Μου έκανε εντύπωση !

Την Κυριακή 5 του Οκτώβρη, στα πλαίσια του γιορτασμού των 90χρονων του ΚΚΕ, σε ειδική εκδήλωση στο Γράμμο όπου ο ΔΣΕ είχε οργανώσει το κεντρικό του νοσοκομείο, τοποθετήθηκε προτομή του Πέτρου Κόκκαλη (τα αποκαλυπτήρια της προτομής έκανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ σ. Αλέκα Παπαρήγα), του σπουδαίου αυτού Ανθρώπου, Επιστήμονα – Γιατρού και προπάντων Κομμουνιστή.

Ο  Π. Κόκκαλης, με την τεράστια συνεισφορά του στο λαϊκό επαναστατικό κίνημα, με τους συνεπείς και παθιασμένους αγώνες του για την υπόθεση της εργατικής τάξης, την ακλόνητη πίστη του στο Κόμμα, στην ιδεολογία του, στον Σοσιαλισμό, άφησε κληρονομιά – παρακαταθήκη το δρόμο που μπορούν και πρέπει να ακολουθήσουν οι επιστήμονες, ιδιαίτερα οι νέοι.

Βλέποντας την εκδήλωση σε αρκετά κανάλια, είδα με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση, την παρουσία και το σχολιασμό, του εγγονού του που φέρει και το όνομά του.
Δεν προσχώρησε, βέβαια, στο ΚΚΕ, ο σημερινός Πέτρος Κόκκαλης, όμως να τιμάς με την παρουσία σου, τη δράση του παππού σου (του Κομμουνιστή παππού σου, στις μέρες μας ειδικά) δείχνει κάτι.
Δείχνει, τουλάχιστον, ότι δεν περνάει απαρατήρητη η προσφορά στην ανθρωπότητα, στην υπόθεση της πάλης για κοινωνική απελευθέρωση.

Μου έκανε εντύπωση και το καταγράφω !

8 Responses to Μου έκανε εντύπωση !

 1. Ο/Η Rocean λέει:

  Ε, εντάξει.. Παππούς του ήταν… Τι θα έκανε? Θα τον έφτυνε?

 2. Ο/Η faros λέει:

  Rocean: … καλά, όμως … ο γιος του … τον «έφτυσε» ;;;;;

 3. Ο/Η Καναλιώτης λέει:

  Η οικογένεια Κόκκαλη εκτιμάει ιδιαίτερα τον Πέτρο Κόκκαλη. Τον έχουν πολύ ψηλά όλοι τους. Το όνομα του γιατρού Πέτρου Κόκκαλη ήταν το διαβατήριο του κ. Σωκράτη Κόκκαλη για τις δουλειές που έκανε στις σοσιαλιστικές χώρες.

  Αρκεί να σας θυμίσω ότι τα πρώτα πολλά λεφτά του ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης τα έβγαλε στην Ανατολική Γερμανία πριν την ενοποίηση (δηλαδή όσο ήταν «σοσιαλιστική»). Από εκεί ήρθε και επένδυσε στην Ελλάδα φτιάχνοντας πρώτα την Intracom και μετά της άλλες εταιρείες του.

  Να θυμίσω ότι έγγραφαν οι εφημερίδες και είχε ανατεθεί σε εισαγγελέα να διερευνηθεί πιθανότητα κατασκοπίας του πατέρα Κόκκαλη προς την Ανατολικογερμανική και «σοσιαλιστική» Στάζι. Έλεγαν ότι ήταν πράκτορας της Ανατολικογερμνανικής κατασκοπικής οργάνωσης Στάζι.

  Έτσι για μια πρώτη ενημέρωση δείτε το
  http://www.oakke.gr/na409/ipoklopes409.htm

  με το οποίο δεν συμφωνώ απόλυτα αλλά δίνει καλή μια πρώτη εικόνα.

  Για περισσότερα δώστε στο google «κοκκαλης σταζι».

 4. Ο/Η faros λέει:

  Καναλιώτης: Εκτός από το ότι είσαι εκτός θέματος, είσαι και πολύ κακοπροαίρετος.
  Το να αναμασάς την χυδαία προπαγάνδα της Δύσης, δεν είναι ούτε πρωτότυπο ούτε βοηθάει σε τίποτα, παρά μόνο εσένα για να δικαιολογείς την τοποτέτησή σου δίπλα στον καπιταλισμό – ιμπεριαλισμό !

 5. Ο/Η Καναλιώτης λέει:

  Βρε Φάρε

  γιατί είμαι εκτός θέματος;;;;

  Σου έκανα ανάλυση γιατί δεν πρέπει να σου κάνει εντύπωση που ήρθε ο εγγονός (ο Πέτρος Κόκκαλης) στα αποκαλυπτήρια του κομμουνιστή γιατρού Πέτρου Κόκκαλη.

  Εκεί δεν κατέληγες;;;; Ότι σου έκανε εντύπωση γιατί ήρθε;;;; Είχες την απορία και εγώ στο εξηγώ.

  Βέβαια εσύ, ακόμη και τώρα, μπορεί να μείνεις με την άλλη απορία γιατί δεν έχει γραφτεί ακόμη στο κόμμα ο εγγονός (μιλάμε για τον Πέτρο Κόκκαλη το γιο του Σωκράτη).

  Εσύ λες :

  Δεν προσχώρησε, βέβαια, στο ΚΚΕ, ο σημερινός Πέτρος Κόκκαλης, όμως να τιμάς με την παρουσία σου, τη δράση του παππού σου (του Κομμουνιστή παππού σου, στις μέρες μας ειδικά) δείχνει κάτι.

  Εγώ διαλεκτικά σου εξήγησα γιατί τιμά την δράση του παππού του και τι δείχνει η παρουσία του. (Ξαναδιάβασε το προηγούμενο σχόλιό μου)

  Εσύ τι μου είπες;;;; Ότι είμαι εκτός θέματος!!! Μα ότι και να γράψω αυτό λες και για την ουσία αυτών που γράφω κουβέντα. Λέξη. Στρίβειν δια του αρραβώνος. Πάπαλα ο διαλεκτικός υλισμός. Μόνο προπαγάνδα.

  απαπα…..

  Με τέτοια επιχειρήματα θα πας στο συνέδριο;;;;

  Ελπίζοντας σε κάποιο διάλογο με επιχειρήματα σημείο προς σημείο.

  Καλή σου μέρα

  Καναλιώτης

 6. Ο/Η faros λέει:

  Καναλιώτης: Μου λες … στην ουσία ότι ο υιός Κόκκαλης «έκλεψε» το όνομα του μπαμπά του έκανε λεφτά από την «κακιά» Ανατολική Γερμανία … και γι αυτό ο εγγονός τιμά τον παππού του … και θέλεις εγώ τώρα να πάρω τα παραπάνω ως σοβαρή πολιτική ανάλυση και να τοποθετηθώ και μάλιστα με επιχειρήματα !!!
  Με προσβάλλεις και με υποτιμάς φίλε, Καναλιώτης, και δεν καταλαβαίνω το γιατί !

  Ελπίζεις σε διάλογο … από τη μία, και από την άλλη ξεκινάς με μια ανάλυση που την κάνουν οι εχθροί του Σοσιαλισμού, οι προπαγανδιστές του ιμπεριαλισμού και θέλεις σοβαρή αντιπαράθεση μαζί μου. Συγνώμη δεν μπορώ να σε παρακολουθήσω !

  Το πως θα πάω εγώ στο Συνέδριο του Κόμματος, δεν νομίζω να το κατάλαβες από τα σχόλιά μου σε απαντήσεις άλλων σχολίων, σου προτείνω να διαβάσεις τη συμμετοχή μου στον ανοιχτό διάλογο (ήδη έγραψα δύο άρθρα) , σε παρακαλώ να τα διαβάσεις και εκεί να με … «στριμώξεις» !

  Τέλος, επέτρεψέ μου να σου πω ότι τα περί Στάζι , περί … «πρακτορολογίας το ανάγνωσμα», κλπ., δεν είναι σοβαρή πολιτική ανάλυση … μου θυμίζουν το περί … «Γερμανού» του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ !!!

  Συγνώμη που απαντώ τώρα αλλά ακόμα με τους γιατρούς τρέχω !
  Την Καλημέρα μου .

 7. Ο/Η Καναλιώτης λέει:

  Πάνω απ’ όλα να είσαι καλά.

  Για λίγες μέρες δεν θα σου γράψω τίποτα. 🙂

 8. Ο/Η faros λέει:

  Ευχαριστώ, καλά πήγα, καλά είμαι !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: