Η αντίληψή μας για τον Σοσιαλισμό

Επεξεργαζόμαστε συνεχώς και με νέα στοιχεία, την αντίληψή μας για το Σοσιαλισμό, στις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, διότι θέλουμε να υπηρετήσουμε τους παρακάτω στόχους :

Πρώτο: Να αποκαταστήσουμε και να δυναμώσουμε την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στα Σοσιαλιστικά Ιδανικά, στην απελευθερωτική ουσία του Σοσιαλισμού, στο επιστημονικό κύρος της σοσιαλιστικής ιδέας.
Αυτό, επιβάλλει, να απαλλάξουμε την αντίληψή μας για το Σοσιαλισμό από δογματικές παραμορφώσεις, απλουστευτικές και σχηματικές θεωρήσεις, αξιοποιώντας για το σκοπό αυτό τόσο τις δικές μας επεξεργασίες και εμπειρίες, όσο και τα διδάγματα από την εξέλιξη των κοινωνιών του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Δεύτερο: Να πλουτίσουμε την αντίληψή μας για το Σοσιαλισμό και τους αγώνες μας γι΄αυτόν με τις ιστορικές διαδικασίες της εποχής μας.
Αυτό απαιτεί, πριν απ΄όλα, να συνειδητοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε πλάϊ στις παλιές και τις νέες διευρυμένες ανάγκες, στις οποίες καλείται να δίνει απάντηση ο Σοσιαλισμός. Ιδιαίτερα αυτές που αναφέρονται στους όρους ζωής και εργασίας, στην αποξένωση του σημερινού ανθρώπου και την ποιότητα ζωής του, στα οικολογικά προβλήματα, στα ζητήματα της δημοκρατίας, της μόρφωσης, του πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τρίτο: Ο Σοσιαλισμός, πρέπει να κατανοηθεί, ως η συγκεκριμένη, ριζική απάντηση σε συγκεκριμένες ώριμες ανάγκες της κοινωνίας από τη σκοπιά των αξιών του σοσιαλισμού.
Ο αγώνας για το σοσιαλισμό, πρέπει να συνδέεται με την καθημερινή πάλη, για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στην εκμετάλλευση και κάθε μορφή καταπίεσης, για ελευθερία, δημοκρατία, ειρήνη, για προοδευτικές λύσεις στα ώριμα προβλήματα της κοινωνίας.
Ο Σοσιαλισμός, για τον οποίο αγωνιζόμαστε, πρέπει να κατακτά τη συνείδηση της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, τόσο ως ένα υψηλό απελευθερωτικό πανανθρώπινο ιδανικό, αλλά και ως η συγκεκριμένη, ριζοσπαστική και ελπιδοφόρα προοπτική για την ελληνική κοινωνία.

Τέταρτο: Ο Σοσιαλισμός για τον οποίο αγωνιζόμαστε, πρέπει να κατανοηθεί όχι απλά ως η άρνηση του καπιταλισμού, αλλά ως μια Νέα Κοινωνία ανώτερη από κάθε άποψη σε σχέση με την προηγούμενη αστική κοινωνία.
Μια κοινωνία μεταβατική, σε διαρκή κίνηση, που θα δημιουργήσει τις υλικές και πολιτιστικές προϋποθέσεις, για τον Κομμουνιστικό Κοινωνικοοικονομικό Σχηματισμό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: