Ένας χρόνος μετά …

Από Ανακοίνωση του ΚΚΕ :

» Το μαζικό αγωνιστικό ξέσπασμα που εκδηλώθηκε πριν από ένα χρόνο, ως απάντηση στη δολοφονία του 16χρονου μαθητή (του Αλ. Γρηγορόπουλου), παρά και ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που διαμόρφωσε η φανερή κρατική καταστολή και η προβοκατόρικη δράση διάφορων κέντρων και μηχανισμών, προσφέρεται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων από το λαό και τη νεολαία».

Χρήσιμα συμπεράσματα. Πράγματι. Ας δούμε μερικά:

– Όταν οι πλειοψηφίες βγαίνουν στους δρόμους, δεν μπορεί να τους σταματήσει κανένας!

– Αν οι τότε διαδηλώσεις για την καταδίκη της κρατικής αυθαιρεσίας, συνεχίζονταν και για άλλα θέματα, όπως για την ανεργία ή την ακρίβεια ή τη συμμετοχή της χώρας μας σε πολεμοκάπηλες επιχειρήσεις, τότε τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα.

– Τα μαζικά αγωνιστικά ξεσπάσματα, έστω κι αν στην αρχή τους είναι αυθόρμητα, πρέπει να έχουν μπροστά τους καθαρούς ταξικούς στόχους, για να έχουν αποτελέσματα.   

– Οι αγώνες πρέπει να δίνονται συλλογικά. Νεολαία και Λαός ομού! Η Ιστορία έχει δείξει ότι η αγωνιστική έξαρση της Νεολαίας μαζί με την σοφία και την πείρα του λαού, φέρνει τα ποθητά αποτελέσματα.

υ.γ.: το άρθρο γράφτηκε και για να τιμήσει το μπλογκ τη μνήμη του δολοφονηθέντος παιδιού, του Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και για να δώσει την αφορμή για ένα ουσιαστικό διάλογο για το πως πρέπει να αντιδράσουμε …

 

54 Responses to Ένας χρόνος μετά …

 1. […] Από Ανακοίνωση του ΚΚΕ : ” Το μαζικό αγωνιστικό ξέσπασμα που εκδηλώθηκε πριν από ένα χρόνο, ως απάντηση στη δολοφονία του 16χρονου μαθητή (του Αλ. Γρηγορόπουλου), παρά και ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που διαμόρφωσε η φανερή κρατική καταστολή και η προβοκατόρικη δράση διάφορων κέντρων και μηχανισμών, προσφέρεται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων από το λαό και τη νεολαία”. Χρήσιμα συμπεράσματα. Πράγματι. Ας δούμε μερικά: – Όταν οι πλειοψηφίες βγαίνουν στους δρόμους, δεν μπορεί να… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (206 λέξεις)] […]

 2. […] Από Ανακοίνωση του ΚΚΕ : ” Το μαζικό αγωνιστικό ξέσπασμα που εκδηλώθηκε πριν από ένα χρόνο, ως απάντηση στη δολοφονία του 16χρονου μαθητή (του Αλ. Γρηγορόπουλου), παρά και ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που διαμόρφωσε η φανερή κρατική καταστολή και η προβοκατόρικη δράση διάφορων κέντρων και μηχανισμών, προσφέρεται για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων από το λαό και τη νεολαία”. Χρήσιμα συμπεράσματα. Πράγματι. Ας δούμε μερικά: – Όταν οι πλειοψηφίες βγαίνουν στους δρόμους, δεν μπορεί να… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (206 λέξεις)] […]

 3. Ο/Η belini λέει:

  Η Ανακοίνωση—

  Σοφόν το σαφές!

 4. Ο/Η faros λέει:

  belini: Την Καλημέρα μου !

  Αυτό (το σοφόν) θα αποδειχτεί για άλλη μία φορά λίαν συντόμως … που λένε και οι … λόγιοι !

 5. Ο/Η belini λέει:

  Μην είσαι σίγουρος….
  Το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να μην εκτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Για μια ώρα ανάγκης….
  Ή και για πάρα πολλές! 🙂

 6. Ο/Η faros λέει:

  belini: Λεεεεεεεεεεεεεες ;;;;;;;;;

  Γιατί το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση αφού πρώτα … καρατόμησε το ΣΥΡΙΖΑ !!!
  Τους δουλεύει και αυτοί δεν το … καταλαβαίνουν !!!

  υ.γ. για το σύστημα … ναι … το σύστημα τον θέλει τον σύριζα … 😛

 7. Ο/Η HappyHour λέει:

  Γειά σου Φάρε ! Καλημέρα.

  Εξήγησε μου σε παρακάλω γιατί το ΚΚΕ απήχε χθες απο την πορεία ; Όπως θα έχεις μάθει (από άλλες πηγές εκτός των ΜΜΕ) τα επεισόδια ήταν ελάχιστα. Δεν θα ήταν πολύ καλύτερα λοιπόν αν αντί δέκα χιλιάδων να είχαν κατέβει είκοσι ; Και γιατί να συμπράττει το ΚΚΕ στο κλίμα τρομοκρατίας που είχε αρχίσει μέρες πριν για χθες με φράσεις τύπου «επέτειος καταστροφών» ; Δεν το είπε το ΚΚΕ αυτό αλλά με τη στάση του είναι σαν να φοβήθηκε τα επεισόδια. Μόνο για τα εργασιακά είναι το ΚΚΕ, ο κατήφορος της κοινωνίας δεν το αγγίζει ;

 8. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Πολύ πολύ Καλημέρα !

  Επειδή προφανώς γνωρίζεις το γιατί, θα μου επιτρέψεις να απαντήσω λέγοντας τη δική μου προσωπική άποψη, με την μέθοδο των … ερωτήσεων:

  1. Πάνω από 500 συλλήψεις, το θεωρείς ελάχιστο ;
  2. Ξέρεις να μου πεις ποιος κάλεσε του γερμανούς, τους αλβανούς, τους ιταλούς κλπ. να έρθουν στην Ελλάδα ;
  3. Θα παίξω εγώ το παιχνίδι του Χρυσοχοίδη και του ΠΑΣΟΚ ;
  4. Δεν πιστεύω ότι με το να κάνω μια πορεία το χρόνο, παλεύω για την κατάργηση της κρατικής και αστυνομικής αυθαιρεσίας, εσύ ;
  5. Η κρατική και ταξική βία είναι καθημερινό φαινόμενο, στα εργοστάσια, στις σκαλωσιές, φαίνεται στην ανεργία και στην ανέχεια εκατομμυρίων Ελλήνων. Για αυτά τα θέματα δεν πρέπει όχι απλά να διαδηλώνουμε, αλλά κάθε μέρα να παλεύουμε για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση ;
  6. Πιστεύεις ότι άνθρωποι που είναι μακρυά από την Αθήνα, κατάλαβαν ότι κάποιοι άλλοι τιμούσαν με πορείες την μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή ;
  7. Αν δεν αγγίζει το ΚΚΕ η κατηφόρα της σάπιας καπιταλιστικής κοινωνίας – που δεν θέλει απλά να την διαχειριστεί, αλλά να την εξαφανίσει από προσώπου γης – τότε ποιον αγγίζει ;;; Τον … σύριζα ;;; Ή το … πασόκ ;;;

  υ.γ.: αυτό το μπλογκ δεν φιλοδοξεί να αποτελεί την επίσημη φωνή του ΚΚΕ, δεν έχει το ανάτημα ο διαχειριστής του, αν θέλει κανείς τις Θέσεις του Κόμματος, πρέπει να διαβάσει το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.
  επισης, επειδή περνάω μια γρίπη αυτές τις μέρες, συγχώρεσέ μου τυχόν μη σωστές διατυπώσεις …

 9. Ο/Η philemon λέει:

  Καλημέρα Φάρε!

  Ευθύς και ειλικρινής η ερώτηση της ΗΗ, πολύ έντιμη η απάντησή σου.

  Και βέβαια εκφράζεις τη γνώμη σου….
  Για τη γνώμη σου σε διαβάζουμε!

  Και πρόσεχε τους Ιούς…

 10. Ο/Η foufou λέει:

  Περαστικά Φάρε! Και σημείωσε ότι για την προσωπική σου άποψη σε διαβάσουμε και σ’ εκτιμούμε.
  Και για το ήθος σου!

 11. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Καλημέρα κι από μένα !

  Βάλσαμο τα λόγια σου … ήδη μισοέγινα καλά !

 12. Ο/Η faros λέει:

  foufou: Φχαριστώ πολύ. Γριπούλα είναι, θα περάσει !

  Τέτοια λόγια σε γιατρεύουν στη στιγμή !

 13. Ο/Η HappyHour λέει:

  Περαστικά σου δεν ήξερα αλλιώς δεν θα σε κούραζα (…μα τι αβρότητα!…), ελπίζω να μην είναι η νέα γρίπη (των κουνελιών :)).
  Μια και άρχισε όμως η κουβέντα (…γυναίκες πως τα γυρίζουν…)

  Το γιατί όχι δεν το γνωρίζω αλλιώς θα έκανα την κριτική μου κατευθείαν.

  1. Τις 500 συλλήψεις όχι δεν τις θεωρώ λίγες όμως πιστεύεις ότι αν κατέβαινε το ΚΚΕ θα είχε μέλη του ανάμεσα στους συλληφθέντες ;
  2. Οι γερμανοί, οι αλβανοί, οι ιταλοί και όλοι οι άλλοι εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν καθόλου. Τι κι αν τους κάλεσαν οι αναρχικοί από τη στιγμή που δεν με βλάπτουν δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους. Κι επειδή εγώ πήγα τελικά δεν ήταν οι ορδές που μας φοβέριζε ο Χρυσοχοίδης ούτε 500 δεν θα ήταν αλλά θέλεις 1000 να ήταν δεν κάνει διαφορά.
  3. Ποιο είναι αυτό το παιχνίδι που όλοι οι άλλοι που πήγαμε παίξαμε ;
  4. Με το να κάνω μια πορεία όχι, με το να κατεβαίνω όμως στο δρόμο κάθε φορά που έχει πορεία για τέτοια θέματα και να μην φοβάμαι, ναι παλεύω. Μήπως έκανε κάποια άλλη πορεία το ΚΚΕ για την αστυνομική βία και την καταστολή, πότε ;
  5. Το ότι υπάρχει κρατική βία και καταστολή κάθε μέρα δεν αποκλείει την χθεσινή πορεία. Ούτε σε αποτρέπει από το να παλεύεις κάθε μέρα.
  6. Ναι γιατί να μην το κατάλαβαν χαζοί είναι ; Άλλωστε έγιναν συγκεντρώσεις και σ’ άλλες πόλεις εκτός της Αθήνας.
  7. Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τίποτα αν είναι ο καθένας χώρια κι αν ακολουθείται το σκεπτικό όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου.

  Προφανώς και δεν είσαι εκπρόσωπος του ΚΚΕ αλλά είσαι ένθερμος (για να μην πω φανατικός) υποστηρικτής του, γι αυτό απευθύνθηκα σε σένα. Προσωπικά με λύπησε πάρα πολύ η στάση του ΚΚΕ και πέρυσι άλλα και φέτος. Αυτές τις ώρες πρέπει να βγει μπροστά το ΚΚΕ και να ξεσηκώσει τον κόσμο. Πότε άλλοτε θα είναι πιο κατάλληλη στιγμή ; Διαφορετικά πολύ φοβάμαι πως θα καθηλωθεί σ ΄ένα ποσοστό της τάξης του 8 με 10%. Αν δεν μπορέσει να εμπνεύσει τους νέους το έχει χάσει το παιχνίδι, το πιστεύω αυτό. Θα σου πω ένα περιστατικό από χθες για να καταλάβεις πώς αντιμετωπίζουν οι νέοι τις ιδεολογίες σήμερα. Είμαστε λοιπόν στη συγκέντρωση και βλέπω ένα παιδάκι 16 άντε 17 χρονώ με παλαιστινιακό μαντήλι στο λαιμό να κοιτάζει ένα πλακάτ ασπρόμαυρο (ούτε καν κόκκινο) που γράφει αντικαπιταλιστα και με ύφος αποδοκιμασίας και απορίας μαζί λέει «Ρε συ τι ΄ναι αυτά ρε; Αντικαπιταλισμός; Τι είναι αυτά ρε;» και συμπληρώνει «του ΚΚΕ θα ‘ναι».

  Και πάλι περαστικά !

 14. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Φχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Με την ευκαιρία ΟΛΕΣ οι γρίπες ίδιες είναι ! Και, μάλιστα, υπάρχουν κάποιες «παλιές» γρίπες, που είναι πολύ πιο επικύνδυνες από την … «νέα» !

  Επί της ουσίας:
  Που λες, χθες είδα ένα όνειρο. Είμασταν λέει κάποιοι που κάναμε μια διαδήλωση και φωνάζαμε αστεία συνθήματα π.χ. «όχι σουσάμι στα κου-λού-ρια» !
  Ξαφνικά, που λες, βλέπω ένα τσούρμο (μοιάζαν σαν μπάτσοι) να μας επιτίθενται με λοστάρια και πέτρες …
  Από την αγωνία μου ξύπνησα …
  Τέτοιο «όνειρο», δεν μπορώ να το ξεχάσω …

  Δεν ξέρω πόσες πορείες και διαδηλώσεις έχεις κάνει … άλλωστε δεν μου πέφτει λόγος, σίγουρα πάντως μιλάς με κάποιον που έχει κάνει άπειρες και μάλιστα όχι μόνο στην πόλη που ζει. Έτσι, κάτι ξέρω, πίστεψέ με.
  Μερικά σκόρπια …
  – Βλέπω ότι το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ δεν έγινε αντιληπτό.
  – Καλά έκανες και πήρες μέρος στη διαδήλωση.
  – Το ΚΚΕ δεν το νοιάζει να κάνει διαδηλώσεις που στο τέλος θα φέρουν μεγάλα εκλογικά αποτελέσματα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου ή στην ακροδεξιά.
  – Το ΚΚΕ το ενδιαφέρει να ριζοσπαστικοποιήσει τη νεά γενιά και την εργατική τάξη, για να ανατρέψει τον καπιταλισμό. Για πες μου σε παρακαλώ τα αντικαπιταλιστικά, αντιμονοπωλιακά, αντιΝΑΤΟικά, αντιΕΕ, συνθήματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή και σημερινή πορεία.
  Έτσι, για να συννενοηθούμε.
  – Πολύ εύκολα ρίχνουμε το ανάθεμα στο ΚΚΕ, πριν καν το ψάξουμε. Στις διαδηλώσεις του περσινού Δεκέμβρη, πήρε σε ΟΛΕΣ μέρος το ΚΚΕ και μάλιστα στις περισσότερες ήταν ο διοργανωτής τους. Φυσικά δεν πήρε μέρος και καταδίκασε τις βαρβαρότητες από όπου κι αν προέρχονταν. Ξαναδιάβασε το κείμενο που παραθέτω στο ποστ μου και προσπάθησε να αντιληφθείς τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις …
  – Όποια ενέργεια κάνει το ΚΚΕ, να είσαι σίγουρη ότι την έχει επεξεργαστεί πολύ καλά. Στην τύχη δεν κάνει τίποτα το Κόμμα.
  – Οι καθαρά επικοινωνιακοί ή ψηφοθηρικοί λόγοι … μακρυά από μας. Π.χ. εσένα σε θέλουμε μαζί μας, καθαρά και ξάστερα, όχι για να κάνουμε … παράτες στα κανάλια, αλλά για να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ.
  Και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, πίστεψέ με.
  Πρέπει να διαμορφώσουμε συνειδήσεις, να ετοιμάσουμε τον κόσμο για τις μεγάλες ανατροπές, να σιγουρευτεί ο καθένας για το ρόλο του, να εμπιστευτεί το Κόμμα του – αυτό το τελευταίο είναι το δυσκολότερο.
  Η (πολύ καλή, το ομολογώ) παρέμβασή σου στο μπλογκ μου, δείχνει ακριβώς τις δυσκολίες που περιγράφω.
  Από την άλλη, να είσαι σίγουρη, μας πεισμώνει περισσότερο για να παλέψουμε για τους στόχους μας !

 15. Ο/Η belini λέει:

  @ΗΗ

  Τώρα μόνο δυο βιαστικές κουβέντες και τα ξαναλέμε. Η τράπουλα είναι σημαδεμένη.
  Θυμάσαι τις κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 και πώς προσπάθησε να τις οικειοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Αποκοίμιζε τους νέους ενώ πίσω είχε η αχλάδα την ουρά (κολέγια). Όταν το έλεγε το ΚΚΕ δεν έδινε σημασία ο «χώρος»… Ενώ ΤΟ ΗΞΕΡΕ. Κι έτσι «έσκασαν» τα κολέγια. Ήττα. Έπρεπε το ΚΚΕ να κοροϊδεύει τον κόσμο για να μην τον απογοητεύσει, τότε;
  Τώρα παίχτηκε το θέμα του ασύλου… Και με τις οργανωμένες προβοκατόρικες κινήσεις, ο Μουτζούρης (Ε.Μ.Π.) «πείστηκε» (!!!) ότι το θέμα του ασύλου πρέπει να επανεξεταστεί…. Έρχεται άλλη ήττα… Τα ιδιωτικά συμφέροντα θέλουν και την υποδομή των κρατικών παν/μίων γιατί δεν είναι διατεθειμένα να επενδύσουν. Έτσι το «μαγαζί» πρέπει να ξέρουν ότι το ελέγχουν πριν τους χαριστεί….
  Αυτά προς το παρόν.

 16. Ο/Η faros λέει:

  belini: Έχω τη γνώμη ότι πάει ακόμη πιο μακρυά η βαλίτσα …

  1. Ετοιμάζονται νέα στρατά για το Αφγανιστάν ίσως και αλλού …

  2. Η κατάργηση του ασύλου και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι προ των πυλών …

 17. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Καλησπέρα….
  όπως είδες δεν πήγαμε κι άσχημα…θα συμφωνήσω με τον HappyHour σε όλα…το ΚΚΕ επρεπε να είναι εκεί και όχι μέσα στους τοίχους του Περισσού….
  Φάρε μην υιοθετείς επιχειρήματα του Καρατζαφέρη(με τη καλή έννοια στο λέω)…δεν υπήρχε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ να μην είναι εκεί το ΚΚΕ.
  Μη ξύνεις τα περσινά…σε παραπέμπω στο βίντεο στο ιστολόγιό μου…είναι ντροπιαστικά για την ηγεσία του ΚΚΕ…ναι ντροπιαστικά….εμείς το πληρώσαμε αλλά δε μετανοιώνουμε που ονομάσαμε εξέγερση τα γεγονότα του περσινού Δεκέμβρη…

  περαστικά…

 18. Ο/Η belini λέει:

  Το λέω με πολύ μεγάλη βεβαιότητα ότι η τράπουλα είναι σημαδεμένη. Όπως είπα στη ΗΗ, τώρα το ζητούμενο ήταν το άσυλο. Και σε χρόνο μηδέν, πρώτη η ηγεσία του Πολυτεχνείου (πολύ αμαρτωλή ιστορία αυτή), που το έπαιζε «κάθετα αντίθετη», άλλαξε γνώμη (!) και μετά ακολούθησαν εν χορώ οι άλλοι πρυτάνεις….

  Θα έβρισκα πολύ κωμική (αν δεν παιζόταν σε εφιαλτικό φόντο) την «αντιπαράθεση» Χρυσοχο’ί’δη – Τσίπρα… (Ο Τσίπρας έβαλε και φωτογραφία του Τσε στο φόντο, τον οποίο όμως θα θυμάσαι πώς είχε χαρακτηρίσει. Να το δεις που αυτό το παιδί θα πάει μπροστά.)

  Τώρα δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ θύμωσε και θα αποσύρει τη συνεργασία στους δήμους, π.χ. ;;;

  Είμαι εξήντα χρονών και την Πέμπτη 10 Δεκ., τη μέρα που οι πρυτάνεις θα συνεδριάζουν με πρώτο θέμα το άσυλο, φυσικά, θα πάω στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (ΜΑΣ), για τη ΗΗ και τα παιδιά που έχει ή μπορεί να αποκτήσει, και για τον πιτσιρικά που κορόιδευε την αφίσα «αντικαπιταλίστα»…
  Δεν είμαι μέλος κανενός κόμματος και (καλώς ή κακώς) ποτέ δεν υπήρξα. Δε μ’ ενδιαφέρουν τα ψηφαλάκια που θα πάρει ή δε θα πάρει το ΚΚΕ. Αλλά «ξερνάω» με τα προσχήματα.

 19. Ο/Η faros λέει:

  belini: Πολύ σοβαρές οι επισημάνσεις σου.

  Πράγματι, μπαίνουν πλέον καίρια ερωτήματα:
  – Γιατί άραγε άρον άρον ξαφνικά παίρνονται τέτοιες αποφάσεις από τις Πρυτανείες ;
  – Είναι ή δεν είναι σικέ το δήθεν παιχνίδι αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ;
  – Τελικά με πρόσχημα το συλλαλητήριο, δόθηκε αφορμή να «παιχτεί» το γνωστό παιχνίδι μεταξύ κουκουλοφόρων – αστυνομίας, ναι ή όχι ;
  – Τιμήθηκε τελικά η μνήμη του αδικοχαμένου δολοφονηθέντος παιδιού ;
  – Καλά στους δήμους, μήπως θα αποσύρει ο σύριζα τη συνεργασία του στις ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ;
  – Τέλος, τι ακρυβώς κρύβεται πίσω από όλα ; Γιατί, είναι σίγουρο, ότι οι σχεδιασμοί της πλουτοκρατίας είναι μακρόχρονοι – αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία!

 20. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Καλά από σένα δεν περιμένω να καταλάβεις …

  Απλά παίζεις και συ στο γνωστό παιχνίδι !

  Και κάτω τα βρωμόχερά σου από το ΚΚΕ, τα είπαμε χίλιες φορές, δεν σου δίνω το δικαίωμα να το πιάνεις στο βρωμόστομά σου, εντάξει ;
  Σε βαρέθηκα, προβοκάτορα, δεν το κατάλαβες ακόμα ;

  Στο μπλογκ σου βρίζε όσο θέλεις, άλλωστε για αυτό το «έφτιαξες» !!!
  Εδώ θα είσαι ευγενικός, λέγε τις απόψεις σου, όμως, κόσμια – δεν υπάρχει καλή έννοια, από σένα τουλάχιστον !

  Πρόβλημά σας να ονομάζετε τις προβοκάτσιες των κουκουλοφόρων εξέγερση!

  υ.γ. για τα παιδιά του γνωστού Κουράκη, θα μας πεις ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 21. Ο/Η foufou λέει:

  «Τσίρκο Προβοκατεράνο», που λέει και ο Kritias….

 22. Ο/Η faros λέει:

  foufou: Καλημέρα θερμή !

  Μερικοί, τελικά, φαίνεται ότι τρέφονται … ζουν … με την προβοκάτσια !
  Τι να πεις …
  Μάλλον το έχουν … ξεπεράσει και το «τσίρκο» …

 23. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  αν το να χαιδεύεις αυτάκια (για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους) είναι πολιτική στάση χώρου (που αυτοπροσδιορίζεται αριστερός) ,τότε με γειά σας και χαρά σας αριστεροί των καναλιών…
  το ΚΚΕ πάντα διάλεγε τον δύσκολο δρόμο που προαπαθεί να αφυπνίσει και όχι να χαιδέψει…
  μόλις χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε πολύ συγκεκριμένη τοποθέτηση για την όλη ιστορία η οποία (φυσικά) πέρα από ένα δύο ατάκες (που προφανώς τα αστικά μμε θεωρούν πιασιάρικες) δεν έπαιξε ΠΟΥΘΕΝΑ ως συνήθως…
  ελπίζω όλοι αυτοί οι «χαρούμενοι» που προσπαθούν να καπιλευτούν την απόλυτα δικαιολογιμένη οργή των νέων ,να είναι πολύ χαρούμενοι για την αστυνομοκρατούμενη εικόνα των πόλεων και την κατάργηση (στην πράξη) του ασύλου…
  και στην τελική αστείο δεν είναι οι τύποι που προσπαθούν να κάνουν την οργή άμορφη μάζα για οδηγήσουν τους νέους σε μονοπάτια απολιτίκ και πιασιάρικα να εγκαλούν το Κόμμα που είναι δίπλα σε κάθε αγώνα του εργαζόμενου,άνεργου,μαθητή,αγρότη,άνεργου????

  και για να μην μας πολυζαλίζουν ορισμένοι στις 17 έχει πανελλαδική απεργία..θα έρθετε ή επειδή θα δεν θα έχει κανάλια δεν θα μπορέσετε??? ξέρω ,την οργανώνουν οι διασπαστές του ΠΑΜΕ αλλά τι να κάνεις??άλλοι σε διαλόγους και άλλοι σε αγώνες…

 24. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Πολύ πολύ Καλημέρα !

  Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι «τo KKE καθόλου δεν απέχει από την επέτειο της δολοφονίας ενός παιδιού, και που δεν πρέπει να ξεχαστεί», υπογραμμίζοντας ότι «η καλύτερη τιμή σε αυτή την επέτειο είναι η ιεράρχηση δραστηριότητας για θέματα μόρφωσης και δουλειάς. Και άλλωστε θύμα των συνεπειών αυτής της πολιτικής ήταν και ο Αλέξης».

  Ένα μικρό δείγμα για το πως βλέπει το ΚΚΕ το θέμα της δολοφονίας του Αλέξη και τις εκδηλώσεις μνήμης που πρέπει να γίνονται.
  Η ψηφοθηρία που για άλλους είναι τρόπος ζωής, για μας, για τους Κομμουνιστές είναι άγνωστη λέξη !

 25. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  και για να μην ξεχνιόμαστε…ακόμα νοπά είναι τι λέγαν ορισμένοι πέρισυ και τι λένε τώρα…αν δεν είναι ο ορισμός της κωλοτούμπας ας μας πει κάποιος τί είναι…

 26. Ο/Η belini λέει:

  «Ναι ! Έχω περάσει μαγουλάδες, ιλαρά, κοκίτη και Συνασπισμό. Όλα τα πέρασα ελαφριά και δε μ΄ άφησαν κανένα κουσούρι.»

  Μάνος Δούκας,
  ιστολόγιο «Μπάζωμα»

 27. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Να πω εγώ ;;;

  ΚΑ-ΡΑ-ΜΠΙ-ΝΑ-ΤΟΣ Ο-ΠΟΡ-ΤΟΥ-ΝΙ-ΣΜΟΣ !

 28. Ο/Η faros λέει:

  belini: Ξέρεις τελικά γιατί τις μέρες αυτές ο «πρόεδρος» του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει τις γνωστές κολωτούμπες ;;;;

  Το είδα πριν λίγο !

  Είναι οι πολιτικές … παρενέργειες του εμβολίου της δήθεν νέας γρίπης !!!!!!!!!!!

  Ναι … ναι … πριν λίγο βγήκε στα κανάλια να δηλώσει (ο Mr. Alexis, ντε) ότι έκανε το εμβόλιο !!! 😛 😛 😛

  υ.γ.: … όχι μόνο δεν αφήνουν κουσούρι, αλλά και δημιουργείται οριστική … ΑΝΟΣΙΑ !

 29. Ο/Η fuente ovejuna λέει:

  λέει η HAPPY HOUR :Αυτές τις ώρες πρέπει να βγει μπροστά το ΚΚΕ και να ξεσηκώσει τον κόσμο. Πότε άλλοτε θα είναι πιο κατάλληλη στιγμή ;
  ΜΑ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ! δηλαδη πρεπει να εχουμε καποιο μνημοσυνο για να εγερθει ο κοσμος? συναισθηματικα? ε οχι..δεν παλευουμε (και μας παλευουν) ολο το χρονο για να λειτουργουμε συναισθηματικα.
  και στην τελικη γιατι οχι καποια απο τις αλλες ημερες που χαθηκαν οι υπολοιποι 234 εργατες απο εγκληματα της εργοδοσιας..τοτε δεν ειναι καταλληλη ωρα? τωρα που το προμοταρει η ΝΕΤ και ο μπομπολας ειναι?
  ΑΣΤΥΑΝΑΚΤΑ καλα κανετε και εξεγειρεστε..ειναι σημαντικος λογος ο αλαβανος να θελει να φυγει..οποτε ναι εξεγερση…αλήθεια τι ειναι εξεγερση? γιατι εχετε μια ταση εκει στο ΣΥΝ να ανακαλυπτετε εξεγερσεις?αυτοεπιβεβαιωνεστε? σπαει λιγο η γραφειοκρατικη σας μιζερια? ε δεν θα μας την βγαινει τωρα και ο αρχικωλοτουμπας ο «αλλα λεω σε εσας αλλα σε αλλους» ο ΣΥΝ…

 30. Ο/Η belini λέει:

  Καλόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!
  Έχεις καμιά σχέση με τον τηλέπαθο;

 31. Ο/Η faros λέει:

  fuente ovejuna: Ξέρεις, τα νέα παιδιά – ένα από αυτά είναι και η HH – με το δίκιο τους ψάχνουν να βρουν ημερομηνίες – ορόσημα. Ορόσημα που τείνουν να αλλάξουν την άδικη κοινωνία που μεγαλώνουν. Από την άλλη το ΚΚΕ, δεν κάνει ενέργειες επικοινωνιακές, βλέπει πολύ μακρυά και γι αυτό και δεν γίνονται πολλές φορές αντιληπτοί οι στόχοι του.

  Πιστεύω ότι τα συνθήματα που συνδέουν τα γεγονότα με την προοπτική του Σοσιαλισμού, αργά ή γρήγορα θα φέρουν τα ποθητά αποτελέσματα.
  Αν, δε, με αφορμή τις επιθέσεις στο Κόμμα, διαβάσει κανείς τις χθεσινές δηλώσεις της σ. Αλέκας, θα καταλάβει πολλά περισσότερα.

  Δυο λόγια για τις … «εξεγέρσεις» ! Και δεν είναι λαϊκισμός αυτό που θα παραθέσω, είναι μια αλήθεια!
  Πολλά από τα κλεμμένα της περσυνής … «εξέγερσης» πουλιόνταν στις αγορές της Αλβανίας μετά από λίγες μέρες !

 32. Ο/Η faros λέει:

  belini: Φυσικά και όχι. Απλά είμαι … φανατικός αναγνώστης … 😀 😀 😀

 33. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Φάρε ειδικά στο σχόλιο που έκανα δε μίλησα για το ΚΚΕ…αλλά για σένα…που όπως φαίνεται αποδεικνύεται από τη τελευταία φράση σου στο πιο πάνω σχόλιό σου, αλλά και από την αθυροστομία σου…..εσύ μου έχεις πει τόσα προσωπικά αλλά και για το κόμμα μου….

 34. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  δεν απέχετε…αλήθεια που είσασταν κρυμμένοι Φάρε;
  αντιλαμβάνομαι την απολογητική δήλωση …αντιλαμβάνομαι …ψηφοφόροι σας ήταν εκεί μαζί μας…να μου το θυμάσαι αυτό

 35. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Μάνο
  δεν είναι τίποτε…όταν υπάρχει ανοσία από δογματισμό μπορείς να τα καταφέρεις…

 36. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  είδες που σου λέω ότι εσύ και άλλοι πολλοί χρησιμοποιείτε λαικίστικα επιχειρήματα…..λίγο σεβασμό στους νέους που κατέκλυσαν το κέντρο χθες και προχθές δε βλάφτει…Το ΚΚΕ θα την πληρώσει την αποχή του….

 37. Ο/Η fuente ovejuna λέει:

  @faros εχεις απολυτο δικιο για τους νεους(ειδικα αυτους που δεν ειχαν σχεση με πολιτικες-κοινωνικες και αλλες διεκδικισεις..)..ειναι ομως λεπτη η γραμμη μεταξυ της συμμετοχης με ιδεολογικη βαση και της αναζητησης μελλοντικων αγωνιστικων παρασημων..ελπιζω η Ηα Ηο να ανηκει στην 1η κατηγορια..ειναι βασικο οι νεοι(κ εγω νεος ειμαι αλλα παλιος στο «κουρμπετι») να συνηδητοποιουν ποτε γινεται η δραση τους παιχνιδι στα χερια του συστηματος και ποτε καρφι στο ματι του..
  εξεγερση οταν σταματαει η παραγωγη οχι οταν καιγονται τα multirama…αυτα

 38. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Ξαναδές τι έγραψες, μην κάνεις τον … κουτό, δεν είσαι !

  Και κατάλαβε κάτι πολύ απλό: Στο μπλογκ ΜΟΥ είμαστε, δεν θα πάρω την άδειά σου τι άρθρο να γράψω.
  Τι πρέπει να κάνεις εσύ και οι όμοιοί σου ;;;
  Κι αυτό είναι απλό: Παράθεσε την διαφωνία σου, με επιχειρήματα, ευγενικά – μιας και είσαι «φιλοξενούμενός μου» -, μην γράφεις άλλα αντ΄άλλων και έτσι … κανένα πρόβλημα !

 39. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Προφανώς – το περίμενα – δεν κατάλαβες λέξη από τη δήλωση !

  Επειδή το γράφεις δεύτερη φορά, τι περιμένεις να σου πω, ότι κακώς κάνανε οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ και ήταν εκεί ;;;
  Κακώς πιστεύεις κάτι τέτοιο !
  Υποτιμάς και εμένα και το Κόμμα μου !

  υ.γ. πριν λίγες μέρες έγραψα ότι στην πόλη μου, στη διαδήλωση για την 17 Νοέμβρη, πίσω από τα μπλογκ μας, ήταν άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Κακό ήταν αυτό ;;; Γιατί μάλλον έτσι όπως το βάζεις εσύ θεωρείς κακό να συμμετέχουν ψηφοφόροι ή και μέλη του ΚΚΕ, σε διαδηλώσεις που οργανώνουν άλλοι !

 40. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Αφού φίλε μου το παραδέχεσαι αυτό, καιρός να κάνεις την αυτοκριτική σου και να αποστείς από το δόγμα σου – αυτό του τυφλού αντικομμουνσιμού και αντιΚΚΕ !

  Εντάξει ;;;

  Μπράβο σου !

 41. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Και συ … στενοχωρήθηκες, τώρα ;;;;;;;;;; 😛 😛 😛

 42. Ο/Η faros λέει:

  fuente ovejuna: Επίσης, οφείλουμε, να έχουμε μεγάλη κατανόηση για τη στάση των νέων, να προσπαθούμε να διαπαιδαγωγούμε σωστά τη νεολαία μας.

  Άλλωστε, από τους νέους, περιμένουμε να πετύχουν εκεί που απέτυχε π.χ. η δική μου γενιά !

 43. Ο/Η leme twra λέει:

  Αστυάνακτα, εσείς την αποχή από την απεργία στις 17.12 θα την πληρώσετε ή μόνο οι νέοι έχουν σημασία? Σε ρώτησα και προχθές και δε μου απάντησες. Καλά εκαναν και διαδήλωσαν όσοι διαδήλωσαν αλλά ο αγώνας δεν τελειώνει στις 10/10.

 44. Ο/Η faros λέει:

  leme twra: Έχω … προειδοποιήσει κι άλλους σχολιαστές !

  Στους … φίλους μας τους συνασπισμένους δεν θα βάζετε … δύσκολα !

  Αδυνατούν να απαντησουν … 😛 😛 😛

 45. Ο/Η HappyHour λέει:

  Καλημέρα σε όλους !

  Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους.
  Το περιστατικό που είπα δεν ήταν φτιαχτό ήταν πραγματικό και νομίζω ότι είναι ενδεικτικό της πολιτικής κατάστασης που βρίσκονται κάποιοι νέοι γι΄ αυτό και το έγραψα. Σαφώς και δεν είναι όλοι νέοι στην ίδια κατάσταση.
  Στο μπλόκο που βρέθηκα τυχαία κι όχι γιατί με εξέφραζε (ή τουλάχιστον δεν το επέλεξα γι ‘αυτό), ναι φώναζαν και ΚΚΕδίστικα συνθήματα όπως εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι (all time classic)κλπ

  Το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ ποιο ήταν, να κατέβει ο κόσμος να γίνουν επεισόδια και να καταργήσει το άσυλο ; Ή να κατέβει ο κόσμος να γίνουν ελάχιστα επεισόδια και να βγει θριαμβευτής ο υπουργός ότι τα κατάφερε ; Ούτε το ένα έγινε όμως ούτε το άλλο. Αυτό που έγινε πέρυσι είναι η αρχή. Δεν ξέρω αν ήταν εξέγερση, σίγουρα όμως είναι πολύς ο κόσμος αυτός που έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι τελικά δεν έχουμε και τόσο δημοκρατία. Τελικά κάτι χωλαίνει στο πολιτικό μας σύστημα Τελικά κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτός νομίζω ότι είναι ο στόχος όλων. Φυσικά και ο τρόπος προσέγγισης διαφέρει όμως αν συνεχίσει ο καθένας μόνος του δεν θα πετύχουμε τίποτα όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια.

  Belini, με αυτή τη λογική της ήττας που λες τότε δεν έπρεπε να κάνει καμιά κινητοποίηση το ΚΚΕ ούτε απεργία ούτε τίποτα, δεν βλέπω να έχει πετύχει νίκη τόσα χρόνια, ούτε ο καπιταλισμός έπεσε ούτε κομμουνισμό έχουμε. Η τράπουλα πάντα σημαδεμένη ήταν και θα είναι. Η αντιπαράθεση με τον Συριζα βοηθάει κάπου ; Κι αν ναι που, γιατί εγώ δεν το βλέπω.

  Γιάννη μ., ναι θα κατέβω στην απεργία στις 17 κι ας κατέβηκα στην πορεία διαμαρτυρία 6/12 , δεν βλέπω πως συγκρούονται αυτά τα δύο ;

  Και όχι Φάρε δεν παίχτηκε κανένα παιχνίδι κουκολοφόρων-αστυνομικών , ούτε ήταν επέτειος, ήταν έντονη διαμαρτυρία κατά του συστήματος με αφορμή ΑΛΛΗ ΜΙΑ δολοφονία, άλλη μία πράξη αστυνομικής καταστολής και καταπάτησης κάθε έννοιας ελευθερίας. Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι οι αστυνομικοί ως άνθρωποι, είναι η αστυνομία ως όργανο επιβολής της εξουσιαστικής καταπίεσης του συστήματος.

  Fuente ovejuna, όταν είπα τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για το ΚΚΕ δεν εννοούσα αυτή καθ΄αυτή την 6/12/2009, εννοούσα την συγκυρία, η οποία ξεκίνησε από πέρυσι. Δεν ξέρω αν γίνεται αντιληπτό τι εννοώ.

  Και επιτέλους αν ξέρετε εσείς καμια επανάσταση χωρίς βία (ποια τη «βελούδινη» 😉 να μας το πειτε. Αν έχει άλλο τρόπο το ΚΚΕ ας το κάνει λοιπόν, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !

  Υ.Γ. Δεν είμαι και τόσο μικρή αλλά μικροδείχνω, χαχαχα. Και επειδή θα μου την «πέσετε» όλοι μαζί καταθέτω το πιστοποιητικό φρονημάτων μου, ψηφίζω ΚΚΕ.Αλλώστε γι’αυτό μπαίνω και σε αυτό το μπλογκ και προσπαθώ να πω τι με ενοχλει, τι δεν μ’ αρέσει στο ΚΚΕ.Διαφορετικά δεν θα είχε νόημα να μπω σ΄ενα μπλογκ με το οποίο διαφωνώ και να προσπαθήσω να κάνω τι, να πείσω τον ιδιοκτήτη, μαλλόν θα ήταν μάταιος κόπος. Δεν είμαι όμως κομμουνίστρια, όχι. Δεν έχω μάλλον ταμπέλα.

 46. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Μια Θερμή Καλημέρα κι χιλιάδες ευχαριστίες που μπήκες στο κόπο να στείλεις ένα τόσο γλαφυρό, από καρδιάς, πολύ σημαντικό – τουλάχιστον για μένα -, σχόλιο.

  Πολλά από αυτά που γράφεις – και επιμένω έχει σημασία ότι τα γράφει ένας νέος άνθρωπος, είτε είναι, είτε … νιώθει έτσι – τα προσυπογράφω ανεπιφύλακτα!

  Και ναι , γι αυτό φτιάχτηκε αυτό το ποστ, για να γίνεται διάλογος και διάλογος χωρίς διαφορετικές απόψεις (και σ΄αυτό επιμένω διαφορετικές απόψεις, όχι διαφωνίες) προφανώς δεν γίνεται. Άσε που πιστεύω στη σύνθεση διαφορετικών απόψεων.

  Θα μου επιτρέψεις, μόνο, (και επειδή … μικροδείχνεις, δώσε μου αυτό το δικαίωμα) να σου κάνω ένα πολιτικό μάθημα – καλά, καλά, τη δική μου άποψη να πω !

  Βιβλίο Κ.Δ., εκδόσεις Σ.Ε., 2007
  Εισαγωγή, σελ. 7:
  «Η Κ.Δ. έχει ως σκοπό τον ένοπλο αγώνα για την ανατροπή της διεθνούς αστικής τάξης και την ίδρυση της διεθνούς δημοκρατίας των Σοβιέτ, που είναι ο πρώτος σταθμός στο δρόμο της ολοκληρωτικής κατάργησης κάθε κυβερνητικού συστήματος».
  (από το ίδιο)
  σελ. 8:
  » Ναι! Το ΚΚΕ παραμένει πιστό στις παραπάνω και άλλες διακηρύξεις (σ.σ.: επίτηδες δεν παραθέτω όλες τις διακηρύξεις του Καταστατικού της Κ.Δ., για να σε αναγκάσω να αγοράσεις το Βιβλίο, ώστε να μην έχεις απορίες για τη γνώμη του ΚΚΕ για τη βία κλπ.) της Κ.Δ., στην ανάγκη ανασυγκρότησης του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος σφυρηλατώντας την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική του ενότητα με την ανάπτυξη της επαναστατικής θεωρίας και της επαναστατικής στρατηγικής του».
  Μια δική μου, τώρα, άποψη:
  Δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση ότι υπηρετεί ο,τιδήποτε από τα παραπάνω, η «μπαχαλοποίηση», ο χαβαλές, η προβολή της αναρχίας – άλλο μεγάλο θέμα προς εξέταση κάποια στιγμή -, οι πέτρες και τα … νεράντζια !
  Ίσα – ίσα. Που προβοκάρει το κίνημα, το κατασυκοφαντεί, διώχνει τον κόσμο εκείνο που θέλει να οργανωθεί, να παλέψει για την πραγματική αλλαγή της κοινωνίας.

  Λοιπόν, … μαθήτριά μου ;;;
  Έπιασε το … μάθημά μου, ή απέτυχα παταγωδώς ;;;

  υ.γ. με την ευκαιρία, κάτι άσχετο (εντελώς, όμως) να κανένας αθηναίος διαβάσει αυτό το σχόλιο, ας μου πει αν ξέρει κανένα καλό και … φτηνό ξενοδοχείο κοντά στο Χαϊδάρι – η ι-μέιλ δ/σνη μου είναι : farosalex@gmail.com , ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 47. Ο/Η leme twra λέει:

  @ Happy Hour

  Ακριβώς επειδή το σύστημα χωλαίνει πρέπει να προσπαθήσουμε να θέσουμε τα σωστά αιτήματα και να ασκήσουμε κριτική σε εκφράσεις που δεν είναι σωστές. Η αποθέωση της νεολαίας ότι κι αν κάνει δεν οδηγεί πάντα σωστά.Το παιχνίδι εγώ το βλέπω ως εξής. Έγινε όργιο καταστολής σε άσχετο κόσμο, στήσανε προβοκάτσια για το άσυλο, άνοιξε η κουβέντα, έχουμε το ελικόπτερο πάνω από το κεφάλι μας κλπ.
  Πουθένα δεν αποκλείει ότι όποιος πήγε στις 6/12 δε θα έρθει στις 17.12. Το θέμα είναι ότι πολλές δυνάμεις (οργανωμένες εννοώ) που καλούσαν προχθές, δεν καλούν στην απεργία. Αυτό είναι ένα πρόβλημα και δείχνει σε ένα βαθμό την κριτική που γίνεται. Γιατί μια επετειακή πορεία δεν φτάνει. Γι’αυτό και η αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δε γίνεται να μιλάς για εξέγερση (που εγώ περισσότερο συμφωνώ με τον όρο μαζικό ξέσπασμα) και να μην κάνεις το βήμα για απεργία, αντίθετα να συμμετέχεις σε διαλόγους.

 48. Ο/Η belini λέει:

  @ΗΗ

  Το ξέρω ότι ….μικροδείχνεις… 🙂
  Πάντως 32 λέω ότι είσαι!

  Λοιπόν, επειδή η τράπουλα είναι σημαδεμένη, δλδ επειδή το μονοπάτι είναι «σημαδεμένο», αυτό που λέω είναι να μην πατήσουμε πάνω στα χνάρια που απεγνωσμένα πια μας καλούν να πατήσουμε… Ως πρώην προσκείμενος στον ΣΥΝ πήγα μέχρι το τέλος του μονοπατιού πολλές φορές και είδα πού βγάζει….

  Δεν είμαι μοιρολάτρης. Πιστεύω στον Προμηθέα …και σε πορείες έξω από μονοπάτια ναρκοθετημένα εδώ και δεκαετίες τώρα…

  Πάντα με σεβασμό στην άποψή σου.

 49. Ο/Η faros λέει:

  leme twra: Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μπορούμε (να μπορεί το κίνημα) να ξεχωρίζουμε τις παγίδες που μας στήνουν και να οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας.

 50. Ο/Η faros λέει:

  belini: Εγώ πάντως νομίζω ότι δεν ξεπερνά τα 23 !

 51. Ο/Η HappyHour λέει:

  Φάρε και Belini πέσατε έξω και οι δύο, δεν λέω όμως ποιος είναι πιο κοντά έτσι για να υπάρχει μυστήριο…χαχαχα (…γυναίκες/ματαιόδοξες…)

 52. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Μπα, δεν νομίζω … ένα δυο χρονάκια μπορεί … Τουλάχιστον ΤΟΣΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ !

  Και για τις γυναίκες, νομίζω ότι είναι σωστό αυτό, βασικά είναι ΟΣΟ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ !

  Όσο για το … μυστήριο … εντάξει, σας το αναγνωρίζω … πως λένε: άγνωσται αι βουλαί της γυναίκας», καθόλου δεν με πειράζει αυτό.

  Ξέρεις, επειδή μικρός ήθελα να γίνω μαθηματικός, για μένα η γυναίκα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα (με μαθηματικά, γεωμετρία και … τριγωνομετρία μαζί) που «πεθαίνω» να το λύνω κάθε φορά … (που μου τυχαίνει) !!! 😀

 53. Ο/Η Κατερίνα λέει:

  Περασαι και ολας ενας χρονος απο την δολοφονια του Αλεξη…Σαν χτες θυμαμαι που καιγοταν η Αθηνα…Τι να πω πλεον ειλικρινα το συστιμα καθυμερινα ολο και ποιο πολυ με απογοητευει….Και ποιο πολυ με στεναχωρει πως μετα απο ενα χρονο σε ολοι την Ελλαδα θα επρεπε να κανει ΕΙΡΗΝΙΚΗ πορεια προς την μνημη του αδικοχαμενου παιδειου…

 54. Ο/Η faros λέει:

  Κατερίνα: Κατ΄αρχή, καλώς ήρθες στα … μέρη μου !

  Καταλαβαίνω απόλυτα το πνεύμα σου και τις θέσεις σου, μόνο, σε παρακαλώ, δες παρακάτω δυο τρεις επισημάνσεις μου για το ζήτημα.

  1. Με το να τιμάμαι μια φορά το χρόνο ένα σημαντικό γεγονός, αυτό σημαίνει ότι κάναμε το καθήκον μας ;

  2. Η άποψη ότι η μνήμη ενός δολοφονηθέντος, τιμάται μάλιστα με «χαβαλετζίδικα» συνθήματα τύπου «αφοπλίστε την αστυνομία», δεν συμφωνείς και σύ ότι δεν είναι η καλύτερη ;

  3. Η απόδειξη ότι μας συγκόνισηαν, μας συγκίνησαν, μας προβλημάτισαν, μας «ωρίμασαν», μας παραδειγμάτισαν τέτοια ή παρόμοια γεγονότα σαν αυτό της δολοφονίας ενός παιδιού από το κράτος καταστολής που έστεισε ο δικομματισμός και τα παρακλάδια του, είναι μία:
  Η καθημερινή παρέμβαση, οι καθημερινοί αγώνες, η πάλη για να ανατραπούν οι αιτίες που οδηγούν σ΄αυτά τα εγκλήματα, στην ουσία για να ανατραπεί το σύστημα που γεννά τη βαρβαρότητα.

  υ.γ. όλα τα παραπάνω, δεν δείχνουν κατ΄ελάχιστο ότι διαφωνώ μ΄αυτά που γράφεις. Κάθε άλλο …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: