Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός.

Αφορμή γι αυτό το άρθρο, αποτέλεσε οι δήθεν αθώες ερωτήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, καθώς και των … παπαγαλακίων του !
Ερωτήσεις του τύπου «τι θα πει αντικομμουνισμός» !

Α. Μερικά μόνο ιστορικά στοιχεία για τον αντικομμουνισμό στην Ελλάδα.

– Η ανοιχτή απαγόρευση της δράσης του ΚΚΕ. Στη δικτατορία Πάγκαλου, στη δικτατορία Μεταξά, στην περίοδο του ΔΣΕ και στο μετεμφυλιακό καθεστώς έως και τη δικτατορία των συνταγματαρχών (γενικά, από το 1946 μέχρι το 1974).

– Η διαμόρφωση ισχυρού αντικομμουνιστικού νομικού πλαισίου. Το ιδιώνυμο του 1929. Ο ν.375/1936. Το Γ΄ψήφισμα του Ιούνη του 1946. Το Ν.509/1947.

– Η οργάνωση ένοπλων αντικομμουνιστικών ομάδων την περίοδο της κατοχής (ΕΔΕΣ, Τάγματα Ασφαλείας, «Χ» κλπ.).

– Η κατηγοριοποίηση χιλιάδων Ελλήνων ως «μιάσματα», με την καθιέρωση του «Πιστοποιητικού Κοινωνικών Φρονημάτων».

– Προβολλή ζητημάτων του τύπου «το ΚΚΕ είναι υποκινητής κινητοποιήσεων», «το ΚΚΕ είναι αντεθνικό κόμμα», «το ΚΚΕ είναι κόμμα – πράκτορας της ΕΣΣΔ», «ο κομμουνιστικός κίνδυνος», «ο από βορρά κίνδυνος» κλπ.

Β. Αντικομμουνισμός «εσωτερικής» μορφής.

– Η λεγόμενη «λαθολογία», η παρουσίαση δηλαδή του ΚΚΕ ως το κόμμα των λαθών, ιδιαίτερα από στελέχη που κατά καιρούς αποχώρησαν από το Κόμμα, κύρια του 1968 και του 1991.

– Η προσπάθεια που γίνεται από κύκλους και των παραπάνω στελεχών, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, να διαμορφώσουν μια σκοτεινή ατμόσφαιρα δολοπλοκιών και βυζαντινολογίας στην ηγεσία του Κόμματος, να εμφανίσουν ως υπαρκτή την δήθεν άποψη ότι το Κόμμα τρώει τα παιδιά του.

– Η επιλεκτική παράθεση γεγονότων αποσπασμένων από το ιστορικό τους πλαίσιο, με στόχο την κατασυκοφάντηση της ιδεολογίας του ΚΚΕ και των οργανωτικών του αρχών.
Γίνεται συνειδητή αποσιώπιση του γεγονότος ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα ενδελεχή και δημόσια αυτοκριτική.

Γ. Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός.

– Η με όλα τα μέσα προβολή του τεχνητού διαχωρισμού των Ελλήνων σε «δεξιούς» από τη μία και «δημοκρατικών δυνάμεων» από την άλλη. Στη μια πλευρά η Νέα Δημοκρατία και από την άλλη το ΠΑΣΟΚ και οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις».
Με αυτό τον τρόπο, αν το ΚΚΕ δεν πάει με το ΠΑΣΟΚ, αυτομάτως χαραχτηρίζεται ως κόμμα «μη δημοκρατικό» !

– Η θέση του ΚΚΕ ενάντια στην ΕΟΚ (σήμερα ΕΕ) και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, βαφτίστηκε «δογματισμός», προβλήθηκε κατά κόρον το επιχείρημα ότι το ΚΚΕ θέλει να «απομονώσει» την Ελλάδα από τον … «πολιτισμένο» κόσμο !
Ειδικά δε, μετά τις ανατροπές του 1991, τα περί απομονωτισμού αγκάλιασαν και το ίδιο το Κόμμα, κύρια από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ !

– Προβάλλεται συνεχώς το ζήτημα ότι το ΚΚΕ αρνείται τη συνεργασία και τις συμμαχίες, κύρια από οπορτουνιστικές δυνάμεις, αρνούμενοι αυτοί που το προβάλλουν να δουν τις πραγματικές προσπάθειες του Κόμματος για το ακριβώς αντίθετο, όπως είναι η πολιτική του ΑΑΔ Μετώπου.

– Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης του ΠΑΜΕ, γνωστοί οι τόννοι μελανιού που χύνονται για τις «ξεχωριστές συγκεντρώσεις» κλπ., βάζοντας στην άκρη τις αξίες, τις δράσεις και τον πραγματικά ταξικό ενωτικό χαραχτήρα του Μετώπου.

– Η στάση του ΚΚΕ απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν κλπ., δεν θα μπορούσε να μην «χρησιμοποιηθεί» με τέτοιο τρόπο που να διαστρεβλώνει τελείως την πραγματικότητα και να προβάλλονται επιχειρήματα για το ότι το ΚΚΕ θέλει μιαν Ελλάδα απομονωμένη από την Ευρώπη και τους συμμάχους της.

Δ. Ο σημερινός αντικομμουνισμός.

– Όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα θα μπορούσε κανείς να αναφέρει για να αποδείξει την προσπάθεια χτυπήματος της πολιτικής, της δράσης και της ύπαρξης του ΚΚΕ, από την πλουτοκρατία και τους υπηρέτες της, με ανέντιμα, ύπουλα και βρώμικα μέσα.

– Είναι εξ ίσου φανερό όμως, ότι όλα τα παραπάνω δεν βρήκαν την ανταπόκριση που περίμεναν οι εμπνευστές τους και το ΚΚΕ βρίσκεται και σήμερα ισχυρό και έτοιμο για μεγαλύτερους αγώνες,
Βλέπουμε ένα ΚΚΕ να είναι έτοιμο για ακόμα μεγαλύτερες κατακτήσεις, ένα ΚΚΕ που οι θέσεις του βρήσκουν απήχηση σε περισσότερους ανθρώπους.
Έτσι, σήμερα και εν όψει ευρωεκλογών, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ., επιδίδονται σε μια άνευ προηγουμένου λασπολογίας, βρώμικων μεθόδων, συκοφαντίας, ψέματος.

1. Η υπόθεση «Γερμανός», για δήθεν συμμετοχή του ΚΚΕ στο μετοχικό κεφάλαιο – εγώ θα το πω και ας παραξεγηθώ, λες και αυτό αν ήταν αλήθεια θα ήταν κακό – , καλυπτόμενοι πίσω από την βουλευτική ασυλία και την διακηρυγμένη θέση του ΚΚΕ για μη ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, αφρίζουν στην κυριολεξία, βρίσκοντας φυσικά πρόθυμα «παπαγαλάκια» στα κανάλια για την διαιώνιση της λασπολογίας.
Και τι λένε;
Όχι, για αυτή τη συκοφαντία, δεν θα φέρουμε εμείς αποδείξεις, εσείς να αποδείξετε ότι δεν είστε … ελέφαντες !!!
Η βρωμιά σε όλο της το μεγαλείο !

2. Οι επιχειρήσεις του Κόμματος
3. Τα οικονομικά του Κόμματος
Βρίσκονται στο «στόχαστρο», με κατασκευασμένες στα πιο σκοτεινά μυαλά Γκαιμπελίσκων και Γεωργαλάδων πονηρών εξυπναδίστικων διλλημμάτων του τύπου:
Αφού είστε καθαροί, γιατί δεν θέλετε τον έλεγχο ;
Τους απαντάμε :
Πρώτον: Ζητείστε πρώτα να γίνει οικονομικός έλεγχος στα ΔΙΚΑ ΣΑΣ κόμματα και μετά τα λέμε.
Δεύτερο: Εμείς δεν φοβάμαστε τίποτα, ελάτε να κάνετε όποιον έλεγχο θέλετε.
Τρίτο: Ο Ριζοσπάστης σχεδόν καθε μέρα δημοσιεύει ονόματα ενισχυτών του ΚΚΕ, τα ονόματα όμως, των μικροενισχυτών του Κόμματος, που θέλετε να μάθετε – ξέρουμε ποιοι ακριβώς θέλουν να τα μάθουν μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε – ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.
Ακούτε;;;  Π  Ο  Τ  Ε   !

Ένα πράγμα να ξέρετε και να το βάλετε καλά στο τσερβέλο σας:

Για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ισχύει το:

Καθαρός Ουρανός, αστραπές ΔΕΝ φοβάται !

21 Responses to Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός.

 1. […] Ερωτήσεις του τύπου “τι θα πει αντικομμουνισμός” ! Α. Μερικά μόνο ιστορικά στοιχεία για τον αντικομμουνισμό στην Ελλάδα. – Η ανοιχτή απαγόρευση της δράσης του ΚΚΕ. Στη δικτατορία Πάγκαλου, στη δικτατορία Μεταξά, στην περίοδο του ΔΣΕ και στο μετεμφυλιακό καθεστώς έως και τη δικτατορία των συνταγματαρχών (γενικά, από το 1946 μέχρι το 1974). – Η διαμόρφωση ισχυρού… [Διαβάστε το υπόλοιπο του άρθρου στο blog του (848 λέξεις)] […]

 2. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Φάρε, συμπληρώνω κάτι σημαντικό.
  Το ΚΚΕ απο την ίδρυσή του μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει το όνομά του όπως τα υπόλοιπα κόμματα.
  Συνεπώς είναι υποχρεωμένο ανα πάσα στιγμή να δίνει λόγο για ολες του ιστορικά τις πράξεις και τα λάθη.
  Χώρια που κάθε οπαδος,φίλος ή μέλος, έπρεπε ανα πάσα στιγμή να είναι σε θέση να δίνει λόγο για το τι στραβό έκανε ο κάθε απίθανος σοβιετικός στη Σιβηρία, Ρουμάνος ή Βουλγαρος.
  Φαντάσου να ήταν παρομοίως υποχρεωμένο το ΠΑΣΟΚ να δίνει π.χ λογαριασμό για τον πρωθυπουργό του εμφυλίου, τον Γ.Παπανδρέου,ή η ΝΔ για την ΕΡΕ και τον εθνικό συναγερμό, ή να δίνουν λογαριασμό για τα αντιστοιχα κόμματα στο εξωτερικό.(π.χ ο Γιωργάκης να κληθεί να δώσει λόγο για τις σφαγές που έκανε πρόσφατα ο σύντροφός του ο Μπαράκ, στη Γάζα)
  Και κάτι για τις «επιχειρήσεις».
  Τουλάχιστον,το ΚΚΕ βγάζει τα έσοδά του με νόμιμο τρόπο – αστικά νόμιμο, αλλα νόμιμο.

 3. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης : Την καλημέρα μου.

  Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο σ΄αυτά που γράφεις.
  Να συμπληρώσω, μόνο, ότι εγώ ως μέλος του Κόμματος, δεν έχω πρόβλημα να δίνω λογαριασμό στον καθένα που βάζει παρόμοια ζητήματα, αρκεί αυτό να γίνεται με γνώμονο τα λαϊκά συμφέροντα και το καλό του Κόμματος και όχι από σκέτη διάθεση συκοφαντίας.

  Μα, για το τελευταίο, μερικοί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ζούμε σε μια καπιταλιστική χώρα …
  Τι θέλαν δηλαδή … το ΚΚΕ να έχει … σοσιαλιστικές επιχειρήσεις ;;;
  Μην τρελαθούμε κιόλας !

 4. Ο/Η Redpersonality λέει:

  Φάρε για το τελευταίο που είπες μην το γελάς καθόλου.Έχω ακούσει κάποιον να λέει γτ το ΚΚΕ δεν φτιάχνει δικά του εργοστάσια και να δίνει 1400 ευρώ στους εργαζόμενους.Ή γτ το ΚΚΕ δεν δίνει στους εργαζόμενους στην τυποεκδοτική ή στον 902 1400 ευρώ και αλλα τέτοια.Καταλαβαίνεις απο ποιους περιμένςι δλδ. να επαναστατήσουν…ελεος!

 5. Ο/Η faros λέει:

  Redpersonality: Μια απάντηση σ΄αυτούς …

  Βοήθα με την συμμετοχή σου στο Κόμμα για να γίνει κι αυτό …

  Σοβαρά τώρα.

  Φαντάζομαι να τους είπες και εσύ, τους λέω κι εγώ ότι εμείς ΔΕΝ παλεύουμε για να αποκτήσει τα εργοστάσια το ΚΚΕ, αλλά να περάσουν στα χέρια των εργατών, ακόμα και στα δικά τους …
  Και, συμφωνώ, σιγά μην περιμένουμε από δαύτους να επαναστατήσουν …
  Από που … από τους καναπέδες τους ;;;

 6. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Redpersonality,
  Αν το ΚΚΕ κάνει αυτό που λες, τοτε θα διαγράψουν την Αλέκα απο τον ΣΕΒ!!
  (Πάγκαλε, γιατί δεν το’πες κι αυτό?)

 7. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Την καλημέρα μου.

  Λες ;;; 😕 😕 😕

 8. Ο/Η Redpersonality λέει:

  Α κτ ξέρει ο λαθραναγνώστης…για πες, για πες!

 9. Ο/Η faros λέει:

  Redpersonality: Ασε, … ας μην πει … τι δηλαδή …. να τους δίνουμε … ιδέες !!!!

 10. Ο/Η Redpersonality λέει:

  Σωστά γτ μετά πόσο αλλο να αντέξουμε τις μακακίες…

 11. Ο/Η faros λέει:

  Redpersonality: Εντάξει … δεν έγινε και τίποτα … Θα αντέξουμε !
  Πρέπει !

 12. Ο/Η λαθραναγνώστης λέει:

  Πλάκα – πλάκα, αν το ΚΚΕ δεν είχε κάνει καλή διαχείρηση των οικονομικών του, θα είχε χοντρό πρόβλημα. Ισχύει η παροιμία Καλύτερα να σε ζηλεύουνε παρά να σε λυπούνται.

 13. Ο/Η Redpersonality λέει:

  Σωστά εμείς πάντα αντέχουμε!!

 14. Ο/Η faros λέει:

  λαθραναγνώστης: Αν δε, αναλογιστούμε, την περίοδο του 1991 (διάσπαση) τι τραβήξαμε από τους σημερινούς τιμητές μας που βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, άστα να πάνε !
  Γι αυτό σκάνε !
  Ξέρουν ότι πολλοί προσπάθησαν να «πνίξουν» το Κόμμα και οικονομικά και δεν το κατάφεραν !
  Γι αυτό αυτή η λύσσα !!!

 15. Ο/Η faros λέει:

  Redpersonality: Γι αυτό αυτή η μανιασμένη επίθεση πολιτικών τε και … παπαγαλακίων !

 16. Ο/Η Redpersonality λέει:

  λαθραναγνώστης:Καλά ρε αφού νοιάζεσαι τόσο πολύ για το αν πηγαίνουνε καλά τα οικονομικά του ΚΚΕ γτ δεν ψηφίζεις κιολας ΚΚΕ??

  faros:καλύτερα που τα κάνουν αυτά μας κάνουν πιο δυνατούς!

 17. Ο/Η faros λέει:

  Redpersonality: Ο λαθραναγνώστης ΚΚΕ θα ψηφίσει, να είσαι σίγουρος !

  Την καλημέρα μου … φυσικά και μάς κάνουν δυνατούς !

 18. Ο/Η aleka λέει:

  Φάρε καλή σου ημέρα σύντροφε! Συνέχισε έτσι!!! Κι’ αν κουραστεί το δεξί σου χέρι, έχεις και το αριστερό!!!

 19. Ο/Η faros λέει:

  aleka: Και τη δική μου καλημέρα (σόρυ για την αργοπορία) και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου !
  (για το … δεξί μου χέρι !!! )

 20. Ο/Η Redpersonality λέει:

  Είδες ρε Φάρε πόσο ενδιαφέρεται τλκ ο κόσμος για εσένα…διδαξέ μας ρε θηρίο!Είδωλο έχεις γίνει.

 21. Ο/Η faros λέει:

  Redpersonality: Λες ;;; Τα … παραλές … νομίζω …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: