Πάγκαλος όπως λέμε ΠΑΣΟΚ !

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα έστειλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, για τις αντικομμουνιστικές τοποθετήσεις του Θ. Πάγκαλου, την ακόλουθη επιστολή:

Προς
τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ
κ. Γ. Α. Παπανδρέου
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009

Κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους της ΚΕ εκφράζω τη διαμαρτυρία μας για τις επανειλημμένες  προκλητικές, ανοίκειες  τοποθετήσεις σε βάρος του ΚΚΕ,  στις οποίες –  πέρα από τα όρια της φυσιολογικής πολεμικής αντιπαράθεσης- προβαίνει συχνά ο κ. Θόδωρος Πάγκαλος, ηγετικό στέλεχός σας.
Δεν πρόκειται για συνηθισμένη ή έστω ακραία κριτική, για την οποία βεβαίως δεν θα είχαμε λόγο να απευθυνθούμε σε σας.
Άλλωστε και εμείς πολλές φορές χρησιμοποιούμε επιθετική πολιτική κριτική στην κυβέρνηση, σε άλλα κόμματα, όπως και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.
Το δικαίωμα σε μια τέτοια αντιπαράθεση δεν το αναγνωρίζουμε μόνο στο δικό μας κόμμα αλλά και σε όλα τα άλλα, στον καθένα και την κάθε μια.
Εάν δεν έχετε υπόψη σας, λόγω του φόρτου της απασχόλησής σας, αναφέρομαι συγκεκριμένα σε δύο πρόσφατες, από τις πολλές απαράδεκτες τοποθετήσεις του στελέχους σας.
Η πρώτη αφορούσε στην εκτίμηση ή στην υπόνοια ότι ο χώρος του ΚΚΕ του βάζει γκαζάκια, εννοώντας προφανώς την περίπτωση δύο επιθέσεων που δέχθηκε ο  ίδιος την ίδια μέρα στο γραφείο του και στο σπίτι της κόρης του.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην ομιλία του σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Γρηγόρη Φαράκου.
Στη συγκεκριμένη εκδήλωση  ανέφερε ότι αν το ΚΚΕ νικούσε το 1949 τότε θα σκότωνε όλους τους αντιφρονούντες Έλληνες και ένα μέρος μελών και στελεχών του.
Βεβαίως κατανοώ πλήρως ότι το κάθε στέλεχος φέρει προσωπικά την ευθύνη των λόγων και των έργων του, όμως ταυτόχρονα για το ακροατήριο, ευρύτερα για τους εργαζόμενους, φέρει και το φορτίο της συλλογικής ευθύνης  του κόμματος που ανήκει, μετέχοντας στα ηγετικά του όργανα. Θα περιμέναμε από την πλευρά σας συγκεκριμένη τοποθέτηση στο ζήτημα αυτό.
Εκτιμάμε  ότι είναι ευθύνη όλων μας να κρατήσουμε ένα ορισμένο επίπεδο  ευθύνης στην πολιτική αντιπαράθεση, που βεβαίως δεν έχει καμία σχέση με λογοκρισία ή κάτι σχετικό.
Το πρόβλημα  είναι μεγαλύτερο όταν η πολεμική προς το ΚΚΕ αντιγράφει, μιμείται ή και οικειοποιείται την πάλαι ποτέ αντικομμουνιστική υστερία, μισαλλοδοξία του παρελθόντος, που χρησιμοποιήθηκε  από το ελληνικό κράτος, τις κυβερνήσεις, το θρόνο, για να στείλουν πατριώτες κομμουνιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα, στις εξορίες και τα Μακρονήσια,  με τις  ευλογίες των ηγεσιών και των υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Για την ΚΕ του ΚΚΕ
Αλέκα Παπαρήγα

8 Responses to Πάγκαλος όπως λέμε ΠΑΣΟΚ !

 1. Ο/Η Run Boy Run λέει:

  Καλησπέρα,

  Εδώ και πάρα πολλά χρόνια το θέμα με τον Πάγκαλο έχει ξεφύγει. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη επιστολή άργησε…

 2. Ο/Η faros λέει:

  Run Boy Run: Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι έγινε στην κατάλληλη χρονική στιγμή !

  Η ζωή θα δείξει αν έχω δίκιο …

  Και να είσαι σίγουρος, φίλε μου, ότι ο στόχος (της επιστολής) δεν είναι ο … Μεγάλος Τραγουδιστής, αλλά το σύστημα που υπηρετεί !

 3. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  το οποίο ήδη άρχισε να υποστηρίζει της παπαριές του μεγάλου τραγουδιστή…η καλύτερη απόδειξη ότι όλα είναι μια χαρά σχεδιασμένα από τους σοσιαλ»η»στές και απλά ο γνωστός συγγνώμης παίζει τον ρόλο του λαγού….

 4. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Η επιστολή της σ. Αλέκας, είχε σκοπό να αποδείξει ότι ο Πάγκαλος και άλλοι απλά βρίσκονται σε «διατεταγμένη υπηρεσία» σε πλήρη γνώση και έγκριση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του !

  Και μέχρι σήμερα τουλάχιστον, αυτό αποδεικνύεται από την εύλογη σιωπή του Γιώργου.

 5. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  όχι μόνο από την (αναμενόμενη) σιωπή του προέδρου των σοσιαλ»η»στών ,αλλά και από τις δηλώσεις ευθυμίου,σηφουνάκη και (φυσικά) του παναγόπουλου (μην χάσει)…

 6. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Σωστά μιλάς … (γράφεις) … Τις άκουσα κι εγώ αυτές τις δηλώσεις που δείχνουν ότι υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός και απλά ο Μεγάλος Τραγουδιστής παίζει το ρόλο του Μεγάλου … Εκτελεστή !!!

 7. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  http://www2.rizospastis.gr/columnStory.do?publDate=29/3/2009&id=10801&columnId=521

  το βρίσκω εξαιρετικά πετυχιμένο το σχόλιο της κανέλη (ωχ τώρα πέρα από σταλινικός θα κατηγορηθώ και για τσιράκι της ορθόδοξης Κομμουνίστριας)

 8. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Είσαι να φτιάξουμε τον σύλλογο … Φ.Ο.Λ.Κ. ;;;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: