Λίγα ακόμα για την κρίση στον Καύκασο

Από Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ !

1. Οι λαοί της Γεωργίας, της Οσετίας, της Αμπχαζίας, της Ρωσίας έδειξαν στο παρελθόν ότι μπόρεσαν να ζήσουν δεκαετίες μαζί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και να μεγαλουργήσουν στα πλαίσια του σοσιαλισμού, μέσα στην ενιαία Σοβιετική Ένωση, σε κλίμα φιλίας κι αδελφοσύνης.

– Είναι φανερό ότι στην εποχή του Σοσιαλισμού, που ήταν λυμένα τα βασικά προβλήματα των λαών, δεν υπήρχαν ούτε έριδες, ούτε εθνικιστικές κορώνες, ούτε εδαφικές διεκδικήσεις !

– Επίσης είναι φανερό ότι όταν οι Λαοί ζουν αδελφωμένοι, μεγαλουργούν σε όλους τους τομείς, στον οικονομικό, στον αναπτυξιακό, στον μορφωτικό, στον επιστημονικό, στον πολιτιστικό, στον αθλητικό κλπ. κλπ. κλπ. !

– Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αντιλαμβάνονται πλέον και αποδέχονται με κατηγορηματικό τρόπο ότι, κλίμα φιλίας και αδελφοσύνης, επικρατεί ανάμεσα στους Λαούς, μόνο στο Σοσιαλιστικό Σύστημα !

– Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, αναπολούν την ύπαρξη της Σοβιετικής Ένωσης και επιθυμούν να ξανασυσταθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα !

2. Τη σημερινή κατάσταση την δημιουργούν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και πρώτα απ’ όλα τα σχέδια ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, αλλά και η προσπάθεια της καπιταλιστικής Ρωσίας να ανακτήσει θέσεις σε όλα τα επίπεδα της ιμπεριαλιστικής «πυραμίδας».

– Χρόνια και χρόνια μιλάει το ΚΚΕ για πολεμοκάπηλο ΝΑΤΟ. Το σύνθημα του ΚΚΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ – πολέμου συνδικάτο, αποδίδει την ακριβή πραγματικότητα !

– Δεν νομίζω να υπάρχει πλέον αμφιβολία για το ότι τα ιμπεριαλιστικά σχέδια, περιλαμβάνουν πολέμους και αιματοχυσίες, περιλαμβάνουν τρόμο και δυστυχία !

– Στο βασικό ζήτημα της μη διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, πρέπει να τίθεται και το εξ ίσου σημασίας ζήτημα της διάλυσής του !

– Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός, ότι η σημερινή Ρωσία δεν είναι παρά άλλη μία καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική χώρα, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η «μοιρασιά της λείας», η συμμετοχή της στα μερίδια των αγορών, στην αύξηση των κερδών της άρχουσας τάξης της !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: