Σοβαρά τώρα, διώκωνται σήμερα οι κομμουνιστές ;

Αγαπητοί αναγνώστες μου,

Ξέρω, ξενίζει λίγο το ερώτημα του τίτλου αυτού του ποστ, αλλά είναι γεγονός ότι λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές και συνεχίζεται, το ερώτημα έτσι ακριβώς έμπαινε και μπαίνει και από διάφορους πολιτικούς του ευρωμονόδρομου και από δημοσιογράφους και δημοσιογραφίσκους !

Και μάλιστα, όλοι αυτοί, έπαιρναν και ένα … αθώο ύφος, λες και κατέβηκαν σήμερα από τον … Άρη !

Η απάντηση σε αυτούς τους … «πέφτοντες από τα σύννεφα», ήρθε ηχηρή από την δήθεν ανεξάρτητη δικαιοσύνη της χώρας μας, από την ανώτερη έκφανση αυτής!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ,  ο Άρειος Πάγος, μεταβίβασε στη Βουλή αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του μέλους του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργου Μαρίνου !!!

Το … έγκλημα του συντρόφου ;

Μα, … τεράστιο, συμμετείχε στο μεγάλο … έγκλημα της κινητοποίησης στα διόδια Σχηματαρίου πέρσι !

Και αυτή η δίωξη (τι; μεθοδευμένη πολιτική δίωξη σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ ; … ελάτε καλέ … ιδέα σας είναι … γίνονται τέτοια πράγματα ;;; ) είναι η δεύτερη μέσα σε ένα μήνα !
Η πρώτη ήταν εναντίον της βουλευτή του Κόμματος Σοφίας Καλαντίδου –  το … «έγκλημα» της ήταν κι αυτηνής, η συμμετοχή σε λαϊκές κινητοποιήσεις !

Και όμως, κάποιοι – είπαμε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά χωρίς όρια ; – επιμένουν να εγκαλούν το ΚΚΕ, γιατί δεν δίνει λέει φόρα – παρτίδα τα οικονομικά του στην δημοσιότητα.
Όταν διώκωνται βουλευτές, ας σκεφτούμε τι μπορεί να περιμένουν οι απλοί ενισχυτές του Κόμματος !

Ξεκάθαρα πράγματα, για άλλη μία φορά !
Ποιοι ενισχύουν το Κόμμα, δεν θα μαθευτεί, να πλαντάξουν, να σκάσουν, να σκυλιάσουν, να βαράνε τον … κώλο τους καταγής, οι κάθε λογής … ηθικοπλάστες φίλοι μας !

10 Responses to Σοβαρά τώρα, διώκωνται σήμερα οι κομμουνιστές ;

 1. Ο/Η Andreas λέει:

  Ετοιμαστείτε παίδες. Οι μέρες που η ασφάλεια θα αρχίσει να μπουκάρει στα σπίτια μας δεν είναι μακριά…Εγώ πάντως λέω να τους ετοιμάσω και μια φανουρόπιτα μπας και τον βρουν τον τρομοκράτη 🙂

 2. Ο/Η faros λέει:

  Andreas: Αυτές είναι οι προθέσεις τους …

  Δεν θα τα καταφέρουν , ας είναι σίγουροι !

  Για τη … φανουρόπιτα … πράγματι … φανερώνει ;;;;;;;;;;;;;;;
  (να την στείλουμε στον … ΣΥΝ να δούνε αν θα … διαχυθεί ή σκέτο … χυθεί στον ΣΥΡΙΖΑ) !!!!

 3. Ο/Η aaduck λέει:

  Φάρε μου, καλέ μου φάρε, όπως τα λες ακριβώς. Το θέμα είναι ότι όλα γίνονται με ένα πιο chic τρόπο, πιο προσεγμένο.
  Για να μην πούμε τι γίνεται και ποιοι «διώκονται», έστω και σε εισαγωγικά, στους χώρους δουλειάς. Το ‘χω ξαναπεί κάπου, δεν θυμάμαι αν ήσουν μπροστά, αλλά θυμάμαι σε έναν τέτοιο χώρο, εκδοτικό, την πρώτη σύσταση της διευθύντριας: μη μιλάς με αυτούς στον τρίτο, είναι συνδικαλιστές. Χο!

 4. Ο/Η cypriotcommunist λέει:

  λυπηρό, πολύ λυπηρό… η ανικανότητα των συνασπισμένων να κτυπήσουν το ΚΚΕ αναγκάζει το αστικό κράτος να αρχίσει να ρίχνει τη μάσκα της δήθεν δημοκρατικότητας… βρε στο 18% τους ανεβάζανε… βρε το ένα, βρε το άλλο και αυτοί κατάφεραν να πατώσουν… τελικά αποδειχθήκαν ανίκανοι υπηρέτες του συστήματος…
  πλάκα πλάκα… το γεγονός ότι το αστικό κράτος (όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση…) αναγκάζεται πλέον να κτυπήσει με τέτοιο τρόπο το ΚΚΕ, το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα μια ανήθικη επίθεση για τα οικονομικά του Κόμματος με απότερο σκοπό να το πιέσουν για να ενσωματωθεί στο σύστημα σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα. Το φοβούνται! Φοβούνται τη δράση του ΚΚΕ, φοβούνται την επιρροή του μέσα στον ελληνικό λαό, φοβούνται τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε διεθνές επίπεδο… Όπως είπε και ο Φιντέλ… «Vamos bien» – «Πηγαίνουμε πολύ καλά»…

 5. Ο/Η faros λέει:

  aaduck: Πολλές πολλές ευχαριστίες για την επίσκεψη και μια Θερμή Καλημέρα !

  Ειδικά στην … υπόλοιπη Ελλάδα (μια σικ έκφραση για την λεγόμενη … επαρχία), αυτές οι … συστάσεις διάφορων διευθυντών ή ακόμη και συναδέλφων δίνουν και παίρνουν χρόνια τώρα !
  Ξέρεις, εγώ, είχα το … προνόμιο να είμαι ο μοναδικός κομμουνιστής στο χώρο της δουλειάς μου για πάρα πολλά χρόνια και έχω τέτοιες εμπειρίες … μα τέτοιες εμπειρίες …
  Απλά εγώ δεν χαμπάριαζα με τίποτα !
  Στην αρχή όμως της δουλειάς είχα προβλήματα – και ήμουν και σε χώρο του ευρύτερου δημόσιου, οπότε … ε, τα πράγματα ήταν καλύτερα !

 6. Ο/Η faros λέει:

  cypriotcommunist: Καλώς τον … Μια Θερμή Καλημέρα !

  Η ανικανότητα από τη μία … και (για μένα) το άδικο της υπόθεσης (είναι άδικο να προσπθείς να χτυπήσεις τους Κομμουνιστές και το Κόμμα τους) από την άλλη …

  Δεν πειράζει …
  Αυτοί τη … δουλειά τους (την υπονόμευση) και Εμείς τη δική μας … (τους αγώνες και τη δράση) !

 7. Ο/Η stinathina λέει:

  Κύριε Φάρε,
  καλώς τα λέτε στο πρώτο μέρος αλλά δε βλέπω την λογική σύνδεση με την αδιαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων. Αυτό που απαιτούμε για τους καρχαρίες του Πασόκ και της ΝΔ και όλων των άλλων είναι επόμενο να τα θέλουμε και από το Κομουνιστικό Κόμμα της Ελλάδος. Ειλικρινά αν και δεν είμαι εξοικειωμένος με το θέμα δε βλέπω κάτι που να δικαιολογεί αυτή την θέση.

 8. Ο/Η faros λέει:

  stinathina: Καλημέρα !

  Ξέρεις, έχω κάνει τόσα άρθρα για το θέμα , που πραγμτικά απορώ που … απορείς !!!

  Δυο λέξεις μόνο :
  Ο στόχος των κομμάτων του ευρωμονόδρομου είναι μέσω αυτής της ιστορίας να βάλουν στο χέρι το ΚΚΕ.
  Ουδόλως τους ενδιαφέρη η διαφάνεια.
  Μην τρελαθούμε τώρα !
  Τους έπιασε ο … πόνος τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (και τους άλλους βέβαια του δικομματισμού) για την … διαφάνεια !
  Αυτοί που έχουν έναν Τσουκάτο, έναν Πάχτα παλαιότερα κλπ., αυτοί που έχουν τους «κουμπάρους» και τους «νταβατζήδες» θα πάρουν … μέτρα για το χτύπημα του μαύρου χρήματος ;;;
  Ουαί υμίν υποκριτές και φαρισαίοι !

  Σε όλη την Ευρώπη σήμερα, γίνεται προσπάθεια μέσω αυτής της ιστορίας για τη «διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων» π.χ. Πορτογαλία, χώρες της Βαλτικής, Πολωνία κλπ. να βάλουν στο χέρι μέχρι την οριστική απαγόρευση των ΚΚ !

  Σ΄ό,τι αφορά το ΚΚΕ, επειδή υπήρξα για μεγάλο διάστημα μέλος ως και επικεφαλής της Νομαρχιακής (μου) Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου του Κόμματος, ξέρω από πρώτο χέρι το πόσο διαφανή (εντελώς όμως) είναι η διαχείριση των οικονομικών του Κόμματος.
  Φυσικά σε ένα διάλογο μεταξύ αγνώστων δεν μπορώ να πω περισσότερα – το καταλαβαίνεις φαντάζομαι.

  Τέλος, θερμή παράκληση, αν θες περισσότερα μπες στο ΚΚΕ, και διάβασε την προχθεσινή συνέντευξη της Παπαρήγα και τις απαντήσεις της σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
  Θα καταλάβεις πολλά περισσότερα !
  Ου

 9. Ο/Η stinathina λέει:

  Συγνώμη που γράφω με καθυστέρηση. Χρωστώ ένα ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να μου απαντήσετε. Έχω κενά τα οποία όμως απ’ ότι βλέπω με λίγο ψάξιμο μπορώ να καλύψω. Θα έχω τα μάτια μου ανοικτά λοιπόν, να δω στοιχεία που να εξηγούν το όλο πράγμα.
  Καλή συνέχεια.

 10. Ο/Η faros λέει:

  stinathina: Όποτε μπορείς, αγαπητέ ! Όποτε μπορείς !

  Ούτε συγνώμη να ζητάς … ούτε φυσικά να λες ευχαριστώ …

  Είμαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να απαντάω – και μάλιστα προσπαθώ να είμαι σωστός και πειστικός, πράγμα που δεν το καταφέρνω πάντα.

  Ευχαριστώ θερμά για την ευχή σου !

  υ.γ. αν θέλεις … για τα κενά που λες … μπορούμε να τα συζητήσουμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: