Εκτιμήσεις !

 • Το ΚΚΕ έδωσε μια σκληρή μάχη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ανοδικής πορείας της σοσιαλδημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ενισχύσει τις δυνάμεις του, επέδειξε αντοχή, κατάφερε να παρεμποδίσει τους σχεδιασμούς να το βγάλουν από την τρίτη θέση, να ασκήσουν ιδεολογική πίεση, να αφαιρέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής και εκλογικής του επιρροής. Ακόμα πιο έμπειρο και ατσαλωμένο θα στρέψει την κύρια προσοχή του στην οργάνωση της εργατικής, λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης.

– Φάνηκε γι άλλη μία φορά, η ορθότητα της άποψης ότι όταν υπάρχει κρίση, δεν οδηγεί αυτό κατ΄ανάγκη το λαό σε προοδευτική κατεύθυνση.
Το πιο πιθανό είναι (και έτσι έγινε) να έχουμε οπισθωδρόμηση !

– Επιρρεάζεται ο κόσμος από τις διεθνείς εξελίξεις; Προφανώς ναι !

– Παίζουν σοβαρό ρόλο τα πρόσωπα που ασκούν πολιτική και προβάλλονται ; Επίσης προφανώς ναι !

– Το ΚΚΕ, βρίσκεται εδώ και λίγα χρόνια σε μια θα έλεγα υστερική πολεμική, π.χ. σήμερα όλα τα κανάλια έχουν αντιπροσώπους από όλα τα κόμματα εχτός του ΚΚΕ !
Η άγρια επίθεση ενάντια σε πρωτοπόρους συνδικαλιστές επίσης είναι ένα σημείο.
Στην ευαίσθητη ας την πω «μάζα» της φοιτητικής και σπουδαστικής νεολαίας, είδαμε μια επίθεση σους νέους κομμουνιστές που έφτασε μέχρι την ανοιχτή προβοκάτσια !
Επιτεύχθη ο … στόχος ; Ως ένα σημείο ναι !

– Οφείλουμε να δούμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε μια σειρά κινήσεων, επιλογών, ακόμα και προσώπων, χωρίς να ξεφύγουμε ούτε χιλιοστό από την κεντρική στρατηγική του Κόμματος όπως αυτή προσδιορίζεται από το Πρόγραμμα και τις Συνεδριακές Αποφάσεις ;
Το σίγουρο είναι ότι πρέπει τουλάχιστον αυτό να το συζητήσουμε !
Να βρούμε συλλογικά – εμπειρίες έχουμε – μορφές και πραχτικές, να πλησιάσουμε, πιο ικανοί και αποτελεσματικοί, τον κόσμο εκείνο που σε λίγες μέρες (το πιστεύω βαθειά αυτό) και θα απογοητευτεί και θα έχει μετανιώσει για την ψήφο του και θα έχει ανάγκη στήριξης και συμπαράστασης.
Να οργανώσουμε τους ανθρώπους να αποκρούσουν την αντιλαϊκή πολιτική της νέας κυβέρνησης, που θα ξεδιπλωθεί έχοντας όλους τους επικοινωνιακούς μηχανισμούς δίπλα της !

Η οργάνωση της λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης είναι καθήκον μας !

31 Responses to Εκτιμήσεις !

 1. […] Το ΚΚΕ έδωσε μια σκληρή μάχη σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, ανοδικής πορείας της σοσιαλδημοκρατίας. Παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ενισχύσει τις δυνάμεις του, επέδειξε αντοχή, κατάφερε να παρεμποδίσει τους σχεδιασμούς να το βγάλουν από την τρίτη θέση, να ασκήσουν ιδεολογική πίεση, να αφαιρέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής και εκλογικής του επιρροής. Ακόμα πιο έμπειρο και ατσαλωμένο θα στρέψει την κύρια προσοχή του στην οργάνωση της εργατικής, λαϊκής… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (317 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η κωστής λέει:

  Μια θερμή καλημέρα, από την πρωτεύουσα! 😀

 3. Ο/Η faros λέει:

  κωστής: Ανταποδίδω (σε … θερμότητα) από την άλλη άκρη της Ελλάδας ! 😀 😀

 4. Ο/Η HappyHour λέει:

  Καλημέρα !

  «Οφείλουμε να δούμε διαφορετικές προσεγγίσεις σε μια σειρά κινήσεων, επιλογών, ακόμα και προσώπων, χωρίς να ξεφύγουμε ούτε χιλιοστό από την κεντρική στρατηγική του Κόμματος όπως αυτή προσδιορίζεται από το Πρόγραμμα και τις Συνεδριακές Αποφάσεις ;»

  Ίσως να πρέπει να ξεφύγετε και κανα χιλιοστό… Λέω εγώ τώρα… Ίσως να κάνετε και κανά συνέδριο ανοιχτό σε όλους τους αριστερούς, αλλιώς νομίζω ότι το ΚΚΕ θα μείνει καθηλωμένο σε αυτό το ποσοστό.
  Πρέπει να μελετήσει σαν κόμμα και σαν πολιτικός σχηματισμός τους λόγους που υπάρχει αυτή η κρίση στην Ελλάδα (δεν υπάρχει μόνο εδώ αλλά το έδω μας ενδιαφέρει πιο πολύ), η οποία κρίση δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι πρωτίστως κοινωνική, εννοώντας όχι την ταξική διαφορά των κοινωνικών στρωμάτων, αλλά την πλήρη αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής. Τονίζω ότι πρέπει να δει την κρίση στην Ελλάδα ακριβώς επειδή πρέπει να συμπεριλάβει και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της εγχώριας πολιτικής κρίσης. Δεν φτάνει μόνο η μαρξική ανάλυση για να την εξηγήσει.

 5. Ο/Η Κάποιος που σκέφτεται... λέει:

  Αγαπητέ φίλε, με χαρά διάβασα τις σκέψεις σου και τις εκτιμήσεις σου. Σε καλώ να διαβάσεις και τις δικές μου που ασχολούνται με το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό και όχι στενά με το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ (άλλωστε νομίζω ότι στα βασικά δίνει απαντήσεις η πρώτη ανακοίνωση που διάβασα), στο blog μου…

  http://kritikitwnoplwn.blogspot.com/

  Σε περιμένω

 6. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Θερμούς χαιρετισμούς !

  Λες … εγώ βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα αυτά που λες …
  Δεν γνωρίζω αν μπορώ να φτάσω εκεί που πρέπει τις προτάσεις σου, αλλά …

  Να πω κάτι ;
  Όλοι μιλούν για κρίση οικονομική !
  Εγώ βλέπω κρίση ηθικής, κρίση αξιών, κρίση προσώπων, κρίση ανθρωπιάς κλπ. κλπ. κλπ. !

 7. Ο/Η faros λέει:

  Κάποιος που σκέφτεται…: Ευχαριστίες πολλές για την επίσκεψη … Έρχομαι !

 8. Ο/Η Philemon λέει:

  Πρωθυπουργός Πάγκαλος….υπουργός Εξωτερικών ΓΑΠ…..υπουργός Παιδείας Διαμαντοπούλου…..Προστασίας του Πολίτη (!) Χρυσοχοϊδης. Κατάλαβες;

 9. Ο/Η faros λέει:

  Philemon: Η αμερικανοκρατία στις … δόξες της !!! 😛

 10. Ο/Η Λεων λέει:

  Στο φιλο HappyHour «Ίσως να πρέπει να ξεφύγετε και κανα χιλιοστό… Λέω εγώ τώρα… Ίσως να κάνετε και κανά συνέδριο ανοιχτό σε όλους τους αριστερούς, αλλιώς νομίζω ότι το ΚΚΕ θα μείνει καθηλωμένο σε αυτό το ποσοστό».
  Ο Συν-Συριζα δεν κανει ανοικτο συνεδρειο? που εκτιναχθηκαν τα ποσοστα του?
  Καλα η πιο πανω απαντηση ειναι off road αλλα ταιριαζει στην διαπιστωση του HappyHour.

  Το πιο σωστο το ειπε η Παπαρηγα στην ΝΕΤ.
  «Κατηγορουν το ΚΚΕ οτι θελει το λαο εξαθλιωμενο για να επαναστατησει, γιαυτο στρεφεται εναντιον της ΕΕ και των ελλαστικων ωραριων και και και…
  Και η Αλεκα αποστομωσε ολους οσους πιστευουν σ’ αυτη την αποψη. «Λαος εξαθλιωμενος δεν επαναστατει αλλα συμβιβαζεται».
  Γιαυτο πρεπει να μεινουμε πιστοι στις συνεδριακες μας αποφασεις, γιατι πρεπει να βοηθησουμε το λαο μας να μη φτασει στην εξαθλιωση. Εξαθλιωση που προσπαθουν να του επιβαλλουν Ηπα, ΕΕ, ΝΔ Πασοκ και οι τσοντες τους.

 11. Ο/Η faros λέει:

  Λεων: Την Καλημέρα μου !

  Πρώτον, φίλε Λέων, η Happy Hour είναι Η … δηλαδή φίλη και συντρόφισσα …

  Δεύτερο οι προτάσεις είναι προτάσεις και δεν χρειάζεται να τις απορρίπτουμε από την πρώτη στιγμή, κάθε άλλο μάλιστα.
  Άσε τον σύριζα τι κάνει !

  Τώρα, η άποψη της σ. Αλέκας δεν είναι απλά ΣΩΣΤΗ αλλά και διαχρονική !
  Το λεγόμενο λούμπεν προλεταριάτο, ιστορικά στρέφεται στην ακροδεξιά !

  Για να επανέλθω στο πρώτο …
  Σκέψου φίλε Λέων όχι ένα Συνέδριο ανοιχτό, αλλά Σώματα Θεματολογικά Ανοιχτά, π.χ. τη σύγκληση ενός Πανελλαδικού Ανοιχτού Σώματος για την Παιδεία ή (γιατί όχι;) για τον Σοσιαλισμό !

  Τέλος, δεν αρκεί να μείνουμε πιστοί στις Αποφάσεις των Συνεδρίων μας, αλλά πρέπει να φροντίζουμε καθημερινά και για την εφαρμογή τους !

 12. Ο/Η Λεων λέει:

  Καλησπερα Φαρε,
  ετσι συμφωνω και επαυξανω, ζητω συγνωμη απο την Happy Hour, ομως αγανακτω γιατι ολοι (οι απ’ εξω)μιλανε ωστε το κομμα πρεπει να αλλαξει και κανεις οτι πρεπει να αλλαξει η κοινωνια, να γινει πιο ανθρωπινη.
  Απο συντροφους δεχομαι ολες τις προτασεις ακομα και τις πιο ακρεες, γιατι ειναι μεσα στο κομμα και προσπαθουν για το καλυτερο. Αυτο αλλωστε ειναι μια διαλεκτικη διαδικασια για μας.

 13. Ο/Η Herr K. λέει:

  Φάρε, το κκε δεν αύξησε τη δύναμη του – όπως θα περίμενε κανείς – άρα μάλλον στους ηττημένους των εκλογών συμπεριλαμβάνεται. Η δε πρώτη δήλωση της Παπαρήγα περί συνειδήσεως ήταν απογοητευτική. Φαντάζομαι ότι δεν διαφωνείς ριζικά.

 14. Ο/Η HappyHour λέει:

  Μα αυτό ακριβώς είπα, ότι πρέπει να δούμε και πιο πέρα. Η κρίση ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ οικονομική.

  (Ευχαριστώ για την αποκατάσταση του φύλου μου κι αυτό το συντρόφισσα, χιχι, μ’έκανε και χαμογέλασα 🙂 )

  Καλησπέρα στο νησί!

 15. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Ρε μανία με το νησί !!! Χε χε … σε πόλη μένω … σε πόλη … απλά στον Έβρο !

  Χαίρομαι πολύ που σε έκανα να χαμογελάσεις 😀 😀 😀

 16. Ο/Η faros λέει:

  Λεων: Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είναι καλοδεχούμενες και οι σκέψεις ανθρώπων που είναι εχτός Κόμματος, που το πονάνε όμως !

  Καταλαβαίνω τι λες … έχω τις εμπειρίες …
  Δεν λέει κανείς να αλλάξει το Κόμμα τη βασική του στρατηγική … του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού … αν το λέει κάποιος αυτό ε, αυτουνού οι προτάσεις απορρίπτονται μετά … βαίων και κλάδων !

 17. Ο/Η faros λέει:

  Herr K.: Για την σ. Αλέκα, γνωρίζω τι είπε και γιατί το είπε !

  Για σένα δεν ξέρω … στενοχωρέθηκες ; πικράθηκες ; απογοητεύτηκες ;

  Τι από όλα ;

 18. Ο/Η Herr K. λέει:

  Σού είπα, Φάρε, ήταν απογοητευτική. Ουσιαστικά σαν να έλεγε ότι οι ψηφοφόροι του κκε που ψήφισαν πασοκ δείλιασαν. Ανεξάρτητα από το αν ισχύει αυτό ή όχι, δεν μπορείς να κατηγορείς τους ψηφοφόρους. Δεν ξέρω αν ήμουν σαφής. Και για να λύσω την απορία σου, δεν χάρηκα με την πτώση του κκε.

 19. Ο/Η faros λέει:

  Herr K.: Κακώς απογοητεύτηκες φίλε μου ! Κακώς !

  Το ζήτημα είναι τι συγκρίνεις …
  Αν π.χ. (όπως είναι και το σωστό) συγκρίνεις τις εκλογικές – μην ξεχνάς ότι μιλάμε για αστική δημοκρατία – αναμετρήσεις την μία μετά την άλλη … και δεις ότι το ΚΚΕ πήρε πάνω από 70.000 ψήφους παραπάνω από τις ευρωεκλογές, τότε όχι μόνο δεν θα είσαι απογοητευμένος αλλά και αισιόδοξος ότι πάμε καλά !

  υ.γ. δεν κατηγόρησα ποτέ τους ψηφοφόρους … πόθεν το συμπέρασμα ;;; … το δείλιασμα στην κάλπη είναι καθαρά πολιτική εχτίμηση, άλλο αν δεν συμφωνεί κάποιος μ΄αυτήν …

 20. Ο/Η Herr K. λέει:

  (το «κατηγορείς» το είπα για την Αλέκα όχι για κάτι που έγραψες)

 21. Ο/Η faros λέει:

  Herr K.: Το ίδιο είναι φίλε μου … το ίδιο … Η σ. η Αλέκα έκανε μια πολιτική εχτίμηση … τίποτα περισσότερο … τίποτα λιγότερο …

 22. Ο/Η HappyHour λέει:

  Αφού διάβασα στην Κροτ ότι πας Κέρκυρα… Άλλος ήταν ;;;

 23. Ο/Η HappyHour λέει:

  Αυτό πάλι φίλε Λ (δεν λέω το υπόλοιπο,έχω προηγούμενα με το όνομα) τι σήμαινει ;
  Δηλαδή πρέπει για να μιλήσουμε για το ΚΚΕ να έχουμε ταυτότητα μέλους ; Κι αν θέλουμε να αλλάξει κάπως για να αυξηθεί η δυναμή του και η επιρροή του που είναι το κακό ; Για μένα το ΚΚΕ θα μπορούσε να είναι κόμμα εξουσίας.

 24. Ο/Η erodotos λέει:

  Τα ποσοστά του ΚΚΕ ήταν αρκετά καλά κατά τη γνώμη μου (και σε συνθήκες επέλασης ΠΑΣΟΚ). Μιλάμε για ένα κόμμα με πολύ συγκεκριμένο ιδεολογικοπολιτικό προσανατολισμό, στίγμα και στρατηγική. Για ένα κόμμα, όπως το ΚΚΕ, το 7,5-8% είναι πολύ μεγάλο (μιλάμε για πάνω από μισό εκατομμύριο ψήφους).
  Άμα το ΚΚΕ (αυτό το ΚΚΕ, όχι κανά ξεπλυμμένο) έπαιρνε κανά τρελό ποσοστό μια μέρα (κανά 15 και πάνω) μάλλον θα είχαμε τανκς πάλι στους δρόμους της Αθήνας…

  Βέβαια είναι και άλλα πολλά, αλλά η συζήτηση συνεχίζεται:-)

  http://www.erodotos.wordpress.com

 25. Ο/Η Liakada λέει:

  Δεν θα σχολιάσω για τους άλλους αλλά απο υπουργείο Πολιτισμού σκίζουμε ..
  έχει ενα «επίπεδο» πως να το κάνουμε!
  Για ευνόητους λογους μην επεκταθώ… καταλαβαμε όλοι υποθέτω …
  Παλι ρεζίλι θα γινουμε ?

 26. Ο/Η Αναυδος λέει:

  Φάρε ένα προσωπικό παράδειγμα
  Στην εταιρεία που δουλεύω συγκρκριμένο τμήμα θα μεταφερθεί στην Ινδία εννοείται χωρίς τους Ελληνες υπαλλήλους του. Ο λόγος ό γνωστός φτηνότερο εργατικό δυναμικό άρα μεγαλύτερα κέρδη για την πολυεθνική. Οι 2 υπάλληλοι χωρίς πτυχίο ψήφησαν η μία ΠΑΣΟΚ για μία θολή υπόσχεση για δουλιά σε εφορία μετά τις εκλογές και ό άλλος ΝΔ αφού τί μπορούμε να κάνουμε και αφού η εταιρία πρέπει να είναι κερδοφόρα κλπ… Ο επικεφαλής του τμήματος με πτυχίο και που μάλλον θα παραμείνει ψήφισε ΚΚΕ κυρίως επειδή όλη του η οικογένεια είναι ΚΚΕ.
  Αν είχαν – είχαμε όλοι αντιδράσει αν είχαμε πετύχει ίσως κάποιος από αυτούς να είχε ψηφίσει το κόμμα ίσως πάλι όχι. Αφού όμως δεν αντιδράσαμε η πιθανότητα αυτή έγινε μηδενική
  Συνεπώς η διαμόρφωση της συνείδησης μόνο και μόνο επειδή βρισκόμαστε με τα αποτελέσματα της κρίσης δεν είναι δυνατή, χρειάζεται αγώνας οργάνωση και προπαγάνδα.

 27. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Επέστρεψα αλλά … ξαναφεύγω. Τα λέμε ! Υπάρχουν και το … ιντερνετκαφέ ! 😀

 28. Ο/Η faros λέει:

  HappyHour: Μα, είναι φίλη μου ! Είναι Κόμμα Εξουσίας ! Με Πρόγραμμα και προπάντων Στρατηγική γι αυτό !

  Αναζήτησε το Πρόγραμμα, δες μερικές φορές τον Ριζοσπάτη και θα μου δώσεις δίκιο !

 29. Ο/Η faros λέει:

  erodotos: Την Καλημέρα μου !

  Ξέρεις, η δική μου άποψη, που ούτε το Κόμμα βλέπει στην Ανακοίνωση που εξέδοσε (εννοώ τόσο καθαρά) είναι :

  Πρέπει να ληφθεί υπόψη και μάλιστα πολύ σοβαρά η δυσμενής, διαλυτική θα έλεγα, κατάσταση που υπάρχει στο διεθνές προοδευτικό Κίνημα.
  Τόσα χρόνια μετά τις ανατροπές, πασχίζει το Κομμουνιστικό Κίνημα, ακόμα, να βρει το βηματισμό του.
  Ο διεθνής αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων επιρρεάζει και το δικό μας, ελληνικό εκλογικό σώμα !
  Σου λέει ο άλλος, και να σε βγάλουμε πρώτο κόμμα, δεν θα σε αφήσουν οι αμερικάνοι να κάνετε αυτά που λέτε !
  Δεν πάμε στο … ΠΑΣΟΚ που ναι μεν έλεγε κάποτε κάποια τέτοια, όμως άλλαξε στην πορεία, προσαρμόστηκε, έγινε φίλος με τους αμερικάνους, άρα μπορεί να κυβερνήσει και να μου κάνει και κανένα … ρουσφέτι !

 30. Ο/Η faros λέει:

  Liakada: Την Καλημέρα μου !

  Δίκιο έχεις !

  υ.γ. το τραβάει ο … οργανισμός μας !!! … το ρεζιλίκι … εννοώ … 😛

 31. Ο/Η faros λέει:

  Αναυδος: Την Καλημέρα μου !

  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου !

  Μάλιστα, εγώ θα πρότεινα, τη σύγκλιση Πανελλαδικού Σώματος που θα συζητήσει πραχτικά θέματα της Οργάνωσης και της Προπαγάνδισης του Αγώνα !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: