες λύσεις!!

  ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Α.Π. ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

 39. Ο/Η maramo λέει:

  …..αυτά περί «δημοκρατίας»….. 🙂

 40. Ο/Η maramo λέει:

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:

  ! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 !

 41. Ο/Η faros λέει:

  althea: Θερμή Καλημέρα !

  Ψαριανός … Ψαριανός … πιος είν΄αυτός ;;; Ένας που έβριζε μέσα στη Βουλή ;;; Αν είν΄αυτός καλό … «κουμάσι» και δαύτος …

  Ο τελευταίος χαραχτηρισμός τους … «αγκαλιάζει» όλους … 😆 😆 😆

 42. Ο/Η faros λέει:

  maramo: Θερμή Καλημέρα !

  Εντάξει, τα έβγαλε κι αυτός τα … απωθημένα του !!!
  Και μετά ;;;
  Τι ;;;

  Μούγκα στη … στρούγκα !
  Άστους …

 43. Ο/Η faros λέει:

  maramo: … οπορτουνιστικής «δημοκρατίας» … 😛

 44. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  μπα ξερετε και από δημοκρατικές διαδικασίες Φάρε;

 45. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  @abebab
  από τους ανανεωτικούς παίρνεις γραμμή;

 46. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  συνεχίζεις να αποδέχεσαι την ανανεωτική γραμμή…

 47. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  ουφ τώρα τελείωσα…αντε βρε δε μου είπες θα ρθεις στο συνέδριο; Καλεσμένος μου!

 48. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Είδες ;;; Εσείς, άραγε, πότε θα τις … πληροφορηθείτε ;;;;;;;;;;;; 😆

 49. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Εσύ ;;;;;;;;;;

 50. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Σε δικαιολογώ … Τα καταφέρατε … δα …

 51. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  γιάννη
  για να το ξεκαθαρίσω …Για την ΕΣΗΕΜΘ δε γνωρίζω…θα μάθω και θα σου πω…
  για τα άλλα
  Μ΄αυτά που γράφεις ή γράφετε για τα συνέδρια του ΣΥΝ αλήθεια δε γνωρίζετε τίποτε…ότι ξέρετε το διαβάζετε στο Ριζοσπάστη…και θέσεις υπάρχουν και διαφορετικά κείμενα…πλειοψηφίας και μειοψηφίας(αυτό στο ΚΚΕ είναι αδιανόητο ε;)…

  ε είχα 10 χρόνια στο ΚΚΕ αλλά δε μπορώ να κάνω κάτι για να σε πείσω…δε μπορώ να κάνω κάτι….Επομένως ξέρω πολλά…από το πως προτείνονται οι σύνεδροι στις οργανώσεις, πως εκλέγονται και πως μοιράζονται οι ομιλίες στο συνέδριο…άσε Γιάννη…..άσε

 52. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  αριστερό πολιτικό κόμμα; Μπά αποδέχεστε την έννοια αριστερός;
  Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά…απλά είναι στα δόγματα είτε είναι πολιτικά, είτε θρησκευτικά…

 53. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  συνεχίζεις να παιρνεις ανανεωτική γραμμή…

 54. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Κουράστηκες … έ ;;; Σε νιώθω …

  Δύσκολοι καιροί …

  Μπα ;;; Μπορεί το κάθε μέλος να … προσκαλεί ;;;
  Πολύ … δημοκρατία έπεσε … ή ψάχνετε να βρείτε … κόσμο ;;;;;;

  Πάντως, επί της ουσίας, θα έρθω μόλις :
  1. Μάθω τη Θέση που θα κατέβει στο συνέδριο για την ΤΑ
  2. Μάθω τη Θέση σας για το Μάαστριχτ
  3. Μάθω τη Θέση που θα έχει τον απολογισμό του κεντρικού οργάνου σας
  4. Μάθω τη Θέση για το Ασφαλιστικό – γιατί δεν ψηφίσατε την πρόταση του ΚΚΕ στη Βουλή
  5. Μάθω την αυτοκριτική σας για τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές
  6. Τι λέτε για την κρίση
  7. Τι λέτε για τους αγρότες
  8. Πως βλέπετε γενικά τον ιμπεριαλισμό
  9. Τις θέσεις σας για την ΕΕ και τις αποφάσεις της
  10. Αν θα συνεχίσετε να στηρίζετε τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ
  11. Αν θα συμπαραταχθείτε στη μάχη για τα προβλήματα της εργατικής τάξης
  12. Αν θα πάρετε μέρος στην απεργία της 10 Φλεβάρη

  υ.γ. 1: αυτά, τα … ολίγα
  υ.γ. 2: γραφτά από κεντρικό όργανο – όχι τι λέει το κάθε στέλεχος
  υ.γ. 3: πολύ θα ήθελα να ξέρω και τις δικές σου τις προσωπικές θέσεις γι αυτά

  υ.γ. 4: Αν πάρω στα πιο πάνω απαντήσεις και μεταξύ μας μου εξασφαλίσεις και διαμονή στην Αθήνα … σου ΄ρχομαι !!!!!!

 55. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Φάρε..μ΄αυτό το Σπίθα αρπάζομαι συχνά….με κατηγόρησε για σταλινικό ΧΑ-ΧΑ-ΧΑ ..αν βρεθείς στο ιστολόγιο του…. πες του σε παρακαλώ κάτι…
  την καλησπέρα μου!

 56. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  είπα να στο αντιστρέψω Φάρε…εσύ για το ΣΥΝ εγώ για το ΚΚΕ

 57. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  ευπρόσδεκτος Φάρε μου…
  ναι μπορούν να καλούν και τα μέλη…μπορείς και ακάλεστιος να έρθεις…κανένας δε λέει τίποτε…για τα υπόλοιπα το συνέδριο θα αποφανθεί και θα κρίνεις….

 58. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  ε όχι με τους ανανεωτικούς…αυτοί με λένε σταλινικό…

 59. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Για δε τα γράφεις … μαζωμένα ;;;;;;;;

  Δεν τον ξέρω τον Σπίθα … έναν Σπίθα που ήξερα ήταν κολλητός του Γιώργου Θαλάσση !!!!!!!!!!!!!!

 60. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Δεν κατάλαβα … αστειάκι ήταν η πρόσκληση ;;;;;;;;;;

 61. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Εμ … τότε … αυτό δεν θα είναι συνέδριο … μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε … θα είναι … και με το συμπάθειο δηλαδή, μεταφορικά τα λέω …

 62. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Μη φοβάσαι … Αν δεις τα … σκούρα, στείλτους σε μένα …

  Θα τους ενημερώσω !

  Τι διάτανο … Σε έμαθα …
  Πιο αντισταλινικός από σένα … ούτε ο … Ομπάμα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 63. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Μη βιάζεσαι … Θα δούμε τις … πλειοψηφίες σας και τις … μειοψηφίες σας …

  Αποκλείεται φίλε μου να μας πείσεις …
  Και ξέρεις γιατί ;;;
  Γιατί δείχνεις να αγνοείς βασικές καταστατικές θέσεις !
  Κατάλαβες ;

 64. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Τι να κάνουμε …

  Πρέπει να … «παίξουμε» το παιγχνίδι σας λίγο … ξέρεις … αυτό με τις … λέξεις χωρίς νόημα … μπας και καταλάβετε κάτι !

 65. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Ποια είναι αυτή η ανανεωτική γραμμή ;;;;;;;;;;;;;;;

 66. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Καλησπέρα Φάρε…ναι αυτό το ψευδώνυμο έχει….σωστά του Γ. Θαλάσση..φαντάζομαι φανατικός φίλος του πρέπει να ήσουν ε;

 67. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Έχει πλάκα Φάρε…μόνο εσύ δε με κατηγορείς για σταλινικό ΧΕ-ΧΕ…εσύ αντιθέτως για ..Ομπάμπα..καταλήξτε βρε παιδιά…

 68. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Καλησπέρα και σε σένα !

  Βέβαια, μεγάλωσα με το Παιδί Φάντασμα !

 69. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Εγώ … να … καταλήξω ;;;

  Με … προσβάλλεις !!!!!!!!! 😆

 70. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  απίθανο ε;τι θυμήθηκα τώρα!

 71. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Το … ξέχασες … πάλι ;;;;;;;;;;;; 😆 😆 😆

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: