Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

Το πόσο δίκιο είχε, το πόσο μπροστά έβλεπε, γενικά η απόλυτη ετοιμότητα  της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. να «ανοίξει» σ΄ολόκληρη την ελληνική (και όχι μόνο) κοινωνία το μεγάλο θέμα της Οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ – κυρίως -, αλλά και στις άλλες χώρες, τον προηγούμενο αιώνα, αποδεικνύονται περίτρανα από την πληθώρα εκδόσεων, δημοσιευμάτων και τηλεοπτικών εκπομπών, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευτείες μέρες.

Κοινός παρονομαστής των αναφορών στο θέμα του Σοσιαλισμού του αστικού και οπορτουνιστικού ρεύματος, είναι η κατά μέτωπο επίθεση ενάντια στην πορεία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ, με «αγαπημένο» θέμα τη «σταλινολογία» !

Για μας, για τους Κομμουνιστές, για το ΚΚΕ, το μέγα ζήτημα είναι η εμβάθυνση στην Ιστορία της σοσιαλιστικής οικοδόμησης καθώς και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, η πλήρη γνώση των γεγονότων, η αφομίωση των προσπαθειών και των δυσκολιών που αντιμετωπίστηκαν – καθώς και οι τρόποι που έγινε αυτό.

Είναι πλέον φανερό ότι και στην ελληνική πραγματικότητα, διαμορφώνονται και καταγράφονται δύο βασικά ρεύματα.

– Το ένα αφορά τους υπερασπιστές του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού.

– Το άλλο έχει να κάνει με τους ορκισμένους και τους διαμορφούμενους εχθρούς του.

Ένα από τα αγαπημένα θέματα κατασυκοφάντησης του Σοσιαλισμού, που χρησιμοποιούν οι αστικές, οι σοσιαλδημοκρατικές, οι οπορτουνιστικές, πιο πολύ κάποιες κομμουνιστογενείς δυνάμεις, είναι η προσπάθεια αμφισβήτησης της ωριμότητας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ.
«Ντύνουν» δε την όλη τους επιχειρηματολογία με ιδελογοπολιτικά «όπλα», που τα δανείζονται από τις … παλαιοτροτσικές αντιλήψεις για το «αδύνατο της οικοδόμησης του σοσιαλισμού σε μία χώρα» !
Φυσικά, αυτό το μεταφέρουν σήμερα στην Ελλάδα και «πείθουν» καλοπροαίρετους αγωνιστές για το γεγονός ότι «δεν μπορεί να γίνει σοσιαλιστική επανάσταση τύπου Μαρξ – Λένιν στην Ελλάδα, για να γινόταν αυτό θα έπρεπε να έχουμε αντίστοιχες επαναστάσεις στις κυριώτερες χώρες της Ευρώπης» ή
«Δεν έχουμε ώριμες (όπως δεν υπήρχαν τότε στη Σ.Ε.) συνθήκες στη Χώρα μας για κάτι τέτοιο» !
Στην ουσία, αναμασάνε αντιλήψεις οπορτουνιστικές των δεκαετιών του 1920 και του 1930 και μας τις «πλασσάρουν» και ως νέες !

Ακριβώς, στον Προσυνεδριακό Διάλογο που ανάπτυξε το ΚΚΕ, αλλά και στο ίδιο το 18ο Συνέδριο του Κόμματος, απαντήθηκαν με απόλυτο και σαφή τρόπο, όλα τα παραπάνω.
Να μου επιτραπεί να παραφράσω το γνωστό τραγούδι :

» Απάντηση θα πάρουν, με καταλυτικό και αποστομωτικό τρόπο » !

7 Responses to Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

 1. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  «Παλαιοτροτσισκιστική»αντίληψη η οικοδόμηση σε μία χώρα….πέτυχε; αν ναι γιατί δεν υπάρχει σήμερα, αν όχι μήπως είχε ο Τρότσκι λιγουλάκι δίκιο;;Μπορεί και όχι…
  αλλά το «Ο Λένιν κι ο Τρότσκι, αρνούμενοι τα αντιπροσωπευτικά σώματα που αναδείχθηκαν από τις γενικές λαϊκές εκλογές, εγκατέστησαν τα σοβιέτ ως τη μοναδική γνήσια αντιπροσώπευση….αλλά με τη κατάπνιξη της πολιτικής ζωής σε όλη τη χώρα, η ζωή των ίδιων των σοβιέτ δεν θα μπορούσε να αποφύγει μια εκτεταμένη παράλυση, γιατί δίχως γενικές εκλογές, απεριοριστη ελευθερία του τύπου και των συγκεντρώσεων, δίχως ελεύθερη διαπάλη διαφόρων απόψεων, η ζωή σβήνει σε κάθε πολιτικό θεσμό και θραμβεύει μόνο η γραφειοκρατία» ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ

  ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ;;;

 2. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Μια από τις διαφορές μας είναι και αυτή. Εμείς πιστεύουμε στην Λενινιστική θέση για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού σε μια χώρα.

  Αυτό που λέμε στον «αδύναμο κρίκο» !

  Ο Λένιν είναι αυτός που έδειξε τον δρόμο, κάνοντας την Οχτωβριανή Επανάσταση στη τσαρική Ρωσία που κράτησε ζωντανή την ελπίδα τόσες δεκαετίες.

  Βασιζόμενοι εμείς σε αυτά τα διδάγματα πορευόμαστε.

  Με ψευτιές και παραπληροφόρηση κανείς δεν μπορεί να μας σταματήσει.
  Ας σκεφτεί κάποιος πόσες ψευτιές λέγανε στην εποχή του Μεγάλου Λένιν και όμως Αυτός κατάφερε να παραμερίσει όλες τις δυσκολίες και με τους Μπολσεβίκους του έκανε την Πρώτη Έφοδο στους Ουρανούς.

  Η εποχή μας είναι η εποχή της δικής μας σειράς να το κανουμε.
  Και δεν θα μας σταματήσει κανείς και τίποτα !
  Να είσαι σίγουρος, αστυάνακτα, όσες προβοκάτσιες κι αν χρησιμοποιήσετε οι υπηρέτες του καπιταλισμού !

 3. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Μιλάμε για τη κόκκινη Ρόζα Φάρε….τι μου λες τώρα;;…

 4. Ο/Η faros λέει:

  Η Ρόζα Λούξεμπουγκ (με τον Καρλ Λίμπκνεχτ) ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας συνελήφθει και εκτελέστηκε τον Γενάρη του 1919.

  Σε άρθρο του Μ. Πορφυρογένη,που δημοσιεύτηκε τον Γενάρη του 1946 στην Κ.Ε. τεύχος 1ο σελ. 44, σημείωνε χαραχτηριστικά για τη μεγάλη αυτή απώλεια των Μεγάλων αυτών Κομμουνιστών.
  Ο Λίμπκνεχτ και η Λούξεμπουργκ προσπάθησαν να οδηγήσουν στον δρόμο του Σοσιαλισμού το γερμανικό λαό.
  Αν το πετύχαιναν, θα ήταν σήμερα άλλη η μορφή του κόσμου!
  Αλήθεια, πόσο καίρια φαντάζει στις μέρες μας εκείνη η διαπίστωση !

  Για την Ρόζα Λούξεμπουργκ ο ηγέτης της Οχτωβριανής Επανάστασης, είχε σημειώσει χαραχτηριστικά.
  (Απαντα Λένιν, εκδόσεις Σ.Ε. τόμος 44 σελ. 422)

  » Ήταν και παραμένει ένας αετός. Και όχι μόνο η μνήμη της θα είναι πάντα ιερή για τους κομμουνσιτές όλου του κόσμου, μα και η βιβλιογραφία της και η πλήρης συλλογή των έργων της … θα είναι ένα διδακτικότατο μάθημα, που θα διαπαιδαγωγεί πολλές γενιές κομμουνιστών σε όλο τον κόσμο «.

  Φίλε αστυάνακτα, εσύ προφανώς δεν μπορείς ούτε να διδαχτείς ούτε να διαπαιδαγωγηθείς από το Έργο της Μεγάλης Κομμουνίστριας Ρόζας …
  Μπορείς όμως, να σεβαστείς τη μνήμη της …
  Μπορείς ;;;
  Έχεις τα κότσια να το κάνεις ;;;

 5. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Αν μπορούσες να καταλάβεις ότι σε παραμυθιάζουνε αυτοί που σε βάζουν να λες ανοησίες στο μπλογκ μου … αν μπορούσες …

  Σου «σερβίρουν» ψευτιές φίλε μου και εσύ τα χάφτεις …

 6. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Δηλαδή βρε Φάρε αμφισβητείς τα γραπτά της Ρόζασ που σου μεταφέρω…..εγώ δεν είπα ότι ο Λένιν δεν «πήγαινε» τη Ρόζα και το αντίθετο….Άλλωστε αυτοί οι άνθρωποι είχαν λυμάνα πολλά πράγματα που εσε΄’ις σήμερα τα βλέπετε σα δόγμα….ας πούμε την ανταλλαγή ιδεών….

  καλημέρα

 7. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: έχεις και τη δική μου … καλησπέρα, τώρα …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: