Προσυνεδριακός Διάλογος Μέρος 2ο

Συνεχίζω …

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στο στρατιωτικό πεδίο, εξελίσσονται και εκδηλώνονται κάθε μέρα και πιο έντονα.
Οι εστίες πολέμου παραμένουν θερμές, ενώ απεργάζονται νέες.
Υποκινούνται αντιθέσεις (υπαρκτές ή και ανύπαρκτες), προωθείται η στρατιωτική παρουσία ιμπεριαλιστικών κέντρων σ΄όλη τη γη.
Εγκαθίστανται νέες στρατιωτικές βάσεις και σχεδιάζονται στρατιωτικές συνεργασίες αδύνατες έως πριν λίγα χρόνια.

Και ενώ συμβαίνουν τα παραπάνω, βλέπουμε την ΕΕ-27, αντί να παρεμβαίνει προς θετική κατεύθυνση να ακυρώσει ή έστω να περιορίσει τους παραπάνω ανταγωνισμούς, να κάνει ακριβώς το αντίθετο.
Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι απλά είναι ένας ακόμα βραχίονας των ΕΠΑ !
Για του λόγου το αληθές παραθέτω τα παρακάτω :

– Εξακολουθούν να υπάρχουν, από την πλευρά της ΕΕ-27, διακρίσεις σε βάρος της Λευκορωσίας, καθώς οι σχέσεις μεταξύ τους είναι από μηδενικές μέχρι και εχθρικές, με ευθύνη της ΕΕ.

– Η ΕΕ-27 κάνει πως δεν βλέπει την κρατική τρομοκρατία που ασκούν κράτη σαν το Ισραήλ και η Κολομβία, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουμε σε κράτη μέλη της όπως η Δανία, να καταδικάζονται πολίτες επειδή δείχνουν αλληλεγγύη σε λαϊκές απελευθερωτικές οργανώσεις της Κολομβίας και της Παλαιστίνης.

– Συμμετέχει (η ΕΕ) στον απάνθρωπο εγκληματικό οικονομικό, εμπορικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που εδώ και 50 χρόνια επιβάλλουν οι ΕΠΑ στο ηρωϊκό νησί της Κούβας.

– Κάνει τα στραβά μάτια έως επικροτεί (διαλέγετε και παίρνετε) τις διώξεις εναντίον των Κομμουνιστών στις Βαλτικές χώρες, τις απαγορεύσεις Οργανώσεων που παλεύουν για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λαών όπως π.χ. την απαγόρευση της ΚΕΝ Τσεχίας.
Παράλληλα, η ΕΕ και σχεδόν όλα τα κράτη μέλη της, συμμετέχουν στο μακέλλεμα των λαών του Ιράκ, του Αφγανιστάν κλπ.

– Υποτίθεται ότι από τη μία θεσπίζει και ενισχύει τον λεγόμενο Οργανισμό Φύλαξης Εξωτερικών Συνόρων (FRONTEX) κι απ΄την άλλη υπάρχει χώρα μέλος της ΕΕ, η Κύπρος, που στο έδαφός της υπάρχουν στρατεύματα κατοχής.
Η ΕΕ των 27 και του 21ου αιώνα, θεωρεί φαίνεται σωστό, να βρίσκονται στρατιωτικές δυνάμεις τρίτων χωρών (Τουρκία) και … συμμάχων (Αγγλία) στην Κύπρο !

Αντί για επίλογος, ας αναφερθεί το επικοινωνιακό των τελευταίων ημερών, ο βομβαρδισμός από τα μέσα ενημέρωσης κρισιακών φαινομένων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Κάθε μέρα, γινόμαστε μάρτυρες, διαφόρων ανθρώπων που … πέφτουν απ΄τα σύννεφα !
Κρίση, κρίση, κρίση !
Εμ, όταν συμβαίνουν όλα αυτά που αναφέρθηκαν παρπάνω, είναι κάτι παραπάνω από προδιαγεγραμμένη η περίοδος οικονομικής κρίσης και όχι μόνον !
Αρκεί, όλο αυτό, να βοηθήσει στην όσο το δυνατό πιο γρήγορη αφύπνιση των λαών.
Αφύπνιση που θα στείλει τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, τις επιλογές τους και τις … κρίσεις τους, από ΄κει που ήρθαν και ακόμα μακρύτερα !
Στο πυρ το εξώτερον !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: