Ομολογία κόλαφος !

Ομολογία κόλαφος για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου !

Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά να, πριν λίγους μήνες σε τούτο το μπλογκ, είχα ατέρμονες αντεκλήσεις με Συριζαίους που με … «κατακεραύνωναν» για το ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα έλεγα !

Και να που τώρα, εγώ, δικαιώθηκα !

Σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Τούσσα, απαντά εκ μέρους της Κομισιόν ο Βλ. Σπίλντα (αρμόδιος επίτροπος) και ξεκαθαρίζει απόλυτα ότι η Οδηγία 1999/70/ΕΚ «δεν προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου» !

Κόλαφος, λοιπόν, για τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ειδικά για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούσε να μας … «πείσει» για την … φιλεργατικότητα της ΕΕ.
Κόλαφος και για τους … «φίλους» συριζαίους που σχολιάζουν σε τούτο το μπλογκ!
Ελπίζω (αν και δεν το πιστεύω, καθόλου μάλιστα) να μου κάνουν την τιμή και να ζητήσουν ένα συγνώμη που για άλλη μία φορά … «συλλαμβάνονται κλέπτοντες οπώρας» !!!

28 Responses to Ομολογία κόλαφος !

 1. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Είναι μεγάλη η πρόκληση για απάντηση….Έχουμε και λέμε λοιπόν….Με την ευρωπαϊκή οδηγία (και το Νόμο Παυλόπουλου το 2004) έγιναν 35000 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου από τους 70000 που κατέθεσαν χαρτιά…Δεν είπε κανένας ότι η οδηγία είναι πανάκεια…αλλά κάποιοι εργαζόμενοι ικανοποίησαν το αίτημά τους….Η απάντηση της ΕΕ αφορούσε εκτάκτους υπαλλήλους που είχαν κενά που δεν προέβλεπε η Ευρωπαϊκή οδηγία….κατά τη γνώμη μου κακώς…. Δεν υπερθεματίζω την ΕΕ, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να εκμεταλευτο΄’υμε κάθε νόμο γαι το καλό των εργαζομένων

 2. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Καλώς τα παιδιά τα … δικά μας !!!

  Πού χάθηκες τόσο καιρό ;;; Είσαι καλά ;;; Χαίρομαι που σε … ξαναβλέπω !

  Εντάξει, την καταλάβαμε όλοι την … αμηχανία σου !

  Πως να παραδεχτείς αυτά που έλεγε το ΚΚΕ από τότε.
  Δηλαδή ότι η Οδηγία 1999/70/ΕΚ και το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 σε καμιά περίπτωση δε φτιάχτηκαν για να γλιτώσουν οι εργαζόμενοι από το σαράκι της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας, αλλά αντίθετα στόχος ήταν και παραμένει να νομιμοποιηθεί μια από τις πιο άθλιες ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως είναι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στις μυλόπετρες των οποίων συνθλίβονται σήμερα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

  Φυσικά εκτός των ήδη βολεμένων πασοκτζήδων, νεοδημοκρατών και μάλλον και συριζαίων – έτσι δεν είναι ;;;;;;;;;;;;

  Είναι γεγονός επίσης ότι ο … βήχας και ο ευρωέρωτας δεν κρύβονται !!!

  Πάντως χαίρομαι για την επανεμφάνισή σου !!!
  Την καλησπέρα μου !

 3. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Φαρος
  Μια χαρά είμαι δουλειές έχω και θα λείψω κανένα μήνα…πάντως παρακολουθώ μη φοβάσαι….Σιγά την αμηχανία. όπως πάντα δεν θέλεις να καταλάβεις ορισμένα πράγματα….Εγώ δεν είπα το αντίθετο για την οδηγία του 1999/70/ΕΚ, αλλά είπα κια αυτό που εσύ επιμελημένα κρύβεις….Ότι έγιναν 35000 θέσεις αορίστου χρόνου με το διάταγμα του Παυλόπουλου (το οποίο κατά τη γνώμη μου βάζει φραγμούς στη μόνιμη εργασία) και με την πίεση των εργαζομένων.Για του λόγου το αληθές δες και την ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ με τις μονιμοποιήσεις.http://www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/SIMVASSIUCHI/Anazitisi+Apofaseon+164/Anazitisi+Apofaseon.csp
  Εκεί θα δείς και δικούς σας ….μα πολλούς δικο΄’υς σας.
  Επαναλαμβάνω και εσύ πες το ποιηματάκι σου ακόμη μια φορά. Θα εκμεταλλευτούμε οποιονδήποτε νόμο αντιδραστικό της κυβέρνησης και της ευρωπαικής ένωσης προς όφελος των εργαζομένων….εσείς υποσχεθείτε την μεταθάνατο ζωή

 4. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Χαίρομαι. Καλά να είσαι και ας διαφωνούμε (και έντονα άμα λάχει) ! 😀

  Τώρα, εγώ δεν είμαι με τον … Παυλόπουλο, άσε που θεωρώ το διάταγμά του και γενικά όλη την … φιλοσοφία της νουδου μια μεγάλη κοροϊδία !

  Χε χε ωραίο το … τελευαταίο σου, μπράβο, γέλασα 😆

 5. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Καλημέρα,
  Ούτε εγώ είμαι με τον Παυλόπουλο….μη χρησιμοποιείς επιχειρηματολογία Πασοκική….είστε με τη δεξιά και τέτοια….δεν σου ταιριάζει. Και εγώ πιστεύω ότι παρά τις όποιες μονιμοποιήσεις (αορίστου χρόνου δηλαδή) έγιναν το διάταγμα Παυλόπουλου προωθεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας με το 24μηνο γι’ αυτό σητείται από τους εργαζόμένους η κατάργηση του 24μηνου. Εσείς όμως για ότι λέτε κολλάτε και τον ΣΥΡΙΖΑ για να δέσει το βύσσινο….Ένα έχω να σου πω …Όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά η Κοινοτική οδηγία από τον Αλαβάνο ως μέσο μονιμοποίησης των εργαζομένων, το ΚΚΕ έλεγε ότι αυτά είναι αυταπάτες και δεν πρόκειται να γίνει κανείς…Έγιναν όμως 35000 με τον κουτσό διάταγμα του Παυλόπουλου….Μέσα σ΄αυτούς και πολλοί σ. του ΚΚΕ (και τα άλλα πουλες ειναι λαικισμόί..διορίστηκαν μόνο Πασοκοι και νεοδημοκράτες και στριζαίοι…Ναι μωρέ όλοι η πολιτική της ΕΕ είναι να μην διορίσει ΚΚΕδες Τι λες βρε Φάρε;;) Είμαστε ευχαριστημένοι;; Όχι βέβαια γιατι πολλοί μείνανε απ’ έξω και γι αυτό οι σύντροφοί σας στην Πανελληνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου παλεύουν για την μονιμοποίηση των συναδέλφων….Στο προεδρείο δε βρίσκονται κατόπιν συνεργασίας με άλλους σ. από την άλλη αριστερά…..την «οπορτουνιστική» Αυτά για ώρες γιατί τα μεγάλα λόγια είναι ωραία , αλλά και οι ίδιοι οι συνδικαλιστές σας καταλαβάνουν την πραγματικότητα και παλεύουν για την εφαρμογή της οδηγίας…..Γαια ναμη λες ότι τα ρίχνω έτσι ψάξε και θα βρεις σχετικές αποφάσεις της ΠΟΕΥΙΔ
  ΥΓ Και γω χαίρομαι που είσαι καλά….θα τα πούμε σύντομα για τις θέσεις σας….

 6. Ο/Η ελένη λέει:

  σήμερα μοιράζω καλημέρες
  καλημέρα φάρε μου
  όσο για τις πολιτικές εξελίξεις
  ένα σου λέω
  δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα

  αν έχεις εορτάζοντες χρόνια πολλά
  φιλιά πολλά
  πέρνα μια επίσκεψη από το μπλογκ μου
  και πάλι φιλιά

 7. Ο/Η faros λέει:

  ελένη: Την πιο θερμή Καλημέρα μου, μόλις γύρισα, πάμε για φαί και μετά θα «περάσω» να σε δω !

 8. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Καλημέρα σου. Από που βγάζεις τα συμπεράσματα που βγάζεις, αγαπητέ ;;;
  Σε ταύτισα εγώ με τον Παυλόπουλο ;;; Εγώ για μένα μίλησα !!! Αλλά, φαίνεται όποιος έχει την … μύγα μυγιάζεται !!!
  Παράκληση θερμή, μην ψεύδεσαι, δεν θα απαντάω – έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω ενόψει του 18ου Συνεδρίου του Κόμματος !

 9. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @Faros
  Πάω πάσο αφού δε μίλησες για μένα….αλλά λίγο πιο κάτω μου το χρεώνεις εε;;
  Ποιος ψεύδεται Φάρο και που;;;
  Για ποια συμπεράσματα λες…διαπιστώσεις κάνω, τη θέση της παράταξης του ΚΚΕ που συνεργάστηκε με τηνεξωκοινοβουλευτική αριστερά και ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομοσπονδία για να εκλέξει αντιπροσώπους….
  Κάνε τα πράγματα που θέλεις…ενόψει του Συνεδρίου που θα δούμε τις αποφάσεις του πόσο θα διαφοροποιηούνται από τις θέσεις. Ή να μάθουμε ότι μία μικρή έστω μειοψηφία δεν τις ψήφισε…έτσι για να σπάσει η ομοιομορφία….Τι σου λέω τώρα ε; Ήδη είναι ψηφισμένες και το συνέδριο γίνεται για λόγους τυπικούς. (Μακάρι να κάνω λάθος, να αναπτυχθεί προβληματισμός και να βγείτε δυνατοί…σου το εύχομαι πραγματικά)

 10. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Ονειρεύεσαι φίλε μου αν περιμένεις να δεις διαφοροποιήσεις στο Συνέδριο !!!

  Και μην σε πιάνει … ο πόνος για μας !!!

  Έλεος !!!

 11. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Το ξέρω Φάρε το ξέρω κι αναρωτιέμαι μετά , το συνέδριο τι το χρειάζεστε;;;…Απλά για να συμφωνείτε;;;
  Εννοούσα Φάρε ότι για να βγείτε δυνατοί στο συνέδριο χρειάζεστε διάλογο και όχι πανηγυρικές ομιλίες….Μόνο τότε βγαίνετε δυνατοί…αλλοιώς πετάτε τα προβλήματα κάτω από το χαλί και κάνετε ότι δεν τα βλέπετε…..

  Γι αυτό με πιάνει ο πόνος! Όταν θα μάθετε να μιλάτε μέσα στο κόμμα σας θα καταφέρετε να μλήσετε και με την υπόλοιπη αριστερά….αλλοιώς σηκώστε τις καρτέλλες και ψηφίστε ομόφωνα και κάντε πως έχετε δημοκρατία…..

 12. Ο/Η astyanaktas λέει:

  σου χω και αναφορά στην τελευτάια ανάρτησή μου έτσι γαι να μη λες ….

 13. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Την καλημέρα μου. Διάβασε τον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη να δεις τι εστί διάλογος – νομίζω δεν έχεις ιδέα τι θα πει εσωκομματικός διάλογος εσύ !

  Πάντως ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον …

 14. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: … για την ανάρτησή σου … καταλάβαμε … καταλάβαμε !!!

  Το Φάντασμα του Σύντροφου Ιωσήφ Στάλιν πλανάται πάνω από την … Σύριζα 😆 😆 😆
  Πρόσεχε … τα Κόκκινα Φαντάσματα … τρώνε τους οπορτουνιστές … !!!!!!!!!!!!

 15. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Καλημέρα!! Διαβάζω όσο μπορώ κλέβοντας τις εφημερίδες από τον πατέρα μου…..Αν αυτός είναι διάλογος, τότε…..Αν στείλω εγώ θα δημοσιευθεί;;;…..
  Άσε Φάρε μόνο τα παιδάκια τρομάζουν τα φαντάσματα…..ΚΑΙ ΣΑΣ που πιστεύετε σε φαντάσματα…..Αν απ’ όλη την ανάρτηση έβγαλες αυτό το συμπέρασμα, κάνεις λάθος…..

 16. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Άρα είσαι μικρός … Στείλε και θα δούμε … (και συ και γω !!! )

  Είναι διάλογος αυτό που κάνεις εσύ στο μπλογκ μου ;;;; Που βγάζεις μόνο χολή, μίσος και προκατάληψη ;;;;;;;;;

  Κάνω λάθος ότι μοναδικός σου στόχος (στην ανάρτησή σου) ήταν να ξεχειλίσει το μίσος σου και η εμπάθεια που τρέφεις εναντίον του Στάλιν, της ΕΣΣΔ και γενικότερα του Κομμουνιστικού Κινήματος ;;;;

  Όχι αγαπητέ ! Δεν κάνω λάθος ! Έχω απόλυτο δίκιο και το ξέρεις !!!

  Να έχεις μια πολύ Καλή Μέρα και Καλή Βδομάδα !

 17. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Πατάω σε δυο βάρκες Φάρε…..ΧΙ,ΧΙ,ΧΙ, Είμαι μεγάλος με μεγάλο πατέρα……

 18. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΑΣ ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !

 19. Ο/Η astyanaktas λέει:

  για τα παραπάνω Φάρε…Η διαφορετική άποψη είναι μίσος, χολή και προκατάληψη;;;; Ωραία ιδέα έχεις γι’ αυτούς που έχουν άλλη άποψη….Είναι βέβαιο όμως ότι για να γίνεται διάλογος χρειάζονται δύο….και συ μάλον ξεκινώντας από πολιτικά αξιώματα που επεκτείνονται σε πρόσωπα δεν είσαι σε θέση να αμφισβητήσεις τίποτε….και ούτε θες…αυτό είναι συντήρηση!
  Στην ανάρτησή μου κάνω μία κατ’ αρχήν εμπεριστατωμένη κριτική στις θέσεις του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό….Τώρα αν βλέπεις άλλα δεν φταίω εγώ….Θα ακολουθήσουν και άλλες….αλήθεια με την υποσημείωση που χρησιμοποίησαν ….καλά με ένα και το αυτό επιχείρημα απαντάτε για τις δίκες του Στάλιν;;;….μάλλον φτωχά είναι τα επιχειρήματα όταν καταλήγουν επιχειρήματα μπλογκοπηγαδακίων να χρησιμοποιούνται σε επίσημες θέσεις….
  Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια και να ξέρεις ότι εγώ μπορώ να καθήσω στο ίδιο τραπέζι μαζί σου, ας πιστεύεις και στο Στάλιν ….(θα το ξεπεράσω) εσύ θες από μένα ομολογία πίστης….αλλά δε δουλώνω , ούτε υπογράφω τέτοια….

 20. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Η έκφραση «ας πιστεύεις και στο Στάλιν» είναι αυτό που λες διαφορετική άποψη ;;;
  Και δεν είναι έκφραση αγοραίου μίσους ;;;
  Και δεν είναι έκφραση ακραίας προκατάληψης ;;;
  Και δεν είναι έκφραση οξείας αρρωστημένης χολής ;;;

  Αγαπητέ φίλε, φυσικά και για τον διάλογο χρειάζονται δύο (τουλάχιστον) όμως τι σόϊ διάλογος θα γίνει όταν ο ένας πασχίζει για μια καλύτερη κοινωνία (εγώ) και ο άλλος «τα δίνει όλα» για να παραμείνει εκμεταλλευτική ;;;

  Τι δεν σου αρέσει στον Στάλιν ;;; Στην ουσία στην ΕΣΣΔ ;;; Στην ακόμα πιο ουσία Σοσιαλιστική Κομμουνιστική Κοινωνία ;;;
  Το ότι συνέτριψε την ναζιστική Γερμανία ;;;
  Το ότι (στα χνάρια του Μεγάλου Λένιν) ο Στάλιν στάθηκε ακλόνητος στην οικοδόμηση της καινούργιας κοινωνίας όπου επιτέλους θα καταργηθεί η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ;;;
  Το ότι παραθέτουμε επιχειρήματα που δεν σηκώνουν κουβέντα ούτε από τον … Μπους όπως π.χ. για τις δίκες του Στάλιν όπως λές που : Όπως έχω γράψει επανελλειμένα, αλήθεια η επανάληψη δεν είναι πάντα μήτηρ μαθήσεως, αλλά κάποιες φορές δείχνει απλά εμπάθεια και … άντε να μην το πω, ο ίδιος ο πρέσβης των ΕΠΑ στην ανταπόκρισή του για τις δίκες π.χ. του Μπουχάριν δήλωνε ότι «οι κατηγορούμενοι αποδείχτηκε ότι συνωμοτούσαν και μάλιστα με την βοήθεια ξένων δυνάμεων ακόμα και για φυσική εξόντωση της ηγεσίας της ΕΣΣΔ».

  Πραγματικά, αγαπητέ, η εμμονή σου για κάποια πράγματα ξενίζει και μου θυμίζει – μετά συγχωρήσεως – Πάγκαλο και Ψαρριανό !!!!!!!!

  Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα και βράδυ.
  Γεια χαρά σου !

 21. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @Faros
  Η γνώμη μου είναι ότι η πίστη στον Στάλιν είναι η κακοποίηση του κομμουνισμού, στρέβλωση και παραχάραξη. Δικαίωμά σου να πιστεύεις όπου θέλεις, αλλά θέλω να σου πώ ότι είναι άδικο για το ρώσικο λαό, τη γεναιότητά του, να ταυτίζετε με τον Στάλιν….αυτό είπα….Σε καμμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι συνέτριψε ο Στάλιν τη ναζιστική Γερμανία, αλλά ο ρώσικος λαός και το κόμμα τα άξια στελέχη του που μετά τον πόλεμο κυνηγήθηκαν ανελέητα….Όπως δεν άφησε στέλεχος για στέλεχος από τη ρωσική επανάσταση Κάμενεφ, Ζηνόφιεφ, Τρότσκι (όλοι συνεργάτες του Λένιν) Αν δεν μου αρέσει ο Στάλιν δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει η ΕΣΣΔ….όχι όμως ότι ήταν αυτό το πράγμα και σοσιαλισμός….θα θελα νάξερες ότι πόνεσα πολύ όταν είδα το σφυροδρέπανο να κατεβαίνει από το Κρεμλίνο….πόνεσα τους αγώνες των λαών των προσώπων που πέθεναν στο τοίχο με το όνομα της ΕΣΣΔ στα χείλη, των χιλιάδων εξορίστων που δεν υπέγραψαν παρά τις κακουχίες και άλλων τόσων που υπέγραψαν, τους δικούς μας μικρούς βέβαια αγώνες και την πίστη μας……περίμενα κάποιος να αντιδράσει, ώστε να μην πάρει ο Γιέλτσιν την εξουσία….ματαίως περίμενα….μαζί με την σημαία κατέβαιναν και πετάγονταν σε μία γωνία ότι μας είχαν πει ή ότι είχαμε πιστέψει ή θέλαμε ναπιστεύουμε μόνοι μας,Με τεράστια ευκολία…χωρίς αντίσταση…..Τι ξέραμε έως τότε;;; Πόσο ισχυρός είναι ο σοσιαλισμός, πως καλύπτονται με γοργούς ρυθμούς τα πλάνα, πως υπάρχει μία σύμπνοια και στήριξη του κράτος από τον ίδιο το λαό, πως, πως….Και είπαμε να μαζέψουμε τις σάρκες μας να δούμε τι φταίει ώστε να μή ξαναπάθουμε ή να μην ξανακάνουμε τέτοιο κακό…
  και έρχεσαι εσύ, εσείς δηλαδή του ΚΚΕ εν έτει 2008, 18 χρόνια μετά να μου τσαμπουνάτε περί Στάλιν και κακού οπορτουνισμού…παίρνοντας δηλαδή την αρχή του νήματος από εκεί που ξεκίνησε το κακό….σαν να μην έχει συμβεί τίποτε, σαν να μη βάλατε μυαλό συνεχίζετε να υπερασπίζεστε μια υπόθεση που έχει πλέον χαθεί….
  τα περί αγοραίου μίσους,
  ακραίας προκατάληψης
  αρρωστημένης χολής
  δεν τα σχολιάζω γιατί είναι ανάξια λόγου, πρόκειται απλά για χαρακτηρισμούς συνδκαλιστικού χαρακτήρα…όπως και τα άλλα περι Μπους και αηδίες….πάγκαλος …. (καλά υπήρξες συνδικαλιστής ή πρέπει να τα πεις;;;)
  Στα χνάρια του Λένιν;;;…. Τι έλεγε ο Λένιν για τον Στάλιν;;;;
  Βγείτε λοιπόν και πείτε στο κόσμο ανοιχτα έτσι για να σας μαθαίνουν ότι στη «σοσιαλιστική¨Ελλάδα θα επικρατήσει το καθεστώς που είχε επιβάλλει ο Στάλιν…πείτε το λοιπόν ότι δεν θα υπάρχουν διαφορετικά κόμματα στη κοινωνία που ονειρεύεστε….και η διαφωνία με το κόμμα φθάνει να είναι σαμποτάζ και συνομωσία ώστε να καταλήγεις σε εκτελεστικό απόσπασμα. Η εμμονή μου έχει σχέση όχι με ιδεοληψία αλλά με γεγονότα που έχουν συμβεί….Εσύ απλά κλείνεις τα αυτιά, κλείνεις τα μάτια και δεν μιλάς και νομίζεις ότι έτσι ξεμπερδεύεις….Θα θελα Φάρε τίποτα από όσα λέω να μην ήταν αλήθεια…αλοίμονο όμως….

 22. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Φίλε, έχεις γίνει πολύ βαρετός …

  Το έχω πει χιλιάδες φορές τούτο το μπλογκ είναι Σταλινικό …

  Ή το σέβεσαι ή πας παρακάτω … εντάξει ;;;

  Το αντικομμουνιστικό σου μίσος αρχίζει να μου δημιουργεί υποψίες …

  Σου είπανε ότι αν προκαλείς συνέχεια θα κερδίσεις κάτι ;;;
  Μια θεσούλα τί ;;;

  Εμείς παλεύουμε για μια Σοσιαλιστική Κοινωνία στην Ελλάδα με τα δικά μας χαραχτηριστικά (περιγράφονται και στις Θέσεις για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ και ειδικότερα στο Θέμα για το Σοσιαλισμό που κυκλοφόρησε στις 19/10/08.
  Εντάξει ;;;
  Άσε λοιπόν τις εξυπνάδες !

  Το τι λέω εγώ στο μπλογκ μου για την Ήρωα Ιωσήφ Στάλιν είναι δική μου υπόθεση, εσένα δεν σου πέφτει λόγος, εντάξει ;;;

  Είπαμε δεν σου αρέσει τράβα για άλλα λιμέρια …

  Εδώ την επόμενη φορά που θα μιλήσεις για τον Στάλιν, να πλύνεις πρώτα το πολιτικά βρώμικο στόμα σου με ανθόνερο !
  Αλλιώς κόπηκες …
  Και φυσικά ουδόλως με νοιάζει η γνώμη σου γι αυτό !

 23. Ο/Η xtipima λέει:

  Φαρε παρακολουθώ εδώ και μέρες τη συζήτηση με τον σ. Αστυάνακτα και δε βλέπω να είστε σε θέση να συμφωνήσετε στο ελάχιστο.Μέχρι εδώ καλά, αλλά η συζήτηση παρεκτρέπεται και πρέπει να βάλεις κάποια πράγματα στη θέση τους. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει και να λέει την άποψή του, τα άλλα που λες εσύ και οι άλλοι σ.του ΚΚΕ δεν νομίζω ότι προάγουν τη συζήτηση.

 24. Ο/Η giannis xania λέει:

  Εγω τον εχω κόψει απ’ το μπλογκ γιατί όχι μόνο γίνονταν κουραστικός αλλά έχω και άλλου ειδους υποψίες αν και μου ήταν συμπαθής αρχικά.

 25. Ο/Η faros λέει:

  xtipima: Τα λες λίγο ανάποδα. Αυτά που λένε οι συριζαίοι δεν προάγουν τη συζήτηση.
  Και κάτι άλλο.
  Άλλο να διαφωνείς επί πραγματικών ζητημάτων και άλλο να ρίχνεις λάσπη, να βάζεις θέματα που ακόμα και οι προπαγανδιστές των ΕΠΑ και Αγγλίας τα έχουν πάρει πίσω!

  Δεν είναι θέμα συμφωνίας ή διαφωνίας. Είναι θέμα δεοντολογίας. Στο κάτω κάτω βγες και πες καθαρά … «εγώ διαφωνώ με τον σοσιαλισμό, είμαι δεξιός, είμαι οπαδός του καπιταλιστικού συστήματος» και μετά πες την γνώμη σου όσο σκληρή κι αν είναι.

  Μην μας το «παίζεις» δήθεν αριστερός και κόπτεσαι για μια δίκαιη κοινωνία και μετά αρχίζεις τις συκοφαντίες και την λασπολογία της εποχής της χούντας !
  Όχι σε μένα αυτά, φίλε μου, όχι σε μένα.

  Στο κάτω κάτω έχει δικό του μπλογκ όπου μπορεί και βγάζει τη χολή του και αυτός και όποιος άλλος θέλει.
  Πήγα εγώ στο μπλογκ του να τον προβοκάρω ;;; ΟΧΙ.
  Το λοιπόν μην κατηγορείς εμένα, τους συριζαίους να κατηγορείς !

  Και με την ευκαιρία, γιατί δεν μας λες και συ τις απόψεις σου.
  1. Για το Μάαστριχτ
  2. Για την ΕΕ
  3. Για το ΝΑΤΟ
  4. Για τις ΕΠΑ
  5. Για τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό

  Για να καταλάβω και συ που το πας …

 26. Ο/Η faros λέει:

  giannis xania: Δεν με πειράζει να γίνεται κάποιος κουραστικός …

  Με πειράζει που έχω αποδείξω πολλές φορές σε τούτο το μπλογκ κάποια πράγματα και επιμένουν κάποιοι να χρησιμοποιούν την προπαγάνδα (την αισχρή θα έλεγα επιεικώς) των ΕΠΑ, του Σολζενίτσιν, του Γκαίμπελς και λοιπών !

 27. Ο/Η xtipima λέει:

  Faros
  Ωραία….Θα προσπαθήσω να υπερσπιστώ τον σ. Αστυάνακτα. Πιστεύω ότι ο διάλογος πρέπει να γίνεται και αν έχεις επιχειρήματα ο κόσμος βλέπει πιο έχει το δίκιο.Εσύ Φάρε συμμετέχεις στο δικό του μπλόγκ;; και γιατί όχι αφού αυτός μάλλον τολμάει και συμμετέχει σε συζήτηση. Θα μπορούσε να μη συμμετέχει!
  Δεν είναι νομίζω σωστό να ταμπελάρεις ανθρώπους, ο καθένας για τον εαυτό του πιστεύει ότι θέλει.Βλέπω στο τόνο των λεγομένων σου μία εριστικότητα (βάζεις στο στόμα του αστυάνακτα πράγματα που δε λέει.για παράδειγμα τι δουλειά μπορεί να έχει ο αστυάνακτας με τον Γκαίμπελς και τις ΗΠΑ. Και το ΚΚΕ είναι ενάντια στη ΕΕ, αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το ταυτίζεις με την ακροδεξιά του ΛΕΠΕΝ που λέει το ίδιο πράγμα. Άλλους στόχους έχει ο ένας και άλλους ο άλλος) χωρίς λόγο.

  Γιάννη Χανιά
  Δε ξέρω τι υποψίες μπορεί να έχεις, (μάλλον κάνεις λάθος), αλλά το «κόψιμο» είναι αντιδημοκρατικό τολμώ να πω! Μην του απαντάς! Γράψε του και σύ ότι θέλεις…

  Δεν πιστεύω Φάρε να τον «κόψεις» και συ;

  Δεν καταλαβαίνω γιατί μου βάζεις ερωτηματολόγιο, αλλά να σου απαντήσω έτσι για να μη λες ότι υπεκφεύγω!
  1. Είμαι κατά της συνθήκης του Μάαστριχτ
  2.Είμαι υπέρ της Ευρωπαικής Ένωσης και όχι υπέρ της ανάλγητης πολιτικής της και της ηγεσίας της.
  3. Είμαι κατά του ΝΑΤΟ
  4.οι ΕΠΑ ενν, της ΗΠΑ μάλλον δεν καταλαβαίνω γιατί ρωτάς. Ένα ιμπεριαλιστικό κράτος είναι! (προβοκατόρικη που θα λεγε και ο σ. Αστυάνακτασ είναι η ερώτηση)
  5. Ο σοσιαλισμός είναι το μέλλον της ανθρωπότητας και ο κομμονισμός, αλλά καμμιά σχέση δεν είχε αυτός ο σοσιαλισμός με αυτό που εγώ τουλάχιστον πιστεύω.

 28. Ο/Η faros λέει:

  xtipima: Καλημέρα σου.
  Να ξεκινήσω … ανάποδα ;;;

  5. Εντελώς ασαφής απάντηση. Σε τι πιστεύεις εσύ ;;; Ποιος αυτός ;;; Εννοείς τον Σοσιαλισμό που προσπάθησαν να οικοδομήσουν οι Εργάτες της Σοβιετικής Ένωσης ή αυτόν που και σήμερα πορσπαθούν να οικοδομήσουν στην Κούβα ;;;
  Γιατί ο σύντροφός σου αστυάνακτας δεν πιστεύει ούτε στην Σοβιετική Ένωση ούτε στην Κούβα ότι προσπάθησαν ή προσπαθούν για μια καλύτερη κοινωνία.
  Ή νομίζεις ότι ο Σοσιαλισμός – Κομμουνισμός θα πέσει απ΄τα … σύννεφα !!!
  Η εργατική τάξη με τους συμμάχους της θα τον οικοδομήσει , με λάθη ίσως και παραλείψεις ίσως και υπερβολές ίσως και ό,τι άλλο θέλεις … όμως ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ θα το κάνει αυτό !

  4. ΕΠΑ είναι φίλε μου, Ενωμένες Πολιτείες της Αμερικής , γιατί να λέμε ΗΠΑ ;;;
  Γιατί δεν λέμε και την ΕΕ … ΕΗ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Λέμε την Ενωμένη Ευρώπη όχι την Ηνωμένη Ευρώπη !!!!
  Και εν πάσει περιπτώσει είσαι υπέρ ή κατά (και άσε τις εξυπναδίστικες δικαιολογίες ) !!!
  Το ΝΑΤΟ δεν είναι ιμπεριαλιστικό κέντρο, που απαντάς ξεκάθαρα ;;;

  3. Μπράβο σου … όμως μην ξεχνάς ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο (πολέμου) συνδικάτο !!!

  2. Εννοείς προφανώς ότι θέλεις μιαν άλλη ενωμένη ευρώπη των λαών της κοινωνικής δικαιοσύνης του σοσιαλισμού, έτσι δεν είναι ;;;

  1. Πως γίνεται και υποστηρίζεις τον συν/σύριζα που είναι με τα μπούνια υπέρ της Συνθήκης του Μάαστριχτ, δεν αντιφάσκεις (πολιτικά);;;

  Γιατί ρωτάς γιατί σου βάζω ερωτηματολόγιο … μα για να καταλάβω τι πρεσβεύεις … εσύ ξέρεις για μένα τα πάντα … κακό έκανα ;;;

  Τώρα, φυσικά και έχεις το δικαίωμα (αλλοίμονο) να υπερασπιστείς όποιον θέλεις ή νομίζεις ότι θίγεται εδώ μέσα.
  Δεν βάζω έτσι ταμπέλλες αβασάνιστα, αυτό έχει γίνει έπειτα από πλήθος σχολίων και διατύπωση παρόμοιων προπαγανδιστικών επιχειρημάτων που «ακουμπούσαν» την λογική αυτών που αναφέρεις.
  Δεν νομίζω ότι έβαλα καμιά ταμπέλλα σε σένα, έτσι δεν είναι ;;;

  Όμως, δεν θα κρίνω και τα δικά σου λεγόμενα ;;;
  Δεν θα σχολιάσω, τα σχόλιά σου ;;;

  Δες τώρα μια λαθροχειρία που κάνεις :
  Χρησιμοποιείς ένα επιχείρημα (σχετικά με τον Λεπέν) που έχει χιλιάδες φορές απαντηθεί και απ΄το Κόμμα και από μένα εδώ μέσα.
  Και όμως το χρησιμοποιείς γνωρίζοντας ότι είναι σκέτη προβοκάτσια.
  Την ίδια οπτική γωνία έχει ο Λεπέν και το ΚΚΕ ;;;;;;;
  Την ίδια κριτική έχει απέναντι στην ΕΕ ο ακροδεξιός Γάλλος με το ΚΚΕ ;;;;;;
  Θεωρείς ότι οι απανταχού ακροδεξιοί πασχίζουν για την εργατιά και όχι για το κεφάλαιο;;;

  Θα έχω άδικο να σου προσάψω την πολιτική κατηγορία ότι χρησιμοποιείς φαιά προπαγανδιστικά στοιχεία εν γνώσει σου ;;;
  Θα έχω άδικο να σου ζητήσω να ανακαλέσεις πάραυτα ;;;

  Αν δεν το κάνεις σε καλώ να αποδείξεις με στοιχεία αυτά που λες – και μην προσπαθήσεις να πεις ότι παράδειγμα έφερες, δεν θα γίνεις πιστευτός …

  Περιμένω να το κάνεις (ή το ένα ή το άλλο) αλλιώς θα έχω κάθε δικαίωμα να σε … ταμπελλάρω κι ας λες ό,τι θέλεις !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: