Με αφορμή μια ερώτηση στην Ε.Ε.

Το παρακάτω, είναι ερώτηση του ΚΚΕ στο Συμβούλιο της Ε.Ε.

«Στις 18/12, λίγες ώρες πριν η κυβέρνηση της Γεωργίας προβεί στην ανατίναξη αντιφασιστικού μνημείου στην πόλη Κουταϊσι, κατατέθηκε στην Γ.Σ. του ΟΗΕ ψήφισμα που καταδικάζει την επιχείρηση δικαίωσης του ναζισμού που ακολουθούν ορισμένες χώρες της Ευρώπης και κράτη- μέλη της ΕΕ, όπως οι Βαλτικές χώρες κ.α. που αναγορεύουν σε ήρωες τις φασιστικές συμμορίες των «Βάφεν SS», ενώ με κυβερνητικές αποφάσεις γκρεμίζουν και αποκαθηλώνουν μνημεία της αντιφασιστικής αντίστασης και νίκης των λαών. Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών μελών του ΟΗΕ (127) ενώ το καταψήφισαν μόνο οι ΗΠΑ με στήριξη των 27 κρατών- μελών της ΕΕ που απείχαν.

Ερωτάται το Συμβούλιο: Η στάση αποχής της ΕΕ στο ψήφισμα αυτό συνιστά επιδοκιμασία και πράξη στήριξης της ηρωοποίησης και αποκατάστασης των φασιστικών συμμοριών και συνεργατών των ναζί- εγκληματιών πολέμου σε κάποια κράτη- μέλη της και άλλες χώρες της Ευρώπης; Επιδοκιμάζει η ΕΕ και το Συμβούλιο την κατεδάφιση των μνημείων της αντιφασιστικής νίκης σε κράτη- μέλη της και άλλες χώρες; Η άρνηση της ΕΕ να καταδικάσει την ηρωοποίηση των φασιστών εγκληματιών κατά της ανθρωπότητας εντάσσεται στην ανιστόρητη προσπάθεια εξίσωσης ναζισμού- κομμουνισμό;»  

Σχόλια δικά μου:

1. Η στάση των ΕΠΑ, προφανώς, δεν ξένισε κανέναν. Ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Τη βλέπουμε χρόνια τώρα σε σχέση με το εμπάρκο ενάντια στην Κούβα, στην στήριξη τους σε κάθε λογής φασιστικά καθεστώτα, στους πολέμους που εξαπολύουν όπου γης!

2. Για να κρίνω τη στάση της Ε.Ε. θα την χωρίσω σε τρεις κατηγορίες:
2.1.: Η στάση των χωρών της Ε.Ε. που βίωσαν το σοσιαλισμό, δείχνει που μπορεί να οδηγήσει το ταξικό μίσος. Δείχνει τον κατήφορο που παίρνει ο οπορτουνισμός. Η καπιταλιστική παλινόρθωση, δεν έφερε μόνο δεινά για τους λαούς αυτών των χωρών, έφερε και την χυδαία διαστρέβλωση της ιστορίας, έφερε και έναν ταξικό ρεβανσισμό που δεν έχει όρια!
2.2.: Η στάση των χωρών της Ε.Ε. που ανήκουν στη … Δύση, χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτα άλλο – είτε έχουν δεξιές κυβερνήσεις, είτε σοσιαλδημοκρατικές, είτε … «αριστερές» – παρά να ακολουθούν ως πειθήνια σκυλάκια τα αφεντικά τους, τις ΕΠΑ δηλαδή. Γνωρίζουν ότι τα μέτρα που παίρνουν είναι τόσο αντιλαϊκά, που σύντομα θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων. Και δεν τους ενδιαφέρει να κάμψουν αυτές καθεαυτές τις αντιδράσεις, αλλά να μην οδηγηθούν αυτές σε ταξικές ατραπούς. Να μην μπολιαστούν με ταξική συνείδηση!
2.3.: Η στάση της Ελλάδας ! Αυτή θέλει ιδιαίτερο σχολιασμό ! Για δύο λόγους.
Ο ένας έχει να κάνει με την Ιστορία μας. Μια Ιστορία που έχει να δείξει μια απελευθερωτική επανάσταση, αυτή του 1821, μια εαμική αντίσταση στον γερμανικό ναζισμό που έγινε παράδειγμα για όλη την Ευρώπη, ένα Πολυτεχνείο, καθημερινούς αγώνες για την δημοκρατία και την ελευθερία.
Ο άλλος λόγος, αφορά το γεγονός ότι σήμερα στη χώρα μας έχουμε (προφανώς στα λόγια) σοσιαλιστική κυβέρνηση ! Έχουμε μια κυβέρνηση που παριστάνει την … αριστερή ! Είναι στα πράγματα ένα κόμμα, με το οποίο συνεργάζεται και ο … πολύς ΣΥΡΙΖΑ !
Αυτή είναι τελικά η … σύγχρονη «αριστερά»;;;
ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και … ολίγον από Οικολόγους, δεν κρύβουν το ταξικό τους μίσος ενάντια στο κομμουνιστικό κίνημα, ενάντια, στην ουσία, στο λαό!

Άξιοι – όλοι οι παραπάνω !
Άξιοι υπηρέτες της πλουτοκρατίας, του ιμπεριαλισμού !

Να ξέρουν, μόνο, ένα πράγμα:
Φτάνει η ώρα τους !

13 Responses to Με αφορμή μια ερώτηση στην Ε.Ε.

 1. […] «Στις 18/12, λίγες ώρες πριν η κυβέρνηση της Γεωργίας προβεί στην ανατίναξη αντιφασιστικού μνημείου στην πόλη Κουταϊσι, κατατέθηκε στην Γ.Σ. του ΟΗΕ ψήφισμα που καταδικάζει την επιχείρηση δικαίωσης του ναζισμού που ακολουθούν ορισμένες χώρες της Ευρώπης και κράτη- μέλη της ΕΕ, όπως οι Βαλτικές χώρες κ.α. που αναγορεύουν σε ήρωες τις φασιστικές συμμορίες των «Βάφεν SS», ενώ με κυβερνητικές αποφάσεις γκρεμίζουν και… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (526 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η lollol λέει:

  Πασοκοσύριζα -ΟΠ

 3. Ο/Η lollol λέει:

  Αλλά ο Τσιπ λέει ότι τώρα δε θα συνεργαστούν στις εκλογές της Τ.Α. … Και δε θα φηφίσει Παπούλια…

  Φαντάζεσαι που πάει αυτό;;;

 4. Ο/Η faros λέει:

  lollol: Για την οριστική ονομασία του σχήματος, επειδή ο GAP γνωρίζει ελάχιστα ελληνικά, θα το αναθέσουν στον συριζα, που είναι … μανούλες στις παραπλανητικές ονομασίες !

 5. Ο/Η faros λέει:

  lollol: Στάσου να δούμε πόσες … ώρες ή έστω πόσες … μέρες θα κρατήσει η θέση αυτή, και τα … ξαναλέμε !!! 😛 😛 😛

 6. Ο/Η philemon λέει:

  «Ταξικό μίσος»!

  Έπιασες φλέβα…

 7. Ο/Η philemon λέει:

  Στα ψευδώνυμα, με τα οποία κυκλοφορούν δεκαετίες τώρα…

 8. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Απλή αλήθεια είπα …

 9. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Και θα συνεχίσουν … μέχρι να τους πάρουν πρέφα όλοι !

 10. Ο/Η Σ.Π. λέει:

  Σε κάποιο blog (δυστυχώς δεν το συγκράτησα) κυκλοφορεί ήδη το όνομα του νέου σχήματος: ΠΑ.Σ.ΟΠ. (ΠΑσοκ – Σύριζα – Οικολόγοι Πράσινοι)

  Λίγο από όλα δηλαδή.

  Όσο για τον Παπούλια και την Τ.Α., η συνεργασία λέει τους ξυνίζει γιατί τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι κυβέρνηση.

  Παράξενο πράγμα…

  Το να είσαι θετικός για ιδιωτικοποίηση ακτών, διακοπή προγραμμάτων κοινωνικής στήριξης, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, stage, συμβασιούχους, ξεπούλημα δημόσιων χώρων και υποδομών, καταστροφή χώρων πρασίνου, αύξηση δημοτικών τελών και φόρων, στρατιωτικοποίηση της δημοτικής αστυνομίας κλπ. είναι δεξιά ή αριστερή πολιτική άποψη ανάλογα με το αν είσαι κυβέρνηση ή όχι…

 11. Ο/Η faros λέει:

  Σ.Π.: Καλησπέρα !

  Τι δεν θυμάσαι. Μα, στο δικό μου φυσικά, 6 Γενάρη στο άρθρο μου «Αποκαλυπτικές συμμαχίες» !

  Μην είσαι σίγουρος ότι αυτή η θέση θα πάει σε … βάθος χρόνου !!!
  Όπου να ΄ναι θα … ακυρωθεί !

  Δεξιότατη πολιτική … ομού μετά της οπορτουνιστικής !

 12. Ο/Η philemon λέει:

  Τώρα να δεις γέλιο που θα πέσει…

  Ο Τσίπρας έγινε αφεντικό στο μαγαζί…. Λογικό είναι να μη θέλει να το κλείσει, πριν καλά-καλά το χαρεί λιγάκι….

  Ο Αλαβάνος όμως απειλεί….. Περίμενε και θα σου δείξω εγώ!

  Και οι «ανανεωτικοί» είναι καλεσμένοι από τον Κύρκο τη Δευτέρα, μαζί με το ΓΚΑΠ κ.α. για να γίνει ο αρραβώνας !

  Αριστερή ενότητα !

  Ε, ρε γλέντια….

 13. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Έχουν ήδη αντιληφθεί ότι ο κόσμος σιγά σιγά ξυπνάει και ψάχνουν εναγωνίως να βρουν τρόπους για να τον κοροϊδέψουν ξανά !

  Τα λεγόμενα σενάρια για την «κεντροαριστερά» βρίσκοντα πάντα στο συρτάρι … με ανοιχτό το καπάκι !!!

  Ακόμα και για διάσπαση του συριζα σε δύο κόμματα συζητάνε …
  Η μεγάλη πλάκα θα γίνει στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.

  υ.γ.: ας μην μας διαφεύγει της προσοχής η περίπτωση να έχουμε κατά τον Μάρτη Βουλευτικές Εκλογές !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: