Διαφάνεια και δημοκρατία !

Αυτές τις μέρες, συζητούνται στη Βουλή  – φυσικά και … παραέξω -, οι προγραμματικές δηλώσεις, άρα και οι νομοθετικές προθέσεις της νέας διακυβέρνησης της χώρας.

Ανάμεσα σ΄αυτές, νομίζω, περίοπτη θέση κατέχουν οι προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για τον νέο εκλογικό νόμο και τη λεγόμενη χρηματοδότηση των κομμάτων.

Και για τα δύο παραπάνω θέματα, γίναμε αποδέχτες βαρύγδουπων χαραχτηρισμών, πασπαλισμένων με κάθε καλολογικό στοιχείο που μάθαμε στο … δημοτικό !

Ακούσαμε για «διαφάνεια», για «χτύπημα της διαφθοράς», για εξαφάνιση του «μαύρου χρήματος», για «δημοκρατία», για «αλλαγή σελίδας», για «νέο κύκλο», κλπ., κλπ..

Το μόνο που ΔΕΝ ακούσαμε, είναι η αλήθεια !

Και η αλήθεια, για μεν το πρώτο θέμα, του εκλογικού νόμου, είναι η πρόθεση της άρχουσαν τάξης να βάλει στη γωνία το ΚΚΕ !
Πως θα γίνει αυτό ;
Μα, με τον νέο εκλογικό νόμο, το λεγόμενο «γερμανικό μοντέλο», που προτίθεται να φέρει το ΠΑΣΟΚ, τα αποτελέσματα στις πρόσφατες εκλογές θα ήταν: ΚΚΕ … 7 βουλευτές, ΛΑ.Ο.Σ. … 4, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί εκτός Βουλής !
Με δεδομένη δε την ήδη εκφρασμένη θέληση των άλλων κομμάτων για συνεργασίες, πολύ εύκολοα θα βρουν το καθένα στέγη στην … πολυκατοικία που μένει, για το ΚΚΕ όμως, αυτό θα ήταν ένα στρατηγικό χτύπημα !

Όμως, επίσης το ΚΚΕ έχει στόχο και η πρόθεση της κυβέρνησης να φέρει Νομοσχέδιο, που θα το ονομάσει «για τη χρηματοδότηση των κομμάτων» !
Και αυτό, διότι ο στόχος είναι:
– Να καθιερωθεί αποκλειστικά η κρατική χρηματοδότηση, άρα και οι υποδείξεις και οι εκβιασμοί για τη χρήση της!
– Να αποκλείσουν τη χρηματοδότηση από τα μέλη και τους φίλους (με την χαφιεδίστικη δημοσιοποίηση ονομάτων και ποσών)!
– Υπάρχει και η φήμη ότι, για να γίνεται η χρηματοδότηση, θα πρέπει να κατατίθεται σε «αρμόδια επιτροπή» λίστα με τα ονόματα των μελών του κόμματος – και για να θεωρείται ένα κόμμα … κόμμα, θα πρέπει να έχει έναν ορισμένο αριθμό μελών!

Είμαστε στα πρόθυρα ολομέτωπης επίθεσης κατά του ΚΚΕ και κατά συνέπεια και κατά του Λαϊκού Κινήματος, ας είμαστε έτοιμοι (που είμαστε, δηλαδή) να την αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά και νικηφόρα !

5 Responses to Διαφάνεια και δημοκρατία !

 1. […] Αυτές τις μέρες, συζητούνται στη Βουλή  – φυσικά και … παραέξω -, οι προγραμματικές δηλώσεις, άρα και οι νομοθετικές προθέσεις της νέας διακυβέρνησης της χώρας. Ανάμεσα σ΄αυτές, νομίζω, περίοπτη θέση κατέχουν οι προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για τον νέο εκλογικό νόμο και τη λεγόμενη χρηματοδότηση των κομμάτων. Και για τα δύο παραπάνω θέματα, γίναμε αποδέχτες βαρύγδουπων χαραχτηρισμών, πασπαλισμένων με κάθε καλολογικό στοιχείο που μάθαμε στο … δημοτικό ! Ακούσαμε για “διαφάνεια”,… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (321 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η Dimara λέει:

  Η στόχευση είναι -–με διάφορα τερτίπια—να βγάλουν το ΚΚΕ «παράνομο». Προανάκρουσμα τα «όρια νομιμότητας» του κ. Αντιπροέδρου. Ως «παράνομο», το κόμμα αυτό κατάφερε πάρε πολλά… Ας δοκιμάσουν.

 3. Ο/Η Amadea λέει:

  Καλημέρα!
  Επανήλθε δριμύτερος ο «Κάποιος που σκέφτεται», πάλι πολύ διαβασμένος και διεξοδικός….
  «Έρχεται βροχή, έρχεται μπόρα!»

 4. Ο/Η faros λέει:

  Dimara: Το πρόβλημά τους (υπαρκτό, εντελώς όμως … ) είναι ότι γνωρίζουν ότι ο Λαός δεν θα τους επιτρέψει σε καμία περίπτωση πισωγύρισμα σε εμφυλιοπολεμικές περιόδους …

  Θα ψάξουν να βρουν τερτίπια …
  Είπε η σ. η Αλέκα, ας δούμε το νόμο σας (εκλογικό) και τα ξαναλέμε …

  Σαφής η … «απειλή» !

  Την Καλημέρα μου !

 5. Ο/Η faros λέει:

  Amadea: Την Καλημέρα μου !

  Ναιαιαιαιαι ;

  Φαντάζομαι … πάω να το δω !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: