Μοναδική απάντηση στην ΕΕ (Μέρος Πέμπτο)

Ο μεγάλος κίνδυνος για το λαϊκό κίνημα στη συγκεκριμένη αυτή περίοδο είναι ο εγκλωβισμός του στις ψεύτικες και πονηρές υποσχέσεις από τα οπορτουνιστικά κόμματα του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σαν τον Συνασπισμό.
Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί μαζί τους και να τους ξεσκεπάζουμε σε κάθε ευκαιρία. Επειδή δεν μπορούν να πουν την αλήθεια στο λαό για το ρόλο και τη στρατηγική τους, αλλάζουν πολιτική και στόχους ανάλογα με την ώρα και το χώρο που βρίσκονται. Ψεύδονται και λένε ότι ο σοσιαλισμός μπορεί να έρθει και χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια, μέσα από την ΕΕ και ζητάνε ενότητα της αριστεράς ενάντια στο φιλελευθερισμό.
Πονηρές και καλά μελετημένες προτάσεις, που μπορούν να εξαπατήσουν αφελείς εργαζόμενους, που ζητούν διέξοδο.
Τα αδελφά τους κόμματα στην Ευρώπη βάζουν και τη σοσιαλδημοκρατία σ΄αυτή τη μεγάλη αριστερά. Στην Ελλάδα δεν τολμούν σήμερα, χάρη στη δράση του ΚΚΕ, θα το κάνουν όμως όταν θα έχουν εξασφαλίσει το κατάλληλο ποσοστό με ψέμματα. Όπως θα πουν και «ναι» σε κάποια νέα μορφή «ευρωσυντάγματος» που μαγειρεύεται.
Η άρχουσα τάξη θα τους προβάλλει όσο μπορεί στα ΜΜΕ, ιδιαίτερα όταν θα πλησιάσουν οι εκλογές, και δεν θα έχουν σίγουρο το ποσοστό που χρειάζονται.
Οι κομμουνιστές, όπως και σε κάθε άλλη μάχη, προειδοποιούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για τους κινδύνους και τις συνέπειες και τους βάζουμε μπροστά στις ευθύνες τους και μάλιστα με την πείρα πια της τελευταίας 20ετίας, στην οποία έχουμε δικαιωθεί για όλες τις επιλογές μας.
Και αυτή η δικαίωση ενοχλεί την άρχουσα τάξη και να ΄μαστε προετοιμασμένοι ότι θα κάνει το παν για να μας βάλει κι άλλα εμπόδια. Θέλουν ακόμα και με τρομοκρατικές μεθόδους να περιορίσουν την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ από τους εργαζόμενους για να μην έχει τη δυνατότητα να εκδίδει διακηρύξεις και να ενημερώνει το λαό. Σε άλλες χώρες της ΕΕ, που ο συσχετισμός δύναμης είναι πιο αρνητικός, φτάνουν και στις απαγορεύσεις λειτουργίας των Κομμουνιστικών Κομμάτων και στις διώξεις των μελών τους.

1. Ο τυχωδιοκτισμός, ο συμβιβασμός, ο εξωραϊσμός της πολιτικής της ΕΕ, η πολιτική του ναι μεν αλλά, η πολιτική του «πατάμε σε δύο βάρκες», η πραχτική του «πάμε όπου φυσάει ο άνεμος» κλπ. είναι στρατηγικές επιλογές των κομμάτων της ΚΕΑ, σαν το Συνασπισμό !

2. Βασική πραχτική των οπορτουνιστών, άλλα να λένε στα κανάλια και άλλα να κάνουν στην πράξη. Παράδειγμα από τη μία να κατηγορούν το Πασοκ στις tv , κι απ΄την άλλη συνεργάνται ως αδελφάκια στην ΤΑ και το ΣΚ !

3. Όπλο τους τα ιδιωτικά κανάλια της πλουτοκρατίας, που τους προβάλλουν σκανδαλωδώς, στηριζόμενοι στα γκάλοπ που οι ίδιοι παραγγέλνουν (sic), όλως παραδόξως τελευταία εκπόρσωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μαζί με κάποιον του ΛΑΟΣ βρίσκεται δυο μέρες τώρα σε κανάλι της Αθήνας !
Φανταζόμαστε τι θα γίνει όταν θα πλησιάζει ο Ιούνης του 2009 !

4. Πιθανά εκείνη την περίοδο να εμφανίσει επιτέλους ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, και το πολυθρύλητο πρόγραμμά του ! Προφανώς θα επιλεγεί το καλύτερο … timeing ! Θα το επιλέξουν οι … αμερικανόπνευστοι επικοινωνιολόγοι του !

5. Παράλληλα γινόμαστε μάρτυρες του συστηματικού αποκλεισμού – μέχρι απόλυτου περιορισμού και απαγορεύσεων – της δράσης και της παρουσίας των Κομμουνιστικών Κομμάτων. Ένα μόνο δεν καταλαβαίνου όλοι αυτοί που απεργάζονται αυτά τα σχέδια. Οι λαοί και μνήμη έχουν και νου και γνώση ! Και σίγουρα στις ευρωεκλογές του Ιούνη του 2009 θα στείλουν ηχηρό μήνυμα αντίστασης και πάλης ! Ιδιαίτερα στην Ελλάδα το μήνυμα που θα δοθεί από την υπερψήφιση του ΚΚΕ, θα κάνει πάταγο ! Γι αυτό είμαστε εμείς εδώ ! Γι αυτό παλεύουμε, νύχτα μέρα !

47 Responses to Μοναδική απάντηση στην ΕΕ (Μέρος Πέμπτο)

 1. Ο/Η karioso λέει:

  Τρίβει τα χέρια της η Αστική Τάξη. Βλέπει το ΚΚΕ να μήν ασχολείται καθόλου με τα κόμματα που την εκφράζουν. Ούτε για την ΝΔ ούτε για το ΠΑΣΟΚ γίνεται κουβέντα στο ποστ του Φάρου. Μούγκα!
  Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τους απασχολεί. Μην χάσουν τα ψηφαλάκια τους.
  Και ας πάει να …πνιγεί το εργατικό κίνημα.
  Τούβλα και λάσπη μήπως και αναχαιτίσουν το κίνημα της Μεγάλης Αριστεράς που έρχεται!
  Γιατί αλλοιώς θα χάσουν και τα οφίτσια και τα συγχαρητήρια που τους δίνει η ΝΔ με κάθε ευκαιρία για την…συνεπή πολιτική που ασκούν.
  Τώρα προς όφελος ποιού την ασκούν;
  Κατα τα λεγόμενα τους, υπέρ της…εργατικής τάξης. Γιαυτό και η ΝΔ χαίρεται!!!

  Όμως Φάρε, οι εργαζόμενοι σας πήραν είδηση. Γιαυτό και καθημερινά βουλιάζετε όλο και περισσότερο στην απομόνωση.
  Και ας προσπαθούν για το αντίθετο τα ιδιόκτητα ΜΜΕ που διαθέτετε (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα).

 2. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Όπως λέω και στα ποστ μου, αγαπητέ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι τα κόμματα εξουσίας που προωθούν τις επιταγές της ΕΕ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η «πέμπτη φάλαγγα», ο Εφιάλτης που πρόδωσε τους 300 του Λεωνίδα ! Τόσο δύσκολο είναι να το αναγνώσεις αυτό ;;;

  Ποια μεγάλη αριστερά εννοείς ;;; Σαν αυτήν του … Πρόντι ;;; Να μας λείπει το βύσσινο !!!
  Την αριστερά σας που συμπεριλαμβάνει τον Μπλερ και τον Μπους να την χαίρεσται, εμείς δεν θα πάρουμε, γκέγκε ;;;

  Καθημερινά … βουλιάζουμε έ ;;; 😛 , ενώ εσείς … αναδύεστε , έ ;;; 😛
  Εδώ πάει ξανά το σταθερής αξίας σύνθημά μου … poor karioso, poor … 😆 😆 😆

 3. Ο/Η giannis xania λέει:

  Φάρε οι προβοκάτορες και οι οπορτουνιστές, όταν το ΚΚΕ παίρνει τα πάνω του, ξιφουλκούν εναντίον του. Για όσους γνωρίζουν όχι τυχαία φυσικά και το ξέρουν και αυτοί πολύ καλά. Βλέπυν όλοι τους. ότι δεν έχουν καμία σοβαρή απήχηση η μπούρδες που επαναλαμβάνουν συνεχώς πάνω στη λογική του Γκαιμπελικού πες- πες κάτι θα μείνει, α΄΄’α επαναλαμβάνονται με τη λογική αυτή….
  Απο τους απογόνους των συνεργατών των Γερμανών, τους Αμερικανοθρεμένους πρώην Υπουργούς Εξωτερικών που δεν άφησαν το Φιντέλ Κάστρο να έρθει στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 για να τους παρακολουθήσει γιατί κατ’ αυτούς είναι τρομοκράτης, τα μερικά γκρουπούσκολυλα των εξαρχείων που τα πιάνουμε μονίμως με ταυτότητες της ασφάλειας και τα παραδίδουμε στους μέντορες προϋσταμένους τους και φυσικά το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο τους πρόβλημα τους είναι το ΚΚΕ ειδικά όταν αυτό σε όλες τις ενδείξεις ακόμα και στις στημένες τους δημοσκοπήσεις έχει άνοδο….
  Γι΄αυτό κουνιούνται όλοι τους και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκει συνηγόρους σαν τον Άδωνη.
  Όσο για το ποιούς έχου πάρει είδηση οι εργαζόμενοι, να πούμε πως είναι ο δεξιός οπορτουνισμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μάθει οι εργαζόμενοι, δηλαδή οι εργατοπατέρες τύπου Καλύβη(ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που έχουν συμμετάσχει σε κάθε είδους κοινωνικό διάλογο-διάολο και έχουν υπογράψει τις κατάπτυστες αυξήσεις των 0,88 τη μέρα….
  Επίσης σε εκλογές που γίνονται σε σωματεία οι δυνάμεις της Αυτόνομης Παρέμβασης έχουν τη κάθετη πτώση τις τάξης του 50% σε πολά απ’ αυτά απ’ τις αρχές του 2008 που η «ανερχόμενη μεγάλη Αριστερά», ως δοκιμστικός σωλήνας των «Βενιζελικών» παρουσίαζε αύξηση εώς και 18% κάτι που είχε γίνει στις δημοσκοπήσεις του 1991 λίγο μετά τη διάσπαση.
  Τέλος εμείς δεν είμαστε αριστεροί, ΚΚΕ είμαστε και με περηφάνεια τις θέσεις του προβάλουμε και πάψτε να μας αποκαλέιτε συντρόφους δεν είμασταν και δε θα γίνουμε ΠΟΤΕ.
  Τις μεγάλες Αριστερές ψάξτε τις στο Καραμανλή, το Παπανδρέου, το Καρατζαφέρη και το Παπα-Τσάκαλο, όλοι τους αριστεροί έχουν δηλάωσει κατα περιόδους… εμείς όχι.Εμείς μοναδικό σύμμαχο έχουμε το λαό ακόμα και όταν δε μας ψηφίζει γιατί για μάς οι αστικές εκλογές δεν είναι το μοναδικό ζητούμενο…κύριοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ σύντροφοι.Σύντροφοι δεν είμαστε με το κόμμα που είχε τόσους Γενικούς Γραμματείς σε υπουργεία επι κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όσα ήταν και αυτά….
  Άντε και του χρόνου παιδιά και τη βοήθεια του Αγίου Βενιζέλου να έχετε και 25% εμείς αυτό θέλουμε να ξανακυβερνήσετε για να γελάσει και ο κάθε πικραμένος, θα είανι σίγουρα οι χειρότερη κυβέρνηση απ’ τη μεταπολίτευση και μετά….

 4. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Καλησπέρα…Εσείς είστε ο Λεωνίδας και οι 300;;; Μεγάλη ιδέα έχετε για το Κόμμα σας.
  Γιατί συνεχίζετε να λέτε ψέμματα;; Πότε υποστηρίξαμε Πρόντι, Μπλαιρ και Μπους;;; Έχετε παρανοήσει στο ΚΚΕ εντελώς;;; Πείτε τις θέσεις σας, προσπαθήστε τουλάχιστον, μη λέτε ψέμματα…..Έλεος!!!

 5. Ο/Η faros λέει:

  giannis xania: Καλημέρα σου σύντροφε. Με δυο λόγια, ο αγώνας μας ενάντια στον δεξιό οπορτουνισμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει και θα ενταθεί από την μεριά μου, ειδικά μπαίνοντας στον χειμώνα περίοδο που θα έχουμε ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάρει νέα μέτρα ενάντια στην Εργατική Τάξη και την Αγροτιά και πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

  astyanaktas: Καλημέρα. Ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για τα δικαιώματα των μικρών μεσαίων και φτωχών στρωμάτων του ελληνικού λαού το ξέρει όλος ο κόσμος (εκτός από σένα πιθανά – αν και νομίζω ότι και εσύ το ξέρεις, απλά δεν το παραδέχεσαι για τους δικούς σου λόγους).
  Αγαπητέ, εσύ και το κόμμα σου έχετε αναγάγει το ψέμμα σε επιστήμη (!!!) και τολμάς και κατηγορείς εμένα ;;;
  Ή έχεις παραπανίσιο θράσσος, ή δοκιμάζεις την … υπομονή μου, ή πράγματι είσαι μειωμένης αντίληψης άτομο ! Διάλεξε και πάρε !
  Και … εν τέλει, … περαστικά σου !

 6. Ο/Η karioso λέει:

  @giannis Hania:

  α) «οι εργατοπατέρες τύπου Καλύβη(ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που έχουν συμμετάσχει σε κάθε είδους κοινωνικό διάλογο-διάολο και έχουν υπογράψει τις κατάπτυστες αυξήσεις των 0,88 τη μέρα….»

  Εντάξει γνωρίζουμε οτι το ψέμα και η λασπολογία είναι σύμφυτο του Σταλινισμού. Όμως όλα έχουν τα όρια τους.
  Για πές μας Γκαιμπελίσκε, πότε συμφώνησε ο Καλύβης ή η Αυτόνομη Παρέμβαση για αυξήσεις 0,88 τη μέρα;
  Αν συμφωνούσε θα δέχονταν αυτός το συχαρίκια απο την ΝΔ, οχι το ΚΚΕ που τα δέχεται σήμερα.

  β) «Τέλος εμείς δεν είμαστε αριστεροί, ΚΚΕ είμαστε…»

  Το ότι δεν είσαστε αριστεροί το διαπιστώνουμε πλέον καθημερινά. Δεξιοί είσαστε και την δεξιά εξυπηρετείτε. Όσοι τουλάχιστον έχουν τις δικές σου απόψεις, γιατί υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι στο ΚΚΕ και είναι κρίμα να παίρνει και αυτούς η μπάλα.

 7. Ο/Η olympiada λέει:

  Καλό χειμώνα Φάρε! Αν και ο χειμώνας δυστυχώς δε σταματά. Μνημόσυνο Ηλείας και οι μνήμες ξύπνησαν. Παρόλες από νεοφιλελεύθερους, καπηλεία της καταστροφής από ακροδεξιούς και μοντέρνους ακροδεξιούς με «αριστερά» προσωπεία. Όταν η Ηλεία καιγόταν, κάποιοι με θαμπωμένα γυαλάκια από την πολιτική απληστία έκαναν προεκλογική προπαγάνδα. Κάποιοι άλλοι όμως, που πονάν τα χώματα και το λαό εδώ και δεκαετίες και όχι ευκαιριακά, έδωσαν εντολή σε όλες τις Κ.Ο. να ενισχύσουν τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή. Ας κρίνει επιτέλους ο λαός ποιοί είναι με το μέρος τους.

 8. Ο/Η chaos λέει:

  Πολύ εύστοχο το κείμενο του giannis xania! Και είμαι πολύ περίεργος να ακούσω μια απάντηση για τα περί συνδικαλιστικών που θίγει, και την στάση της Αυτόνομης Παρέμβασης. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι γι αυτό και πατώνουν σε όλα τα σωματεία. Έτσι είναι αναγκασμένοι να συνεργάζονται με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Πέσανε οι μάσκες!!!

 9. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Δεν το ξέρεις ρε μάγκα ;;; Δεν ξέρεις ότι όλες τις αποφάσεις της πασκίτικης ΓΣΕΕ, αλλά και άλλων Σ.Ο. , όπως στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι της παράταξής σου ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ;;; Μωρέ τα ξέρεις , αλλά κάνεις την «παλαβή» !
  Μου αρέσουν οι εξυπνάδες σου περί αριστεράς, το έκαναν κι άλλοι πριν από σένα, η … κολώνια σας είναι παμπάλαια 😆

  olympiada: Καλό χειμώνα και σε σένα φίλε μου, σε ευχαριστώ για τις ευχές, αντεύχομαι!
  Ας ελπίσουμε ότι θα δουν σωστά επιτέλους και οι Ηλείοι και όλοι οι Έλληνες !

  chaos: Καλησπέρα σου. Αυτοί, φίλε μου, έχουν κάνει το ψέμμα … ντοκτορά (ξέρεις, επιστήμη , πρόλαβε και το έκανε το … πασοκ !!!)

 10. Ο/Η karioso λέει:

  Όσα σταλινικά ψέμματα και να χρησιμοποιήσεις Φάρε, η αλήθεια είναι μία. Η Αυτόνομη Παρέμβαση ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕ τη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τούς εργοδότες!!!

  Ότι και να λέτε και συ και τα υπόλοιπα γκεμπελάκια, ο λαός «αγρόν ηγόρασε».

  Έχετε πει τόσα ψέμματα κατά της Αριστεράς, που κανείς δεν σας πιστεύει πλέον!

  Ακριβώς την ίδια μεθοδολογία χρησιμοποιούσε και ο ιδεολογικός σας Πατερούλης Ιωσήφ, βάφτιζε το κρέας ψάρι σαν τούς μεσαιωνικούς καλόγερους. Τούς κομμουνιστές που δεν συμφωνούσαν μαζί του, τους ονόμαζε «αντεπαναστάτες» πριν τούς δολοφονήσει.

  Αποτέλεσμα; Ο διασυρμός μιας ολόκληρης ιδεολογίας.
  Σαν χάρτινος πύργος γκρεμίστηκε ένα οικοδόμημα για το οποίο εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστών είχαν χύσει το αίμα τους.
  Που είχε κτιστεί όμως σε σαθρά σταλινικά θεμέλια.

  Ότι ακριβώς παθαίνετε τώρα εσείς. Και που όσο πάει θα επιδεινώνεται όσο συνεχίζετε αυτή την γκαιμπελοσταλινική εκστρατεία λάσπης κατά της Αριστεράς.
  Μπορεί η ΝΔ να σας γεμίζει συγχαρητήρια για τα …επιτεύγματα σας. Ο λαός όμως θα εξακολουθεί να σας γυρίζει την πλάτη.

  Φάρε, έρχεται «καυτό» φθινόπωρο. Θα πέσει πολύ κλάμα, γιαυτό να είσαι έτοιμος. Μην σούρθει απότομα.

  Και να θυμάσαι πάντα τη ρήση του Χαρίλαου: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»

 11. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Καλημέρα.
  Αφού πρώτα «έβαλε την απαραίτητη πλάτη» για την υπογραφή της !!!
  Να είσαι σίγουρος (άσε τι λέμε εμείς εδώ) όλος ο κόσμος το ξέρει.
  Άκουσες χθες τις δηλώσεις Καλύβη ;;;; Είπε ότι πρέπει η ΓΣΕΕ να μην … πάει στην ΔΕΘ !!!!
  Οποία … επαναστατικότητα !!! Της έκανε τα μούτρα … κρέας , της Κυβέρνησης !!!

  Τελικά το μίσος σου και το μένος σου ενάντια στο Κομμουνιστικό Κίνημα σε κάνει να μην αποφεύγεις το … παραλήρημμα !!!

  Εδώ θα είμαστε ( ελπίζω, γιατί υπάρχουν και προβλήματα … ) και το χειμώνα και θα τα πούμε, να είσαι σίγουρος !

  Και μην πιάνεις στο στόμα στου (στο … πληκτρολόγιό σου) το όνομα του Χαρίλαου.
  Συγνώμη, αλλά, το βρομίζεις !

 12. Ο/Η Nikos λέει:

  Ακομα περιμενω την απαντηση σας ΣΥΝασπισμενοι στο 2ο μερος αυτης της κουβεντας και επειδη εχετε μια πολυ κακη συνηθεια να μην απαντατε ποτε ξαναβαζω τα ερωτηματα μου και εδω.
  «Μπορεις να μου Πεις με απλα λογια τι σχεση εχει η Ε.Ε ,ενας καθαρα αντιδραστικος και ιμπεριαλιστικος μηχανισμος που δημιουργηθηκε απο την ευρωπαικη αστικη ταξη για να περιορισει τον ενδοκαπιταλιστικο ανταγωνισμο εντος Ευρωπης και για να προστατευσει τα συμφεροντα της σε σχεση με την Αμερικη και αλλες αναδυομενες καπιταλιστικες δυναμεις,με τους Λαους της Ευρωπης.
  Ειστε χυδαιοι astyanaktas οχι γιατι φυγατε το ‘91,οχι γιατι πηγατε να διαλυσετε το κομμα και να σβησετε τη φωνη μας δικαιωμα σας να το κανετε και αν σας αφηναμε θα το πετυχαινατε.Ειστε χυδαιοι γιατι καλλιεργειτε αυταπατες και δημιουργειτε συγχυσεις σε ενα κοσμο που παλευει να βγει απο τα αδιεξοδα του,οπως με την Ε.Ε ετσι και με το κεντρικο σας συνθημα “ο ανθρωπος πανω απο τα κερδη” οποιος το λεει αυτο η δεν ξερει τι ειναι ο ανθρωπος η δεν ξερει τι ειναι τα κερδη…
  Το ξερεις astyanaktas οτι αν φορολογησεις συμφωνα με τον “Νομο Τομπιν”τα κερδη των Πολυεθνικων Μονοπωλιων που δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα ενω εισαι μελος της Ε.Ε καταργεις την Τριτη ελευθερια του Μααστριχτ?Την οποια εσεις ψηφισατε.Και επειδη καλοι αγωνιστες υπαρχουν και στο ΣΥΡΙΖΑ απο συντροφους σου μαθαμε οτι θελετε τη θεση περι νομου Τομπιν να την συμπεριλαβετε στο περιγραμμα προγραμματικων σας θεσεων.
  Στην Περιπτωση αυτη η Συνθηκη της Νικαιας και της Λισαβωνας λενε οτι η χωρα που θα το κανει αυτο η φευγει απο την Ενωση η αν εχει συμβει συνταγματικη εκτροπη μπορει να παρεμβει ο Ευρωστρατος?Τα ξερεις αυτα η κανεις το χαζο?Το ξερεις οτι με χρηση αυτης της Νομοθεσιας βγηκε εκτος νομου η ΚΕΝ στην Τσεχια επειδη ελεγε στο κειμενο του Συνεδρειου της τη φραση “ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ” και αυτο θεωρειτε καταστρατηγηση της επιχειρηματικης ελευθεριας της ελευθεριας διακινησης κεφαλαιων.Αυτα ψηφισατε το ‘91 και ακομα δεν τα εχετε παρει καν πισω εστω στα λογια.Γιαυτο ειστε χυδαιοι.
  Και κατι τελευταιο προγραμμα θα βγαλετε η θα συνεχισετε να δουλευετε οσο κοσμο σας πιστεψε απογοητευμενος απο την πολυδιασπαση της αριστερας στην Ελλαδα.»

 13. Ο/Η chaos λέει:

  @ karioso
  Η Αυτονομη Παρέμβαση κατήγγειλε τη συμφωνία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες;;; Αφού συμμετείχε πρώτα και καλλιεργούσε τις αυταπάτες περί οικονομίας που δεν αντέχει. Και για να χουμε καλό ερώτημα, μπορείς να μας πεις το πλαίσιο διεκδίκησης της αυτόνομης παρέμβασης;;; To ΠΑΜΕ μιλάει καθαρά για 1400 € βασικό μισθό και άλλα πολλά. Σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και σωματεία είστε χέρι χέρι με την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ, έχετε συγκροτήσει κοινό μέτωπο ενάντια στο ΠΑΜΕ. Που είναι η ταξική σας συνείδηση;;; Εκπροσωπείτε εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους ή το μόνο σας μέλημα είναι να διασφαλίσετε την εργασιακή ειρήνη που τόσο επιθυμείτε κι εσείς και τ αφεντικά σας!!!;;; Και κάτι τελευταίο, αφού η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγελει την τελευταία συμφωνία της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες, μήπως καταγγέλει και την προηγούμενη που είχε βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της στη αύξηση των 0,77 € την ημέρα, γιατί δεν το έχω υπ’όψη μου….

 14. Ο/Η Nikos λέει:

  Καριοσο ,με την αδεια του Φαρου, θες να ανεβασω το κειμενο για την Ελαστικη εργασια και τις θεσεις τοσο του Καλυβη οσο και του Αλαβανου που την εκθειαζουν???
  Το θεμα δεν ειναι τοσο αν βαζεις την υπογραφη σου σαν φυσικο προσωπο αλλα αν η σταση σου 18 χρονια τωρα ειναι προς αυτη την κατευθυνση προς την κατευθυνση διαλυσης των εργασιακων διακαιωματων και υποταγης στην ρεφορμιστικη γραμμη της ΓΣΕΕ.
  Οσο δε στεκεσαι στο θεμα της υπογραφης φανερωνεις ποσο γραφειοκρατης εισαι.Οταν εχουμε στα χερια μας το πρακτικο απο την ΠΕΜΕΝ και την ΠΝΟ τους ναυτεργατες δλδ οπου θελατε μαζι με ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ την πρωτη ΜΑΗ να γινει σταση εργασιας και οχι απεργια θα ηταν καλο να μην πολυμιλατε.Μαθετε πρωτα τι θα πει περιφρουρηση απεργιας και μετα θα σου κανω Καριοσο ενα σεμιναριο με την ιστορια της ΓΣΕΕ.Εχουν ξανασυγκρουσθει οι δυο αυτες γραμμες στη ΓΣΕΕ Καριοσο η γραμμη της συγκρουσης και η γραμμη της υποταγης ψαξε λιγο στο Νετ να δεις τι εγινε το 1929 απεργια στην Ελευσινα υπο την ρεφορμιστικη ΓΣΕΕ και στο Λαυριο υπο την Αγωνιστικη Απεργιακη Επιτροπη ηττα στην 1η περιπτωση Νικη στην 2η και ξερεις που οδηγησε η συγκρουση αυτων των 2 γραμμων των 2 αντιληψεων στο συνεδρειο της Ενωτικης ΓΣΕΕ οπου οι ρεφορμιστες επαθαν πανωλεθρια τα ξερεις αυτα Καριοσο τα ξερουν αυτα οι πολιτικοι ταγοι του κομματος σου?τα ξερουν αλλα αν τα παραδεχτουν πρεπει να πανε σπιτια τους η στο Πασοκ…

 15. Ο/Η faros λέει:

  Nikos (1) : Την καλησπέρα μου.
  Η απάντησή σου στον astyanaktas πολύ εμπεριστατωμένη, όμως, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα κατάλαβε τίποτα ή έπαθε … κουλούμπρα ή του τραβήξαν το … αυτί ή ψάχνει εναγαωνίως να «βρει» μιαν απάντηση που θα είναι άλλα αντ΄ άλλων.
  Συνήθως (τί συνήθως πάντα δηλαδή) «περία άλλων τυρβάζει» !!!

  chaos: Έχω γράψει κι εγώ και σχόλια και ποστ για την διγλωσσία και την ύπουλη δράση και της Α.Π. και συγκεκριμένων συνδικαλιστών τους, όμως κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν!!!

  Nikos (2) : Ακριβώς αυτό ήθελα να πω κι εγώ. Θα πάνε στο πασόκ !
  Όμως, την «ψάχνουν» την δουλειά, να γίνει με τέτοιο τρόπο που να μην τους πάρουν με τις πέτρες ! Είναι σίγουρο ότι κάποιοι που είναι εγκλωβισμένοι στο κόμμα τους, θα βρουν την αφορμή – πηγαίνοντας ο σύριζα στο πασοκ – να τους παρατήσουν και να έρθουν στο ΚΚΕ. Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό, το γνωρίζω και εγώ – δεν κάθομαι δα και όλη μέρα στον υπολογιστή !

 16. Ο/Η karioso λέει:

  @chaos: Η επιμονή σας στην λασπολογία, το ψέμα και τον Σταλινογκεμπελισμό, είναι ο καλύτερος τρόπος να δυναμώνετε την Αριστερά.
  Συνεχίστε έτσι! Μας κάνετε χαρούμενους!!! Καθημερινά συναντώ ανθρώπους που σας έχουν σιχαθεί και έρχονται μαζί μας.
  Επι της ουσίας τώρα: Ούτε την προηγούμενη ΣΣΕ είχε υπογράψει η Αυτόνομη Παρέμβαση. Το ότι το έγραψε η σύγχρονη Αυριανή (Ρίζος) είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να καταλάβεις οτι είναι ψέματα.

  @Φαρος:
  α) Αν η κομματική Ιερά εξέταση, σου επέτρεπε να διαβάσεις και τίποτα άλλο εκτος των «Ιερών Γραφών», θα μπορούσες να δεις στο μπλόγκ του Αστυάνακτα οτι ο άνθρωπος λείπει διακοπές. Έτσι δεν θα έλεγες όλες αυτές τις αρλούμπες.
  Βλέπεις όμως ο Σταλινισμός οδηγεί στην άγνοια και η άγνοια στην ανοησία. Μεσαίωνας δηλαδή!

  β) «Είναι σίγουρο ότι κάποιοι που είναι εγκλωβισμένοι στο κόμμα τους, θα βρουν την αφορμή – πηγαίνοντας ο σύριζα στο πασοκ – να τους παρατήσουν και να έρθουν στο ΚΚΕ.»

  Χαχαχαχα! Εκεί ελπίζεις για να δείς άσπρη μέρα; Να έρθουν οι …εγκλωβισμένοι στο κόμμα σου! 90 Χρόνια τώρα περιμένεις. Και σε διαβεβαιώνω οτι θα περιμένεις άλλα τόσα χωρίς αποτέλεσμα.
  Κοίτα να περιορίσεις τούς δικούς σου …εγκλωβισμένους πού οδεύουν Αριστερά μεριά. Γιατί αισίως έχουν φτάσει το 15% των συνολικών σου ψηφοφόρων.
  Χαχαχαχα! Φάρε όταν έχεις παρακρούσεις είσαι απίθανος!!!

 17. Ο/Η karioso λέει:

  @Nikos: Τέτοια έπερση μόνο σε απόφοιτους κατηχητικών (κομματικών ή εκκλησιαστικών), μπορεί να συναντήσει κανείς. Είμαι βέβαιος, απο την φρασεολογία σου, ότι έχεις περάσει και από τα δύο. Μικρός απο την ενορία σου και λίγο αργότερα απο κομματική «σχολή».
  Θα μου πείς, πως το γνωρίζω; Μα έχω γνωρίσει κι άλλα δείγματα. Βλέπεις πανομοιότυπα βγαίνουν τα υβρίδια.
  Και κάτι ακόμη. Αφου είχες την καλοσύνη να μου κάνεις …σεμινάριο για την ΓΣΕΕ, δεν έχω παρά να σου το ανταποδώσω (για λόγους ευγένειας), με ένα αντίστοιχο σεμινάριο ιστορίας:

  Απο το 1929, στο οποίο έχετε μείνει, τόσο εσυ όσο και οι «δάσκαλοι» σου στίς κομματικές «σχολές», έχουν μεσολαβήσει πολλά. Παγκόσμιος πόλεμος, διασπάσεις του κομμουνιστικού κινήματος, κατάρρευση του στρεβλού «σοσιαλιστικού» μοντέλου κ.τ.λ κ.τ.λ.
  Στόν επόμενο σεμιναριακό κύκλο που, γεμάτος μετριοφροσύνη, σκέπτεσαι να …διδάξεις λοιπόν, φρόντισε τα παραδείγματα που θα χρησιμοποιήσεις, να έχουν κάποια ιστορική συνάφεια με το θέμα το οποίο θα διαπραγματευτείς.
  Αλλιώς, σε βλέπω να προσπαθείς να αποδείξεις τον …οπορτουνισμό του Καλύβη και του Αλαβάνου, αντλώντας στοιχεία απο την… ολοκαίνουργια θεωρία του Πλάτωνα περί Φιλόσοφων – Βασιλιάδων.

 18. Ο/Η chaos λέει:

  Προσωπικά σφε Φάρε νιώθω πολύ τυχερός. Ζούμε σε μια εποχή που τα αδιέξοδα του συστήματος είναι πλέον φανερά και συνεχόμενα. Οι κύκλοι της κρίσης είναι πλέον πολύ πιο συχνοί. Το βλέπουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο αυτό. Βλέπε Οσετία, Ιράκ, Αφγανιστάν κτλ…αναγκάζονται πια να μην κρατάνε ούτε τα προσχήματα!!! Εδώ στην Ελλάδα καίνε πολύ σύντομα και το τελευταίο τους χαρτί, της κεντροαριστεράς. Οι οπορτουνιστές είναι πολύ πρόθυμοι να παίξουν αυτό τον βρώμικο ρόλο προσβλέποντας σε πρόσκαιρα οφέλη. Αν όμως διαβάζανε λίγη ιστορία θα μπορούσαν να δουν ότι πουθενά, μα πουθενά δεν επικράτησαν! Παντού φάγανε τα μούτρα τους, το μόνο που κατάφεραν ήταν να δώσουν παράταση στη ζωή του συστήματος. Είναι όμως μόνο παράταση και απ’ ότι φαίνεται θα είναι και σύντομη. Η ανατροπή θα γίνει, και αυτή τη φορά υπάρχει και η προηγούμενη εμπειρία….

 19. Ο/Η faros λέει:

  chaos: Την Καλημέα μου.
  Έτσι όπως τα βλέπεις, τι να πω, μάλλον δίκιο έχεις !

  Κι αν είναι έτσι (που είναι δηλαδή), εμπρός να μην χάσουμε λεφτό, «να γυρίσουμε τον ήλιο», να πραγματώσουμε «την έφοδο στον ουρανό» !

 20. Ο/Η Nikos λέει:

  Karioso πες με υβριδιο βρισε κανε οτι θες απαντηση δεν προκειται να δωσεις γιατι αν δωσεις πρεπει να παραδεχτεις και την ανεπαρκεια σου.Πραγματι απο το 1929 εχουν αλλαξει πολλα οσο ομως δεν αλλαζει η ταξη που εχει την εξουσια στα χερια της τοσο μπορουμε να αντλουμε παραδειγματα απο εκεινη την περιοδο.Επισης η κατασταση του εργατη τοτε και τωρα δυστυχως εχει αρχισει να προσωμοιαζει οποτε ιδια προβληματα και προκλησεις θα μας παρουσιαστουν ιδιες απαντησεις πρεπει να δωσουμε.Που ειδες την επαρση δεν καταλαβα,απλα προσπαθεις με γελοιες συνδικαλιες να ξεφυγεις και να μην απαντησεις στα ερωτηματα που σου κανω.

 21. Ο/Η karioso λέει:

  @Φαρος: «Κι αν είναι έτσι (που είναι δηλαδή), εμπρός να μην χάσουμε λεφτό, “να γυρίσουμε τον ήλιο”, να πραγματώσουμε “την έφοδο στον ουρανό” !»

  Τον είχαμε «γυρίσει» τον ήλιο Φάρε. Και την έφοδο στον ουρανό την είχαμε κάνει. Οκτώβρης ήτανε και πάνε 91 χρόνια.

  Να όμως που ήρθε το ’89 και μας έπεσε ο ήλιος στο…κεφάλι.

  Δεκαετίες πρίν κάποιοι ήταν στα τέσσερα και προσκυνούσαν τον Στάλιν!

  Κάποιοι άλλοι εξακολουθούσαν να σκέφτονται και να λένε: «δεν πάμε καλά σύντροφοι» ή «ο Σοσιαλισμός ή θα έχει ανθρώπινο πρόσωπο ή δεν θα υπάρξει ποτέ».

  Και ήρθε η ιστορία να δικαιώσει τούς δεύτερους. Τα δήθεν σοσιαλιστικά μορφώματα κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι, βγάζοντας στούς δρόμους για πανηγυρισμούς εκατομμύρια καταπιεσμένων ανθρώπων.

  Τίποτα δεν σας έμαθε η ιστορία Φάρε. Τίποτα.

  Δεν πειράζει, υπάρχουν Αριστεροί που διδάχτηκαν. Οι εργαζόμενοι το ξέρουν και το εκτιμούν. Αυτοί θα σώσουν για μία ακόμη φορά το όνομα της Αριστεράς.

 22. Ο/Η faros λέει:

  Nikos: Γεια και χαρά σου. Δεν ξέρω αν σου το είπα ποτέ, αλλά οι τύποι του συνασπισμού έχουν μάθει μόνο να βρίζουν και να χρησιμοποιούν την ΕΠΑίτικη προπαγάνδα και λάσπη, δεν πρόκειται να σου απαντήσει ποτέ και επί της ουσίας.
  Εγώ τους έχω μάθει ένα χρόνο τώρα που μπλογκαίρνω …
  Επίσης τους λυπάμαι, λίγο, λόγω ηλικίας ίσως, όμως και αυτοί δίνουν δικαιώματα μερικές φορές να τους κατσαδιάζω, δεν βαριέσαι, περνάει και η ώρα !

 23. Ο/Η karioso λέει:

  @Nikos: Το ότι δεν μπορείς να καταλάβεις την απαντηση μου είναι ένα ακόμη υβριδικό χαρακτηριστικό των αποφοίτων των κομματικών κατηχητικών!

  Οσο δε για την ανεπάρκεια μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα να την παραδεχτώ.

  Ευτυχώς που υπάρχεις εσύ ο …υπερεπαρκής και έτσι καλύπτεται το κενό.

  Θα λάβω δε σοβαρά υπόψιν μου την …επαναστατική σου θέση, οτι στα προβλήματα της εργατικής τάξης θα απαντήσουμε με όρους του ’29, επειδή τα προβλήματα …προσομοιάζουν (!!!).

  Θα έλεγα μάλιστα να το κάνουμε ακόμη πιο επεναστατικό. Μήπως να πάμε στον 18ο αιώνα και να απαντήσουμε με όρους ουτοπικού σοσιαλισμού:
  Και τότε η αστική τάξη είχε την εξουσία. Και τότε τα προβλήματα της εργατικής τάξης …προσομοίαζαν (!!!) με τα σημερινά.

 24. Ο/Η cypriotcommunist λέει:

  έλα ρε καριόσο, και το συνάφι σου βοήθησε για μας «πέσει ο ήλιος στο κεφάλι». άστα κροκοδίλια δάκρυα τώρα…

 25. Ο/Η chaos λέει:

  @karioso
  Η απάντησή σου βέβαια δεν ήταν επί της ουσίας, όπως λες, και απ’ ότι φαίνεται είσαι και ανενημέρωτος. Δεν πειράζει, το έχουμε συνηθίσει πια, όλοι έτσι αντιδράτε. Πάντως είναι άξιο απορίας, το κάνετε ηθελημένα ή όλο αυτό σας βγαίνει από την αντικομμουνιστική τύφλωση που σας δέρνει!!! Το αποτέλεσμα είναι ίδιο όμως, είστε τα καλύτερα δεκανίκια του συστήματος!!!
  Την καλημέρα μου σε όλους!

 26. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Επειδή για άλλη μια φορά είσαι εκτός θέματος άρθρου – η χιλιοστή ;;; -, μην περιμένεις απάντηση από μένα …
  Άλλωστε, είπαμε, σας πήρανε χαμπάρι ….

  cypriotcommunist: Καλημέρα. Έτσι τους είπαν … έτσι κάνει και ο φίλος μας … Εγώ τον λυπάμαι κατά βάθος …

  chaos: Απλά είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία (γνωρίζεις φαντάζομαι πιος ακριβώς τους δίνει τις ενολές – φαίνεται από τα «επιχειρήματα» που χρησιμοποιούν … ).
  Μόνο που τώρα τελευταία … δεν τους … «πολυπληρώνουν» 😆
  Την Καλημέρα μου και σε σένα!

 27. Ο/Η chaos λέει:

  Έτσι είνα Φάρε. Το κακό βέβαια είναι ότι εγκλωβίζουν κόσμο, και ότι έχουν ξεφτιλίσει την έννοια της αριστεράς και όχι μόνο. Αν είναι ο karioso αριστερός τότε δεν είμαι εγώ!!! Αφού είμαστε από τελείως διαφορετικές όχθες…!Αυτός και οι ιδέες του είναι η καλύτερη βοήθεια και το άλλοθι του συστήματος, ενώ εμείς μιλάμε καθαρά για ανατροπή!!! ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!! Δύσκολη έννοια ε;
  Γι αυτό και η σ. Αλέκα δήλωσε πως εμείς δεν είμαστε αριστεροί, είμαστε ΚΚΕ. Και ψάχτε εσείς οι υπόλοιποι να βρείτε την διαφορά.

 28. Ο/Η faros λέει:

  chaos: Μόνο να σκεφτείς ότι για τις ανατροπές στην πρώην Σοβιετική Ένωση, μιλούσαν για … «κοσμογονία» και … «χοροπήδαγαν από την χαρά τους», πράγματα που εν πολλοίς συνεχίζουν να κάνουν και σήμερα, καταλαβαίνει κανείς τί σόϊ «aristeroi» είναι !!!

  Ξεπέρασαν και τους … «aristeroys toy kanape» !!!!!!!!!!!

 29. Ο/Η karioso λέει:

  @Chaos: Προφανώς και δεν είσαι Αριστερός φίλε μου. Τα έχουμε πεί αυτά. Τρίβει τα χέρια του το σύστημα με την ανθενωτική – αντιαριστερή στάση σας. Καλύτερο σύμμαχο δεν θα μπορούσε να βρεί. Φαντάσου οτι μιά ενωμένη Αριστερά θα διεκδικούσε εξουσία αυτή τη στιγμή.
  Αντ’ αυτού δεν έχει ούτε καν στοιχειώδη αντιπολίτευση, απο την πλευρά του ΚΚΕ (Ελέω Γερμανού;). Και όχι μόνο αυτό. Βρήκε το καλλίτερο ανάχωμα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα τελείως «ανέξοδα». Λοιπόν τι άλλο θα πρέπει να κάνετε για να θεωρηθείτε μη Αριστεροί;
  Απο την άλλη πλευρά βέβαια καλά κάνεις και εσύ και το κόμμα σου και διαχωρίζετε τη θέση σας απο την Αριστερά.
  Αν κομμουνισμός είναι αυτό το σταλινικό μόρφωμα το οποίο ονειρεύεστε και το οποίο εξόντωνε κάθε διαφορετική φωνή, καταπίεζε τούς πολίτες του σε τέτοιο βαθμό που γιόρταζαν κατα εκατομμύρια την κατάρρευση του και σε τελευταία ανάλυση το μόνο που πέτυχε είναι να αντικαταστήσει την Αστική Τάξη με μία κομματική νομενκλατούρα την οποία βλέπουμε ακόμη και σήμερα να καρπώνεται τις θυσίες των λαών (οι περισσότεροι Ρώσσοι εκατομμυριούχοι είναι πρώην υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη). Ε τότε όχι, στον χαρίζω αυτόν τον δεξιόστροφο κομμουνισμό. Προτιμώ να παραμείνω Αριστερός.
  Γιατί όπως είπε και ο Νίκος Πουλατζάς : «Ο σοσιαλισμός ή θα έχει ανθρώπινο πρόσωπο ή δεν θα υπάρξει ποτέ».
  Τότε οι σύντροφοι (κατά την πάγια σταλινική τακτική) τον λοιδορούσαν. Μέχρι που ήρθε το ’89 να τον δικαιώσει.

 30. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Τελικά την βρίσκεις να είσαι μονίμως … εκτός θέματος ;;; 😆

  Αλήθεια στην … έκθεση, στο σχολείο, τί βαθμό έπαιρνες ;;; 😆

 31. Ο/Η xxxx λέει:

  karioso to oti exeis epixeirhmata daimonopoihshs ths Sovietikhs Enwshs pou proerxontai apo thn Fasistikh Germania den soy leei tipota? Edw xtes o SKAI toy Alafoyzoy anaferomenos ston Stalin sto kentriko deltio milhse gia megaloys epanastates hgetes Stalin – Lenin kai esy eisai sthn grammh Karatzaferh. Toso yphretes toy kefalaioy eiste kai polemousate synexeia to prwto ergatiko kratos. Entelei o SYRIZA 8a apanthsei epiteloys se poion anhkoyn dikaiwmatika ta ergostasia, ta basika kai sygkentrwmena mesa paragwghs?

 32. Ο/Η chaos λέει:

  @karioso
  Αν το όνειρο της δικής σου αριστεράς είναι η καρέκλα, άντε λοιπόν κοντός ψαλμός…εκλογές έρχονται, οι συνεργασίες ευνοούνται…άλλωστε τις ξέρετε καλά εσείς αυτές τις συνεργασίες, κάνετε τα πάντα ώστε να μην έχει άνοδο το κίνημα!!! Φυσικά και δεν θέλουμε να κυβερνήσει η αριστερά ή καλύτερα η aristera, όπως την αποκαλεί και ο Φάρος! Σου είπε κανείς ότι θέλουμε ένα ακόμα ΠΑΣΟΚ στην πλάτη μας ; το φάγαμε 20 χρόνια, είμαστε έμπειροι πια και το κυριότερο, μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
  Θα στο ξαναπώ γιατί φαίνεται ότι δεν το κατάλαβες την πρώτη φορά…στόχος μας είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ του συστήματος, όχι η διαχείρησή του. Είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβεις και να σταματήσεις να λες τις αρλούμπες περί ενωμένης αριστεράς;;; Αρθρώνετε πουθενά στο πρόγραμμά σας (άλλο ανέκδοτο κι αυτό!!!) αυτήν την λέξη;;; Πραγματικά αυτός ο άκρατος αντιοκομμουνισμός τυφλώνει επικίνδυνα!!!
  Κι επειδή αναφέρεσαι πολύ στον Στάλιν, μόνο ένα θα σου πω…τελικά αποδικνείεται περίτρανα ότι άφησε πάρα μα πάρα πολλούς!!!!
  @faros
  Φίλε μου η «κοσμογονία» όπως την χαρακτηρίζανε τότε οδηγεί αναπόφευκτα σε άλλη κοσμογονία, μόνο που αυτή θα είναι των εργατών!!! Και κάτι τύποι που πανηγύριζαν τότε, θα ψάχνουν το πιο βαθύ λαγούμι για να κρυφτούν…

 33. Ο/Η faros λέει:

  chaos: Συμφωνώ απόλυτα, σύντροφε, συμφωνώ απόλυτα. Και , ξέρεις, τους ετοιμάζουμε πολύ βαθύ … λαγούμι – ούτως ώστε να μην ξαναβγούν ποτέ έξω ξανά …

 34. Ο/Η faros λέει:

  xxxx: Την καλησπέρα μου.
  Πάντως, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι, τις εντολές των αφεντικών τους – ιμπεριαλιστών τις εκτελούν κατά γράμμα και οι αρχηγοί τους στη βουλή και οι σχολιαστές τους στα κόκκινα μπλογκς !
  Δεν πειράζει, όμως, εγώ τους το έχω ξαναπεί : «οι μέρες τους μετρήθηκαν πια … «

 35. Ο/Η karioso λέει:

  @xxxx: Το ότι ο ΣΚΑΪ του Αλαφούζου αναγνωρίζει τον Στάλιν σαν «μεγάλο επαναστάτη ηγέτη», αρκεί για να δικαιώσει τις απόψεις μου. Ευχαριστώ για την υποστήριξη!

  @Chaos: Και μείς για ΑΝΑΤΡΟΠΗ μιλάμε φίλε μου. Μόνο που αυτή την ανατροπή δεν μπορεί να την περιμένει ο εργαζόμενος εν είδη Δευτέρας Παρουσίας, που θα του λύσει ΤΟΤΕ τα προβλήματα. Τα προβλήματα υπάρχουν ΤΩΡΑ.
  Μέχρι λοιπόν το ΚΚΕ να… ανατρέψει τον καπιταλισμό, διασπώντας την Αριστερά και το εργατικό κίνημα και προσφέροντας στήριξη στην ΝΔ, αρνούμενο (ή αδυνατώντας) να αντιπολιτευτεί την πιό ακραία μορφή του καπιταλισμού σήμερα (τον νεοφιλελευθερισμό), εμείς θα προτείνουμε λύσεις για το ΣΗΜΕΡΑ και το ΤΩΡΑ.

  Εσείς ζητήστε απο τούς εργαζόμενους να περιμένουν άλλα 90 χρόνια μήπως και προκύψει η σοσιαλιστική Δευτέρα Παρουσία, μήπως και αναστηθεί το πνεύμα του Στάλιν και βασιλεύσει ξανά. Μέχρι τότε ας υπομένουν τον καπιταλισμό, δεν πειράζει. Είναι για …καλό σκοπό.

  Και κάτι ακόμη. Με το να αναμασάτε την τσίχλα της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, δεν βγάζετε τίποτε. Μόνοι σας το λέτε, μόνοι σας το πιστεύετε. Μεταξύ μας πιό πιθανό βλέπω να εξελιχθεί σε μετεκλογική συνεργασία, η στήριξη που παρέχετε τώρα στη ΝΔ.

  Πέραν όμως τούτου υπάρχει κάτι πιό σημαντικό που αφορά τις συνεργασίες.

  Αν πρόκειται να ωφεληθεί η εργατική τάξη απο την οποιαδήποτε συνεργασία, τότε φυσικά και δεν πρόκειται να ρωτήσουμε το ΚΚΕ για να την κάνουμε.

  Θα ακολουθήσουμε τη ρήση του Λένιν περί συμμαχίας ακόμη και με τον διάβολο!!!

 36. Ο/Η chaos λέει:

  @karioso
  Μιλάτε για ανατροπή;;;;; Δλδ η υπερψήφιση της συνθήκης του Μάαστριχτ οδηγεί στην ανατροπή του συστήματος κατά σένα και το κόμμα σου!!! Και αναφέρομαι σε αυτό γιατί αυτή η συνθήκη είναι υπεύθυνη για ότι συμβαίνει σήμερα στις εργασιακές σχέσεις και όχι μόνο!!! Είναι ενέργεια αριστερού επαναστατικού κόμματος αυτή!!! Εσείς τώρα παλεύετε για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης!!! Μάλλον έχουν χάσει την έννοιά τους πια οι λέξεις μαζί σας!!!
  Έχω κι άλλα παραδείγματα να σου αναφέρω όπως κάτι συμμετοχές σε εθνικιστικά συλαλλητήρια του κόμματος σου στην Αθήνα για την ονομασία της Μακεδονίας, τότε που δεν συμμετείχαν οι Λακεδεμόνιοι κατά τον σύντροφό σου τον Κύρκο. Μεγάλη συμβολή κι αυτή στην ανατροπή!!!Τα θυμάσαι αυτά aristere μου συνομιλητή ή μήπως φταίει ο Στάλιν και η Σοβιετική Ένωση;;; Ή μήπως ήσουν μικρός τότε και διάβαζες και συ σαν κάτι άλλους!!!
  Όσο για την συνεργασία σας με το ΠΑΣΟΚ, ρώτα καλύτερα κάτι τύπους που έχετε εκεί, Παπαγιανάκη, Μαργαρίτη, Δρέττα…ή μήπως έφυγε αυτή η τελευταία….
  Τελικά αυτό το πρόγραμμά σας θα το βγάλετε για να δουμε και μεις την ανατροπή;;;;;

 37. Ο/Η chaos λέει:

  @karioso συνέχεια…
  Όσο για την δευτέρα παρουσία που λες, είναι καθαρό ότι είσαι τελείως έξω από το συνδικαλιστικό κίνημα, έχεις πλήρη άγνοια του τι γίνεται εκεί. Γιατί εκεί δίνονται οι μάχες ΤΩΡΑ όπως λες και δίνονται λύσεις ΤΩΡΑ, πάντα όμως στα πλαίσια του συστήματος!!!Για να λύσεις όμως ένα πρόβλημα μια για πάντα πρέπει να καταδείξεις την αιτία που το δημιουργεί, εμείς λέμε ότι η αιτία είναι το σύστημα, άρα η λύση η ανατροπή του (είδες που οδηγουμαστε πάντα στην ανατροπή;;;). Είναι ενοχλητικό, το καταλαβαίνω, για τους θεματοφύλακες του συστήματος, να ακούγεται η λέξη ανατροπή, αλλά αυτός είναι ο στόχος, κι αυτό θα γίνει. Βάλτε όσα αναχώματα θέλετε, το ποτάμι έχει πάρει το δρόμο του, και ξέρεις οι νόμοι της φύσης δεν αλλάζουν!!!

 38. Ο/Η karioso λέει:

  Chaos λέει:
  «Δλδ η υπερψήφιση της συνθήκης του Μάαστριχτ οδηγεί στην ανατροπή του συστήματος κατά σένα και το κόμμα σου!!! Και αναφέρομαι σε αυτό γιατί αυτή η συνθήκη είναι υπεύθυνη για ότι συμβαίνει σήμερα στις εργασιακές σχέσεις και όχι μόνο!!!»

  Έχεις δίκιο φίλε μου. Θυμάμαι και γω, πρίν το Μάαστριχ. Τί ωραίες μέρες πέρναγε ο εργάτης!!! Είχε τα μέσα παραγωγής στα χέρια του! Είχε δωρεάν υγεία, παιδεία, υπέροχες εργασιακές σχέσεις, ελεύθερο χρόνο, ελευθερία γνώμης, σκέψης κ.τ.λ κ.τ.λ! Τί ωραίος που ήταν ο καπιταλισμός τότε!!!
  Και ήρθε αυτό το κακό, το Μάαστριχτ να τα…γκρεμίσει όλα!
  Αφού λοιπόν ΑΥΤΟ είναι υπεύθυνο για όλα τα δεινά, εμπρός να το ανατρέψουμε!!!
  Να γυρίσουμε στις παλιές καλές μέρες!!!
  Τώρα κατάλαβα για ποιά ανατροπή μιλάς.
  Λέω και γω! Έγινε ξαφνικά επαναστατικό το ΚΚΕ της Κανέλη και του Γκλέτσου;

 39. Ο/Η faros λέει:

  Ενώ ο συν του … karioso και λοιπών (αλήθεια ρε poor karioso, ο μέντοράς σου Λάμπρος τί απέγινε ;;; καλά είναι ;;; χάθηκε !!! ) είναι φουλ επαναστατικότητα – της πλάκας 😆

  karioso: Η συμφωνία σας στην ΕΟΚ στην ΕΕ στο Μάαστριχτ, θα σας κυνηγάνε πολλά χρόνια – μέχρι την κατάργησή τους από εμάς , που φυσικά μαζί με αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς θα καταργήσουμε και εσάς τα οπορτουνιστικά καλόπαιδα του Μπους, του Μπλερ, του Πρόντι και λοιπών της … «μεγάλης aristeras σας » !!!

 40. Ο/Η chaos λέει:

  Εντάξει karioso! Παραδίνομαι!!!
  Πάντως το καλύτερο για σένα είναι να βγεις όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τον μικρόκοσμό σου…

 41. Ο/Η faros λέει:

  chaos: Την Καλημέρα μου. Τώρα που εσύ … «παραδόθηκες» ο φίλος μας ο kariosos – αλήθεια karioso, τί θα πει … kariosos??? – θα … χωθεί ακόμα πιο βαθειά στον … μικρόκοσμό του 😆 😆

 42. Ο/Η chaos λέει:

  Ανταποδίδω την καλημέρα Φάρε!
  Πραγματικά όμως αδυνατώ να παίξω σε τέτοιο σκοπό. Ο karioso, και το λέω καλόπιστα ακόμα, με την τελευταία του απάντηση έδειξε ότι είναι εγκλωβισμένος από τον αντικομμουνισμό του σε τέτοιο βαθμό που νιώθεις ότι μιλάς σε τοίχο…
  Αλλά να κάνω αλλη μια προσπάθεια!
  Θα μας πεις φίλε karioso αν το Μάαστριχτ ήταν σωστή ή λάθος επιλογή για το κόμμα σου; Άντε πιο απλό δεν μπορώ να το κάνω!

 43. Ο/Η faros λέει:

  chaos: Μα εδώ είναι η μεγάλη πρόκληση ! Να κάνεις ακόμα κι ένα «τοίχο» να δει την αλήθεια …
  Έτσι μπράβο !
  Η απάντησή του, του karioso , αλλά και των άλλων, θα δείξει την ευστοχία των δικών μας επιχειρημάτων και την «ρηχότητα» των δικών του (τους) !

  Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί (σήμερα, για αύριο το ελπίζω … ) μπροεί να μην πειστεί ο φίλος μας, θα πειστούν όμως άλλοι …

  υ.γ. ίσως γι αυτό και δεν απαντάει … το ξέρει …, εμείς όμως εκεί … θα ρωτάμε και θα ξαναρωτάμε …

 44. Ο/Η karioso λέει:

  chaos λέει:
  «Θα μας πεις φίλε karioso αν το Μάαστριχτ ήταν σωστή ή λάθος επιλογή για το κόμμα σου; Άντε πιο απλό δεν μπορώ να το κάνω!»

  Κατ’ αρχάς φίλε chaos, δεν έχω κανένα κόμμα για το οποίο πρέπει να απολογηθώ. Συμμετέχω στην μεγάλη προσπάθεια για την ενότητα της Αριστεράς σαν ανένταχτος. Έτσι λοιπόν μόνο για τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ (που δεν είναι κόμμα) μπορώ να σου πώ.
  Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, όπως έχει δείξει έμπρακτα, με τη καταψήφιση των συνθηκών που ακολούθησαν το Μάαστριχτ, θεωρεί λανθασμένη την επιλογή της υποστήριξης σε αυτή τη συνθήκη.
  Αυτό όμως δεν συμαίνει ότι με το Μάαστριχτ ήρθε η συντέλεια του κόσμου, όπως προσπαθεί (ματαίως) να πείσει τον κόσμο το ΚΚΕ, αποπροσανατολίζοντας το κίνημα απο τον βασικό του εχθρό που είναι σήμερα η ακραία έκφραση του καπιταλισμού. Ο Νεοφιλελευθερισμός δηλαδή.
  Καπιταλισμός και μάλιστα σκληρός υπήρχε και πρίν το Μάαστριχτ. Και υπάρχει και τώρα που ουσιαστικά η συνθήκη του Μάαστριχτ δεν ισχύει αφού έχει αναθεωρηθεί απο τις επόμενες δύο.

 45. Ο/Η faros λέει:

  Ααααααααα, ο σύριζα δεν είναι κόμμα !!!

  Και τί είναι ρε φίλε kariose;;;;;;;;;;;;;

  Ο mr. Αλαβάνος τίνος πράγματος είναι … αρχηγός ;;;;;;;;
  Των … χρημάτων του μόνο ;;;;;;;;
  Ξέρεις, αυτών που δίνει, κάπου που δεν είναι … κόμμα !!!

  kariose, κάνε μια προσπάθεια να καταλάβεις – ξέρω, είναι δύσκολο για σένα, όμως δεν θα χάσεις τίποτα αν προσπαθήσεις – το ανώτατο και ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ στάδιο του καπιταλισμού είναι ο ιμπεριαλισμός – και αυτό το στάδιο περνάμε τώρα !
  Αυτό πρέπει να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, όχι να το φτιασιδώσουμε, κατάλαβες ;;;
  Και ανατροπή σημαίνει ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ και κατόπον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ !

  Μπορείς να τα καταλάβεις αυτά ;;; Μάλλον όχι, … σήμερα !
  Αύριο, όμως, είμαι σίγουρος, θα καταλάβεις και θα ενταχθείς στην Μεγάλη Προσπάθεια του ΚΚΕ για το Πλατύ Αντικαπιταλιστικό Αντιϊμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Μέτωπο !
  Θα σε περιμένουμε … και σένα και κάθε άλλον που θεωρεί τον ευατό του αγωνιστή !

 46. Ο/Η chaos λέει:

  karioso:
  Αυτό το «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα» θέλει μια εξήγηση, δε νομίζεις;
  Όσο για το Μάαστριχτ δεν θα το συνεχίσω άλλο γιατί είναι φανερό ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει από το ’92 και μετά και που στηριχτήκαν όλα αυτά. Το να σου πω ότι οι 5 ελευθερίες του κεφαλαίου θεμελιώθηκαν στην συνθήκη του Μάαστριχτ φαντάζομαι ότι δε θα σου λεεί τίποτα πια, γιατί όπως λες ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις υπόλοιπες συνθήκες…
  Αυτά να λέτε στον κόσμο και πάλι για το όριο του 3% σας βλέπω…!!!
  faros: τώρα του βαλες πολύ, μα πάρα πολύ δύσκολα!!! Άκου Αντικαπιταλιστικό Αντιϊμπεριαλιστικό Δημοκρατικό Μέτωπο…!!!!:-))

 47. Ο/Η karioso λέει:

  Chaos – Φάρε:
  Αν διαβάζατε και κάτι άλλο εκτός του Ριζοσπάστη, θα ξέρατε αυτό που ξέρουν και τα μικρά παιδιά. Ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς (σχεδόν όλων εκτός του κκε). ΔΕΝ είναι κόμμα.
  Ο δε σ. Αλαβάνος, Φάρε, είναι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής του ομάδας (και των χρημάτων που κληρονόμησε απο τον πατέρα του, χωρίς να χρειαστεί να κάνει τον ντίλερ του ΓΕΡΜΑΝΟΥ). Είμαι βέβαιος οτι αυτές οι απλές έννοιες σας μπερδεύουν. Όμως δεν φταίω εγώ γιαυτό. Φταίει οτι δεν έχετε πάρει χαμπάρι οτι ζούμε στον 21ο αιώνα. Είμαι όμως βέβαιος οτι σε 90 χρόνια απο τώρα που θα γιορτάζετε τα επόμενα εννενηντάχρονα στο Μουσείο Περισσού, θα έχετε ξεκαθαρίσει τις πολιτικές έννοιες του σήμερα. Μόνο που (όπως κάθε φορά) θα είναι πολύ αργά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: