Η … προίκα της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ !

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !

Ανακοίνωση του ΚΚΕ !

» Η ΝΔ φεύγοντας από την κυβερνητική εξουσία έσπευσε να υπογράψει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ στην Παιδεία με τελευταία πράξη την αδειοδότηση ιδιωτικών κολεγίων που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξίσωση και ισοπέδωση των πτυχίων των ΑΕΙ-ΤΕΙ με τα πιστοποιητικά των ιδιωτικών κολεγίων.

Το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας τη σκυτάλη της διακυβέρνησης, επιχειρεί με τις δηλώσεις για «αδιαφάνεια και σκοπιμότητα της ΝΔ» να συσκοτίσει την ουσία. Ότι η πολιτική του είναι εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και όχι μόνο έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει την οδηγία 36/05 και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αλλά και είναι αυτό που ως κυβέρνηση είχε ενσωματώσει τις προηγούμενες οδηγίες της ΕΕ (89/48, 92/51), οι οποίες προετοίμασαν το έδαφος για την είσοδο της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.

Το ΚΚΕ καλεί τους φοιτητές, τους σπουδαστές, την αγωνιζόμενη πανεπιστημιακή κοινότητα, την εργατική λαϊκή οικογένεια, να μη δείξουν κανένα εφησυχασμό, καμία πίστωση χρόνου στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα κοινό και δυναμικό μέτωπο πάλης στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα ΤΕΙ και τα Πανεπιστήμια, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία.  Να παρεμποδιστεί και να αποτραπεί κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο της Παιδείας. Να ορθωθεί αγωνιστική ανυπακοή στις ευρωενωσιακές οδηγίες στην εκπαίδευση.

Αγωνιστικό μέτωπο τώρα για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, για την ίδρυση δημόσιων επαγγελματικών σχολών μετά το ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο «.

Σχόλιο, δικό μου :

Μια από τις μάχες που θα δοθεί, στους δρόμους και τα πεζοδρόμια και που θα κριθούν και τα άλλα κόμματα !

Και σύντομα, μάλιστα !

24 Responses to Η … προίκα της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ !

 1. […] ” Η ΝΔ φεύγοντας από την κυβερνητική εξουσία έσπευσε να υπογράψει την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ στην Παιδεία με τελευταία πράξη την αδειοδότηση ιδιωτικών κολεγίων που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξίσωση και ισοπέδωση των πτυχίων των ΑΕΙ-ΤΕΙ με τα πιστοποιητικά των ιδιωτικών κολεγίων. Το ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας τη σκυτάλη της διακυβέρνησης, επιχειρεί με τις δηλώσεις για «αδιαφάνεια και σκοπιμότητα της ΝΔ» να συσκοτίσει την ουσία…. [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (254 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η Κάποιος που σκέφτεται... λέει:

  Καλό μεσημέρι, φίλε Φάρε. Σε περιμένω στο blog μου, να συνεχίσουμε τη συζήτησή μας… ελπίζω να είδες το χθεσινό σχόλιό μου, επί των δικών σου…

 3. Ο/Η Λεων λέει:

  Μια κοινωνια προοδευει οταν η παιδεια ειναι προσβασιμη απο ολους και οχι οταν ειναι ερμαιο ιδιωτικων συμφαιροντων.
  Σημερα προσπαθουν να μας πισουν οτι το ιδιωτικο πανεπιστημιο ειναι προοδος, και συμφερει περισσοτερο γιατι δεν πανε να σπουδασουν τα παιδια μας στο εξωτερικο. Οτι το κανουν για το καλο μας.
  Το καλο μας ειναι, δωρεαν και υψηλη ποιοτητα παιδεια για ολα τα ελληνοπουλα. Το καλο μας το γνωριζουμε, δεν περιμενουμε να μας το υποδειξουν.
  Την καλησπερα μου.

 4. Ο/Η faros λέει:

  Κάποιος που σκέφτεται…: Θα κάνουμε τη συζήτηση … άλλωστε τη βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα … μόνο … να … φεύγω το πρωί για λίγες μέρες … διακοπές !

 5. Ο/Η faros λέει:

  Λεων: Καλησπέρα και σε σένα !

  Θα μας βρουν απέναντι σε καθημερινή βάση και το ξέρουν …

 6. Ο/Η faros λέει:

  Φίλε μου, σε παρακαλώ, στείλε μου τη διεύθυνση του μπλογκ σου … δεν το βρίσκω !
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων !

 7. Ο/Η Philemon λέει:

  Αν μπορείτε αφήστε και επιλογή για «Ανώνυμο».Θα με διευκολύνετε να αφήνω σχόλια στο ιστολόγιό σας.

 8. Ο/Η Philemon λέει:

  «Η μεταπολίτευση τελείωσε» λέει ο «Κάποιος….» και έχει δίκιο Φάρε μου. Ο GAP «σήκωσε τα μανίκια του» για «μπουγάδα». Εγρήγορση και ανασύνταξη, όχι εσωστρέφειες…

 9. Ο/Η Melomane λέει:

  Αυτή θα είναι η ολομέτωπη επίθεση της ΝΤ σε ό,τι (λίγο) έχει απομείνει όρθιο σε εθνικά και παιδεία, μεταξύ άλλων. Ετοιμάζεται η ολοκλήρωση της «πολιτισμικής γενοκτονίας» που ξεκίνησε πριν από είκοσι χρόνια περίπου. Ας είμαστε ο «αστάθμητος παράγοντας» που χαλάει τα σχέδια.

 10. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Δεν ξέρω να το κάνω αυτό ! Συγνώμη !

 11. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Η άποψη ότι αυτή η κυβέρνηση θα είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης ισχύει …

 12. Ο/Η faros λέει:

  Melomane: Ας γίνουμε …

 13. Ο/Η Philemon λέει:

  …Το τέλος της μεταπολίτευσης Φάρε, με την ψήφο του λαού (ή των ΜΜΕ) και τα συγχαρητήρια του Ομπάμα και λοιπών δημοκρατικών και αριστερών δυνάμεων.

 14. Ο/Η Κάποιος που σκέφτεται... λέει:

  http://www.kritikitwnoplwn.blogspot.com είναι το blog μου…

 15. Ο/Η Κάποιος που σκέφτεται... λέει:

  Σας καλώ και πάλι στο blog μου, για τη συνέχεια της συζήτησης… αυτή τη φορά, θέμα μου είναι η εκλογική καταγραφή του ΚΚΕ…

  http://www.kritikitwnoplwn.blogspot.com/

 16. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Καλημέρα … επέστρεψα και … ξαναφεύγω … δουλιές … τα λέμε !

 17. Ο/Η faros λέει:

  Κάποιος που σκέφτεται…: Φχαριστώ πολύ … Καλημέρα !

 18. Ο/Η faros λέει:

  Κάποιος που σκέφτεται…: Έρχομαι !

 19. Ο/Η apogonos λέει:

  Καλημέρα, βρέθηκα τυχαία στο blog σας. Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με όσα λέτε. Εδώ πάντως http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=16/1/2007&id=8425&pageNo=8&direction=1 λέει άλλα πράγματα.

 20. Ο/Η faros λέει:

  apogonos: Το να διαφωνείς, φίλε μου – και καλώς όρισες στα … μέρη μου και σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο – είναι δείγμα υγείας, μάλιστα αν έμπαινες στον κόπο να τις κάνεις πιο συγκεκριμένες τις διαφωνίες σου θα ήταν ακόμα πιο καλό !

  Να είσαι καλά !

 21. Ο/Η apogonos λέει:

  Φάρε ευχαριστώ. Διαφωνώ στα εξής: Αυτή τη στιγμή στα καλά ΑΕΙ πρόσβαση έχουν μόνον όσοι έχουν πολλά λεφτά για φροντιστήριο. Τα υπόλοιπα ΑΕΙ-ΤΕΙ έχουν τα χάλια τους και απλά δίνουν χαρτιά για διορισμό στο δημόσιο. Γιατί λοιπόν αντί να πληρώνω φροντιστήρια για τα παιδιά μου να μην τα στείλω απ ευθείας σ’ ένα καλό ιδιωτικό κολλέγιο (που από προσωπική πειρά μπορώ να σου πω ότι μάλλον είναι πιο αξιοπρεπή από τα περισσοτερα ΤΕΙ);
  Μα θα μου πείς να καταργηθούν και τα φροντιστήρια. Ε, τότε περιορίζεις τις ευκαιρίες ακόμα περισσότερο, σ’ αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πάνε στα «καλά» σχολεία.

 22. Ο/Η faros λέει:

  apogonos: Την καλησπέρα μου και σ΄ευχαριστώ για τον διάλογο.

  Ξέρεις, δεν θα αναφερθώ σ΄όλο το Πρόγραμμα Παιδείας του ΚΚΕ, το ΄χω ξανακάνει και πίστεψέ με είναι πολύ μεγάλο για να μπει σε ένα σχόλιο …

  Θα μου επιτρέψεις απλά να παραθέσω δυο τρία πραγματάκια :

  1. Για μας η Παιδεία πρέπει σε όλες τις βαθμίδες της να είναι δημόσια και δωρεάν !

  2. Η ιδιωτικοποίηση τμήμα τμήμα ενός Τομέα είναι επιλογή του συστήματος για να αποφεύγονται αντιδράσεις !

  3. Η νομιμοποίηση των κολλεγίων είναι ένα πρώτο βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας !

  4. Ήδη υπάρχουν μέχρι και ιδιωτικά … νηπιαγωγεία, τελικά δηλαδή, ο εργαζόμενος θα κληθεί να πληρώνει για τα παιδιά του από τη … γέννησή τους. Και να είσαι σίγουρος φίλε μου, η ιδιωτικοποίηση το μόνο που κάνει είναι να επιτείνει την ανισότητα ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους. Σκέψου το εξής, πρέπει να πληρώσεις για να στείλεις το παιδί σου σε μια εκπαιδευτική βαθμίδα π.χ. δημοτικό, δεν νομίζεις ότι ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του ιδιοχτήτη της Σχολής θα είναι αντίστοιχο και το επίπεδό της και η τιμή και άρα αυτός που δεν διαθέτει πολλά θα στείλει το παιδί του σε υποδεέστερο σχολείο;

  Υπάρχουν και άλλα επιχειρήματα … πάρα πολλά θα έλεγα … μόνο ένα τελευταίο, λες η μπουρζουαζία και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι να νοιάζονται για σένα και για μένα ;
  Άστο … !

 23. Ο/Η apogonos λέει:

  Φάρε, ευχαριστώ για την απάντηση. Σίγουρα κανένα κόμμα δε νοιάζεται, γι αυτό προτιμώ να έχω και άλλες επιλογές πέρα από τη δημόσια παιδεία.
  Δεν είναι πάντα ανάλογη η παιδεία που παίρνει κανείς με τα λεφτά που δίνει. Σε κάποια κολέγια που ξέρω υπάρχουν καθηγητές που θα μπορούσαν κάλιστα να διδάξουν στο πολυτεχνείο π.χ. αλλά δεν έχουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις. Επίσης γνωρίζω παιδιά που απέτυχαν στις εξετάσεις (που τις θεωρώ άδικες) τέλειωσαν κολέγια και τώρα είναι αξιόλογοι επαγγελματίες ή συνεχίζουν τις σπουδές σους στην Ευρώπη.
  Τέλος πάντων είναι πολύπλοκο το θέμα και σίγουρα διαφωνούμε πολύ σ’ αυτό. Ξέρεις εγώ δεν πιστεύω ότι οτιδήποτε κρατικό μπορεί να βγάλει κάτι καλό, όσο καλές προθέσιες και να έχει.

 24. Ο/Η faros λέει:

  apogonos: Αν κανείς έχει τα λεγόμενα … μπικικίνια, μπορεί να έχει όσες επιλογές θέλει !

  Επειτα είναι και το εξής: Στον καπιταλισμό ζούμε … προφανώς ο καθένας σκεφτόμενος το καλό των παιδιών του έχει το δικαίωμα να θέλει το καλύτερο!
  Εγώ απλά δίνει την προοπτική που πρέπει να έχουμε …
  Μέχρι τότε, αγωνιζόμαστε μεν, αλλά και εκμεταλλευόμαστε ό,τι μπορούμε !

  Να σου πω και το εξής. Για να διοριστεί ένας επιστήμονας ως καθηγητής σε δημόσιο πανεπιστήμιο χωρίς μέσο είναι κάτι το πολύ δύσκολο. Στα ιδιωτικά μπορεί πιο εύκολα – δίνουν μικρότερους μισθούς.
  Έτσι φυσικό είναι να υπάρχουν και αξιόλογοι καθηγητές που δεν μπόρεσαν να βρουν το μέσο να διοριστούν στο δημόσιο.

  Βασικά δεν διαφωνούμε. νομίζω, απλά έχουμε άλλη θεώρηση (και γι αυτό δεν είμαι σίγουρος, υποθέτω) της κοινωνίας πως πρέπει να είναι δομημένη.
  Ειδικά στην τελευταία σου φράση συμφωνούμε απόλυτα μέχρι το … κόμα !
  Μόνο, μόνο να, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όταν σήμερα μιλάμε για «κρατικό» μιλάμε για το αστικό, καπιταλιστικό κράτος που δημιούργησαν τα κόμματα του ευρωμονοδρομου και του «ανήκομε στη δύση» !
  Και αυτό το κράτος, εμείς, φίλε μου, θέλω να μας αναγνωρίσεις το δικαίωμα να θέλουμε να το ανατρέψουμε !
  Όχι να το διαχειριστούμε, να το καταργήσουμε !

  Να έχεις ένα καλό βράδυ !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: