The Wall !

Πάλι για το … Ντουβάρι θα μιλήσω !
(ακριβής μετάφραση του wall)

«Το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο Ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας»

Αλλά, φαίνεται, για τους προσωρινά νικητές προφανώς έπρεπε η Ανατολική Γερμανία να κάνει τα … στραβά μάτια και να … επιτρέψει ή ακόμα και να … διευκολύνει την κατάχτηση από τους ιμπεριαλιστές της χώρας !

Πως υπάρχουν στην Ελλάδα ακόμα και σήμερα μερικοί -μερικοί που λένε ότι κακώς αντισταθήκαμε στις ορδές του Χίτλερ !!!
Ένα τέτοιο πράμα !

«Σήμερα στο Βερολίνο η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους -ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνας πρωθυπουργός- πήγαν να γιορτάσουν την πτώση του τείχους.
Στην πραγματικότητα πανηγυρίζουν για την καπιταλιστική παλινόρθωση».

Δεν πειράζει, ας γιορτάσουν σήμερα, γιατί από αύριο τους περιμένουν οι Λαοί στη … γωνία.
Και το ξέρουν !
Γι αυτό οι γιορτές και οι παράτες.
Μην τυχόν και μπορέσουν και αποφύγουν το μοιραίο !
Που δεν …

 

16 Responses to The Wall !

 1. Ο/Η Redblogs.gr » The Wall ! λέει:

  […] (ακριβής μετάφραση του wall) «Το τείχος το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός να υψωθεί και έγινε ακριβώς παραμονές, όταν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο, ιδιαίτερα βεβαίως στο Ανατολικό Βερολίνο, στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας» Αλλά, φαίνεται, για τους προσωρινά νικητές προφανώς έπρεπε η Ανατολική Γερμανία να κάνει τα … στραβά μάτια και να … επιτρέψει ή ακόμα και να … διευκολύνει την κατάχτηση από τους… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (166 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η philemon λέει:

  Λάβε και το τελευταίο μήνυμα για το Ντουβάρι λοιπόν, ένα μήνυμα που στάλθηκε σε κάθε γωνιά της Γης …. (ΣΗΜ. αλίμονο αν δεν έβαζαν και το “even worse” στη διατύπωση της τελευταίας απάντησης….Θα ήταν για φτύσιμο ως επαγγελματίες.)

  RT asks

  Has the world taken the chance for change since the fall of the Berlin Wall?
  Αρχή φόρμας
  16% : No, geopolitics still divides people’s lives
  4% : Yes, politicians learnt the lessons from history
  10% : Not yet, but all walls eventually crumble
  70% : No, things have become even worse

  4% είναι ευχαριστημένοι, όμως, και 26% το σκέφτονται το πράγμα…. Πολλοί δεν είναι;;;

 3. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Καλημέρα !

  Εγώ νομίζω ότι ούτε το 26 % το σκέφτεται …
  Απλά ίσως έχουν κάποια συμφέροντα σήμερα !

  Που γίνονται αυτά τα γκάλοπ ;;;
  Επίσης γιατί σου έκανε εντύπωση το even worse ;;;

 4. Ο/Η oxoxox λέει:

  Άρχισες να ξεκαθαρίζεις (;) αυτό το θέμα με «χρύσες» κλπ. Σου εύχομαι να βρεις την άκρη του νήματος…

 5. Ο/Η faros λέει:

  oxoxox: Γεια σου ! Το έχω ξεκαθαρίσει εδώ και πολύ καιρό …

  Να είσαι σίγουρος γι αυτό !

  Όμως, το άρθρο, έχει άλλο περιεχόμενο !

 6. Ο/Η philemon λέει:

  Στο Russia Today. Δεν μου κάνει εντύπωση…..Αλίμονο αν δεν έβαζαν τη διατύπωση «ΑΚΟΜΑ χειρότερα»!

 7. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Το ΑΚΟΜΑ αν το βάζουν και στο … τετράγωνο … θα ήταν πιο … in !!!

 8. Ο/Η Philemon λέει:

  Καλησπέρα Φάρε μας!

  Σε πληροφορώ ότι την έκρυψαν (άρον- άρον) τη δημοσκόπηση….

 9. Ο/Η erodotos λέει:

  θυμάμαι όταν στα 10χρονα από την πτώση του τείχους είχαν κάνει ένα ανάλογο γκάλοπ στην πρώην ανατολική γερμανία και ένα 50-κάτι τοις εκατό είχαν απαντήσει ότι αν μπορούσαν θα το ξαναχτίζαν:-ρρρ

  http://www.erodotos.wordpress.com

 10. Ο/Η abebab λέει:

  Τα κεριά και η πραγματικότητα
  Αναδημοσίευση άρθρου από την εφημερίδα του Ουγγρικού Εργατικού Κομμουνιστικού Κόμματος «Σζάμπαντσατζ» («Ελευθερία») για την καπιταλιστική παλινόρθωση
  «Ενηλικιώθηκε η Ουγγρική Δημοκρατία. Ωστόσο, είναι εμφανώς περιορισμένων ικανοτήτων. Οι ήρωες των «Αλλαγών» (έτσι λένε στην Ουγγαρία τις ανατροπές) της έκοψαν τα χέρια, τα πόδια, θόλωσαν το πνεύμα της, ώστε σήμερα να σέρνεται μόνο με τη συγκατάθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  Βασικά, δε λυπάμαι τη δημοκρατία. Είχαμε μια καλύτερη, βιωσιμότερη: του λαού.
  Να απαριθμήσουμε τα κεριά που στολίζουν σήμερα την τούρτα;
  Κλειστά σχολεία, πεινασμένα παιδιά, διαλυμένα νοσοκομεία, ανύπαρκτα ΕΚΑΒ, ξεπουλημένες για πενταροδεκάρες δημόσιες επιχειρήσεις, κλειστά εργοστάσια, άστεγοι, άνεργοι, ζητιάνοι, σπίτια στον πλειστηριασμό, αυτοκτονίες, συντάξεις πείνας, πανάκριβα φάρμακα, πεθαμένοι από το κρύο… Να συνεχίσουμε, κύριοι; Θα είναι πάρα πολλά τα κεριά, όχι μόνο για τα γενέθλια, αλλά και για την κηδεία.
  Κάθε φλόγα είναι και ένα κατηγορητήριο, ενάντια σε αυτούς που πριν από είκοσι χρόνια, στην απληστία τους, πήρανε τα πάντα. Τη ζωή, την τύχη μας, το μέλλον.
  Γιορτάζουν ακόμα, φωτίζοντας γιορταστικά το νέφος πάνω από την πόλη, μπας και πιστέψει κανένας ότι πνίγεται από συγκίνηση και όχι από την καπνίλα.
  Φέτος επικρατούσε ασυνήθιστη σιγή στις 23 Οκτώβρη (μέρα της αντεπανάστασης). Φυσικά, πριν τις εκλογές (σ.σ. βουλευτικές εκλογές αναμένονται την άνοιξη του 2010) δεν αρμόζουν οι φασαρίες. Εγώ, ωστόσο, είχα μιαν άλλη αίσθηση. Σαν να θυμόμασταν σιωπηλά, εμείς, το ήσυχο πλήθος, αυτό που υπήρχε είκοσι χρόνια πριν. Την ανιδιοτελή εργασία των παππούδων και των πατεράδων μας, τις γέφυρες που φτιάξανε, τα εργοστάσια, τη γη που καλλιεργούνταν, έναν πιο ανθρώπινο κόσμο.
  Οπου δεν έπρεπε να αποφύγεις ντροπιασμένα τον άστεγο που ζητιανεύει, γιατί απλούστατα δεν υπήρχε. Οπου δεν έπρεπε να γίνονται δωρεές στα άρρωστα παιδιά, γιατί το κράτος έδινε όσα χρειάζονταν. Οπου δεν έπρεπε να περιμένεις ανέλπιστα στην ουρά για μια θέση εργασίας – γιατί αυτή υπήρχε, καθώς και ο μισθός.
  Δεν μας έμεινε σχεδόν τίποτα.
  Εννέα εκατομμύρια Ούγγροι κοιτάνε από έξω πώς ζούνε οι πλούσιοι. Τέτοια ζημιά δεν έκαναν ούτε κάποιοι βασιλιάδες όχι μόνο σε είκοσι χρόνια, αλλά ούτε σε αιώνες. Φυσικά, αυτοί ξέρανε: Αν ο λαός δεν έχει τίποτα, ούτε αυτοί μπορούν να τους πάρουν πλέον τίποτα.
  Οι σημερινοί βασιλιάδες δε νοιάστηκαν για το ότι ο κόσμος δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει. Αυτό που ήθελαν το πήραν. Τα υπόλοιπα τα παίρνουν οι επιτήδειοι, που, πατώντας επί πτωμάτων, έφτιαξαν και φτιάχνουν περιουσίες, συντηρώντας, ταυτόχρονα, το ξένο κεφάλαιο. Η δική τους η ύπαρξη είναι εξασφαλισμένη για γενιές…
  Το έχουμε ξανακούσει αυτό, από εδώ και το αρχέγονο μίσος: Τι θα γίνει, αν απαιτήσουμε – αυτά που μας ανήκουν – τη δίκαιη κληρονομιά των δικών μας παιδιών;
  Ηρθε η ώρα, επιτέλους, να σβήσουμε εμείς τα κεριά!
  Cseh Katalin».

 11. Ο/Η faros λέει:

  erodotos: Έλλειψα το διήμερο …

  Έτσι είναι και σιγά σιγά αυτό το ποσοστό θα ανεβαίνει !

 12. Ο/Η faros λέει:

  abebab: Είχα πάει ταξίδι το διήμερο …

  Πολύ παραστατική κατάθεση ψυχής θα έλεγα !

  Ανθρώπινη Ζωή από τη μία Ζωή Βιτρίνας από την άλλη.
  Ο κόσμος διαλέγει και παίρνει.
  Πιστεύουμε ότι σύντομα ο κόσμος θα καταλάβει και θα κάνει σταθερά, αταλάντευτα και οριστικά αυτή τη φορά την πρώτη επιλογή.
  Θα επιλέξει την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ !

 13. Ο/Η axkbax λέει:

  Πάλι άρχισαν να ασχημονούν οι «φίλοι» σου οι Κλαζομένιοι… Τώρα στο μπλογκ του Εξαπόδώ..Τι ‘ναι τούτοι βρε!Σε λίγο θα μας ….στείλουν εξορία:)

 14. Ο/Η faros λέει:

  axkbax: Μην σου φαίνεται παράξενο …

  Γι αυτό πληρώνονται, γι αυτό υπάρχουν, γι αυτό «δημιουργήθηκαν», γι αυτό ζουν !!!

 15. Ο/Η philemon λέει:

  Καλημέρα-καλό απόγευμα Φάρε μας!

  Και τα στοιχεία που υπάρχουν για τη μείωση του πληθυσμού της Ρωσίας κατά δέκα εκατομμύρια για τους γνωστούς λόγους (κάποιοι από αυτούς παρουσιάζονται και στο συγκλονιστικό κείμενο του Ούγγρου) οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πτώση του τείχους αντιστοιχεί μ΄ έναν πόλεμο, τον 2ο Γύρο του Β’ ΠΠ, λέω εγώ, όπου οι δυνάμεις που πυροδότησαν τον πόλεμο (Σύμφωνο Μονάχου) πέτυχαν το στόχο για τον οποίο έδωσαν το «πράσινο φως» στον Χίτλερ!
  Αν προσθέσουμε και πέντε (;) εκατομ. από Ουκρανία και δεν ξέρω πόσα άλλα από διαφορετικές χώρες, σε αριθμό θυμάτων ο Γ’ ΠΠ έγινε και τώρα πάμε για τον Δ’ …

 16. Ο/Η faros λέει:

  philemon: Θερμούς χαιρετισμούς !

  Είναι γεγονός (οι παλιοί το λέγανε) ότι μετά τους δύο παγκόσμιους πολέμους, ο επόμενος θα ήταν οικονομικός και ο τελευταίος θα είναι … πυρηνικός!!!
  Εχτός αν …

  Εχτός αν οι λαοί ξυπνήσουν και ανατρέψουν τις αιτίες (την εξής … μία=καπιταλισμός) που τους προκαλούν !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: