Αφιερωμένο στους έλληνες οπορτουνιστές και αντικομμουνιστές

Ανακοίνωση καταδίκης της ανατίναξης του αντιφασιστικού μνημείου στη Γεωργία

Όπως έγινε γνωστό στις 19 Δεκέμβρη, τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση των Βαλκανικών ΚΚ στη Θεσσαλονίκη, το φιλονατοϊκό καθεστώς της Γεωργίας  προχώρησε στην ανατίναξη (!) του αντιφασιστικού μνημείου στην πόλη Κουταΐσι, προκαλώντας και ανθρώπινα θύματα.

Η προκλητική αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε άλλες, που γίνονται από την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ, με στόχο τη διαστρέβλωση της Ιστορίας, το σβήσιμο της συνεισφοράς της ΕΣΣΔ στη συντριβή του φασισμού. Δείχνει το μίσος των αστών απέναντι στην αντιφασιστική Νίκη.

Τα Κομμουνιστικά κι Εργατικά κόμματα των Βαλκανίων εκφράζουμε τη θλίψη μας για τα αθώα θύματα αυτής της απαράδεκτης ενέργειας την οποία και καταδικάζουμε! Η πράξη αυτή, πρώτα απ’ όλα, προσβάλει τις 300 χιλιάδες και πλέον των Γεωργιανών, που έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη με το φασισμό, προσβάλει τη μνήμη όλων των λαών, που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό.

Οι λαοί των Βαλκανίων, που έδωσαν το αίμα τους για την απελευθέρωση από το φασισμό πρέπει να δουν και με αφορμή αυτό το γεγονός πως ο κατήφορος του αντικομμουνισμού, της διαστρέβλωσης της Ιστορίας δεν έχουν πάτο και να του γυρίσουν την πλάτη!

19/12/2009

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

ΚΟΜΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΡΟΑΤΙΑΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΓΔΜ)

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

ΝΕΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 ΚΟΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΜΕΡ) ΤΟΥΡΚΙΑΣ

34 Responses to Αφιερωμένο στους έλληνες οπορτουνιστές και αντικομμουνιστές

 1. […] Ανακοίνωση καταδίκης της ανατίναξης του αντιφασιστικού μνημείου στη Γεωργία Όπως έγινε γνωστό στις 19 Δεκέμβρη, τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση των Βαλκανικών ΚΚ στη Θεσσαλονίκη, το φιλονατοϊκό καθεστώς της Γεωργίας  προχώρησε στην ανατίναξη (!) του αντιφασιστικού μνημείου στην πόλη Κουταΐσι, προκαλώντας και ανθρώπινα θύματα. Η προκλητική αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε άλλες, που γίνονται από την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ, με στόχο τη διαστρέβλωση… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (223 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η pampam λέει:

  Συμφωνώ με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης (αυτό δα έλειπε) αλλά θα ήθελα να διαβάσω «Κομμουνιστικό Κόμμα της ΠΓΔΜ», όπως ανακοινώθηκε από την τηλεόραση του 902, αν και ξέρω ότι ο επίσημος τίτλος τους είναι όπως τον γράφεις.

 3. Ο/Η pampam λέει:

  Τελικά το διέπραξαν! Τα ανδρείκελα της κυβέρνησης Σαακασβίλι στη Γεωργία ανατίναξαν (!) χτες το αντιφασιστικό μνημείο που είχε αφιερωθεί στους 300.000 Γεωργιανούς πατριώτες που από τις τάξεις του Κόκκινου Στρατού έδωσαν το αίμα τους κατά του Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο!
  Μαζί με το ιστορικό έγκλημα – τέτοια ήταν η πρεμούρα τους να καταστρέψουν το μνημείο – διέπραξαν και ένα ακόμα: Kατά τη διάρκεια του ιερόσυλου βανδαλισμού, προκάλεσαν το θάνατο ενός παιδιού και μιας γυναίκας!
  Θυμίζουμε ότι οι μαριονέτες του ιμπεριαλισμού στη Γεωργία, ο Σαακασβίλι και οι συν αυτώ είναι ένθερμοι φίλοι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και προνομιακοί συνομιλητές της ΕΕ. Και κάτι ακόμα: Σύμβουλος μέχρι πρότινoς του Σαακασβίλι ήταν ο κ. Αλεξ Ρόντος. Στενός συνεργάτης του κυρίου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών, επί κυβέρνησης Σημίτη…(«Ρ» 22/12/09)

 4. Ο/Η pampam λέει:

  «Θα τελειώσω με ένα ακόμη θέμα, που έχει σχέση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.
  Ειλικρινά, απορώ πώς η νοοτροπία αυτής της μικρογραφειοκρατικής αντίληψης, αυτής της θεολογικής προσκόλλησης, εξακολουθεί και διακατέχει αυτό το ιστορικό Κόμμα. Ο τρόπος αυτός δεν οδηγεί πουθενά. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε σαν Αντιπολίτευση, θα οδηγήσει αυτό το ιστορικό Κόμμα, να γίνει ένα απόκομμα της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Το κόκκινο χρώμα που αφορά το σύμβολό σας που είναι η σημαία, το κόκκινο χρώμα στο αστέρι του Τσε Γκεβάρα, το κόκκινο χρώμα του Γοργοπόταμου, της Αλαμάνας, θα έπρεπε να βάφει και τα μάγουλά σας, στο χρώμα της ντροπής, για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε»…
  *
  Τούτα τα λόγια – που ακούστηκαν χτες από βήματος Βουλής – ανήκουν στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κύριο Ιωάννη Βούρο, ηρωική μορφή των αγώνων τόσο στο Γοργοπόταμο όσο και στο Μανιάκι (στην Αλαμάνα τον είχε αντικαταστήσει ο Διάκος…).
  Πρόκειται, δε, για τοποθέτηση που απαγγέλθηκε με ύφος το οποίο συνάδει απολύτως με το μέγεθος αυτού του κολοσσού της Τέχνης και της υποκριτικής δεινότητας, όπως άλλωστε έχουν διαπιστώσει όσοι πανέλληνες είχαν την τύχη να απολαύσουν τον ηθοποιό – βουλευτή σε αριστουργήματα όπως:
  *
  «Για όλα φταίνε οι γκόμενες», «Ερωτικές απιστίες Νο2» (σ.σ.: προφανώς υπάρχει και το Νο1…), «Η πλούσια και το γκαρσόνι», «Ματάκιας και βρωμόστομος», «Ο σοφέρ και το μανούλι», «Οι σκληροί του Μπραχάμι», «Σχολή θηλυκών καμακιών», «Ωραίος σκληρός και άφραγκος», «The… κόπανοι» κ.ά.
  *
  Με τέτοια διαδρομή στο χώρο του βιντεο-Πολιτισμού είναι φανερό ότι ο φωτοδότης ηθοποιός και πολιτικός, πια, Γιάννης Βούρος (να τον χαίρονται ο πρωθυπουργός του και το ΠΑΣΟΚ), πρέπει να λαμβάνεται πολύ σοβαρά σε ό,τι (του λένε να) λέει… («Ρ» 22-12-09)

 5. Ο/Η faros λέει:

  pampam: Όπως τον γράφω έχει να κάνει με το πως το δηλώνουν οι ίδιοι !

  Για μένα προσωπικά, ουδεμία διαφορά έχει το όνομα !

 6. Ο/Η faros λέει:

  pampam: Ας μην ξεχνάμε ότι ένας από τους πρωτεργάτες της διάλυσης της ΕΣΣΔ (με τον Γκορμπατσόφ, τον Γιάκοβλεφ κλπ.) ήταν ο Σεβαρτνάτζε, άλλο ανδρείκελο του ιμπεριαλισμού !
  Οι σημερινοί απλά βαδίζουν τον δρόμο του παλιοτόμαρου αυτού !

 7. Ο/Η faros λέει:

  pampam: Μιλάς για ένα συγκεκριμμένο «πράσινο σκουλίκι» που δεν χώνεψα ποτέ και ως ηθοποιό !

  Πως λένε : Από κόρακα κρα θα ακούσεις ;;;

  Ένα τέτοιο πράμα είναι ο τύπος !

 8. Ο/Η kokkinos-dromos λέει:

  Η κατρακύλα τους εκεί στην Γεωργία καλά κρατεί, οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει τελείως. Αυτό το καθυστερημένο, αμερικανόδουλο σκουλήκι ο Σαακασφίλι, πρέπει είτε να τουφεκιστεί, είτε να πάει σε ψυχιατρείο

 9. […] Ανακοίνωση καταδίκης της ανατίναξης του αντιφασιστικού μνημείου στη Γεωργία Όπως έγινε γνωστό στις 19 Δεκέμβρη, τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση των Βαλκανικών ΚΚ στη Θεσσαλονίκη, το φιλονατοϊκό καθεστώς της Γεωργίας  προχώρησε στην ανατίναξη (!) του αντιφασιστικού μνημείου στην πόλη Κουταΐσι, προκαλώντας και ανθρώπινα θύματα. Η προκλητική αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε άλλες, που γίνονται από την ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΑΣΕ, με στόχο τη διαστρέβλωση… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (223 λέξεις)] […]

 10. Σ΄αυτό το θέμα θα συμφωνήσουμε απολύτως. Ο ακραίος γεωργιανικός εθνικισμός είναι υπέυθυνος για πλήθος εγκλημάτων στον Καύκασο από το 1992 και δώθε. Είναι υπεύθυνος για τη μεγάλη αιματοχυσία στην Αμπχαζία, που στοιχίσε σε μας την καταστροφή της ακμαίας ελληνικής παροικίας του Σοχούμι και των γύρω χωριών.

  Όμως, ο άγαρμπος τρόπος που έγινε η ανατίναξη και τα θύματα που προκάλεσε αυτή η πράξη στον πληθυσμό, δείχνει συμβολικά το αδιέξοδο. Εξαιτίας της πολιτικής αυτής οι Γεωργιανοί υπέστησαν διαδοχικές ήττες, τόσο στην Αμπχαζία όσο και στη Νότια Οσετία. ακτάφεραν να μετατράπούν σε δαχτυλοδεικτούμενο αμερικανικό προτεκτοράτο.

 11. Επίσης, ένα τέτοιο μνημείο για τη μνήμη των σοβιετικών θυσιών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έστησαν το 2005 στην Καλλιθέα Αττικής και οι Πόντιοι «παλιννοστούντες» ομογενείς,
  που οι πατεράδες τους πολέμησαν τους Ναζί ως σοβιετικοί Έλληνες.

  Το μνημείο που έχει ως τίτλο «Μνημείο του σοβιετικού στρατιώτη ‘41-’44», μπορείτε να το δείτε στην «Γλυπτοθήκη» μας:

  http://pontosandaristera.wordpress.com/2007/05/29/24-3-2007-2/

 12. Ο/Η philemon λέει:

  Συμβολικό:

  Το πρώτο θύμα (νεκρός) της κακοκαιρίας στη Γαλλία ήταν ένας Πολωνός άστεγος…

 13. Ο/Η faros λέει:

  kokkinos-dromos: Ας σκεφτούμε τι αγώνα δίνουν καθημερινά οι συνεπείς δυνάμεις της χώρας που κινούνται στο Ενιαίο ΚΚ Γεωργίας !

  Πάντως, για μένα, άλλος ένας λαός που αργεί να ξυπνήσει …

 14. Ο/Η faros λέει:

  Πόντος και Αριστερά: Εγώ, συνέχεια, αυτό ακριβώς υποστηρίζω !

  Ότι, δηλαδή, το μόνο που μπορεί να καταφέρει ο χυδαίος αντικομμουνισμός (ξέρεις, δεν εννοώ την κριτική που πατάει σε στοιχεία – και υπάρχουν τέτοια) αλλά τον αντικομμουνισμό που στηρίζεται στις ψευδολογίες και τους γκαιμπελισμούς, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αγκαλιά του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

  Άρα, είναι περίπου νομοτελειακό η κατάληξη της Γεωργίας να γίνει αμερικάνικο προτεκτοράτο.

 15. Ο/Η faros λέει:

  Πόντος και Αριστερά: Ευχαριστώ, πάω αμέσως εκεί !

 16. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Ναι, έχει σχέση με τη … «δημοκρατία» που έφερε στη χώρα του ο Βαλέσα και ο Πάπας !!!

 17. Ο/Η Αναυδος λέει:

  Θα πω κάτι που άκουσα σε μία ισως όχι και τόσο άσχετη ταινία
  Για μία φτηνή μπύρα και ένα τζιν ξεπούλησαν κάποιοι τον ουρανό

 18. Ο/Η faros λέει:

  Αναυδος: Μέρες που είναι … Ας θυμηθούμε ότι ένας … «δικός» μας, πρόδωσε τον Χριστό για τριάντα … ευρώ !!!

  Κατά την διάρκεια των 2.000 χρόνων από τότε τέτοιοι προδότες δυστυχώς γέμισαν τη γη !

 19. Ο/Η philemon λέει:

  …Εντωμεταξύ οι γυναίκες στην Ουκρανία διαμαρτύρονται για τη βιομηχανία πορνείας στην οποία έχει μεταβληθεί η χώρα τους, με το σύνθημα

  Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ !!!!

  Αλλά δεν υπάρχει κανένας πολιτικός φορέας για να τις υποστηρίξει…

 20. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Ξέρεις τι ακριβώς σημαίνει μαφία ;;;

  Ε, εκεί, στην Ουκρανία κάτι τέτοιες … μπανάλ περιπτώσεις τις έχουν ξεπεράσει προ πολλού !

 21. Ο/Η philemon λέει:

  Καλά Χριστούγεννα και μια πολύ Καλή Χρονιά να έχεις Φάρε!

 22. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Βασικά Υγεία για όλους και διάθεση αγωνιστική !

 23. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Συμφωνώ και γω με τον Πόντο και αριστερά….η οσφυοκαμψία της κυβέρνησης των Γεωργιανών, αλλά και η σιωπή της Ευρώπης είναι ενδεικτκή και κατακριτέα…
  απαράδεκτες ενέργειες….

 24. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Είχα πολύ καιρό να χαρώ με σχόλιό σου !

  Μπράβο !

  Ίσως, τελικά, δεν τέλειωσαν όλα …

 25. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Ε βρε φάρε…Χαίρεσαι γιατί απλούστατα δεν είμαι όπως θέλεις να με βλέπεις… …ισοπεδωτικά …

 26. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Δηλαδή εσύ δεν … χαίρεσαι, που εγώ … χαίρομαι ;;; 😀

  Και, ναι, φυσικά, σε νόμιζα ΑΡΙΣΤΕΡΟ !
  Και, το κατάλαβα, δεν είσαι …

 27. Ο/Η Αστυάνακτας λέει:

  Βεβαίως χαίρομαι….και πολύ περισσότερο που υιοθετείς την έννοια ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ….
  να σαι καλά…Καλά Χριστούγεννα …ότι επιθυμείς…αν και θα τα ξαναπούμε…

 28. Ο/Η faros λέει:

  Αστυάνακτας: Φυσικά και θα τα λέμε …

  Καλά Χριστούγεννα, εύχομαι να τα περάσεις όσο το δυνατό καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου!

  υ.γ.: για σένα την υιοθετώ, φίλε μου, για σένα 😆 😆 😆

 29. Ο/Η Erodotos λέει:

  Τι έγινε ωρέ Πόντιε και Αριστερέ; ούτε μια αναφορά στην σταλινική τρομοκρατία, την γενοκτονία των ελλήνων επί Στάλιν, κλπ κλπ; έχασες τι φόρμα σου μου φαίνεται:-ρ Πάντως, πέρα από την πλάκα, και η δική σας στάση απέναντι στο σοσιαλιστικό παρελθόν, την σοβιετική ιστορία, κλπ., σε κάτι τέτοια οδηγεί…Προβληματιστείτε

  http://www.erodotos.wordpress.com

 30. Ο/Η faros λέει:

  Erodotos: Σύντροφε, μην … μαλώνεις τον σύντροφο !

  Καλά το πήγε, τι θες τώρα δηλαδή ;;; 😀

  Εμένα μου αρέσαν τα σχόλιά του, τουλάχιστον στο δικό μου μπλογκ !

  Πόντιε και Αριστερέ, άσε, μην τον … ακούς !

  Μέρες που είναι …

 31. Herodotus….

  άλλο το σφυροδρέπανο κι άλλο του γουδοχέρι 8)

 32. Ο/Η faros λέει:

  Πόντος και Αριστερά: Όπως λέμε : Το … γουδί, το … γουδοχέρι ;;; 😆

  Καλημέρα, Χρόνια Πολλά !

 33. Ο/Η Κάποιος που σκέφτεται... λέει:

  Σύντροφε pampam, επί ενιαίας Γιουγκοσλαβίας έτσι αποκαλείτο το τμήμα της ΕΓΚ (Ένωση Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών) και δε θυμάμαι να είχε γίνει κανένα θέμα – βλέπεις «βόλευε» τη Δύση η αντίθεση του Τίτο και των επιγόνων του με την ΕΣΣΔ. Επί της ουσίας, είτε μας αρέσει, είτε όχι, υπάρχει σλαβομακεδονική εθνότητα, η οποία σήμερα κατοικεί στη συντριπτική πλειοψηφία της στην ΠΓΔΜ, ενώ ένα μικρό μέρος της κατοικεί εντός της Βουλγαρίας (η λεγόμενη «Μακεδονία του Πιρίν»). Στην Ελλάδα υπήρχε πράγματι σλαβομακεδονική μειονότητα η οποία και εξαλείφθηκε σταδιακά με βάρβαρο τρόπο από το μετεμφυλιακό καθεστώς: απαγόρευση χρήσης της γλώσσας, αλλαγή τοπωνυμίων, μη αναγνώριση της εθνικότητας κλπ. Έτσι, ένα μέρος εξωθήθηκε να φύγει προς την Γιουγκοσλαβία, ενώ όσοι έμειναν εδώ βαθμιαία εξελληνίσθηκαν. Οι ελάχιστοι θύλακες σλαβόφωνων στην (ελληνική) Δυτική Μακεδονία είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορούν να θεωρηθούν ότι συγκροτούν εθνική μειονότητα – γνώμη μου καταρχήν είναι ότι, πλέον, θέμα σλαβομακεδόνικης εθνικής μειονότητας δεν υφίσταται στη χώρα. Όσο για το όνομα του κόμματος, αυτό δε μπορεί να είναι άλλο από αυτό που έχει σήμερα (αφού έτσι λεγόταν εδώ και δεκαετίες) και μιας και είναι αυτό, έτσι πρέπει και να αποκαλείται και από εμάς.

 34. Ο/Η faros λέει:

  Κάποιος που σκέφτεται … : Ξέρεις ποια είναι η γνώμη μου ;

  Ότι ενώ οι διάφορες εθνότητες, που το χαραχτηριστικό τους είναι ότι έχουν διαφορετική κουλτούρα, ήθη και έθιμα, απλές συνήθειες, γλωσσικά και άλλα ιδιώματα, κλπ. κλπ., θα έπρεπε – και μπορεί να γίνει, χαραχτηριστικό παράδειγμα είναι η ζωή για 70 χρόνια στην ΕΣΣΔ – να ήταν πηγή ενότητας, ειρηνικής συμβίωσης, οδηγός ανάπτυξης και καλύτερης διαβίωσης, αντίθετα οι όποιες υπαρχτές ή τεχνικές διαφορές χρησιμοποιούνται έντεχνα από τους οπαδούς του «δαίρε και βασίλευε» ώστε να αναπτύσσονται έχθρες και μίση που φτάνουν μέχρι και σε πολέμους – το είδαμε αυτό άλλωστε και το βλέπουμε ακόμα να γίνεται.

  Γενικά, λοιπόν, θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι ζητήματα ονομασιών, θα μπορούσαν αντί να φέρνουν το διχασμό να φέρνουν ενότητα και ειρηνική συμβίωση.
  Αυτό, τελικό συμπέρασμα είναι, θα γίνει μόνο με την επικράτηση του Σοσιαλισμού !
  Άλλωστε το «εθνικό ζήτημα» είναι λυμένο από τον Λένιν εδώ και πολλές πολλές δεκαετίες !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: