Απαντήσεις … Μπαζώματος επιτρέποντος !

Θα προσπαθήσω από το μπλογκ μου, να δώσω απαντήσεις, σε ερωτήματα που βάζει άρθρο του ΜΠΑΖΩΜΑΤΟΣ www.bazoma.blogspot.com δεν μπόρεσα εκεί, μάλλον από προβλήματα του λαπ-τοπ μου.
Το άρθο ονομάζεται: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ … ΚΟΛΩΤΟΥΜΜΠΑΣ.

1ο ερώτημα: (αφορά στο γεγονός ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ από το 1997 μέχρι τις μέρες μας παίρνει μέρος στους «διαλόγους» που κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση και που έχουν τα γνωστά αποτελέσματα)
» Δε νομίζετε ότι η τακτική αυτή πάλιωσε κι όσο επιμένετε σ΄αυτήν δείχνετε … κολλημένοι και δογματικοί ακόμα και στην τακτική σας;»

Απάντηση: Η τακτική των «διαλόγων» είναι προτροπή της ΕΕ και γενικά της αστικής τάξης, ώστε τα αντιλαϊκά μέτρα να «περνούν» πιο εύκολα. Έχοντας δε τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες συνδικάτων με το μέρος τους, οι εκάστοτε κυβερνήσεις το μόνο που θέλουν είναι να καταλαγιάζεται η λαϊκή αντίδραση.
Επί πλέον, είναι φανερό, ότι μ΄αυτό τον τρόπο γίνονται κατά κάποιο τρόπο οι εργαζόμενοι συνυπεύθυνοι!
Επειδή δε, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και η Α.Π. ως συνδικαλιστική … συνιστώσα, είναι η κατ΄εξοχή εκδοχή του ρεφορμισμού στη χώρα μας, αυτή η ταχτική (εγώ θα την έλεγα στρατηγική επιλογή) θα συνεχίζεται … επ΄αόριστον !
Ο ρεφορμισμός αποτελεί πράγματι δόγμα για τους … «ανανεωτές αριστερούς» του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

2ο ερώτημα: Ρωτάει ο συνμπλόγκερ (το συν αφορά στο σύντροφο) για τις δήθεν καλές προθέσεις των άλλων, ώστε ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αν είναι αφελής ή ευκολόπιστος κλπ.

Απάντηση: Απλά, οι άνθρωποι αποτελούν τον κλασσικό ορισμό του οπορτουνιστή !
Πολύ σύντομα θα περιλαμβάνονται στο σχετικό λήμμα του … Μπαμπινιώτη !
Και φυσικά αποτελούν τον υπ΄αριθμό 1 κίνδυνο για την Εργατική Τάξη.

3ο ερώτημα: (αφορά στην διατύπωση «φασαρία» του Τσίπρα και των άλλων
» Τι διαφορά έχει στο μυαλό σας το να μην πας απ΄την αρχή, με το να αποχωρήσεις σε δυο ώρες; Έχει διαφορά στην ουσία ή είναι μόνο επικοινωνιακό το θέμα;

Απάντηση: Όχι δεν είναι επικοινωνιακό (μόνο) το θέμα. Είναι πολύ ουσιαστικό. Τμήμα της πρώτης μου απάντησης, δίνει μια καλή εξήγηση. Η τελική όμως εξήγηση είναι στο γεγονός ότι έχουν στο εσωτερικό τους φαγωμάρες, που εξ αιτίας αυτών φέρονται και άγονται …
Μια έτσι, μια … γιουβέτσι !
Είναι όπως το φυλλαράκι στο κέντρο μιας λίμνης: Πάει, όπου το πάει ο άνεμος !
Και η διαφορά στο μυαλό τους είναι ότι καλύπτονται και οι δύο περιπτώσεις σκέψης τους.
Και … πάνε … και … φεύγουν …
Είναι η κλασσική συμπεριφορά των οπορτουνιστών.

4ο ερώτημα: Σ΄αυτήν ο ΜΠΑΖΩΜΑ καταπιάνεται με την περίπτωση να βρει τυχόν δικαιολογίες που αποχωρήσαν από το προχθεσινό διάλογο (και σε παλαιότερους). Ψάχνει να … ανακαλύψει τους λόγους της στάσης τους. (για τους συριζαίους αναφέρεται)

Απάντηση: Η αποχώρηση έγινε απλά και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, δεν χρειάζεται να ανακαλύψει κανείς την … αμερική !
Φυσικά έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι η … «άλλη αριστερά», δεν πήγε καν!

50 ερώτημα: » Πότε έμαθε η «αυγή» και οι … άλλοι, ότι ο διάλογος για το ασφαλιστικό είναι προκάτ;»

Απάντηση: Και η «αυγούλα» και οι συνασπισμένοι και λοιποί … συνιστωμένοι, ήξεραν πολύ καλά όχι μόνο λίγες μέρες πριν, αλλά ακόμα και από τον λεγόμενο προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ που θα το πάει η νέα κυβέρνηση, ήξεραν και πολύ πιο πριν ακόμα από την εποχή του Μάαστριχτ τι πρόκειται να συμβεί στο ασφαλιστικό και γενικά στη ζωή των ανθρώπων.
Απλά καμώνονται πως δεν ξέρουν για να ψαρεύουν στα θολά νερά για κανένα ψηφαλάκι!

6ο ερώτημα: Έχει να κάνει με τις δηλώσεις του Λοβέρδου για το «στόχο του ΚΚΕ που είναι καταφανής και θέλει … να σύρει …  να ακυρώσουν την προσπάθεια στο ασφαλιστικό».

Απάντηση: Λοιπόν, η όλη ιστορία, μου θυμίζει την εποχή «Γιαννίτση». Θυμάμαι τότε ότι στις πρώτες διαδηλώσεις ενάντια στα γιαννίτσεια μέτρα, ήμασταν μόνοι μας. Οι του ΚΚΕ και οι του ΠΑΜΕ !
Καταφέραμε όμως, και σύραμε όλους τους χώρους στον Αγώνα και στις διαδηλώσεις μέχρι που ακυρώθηκαν τα μέτρα του Γιαννίτση και στο τέλος ακυρώθηκε και ο ίδιος ο Γιαννίτσης.
Αυτό ακριβώς φοβάται ο Λοβέρδος !
Την προσωπική του ακύρωση !
Και καλά κάνει και φοβάται.
Διότι και τα μέτρα του και τον ίδιο θα τον ακυρώσουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, οι αγωνιστές του ΚΚΕ !
Επίσης, είναι σίγουρο, ότι αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ, θα έπρεπε να το … ανακαλύψουμε, σήμερα.
Για το καλό ολόκληρου του λαού μας !

70 ερώτημα: Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ το ΠΑΜΕ εδώ και καιρό έχει προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 17/12, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει για τις … 16/12 ή για τις … 18/12 !!!

Απάντηση: Τι λες ;;; Και να αναγκασθούνε να … συρθούνε πίσω μας ;;; Έγινε αυτό προχθές στις 17/11 έ όχι και να ξαναγίνει !!!
Να τους γίνει και … συνήθεια !!!
Δεν το μπορούν !
Δεν το αντέχουν !
Πάντως εγώ, θα περιμένω να τους δω σε κινητοποιήσεις είτε στις 16 είτε στις 18, έτσι για να … γελάσει ο κάθε πικραμένος !
(από τη … συγκεντρωσάρα που θα κάνουν !!! )

ΤΕΛΟΣ !

υ.γ.: Η φωτό στο άρθρο του ΜΠΑΖΩΜΑΤΟΣ, είναι όλα τα … λεφτά ! 😆 

68 Responses to Απαντήσεις … Μπαζώματος επιτρέποντος !

 1. Ο/Η papapa λέει:

  Α-παπαπαπά!

  Δεν αφήνεις τίποτα να πέσει κάτω, έτσι;

 2. Ο/Η faros λέει:

  papapa: Προσπαθώ …. 😀

 3. […] ” Δε νομίζετε ότι η τακτική αυτή πάλιωσε κι όσο επιμένετε… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (785 λέξεις)] […]

 4. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

  Το «πάρτυ»,συνεχίζεται στο Μπάζωμα.
  Πάντως άν προσπάθησες να βάλεις το άρθρο σου στα σχόλια δεν το χωράει,θα έπρεπε να το «σπάσεις»,όπως έχει κάνει κι ο Μάνος στο δικό του.
  Εξαιρετικός πάντως!

 5. Ο/Η faros λέει:

  Ανώνυμος: Όχι, άλλο πρόβλημα υπάρχει !

  Έλλειπα ταξιδάκι και δεν το είδα το «πάρτυ», σε λίγο θα πάω !

 6. Ο/Η melomane λέει:

  Συμφωνώ απόλυτα με τον Ανώνυμο…. Εξαιρετικό!
  Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει: έντιμο, ευθύ, σοβαρό, συγκεκριμένο, τέλεια τεκμηριωμένο…

 7. Ο/Η abebab λέει:

  Αυτοί Φάρε νομίζουν ότι μπορούν πάντα να κοροϊδεύουν τους πάντες και να μένουν ατιμώρητοι.
  Αυτό που με θυμώνει είναι ότι υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη των άλλων!

 8. Ο/Η faros λέει:

  melomane: Με βρίσκεις απόλυτα συμφωνο και γι αυτό το λόγο μπήκα στον κόπο να του … κλέψω τις ερωτήσεις και να απαντήσω …

 9. Ο/Η faros λέει:

  abebab: Άκουγα πριν λίγο τον συνασπισμένο τον Στρατούλη στο άλτερ, για το θέμα του περσινού Δεκέμβρη όσον αφορά τη στήριξη που έδωσε στην αρχή στους κουκουλοφόρους το κόμμα του, να λέει άλλα αντ΄άλλων λες και απευθυνόταν σε … λωτοφάγους !!!
  Εχτός κι αν, οι συνασπισμένοι, είναι πράγματι λωτοφάγοι και δεν θυμούνται π.χ. τον … κοτσιδάκια εκ Θεσσαλονίκης (ναι ναι τον Κουράκη εννοώ) να λέει στην ΕΤ3 ότι οι κουκουλοφόροι έκαναν … εξέγερση !!!!!!!!!!!

  υ.γ. σε κάθε περίπτωση, είναι σίγουρο ότι όχι μόνο υποτιμούν αλλά και την έχουν … @@σμένη την νοημοσύνη των οπαδών και ψηφοφόρων τους. Και εντάξει, μέχρι στιγμής τους … βγαίνει … τους ψηφίζουν …

 10. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  ακόμη δεν προβληματίζεστε από το περσινό Δεκέμβρη;;…από τη στήριξή σας στο πολιτικό σύστημα πέρυσι, από την απαράδεκτη δήλωση της Παπαρήγα;;…από το στρίβειν από την πορεία φέτος τη Κυριακή στις 6 του μηνός ανήμερα της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου;;….
  σε λίγα χρόνια θα βγείτε κι από πάνω…ότι συμμετείχατε και ήσασταν και πρωτοπόροι…αλλού ψάξε να βρείς λωτοφάγους ….στις γραμμές σας…
  Εσείς ανήμερα της δολοφονίας διαβάστε το περσινό διήγημα του Ριζοσπάστη…έτσι γαι να κοιμάστε ήσυχοι…

  καλησπέρα…

 11. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  …απο κείνες τις μέρες….

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΓ ΣΥΝ- Η ηγεσία του ΚΚΕ σε ρόλο θλιβερού συκοφάντη. Έλεος!
  Ξεπέρασε κάθε όριο η επίθεση της κας Παπαρήγα στον ΣΥΡΙΖΑ

  Δεν αποτελεί πλέον είδηση η συστηματική επίθεση της ηγεσίας του ΚΚΕ εναντίον της πολιτικής και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ανθενωτική του στάση στο μαζικό κίνημα, η εχθρική του στάση στις άλλες δυνάμεις της αριστεράς, η συκοφαντική του στάση στο κίνημα ενάντια στη παγκοσμιοποίηση και στο Ευρωπαϊκό και Ελληνικό κοινωνικό Φόρουμ, είναι πλέον γνωστές πρακτικές που αποδοκιμάζονται από τους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες της χώρας, την ίδια στιγμή που επιδοκιμάζονται από συντηρητικούς κύκλους και το κατεστημένο.

  Η σημερινή δήλωση, όμως, της γραμματέας του ΚΚΕ -εξερχόμενη από το μέγαρο Μαξίμου (!) – ξεπερνάει κάθε όριο.

  Είναι απαράδεκτο η ηγεσία του ΚΚΕ να ευτελίζει με αυτό τον τρόπο το ιστορικό κόμμα της αριστεράς, του οποίου ηγείται. Σε ρόλο θλιβερού συκοφάντη ταυτίζεται με ακραίους κύκλους της ΝΔ και της ακροδεξιάς και από κοινού εξαπολύουν μια πρωτοφανή για το ήθος της αριστεράς επίθεση συκοφαντίας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

  Παρακολουθούμε από χθες το βράδυ την απέλπιδα προσπάθεια ακραίων κύκλων του κυβερνώντος κόμματος αλλά και της ηγεσίας του ΚΚΕ να αναστήσουν τις ένδοξες ημέρες Πολύδωρα, στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας στη ριζοσπαστική αριστερά ανοχή σε πρακτικές βίας που δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα δράσης και τις αξίες μας.

  Την ώρα που οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν – παρά τις δυσκολίες – να δώσουν το παράδειγμα δυναμικού, συλλογικού και ειρηνικού τρόπου κινητοποιήσεων, με σκοπό να μπουν στο προσκήνιο της πολιτικής οι εργαζόμενοι και η νεολαία, η ηγεσία του ΚΚΕ κάνει μικροπολιτική και βαθαίνει το ρήγμα στον κόσμο της αριστεράς, αναμασώντας φθηνές συκοφαντίες που οι κατεστημένες δυνάμεις, συνήθως, χρησιμοποιούν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχοποιείται γιατί ενοχλεί. Ενοχλεί κυρίως γιατί προσπαθεί να δώσει τον πρώτο λόγο στους πολίτες. Μαζί με τους πολίτες επιχειρούμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω της. Δεν αντιλαμβάνεται το αίτημα των εργαζομένων και της νεολαίας για ριζικές αλλαγές που μόνο ένα μαζικό κίνημα και μια ενωμένη αριστερά μπορεί να υπηρετήσει. Γιʼ αυτό και επιτίθεται με συκοφαντίες στην υπόλοιπη αριστερά και επιμένει σε μια διασπαστική λογική που μόνο υπηρεσίες στις δυνάμεις του συστήματος μπορεί να προσφέρει.

  Ελπίζουμε ότι κάποτε θα σταματήσει αυτός ο κατήφορος που έχει πάρει το ΚΚΕ από την εποχή του κινήματος για το άρθρο 16 που και τότε κράτησε μια στάση εχθρική απέναντι στα νέα παιδιά, τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που έδωσαν έναν τεράστιο αγώνα εναντίον όλων και νίκησαν. Μια στάση για την οποία θα απολογείται για πολλά χρόνια στο εκπαιδευτικό κίνημα.

  Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Η μόνη απάντηση στην πολιτική του αυταρχισμού και της καταστολής, η μόνη απάντηση στην κοινωνία του τρόμου είναι οι μαζικοί κοινωνικοί αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων. Αγώνες που θα αναμετρηθούν και θα ανατρέψουν αυτή την πολιτική.

  To Γραφείο Τύπου

 12. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  …πάλι από κείνες τις μέρες που θα σας κυνηγάνε…

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
  Με οδυνηρή έκπληξη ακούσαμε τις θλιβερές σημερινές δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ κ. Αλέκας Παπαρήγα κατά την έξοδό της από το Μέγαρο Μαξίμου. Η κ. Παπαρήγα και το επίσημο δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ, ο Ριζοσπάστης, επαναλαμβάνουν όσα ακούγονται, τις τελευταίες μέρες από τις πλέον ακραίες φωνές του κυβερνητικού στρατοπέδου, της ακροδεξιάς και καθεστωτικών κύκλων. Αντί να στρέφουν τα πυρά της κριτικής τους στην κυβέρνηση, συμπαρατάσσονται μαζί της στη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

  Συνεργούν έτσι στην προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν πολύτιμο άλλοθι στην κυβέρνηση και την πολιτική της, ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι ποτέ δεν υιοθετήσαμε τέτοιες πρακτικές και ότι όλες τις δυνάμεις μας τις εξαντλούμε για την ενίσχυση ενός μαζικού και ενωτικού κινήματος.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, πιστεύει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια έκρηξη της νεολαίας, η οποία έχει βαθιές κοινωνικές αιτίες. Τις αιτίες αυτές, δηλαδή, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των κυβερνήσεων που οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι λογικό η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν να κρύψουν τις αιτίες και τις ευθύνες τους πίσω από τις σπασμένες βιτρίνες και τις φωτιές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμένει στην ανάδειξη της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης της ΝΔ και του δικομματισμού. Το ΚΚΕ επέλεξε, όχι μόνο να συγκαλύψει αυτές τις ευθύνες, αλλά να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Η πολιτική του αυτή στάση αγγίζει πλέον τα όρια της προβοκάτσιας.

 13. […] ” Δε νομίζετε ότι η τακτική αυτή πάλιωσε κι όσο επιμένετε… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (785 λέξεις)] […]

 14. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Πιστός στο … δόγμα: «Αν η αλήθεια δεν συμβαδίζει με αυτά που λέω, τόσο το χειρότερο για την … αλήθεια», ακόμη, έ ;;;

  Μπράβο … μπράβο …

 15. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Την παροιμία: «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή … κανέλλα», την ξέρεις ;;;

  Αν όχι, ρώτα, κάτι θα μάθεις … 😆

 16. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  δε μου απαντάς Φαρε…

 17. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Πάλι πρόβλημα έχεις με το να απαντάς … άσχετα !!!

  Διάβαζε και καμία φορά το άρθρο, καλό θα σου κάνει – αν μάθεις να … διαβάζεις μπορεί και να … προβιβαστείς !!! 😆

  Εντάξει, το εμπεδώσαμε, ξέρεις να κάνεις σωστό … κόπυ-πέϊστ !!!

  Δική σου άποψη, προφανώς, δεν έχεις, έ ;;;

  Επί της ουσίας: Άκουσα τον Στρατούλη, να λέει στο άλτερ πριν λίγο, ότι θα μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ στις διαδηλώσεις που οργανώνονται από διάφορες ομάδες και θα μετέχουν και περιθωριακοί από την Ευρώπη. Είναι αλήθεια ;;;
  Αν είναι, άκουσε μια συμβουλή από έναν μεγαλύτερο.
  Αυτοί έχουν σκοπό να κάνουν φασαρίες, τραμπουκισμούς, ζημιές κλπ. καλυπτόμενοι πίσω από τα δικά σας μπλοκ (καλά όταν λέμε μπλοκ, μια κουβέντα είπαμε, κατάλαβες όμως εσύ).
  (Ξέρεις, όχι όλοι, κάποιοι όμως θα παρισφρύσουν – έτσι δεν το λένε;)
  Φυσικά και θα κατηγορηθείτε εσείς, δεν το καταλαβαίνεις ;
  Αφού, το ξέρεις καλύτερα από μένα, από περιφρούρηση έχετε … μαύρα μεσάνυχτα !

  Και κάτι ακόμα:
  Οι νέοι είναι από τη φύση τους μέσα στην διαδικασία της εξέγερσης.
  Μόνο που αυτή (η εξέγερση) πρέπει να έχει στόχους, να είναι συντονισμένη και περιφρουρημένη, να βλέπει μακρυά και με οράματα για μια κοινωνία που να την αξίζουν, να έχει διάρκεια, να μην προδοθεί και όλα αυτά για ένα και μόνο λόγο: Για να έχει αποτέλεσμα !
  Στο κόμμα σου και στη σκέψη τη δική σου, υπάρχει κάτι από όλα τα παραπάνω ;;;
  Ξέρω, ξέρω, αντί για απάντηση επί της ουσίας, θα μου πεις ότι φταίει ο … Στάλιν !!!

  υ.γ. ο περσινός Δεκέμβρης σας πήγε από το 20% που σας έδιναν τα γκάλοπ στο 4 !!! Προσέξετε καλά ! Μήπως τελικά … εξαφανιστείτε !!!

 18. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Δεν σου απαντάω , έ ;;; Δηλαδή ;;;

  Να σου παραθέσω δημοσιεύματα του τύπου εκείνης της εποχής ;;;
  Ή δημοσιεύματα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ;;;
  Ή Ανακοινώσεις του Κόμματος ;;;

  Άκου «φίλε» μου.
  Εγώ δεν είμαι σαν και σας ή σαν και σένα.
  Χρησιμοποιώ δημοσιεύματα για να φτιάξω ένα ποστ.
  Από κει και πέρα, στα σχόλια δηλαδή, βάζω … ή μάλλον, καταθέτω, προσωπικές μου απόψεις και θέσεις.
  Αυτό έπρεπε να το είχες ήδη αντιληφθεί.
  Μπορεί να μην σου αρέσει γιατί εσύ «δίνεις λογαριασμό», εγώ όμως λειτουργώ διαφορετικά.
  Μπορείς αυτό να το καταλάβεις και από τις παρεμβάσεις μου σε άλλα μπλογκς, που παραθέτω τις σκέψεις ΜΟΥ και μόνο.
  Εντάξει ;;;

 19. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  πέραν των copy paste Φάρε…..σου απάντησα…σου απάντησα…εσύ δε μου απάντησες…
  για την ουσια τώρα…από που ακουσες ότι συμμετέχουμε με πριθωριακούς;…καμία σχέση…και να σαι σίγουρος ότι θα την περιφρορήσουμε την εκδήλωση…
  Το να μη συμμετέχεις δεν είναι λύση…
  Εχεις δίκιο γι αυτό που λες για τους νέους, αλλά οι νέοι μα ς ξεπερνούν Φάρε…και δεν περιμένουν καθοδηγήσεις ούτε εσύ ούτε εγώ……το καναν και στο παρελθόν ..το κανανε και πέρισυ…

  άσε το Στάλιν ..τι τον μπλέκεις;

  Αφού άκουσες το Στρατούλη θα ακουσες που είπε ότι πέρισυ απέναντι στο κατεστημένο που στάθηκε απέναντί μας σύσσωμο(μέσα και το ΚΚΕ) υποστήκαμε ήττα…αυτό δε σημαίνει τίποτε όμως…και συ το ξέρεις καλύτερα..

 20. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  τις ανακοινώσεις του κόμματός μου σου τις παραθέτω γιατί όλες τις μαθαίνετε αποσπασματικά…και τις ερμηνεύετε όπως θέλετε…
  και γω Φάρε ότι γράφω μόνος μου το γράφω …πολλές φορές και κόντρα στο κόμμα μου Φάρε και το ξέρεις… κάτι που εσύ ποτέ δε κάνεις και το κατανοώ εν μέρει…
  άσε λοιπόν τα προβοκατόρικα…δε δίνω πουθενά λογαριασμό…

 21. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Αν είναι έτσι, γιατί ποτέ δεν σχολιάζεις ένα άρθρο μου επί της ουσίας και λες άλλα αντ΄άλλων ;;;

 22. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  τα γραψα στο Μπάζωμα…για το «διάλογο»…

 23. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Φάρε…εδώ και καιρό θεωρείς ότι δεν σου απαντώ …μάλιστα έφτασες σε σημείο παρεξηγησης….πέραν των επιθέσεων και των χοντρών χαρακτηρισμών σου…κοίταξε όσα μου έγραψες και πες μου

 24. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Το έγραψα, δεν με παρακολουθείς. Στο άλτερ σήμερα το βράδυ στις ειδήσεις είχε καλεσμένο ο Χατζηνικολάου τον Στρατούλη «σου».
  Εκεί το είπανε και ο δικός σου το παραδέχτηκε.

  Θα την περιφρουρήσετε ;;; Μακάρι ! Θα το δούμε !
  Γιατί πρέπει να συμφωνήσεις και εσύ, τα όποια επεισόδια είναι σκέτη προβοκάτσια !

  Λάθος κάνεις ! Όλοι οι αγώνες χρειάζονται καθοδήγηση. Αλλιώς δεν φτάνουν στον κύριο στόχο, που είναι η αλλαγή της κοινωνίας.
  Φυσικά, αν το καταλάβεις αυτό και το ενστερνιστείς, τότε θα έχεις κάνει το πρώτο βήμα να έρθεις μαζί μας.
  Μέχρι τότε …

  Τον μπλέκω γιατί συνήθως δεν χάνεις … ευκαιρία που να μην προβάλλεις τα αντισταλινικά σου αισθήματα.
  Χαίρομαι που δεν το κάνεις αυτή τη φορά.
  Χαίρομαι αληθινά !

  Καλά, βλέπετε γύρω σας … εχθρούς, ενώ όλα τα κανάλια σας πάνε με … χίλια !
  Ακόμη να αντιληφθείς ότι είσαστε το χαϊδεμένο παιδί του συστήματος, έ ;;;
  Αλήθεια, θυμάσαι κανένα γκάλοπ που να μας δίνουν μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι έχουμε, έτσι για … ποικιλία βρε αδερφέ, όπως κάναν για σας περίπου ένα ολόκληρο χρόνο ;;;

  Ναι το ξέρω ότι για σας δεν σημαίνει τίποτα η ήττα !
  Τον ρόλο σαν να παίξετε και από κει και πέρα …
  Ξέρεις τι λένε για τα χαρτιά ;;;
  Όποιος χάνει στα χαρτιά, κερδίζει στην αγάπη !!!
  Το πιάνεις ;;;
  Αν όχι με την πρώτη, προσπάθησε, ίσως με τη … δεύτερη, ή την … τρίτη … 😀

  υ.γ. καλή συνέχεια στη δουλειά σου, εγώ πάω για ύπνο, τα υπόλοιπα το πρωί !

 25. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Δεν παραξηγήθηκα … Θύμωσα και μάλιστα πάρα πολύ και ξέρεις γιατί.

  Γιατί δεν με υπερασπίστηκες (κάθε άλλο μάλιστα) από την χυδαία υβριστική επίθεση που δέχτηκα από συνοδοιπόρο σου !

 26. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Νομίζεις … Δες την ανταπάντηση εκεί και θα καταλάβεις !

  (αν και δεν νομίζω)

  Ξανακαληνύχτα !

 27. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  που..δε σε καταλαβαίνω..

 28. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Πρέπει να το πάρεις απόφαση Φάρε…ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίδιοι ..ευτυχώς…έχουν διαφορετικές απόψεις και δε γίνεται να συμφωνούμε με όλους…εσύ έχεις απέναντί σου έναν ΄΄ανθρωπο με διαφορετικές απόψεις…μπορούμε να κάνουμε κουβέντα γι αυτές και όχι να χαρακτηρίζεις…ποτέ δε σε χαρακτήρισα και το ξέρεις…

 29. Ο/Η abebab λέει:

  Στοιχείο γραικυλισμού αλλά και πνευματικής και ιδεολογικής υπανάπτυξης, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κρυφτεί από τον Αλαβάνο που τον «καταδιώκει» και τον «απειλεί» ανοιχτά. Κι έτσι, κατά την πάγια τακτική του, προσπαθεί ν΄ αρπαχτεί απ’ όπου μπορεί….
  Αυτή είναι η ουσία και της «αντιπαράθεσης» Τσίπρα-Καρατζαφέρη στη Βουλή, καθώς ο δεύτερος νιώθει να απειλείται από τον Σαμαρά.
  Το ΄να χέρι νίβει τ΄ άλλο, και τα δυο το βδελυρό πρόσωπο του καπιταλισμού.

 30. Ο/Η abebab λέει:

  Αλλά ενοχλήθηκαν που ο Δούκας τους ΜΠΑΖΩΣΕ κανονικά….

 31. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Την καλημέρα μου !

  Δεν με καταλαβαίνεις ;;; 😕 😕 😕

 32. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Τι εννοείς;;; Σε κάθε περίπτωση εγώ κάνω πολιτικούς χαραχτηρισμούς, εσύ ξεφεύγεις.

  Στη «σημερινή» κουβέντα μας που αναφέρεσαι ;;;

 33. Ο/Η faros λέει:

  abebab: Καλά, αυτή η αντιπαράθεση στη Βουλή, μάλλον επιρρεασμένη από την … Λαζοπούλειο σάτιρα ήταν … 😆

  Έχουν πλάκα όταν μαλώνουν τα δύο … αναχώματα !!!

 34. Ο/Η faros λέει:

  abebab: Νομίζω, ότι στο ΜΠΑΖΩΜΑ, απλά ειπώθηκε η αλήθεια όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από τον καθένα.

  Και είναι παλιά ιστορία: η αλήθεια ενοχλεί !

  Θερμή Καλημέρα !

 35. Ο/Η Αναυδος λέει:

  Θα ήθελα να σταθώ στο εξής:
  Ο ΣΥΝ ταξικά εκφράζει μικοραστικά στρώματα ελεύθερους επαγγελματίες (κυρίως επιστήμονες), δημόσιους υπάλληλους κλπ. Τα στρώματα αυτά τα τελευταία 10 χρόνια πιέζονται από τα μονοπώλια στα πλαίσια μίας παρατεταμένης κρίσης κερδοφορίας. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ωστόσο αυτά τα στρώματα είχαν λάβει μέρος στη μοιρασιά των λάφυρων της πρώτης φάσης τη παγκοσμιοποίησης

  Αρα τότε ωφελημένοι από το σύστημα στρέγονταν σε πολιτικές τακτικές συμμετοχής και στήριξης του συστήματος (διάλογος, συνδικάτα ΤΑ κλπ )

  Τώρα ριγμένοι από τα μονοπώλια στρέφονται σε τακτικές σύγκρουσης (χωρίς να παρατάνε τις ήδη κερδισμένες θέσεις τους τόσο σε συνδικάτα όσο και ΤΑ). Μάλιστα η νέα γενιά αυτών των στρωμάτων ξέρει ότι θα περάσει χειρότερα από τους γονείς της άρα ριζοσπαστικοποιείται περισσότερο. Εξού και η μάχη Συριζα – Συν

  Αυτή η ριζοσπαστικοποίηση όμως στα πλαίσια ρεφορμιστικών μορφωμάτων είναι εν πολλοίς αδίεξοδη και το μόνο που κάνει είναι ακριβώς αυτό που τους κατηγορεί το ΚΚΕ απορροφα ακίνδυνα και χωρίς προοπτική τους κραδασμούς. Επίσης όπως και η ιστορία έχει δείξει με την παραμικρή παραχώρηση του κεφαλαίου είναι έτοιμοι να σαλπίσουν νίκη να υποστείλουν τις σημαίες και να βολευτούν κάπου (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πομφόλυγες Αλαβάνου για το αρ.16 και η συμπεριφορά τους στην ΠΟΣΔΕΠ).

  Δυστυχώς κάποια στοιχεία που θα μπορούσαν να προσεγγίσουν το ΚΚΕ είναι εγκλωβισμένα σε γκρουπούσκουλα που αποκλειστικό σκοπό έχουν να ενσταλλάξουν τον αντικομμουνισμό και τη συκοφαντία.

 36. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Σε καλημερίζω…
  Προβλήματα στο δίκτυο χθες (αλλά και σήμερα) δε μου επέτρεψαν να σου πω καληνύχτα …
  Να ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα…
  Βεβαίως πιστεύω στη καθοδήγηση (όχι βέβαια όπως το λέει το ΚΚΕ) των κινημάτων….Αλλά πιστεύω και στην αυθόρμητη γέννησή τους…εκεί δεν τα καταφέραμε εμείς πέρισυ κυρίως λόγω οργανωτικών αδυναμιών…αλλά είναι λάθος να μην αναγνωρίζεις τον πόλεμο που υποστήκαμε από ΟΛΕΣ τις δυνάμεις του πολιτικού συστ’ήματος και δυστυχώς και από την ηγεσία του ΚΚΕ στα ζητήματα του Δεκέμβρη…Μας αποδώσατε προβοκατόρικες ενέργειες που ουδέποτε δε δεχτηκαμε οτι ανήκουν στο κίνημα των μαθητλών…για να μη πω για τα χειρότερα …βόλτες της ΚΝΕ στη Κουμουνδούρου με υβριστικά συνθήματα…τα ζήσαμε αυτά Φάρε…τα ζήσαμε…όπως ζήσαμε και τις αθλιότητες του Πρετεντέρη…και τις ζούμε…
  Η δημοσκοπική έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πραγματική…αν θες να μάθεις ο Δεκέμβρης έπειξε το ρόλο της…κι αυτό το ξέραμε…..ότι δεν θα αποδωθούν κέρδη στην αριστερά μετά από αυτό…αλλά η ιστορική ευθύνη ήταν η υπεράσπιση του κινήματος του Δεκέμβρη…και είναι και σήμερα ανεξάρτητα από πολιτικά οφέλη…αυτό θα φανεί αργότερα…όταν τα παιδιά του Δεκέμβρη θα ψηφίσουν…και θα έχουν στ΄αυτιά τους τη τις δηλώσεις της Παπαρήγα…
  Το κατεστημένο Φάρε έχει ένα στόχο …να διατηρεί τον πόλο της αριστεράς διασπασμένο…γιατί έτσι δεν γίνεται επικίνδυνη η αριστερά…και τι κάνει γι αυτό;…επιτίθεται πότε στο ΚΚΕ υπαρασπίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ…πότε στο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζοντας το ΚΚΕ…εκεί εκανε λάθος του ΚΚΕ…έριξε νερό στο μύλο του πολιτικού συστήματος…με εκείνες τις απαράδεκτες δηλώσεις….Καταλάβετέ το…μόνο η ενότητα είναι χρήσιμη…όλα τ΄άλλα περι σταλινισμού κλπ είναι ωραία για να τσακωνόμαστε εδώ ….

 37. Ο/Η RedPersonality λέει:

  <>
  αστυάνακτα μήπως άκουσες τπτ για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10 Δεκέμβρη??Λέω ‘γω τώρα…
  Επείσης λες θα την πειφρουρίσετε την πορεία σας…Όπως πέρυσι που οι κουκουλοφόροι μπαίναν και βγαίναν οποτε γουστάρουν…Επείσης νόμιζα οτι το θεωρούσατε «σταλινικό» να περιφρουρείς πορείες,όπως και αλλοι αριστερο-αναρχοχαρούμενοι.Να το δω και να μην το πιστέψω…

 38. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  copy paste το σχόλιο μου στο μπάζωμα για τους «πολιτικούς» χαρακτηρισμούς περι θιάσων…

  «μια και μιλάμε για θιάσους ας ψάξουμε να βρούμε για έναν θίασο στο ΕΚΘ που κάλεσε για πρωτη φορά στην ιστορία του εργατικού κινήματος της αστυνομία για να συλλάβουν συνδικαλιστές που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την νοθεία σε εκλογές σωματείου…..

  πόσο σουρταφέρτας πρέπει να είναι κάποιος που πηγαίνει στον «διάλογό» τους ,με το πρόσχημα ότι θέλει να δει την αντζέντα ,ενώ σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους η αντζέντα είναι ήδη γνωστή και τα αποτελέσματα προαποφασισμένα???
  ποιοι και που ανήκαν κομματικά οι σουρταφέρτες που υπογράφαν με τα δύο χέρια τις αυξήσεις των 70 λεπτών την μέρα???ποιοι και που ανήκαν κομματικά οι «επαναστάτες» των Tv που νομιμοποιούν με την παρουσία-συμμετοχή αποφάσεις για αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού και και και???
  δεν βαρέθηκαν οι στυλοβάτες των ξεπουλημένων της γσεε να συμμετέχουν στα πανηγυράκια που στήνουν κυβερνήσεις ,βιομήχανοι,ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες για να παίζουν παιχνίδια με κατακτήσεις που κερδίθηκαν με αίμα???

  λίγο ντροπή οι αριβίστες των «αυτόνομων» δεν έχουν ή τρώνε όλη την ενέργεια τους στο να κατεβάζουν δύο ψηφοδέλτια σε έναν χώρο ώστε να πιάνουν όλα τα κόζια???(ρε που θυμήθηκα τους πανεπιστημιακούς τώρα)…»

  πλάκα δεν έχει να αρχίσουμε να βάζουμε κι εμείς τις ανακοινώσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για τις παααααααααααααααμπολλες τουμπίτσας (sic) του συν/συριζα και για τις (πάντα) διπλές ,για να μην πω τριπλές ,προσεγγίσεις των μελών του συν/συριζα για κάθε θέμα???βέβαια θα υπάρξει ένα θεματάκι με τον χώρο και τον χρόνο αλλά δεν πειράζει …μαθημένοι είναι μερικοί σε «διαρκείς» συνέδρια κτλ κτλ κτλ…

  και για να θυμήσω σε ορισμένους που ισχυρίζονται ότι ήταν πρωην μέλη του Κόμματος (άσχετο που με την επαναλαμβανόμενη παντελή άγνοια για απλές καταστατικές διαδικασίες καρφώνονται ότι η μόνη σχέση με το Κόμμα είναι το πολύ πολύ η περατζάδα από κανα καφέ που συχνάζαν Σύντροφοι)…τα μέλη του Κόμματος έχουν την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ από το καταστατικό να εκφράζουν τις διαφωνίες – αντιρήσεις τους εκεί που είναι και η ραχοκοκαλία του ΚΚΕ…στις ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ και όχι στα κανάλια,Forum,blog,και δεν συμμαζεύεται…

  υγ.μια και βάζουμε ανακοινώσεις θα ήθελα (αν δεν έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης) την ανακοίνωση του συνασπισμού για το συλλαλητήριο στην πλ.Αριστοτέλους,για την θέση μελών του για την Γιουγκοσλαβία και αν δεν είναι κόπος και τα πανηγύρια για την εκλογή του εκάστοτε προέδρο του κράτους των ανθυπάτων μας….

 39. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  και μία ακόμα απάντηση στο τι κάνει ο κθένας και που έχει ταχθεί…
  http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5393603&publDate=5/12/2009

  τα τζάμπο τα ξέρετε και τι έγινε εκεί ή επειδή δεν είχε κανάλια απλά δεν….

 40. Ο/Η faros λέει:

  Αναυδος: Την Καλησπέρα μου.

  1. Θεωρώ ότι τα συμπεράσματά σου δεν απέχουν μεν από την αλήθεια, από την άλλη βλέπω στη σύγκρουση ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ και στοιχεία προσωπικής προβολής και συμφερόντων που τα συναντάμε καθαρά στην αστική τάξη.

  2. Ας μην περιμένουμε ριζοσπαστικοποίηση από την εργατική αριστοκρατία – άλλωστε είναι η δεξαμενή ή το θερμοκήπιο οπορτουνιστικών στοιχείων.

  3. Η κατάληξη αυτών (των παραπάνω στοιχείων) δεν μπορεί παρά να είναι στην αντίπερη όχθη από το ΚΚΕ, στον αντικομμουνισμό. Άρα δεν μπορεί να βρεθεί καμία φόρμουλα προσέγγισης.

 41. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Την καλησπέρα μου.

  Δεν πειράζει … ήμουν σίγουρος ότι θα το έκανες …

  Την καθοδήγηση των κινημάτων την προείπαν οι Ιδρυτές του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού. Το ΚΚΕ απλά την υπερασπίζεται. Επίσης, Ιστορικά, δες π.χ. το κίνημα του 68, το δικό μας αντιδικτατορικό κίνημα, αποδείχτηκε ότι το αυθόρμητο μόνο πρόσκαιρα αποτελέσματα έχει. Ενώ το κίνημα που καθοδηγείται από το Κόμμα της Εργατικής Τάξης, όπως π.χ. έγινε στη Τσαρική Ρωσία, πετυχαίνει την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού.

  Θα συμφωνήσω μαζί σου για τον πόλεμο που δεχτήκατε. Όμως εσείς τον προκαλέσατε αυτόν … με τις δηλώσεις σας ότι οι καταστροφείς βιτρινών κλπ. έκαναν … «εξέγερση». Βαρεθήκαμε να στα λέμε και εγώ και άλλοι. Όσο δεν θέλεις να αποδεχτείς την πραγματικότητα εσύ και οι άλλοι και ενώ ετοιμάζεστε να κάνετε τα ίδια λάθη – στο ξαναείπα, θα κάνετε πορείες μαζί με τους λεγόμενους αναρχοαυτόνομους από Ελλάδα και Εξωτερικό – να ξέρεις, αυτή τη φορά θα υποστείτε μεγαλύτερη ζημιά. Φαίνεται όμως αυτό να μην σας νοιάζει και θέλετε ντε και καλά να κουβαλήσετε νερό στο μύλο της κρατικής καταστολής.
  Ήδη ο Χρυσοχοίδης προανήγγειλε πράγματα και θάματα …
  Ξέρει αυτός ….
  Έχει πείρα !

  Και μην επιμένεις στα χαζά ψέμματά σας … περί βολτών της ΚΝΕ στη Κουμουνδούρου και άλλες τέτοιες ανοησίες !
  Αυτά που κάνατε εσείς όπως π.χ. επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, μην τα χρεώνετε σε μας !

  Επίσης σταμάτα αυτή την καραμέλα περί Αριστεράς !
  Εσύ και οι όμοιοί σου έχετε σχέση με την Αριστρά όση ο … φάντης με το … ρετσινόλαδο !
  Περιορίσου να αυτοχαραχτηρίζεσαι όπως ακριβώς είσαι, δηλαδή ως Σοσιαλδημοκράτης.

  Οι δηλώσεις του ΚΚΕ, ότι «χαϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ τα αφτιά των κουκουλοφόρων», σας έκανε να συνέλθετε!
  Μην το παραβλέπεις αυτό.
  Και άσε την καρδιά σου ανεπηρέαστη από το αντικομμουνιστικό μένος σου, να δεις την αλήθεια, αυτό θα βοηθήσει και σένα και όλους!

 42. Ο/Η faros λέει:

  RedPersonality: Σιγά μην κάνουν … περιφρούρηση. Εγώ μέσω του αστυάνακτα, προειδοποίησα. Θα την πατήσουν όπως πέρσι …

 43. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Αυτό που έγινε στο ΕΚΘ, να καλέσουν οι συνασπισμένοι την αστυνομία να συλλάβει συνδικαλιστές, δείχνει το γεγονός ότι τελικά οι οπορτουνιστές μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνοι. Σκέψου να ήταν και στην … κυβέρνηση! Που θα φτάναν !

  Νομίζουν πράγματι οι συνασπισμένοι ότι ο κόσμος ξεχνάει ;
  Μάλλον ναι. Δεν εξηγείται αλλιώς.

  Η απάντησή σου είναι πολύ κατατοπιστική, «πιάνει» πράγματι όλες τις κολωτούμπες τους !

  Καλά έκανες και την έκανες πέιστ και σε μένα.

  Την Καλησπέρα μου !

 44. Ο/Η foufou λέει:

  Κυκλοφορεί και το μεταφέρω.
  Μια λύση υπάρχει για τον ΣΥΡΙΖΑ:
  Αρχηγός η Ντόρα !!!

 45. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Αλήθεια, έχουν να μας επιδείξουν οι συνασπισμένοι/συριζαίου παρόμοιο γεγονός για δικό τους βουλευτή ;;;

  Λέω, έχουν ;;;

 46. Ο/Η abebab λέει:

  Κυκλοφορει:
  Μία είναι η λύση για τον Σύριζα: Αρχηγός η Ντόρα 🙂

 47. Ο/Η faros λέει:

  foufou: Πως δηλαδή λέμε: Μια … βροχή θα μας σώσει ;;;

  υ.γ. όχι δεν θεωρώ την Ντόρα … βροχή, αλλά έτσι μου … «βγήκε» !!! 😆

 48. Ο/Η faros λέει:

  abebab: Δες απάντηση στη φουφού !!!

 49. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  φου..φου
  τέτοια κρύα ανέκδοτα κυκλοφοράτε εκεί στη ΚΝΕ…και μετα λέτε γιατί γριππιάσατε… 🙂

 50. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Επειδή μάλλον … κρύωσες ! Να σε ζεστάνω λίγο :

  Ερώτημα:
  Ποιες είναι οι 7 διαφορές Ντόρας – Αλέξη ;;;
  Εδώ σε θέλω !!!

 51. Ο/Η leme twra λέει:

  Τα απαράδεκτα που έγραφε η ΑΥΓΗ και έλεγε ο ΣΥΝ όταν το ΠΑΜΕ εμπόδισε την έναρξη του διαλόγου δεν είναι νερό στο μύλο του συστήματος? Το ότι ο ΣΥΝ δε συμφωνεί στην προκήρυξη απεργίας στις 17.12 τι είναι? Και δυστυχώς για όλους κάποια από τα παιδιά του Δεκέμβρη ψήφισαν και όπως είδαμε, δυστυχώς δεν ήταν ιδιαίτερα κινηματική η ψήφος τους. Τι θα έχουν στα αυτιά τους, αστα για αυτα…Ίσως να έχουν και τον Τσίπρα στο debate και στα προεκλογικά να λέει ουσιαστικά ότι και το ΚΚΕ πέρσι και να δέχεται συγχαρητήρια και από τον Πρετεντέρη ή να συμμετέχει στην εκπομπή του Θεοδωράκη με την ειδική φρουρό. Είναι που δε σας πάνε!Για να δεις τη σύγκριση πέρσι με την επίθεση σε εσάς, όλος ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στα παράθυρα, φέτος με την επίθεση στο ΚΚΕ για το ασφαλιστικό, άνθρωπος δεν ήταν…

 52. Ο/Η foufou λέει:

  @Αστυάνακτας

  «Εκεί στην ΚΝΕ»…. Δεν ανήκω στην ΚΝΕ, δεν μπορούσα και λόγω ηλικίας…. Και δεν υπήρξα ποτέ μέλος της ΚΝΕ ούτε μέλος του ΚΚΕ.
  Το κακό –πολύ κακό- μ’ εσάς είναι ότι δεν καταλαβαίνετε πως για να σας πάρει «πρέφα» κάνείς δεν χρειάζεται να έχει ιδιαίτερη σχέση με το ΚΚΕ…
  Δεν το χωράει ο νους σας!!!!

 53. Ο/Η faros λέει:

  leme twra: Την Καλημέρα μου !

  Ρωτάς τα αυτονόητα ! Μα, ο λόγος ύπαρξης του ΣΥΝ είναι ακριβώς αυτός: Να ρίχνει νερό στο μύλο του καπιταλιστικού συστήματος!

  Γενικά μην περιμένεις ουσιαστικές απαντήσεις από τους συριζαίους.
  Μια ζωή είναι «άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε» !!!

 54. Ο/Η faros λέει:

  foufou: Ο πανικός τους (φυσικά μηδέ του αστυάνακτα εξαιρεθέντος) για τη δράση του ΚΚΕ και ειδικότερα της ΚΝΕ, δεν κρύβεται.

  Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι μια ζωή θα βλέπουν την πλάτη της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια!

  Είναι επίσης γεγονός ότι (ο … νους τους) δεν έχει και πολύ … χώρο (για να μπορεί να χωράει τις αλήθειες) !

  Την Καλημέρα μου !

 55. Ο/Η Nikos λέει:

  Άντε βρε γελοίε που πηγαίναμε στη Κουμουνδουρου και βριζαμε, τολμας και μιλας οταν μεσα απο το μπλοκ σας στη Σαλονικη βγηκαν τα «παιδια» και πηγαν να καψουν τα γραφεία της Κομματικης Οργανωσης Θεσ/νικης και δεν εχετε πει ενα συγνωμη.
  Ακου «ρε» εμεις στο ΚΚΕ απανταμε μονο σε λενινιστικη κριτικη απο ανθρωπους που θελουν να λεγονται αριστεροι.Οταν μας γινεται αλλου ειδους κριτικη αυτοι που την κανουν κατατασονται στο ιδιο επιπεδο με Μπατσόκους και ΦΟΝΝΕΔίτες.
  Και για να μιλησουμε και λιγο σοβαρα μακρια απο την αριστερη πτερυγα της Σοσιαλδημοκρατιας.Κανενας πολιτικος χωρος δεν καταφερε να πολιτικοποιησει σε ικανοποιητικο επιπεδο την περσινη εκρηξη των νεων παιδίων.Το ΚΚΕ ομως τουλαχιστον το προσπαθησε και σε ενα βαθμο το πετυχε,οπως πετυχε εστω και περιορισμενα να το διασυνδεσει με τους αγωνες των εργαζομενων.Εσεις απο την αλλη προσπαθησατε να το καπελωσετε και να το κεφαλαιοποιησετε μιλωντας για επαναστατικο υποκειμενο το οποιο ειναι κατι θολο οχι φυσικα η εργατικη ταξη αλλα η διαστρωματικη νεολαια η οποια φυσικα λογω της διαστρωματικης της φυσης δεν μπορει να εχει στοχο την εξουσια και την αλλαγη των σχεσων παραγωγης.Αυτη λοιπον η κορυφαια ,για το μελλον των κοινωνικων μεταβολων ,ιδεολογικη μαχη εγινε περσυ και χασατε ή θα το αξιολογησετε λενινιστικα και θα καταλαβετε τι εγινε ή θα συνεχισετε σαν γκρουπα 300 ατομων να κλαιγεστε σαν να απευθυνεστε σε φοιτητικο αμφιθεατρο.Αν ηξερες τι απειχηση εχουμε εμεις στους νεους που δουλευουν στον Ιδιοτικο τομεα και τι εσεις θα προβληματιζοσουν αλλα τιποτα εσυ σαν αλλος Χ.Μπογκαρτ θα λες «θα εχουμε παντα το 20% της ALCO».

 56. Ο/Η faros λέει:

  Nikos: Δεν ξέρω πόσο αληθινό είναι το Nikos, αν είναι όμως να σου ευχηθώ από καρδιάς Χρόνια Πολλά και ό,τι επιθυμείς !

  Συγνώμη τώρα, αλλά αν έλλειπαν κάποιοι χαραχτηρισμοί, το σχόλιό σου θα αποτελούσε ένα άκρως κατατοπιστικό κείμενο, που δίνει τροφή σε πολύ συζήτηση.

  Μια μικρή παρατήρηση: Εκτός των άλλων, το ΚΚΕ, εκείνη την εποχή, είχε να αντιμετωπίσει και την πολύ εχθρική στάση καθηγητών γυμνασίνω και λυκείων.
  Καθηγητές με προτροπή των Διευθυντών, δεν αφήνα τα παιδιά να πάρουν μέρος σε διαδηλώσεις που οργάνωνε το ΣΑΣΑ ή η ΚΝΕ.
  Αντίθετα όλοι οι άλλοι χώροι είχαν την αμέριστη συμπαράστασή τους !

 57. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  @Νίκος
  Κι από μένα χρόνια πολλά…το χαρακτηρισμό σου το κρατάω και θα το κάνω δώρο όπου μπορώ με την πρώτη ευκαιρία…Μην εκνευρίζεσαι αδέρφι…κάνε κράτει…
  Εγώ δε γνωρίζω για τη Θεσσαλονίκη τι έγινε και τι δεν έγινε…δε μπορώ να πάρω θέση, αλλά για πέρισυ στη Κουμουνδούρου γνωρίζω και πολυ καλά μάλιστα….είναι έτσι όπως σου τα λέω…πίστεψέ με…εσύ από θεσσαλονίκη πως τα γνωρίζεις ;;…
  η διαστρωματική νεολαία ήταν και στο Πολυτεχνείο Νίκο…η διαστρωματική νεολαία ήταν στο Μάη του 68…ακολούθησε η εργατική τάξη…πολλές φορές δεν είναι όπως στη Θεωρία….Η ζωή είναι όλο εκπλήξεις…αυτό κράτα το εσύ!….Μας χτυπήσανε αλύπητα(το παραδέχτηκε κι ο Φάρος)από παντού πέρισυ…εσείς που ήσασταν σήμερα;….στα σπίτια σας;…ή στον Περισσό για το Δεκέμβρη του 44;…Να ξέρεις και στο λέω είδα και ψηφοφόρους σας στα δικά μας μπλοκ….αγανακτισμένοι οι άνθρωποι…δεν είχαν που να πάνε και ήρθανε μαζί μας…
  Τι πέτυχε το ΚΚΕ βρε Νίκο…τι πέτυχε;Θεωρίες και κουροφέξαλα μου λες…τίποτε δεν πετύχαμε ούτε εμείς, ούτε εσείς…εσείς ,με την αποχή σας και τη στάση σας σαν κομμάτι του πολιτικού κατεστημένου…εμείς ανήμποροι αλήθεια ν΄αντιδράσουμε ιδεολογικά και οργανωτικά….αλλά τουλάχιστον εμείς ήμασταν από την εδώ μεριά όχι με του Μαξίμου…κυβερνητικοί εκπρόσωποι…
  Δε κοιτάς τα τελευταία ποσοστά του κόμματός σου να δεις τι έγινε….τι μου μιλάς για επιτυχίες…

  ΥΓ1: Εγώ ποτέ δεν κλάφτηκα σε κανένα και ποτέ δεν το παιξα Χ. Μπόγκαρτ…από ο μυαλό σου τα βγάζεις αυτά…ουδέποτε σχολίασα τις δημοσκοπήσεις….

  ΥΓ2: Κοιτάξτε να δείτε πως θα σχολιάσετε τα σημερινά λιγοστά επισόδεια με τα μπάχαλα…ελπίζω να είστε προσεχτικοί αυτή τη φορά….και όχι Χατζηνικολάου και Τράγκες και Πρετεντέρηδες

  τη καλησπέρα μου….

 58. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  σιγά βρε Φάρε…μη τρελλένεσαι…άκου έχω πανικό..ΧΑ-ΧΑ1

 59. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Εσύ μάλλον μας πήρε χαμπάρι…

 60. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Μια μικρή παρέμβαση – δεν θα σου απαντήσω εκ μέρους του Νίκου. Μπορεί μόνος του.

  Απλά να πω σε όλους ότι αυτά που έγιναν στη Θεσσαλονίκη τα γνωρίζεις και μάλιστα πολύ καλά.
  Σου τα έγραψα και εγώ ο ίδιος σε δεκάδες σχόλιά μου.
  Μην μας κάνεις τον … τρελλό – δεν σε παίρνει !

 61. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώνεις … το καταλάβαμε όλοι μας ! 😛

 62. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Ξέρεις ότι έχω την απαραίτητη πείρα για να σας ξέρω πολύ καλά.

 63. Ο/Η leme twra λέει:

  Στην απεργία θα ψάξω να βρω κι εγώ απογοητευμένους ψηφοφόρους σας. Θα είναι άραγε? Εσείς περιμένετε ακόμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ή την προγραμματική αντιπολίτευση? Και ποιος είναι κατεστημένο έχει φανεί ξεκάθαρα τον τελευταίο καιρό. Καλά κάνατε και διαδηλώσατε σήμερα (δεν κάνω πλάκα) αλλά μη μένουμε στις επετείους.

 64. Ο/Η Nikos λέει:

  Συγνώμη τώρα αλλά θα τρελαθουμε υποστηριζεις οτι ο Μαης ηταν επικινδυνος οταν ακουγοντουσαν τα «η φαντασια στην εξουσια» και παρομοια κουραφεξαλα???Συγνωμη εισαι και μεγαλυτερος αλλα το ΝΑΤΟ τεθηκε σε συναγερμο οταν ο Ντε Γκολ ηταν ετοιμος να διαφυγει στο εξωτερικο και οι μεγαλυτερες βιομηχανικες μοναδες της Γαλλιας ηταν υπο καταληψη και οχι φυσικα απο αυτους που δικαζαν το Σατρ γιατι δεν επαιζε σωστα το ρολο του(μικροαστικη διανοηση φιλα προσκειμενη στην εργατικη ταξη)αλλα απο τους εργατες.Απο την εποχη του Λενιν η νεολαια καθε καλοκαίρι παει διακοπες αν δεν τεθει προτοπορα η εργατικη ταξη και πιο συγκεκριμενα για την Ελλαδα η νεα βαρδια της συνεχειστε να περιμενετε το τραινο της προγραμματικης αντιπολιτευσης εκει στη Κουμουνδουρου…

 65. Ο/Η faros λέει:

  leme twra: Την Καλημέρα μου !

  Μου άρεσε το σχόλιό σου ! «Σφάξιμο με το … βαμβάκι» !

  (αν και δεν το … πιάσει)

 66. Ο/Η faros λέει:

  Nikos: Θερμή Καλημέρα !

  Μην βάζεις … δύσκολα, δεν τα αντιλαμβάνονται αυτά !!!

 67. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  τα λέγαμε και πέρισυ όταν γίναν τα πεσίματα στην ΚΟΘ και κάποιοι ισχυριζόταν ότι προσπαθούσαν να τα αποτρέψουν χωρίς καν να είναι εκεί (βλ.παυλίδης)..αλλά έτσι μια ζωή δεν είσαστε???ξέρετε μόνο ότι σας πουλάνε τα κανάλια…δεν πειράζει όμως …ότι πάθαν τα «χαρούμενα» που βγήκαν από την πορεία σας για να την πέσουν στην ΚΟΘ θα το παθαίνουν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καπελώνουν όλο τον κόσμο

  ξέρω τώρα όρσμένοι θα γράψουν για κνατ και τέτοια χαριτωμένα αλλά όπως λέει και ο στρατηγός (όχι ο άνεμος αλλά ο r5) σεκεντέ καντάρ…

 68. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Πάντως, φέτος (παίρνοντας το μάθημά τους από πέρσι), γίναν δύο πράγματα:

  1. Βγήκαν στα κανάλια οι … συνιστώσες που ήταν ενάντια στους προβοκάτορες !!!

  2. Επίσης, ήταν πολύ προσεχτικοί να διαχωρίσουν τη θέση τους και να μην χαϊδεύουν τα … γνωστά αφτιά !!!

  3. Βέβαια πάλι επιχείρησαν να το «παίξουν» «αυθεντικοί εκφραστές της νεολαίας» !!!!!!!!!!!!!
  (εντάξει, δεν τους … «βγήκε», αλλά το … χούϊ – χούϊ ! )

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: