Ευρωεκλογές και η στρατηγική του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ενωση, προβάλλει άλλη επιλογή για τον ελληνικό λαό, καθώς και για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς,  στους καθημερινούς αγώνες και στις ευρωεκλογές.
Την επιλογή :
Αντίσταση – Ανυπακοή – Αντεπίθεση !
Σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Εκτιμούμε, ότι ο ελληνικός λαός, καθώς και οι άλλοι λαοί, μπορούν να καταφέρουν ένα μεγάλο και ιστορικό χτύπημα στα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του ευρωσυμβιβασμού.
Είναι πολύ σημαντικό την αμέσως επόμενη μέρα των ευρωεκλογών, η ΕΕ και οι αστικές κυβερνήσεις (κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές) να μετράνε καθοριστικές απώλειες !
Να δεχτεί μεγάλο πλήγμα η πολιτική τους !
Και αυτό το πλήγμα, μπορεί να δοθεί μόνο με την υπερψήφιση των Κομμουνιστικών Κομμάτων και των συμμάχων τους που αντιπαλεύουν την ΕΕ και τις μονομερείς σε βάρος των εργαζομένων επιλογές της.

Το ΚΚΕ, στέκεται καθαρά και ξάστερα μπροστά στον ελληνικό λαό και του δείχνει ότι υπάρχουν δύο δρόμοι εξέλιξης της κοινωνίας μας.
– Ο ένας είναι ο δρόμος του κεφαλαίου, αυτός που συμφέρει την πλουτοκρατία, αυτός που στηρίζεται στα μονοπώλια, ο δρόμος της προσαρμογής στις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ !
– Ο άλλος είναι ο δρόμος της συγκρότησης μιας πλατιάς συμμαχίας της Εργατικής Τάξης με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου που στόχο έχουν την Λαϊκή Εξουσία και την Λαϊκή Οικονομία.

Για το ΚΚΕ, δεν υπάρχει άλλη εφικτή και ρεαλιστική εναλλακτική λύση παρά μόνο μια Ελλάδα με Λαϊκή Οικονομία που θα την εφαρμόζει μια Λαϊκή Εξουσία, σε μια Ευρώπη της ειρήνης, της φιλίας, του σοσιαλισμού.

Πορευόμενο σ΄αυτόν τον δρόμο, το ΚΚΕ, δραστηριοποιεί και κινητοποιεί κάθε μέρα τις δυνάμεις του μέσα στο μαζικό κίνημα, στο Εθνικό Κοινοβούλιο, στο Ευρωκοινοβούλιο, παντού όπου χτυπάει η καρδιά της Εργατικής Τάξης και των συμμάχων της, ασταμάτητα, για να κερδίζονται και καθημερινές νίκες, άμεσες καταχτήσεις, να ανακουφίζονται οι εργαζόμενοι έστω και προσωρινά.
Παράλληλα, θεωρούμε απόλυτα ρεαλιστική την πρότασή μας και την προβάλλουμε, για κοινωνικοποίηση των βασικών και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, για τον παραγωγικό συνεταιρισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρών επιχειρήσεων σε κλάδους που η συγκέντρωση είναι μικρή, την ένταξη όλων σε έναν κεντρικό σχεδιασμό και διεύθυνση, ταυτόχρονα με τον άμεσο εργατικό έλεγχο στη διεύθυνση της κάθε παραγωγικής μονάδας και υπηρεσίας, σε κάθε όργανο διοίκησης.
Η Λαϊκή Εξουσία μπορεί να προωθεί διακρατικές – εμπορικές συμφωνίες και συναλλαγές, συμφωνίες για αξιοποίηση τεχνογνωσίας, με βάση το αμοιβαίο όφελος και συμφέρον.

Το ΚΚΕ πιστεύει, εμείς πιστεύουμε ότι όταν ένας λαός νικήσει στη χώρα του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη συνολιική ρήξη και την αποδέσμευση από την ΕΕ.
Ετσι θα δημιουργούνται δυνατότητες και προϋποθέσεις για άλλες μορφές οικονομικής συνεργασίας, στη βάση του αμοιβαίου οφέλους και σε αντίθεση με τις επιλογές της ΕΕ.
Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η αποδέσμευση θα είναι προσφορά στη διεθνιστική πάλη των λαών.
Οι εξελίξεις δεν μπορούν να συγχρονιστούν για όλες μαζί τις χώρες, ό ένας λαός δεν πρέπει να περιμένει τον άλλον, αλλά κυρίως να επιδρά με τα αποτελέσματα της πάλης του στον άλλον, να προσθέτει τη δική του συνεισφορά στην αποδυνάμωση και ανατροπή του ιμπεριαλιστικού οικοδομήματος που ονομάζεται ΕΕ, συντονίζοντας επίσης την πάλη τους.
Η αποδέσμευση είναι ενταγμένη στο δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, το δρόμο της ενοποίησης της Ευρώπης προς όφελος των λαών.
Εκτιμούμε ότι ο δρόμος που προβάλλει το ΚΚΕ, είναι ο διεθνιστικός δρόμο των λαών.
Είναι ο δρόμος που θα ακολουθηθεί αργά ή γρήγορα από όλους τους λαούς του κόσμου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: