Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΠΟΣΔΕΠ

Συνεδρίασε χθές, μετά τις πρόσφατες εκλογές της ΠΟΣΔΕΠ, η νέα Διοικούσα Επιτροπή της Ομοσπονδίας και εξέλεξε νέα Ε.Γ. και νέο Προεδρείο.
Μετά την ανατροπή των συσχετισμών του 9ου Συνέδριου, που προήλθε βασικά από την νομιμοποίηση 30 παράνομων συνέδρων (όπως καταγγέλει η ΔΗΠΑΚ), που προέκυψε και με την συναίνεση της «Συσπείρωσης», παράταξης που πρόσκειται στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το νέο Προεδρείο πρόσκειται πλέον στην ΚΙΠΑΝ (ΠΑΣΟΚ), στην ΑΡΜΕ (ΣΥΝ/ Ανανεωτές) και την ΑΚΙ (δικομματισμός) !

Η όλη διαδικασία ανέδειξε τα εξής :

– Τελικά, με ευθύνη και δυνάμεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώθηκε ένα Προεδρείο στην ΠΟΣΔΕΠ, που σαφώς προσανατολίζεται στην κατεύθυνση του «επιχειρηματικού» πανεπιστημίου.

– Φαίνεται στον ορίζοντα  οριστικό «διαζύγιο» των δύο παρατάξεων των πανεπιστημιακών του Συνασπισμού, με την ουσιαστική προσχώρηση της ΑΡΜΕ στις αγκαλιές του ΠΑΣΟΚ.

Το τελικό αποτέλεσμα, επίσης, σηματοδοτεί την ανατροπή της μέχρι τώρα πορείας της Ομοσπονδίας.
Το νέο Προεδρείο προσανατολίζεται στο να βάλει στη συζήτηση, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, όλα τα θέματα που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, με τα οποία στην ουσία συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ, όπως το άσυλο, η εφαρμογή του νόμου-πλαίσιου, η αξιολόγηση, η αποφυγή των φοιτητικών καταλήψεν (τα λεγόμενα ανοιχτά πανεπιστήμια του ΠΑΣΟΚ), δηλαδή με άλλα λόγια η προώθηση όλων των αντιδραστικών ρυθμίσεων που προβλέπει η Μπολόνια.

Η ΔΗΠΑΚ, (δυνάμεις του ΚΚΕ), έχοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, καλεί τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, που τα συμφέροντά τους, όπως και τα συμφέροντα των φοιτητών και των οικογενειών τους, δεν έχουν καμία σχέση με το «επιχειρηματικό» πανεπιστήμιο που προωθείται, να συμμετέχουν στους συλλόγους τους και με ένα αγωνιστικό πλαίσιο να αντεπιτεθούν στη λαίλαπα που θα αντιμετωπίσει η ανώτατη εκπαίδευση.

Επισημαίνει ιδιαίτερα την ανάγκη αντίστασης στην υλοποίηση των μέτρων που παίρνονται στο όνομα της κρίσης, όπως το πάγωμα των μισθών και σημειώνει τον κίνδυνο για τους εργαζόμενους στα Ιδρύματα με επισφαλή σχέση εργασίας (εργολαβικούς, έκτακτους του ΠΔ 407, κλπ.), τις γενικότερες μειώσεις δαπανών.

Είναι φανερό, εξάλλου, ότι το μέλλον, που προοιωνίζεται ζοφερό, μπορεί να γκρεμίσει αυταπάτες, που υπάρχουν σήμερα σε μερίδα των πανεπιστημιακών ότι οι αναδιαρθρώσεις (βλέπε Μπολόνια) μπορούν να … ωφελήσουν !

17 Responses to Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΠΟΣΔΕΠ

 1. Ο/Η satanxmachina λέει:

  Ναι ρε Φάρε, αλλά ο Στάλιν έφαγε πολλούς.

 2. Ο/Η faros λέει:

  satanxmachina: Της … ΠΟΣΔΕΠ ;;;;;;;;;;;;

 3. Ο/Η satanxmachina λέει:

  Ήταν μια πρόβλεψη για το τι θα σχολιάσουν οι φίλοι μας οι ΣΥΝασπισμένοι σε αυτό το ποστ…

 4. Ο/Η faros λέει:

  satanxmachina: Το κατάλαβα 😀

  Αλλά οι φίλοι μας οι Συνασπισμένοι, έχουν ήδη τόσα προβλήματα με την δεύτερη θέση του ευρωψηφοδέλτιου (ξέρεις διεκδηκούν τη θέση εκτός του Παπαδημούλη, η ΚΟΕ και το ΔΗΚΚΙ επίσημα – ανεπίσημα ποιος ξέρει) καθώς και τη πλάκα που πάθανε στη Γαλλία … οπότε … χαθήκανε !

 5. Ο/Η satanxmachina λέει:

  http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=998424&lngDtrID=244
  Eπιστροφή στο διάλογο για την Παιδεία ανακοίνωσε το νέο προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ

 6. Ο/Η faros λέει:

  satanxmachina: Πράγματι, έτσι είναι, το διάβασα το σχετικό άρθρο και άλλα πολλά.

  Δυστυχώς πάμε ολοταχώς για τις λεγόμενες αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία !
  (στα πλαίσια της Μπολόνια)

 7. Ο/Η stalin λέει:

  Γεια σου Φάρε!

  Άραγε τί ξέρεις για το πλαίσιο της Μπολόνια; Γνωρίζεις τι ακριβώς είναι η απλώς αναμασάς τα πρόχειρογραμμένα άρθρα του Ριζοσπάστη;

 8. Ο/Η faros λέει:

  stalin: Γεια σου και σένα !

  Μπα, ιδέα δεν έχω !!

  Δεν με … βοηθάς , εσύ ;;; !!!

 9. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  κι αν τους λές ότι πατάνε σε δύο βάρκες και ότι είναι κεροσκόποι τσατιζονται και σε λένε δογματικό,δεξιό ψλατη και άλλα τέτοια χαριτωμένα….άντε να πέφτουν οι μάσκες για να τους πάρουν χαμπάρι και οι τελευταίοι που έχουν ακόμα αυταπάτες….

 10. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  έλα μερικοί μερικοί από δω μέσα να τρέχουν να πιάσουν πρώτο τραπέζι πιστα στον διάλογο με τα φιλαράκια τους………..

 11. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Η μεγάλη … πλάκα, είναι, ότι διοχετεύονται στα μέσα ενημέρωσης, σκέψεις ότι ο … επίσημος ΣΥΝ δεν θα αφήσει αναπάντητη την πρόκληση των … «ανανεωτών» που «χωρέσαν στην αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ» να παραφράσω λίγο τον Αλαβάνο !!!

 12. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  αι θα τους κάνει ντα και θα τους πάρει το διακόπτη με την τάση…βρε δεν πανε να πνιγούν..έχουν και τα μούτρα να κάνουν υποδείξεις τα σουπερ λαμόγια

 13. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: όχι και … λαμόγια … τα λαμόγια !!!

  Το καλύτερο δεκανίκι της πλουτοκρατίας το λες … λαμόγια !!!

  Ξέρουν αυτοί τι κάνουν …

 14. Ο/Η nikos25 λέει:

  Φάρε το προηγούμενο συμβούλιο της ποσδεπ αποτελούνταν από δυνάμεις του κκε και του αριστερού ρεύματος του συν. μη ξεχνιώμαστε…

 15. Ο/Η faros λέει:

  nikos25: ΑΚΡΙΒΩΣ ! Για αυτό (επειδή μετείχε το ΚΚΕ) υπήρχε μια συνεχής αγωνιστικότητα !

  Τώρα που παραδόθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το … άλλο πασοκ (τον συν, ντε) άρχισαν οι … διάλογοι !!!

 16. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  νίκο άλλο είναι το θέμα…ότι για μία ακόμα φορά οι δυνάμεις του συν/συριζα κατεβάζουν δύο γραμμές και όποια τους κάτσει…να δώ τώρα αν τα θεσμοθετιμένα όργανα του συν/συριζα θα κάνουν τα δέοντα από την στιγμή που η επίσημη γραμμή είμαι ότι οι της αρμε δεν ακολούθησαν την θέση του κόμματος…θα έχει κυρώσεις (δεν ξέρω τι προβλέπεται από το καταστατικό που τελευταία πολύ το προβάλουν) ή για μία ακόμα φορά θα έχουμε το γνωστό αλλου φαν παρκ??? (εγώ είμαι σίγουρος ότι θα ισχύσει το δεύτερο)…

 17. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: μα, τι λες, φίλε μου, αυτή ακριβώς είναι η «δουλειά» των οπορτουνιστών …

  Να πατάνες σε … δύο βάρκες … κι όποια … βουλιάξει … η άλλη θα επιπλεύσει !!!

  Θα πάρουν και … βαραβείο στο … διαρκές τους !!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: