Η δική μας σκοπιά

Εμείς, οι Έλληνες κομμουνιστές, τα γεγονότα που οδήγησαν στην (προσωρινή) νίκη της αντεπανάστασης, τα βλέπουμε – και ας μας το «επιτρέψουν» αυτό, οι κάθε λογείς αστοί, σοσιαλδημοκράτες, φιλελεύθεροι, οπορτουνιστές και οι «όψιμοι» επαναστάτες – όπως βλέπουν οι απολύτως αισιόδοξοι και οι ρεαλιστές,  το ποτήρι μισογεμάτο !

skopia-12

Και, εξηγούμαι :

1. Τα γεγονότα της περιόδου  ΄89 – ΄91 , εμείς τα αντιλαμβανόμαστε ως τον πρόλογο νέων νικηφόρων αγώνων της Εργατικής Τάξης !

2. Η ολομέτωπη επίθεση στον Σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προσπάθεια, με νύχια και με δόντια, της διατήρησης του καπιταλισμού που καταρρέει !

3. Η Κομμουνιστική Κοσμοθεωρία είναι η μοναδική λύση για τις ανοιχτές πληγές της ανθρωπότητας και αυτό γίνεται αντιληπτό κάθε μέρα και από περισσότερους ανθρώπους !

4. Η δική μας κριτική αποτίμηση του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, γίνεται σύμφωνα με την προσταγή του Ένγκελς για μια επιστημονική αποτίμηση, μακρυά από τις επιδράσεις της αστικής κριτικής !

5. Οφείλουμε και το κάνουμε, να ακολουθήσουμε το δρόμο που μας έδειξε ο Λένιν, να ασκήσουμε τέτοια κριτική, που να μας αποκαλύψει τα «καθήκοντα του μέλλοντος» !

6. Ο τελικός στόχος ο δικός μας, δεν είναι φυσικά η διαιώνιση του εκμεταλλευτικού και απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος – όσα «φτιασίδια» κι αν του γίνουν – αλλά, η αντικατάστασή του με το Σοσιαλιστικό Σύστημα που θα οδηγεί στον Κομμουνισμό !

Και αυτό, φανερώνει ποια είναι η δική μας, η σύγχρονη επαναστατική στρατηγική !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: