Μια σημαντική διάσταση.

Από Ανακοίνωση της Επιτροπής Δημόσιου Διαλόγου για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, διαλέγω και δημοσιεύω τα παρακάτω, επειδή τα θεωρώ πάρα πολύ σημαντικά.

Ο «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ» δημοσίευσε συνολικά 309 κείμενα, συμμετοχής στο δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο, στο δε 1ο τεύχος του 2009 της «ΚΟΜΕΠ» δημοσιεύτηκαν άλλα 24 !

Όλα τα κείμενα, τα παραπάνω, τα «εκτός προθεσμίας», καθώς και τα μη δημοσιευθέντα, θα τεθούν στη διάθεση των Συνέδρων κατά την προσέλευσή τους.

Θεωρώ πολύ σημαντική την παρέμβαση αυτή του κόσμου, καθώς διαβάζοντας μέχρι μελετώντας σχεδόν ΟΛΑ τα παραπάνω κείμενα, διαπίστωσα τα παρακάτω :

– Οι εργαζόμενοι της Χώρας μας, δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις Θέσεις του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό (και αυτόν που γνωρίσαμε και αυτόν που εμείς πρεσβεύουμε).

– Οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις των συμμετεχόντων στο Διάλογο, υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες και σημαντικές, έδειχναν την αγωνία του γράφοντος για τον ανεπίστροφο αυτή τη φορά δρόμο προς τον Σοσιαλισμό.

– Πολύ σοβαρές θέσεις επίσης, αναπτύχθηκαν για το πως θα πάει ακόμα καλύτερα το Κόμμα μας.

– Οι κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, μεμψιμοιρίες, ή ακόμα και διαφωνίες για την πορεία οικοδόμησης του Σοσιαλισμού ή τη στάση του ΚΚΕ, φαίνεται ότι έγιναν με την προοπτική να συμβάλλουν οι συμμετέχοντες στο να πάρει η Εργατική Τάξη την εξουσία στα χέρια της μιαν ώρα αρχήτερα.

– Η σοβαρή μελέτη της μέχρι σήμερα πορείας του ΚΚΕ, όχι μόνο μέσα από τον προσυνεδριακό διάλογο, αλλά και με την δουλειά που έγινε σε όλους τους τομείς, προδιαγράφει την απόλυτη επιτυχία του 18ου Συνέδριου του Κόμματός μας !

4 Responses to Μια σημαντική διάσταση.

 1. Ο/Η Кроткая λέει:

  καλημέρα!
  συγγνώμη για το άσχετο σχόλιο, αλλά το έχεις δει αυτό http://www.tvxs.gr/v5324?

 2. Ο/Η faros λέει:

  Кроткая: Την καλημέρα μου.

  Κατ΄αρχή δεν είναι καθόλου άσχετο σχόλιο !

  Πολύ σχετικό μάλιστα !

  Να σε πληροφορήσω ότι το θέμα «Τζάμπο» τα παλεύει όλο το ΠΑΜΕ και όλο το ΚΚΕ , εννοώ σε όλη την Ελλάδα και στην περιοχή μου, διότι δεν παίζεται μόνο μια υπόθεση απόλυσης εργαζομένου (που μάλιστα πήγαν να τον εξαγοράσουν με 50.000 ευρώ και τους τα πέταξε στα μούτρα), αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται όξυνση της ταξικής πάλης !
  Ήδη άλλες πολυεθνικές επιχειρήσεις βγάλαν ανακοινώσεις συμπαράστασης στο … «τζάμπο» … καταλαβαίνεις τι γίνεται…

  Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται εδώ και ένα μήνα η «αστυνομία τους» είναι άλλο ένα γεγονός της όξυνσης της ταξικής πάλης στην Ελλάδα, εν όψει μάλιστα και της λήψης και άλλων αντεργατικών μέτρω λόγω της κρίσης του καπιταλισμού.

  Εν πάσει περιπτώσει, φχαριστώ για το λινκ.

 3. Ο/Η Кроткая λέει:

  απλά είναι γελοίος ο τρόπος που χρησιμοποιποιούν τηνα στυνομία, ξεφτιλίζονται εντελώς! ούτε καν στοιχειώδη σοβαρότητα πλέον!

 4. Ο/Η faros λέει:

  Кроткая: Κατά τη γνώμη μου (και όχι μόνο τη δική μου) η αστυνομία απλά υπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα.

  Και επειδή στο σύστημα αυτό υπάρχουν και ανταγωνισμοί και πολλές φορές χτυπήματα κάτω απ΄το τραπέζι, χρησιμοποιούν την αστυνομία «τους», κατά πως τους βολεύει … αν τους βολέψει κάποια χρονική στιγμή να την εξεφτελίσουν θα το κάνουν … δες παλαιότερα που τους βάζαν να βάζουν ζάχαρη στα τρακτέρ ή να τους ξεφουσκώνουν τα λάστιχα … πόση γελειότητα τότε … άσε το σήμερα, οι επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα εκεί ακριβώς στοχεύουν στην κατασυκοφάντησή της και τον εξευτελισμό της.
  Ξέρεις γιατί όλα αυτά ;;;
  Να σου πω μια γνώμη ;;; (και κράτησέ την , μην την πετάς )

  Ο βασικό στόχος είναι να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την εξ ολοκλήρου ιδιωτική αστυνομία – και με το νόμο !
  (οι συνοριοφύλακες, η δημοτική αστυνομία, η αστυνομία υψηλών προσώπων δεν είναι τίποτα άλλο από τον προπομπό).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: