Παίρνω υπόψη μου …

Ο Ελληνικός Λαός, αλλά κυρίως ο Κυπριακός Λαός, πρέπει πάντα να έχει στο νου του μια πραγματικότητα, που όσο κι αν προσπαθούν τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα, δεν μπορούν να την διαγράψουν.

Ποια είναι αυτή ;

Το γεγονός ότι πρώτον, η εισβολή των Τούρκων στην Μεγαλόνησσο έγινε με την καθοδήγηση και υποστήριξη των ΕΠΑ και του ΝΑΤΟ, και δεύτερο η μέχρι σήμερα κατοχή του 1/3 της Κύπρου συνεχίζεται και διατηρείται «χάρις» στην ανοχή και όχι μόνο, της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Όλοι αυτοί οι «διεθνείς παράγοντες» τόσες δεκαετίες τώρα, αγνοούν προκλητικά τα εγκλήματα των Τούρκων, κάνουν πως δεν γνωρίζουν για το μέγιστο θέμα των αγνοουμένων, αδιαφορούν που ένα κράτος «δικό» τους εν πολλοίς, βρίσκεται διαιρεμένο με τη στρατιωτική βία.

Και το πιο απαράδεχτο είναι, που η Ηγεσία της μαρτυρικής Κύπρου, πιστεύει ότι, αυτοί που δημιούργησαν και διατηρούν το πρόβλημα (ΕΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ), θα το λύσουν κιόλας !

Η δικαίωση των αγώνων του κυπριακού λαού και η δίκαιη λύση του θέματος, δεν θα έρθουν με την πολιτική των ΗΠΑ και της Ε.Ε. (π.χ. Σχέδιο Ανάν), αλλά μέσα από την αδιάκοπη και αντιιμπεριαλιστική πάλη.


6 Responses to Παίρνω υπόψη μου …

 1. Δυστυχώς Φάρε μου, πάνε πολλά χρόνια που η Αριστερά της Κύπρου καλούσε σε αντικατοχικό-αντιμπεριαλιστικό αγώνα το λαό. Τώρα απλά τον καλεί σε αυτοσυγκράτηση και υπομονή μέχρι να μας δώσει η Ε.Ε. λύση. Και μην ακούς το χαζό «λύση από τους κύπριους για τους κύπριους». Αυτά είναι για τους αφελείς…

 2. Ο/Η faros λέει:

  Νέος Προλετάριος : Δυστυχώς έχεις δίκιο ! Ελπίζω στην αφύπνιση του Κυπριακού Λαού.

 3. Ο/Η ΕΔΟΝίτης λέει:

  Σύντροφε,

  Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να μη συμφωνείς σε κάποια πράγματα με το Κόμμα σου, διαφορετικά δεν εξηγείται το: «Και το πιο απαράδεχτο είναι, που η Ηγεσία της μαρτυρικής Κύπρου, πιστεύει ότι, αυτοί που δημιούργησαν και διατηρούν το πρόβλημα (ΕΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ), θα το λύσουν κιόλας!»

  Κι αυτό, γιατί πάμπολλες φορές από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του συντρόφου Δημήτρη Χριστόφια στην προεδρία, το ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του σε όλους τους χειρισμούς του στο Κυπριακό! (1. http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4839377&textCriteriaClause=%2BΚΚΕ+%2BΚΥΠΡΙΑΚΟ, 2. http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4793567&textCriteriaClause=%2BΚΚΕ+%2BΚΥΠΡΙΑΚΟ -ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ)
  Μόνο και μόνο από αυτή τη σκοπιά θα σου πω ότι είναι βοηθητικό και ορθό ως κομμουνιστές, να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε…

  Θα μπορούσα να σου απαντήσω και επί της ουσίας, αλλά θεωρώ ζημιογόνο, τη δημόσια αντιπαράθεση μεταξύ συντρόφων αδελφών Κομμάτων. (εκτός κι αν διαφωνείς, τότε να το δεις λίγο το ζήτημα στην ΟΒΑ σου)

  Δεν θέλω να του δώσουμε συνέχεια! Κάνω την παρέμβαση, ακριβώς γιατί πρέπει να σταματήσει αυτή η από διαδικτύου δημόσια(!) εσωστρέφεια από συντρόφους, που πιστεύω ότι αδικούν τον ίδιο τους τον εαυτό και τη δράση τους, όταν κάνουν με τέτοιο τρόπο κι από ένα τέτοιο βήμα, κριτική και μάλιστα τι κριτική!

  Συντροφικά (πάντα),
  ΕΔΟΝίτης

  Υ.Γ. Όλα τα πιο πάνω ισχύουν και για το Νέο Προλετάριο (ιδιαίτερα). Όποιος δεν γουστάρει να είναι ΑΚΕΛιστής, να το θέσει στην ΚΟΒ του- όχι από αέρος!!!)

 4. Ο/Η faros λέει:

  ΕΔΟΝίτης: Την Καλησπέρα μου.

  Σε κάθε περίπτωση, σ΄ευχαριστώ θερμά που μου απαντάς.
  Έχει πολύ μεγάλη σημασία για μένα, ο διάλογος με συντρόφους της Κύπρου, ειδικά με νέους.
  Ξέρεις, έχω την άποψη, ότι δεν πειράζει να διαφωνεί κανείς με τον άλλον, αρκεί ο τελικός στόχος και των δύο να είναι η Κομμουνιστική Κοινωνία.

  Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί στο τι λέμε – και κυρίως στο τι γράφουμε -, όμως, σύντροφέ μου, εκεί στο ΑΚΕΛ το παρακάνανε με την αποδοχή κάθε θέσης του ΚΕΑ και της ΕΕ !
  Ένα σωρό θέσεις και ψηφίσματα του ΚΚΕ το ΑΚΕΛ δεν τα υπόγραψε !
  Και ναι, σε κάποια πράγματα, δεν θα διστάσω να διαφωνήσω και δημόσια με το Κόμμα μου.

  Σε κάθε Κόμμα, την πολιτική, την καθορίζουν άνθρωποι.
  Και οι άνθρωποι κάνουν και λάθη … και μερικές φορές πρέπει να μην σταματάμε να φωνάζουμε, όταν βλέπουμε μάλιστα να γίνονται διαστρεβλώσεις της Θεωρίας μας.
  Μια από τις αιτίες της πτώσης του Σοσιαλισμού ήταν και αυτή.
  Η άκριτη διαστρέβλωση βασικών θέσεων της Κομμουνιστικής Θεωρίας και Πραχτικής.
  Δες π.χ. περεστρόικα και γκλασνοστ … πως ξεκίνησαν … πως τελείωσαν …

  Σύντροφε,
  Μεγάλος είμαι (σε ηλικία) και το τι θα κάνω στην ΚΟΒ μου φυσικά δεν θα το πω …

  Χαίρομαι ιδιαίτερα για την μαχητικότητά σου, την ζωντάνεια του λόγου σου και τις θέσεις σου.
  Με γεμίζεις αισιοδοξία και πίστη ότι εκεί στην μαρτυρική Κύπρο υπάρχουν Άνθρωποι που θα πάνε το νησί μπροστά.
  Μόνο, να, φίλε μου, ξαναδές σε παρακαλώ, το γεγονός ότι μπορούμε κάποιοι που πονάμε για τον Σοσιαλισμό, να κάνουμε έστω και αυστηρή έστω και σκληρή κριτική.

  Επίσης, ξανδες το Υ.Γ. σου, δείχνεις να επιτίθεσαι … και αυτό δεν είναι σωστό …
  Μην αδικείς τους άλλους … μην περιμένεις οι άλλοι να είναι σαν και σένα …

 5. Ο/Η ΕΔΟΝίτης λέει:

  ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ LINK:

  65 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ Η ΑΡΧΗ
  ΕΜΠΡΟΣ ΕΔΟΝ ΓΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΗ

 6. Ο/Η faros λέει:

  ΕΔΟΝίτης: Στη Νεολαία της Κύπρου (και όχι μόνο) ελπίζω …

  Γνωρίζω πολύ καλά τη δράση της ΕΔΟΝ και να είσαι σίγουρος ότι είμαι μαζί σας …

  Καλή συνέχεια.

  Την Καλημέρα μου !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: