ΚΟΥΒΑ: Νέα νίκη στον ΟΗΕ

Έχει την σημασία της, όχι γιατί ο ΟΗΕ είναι ο Οργανισμός που θα θέλαμε, αλλά για τον αριθμό των χωρών που έδειξαν ότι τελικά δεν είναι υποτακτικοί των ΕΠΑ.

Πράγματι, με συντριπτικη πλειοψηφία, οι χώρες μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ψήφισαν να αρθεί ο άδικος, απάνθρωπος και εν πολλοίς φασίζων εμπορικός, οικονομικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που επιβάλλουν εδώ και δεκαετίες οι ΕΠΑ στο ηρωϊκό νησί της Κούβας.

Η ψηφοφορία έδειξε :

– 185 Κράτη να είναι Υπέρ της άρσης του αποκλεισμού !

– 3 (σ.σ. !!!) Κράτη ψήφισαν να παραμείνει !

– 2 (σ.σ. !!! !!!) ήταν … ουδέτερα και ψήφισαν … αποχή !

Έτσι, για 17η φορά (άραγε πόσες ακόμα ; )  η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έδειξε την απόρριψη της διεθνούς κοινότητας στην εφαρμοζόμενη πολιτική γενοκτονίας των ΕΠΑ (οι … δημοκρατικές ΕΠΑ !!!) σε ό,τι αφορά την Κούβα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρσι οι χώρες που ψήφισαν υπέρ της άρχης του αποκλεισμού ήταν 184, φέτος δηλαδή προστέθηκε άλλη μία υπέρ της Κούβας !

Φυσικά, (είπαμε έτσι είναι η … αστική – καπιταλιστική – δημοκρατία) οι συγκεκριμένες αποφάσεις του ΟΗΕ δεν είναι δεσμευτικές για τις ΕΠΑ (σ.σ. σιγά μην ήταν !!!), όμως δείχνουν το αυξανόμενο κύρος της Σοσιαλιστικής Κούβας στον κόσμο όλο, ενώ συγχρόνως υποχρεώνει εμάς να συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες στο Νησί της Επανάστασης.

7 Responses to ΚΟΥΒΑ: Νέα νίκη στον ΟΗΕ

 1. Ο/Η giannis xania λέει:

  Τελικά αυτοί οι «σταλινικοί» της Κούβας έχουν πράκτορες παντού ε;
  🙂

 2. Ο/Η sogle λέει:

  Την Καλησπέρα μου Φάρε.

  Ποίος είναι αρμόδιος για τον αποκλεισμό; Το ΔΝΤ;

 3. Ο/Η faros λέει:

  giannis xania: Πραγματικά … σ΄όλο τον γνωστό Κόσμο !!!

  sogle: Δεν ξέρω για τον … «αρμίδιο» υπεύθυνος όμως, είναι, ο ιμπεριαλισμός και ιδιαίτερα το κέντρο του οι ΕΠΑ !

 4. Ο/Η Χ λέει:

  http://ap.google.com/article/ALeqM5jZxcrZJYhtO7uE-06smJQc1LINcAD944GKGO0

  The vote in the 192-member world body was 185 to 3, with 2 abstentions. The U.S., Israel and Palau voted «no» while Micronesia and the Marshall Islands abstained.

 5. Ο/Η faros λέει:

  Χ : Yes, we say the same, except the names, thanks !

 6. Ο/Η aliatas λέει:

  Από την αγόρευση του Κουβανού αντιπροσώπου στον ΟΗΕ, που μίλησε εξ ονόματος των Αδεσμεύτων χωρών:

  • Τερματίστε τους κατακτητικούς πολέμους και το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τρίτου κόσμου. Μειώστε τους εξοπλισμούς για να κατευθυνθούν τα χρήματα σε μια διατηρήσιμη ανάπτυξη.

  • Διαγράψτε το εξωτερικό χρέος των αναπτυσσομένων χωρών, που ήδη έχουν εξοφλήσει περισσότερες από μια φορές, ώστε να τους περισσέψουν πόροι για ανάπτυξη και κοινωνικά προγράμματα.

  • Τηρήστε την υπόσχεσή σας να διατεθεί τουλάχιστον το 0,7% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για το πρόγραμμα Επίσημης Αναπτυξιακής Βοήθειας, χωρίς περιορισμούς, ώστε οι Νότιες χώρες να το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις εθνικές τους προτεραιότητες.

  • Κατευθύνετε το ένα τέταρτο των χρημάτων που σπαταλάτε κάθε χρόνο για τη διαφήμιση, στην παραγωγή τροφίμων: Αυτό σημαίνει 250 δισεκατομμύρια δολάρια για την καταπολέμηση της πείνας και του υποσιτισμού 850 εκατομμυρίων ανθρώπων.

  • Κατευθύνετε τα κεφάλαια που διαθέτετε για επιδοτήσεις των αγροτικών προϊόντων του Βορρά, στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής του Νότου. Έτσι οι δικές μας χώρες θα έχουν 1 δισεκατομμύριο δολάρια την ημέρα να επενδύσουν στην παραγωγή τροφίμων.

  • Συμμορφωθείτε με το πρωτόκολλο του Κιότο και μειώστε τη ρύπανση που προκαλείτε στην ατμόσφαιρα από το 2012, χωρίς να απαιτείτε την αύξηση των περιορισμών για χώρες που, ακόμη και σήμερα, η κατά κεφαλήν ρύπανση που προκαλούν είναι πολύ μικρότερη από εκείνη των Βορείων χωρών.

  • Προωθήστε τις νέες τεχνολογίες στον τρίτο κόσμο και υποστηρίξτε την εκπαίδευσή του σ΄ αυτές. Σήμερα, ακόμη και οι καταρτισμένοι επιστήμονες και τεχνικοί του τρίτου κόσμου, υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό και διακρίσεις, ή τους δίνονται επιλεκτικά κίνητρα για μετανάστευση εκ μέρους των ΗΠΑ και της ΕΕ.

  • Και κάτι που είναι σήμερα περισσότερο επείγον παρά ποτέ: Καθιερώστε μια δημοκρατική και δίκαιη διεθνή τάξη και ένα τίμιο και διαφανές εμπορικό σύστημα, στο οποίο όλες οι χώρες θα συμμετέχουν ως κυρίαρχες οντότητες στις αποφάσεις που τις αφορούν.

  Όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο αφελής δανειολήπτης, χώρες του τρίτου κόσμου είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι και …η υγιής επιχειρηματικότητα είναι ακριβώς που μας κατάντησε φτωχούς. Η ομοσπονδιακή τράπεζα του Μπους, απλώς τυπώνει δολάρια, ξοδεύει 2 τρισεκατομμύρια σε πολέμους και …υπόσχεται ότι θα καλύψει με τα λεφτά του υπόλοιπου σκληρά εργαζόμενου πλανήτη, τις τρύπες που άνοιξε η ΕΝRΟΝ και η …δομημένη «συμμαχία των προθύμων» επενδυτικών τραπεζών.

 7. Ο/Η faros λέει:

  aliatas: Την Καλησπέρα μου.

  Εκπληκτική η παρέμβασή σου και πολύ κατατοπιστική. Δεν την διάβασα (πριν) την παραπάνω ομιλία του Κουβανού αξιωματούχου.

  Ευχαριστώντας σε θερμά, μένω υπόχρεος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: