Τρίτωσε το … κακό !

Μονή Βατοπεδίου, Μονή Τοπλού, τώρα μας … «προέκυψε» και η Μονή Μεγίστης Λαύρας !!!

Την επιχειρηματική δραστηριότητα της Μονής Μεγίστης Λαύρας καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Σκύρου του ΚΚΕ, με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι διεκδικεί με «χρυσόβουλα» και «φιρμάνια» το 20% του νησιού. «Οι μοναχοί της μονής – τονίζει – εκμεταλλεύονται το σκυριανό λαό και κυρίως τους κτηνοτρόφους και κερδοσκοπούν από την εκμετάλλευση των πάνω από 40.000 στρεμμάτων χορτονομής που ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν».

Οπως σημειώνεται, «η Μεγίστης Λαύρας λειτουργεί σαν ένας στυγνός επιχειρηματίας, αφού καρπώθηκε πλέον των 7 δισ. δραχμών, ως αποζημίωση, για τη δημιουργία πολεμικής ναυτικής βάσης στα εδάφη «της», ενώ από αυτά τα χρήματα είχε υποσχεθεί ότι θα συνεισφέρει στην αποκατάσταση των ζημιών του μοναστηριού στη Σκύρο. Αυτή θρασύτατα όλα τα χρήματα τα αξιοποίησε προς το συμφέρον της και όχι για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού».

Η ΚΟ Σκύρου προσθέτει ότι «τώρα, για την ίδια έκταση, έχει συστήσει με ιδιώτες επιχειρηματίες ανώνυμη εταιρεία και επιχειρεί να καταστρέψει το νησί με την τοποθέτηση 111 ανεμογεννητριών». Καταλήγοντας, ζητά τα χιλιάδες στρέμματα χορτονομών που προέρχονται από χρυσόβουλα και φετφάδες του Ιουστινιανού, του Νικηφόρου Φωκά και των Οθωμανών να περάσουν αμέσως στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και να διατεθούν για δωρεάν βοσκή στους κτηνοτρόφους του νησιού.

Τρίτωσε δηλαδή το … κακό ! Άντε να τα … κατοστήσετε !!!

5 Responses to Τρίτωσε το … κακό !

 1. Ο/Η sogle λέει:

  Τελικά πολύ βαθιές είναι οι ρίζες της ορθοδοξίας (μονές) στην Οθωμανική αυτοκρατορία (χρυσόβουλα).
  Πώς τα πίραν;

 2. Ο/Η radiocollectiva λέει:

  Καλημέρα σ/φε Φάρε, έχουμε και 4η μονή σε μερικές μέρες….

 3. Ο/Η faros λέει:

  sogle: Καλημέρα. Απλά φαίνεται πόσο παραμύθια ήταν οι δήθεν οθωμανικοί διωγμοί στην ορθοδοξία !!!!! Μωρέ νύχι – κρέας ήταν !!!! Γι αυτό αφόρησαν και την επανάσταση του 1821 !!!

  radiocollectiva: Ουκ έστιν αριθμός …. Τέρμα το δούλεμα, τους πήραμε χαμπάρι, πλέον !!!

  Την καλημέρα μου !

 4. Ο/Η Ακριτίδης Θ. λέει:

  Eίναι τοις πάσι γνωστό πόσο μεγάλη είναι η δαπάνη για την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου και πόσο μέγάλες είναι οι συναφείς καταστροφές στο ήπιο τοπίο. Και ενώ το κόστος μιας παράκτιας ανεμογεννήτριας είναι τριπλάσιο εκείνου της χερσαίας, και τα έξοδα της συντήρησης είναι και συτά αστρονομικά και γίνονται μόνο από το εξειδικευμένο προσωπικό των εταιρειών κατασκευής (άρα δεν δημιουργούν καμμία θέση εργασίας για Έλληνες) οι ανεμογεννήτριες θεωρούνται πολύ περισσότερο φθηνές από τα φωτοβολταϊκά που διαφημίζονται ως περιθωριακή και ακριβή τεχνολογία!…
  Ας σημειωθεί ότι τα τελευταία δεν απαιτούν καμμία συντήρηση, πέρα από το βρέξιμο με νερό για την απομάκρυνση της σκόνης, και επειδή στη χώρα μας ο ήλιος λάμπει έντονα για τουλάχιστον 300 μέρες το χρόνο η απόδοσή τους είναι και φτηνή και εγγυημένη, ενώ η εκτεταμένη εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας στη χώρα μας, θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας και θα εξασφαλίσει και ένα καθαρό περιβάλλον που θα είναι μια από τις σοβαρότερες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού μας.
  Σε ότι αφορά τις ανεμογεννήτριες η καταστροφή στο ήπιο τοπίο με τις χιλιάδες ανεμογεννήτριες μέσα στη θάλασσα και δίπλα στις ακτές θα σημάνει και την ολοσχερή καταστροφή του λιγοστού τουρισμού που μας απέμεινε.
  Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση με περισσή ενεργητικότητα προωθεί μόνο ότι έχει σχέση με αιολικά πάρκα χερσαία ή παράκτια.. Αν σκεφτεί κανείς ότι μία από τις τρεις εταιρείες κατασκευής των παράκτιων αιολικών πάρκων είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα SIEMENS, τότε θα πρέπει να αρχίσει να αντιμετωπίζει την όλη υπόθεση με πολλή περισσότερη ακόμη έκπληξη και καχυποψία…
  Νομίζω ότι θα ήταν πολύ περισσότερο φρόνιμο αντί να κατασπαταλώνται πολύτιμοι πόροι σε λάθος ΑΠΕ και να ευνοούνται κάποιοι που δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, πέρα από τις βαρβάτες επιδοτήσεις που φτάνουν μέχρι και το 65% της επένδυσης (και επιβαρύνουν τον ήδη πολύπαθο φορολογούμενο, που του περικόπτονται ο μισθός και η σύνταξη), να δοθεί πολύ περισσότερο βάρος στα φωτοβολταϊκά και με τους πόρους που θα εξοικονομηθούν να δημιουργηθούν πλέον σύγχρονες υποδομές στον τουρισμό καθώς και σε άλλους νευραλγικούς τομείς της οικονομίας μας, αν θέλουμε να γίνουμε μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, που σέβεται τους πολίτες της και το μέλλον των παιδιών τους (δηλαδή της χώρας μας)!…

 5. Ο/Η faros λέει:

  Ακριτίδης Θ.: Γεια χαρά σου !

  Κατ΄αρχή σ΄ ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο.
  Πολύ σημαντικά αυτά που λες και συμφωνώ !

  Δυστυχώς οι αστικές κυβερνήσεις της χώρας μας (και αλλά έτσι συμβαίνει, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει η χώρα μας), σκέφτονται με γνώμονα ΜΟΝΟ τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και όχι τα λαϊκά !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: