Περί Ελαιώνα, ΠΑΟ, κλπ.

Ψάχνοντας για το θέμα στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, βρήκα πάνω από εξακόσια (αριθμός 600) άρθρα σχετικά !

Δεκαετίες τώρα, το ΚΚΕ, ως κόμμα, με παρεμβάσεις του, είτε στη Βουλή, είτε μέσω των ανθρώπων του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, προσπαθεί ένα πράγμα :
Να αποδοθεί στο Λαό το κτήμα Θων, ο Ελαιώνας, να γίνει πράσινο και όχι να τσιμεντοποιηθεί, όπως επιθυμούν διαχρονικά τα δυο κόμματα που κυβερνούν τη Χώρα.

Εδώ, σήμερα, θα παραθέσω δυο μόνο δημοσιεύματα και μέρος της Ανακοίνωσης του Κόμματος για το θέμα όπως έχει φτάσει σήμερα, με τη λεγόμενη διπλή ανάπλαση και το γήπεδο του ΠΑΟ.

____________________________

Ριζοσπάστης, Σάββατο 28 Απρίλη 2001 :
____________________________
ΚΤΗΜΑ  ΘΩΝ

» Να γίνει πράσινο !»

– Την παραπάνω απαίτηση εξέφρασαν κάτοικοι και φορείς των Αμπελοκήπων στην προχτεσινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν

– Ερώτηση για το ίδιο θέμα κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και Αντ. Σκυλλάκος προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

_____________________________
Ριζοσπάστης, 18 Μάρτη 2005 :
_____________________________

«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΘΗΝΑ»

Αντιδρά στην επιχείρηση τσιμεντοποίησης του Ελαιώνα
Δήλωση του Σπύρου Χαλβατζή, επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα», με αφορμή την πρόταση της Δημάρχου Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη για την κατασκευή γηπέδου στην περιοχή :

» Η εμπορευματοποίηση και η τσιμεντοποίηση της δημόσιας και δημοτικής γης των ελεύθερων χώρων είναι επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο «.
» Ο χώρος του Ελαιώνα δεν πρέπει να καταστραφεί. Πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με υψηλό πράσινο για ανάσα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

____________________________

Από Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ

» Η διαμάχη μεταξύ των μεγαλοεπιχειρηματιών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, του δημάρχου Αθήνας και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν σχετίζεται με την ανάπλαση του Ελαιώνα, τη μετατροπή του σε χώρο πράσινου, αναψυχής και άθλησης της νεολαίας και του λαού της Αθήνας.
Έχει σχέση με επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς και πολιτική δημαγωγία «.

» Το ΚΚΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Λεκανοπεδίου να πάρει την υπόθεση του Ελαιώνα στα χέρια του.
Ούτε ένα στρέμμα δεν πρέπει να εκχωρηθεί στους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι ζωτική ανάγκη να γίνει χώρος πρασίνου, δημόσιων αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Κανένα γήπεδο, καμία αθλητική εγκατάσταση δεν πρέπει να ανήκει σε επιχειρηματίες «.

Ενα μόνο σχόλιο δικό μου :

– Και ενώ βλέπουμε ένας χαμός να γίνεται με το γήπεδο του ΠΑΟ (ξέρετε, παναθηναϊκός είμαι και γω, όμως δεν θέλω η ομάδα μου να πάρει ούτε σπιθαμή εδάφους που μπορεί να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου για ένα σωρό κόσμο) και τον Ελαιώνα, από την άλλη «παίζει» στα κανάλια συνάντηση με όλο χαμόγελα και … αγκαλίτσες των επιχειρηματιών του ΠΑΟ με πολιτικά πρόσωπα της … «αριστεράς» !!!

Εντάξει κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλύψατε μόλις τώρα τον Ελαιώνα, είναι ανάγκη να τρέχετε πίσω από τους παράγοντες του ΠΑΟ ;;;

Δεν ξέρατε, … δεν ρωτάγατε ;;;

44 Responses to Περί Ελαιώνα, ΠΑΟ, κλπ.

 1. Ο/Η Rizobreaker λέει:

  Σ/φε συμφωνώ απολύτως κι εγώ. Όσον αφορά αυτούς που λένε ότι επειδή ο Κόκκαλης πήρε το Καραϊσκάκη παράνομα και άρα και ο ΠΑΟ πρέπει να φτιάξει με όμοιους τρόπους γήπεδο στο Βοτανικό, τι να τους πούμε… Ένα περαστικά αρκεί… Να φτιαχτεί στο Βοτανικό χώρος πρασίνου και άθλησης για όλο το λαό ΚΑΙ γήπεδο, στο οποίο θα αγωνίζεται ο Παναθηναϊκός, αλλά δε θα ανήκει στην ΠΑΕ! Απλά πράγματα… Αυτοί που λένε ναι μεν αλλά (κάτι αριστεροί που υφαρπάζουν ψήφους) ας πάνε να πνιγούν…

 2. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Κανείς δεν είπε ότι δε μιλάτε…από ανακοινώσεις άλλο τίποτε….στη πράξη όμως τίποτε-τίποτε….

 3. Ο/Η faros λέει:

  Rizobreaker: Έτσι ακριβώς και τα λέει αυτά ένας παναθηναϊκάκιας από … κούνια !

 4. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Δεν ξέρω που ζεις αγαπητέ, όμως αν πήγαινες μια βόλτα σήμερα (και όχι μόνο σήμερα) στο τζάμπο της γειτονιάς σου, και άνοιγες τα μάτια σου θα έβλεπες τους αγώνες του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ !

  Αν και δεν νομίζω ειδικά εσύ ότι θα ανοίξεις ποτέ τα μάτια σου !!!

  Όχι γιατί δεν μπορείς, αλλά γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ !!!

 5. Ο/Η rocean λέει:

  Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φτιαχτεί ακόμη ένα γιγαντιαίο γήπεδο. Το ΟΑΚΑ στραβά τους κάθετε? Τόσα χρόνια εκεί δεν παίζανε?

  Η ουσία είναι να φτιαχτούν αθλητικοί χώροι που να μπορεί να πηγαίνει ο οποιοσδήποτε να αθληθεί δωρεάν. Όχι να φτιάχνονται γήπεδα για να πηγαίνει ο κόσμος να πηθικίζει στις κερκίδες.

  Φυσικά αν αυτό που θέλει το κράτος είναι ένας αθλητισμός-εμπόρευμα, θα φτιάχνει τεράστιες αρένες για το πόπολο, για να πλουτίζουν οι ΠΑΕ…

 6. Ο/Η faros λέει:

  rocean: Σωστός !

  Αθλητικοί χώροι για όλους … σε μιαν άλλη κοινωνία, σ΄αυτήν την καπιταλιστική που ζούμε ο αθλητισμός έχει γίνει εμπόριο, δυστυχώς !

 7. Ο/Η Καναλιώτης λέει:

  Φάρε, άργησες.

  Άργησες πολύ.

 8. Ο/Η faros λέει:

  Καναλιώτης: Είχαμε … ραντεβού και το … ξέχασα ;;;;;;;;; 😆 😛

 9. Ο/Η Καναλιώτης λέει:

  Με μένα;;; Όχι βέβαια.

  Με την ιστορία του Βοτανικού, ίσως, να είχες αν δεν ήσουν και ΤΟΟΟΟΟΣΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ.

  (Καλό παιδί δεν σε είπε ο Κακλαμάνης;)

 10. Ο/Η faros λέει:

  Καναλιώτης: Δεν άκουσα εμένα να λέει «καλό παιδί» ο Κακλαμάνης, έξυπνε …
  Δεν γνωριζόμαστε, ούτε πρόκειται ποτέ να γνωριστούμε, ούτε φυσικά και με τον ΠΑΟ (είπαμε είμαι και παναθηναϊκάκιας από κούνια) όπως τρέχουν να «τα βρουν» οι δικοί σου …
  Εντάξει ;;;

  Φυσικά, μου κάνει εντύπωση, που εγκαλείς εμένα για τον Βοτανικό, πιθανότατα ζεις σε άλλον … πλανήτη !!!

 11. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  καλά αφού εμείς είμαστε τα καλά παιδιά,εσείς τρέξτε για ραντεβουδάκια με τους πολυμετοχικούς να σας χαιδέψουν το κεφάλι….επαναστάτες των καναλιών

 12. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  Το θέμα του «Ελαιώνα» και της «Διπλής Ανάπλασης» όχι μόνο δεν είναι των τελευταίων μηνών (μήπως επειδή ο ΣΥΝ το ανακάλυψε τους τελευταίους μήνες, νομίζουν πως έτσι είναι;), αλλά κρατά εδώ και 3,5 χρόνια. Στις 15/11/2005 υπάρχει η πρώτη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας (με τις ψήφους τριών παρατάξεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και της παράταξης του Γ. Δημαρά), επί δημαρχίας Ντ. Μπακογιάννη, όπου αποφασίζεται η «Διπλή Ανάπλαση». Η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» – που στηρίζεται και από το ΚΚΕ – καταψηφίζει.

  Στις 29 Νοέμβρη του 2005 – μόλις 15 μέρες μετά την πρώτη απόφαση – κατατίθεται στη Βουλή Ερώτηση του ΚΚΕ, που υπογράφεται από τρεις βουλευτές και ανάμεσα στα άλλα τονίζεται ότι «στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να εξυπηρετηθούν πλήρως οι απαιτήσεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την παραχώρηση μεγάλης έκτασης, για την κατασκευή και εκμετάλλευση νέου γηπέδου».

  χωρίς ναι μεν αλλά..το κακό το εμπορικό το κέντρο αλλά το καλό το γήπεδο (μην γίνει και καμιά στραβή και χάσουμε ψήφους από τους παναθηναικούς)…

 13. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  τα ίδια έλεγε το Κόμμα και για το σκάνδαλο με το καραισκάκη ,την ώρα που μερικοί μερικοί τρέχαν να φωτογραφηθούν στα εγκαίνια (ονόματα δεν λέμε)

 14. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: … «επαναστάτες των … καναλιών » … 😆 😆 😆 … πολύ ωραίο, έγραψες !

 15. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Αυτά που περιγράφεις, είναι ένας κόκκος άμμου μπροστά στο σύνολο των παρεμβάσεων του ΚΚΕ, για θέματα πρασίνου και καλυτέρευσης της ζωής των ελλήνων εργαζομένων, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

 16. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Όχι, να πούμε ονόματα και να δείξουμε και φωτογραφίες άμα λάχει, γιατί η υπομονή έχει και όρια με τους συριζαίους !

 17. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  1. Φάρε εγω σου μιλάω για το Βοτανικό και συ μου απαντάς με το Τζάμπο (έτσι για να μη λες ότι εγώ πάω αλλού τη κουβέντα)για το οποίο ορθώς κάνετε τέτοιες κινητοποιήσεις….
  2. Έχω εκφράσει και ανοιχτά τη διαφωνία μου με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατασκευή γηπέδου (μπορείς να δεις την ιστοσελίδα μου)….αυτό όμως δεν αθωώνει εσάς που δεν κάνατε τίποτε μα τίποτε πέρα από λόγια…Που είναι οι ανάλογες με το Τζάμπο δραστηριότητες του ΠΑΜΕ και του κόμματός σας για το Βοτανικό για το πάρκο στην πατησίων;;
  Με τα ίδια μου τα αυτιά άκουσα τον Κακλαμάνη να λεει ότι «και το ΚΚΕ διαφωνεί αλλά δεν εμποδίζει τα έργα…» ακούς δεν εμποδίζει….
  3. Εγώ είδα μήνες τώρα ο Κακλαμάνης, Ο επίσημος Παναθηναϊκός, ο Αδωνις Γεωργιάδης ολόκληρος συρφετός και οι οπαδοί του ΠΑΟ να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ή κάνω λάθος;;Ο Καναλιώτης έχει δίκιο αργήσατε….αργήσατε και τώρα που μιλάτε μιλάτε για να βγάλετε πάλι χολή για τον ένα και μοναδικό εχθρό σας το ΣΥΡΙΖΑ….
  4. Ποια είναι η θέση του κόμματός σας για τους ελεύθερους χώρους;; Αποτυπώνεται καθαρά στο άρθρο του Γόντικα την προηγούμενη Κυριακή….κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και λεει: Να κυνηγάει τα συμπτώματα της καπιταλιστικής κρίσης και βαρβαρότητας και κάθε φορά περιστασιακά και τίποτα παραπάνω. Το πρόβλημα, για παράδειγμα, της προστασίας των ελεύθερων χώρων, ή της δημιουργίας ελεύθερων χώρων δεν πρόκειται να λυθεί όσο η γη είναι εμπόρευμα. »

  Αυτή είναι η αντίληψή σας ΄στο ζήτημα των ελεύθερων χώρων…»περιστασιακά ζητήματα»

 18. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Δεν διάβασες προφανώς το άθρο μου. Δυστυχώς έτσι κάνεις πάντα !

  Δεν σου φταίω εγώ, που είσαι … «κολλημένος», δεν πειράζει, θα σου περάσει … 😆

 19. Ο/Η Danai λέει:

  φάρε
  δεν λέτε τίποτε
  γιατί δεν σας αφήνει η Λιάνα
  Πως θα έχει τα μούτρα να κατέβει υποψήφια δήμαρχος στην Αθήνα με κόντρα ενάντια στο γήπεδο….
  Για ρώτησέ την συμφωνεί με την θέση του κόμματός;;; σας;;;

  είσαι και άσχετος σχετικά με τον ελαιώνα…
  όπως και με άλλα πολλά απ ότι βλέπω

  κόψε με σε παρακαλώ
  αλλά εγώ θα στα χώνω να με βλέπεις στον ύπνο σου

 20. Ο/Η faros λέει:

  Danai: Δυστυχώς φαίνεται ότι έχεις πάρει διαζύγιο με την αλήθεια … (μόνο ;;; )

  Εμείς, είμαστε το μόνο Κόμμα που είμαστε ριζικά αντίθετοι στο να δωθεί ο Ελαιώνας και ο κάθε ελαιώνας σε ιδιωτικά συμφέροντα και μεγαλοεπιχειρηματίες για να κάνουν γήπεδο ή άλλα τέτοια έργα …
  Αλλοι τρέχουν και κάνουν … αγκαλίτσες με τον Βαρδινογιάννη κλπ. , το κατάλαβες ;;; Μπαααα, δεν νομίζω !

  Δεν σε κόβω επίτηδες να βλέπουν όλοι, ιδίως κάποιοι σαν τον αστυάνακτα και τον Καναλιώτη, τι «κουμάσια» έχουν στο κόμμα τους !!!

  υ.γ. και σιγά ρε μεγάλη γκόμενα, που θα σε βλέπω και στον … ύπνο μου, σιγά τα λάχανα !!! 😆

 21. Ο/Η θωμας λιναρδης λέει:

  ρε αγωνισταρά για πες μου..όταν ο Δήμαρχος Αθήνας καλούσε τον λαό του ΠΑΟ ( ΜΗ ΧΕΣΩ)σε διαδήλωση στοχοποιώντας τον ΣΥΡΙΖ.Α και τους 131 τι ακριβώς έγραψε ο Ριζοσπάστης;Δεν εγραψε τίποτα; Έλα δεν το πιστέυω…Ποιόν έκοψε από την εκδήλωση για τα 100 χρόνια η διοίκηση; Τον Τσίπρα ή την Κανέλη;Π΄ρώτο τραπέζι πίστα ήταν η βασιλοδεξιοχριστιανοκομμουνίστρια…Μάλλον δεν το είδες..Άντε βρε μετα τα συγχαρίκια του ΛΑΟΣ παίρνετε και τα μπράβο του Κακλαμάνη… Και σε ανώτερα …

 22. Ο/Η αστυάνακτας λέει:

  Καίει ο Ελαιώνας καίει…όσες αναρτήσεις και να κάνεις Φάρε…..απλά έρχεστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι…δυστυχώς γιατί περίσσότερο με τις δικές σας θέσεις συμφωνώ…αλλά εσείς μείνατε μόνο στα λόγια….λόγια…λόγια….

 23. Ο/Η faros λέει:

  θωμας λιναρδης: Για πες μου όλοι εκεί στον σύριζα τέτοιο … γλυκό στοματάκι έχετε ;;;

  Ωραία ανατροφή έχετε όλοι σας , μπράβο !!!

 24. Ο/Η faros λέει:

  αστυάνακτας: Πάρε μια … ασπιρίνι , να σου … περάσει, μην φοβάσαι δεν είναι … τίποτα !!!

 25. Ο/Η ΤΙΜΟΣ λέει:

  ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ {ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ ]ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΣΑΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΑΤΗΣ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΑΖΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ . ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΚΤΑΡΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ 50 ΚΑΙ ΤΟΥ 60

 26. Ο/Η faros λέει:

  ΤΙΜΟΣ: Είναι η συνέπεια ενός γνήσιου οπορτουνιστικού μορφώματος !

 27. Ο/Η Antonio λέει:

  Φίλε Τίμο
  και γω με τη θέση του ΚΚΕ συντάσσομαι στην περίπτωση του Ελαιώνα.
  Έχω όμως κάποιες απορίες.
  Γιατί αυτή τη θέση την είχε το ΚΚΕ απο …μέσα του;
  Γιατί δεν την προπαγάνδιζε απο πρίν (όπως κάνει τώρα);
  Γιατί περίμενε να περάσει η μπόρα;
  Έπαιξε ρόλο σ’αυτά, ότι η Κανέλλη ήταν (είναι;) έμμισθος υπάλληλος του Βαρδινογιανέϊκου; Δες εδώ για να καταλάβεις τι εννοώ: http://blogoperatispentaras.blogspot.com/2009/01/blog-post_26.html )

  Τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ είχε το αγωνιστικό ήθος να βγεί να παλέψει στο δρόμο την (έστω και λανθασμένη) άποψη του.

 28. Ο/Η faros λέει:

  Antonio: Την καλημέρα μου και καλώς μας ήρθες …

  Να σου απαντήσω εγώ ;;; Επιτρέπεις ;;;

  – Δεν διαβάζεις φίλε μου όλα τα άρθρα μου και με στενοχωρείς ! Πόθεν προκύπτει ότι αυτή τη θέση την έχει τώρα το ΚΚΕ ;;;
  Εκτός από την γενική θέση του που υπάρχει από το 1918, για το συγκεκριμένο θέμα, εδώ και δέκα (αριθμός 10) χρόνια παλεύει το Κόμμα να περιέλθει στο λαό της Αθήνας όλη η περιοχή – αν θες να τα δεις υπάρχουν στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ εξακόσια (600) και πάνω άρθρα !

  Δεν ήξερες, εντάξει, δεν … ρώταγες ;;;

  Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να μην εκτίθεσαι !!!

  – Που το είδες, αγαπητέ, το αγωνιστικό ήθος του ΣΥΡΙΖΑ ;;;
  1. Στις συναντήσεις και τις … αγκαλίτσες του Τσίπρα με τον Βαρδινογιάννη ;;;
  2. Στο ότι με τα μπούνια είναι υπέρ του να δωθεί τμήμα του Ελαιώνα στον ΠΑΟ ;;;
  3. Στα ήξεις αφίξεις του, μια ζωή, ακόμα και στη σημερινή περίπτωση ;;;

  υ.γ. Είσαι πολύ εμπαθής και γεμάτος … πράσινη χολή για την Κανέλη και το δείχνεις !!!
  Από και ως που έμμισθος υπάλληλος του Βαρδινογιαννέικου ;;;
  Με το να αναμασάς χυδαίες ψευτιές, νομίζεις ότι κάνεις καλό στο κόμμα σου (θεός να το κάνει κόμμα);;; !!!

  Έχετε, δυστυχώς, περάσει και τον Γκαίμπελς, τι να πει κανείς …

 29. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  χθές είχε δημ.συμβούλιο στας αθήναςγια το θέμα των δέντρων και του πάρκιγκ…στα αστικά μμε ακούσαμε τις απόψεις του ομέρ πριόνη (εξαιρετικό χιούμορ),του πατώ σε δυό βάρκες τσίπρα,δείξαμε και τις «απωθήσεις» (κατα αντώναρο)έξω από το δημαρχείο και ώς δια μαγείας η άποψη της δημ.παράταξης του ΚΚΕ απλά δεν υπήρχε…φυσικά δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταια φορά..απλά το γεγονός αυτό απαντάει στην απορία του antonio γιατί δεν υπάρχει η θέση του ΚΚΕ για το θέμα του ελαιώνα (και όχι μόνο)…

 30. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Είναι πασιφανής πλέον η «δουλειά» που «ανέλαβαν εργολαβικά» τα κανάλια μας …

  Ξέρουν τι κάνουν …

 31. Ο/Η Antonio λέει:

  Αγαπητέ Φάρε, δεν έχω καμία αντίρρηση να μου απαντήσεις και εσύ.
  Αρκεί να πρόκειται πραγματικά περί απαντήσεων στις απορίες μου.
  Φυσικά και γνωρίζω (και συμφωνώ) με τη θέση του ΚΚΕ. ‘Οχι μόνο απο το ’18 αλλά ίσως και …πρίν απο την επανάσταση των προλαιταρίων.
  Εγω όμως κάτι άλλο ρώτησα. Διάβασε καλλίτερα το σχόλιο μου και θα το καταλάβεις.

  Υ.Γ Ελπίζω να γνωρίζεις οτι η Κανέλλη υπήρξε (ίσως είναι ακόμη;) υπεύθυνη τύπου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός των αδελφών Βαρδινογιάννη. Μία εξαιρετικά αμειβόμενη θέση.
  Καμμία «πράσινη χολή» λοιπόν. Κοινή λογική.
  Ευχαριστώ

 32. Ο/Η faros λέει:

  Antonio: Είμαι σίγουρος ότι στις έλυσα τις απορίες σου. Αν βέβαια ήθελες πραγματικάνα στις λύσω …

  ΑΚΡΙΒΩΣ σ΄αυτά που ρώτησες απάντησα, προφανώς δεν σου άρεσαν οι απαντήσεις, τι να κάνουμε, αυτές έχουμε !

  Μήπως όταν κάποιος πιάνει μια δουλειά, θα πρέπει να ρωτάει ανθρώπους σαν εσένα ;;;

  Μήπως όταν η Κανέλλη ήταν εκεί (για να το λες, κάτι θα ξέρεις, ίσως ήσουν και συ εκεί, εγώ είμαι μακρυά από το κέντρο, οπότε … ), ήταν βουλευτής του ΚΚΕ και δεν το ξέρω ;;;

  Μήπως, λέω, μήπως, θεωρείς κάποιες δουλειές καλές και κάποιες όχι ;;;

  Μήπως, για να καταλάβω το πνεύμα σου – ίσως είμαι εγώ λάθος – μπορείς να μου πεις ΕΣΥ τι δουλειά κάνεις ;;;

  Εγώ σ΄ευχαριστώ που σχολιάζεις στο μπλογκ μου και περιμένω τις δικές σου απαντήσεις (α, κι αν θέλεις, πες μου συγκεκριμένα ποια απάντηση σε ποια ερώτηση δεν σε ικανοποίησε) !

 33. Ο/Η ΤΙΜΟΣ λέει:

  φιλε antonio το ΚΚΕ εχει την θεση αυτη και χαιρομαι που την αποδεχεσαι, απο την στιγμη που αποφασιστηκε αυτη η δωρεα προς τον ΠΑΟ ,να σου θυμησω οτι το θεμα αυτο στις δυνατοτητες που εχει το εχει θεσει στους θεμικους φορεις οπως ΤΑ-ΝΑ-κοινοβουλιο κοινητοποιησε τις δυναμεις του σε διαμαρτυρειες κατηγγειλε την δωρεα και ζητησε να παραχωρηθει στον λαο με μορφη κοινωφελη κτλ Δεν εκρυψε τιποτε αντιθετα δεχθηκε και δεχεται επιθεσεις για αυτη την σταση απο μεσα ενημερωσης απο παραγοντες, πολιτικους και ολλα τα κομματα της βουλης .Πραγματικα κουραστηκα να διαβαζω αυτα τα χρονια αρθρα στον ριζοσπαστη για ατο το θεμα ,αν θελεις εχω την διαθεση να σου τα στειλω.Με παρεπεμψες σε μια σελιδα της οποιας ο ιδιοκτητης ειταν παλιο μελος του ΚΚΕ και περασε στον συν στην διασπαση και μετα καλυπτει τον συν της Χιου με τα μεσα ενημερωσης που διαθετει δηλ ραδιο ΤV εφημεριδες περιοδικα κτλ μπερλουσκονι της Χιου δηλαδη (ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ) το αρθρο αυτο δεν λεει κατι που να αποδυκνειει τα γραφομενα σου ειναι μια λασπολογια στην κανελη τιποτε αλλο.Πουθενα δεν φεναιται οτι το ΚΚΕ κανει πισω λογω της κανελη για το οτι η συνεργαζομενη ειναι ΠΑΟ κατα τα αλλα δημοσιογραφος και μαλιστα αριστη .Φιλε τις εφημεριδες και τα ΜΜΕ γενικα οι Λαμπρακιδες οι Βαρδινογιννηδες Ο πομπολας κτλ τα εχουν. Που θα επρεπε να δουλεψουν οι δημοσιογραφοι ?αυτο σημαινει οτι ταυτιζονται ολλοι με τα συμφεροντα των αφεντικων τα οποια με καθε τροπο προωθουν ?οχι οτι δεν υπαρχουν και αυτοι.Αλλα γιατι αυτο το μισος του συν και των αλλων πχ του ΠΑΣΟΚ με την κανελλη?πραγματικα με προβληματιζει αν και γνωριζω τον λογο εγω την εκτιμω διοτι επελεξε αν και αργα την πολιτικη του ΚΚΕ σαφεστατα κατα των προσωπικων συμφεροντων της την εκτιμω γιατι ειναι μαχομενη με οπλα την γνωση και την δυναμη την εκτιμουσα γιατι ειναι αριστη στην δουλεια της την εκτιμω γιατι ειναι ειληκρινης και εντιμη Οσο για το ΚΚΕ και αν αυτο δεν το παλεψε οσο λες ελα να το παλεψουμε μαζι για να μην αναγκαζεσαι να απολογεισαι για τις ημιτασιον θεσεις του συν

 34. Ο/Η faros λέει:

  ΤΙΜΟΣ: Αγαπητέ Φίλε ΤΙΜΟΣ, δίνεις μια πολύ εμπεριστατωμένη απάντηση. Θέλω μόνο να πω κάτι για την Κανέλλη.

  Αυτή η χρόνια εμπάθεια και το εκδηλούμενο μίσος των συριζαίων εναντίον της, δείχνει πόσο ορθή ήταν η απόφαση του ΚΚΕ να την συμπεριλάβει πρώτα στα ψηφοδέλτιά του για την ευρωβουλή και κατόπιν για το ελληνικό κοινοβούλιο.

 35. Ο/Η Antonio λέει:

  Καλέ μου Φάρε, δεν ξέρω ποιόν ενδιαφέρει και γιατί, η δουλειά που κάνω. Αλλά αφού θέλεις θα στο πώ. Έχω τελειώσει το Πανεπιστήμιο και παρ΄όλα αυτα εργάζομαι (όποτε με παίρνουν) σαν συμβασιούχος οδηγός απορριμματοφόρου σε δήμο της Αττικής. Εχω την ίδια περίπου ηλικία με την Κανέλλη. Το γιατί η «επαγγελματική» μου σταδιοδρομία είναι αυτή που είναι σε αφήνω να το μαντέψεις.
  Η διαφορά μου με την Λιάνα λοιπόν είναι η εξής:
  Εγω για να προσληφθώ για ένα οκτάμηνο στον Δήμο δεν χρειάζεται να είμαι και της απολύτου εμπιστοσύνης του Δημάρχου.
  Σε αντίθεση με την Κανέλλη που για να δουλέψει ως υπεύθυνη τύπου και δημοσίων σχέσεων σε εταιρία των Βαρδινογιαναίων, πρέπει να είναι της ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ τους! Το καταλαβαίνεις ελπίζω.
  Καμιά δουλειά λοιπόν δεν είναι ντροπή αρκεί τα ανταλλάγματα που δίνεις να μην σε κάνουν να ντρέπεσαι.

  Στόν φίλο ΤΙΜΟ τώρα:

  Αγαπητέ φίλε, το μπλόγκ που σε παρέπεμψα ανήκει σε κάποιον καλό φίλο και συμφοιτητή απο τα παλιά. Είναι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για τόν τόπο του (ελπίζω να με συγχωρήσει που αποκαλύπτω κάποια στοιχεία του)και δεν είχε ποτέ καμία σχέση με το ΚΚΕ, όπως και δεν έχει υπάρξει ποτέ του ιδιοκτήτης ούτε σχολικού ΜΜΕ.
  Πράγματι υπάρχει κάποιος στο νησί με τα χαρακτηριστικά που δίνεις (πρώην ΚΚΕ, ιδιοκτήτης ΜΜΕ κ.τ.λ) ο οποίος όμως ποτέ δεν υπήρξε φίλος ή μέλος του ΣΥΝ (όπως εξ άλλου και εγώ). Και κυρίως καμία σχέση δεν έχει με το συγκεκριμένο μπλόγκ.
  Άλλη φορά να ελέγχεις καλύτερα τις πληροφορίες σου. Δεν είναι σωστό να διαβάλεις κάποιον άνθρωπο ο οποίος δεν μπορεί να σου απαντήσει.

 36. Ο/Η faros λέει:

  Antonio: Κανέναν … απλά προσπαθώ να σου πω, όπως τελικά κάνεις και συ, ότι πρώτον καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή και δεύτερο κάνει κανείς ό,τι δουλειά του προκύπτει για να ζήσει …

  Μην το λες, για αυτό και δεν βρίσκεις ανάλογη δουλειά, γιατί πρέπει να είσαι της εμπιστοσύνης τους …
  Σπίτι μου έχω δυο ανέργους και ξέρω …

  Ότι έχεις συγκεκριμένο πρόβλημα με την Κανέλλη, το καταλαβαίνω, να είσαι σίγουρος !
  Σίγουρα, δεν είναι … ζήλεια, έτσι δεν είναι ;;;

  Για αυτά που λες για τον ΤΙΜΟ, ξέρεις, εσύ φταις, που κάνεις ξένα λινκς σε ένα μπλογκ (το δικό μου) και αναγκάζεις τους σχολιαστές να σου απαντήσουν …
  Νομίζω ότι σωστό θα ήταν να αναφέρεσαι σε δικές σου εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις, ώστε να παίρνεις και τις κατάλληλες (με την σωστή έννοια) απαντήσεις.

 37. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  ρε antonio ,ελπίζω να δουλεύεις αυτήν την εποχή για να κάνεις ένα ντου στον ομερ πριόνι με το απορριματοφόρο μπας και αφήσει κανα δέντρο ήσυχο…αν και θα σε κατηγορήσει για βαλτό από τα δέντρα

 38. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Πράγματι, τα … δέντρα φταίνε … που είναι πράσινα !!!

  Ομερ Πριόνης !!! Πολύ καλό 😆

 39. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  δεν είναι δικό …..είναι από τις διαμαρτυρίες στην αθήνα και είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

 40. Ο/Η faros λέει:

  γιάννης μ: Και … Χασάν … Καταστρόφης !!! 😆

 41. Ο/Η ΤΙΜΟΣ λέει:

  φιλε antonio το μπλογκ που με παρεπεμψες πραγματικα δεν γνωριζω τον ιδιοκτητη αλλα το ραδιο αλαθεια η TV αληθεια η εφημεριδα αληθεια κτπ που διαφημιζονται σε αυτο ειναι του Γιαννη δεν θα αναφερω το επιθετο ο οποιος ειναι απο παλια γνωστος και γνωριζω καλα και την πολιτικη αλλα και την επιχειρηματικη του πορεια.Τυχαινει να ειμαι σε γειτονικο νησι και στα χρονια που ζω εδω εχω λογου της πολιτικης μου δρασης αλλα και της πολιτικης ιδιοτητας αρκετες επαφες στην περιφερεια αυτη.Το μπλογκ αυτο στηριζει την αρθογραφια του κυριως σε αυτα τα ΜΜΕ και βεβαια με εντελως ακραιο τροπο με λασπολογια με προσβολες και με χυδαιοτητα επιτειθεται στο ΚΚΕ και σε στελεχη του κομματος .Αυτο φιλε antonio δεν λεγεται αριστερη σταση ουτε ενημερωση διοτι δεν εχει στοιχειωδη ηθικη ,συστατικο απαραιτητο και καθοριστικο για την αριστερα την ιδεολογια της αλλα και την πολιτικη της πρακτικη.Στον στοχο του να χτυπησει το ΚΚΕ ,και εκει αναλωνεταιη αρθογραφια της σελιδας εχει χασει καθε μετρο και πολιτικη εντιμοτητα .Πραγματικα λυπαμαι για την σελιδα μου εδωσε την εικονα της προπαγανδας του 50 απο το παρακρατος της εποχης εκεινης

 42. Ο/Η faros λέει:

  ΤΙΜΟΣ: Δυστυχώς, είμαστε στην εποχή, που οι κάθε λογής συκοφάντες και ψευδολόγοι, βγάζουν το … «ψωμί» τους με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις …

  Δες π.χ. δηλώσεις Μπαλάφα (για το Γκουαντάναμο), καθώς και ενός κυρίου Βουκελάτου (για τους αγρότες) … δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις …

  Δυστυχώς … εκεί φτάσανε κάποιοι που θέλουν να αυτοαποκαλούνται και … «αριστεροί» !!!

 43. Ο/Η ΤΙΜΟΣ λέει:

  φιλε fare την τακτικη αυτη που χρησιμοποιει ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι παλια αντιγραφη απο κομματα της αστικης ταξης διστυχως ο νεωτερη πολιτικη μας ιστορια εχει χιλιαδες παραδειγματα .Ειναι τακτικη Γεωργαλα ,πες πες κατι θα μεινει.Ειναι αδυναμια να τεκμηριωσει πολιτικα και επιστημονικα την θεση του ,στην αδυναμια αυτη επιστρατευει την υβρη την λασπη την παραπληροφορηση.Στοχευουν μελη στελεχη με τροπο που και οι κατινες (δεν εχω τιποτε με το ονομα)θα ζηλευαν .λυπαμε οτι μια δυναμη οπως ο ΣΥΡΙΖΑ αντι να παραγει αριστερη πολιτικη και συνηδειση οπως ισχυριζεται,παραγει λασπη και δυσοσμια αυτη την εποχη.Μαλλον εχει ταυτηστει απολυτα με τις τακτικες του συστηματος και με την λογικη του στοχευοντας και την διαχειρηση του

 44. Ο/Η faros λέει:

  ΤΙΜΟΣ: Που τον θυμήθηκες τον … Γεωργαλά ;;; Έχεις απόλυτο δίκιο, το έχω πει και γω αυτό !

  Δεν πειράζει ο λαός δεν ξεχνά, ανασυντάσσετα νικά !
  Θα το καταλάβουν πολύ σύντομα αυτό οι συριζαίοι.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: