Εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο Λονδίνο

Ο Σοσιαλισμός αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ !

Η μαχητικότητα και ο γόνιμος προβληματισμός ήταν τα στοιχεία που χαραχτήρισαν το διήμερο για το Σοσιαλισμό, που οργάνωση η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.

Την Κυριακή 13 του Δεκέμβρη το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο – τάφο του Καρλ Μαρξ στο Χαϊγκέιτ. Οταν οι σύντροφοι έφτασαν στο μνημείο επικρατούσε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα. Εκ μέρους του Κόμματος κατέθεσε στεφάνι ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, και εκ μέρους της ΚΝΕ ο Χρήστος Χατζησπύρου, Γραμματέας του ΝΣ Βρετανίας της ΚΝΕ. Κατάθεση στεφάνου έκανε και αντιπροσωπεία της τοπικής οργάνωσης της ΕΔΟΝ. Ο χώρος σείστηκε από τα συνθήματα αλλά και από τη «Διεθνή», ενώ κάποιοι ξένοι που είχαν έρθει να επισκεφτούν το μνημείο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Venceremos, venceremos»!

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας στη Βιβλιοθήκη του Μαρξ και συγκεκριμένα στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, όπου στο παρελθόν είχε γίνει η στρατολόγηση των Βρετανών εθελοντών στον Ισπανικό Εμφύλιο, πραγματοποιήθηκε ομιλία με θέμα: «Η συμβολή του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε και η αναγκαιότητά του σήμερα».

Προλόγισε ο Πάνος Ρεντζελάς, Γραμματέας της ΚΟ Βρετανίας του ΚΚΕ, και αμέσως μετά ο Ελισαίος Βαγενάς πήρε το λόγο και αναφέρθηκε σε μια σειρά καίριων ζητημάτων που τίθενται σήμερα σχετικά με το τι είναι σοσιαλισμός, ποια η συνεισφορά του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, από πού προβάλλει η αναγκαιότητά του σήμερα, ποια συμπεράσματα βγάζει το ΚΚΕ από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στην ΕΣΣΔ, αλλά και σχετικά με την αντίληψη του Κόμματος για το σοσιαλισμό.

Ακολούθησε διάλογος για προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη η σοβιετική εξουσία, για την επίδραση του καπιταλιστικού κόσμου στο σοβιετικό λαό, για τη δημοκρατία, την ελευθερία λόγου, τα όρια της επιστημονικής έρευνας και το ρόλο του επιστήμονα στο σοσιαλισμό, αλλά και για τις εξελίξεις στην Κίνα, στην Κούβα, στη Λατινική Αμερική, κ.ά., καθώς και για τις σχέσεις μεταξύ των κομμουνιστικών κομμάτων!

Η εκδήλωση έκλεισε με την επίσκεψη σε χώρους της Βιβλιοθήκης, μεταξύ άλλων και στο χώρο που μελετούσε και έγραφε ο Λένιν, την περίοδο (1902-03) που ήταν στο Λονδίνο!

Να σημειωθεί πως το διήμερο εκδηλώσεων για το σοσιαλισμό είχε ξεκινήσει το Σάββατο 12 του Δεκέμβρη, με μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό λαϊκό τραγούδι, από τους Πάνο Καραγιώργο και Φώτη Παπαηλία, σε αίθουσα που παραχώρησε το παροικιακό κέντρο της Λέσχης των Κυπρίων του Λονδίνου, που ήταν κατάμεστη και γεμάτη από αφίσες και σημαίες της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Σημείωση:
Από μας, θερμά συγχαρητήρια και πάντα τέτοια.
Η σκέψη μας, βρίσκεται μαζί σας, σύντροφοι !

Advertisement

12 Responses to Εκδηλώσεις του ΚΚΕ στο Λονδίνο

 1. […] Η μαχητικότητα και ο γόνιμος προβληματισμός ήταν τα στοιχεία που χαραχτήρισαν το διήμερο για το Σοσιαλισμό, που οργάνωση η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο. Την Κυριακή 13 του Δεκέμβρη το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο – τάφο του Καρλ Μαρξ στο Χαϊγκέιτ. Οταν οι σύντροφοι έφτασαν στο μνημείο επικρατούσε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα. Εκ μέρους του… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (416 λέξεις)] […]

 2. […] Η μαχητικότητα και ο γόνιμος προβληματισμός ήταν τα στοιχεία που χαραχτήρισαν το διήμερο για το Σοσιαλισμό, που οργάνωση η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο. Την Κυριακή 13 του Δεκέμβρη το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο – τάφο του Καρλ Μαρξ στο Χαϊγκέιτ. Οταν οι σύντροφοι έφτασαν στο μνημείο επικρατούσε μια ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα. Εκ μέρους του… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (416 λέξεις)] […]

 3. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  ΜΙΑ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΕΙΔΗΣΗ

  Στην Ελληνική Κοινότητα Παρισιού το κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΝ-ΚΚΕ (Δημοκρατική Συσπείρωση) βγήκε πρώτη δύναμη με 7/21 έδρες…Συντρόφισσα Αλέκα, μήπως είναι κι αυτό πισωγύρισμα για το λαϊκό κίνημα….;!

 4. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Τελικά … αρχίζω να πιστεύω, ότι το έχεις βίτσιο να είσαι εχτός θέματος !!!

  Ποιος μίλησε για Παρίσι ;;;

  Κάντο ποστ στο μπλογκ σου, ρε αστυάνακτα, τι ζόρι τραβάς και το βάζεις στο δικό μου ;;;;;;;;;;;;;;
  Και εν πάσει περιπτώσει, πάρε παράδειγμα που οι «δικοί» σου στο εξωτερικό πάνε πίσω από το ΚΚΕ για να κερδίσουν και κάτι και κάντε και εδώ το μεγάλο βήμα και ελάτε μαζί μας αύριο 17.12 στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις – πορείες με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ.

  ΄Ηρθε η ώρα …
  Αλλιώς θα είναι αργά …
  (για σας, φυσικά)

 5. Ο/Η daimon λέει:

  Πολύ σωστός!!!!!

 6. Ο/Η faros λέει:

  daimon: Γίνε πιο σαφής … Ποιο είναι ο σωστός ;

  Αν εννοείς εμένα, τότε εντάξει ! 😀

 7. Ο/Η daimon λέει:

  Έσένα εννοώ 🙂

  Θα εννοούσα και τον αστυάνακτα αν εννοούσε ότι το παράδειγμα των «παριζιάνων» πρέπει να το ακολουθήσουν και οι δικοί του εγχωρίως.

  Με εννοείς;

 8. Ο/Η faros λέει:

  daimon: Αν σε εννοώ λέει … Απολύτως 😀

  Καλά αυτό το μεσημεριανό στην ετ3 ήταν όλα τα λεφτά !
  Και βγήκαν πριν λίγο όλα τα γαλαζοπρασινορόζ «δημοσιογραφικά» παπαγαλάκια να βγάλουν τα … απωθημένα τους ενάντια στο ΠΑΜΕ !!!

  Μωρέ καλά κάνανε και κάνανε κατάληψη στην ετ3 (άλλωστε απεργοσπάστες ήτανε) να δούνε όταν εμείς λέμε πόλεμο στο πόλεμο της πλουτοκρατίας το εννούμε !

  υ.γ. είδες όμως πως ο φίλος μας ο αστυάνακτας την … έκανε ;;; Μόλις του ΄κανα την πρόταση … μην τον είδατε … 😆

 9. Ο/Η daimon λέει:

  Διόρθωση: “δημοσιογραφικά” παπαγΚαλάκια 🙂

 10. Ο/Η faros λέει:

  daimon: παπαΓΚαλάκια !!! Πολύ ωραίο ! Θα το καθιερώσω !

 11. Ο/Η Gas λέει:

  φαρε ξεχασες τους μαθητες (ΣΑΣΑ) κ με αγχωνεις!!! :Ρ

 12. Ο/Η faros λέει:

  Gas: Και να θέλω δεν μπορώ να ξεχάσω τους μαθητές !

  Για πάρα πολλούς λόγους … βασικά γιατί αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα !

  Στην χθεσινή διαδήλωση στην πόλη μου, ήταν αυτοί που μαζί με τους φοιτητές δίναν τον παλμό με τα συνεχή τους συνθήματα.

  Άρα …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: