Κομβικό ζήτημα

Αναπτύσσοντας κανείς τη μαρξιστική λενινιστική θεωρία, με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση της τελευταίας περιόδου, δεν μπορεί παρά να θεωρήσει το ζήτημα αυτό ως κομβικό, ως ζήτημα κλειδί, για την κατανόηση των εξελίξεων.

Η σωστή επιστημονική ανάλυση της οικονομικής κρίσης και η αντιμετώπισή της ως κρίση της καπιταλιστικής οικονομίας, που αφορά και ακουμπά στο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα, θα βοηθήσει να ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι στην ταξική ερμηνεία των φαινομένων, αλλά και στην χάραξη του δρόμου που πρέπει να περπατηθεί για την αναγκαία επαναστατική διέξοδο.

Έτσι, είμαστε καθημερινά μάρτυρες, μιας οξύτατης πολιτικής και ιδεολογικής αντιπαράθεσης, με θέμα την οικονομική καπιταλιστική κρίση, όχι μόνο με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις και τα επιστημονικά τους επιτελεία, αλλά και με τις διάφορες εκφάνσεις του οπορτουνισμού.
Αυτές οι τελευταίες, με κυρίαρχο το ρόλο του κόμματος της λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» – στο οποίο πρωταγωνιστής είναι και ο εγχώριος ΣΥΡΙΖΑ – , πασχίζουν με κάθε τρόπο να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του συστήματος, του συστήματος που την εξέθρεψε.
Το ΚΕΑ (ΣΥΡΙΖΑ) λοιπόν, στην ουσία αποτελεί μια δηλητηριώδη εκδοχή της αστικής πολιτικής οικονομίας και ιδεολογίας, μια εκδοχή που προσπαθεί να καλλιεργήσει συγχύσεις στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, να συσκοτίσει την πραγματικότητα, να εγκλωβίσει και να ξεγελάσει τους εργαζόμενους  και να στρώσει το δρόμο για μια ακόμα εκδοχή διαχείρισης του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής.
Να διακόψει κάθε προσπάθεια, κάθε προοπτική και ελπίδα αναζωογώνησης της επαναστατικής ταξικής διεξόδου, που θα φέρει την απελευθέρωση του προλεταριάτου από τα δεσμά του, που θα ανοίξει το δρόμο για τον Σοσιαλισμό.

Εμείς, το λέμε ξεκάθαρα :
Η καπιταλιστική οικονομική κρίση, σπρώχνει στην οριστική επίλυση της βασικής αντίθεσης του καπιταλισμού, απαιτεί την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, προκειμένου να αντιστοιχηθεί ο κοινωνικός χαραχτήρας της παραγωγής με την κοινωνική ιδιοποίηση των αποτελεσμάτων της, με μοχλό τη σχεδιοποιημένη οικονομία.

Εμείς, το λέμε ακόμα πιο ξεκάθαρα :
Έφτασε η ώρα να οδηγηθούμε στη Λαϊκή Οικονομία, μέσω της Λαϊκής Εξουσίας !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: