Το ΚΚΕ για τον Καύκασο

Ραμφίσματα από Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

1. Η ΕΕ και οι περισσότερες χώρες – μέλη της, που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ, από τη μία συμπορεύονται με τις ΗΠΑ κι από την άλλη ανταγωνίζονται τις ΗΠΑ για τη μοιρασιά της «λείας» και προσπαθούν οι ίδιες να αναλάβουν τα «ηνία» σε μια σειρά περιοχές, όπως έδειξε και η ενεργότερη ανάμειξη Γαλλίας και Γερμανίας στην κρίση του Καυκάσου. Παράλληλα, στο εσωτερικό της ΕΕ δυναμώνουν και οι αντιθέσεις γύρω από το ζήτημα της στάσης απέναντι στη Ρωσία.

– Ας μην ξεχνάμε το ρόλο των χωρών της ΕΕ στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας !

– Οι κάποιες δήθεν φωνές διαμαρτυρίας και η δήθεν ταύτιση χωρών της ΕΕ με την Ρωσία στην κρίση του Ιράκ, πολύ σύντομα δώσαν τη θέση τους στην πλήρη συμπαράταξη τους με τις ΕΠΑ !

– Στην δε υπόθεση του Αφγανιστάν, πέσαν οι μάσκες, στήριξαν απόλυτα την ιμπεριαλιστική επέμβαση !

– Και σήμερα, στον Καύκασο, αν τους πετάξει κανένα «κόκκαλο» η Ρωσία, θα κάνουν πάλι τα «στραβά μάτια» !

2. Διαψεύστηκαν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας που πανηγύριζαν για την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη και τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτή η εξέλιξη έφερε μόνο πόνο, αίμα και βάσανα στα δεκάδες εκατομμύρια των εργαζομένων που ζούσαν στα εδάφη της ΕΣΣΔ, αλλά και γενικότερο πισωγύρισμα στη ζωή και τα δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο.

– Το ζήτημα είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν οι της … ‘aristeras», που ακόμα … πανηγυρίζουν !

– Άσχετα, αν δεν … καταλαβαίνουν το … γιατί ! Ίσως, επειδή δεν … «χαίρεται» το … ΚΚΕ !

– Βασική αιτία των εργασιακών ανατροπών, της οικονομικής ανέχειας για τους πολλούς (δεν αφορά αυτό τους … συνασπισμένους), του να παίρνονται πίσω οι καταχτήσεις των εργαζομένων, οφείλεται εν πολλοίς ακρυβώς στην διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, που υπήρξε για πολλά πολλά χρόνια το αποκούμπι της Εργατικής Τάξης σε όλο τον κόσμο !

– Αν τολμούν ας κάνουν στη … Δύση, ένα δημοψήφισμα για την δημοτικότητα της Σοβιετικής Ένωσης. Είναι σίγουρο ότι θα εκπλαγούν – (καλά πιο πολύ θα εκπλαγούν οι … εγχώριοι συνασπισμένοι) !

3. Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας δεν πρέπει να τρέφουν αυταπάτες για το ρόλο της σημερινής Ρωσίας, που έχει σαφώς διαφορετικό κοινωνικό – ταξικό περιεχόμενο απ΄αυτό που είχε στο παρελθόν η ΕΣΣΔ. Η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία όπως άλλωστε και η ΕΕ δεν μπορούν να αποτελέσουν «αντίπαλο δέος» στις ΗΠΑ, ούτε παράγοντα διεθνούς ισορροπίας κι ασφάλειας, γιατί είναι φτιαγμένες από τα ίδια «υλικά», αυτά της σκληρής ταξικής εκμετάλλευσης κι αδικίας, της κυριαρχίας του κεφαλαίου και της καταδυνάστευσης των εργαζομένων.

– Πολλές φορές τα ελληνικά (μάλλον και τα διεθνή – ευρωπαϊκά και αμερικάνικα) ΜΜΕ, σκόπιμα προβάλλουν στις ειδήσεις τους τα γεγονότα σαν να μην έγιναν ποτέ οι ανατροπές του ΄91 !
Γίναμε μάρτυρες των «γελοίων» δηλώσεων του ανεκδιήγητου τύπου που λέγεται Σαακασβίλι, που μίλαγε για … Σοβιετική εισβολή (!!!) και … κομμουνιστικές πραχτικές, που φυσικά τις πρόβαλλαν καταλλήλως οι «δικοί μας» !

– Πρέπει να αναδειχθεί για να μην μας κοροϊδεύουν ασυστόλως, ότι σήμερα οι ΕΠΑ, η ΕΕ και η Ρωσία είναι ακριβώς η ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ του νομίσματος, βρίσκονται στην ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ όχθη !

– Η καπιταλιστική παλινόρθωση στη Ρωσία, που πραγματοποιήθηκε το 1991, οδηγεί τη χώρα, σε πολιτικές και πραχτικές εξαθλίωσης των λαών της και αμύθητα κέρδη στους νεοκαπιταλιστές της !

– Το «μούδιασμα» των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο δεν αφήνει περιθώρια για όποιες άλλες σκέψεις !

4. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εγκλωβίσουν το λαό στην αντίληψη της «σιγουριάς» που δήθεν παρέχει η συμμετοχή στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ανάλογη είναι η στάση και άλλων πολιτικών δυνάμεων, όπως ο ΣΥΝ και ο ΛΑ.Ο.Σ, που προπαγανδίζουν την ενίσχυση του ευρωενωσιακού ιμπεριαλιστικού κέντρου, της ΕΕ.

– Άντε καλά η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ !!! Ακόμα βοούν στ΄αυτιά μου τα συνθήματα περί «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» !

– Πάντως και για την ΝΔ δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είναι τόσο πολύ … ΝΑΤΟϊκό κόμμα. Ξεχνάν ποιοι ευθύνονται για την κατοχή της Κύπρου;;; (με την ευκαιρία, είδατε την επίθεση των ολυμπιακών φιλάθλων εναντίον των κυπρίων ;;; Τί να πει κανείς. Σε τέτοιες περιπτώσεις ντρέπεσαι που είσαι έλληνας !!!).

– Εντάξει για τον ΣΥΝ δεν έχω καμία απορία ! Ούτε για τον ΛΑΟΣ ! Είναι να μην «πιάσεις» κατήφορο, μετά δεν σταματάς με τίποτα !

5. Χρειάζεται τώρα να μπει ένα οριστικό τέρμα στην παθητική στάση και την αναμονή. Οι λαοί να χαράξουν τον δικό τους δρόμο, διαμορφώνοντας παντού σε κάθε χώρα, το αντίπαλο δέος.

– Σηκωνόμαστε από τον καναπέ και αρχίζουμε δράση ! Καμία επανάπαυση, καμία αναμονή ! Εμπρός στους δρόμους του αγώνα !

– Μοναδική απάντηση είναι η δράση των λαών !

– Το αντίπαλο δέος στον ιμπεριαλισμό είναι οι Λαοί ! Αυτούς φοβάται ! Ας μην τον … απογοητεύσουμε!

6. Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τη μικρομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία, τις φιλειρηνικές δυνάμεις του λαού, να στηρίξουν την πολιτική και τους αγώνες του ΚΚΕ :

6.1. Ενάντια στο ΝΑΤΟ και στη νέα διεύρυνσή του.

6.2. Ενάντια στην «αντιπυραυλική ασπίδα».

6.3. Καμιά εμποκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

6.4. Καμιά συμμετοχή στις δήθεν «ειρηνευτικές αποστολές».

6.5. Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

6.6. Να επιστρέψουν οι έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται έξω από τα σύνορα μας.

7 Responses to Το ΚΚΕ για τον Καύκασο

 1. Ο/Η NikoR λέει:

  πολυ σωστά τα λέει το Κόμμα…

  Καμιά συμμετοχή στις ενδοιμπεριαλιστικές κοκορομαχίες.

  Άμμεση επιστροφή των δήθεν ειρηνευτικών Ελληνικών στρατευμάτων απο το εξωτερικό.

 2. Ο/Η faros λέει:

  NikoR: Την Καλημέρα μου !
  Φυσικά και τα λέει ΣΩΣΤΑ το Κόμμα, είδες που σε τούτο το άρθρο, … «χάθηκαν» οι κατά τα άλλα … λαλίστατοι συνασπισμένοι σχολιαστές μου ;;;;;;; 😛

 3. Ο/Η chaos λέει:

  Να τα βλέπουν αυτά οι του ΣΥΝ, που όταν διαμελίζανε την Γιουγκοσλαβία και φτιάχνανε προτεκτοράτα, αυτοί βλέπανε τον «χασάπη» Μιλόσεβιτς! Εγώ μόνο κάτι κομμουνιστές έβλεπα να ορθώνουν ανάστημα στην Θεσσαλονίκη απέναντι στα νατοϊκά στρατεύματα που χρησιμοποιούσαν το ελληνικό έδαφος για να γίνουν στρατός κατοχής στην πρώην πια Γιουγκοσλαβία. Και τώρα έχουν το θράσος να μιλάνε για τον ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας που θα δώσουνε λύση. Η υποκρισία στο μεγαλείο της…!!!

 4. Ο/Η faros λέει:

  Τα έχω γράψει αυτά επανελλειμένα σύντροφε chaos, αλλά τι να πεις στους συνασπισμένους, αυτούς τους φτύνεις και νομίζουν ότι … ψιχαλίζει !!!

 5. Ο/Η make love not work λέει:

  Καλά οι πολιτικές, οικονομικές αναλύσεις των συνασπισμένων είναι για πολλά γέλια. Αυτό είναι γνωστό.
  Όσο για το πρώτο σκέλος του post έχω να πω τα εξής. Οι Ευρωπαίοι (όχι οι λαοί.Οι εταίροι) δεν έχουν κανένα συμφέρον να εναντιωθούν στους Ρώσους. Όλο το φυσικό αέριο της Ευρώπης προέρχεται από τη Ρωσία. Αν κλείσει ο Πούτιν τις βάνες, τότε ποιός θα δώσει φυσικό αέριο για να ζεσταθεί το κοκαλάκι των Ευρωπαίων (των λαών) τον χειμώνα που έρχεται? Οι Αμερικάνοι? Όχι βέβαια. Και αν δεν έχουν θέρμανση για τον χειμώνα οι λαοί τότε δεν το έχουν και σε τίποτα να ξεσικωθούν. Και όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε Ουκρανία και αλλού. Ο Πούτιν το έχει ξανακάνει.
  Ζυγίζοντας όλα τα παραπάνω ο Σαρκοζί πήγε να γλύψει λίγο τον Πούτιν χωρίς να την λέει και πολύ στον Ρώσο, ενώ οι Αμερικάνοι του τα έχωναν.

 6. Ο/Η faros λέει:

  make love not work: Ξέρεις φαντάζομαι, τις αμερικανιές, σε κάτι έργα του χόλιγουντ, που ο ένας μπάτσος κάνει τον καλό και ο άλλος τον κακό !!!
  Ε, αυτό γίνεται σε κάθε περίπτωση τα τελευταία χρόνια.

  Ανάλογα με την περίπτωση ο ένας από τους ΕΠΑ – ΕΕ – Ρωσία, κάνουν τον καλό μπάτσο ή τον κακό !

  Όλοι τους όμως, βρίσκονται απέναντι στους Λαούς – που θα πάει θα ξυπνήσουν κάποια μέρα, όσο κι αν προσπαθούν οι διάφοροι τύποι σαν τον Πρόντι σαν τον Λαφοντέν σαν τους δικούς μας Αλέκους του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ να αργήσει όσο το δυνατό αυτή η μέρα !

 7. Ο/Η make love not work λέει:

  Το να διαλέγεις Ιμπεριαλιστή είναι σαν το ανέκδοτο με τον πόντιο και τους Ζουλού που τους ρωτούσαν με ποιό τρόπο θέλετε να πεθάνετε? Με γκιλοτίνα ή κρεμάλα? Ο Ιταλός πάει την γκιλοτίνα και η λεπίδα σταματάει πριν τον λαιμό του. Του τη χρίζουν. Ο Γερμανός το ίδιο. Έρχεται η σειρά του πόντιου και λέει θέλω κρεμάλα γιατί η γκιλοτίνα είναι χαλασμένη.
  Την καλησπέρα μου την έδωσα σε άλλο σχόλιο 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: