Αντοχή !

Ποιες είναι οι Προτάσεις που εμπεριέχονται στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που όχι μόνο δεν τις έκρυψε το Κόμμα, αλλά και τις πρόβαλλε όσο μπορούσε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ;

Ας δούμε μερικές :

– Σχεδιασμένη (κεντρικά) ανάπτυξη της παραγωγής, σχεδιασμένη επίσης διανομή του παραγόμενου προϊόντος – μοναδικό κριτήριο η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.

– Όταν το ΚΚΕ μιλάει για ανάπτυξη, θεωρεί αυτήν ως αναπόσπαστο στοιχείο της καλυτέρευσης της ζωής του λαού μας και σε καμία περίπτωση δεν έχει στην οπτική του την κερδοφορία των μονοπωλιακών συγκροτημάτων και γενικά των επιχειρηματιών.

– Απαιτεί και προωθεί τις αλλαγές και τις ανατροπές εκείνες που, φυσικά, δεν θα προέλθουν από τις όποιες διαδικασίες αστικών εκλογών, δεν θα προέλθουν από την κάλπη, αλλά μέσα από καθημερινές συγκρούσεις και ρήξεις, με καθημερινό αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και ουσιαστικά ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.

– Απαιτεί και προωθεί τις αλλαγές και τις ανατροπές εκείνες, που θα κριθούν από το επίπεδο της δυναμικής που θα φθάσει το  οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα μαζί με τις συμμαχίες του.

– Παλεύει για την συνειδητοποίηση, για τον – επί τέλους – αναπροσανατολισμό των απαιτήσεων των εργαζόμενων. Για να φθάσει η Εργατική Τάξη και οι Σύμμαχοί της, στην Λαϊκή Εξουσία που θα προωθήσει την Λαϊκή Οικονομία. Για τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό !

– Και βέβαια, για να γίνουν όλα τα παραπάνω το ΚΚΕ προτείνει τον μοναδικό δρόμο. Τον δρόμο της ανατροπής του υπάρχοντος καπιταλιστικού συστήματος.

Ας παραθέσουμε τώρα, τις «επιπτώσεις» από την υλοποίηση του παραπάνω Προγράμματος :

– Επίπτωση πρώτη: Θα χαθεί η έννοια της … «κουτάλας», του ρουσφετιού, του βολέματος !

– Επίπτωση δεύτερη: Δεν θα υπάρχουν οι λίγοι που θα ζουν σε βάρος των πολλών !

– Επίπτωση τρίτη: Η ρεμούλα, η αδιαφάνεια, το «φακελλάκι», το ρουσφετόσημο, το «μέλι», ο «μπάρμπας στη Κορώνη», ο … «θυρωρός», κλπ., θα μπουν στο … Ιστορικό Μουσείο Γλωσσών ως άγνωστες λέξεις !

– Επίπτωση τέταρτη: Η λογική του  βασικού συνθήματος του Σοσιαλισμού «ο καθένας προσφέρει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και αμοίβεται σύμφωνα με την προσφορά του» και αργότερα του Κομμουνισμού όπου «ο καθένας θα αμοίβεται σύμφωνα με τις ανάγκες του», θα κυριαρχεί απ΄άκρου σ΄άκρο όλης της χώρας !

Τι έδειξε τελικά το προχθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ;

1. Ότι πάνω από μισό εκατομμύριο έλληνες εργάτες, αγρότες, μικροί και μεσαίοι, έδειξαν την απόλυτη στήριξη για την εφαρμογή ενός τέτοιου Προγράμματος.

2. Όλοι αυτοί οι έλληνες άνθρωποι, όχι μόνο αδιαφόρησαν και έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια, τη λυσσαλέα συκοφαντική εκστρατεία ενάντια στο ΚΚΕ που εξαπολύθηκε από ντόπιες και ξένες δυνάμεις, αλλά έδειξαν με την Κόκκινη Ψήφο τους ότι «σε τούτα δω τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει» !

3. Δείξαν επίσης, ότι καμιά δύναμη εγχώρια είτε … αλλοδαπή, δεν μπορεί να ξεριζώσει το ΚΚΕ από τις συνειδήσεις και τη καρδιά των Ελλήνων – υπάρχουν στέρεες, βαθιές ρίζες, σφυρηλατημένες από τους υπερενηντάχρονους αγώνες του Κόμματος !

4. Η πραγματικά εντυπωσιακή ΑΝΤΟΧΗ που έδειξε το ΚΚΕ σ΄όλο τον κόσμο, η αντικομμουνιστική και αντιΚΚΕ λύσσα που τους έπιασε, φάνηκε και από το σχετικό άρθρο ενός κάποιου κ. Παπούλια στην λεγόμενη «Ελευθεροτυπία» της Κυριακής 11/10/09.

Ας το πάρουνε όλοι χαμπάρι !
Όσο αντέχουν οι Κομμουνιστές (και αυτό θα ισχύει για ΠΑΝΤΑ), όσο αντέχουν οι εργαζόμενοι που το στηρίζουν, το ΚΚΕ θα γίνεται όλο και δυνατότερο, όλο και πιο αποδοτικό, θα φθάνει όλο και πιο κοντά στους Προγραμματικούς Στόχους του !

7 Responses to Αντοχή !

 1. […] Ποιες είναι οι Προτάσεις που εμπεριέχονται στο Πρόγραμμα του ΚΚΕ, που όχι μόνο δεν τις έκρυψε το Κόμμα, αλλά και τις πρόβαλλε όσο μπορούσε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ; Ας δούμε μερικές : – Σχεδιασμένη (κεντρικά) ανάπτυξη της παραγωγής, σχεδιασμένη επίσης διανομή του παραγόμενου προϊόντος – μοναδικό κριτήριο η εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. – Όταν το ΚΚΕ μιλάει για ανάπτυξη, θεωρεί αυτήν ως αναπόσπαστο στοιχείο της καλυτέρευσης της ζωής του λαού μας και σε καμία… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (529 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η Maramo λέει:

  Καλησπέρα Φάρε μου και καλώς ήρθες στα «δικά μας».
  Ξέρεις κάτι λοιπόν; Η «βρωμοποδαρίλα» των χαμερπών («αριστερών»…) υμνητών των νατοϊκών εγκλημάτων στη Σερβία, των υποστηρικτών του Σχεδίου Ανάν, των «συντρόφων» «ιών» και διαβόητων (λαμο)γιών, μας κάνει πιο σίγουρους, πιο ανθεκτικούς, πιο αποφασισμένους να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί.

 3. Ο/Η faros λέει:

  Maramo: Ε, λοιπόν, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κάποιοι δεν … αντέχουν καθόλου μα καθόλου την Αντοχή μας !

  Και τη δική μου καλησπέρα !

 4. Ο/Η Philemon λέει:

  Πολύ καλή μέρα να έχεις αγαπητέ Φάρε!
  (Δεν πιστεύω να μας την …κάνεις πάλι, ε…).

  Έχεις απόλυτο δίκιο για την τακτική που ακολουθεί ο…… χώρος (είδα τις παρεμβάσεις σου στο «Κάποιος που σκέφτεται»).

  Αυτοί είναι σαν το μαθητή που στις εξετάσεις γράφει όσα ξέρει, άσχετα από την ερώτηση. Σου λέει, «τζάμπα τα παπαγάλισα»….; Ε, όχι, θα τα ….ξεράσω στο χαρτί… (του ‘χουν κάτσει και στο στομάχι, βλέπεις) 🙂

 5. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Μια Θερμή Καλημέρα !

  Ξέρεις τι μου θυμίζει (ο … χώρος) εμένα ;
  Την εκ των προτέρων συμφωνηθείσα συνέντευξη που φευ (!!!) ξαφνικά ο δημοσιογράφος ρωτάει κάτι που δεν συμφωνήθηκε !!!
  Τι κάνει ο … συνεντευξιαζόμενος ;
  Μα, απαντάει άλλα αντ΄άλλων, αυτό που ξέρει !!!!!!!!! 😛

 6. Ο/Η Philemon λέει:

  Σωστός!!! 🙂

 7. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Το … παλεύω … 😀

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: