Ψηφοφορία για την προσωπικότητα της Ρωσίας

Στις 16/7/08 στην Κατηγορία ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ και με τίτλο «Προκύπτει κατακόκκινο!», έγραφα ότι σε ψηφοφορία που διοργανώνει η Ρωσική κρατική τηλεόραση μέσω διαδικτυακής δημοσκόπησης, για την Προσωπικότητα της Ρωσίας διαχρονικά, σε 2.200.000 ψηφίσαντες πρώτος ερχόταν ο Ιωσήφ Στάλιν!

Το απόγευμα της 31ης Ιούλη η παραπάνω ψηφοφορία δείχνει τα εξής αποτελέσματα:
( Καταμετρημένες 9.771.741 ψήφοι – κυρίως της νεολαίας, που αυτή χρησιμοποιεί πιο πολύ το διαδίκτυο )

– Στην 1η θέση έρχεται ο σ. Γιούρι Γκαγκάριν με 1.173.629 ψήφους !

– Στη 2η θέση έρχεται ο Αλεξάντρ Νέφσκι (1221-1263 μ.Χ.) με 927.865 ψήφους !

– Στην 3η θέση έρχεται ο σ. Βλαδίμηρ Λένιν με 863.863 ψήφους !

– Στην 4η θέση έρχεται ο σ. Ιωσήφ Στάλιν με 849.461 ψήφους !

————————————————–

– Στην … 10η (και καταϊδρωμένη) θέση έρχεται ο Τσάρος της Ρωσίας (!!!) με 459.667 ψήφους, παρά τις φιλότιμες ( και όχι μόνον ) προσπάθειες των διοργανωτών.

Ας το καταλάβουν και στη Ρωσία, «οι μέρες τους μετρήθηκαν, πια».

56 Responses to Ψηφοφορία για την προσωπικότητα της Ρωσίας

 1. Ο/Η CRiSss λέει:

  Ζητω νικησαμε !!!

 2. Ο/Η Red Ghost λέει:

  Εξαιρετικές επιλογές στις πρώτες 4 θέσεις. Ο Τσάρος δεν έχει ανάγκη… Έχει γίνει Άγιος πια!

 3. Ο/Η faros λέει:

  CRiSss: Καλημέρα σου ! Ότι, οι λαοί, σιγά-σιγά αφυπνίζονται, είναι γεγονός !
  Μόλις φύγει και το τελευταίο μούδιασμα από τις ανατροπές …

  Red Ghost: Και κυρίως της νεολαίας, που τα τελευταία χρόνια της γίνεται αρνητική προπαγάνδα !
  (τους … άγιους , τους … τους χαρίζουμε !!!)

  Την Καλημέρα μου.

 4. Ο/Η freedomlog λέει:

  Φάρε καλησπέρα,

  Ένα μικρό σχόλιο μετά από πολύ καιρό :-), αφυπνίζονται οι λαοί επιλέγοντας Στάλιν;

 5. Ο/Η faros λέει:

  freedomlog: Την Καλημέρα μου. Ελπίζω να περνάς καλά. Χαθήκαμε !
  Επί της ουσίας :
  1. Ο Ιωσήφ Στάλιν είναι ο συνεχιστής του Λένιν στην ηγεσία της ΕΣΣΔ.
  2. Μετά τον θάνατό του σηματοδοτήθηκε για πολλούς η στροφή του ΚΚΣΕ και της Χώρας σε οπορτουνιστικές αντιλήψεις με αποτέλεσμα τη γνωστή διάλυση.
  3. Ο Στάλιν είναι ο Ηγέτης που κατατρόπωσε τον φασισμό – ναζισμό που νίκησε την γνωστό Άξονα – άσε τι μας μάθαιναν εμάς στο σχολείο τόσα χρόνια (ακόμα και σήμερα επιχειρείται το ξαναγράψιμο της Ιστορίας).
  Η μάχη του Στάλνιγκραντ ήταν η αρχή του τέλους του Χίτλερ.
  4. Το συγγραφικό έργο του Στάλιν (γνωστό και ως Άπαντα του Στάλιν) δίνει μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο περιεχόμενο στο έργο των Μαρξ Ένγκελς Λένιν.
  5. Στην εποχή του βάθυνε ακόμα πιο πολύ η οικοδόμηση του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ (και όχι μόνο) – φυσικά οι επικριτές του Σοσιαλισμού, ρίχνουν τόνους λάσπη και ψευδολογούν ασύστολα, αυτά γνωρίζεις και εσύ – στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας κλπ. κλπ.
  6. Αυτά όλα τα γνωρίζουν πολύ καλά οι Ρώσοι πολίτες, ειδικά οι νέοι ρώσοι, έτσι, η επιλογή τους στον Στάλιν, φίλε μου, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ !

 6. Ο/Η freedomlog λέει:

  Καλημέρα, βρήκα λίγο χρόνο για σχόλια, αν και διάβαζα τα άρθρα σου …

  Η κατατρόπωση του φασισμού που όντως οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη Ρωσία, δε δικαιολογεί τα όσα έκανε (τα οποία ίσως κάποιοι τα φουσκώνουν και τα παραγεμίζουν με λάσπη, αλλά δεν ήταν και αγγελούδι … )

  Για μένα αυτό δεν αποτελεί αφύπνιση, αλλά ένδειξη απελπισίας.

  Τέλος αυτού του είδους οι «δημοσκοπήσεις» δεν αποτελούν σε καμμία περίπτωση ένδειξη για το τι πιστεύει η κοινή γνώμη. (Βέβαια αν προηγείτο ο Τσάρος θα φώναζαν οι αντίπαλοί σας, αλλά και σ’ αυτή την περίπτωση η «δημοσκόπηση» δεν έχει αξία)

 7. Ο/Η faros λέει:

  Να απαντήσω , freedomlog ;;;
  Για τον διάλογο, ρε γραμώτο !

  1. … τα όσα έκανε … δεν ήταν αγγελούδι …
  Πόσες φορές θα τα πούμε και θα τα ξαναπούμε, δεν τα φουσκώνουν, φίλε μου, τα παραποιούν, τα διαστρεβλώνουν, λένε συνειδητά ψέμματα !

  2. Αν εννοείς απελπισία γιατί σήμερα δεν υπάρχει ένας τέτοιος Ηγέτης, τότε συμφωνούμε !

  3. Φυσικά και συμφωνούμε , ούτε στην Ελλάδα, έχουν νόημα οι δημοσκοπήσεις που κάνουν αυτό τον καιρό, λαμβάνοντας υπόψη ότι εκλογές θα γίνουν μετά από 3 χρόνια !
  Όμως, εμείς, μπορούμε να τις αξιολογούμε και τις μεν και τις δε !

 8. Ο/Η freedomlog λέει:

  Φάρε, δυστυχώς διαφωνώ. Ο Στάλιν έκανε κακό σε πολλούς ανθρώπους, αλλά και στην ιδέα του κομμουνισμού. Αυτό δεν είναι διαστρέβλωση. Ειλικρινά δε θα ήθελα να ζήσω σε παρόμοιο καθεστώς.
  Για το 2 δεν εννοώ αυτό, συγνώμη που σε απογοητεύω.

  Οι «δημοσκοπήσεις» μέσω του Internet είναι σαν τον εξάγγελο του Σαββόπουλου. Τα νέα που μας λένε μας χαϊδεύουν τ’ αυτιά, μ’απέχουνε πολύ απ την αλήθεια…

 9. Ο/Η freedomlog λέει:

  Ελπίζω να σου είχε λείψει η γκρίνια μου και οι αντιρρήσεις μου 🙂

 10. Ο/Η faros λέει:

  freedomlog: Φυσικά και διαφωνείς, αγαπητέ ! Εδώ διαφωνούν κατά δήλωσή τους αριστεροί !!!
  Ο Στάλιν δεν έκανε κακό σε ΚΑΝΕΝΑΝ !
  (άντε όμως, να σε πείσω με τόση προπαγάνδα που έχεις «δεχτεί» )

  Βέβαια και μου έλειψαν και η (δήθεν) γκρίνια σου και προπάντων οι αντιρρήσεις σου 😀 😀

 11. Ο/Η astyanaktas λέει:

  «Η αγριότητα της περιόδου της σταλινικής τρομοκρατίας δεν μπορεί να ερμηνευτεί με βάση κάποια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Στάλιν (μοχθηρότητα, θηριωδία, ροπή προς τον ασιατικό δεσποτισμό κ.ά.), όπως κάνουν πολλοί θεωρητικοί του ευρωκομμουνιστικού ρεύματος. Ούτε βέβαια με βάση κάποια υποτιθέμενη «υποτίμηση της δημοκρατίας» στην μπολσεβίκικη παράδοση, όπως συνηθίζουν οι αναρχικοί, εξομοιώνοντας τη δεκαετία του ’30 με εκείνη του ’20 ή ακόμα και με τα χρόνια 1917-18.

  Στη δεκαετία του ’30 η γραφειοκρατία εμπεδώνει το ρόλο της ως κυρίαρχης τάξης. Για να το πετύχει αυτό, όφειλε να τσακίσει τις δυνατότητες αντίστασης των εργατών και των αγροτών, να επιβάλει πρωτόγνωρους ρυθμούς συσσώρευσης και ανάπτυξης του κρατικού καπιταλισμού, που θα της επέτρεπαν να προσεγγίσει και να ανταγωνιστεί τη Δύση. Αυτό το «πρόγραμμα» ήταν ασύμβατο με την επιβίωση του μπολσεβίκικου κόμματος, παρά τις όποιες παραμορφώσεις είχε υποστεί στη δεκαετία του ’20. Αυτό το «πρόγραμμα» υλοποιούσε ο Στάλιν, όχι τόσο ως ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή, αλλά ως τακτική εφαρμογή των κατευθύνσεων που υπαγόρευε σε κάθε στιγμή η συνισταμένη των συμφερόντων της γραφειοκρατίας. Αυτή ήταν η δύναμη της «καταχθόνιας μηχανής» που αναφέρει ο Μπουχάριν, που έπνιξε τελικά το τελευταίο οχυρό της επανάστασης του ’17, το μπολσεβίκικο κόμμα».

  Για το διάλογο …ρε γαμώτο!

 12. Ο/Η faros λέει:

  Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις αγαπητέ astyanaktas, θα σου χαλάσω εγώ χατήρι ;;;

  Τελικά είσαι ΛΑΟΣ και δεν το ξέρεις ! 😛

  υ.γ. και σταμάτα να βρίζεις … βαρέθηκα …

 13. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @faros
  Καλημέρα!!Ποτέ δε σε έβρισα…Μη πετάς κουβέντες στον αέρα!Απλά χρησιμοποίησα μία δική σου φράση από ένα πιο πάνω σχόλιό σου!! Εκτός και αν παίρνεις προσωπικά τις κατηγορίες που καταμαρτυρώ στο Στάλιν.
  Καλό θα ήταν να απαντήσεις κάποτε στην ουσία αυτών που σε ρωτάω. Υπήρξαν ή όχι δίκες που είχαν ως συνέπεια τη φυσική εξόντωση των καλύτερων στελεχών του μπολσεβίκικου κόμματος;; Υπήρξαν ή όχι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης;;;
  Όσο για το μεγάλο πατριωτικό αγώνα που τον πιστώνεις στο Στάλιν ,εγώ τον πιστώνω μόνο στον ηρωΙκό λαό της Ρωσίας και στα εκατοντάδες στελέχη του κόμματος που πολέμησαν στην πρώτη γραμμή. Ο Στάλιν άλλωστε είναι από όλους γνωστό ότι διαφωνούσε με τον Ζούκοφ, ο οποίος τον προοιδοποιούσε πριν από τον πόλεμο να αρχίζει να ετοιμάζεται για την επίθεση των Γερμανών…Δεν τον ακόυσε, αφού νόμισε πως η συμφωνία Ρίμπρεντοφ-Μολότωφ του εξασφάλιζε ειρήνη…..

  Τα άλλα για το τι είμαι εγώ απλά λυπάμαι για την φτώχια των επιχειρημάτων…Είναι νέα τακτική να ταυτίζετε μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με φασίστες;;;; Αν ναι, προσέξτε γιατί το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια…

  Μη ξεκινήσεις το επόμενο σχόλιο λέγοντας «γιατί εκνευρίζεσαι…»βρες κάτι πιο δημιουργικό!!ας πούμε»είναι άξιος ο μισθός σου..», οπορτουνιστή….

 14. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas : Καλημέρα σου , αναμασάς επιχειρήματα της αστικής προπαγάνδας, ας είναι , θα προσπαθήσω να απαντήσω …
  1. Κατ΄αρχή για το θέμα των διωκόμενων στην ΕΣΣΔ, σε μια χώρα των 150.000.000 κατοίκων. Καταδικάστηκαν σε θάνατο 75.950 άτομα που ήταν κουλάκοι, λευκοφρουροί, εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, πράκτορες κλπ.
  Οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα εργασίας (τα λες γκούλαγκ που είναι αρτικόλεκτο) στον μεγαλύτερο αριθμό τους (το 1951) ήταν 579.878 άτομα εκ των οποίων οι 334.538 συνεργάτες των ναζί κατά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο.
  Πιθανόν όλους τους παραπάνω εσύ να ήθελες να τους … παρασημοφορήσουν !!!
  Δεν το κάναν … τους δίκασαν και τους καταδίκασαν …

  2. Στις 17 Μαρτίου του 1938 ο ο Τζότζεφ Ντέιβις, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Μόσχα, έστειλε εμπιστευτικό γράμμα τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας του.
  Λέει μεταξύ άλλων :
  Αν και είμαι προκατειλημμένος … και αφού παρατήρησα προσεχτικά … (για την δίκη της ομάδας Μπουχάριν η ιστορία) … , πως σε ό,τι αφορά τους κατηγορούμενους διέπραξαν αρκετά εγκλήματα σύμφωνα με το σοβιετικό νόμο, εγκλήματα που αποδείχτηκαν με συγκεκριμένα στοιχεία και χωρίς να είναι δυνατή η εύλογη αμφισβήτησή τους, ώστε να δικαιολογείται η ετυμηγορία που τους κρίνει ένοχους προδοσίας και η απόφαση που τους καταδικάζει στην προβλεπόμενη από τον ποινικό κώδικα της ΕΣΣΔ ποινή. Είναι κοινό το αίσθημα των διπλωματών που παραβρέθηκαν στη δίκη πως αποδείχτηκε η ύπαρξη μιας εξαιρετικά σοβαρής συνωμοσίας ¨.
  Τώρα, εσύ βέβαια, θα ήθελες να δώσουν … παράσημο στον Μπουχάριν, όπως έκανε το 1988 ο φίλος σου (φαντάζομαι ότι είσαι θαυμαστής του !) ο Γκορμπατσόφ !!!

  3. Ο Ζούκοφ ήταν ο Στρατηγός του Στάλιν, σύντροφοι και στα εύκολα και στα δύσκολα και μην τον πιάνεις στο στόμα σου. Η συμφωνία έγινε για να προετοιμαστεί η ΕΣΣΔ για τον πόλεμο που καταφανώς ερχόταν – ο βασικός στόχος του Χίτλερ ήταν η ΕΣΣΔ όλα τα άλλα είναι ανιστόρητες προφάσεις εν αμαρτίαις.

  4. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείς είναι αυτά της χούντας του 67, λυπάμαι και εγώ πολύ γι αυτό αλλά έτσι είναι. Αν δεν θέλεις να σε ταυτίζω με αυτούς βρες άλλα επιχειρήματα και όχι των φασιστών. Με μένα μιλάς, μην μιλάς στον πληθυντικό, ούτε θα σου ζητήσω την άδεια για το πως θα σε χαραχτηρίσω όταν σχολιάζει με αυτόν τον τρόπο.
  Στο ξανάπα στο «σπίτι» μου θα κάνω ό.τι θέλω εγώ.

  5. Για τις επιθέσεις του διεθνούς ιμπεριαλισμού (και της χώρας μας) εναντίον της ΕΣΣΔ στη νεαρή της μορφή, δεν βρίσκεις να πεις τίποτα ;
  Για την μεγάλη προδοσία των Γκορμπατσόφ, Γιάκοβλεφ, Σεβαρτνάτζε κλπ. δεν έχεις να πεις τίποτα ; Αυτό το δικαιολογείς ; Αν ο λαοί της ΕΣΣΔ έπαιρναν τα όπλα και ματοκυλούσαν τη χώρα θα τους έβριζες, σήμερα, έτσι δεν είναι ;
  Ενώ τώρα, που έχουμε αυτήν την Νέα Τάξη το χαίρεσαι ;
  Και το επικροτείες ;
  Μπράβο σου !!!

 15. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις σου. Από την απάντηση σου συνάγεται το συμπέρασμα ότι ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΟΥΛΑΚ ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ!!!!
  Πως μου φέρεις εσύ ως κύριο επιχείρημα τις απόψεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ;;;
  Ομολογίες και κατηγορητήρια κατασκευάζονται και το ξέρεις πολύ καλά. Δε νομίζω δε ότι τον κόσμο το σοσιαλιστικό , τον καλύτερο τον επιβάλλουμε με εκτελέσεις φυλακίσεις και δικαστήρια. Τέλος πάντων…!!!
  Οι δικασθέντες ήταν «λευκοφρουροί» και «συνεργάτες των Γερμανών»…. Ας αναφέρω μερικούς από αυτούς….
  Ανάμεσα σε αυτούς τους πρώτους 16 κατηγορούμενους, που οδηγήθηκαν από την αίθουσα του δικαστηρίου κατευθείαν στο χώρο εκτέλεσης, ήταν οι:
  * Ζηνόβιεφ: Μπολσεβίκος από το 1903, μέλος της ΚΕ και του ΠΓ, στενός συνεργάτης του Λένιν στα χρόνια της εξορίας. Μετά το 1917 υπήρξε πρόεδρος του Σοβιέτ της Πετρούπολης, ιδρυτικό στέλεχος της 3ης Διεθνούς και προέδρός της για πολλά χρόνια.
  * Κάμενεφ: Μπολσεβίκος από το 1901, μέλος της ΚΕ και του ΠΓ. Μετά το ΄17, πρόεδρος του Σοβιέτ της Μόσχας, Αντιπρόεδρος της επαναστατικής κυβέρνησης, κατά καιρούς υπουργός Εργασίας, Άμυνας κ.α.
  * Εβδοκίμοβ: Βετεράνος μπολσεβίκος εργάτης, ηγέτης του Σοβιέτ και της κομματικής οργάνωσης του Λένινγκραντ.
  * Μπακάεφ: Βετεράνος μπολσεβίκος εργάτης, ήρωας του εμφυλίου, επικεφαλής της Τσεκά του Λένινγκραντ.
  * Σμιρνόφ: ο γηραιότερος μπολσεβίκος, μέλος του Κόμματος από το 1889. Θρύλος για τη στάση του στις φυλακές και τις εξορίες του Τσάρου. Ήρωας του εμφυλίου. Επικεφαλής της 5ης στρατιάς που τσάκισε τον Κολτσάκ. Μετά την νίκη ηγέτης των Σοβιέτ και του κόμματος στη Σιβηρία.
  * Τερ Βαγκανιάν: βετεράνος μπολσεβίκος εκδότης του περιοδικού «Κάτω από τη Σημαία του Μαρξισμού».
  * Χόλτζμαν, Πίκελ, Ντρέιτζερ Ρέινγκολντ: βετεράνοι του κόμματος και του εμφυλίου. Οι Μπέρμαν, Φριτζ, Λούρι Μ και Λούρι Ν, Ολμπέργκ: νεότεροι γερμανοί κομμουνιστές που κατηγορήθηκαν και εκτελέστηκαν για να «στηριχθεί» η συκοφαντία για σχέσεις με το εξωτερικό και την Γκεστάπο. Τα στοιχεία είναι από το βιβλίο του Λ. Σεντόφ (γιού του Τρότσκι), «το Κόκκινο βιβλίο για τις Δίκες της Μόσχας», που είναι διαθέσιμο στο Marxist’ s Internet Archive.

  Φάρε όντως είσαι στο σπίτι σου και μίλα όπως θέλεις . Οι κατηγορίες και οι βρισιές σου (γιατί πρόκειται για βρισιά ότι είμαι ΛΑΟΣ) χαρακτηρίζουν το επίπεδο της συζήτησης που κάνεις. Εγώ θα παρεμβαίνω όπως νομίζω γιατί πιστεύω στην ιδεολογική αντιπαράθεση μαζί σου. Ο πληθυντικός έχει σχέση με την επιχειρηματολογία και άλλων μελών του ΚΚΕ που λένε τα ίδια.Μάλον δεν καταλάβατε τίποτε από την πτώση των «σοσιαλιστικών» χωρών!! Μη γράφεις για επιθυμίες μου περί παρασημοφόρησης των συνεργατών των Γερμανών… δε με ξέρεις!!
  Το σταλινισμό τον κτυπάω σαν το αποκορύφωμα του σεχταρισμού και της προσωπολατρίας στο μπολσεβίκικο κόμμα και όχι μόνο!!!Δυστυχώς ο μεγάλος ΛΕΝΙΝ τα είχε προβλέψει κι αυτά. Η «Διαθήκη» του Λένιν είναι οι τελευταίες οδηγίες του βαριά άρρωστου και σε απομόνωση ηγέτη των μπολσεβίκων προς την ΚΕ του κόμματός του. Υπαγορεύθηκαν στις γραμματείς και παραδόθηκαν από την Κρούπσκαγια (σύντροφο του Λένιν) στο Π.Γ. Δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ επισήμως στο κόμμα. Κυκλοφόρησαν, όμως, από την Αριστερή Αντιπολίτευση στο εξωτερικό και μόνον μετά το 1956 ή ηγεσία του ΚΚΣΕ επιβεβαίωσε την ύπαρξη και το περιεχόμενο αυτού του ντοκουμέντου, που είχε τεράστια πολιτική αξία για τις εξελίξεις στο ΚΚΣΕ. Σε αυτό, ο Λένιν χαρακτηρίζει τον Τρότσκι ως «το ικανότερο στέλεχος της ΚΕ», υποδεικνύει μια ηγετική ομάδα με την συμμετοχή των Κάμενεφ, Ζηνόβιεφ, Μπουχάριν, Πιατάκοφ και καλεί την Κ.Ε. «να αντικαταστήσει τον Στάλιν από τη θέση του Γ.Γ.». για περισσότερα βλ. σε μια από τις τελευταίες (ολοκληρωμένες) εκδόσεις των Απάντων του Λένιν ή στο βιβλίο του Μοσέ Λεβίν «Η τελευταία μάχη του Λένιν» (Αθήνα, εκδ. Παρουσία).

  Α και για την ουσία της ψηφοφορίας… Ο Γκαγκάριν είναι πρώτος και ο Λενιν μετά αν δε κάνω λάθος!!
  Αν αργώ να σου απαντώ αυτό έχει σχέση με το Ιντερνετ που έχω πρόβλημα!!

 16. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas : Την Καλημέρα μου.
  Δυο μόνο λόγια (το ξαναείπα δεν έχει νόημα αυτή η αντιπαράθεση),

  1. Για τα εγκλήματα σε όλο τον κόσμο του συστήματος που ΕΣΥ υπηρετείς δηλαδή του Καπιταλισμού – Ιμπεριαλισμού δεν έχεις να πεις τίποτα ;;;

  2. Χτυπάς τον Σταλινισμό διότι είσαι βαθειά αντικομμουνιστής (και καλά κάνεις, έχεις αυτό το δικαίωμα, αλλοίμονο !), το πρόβλημα είναι ότι και εσύ και άλλοι όμοιοί σου δεν το ομολογείται για να ψαρεύετε σε θολά νερά για ψήσους στο κόμμα σου που και αυτό είναι άλλο ένα στήριγμα του Καπιταλισμού.

  3. Φυσικά και δεν σε ξέρω, σε κρίνω όμως, από τα σχόλιά σου, που εν πολλοίς είναι άσχετα με το άρθρο μου τις περισσότερες φορές, απλά «βγάζεις κάθε φορά την κασέτα που σου έδωσαν».

  4. Τέλος, θα σου πω για μια άλλη φορά ( την … χιλιοστή ίσως ; ), ότι αναμασάς επιχειρήματα ανιστόρητα, διότι προέρχονται από βιβλία και εκδόσεις της δυτικής προπαγάνδας.
  Το ότι κάποιοι υπήρξαν μέλη του ΚΚ (Μπολσεβίκικου) και μάλιστα στα πιο υψηλά κλιμάκια δεν τους απαλλάσει από το γεγονός ότι τελικά ΠΡΟΔΩΣΑΝ !
  Μήπως θέλεις και το ΚΚΕ να αποδώσει … τιμές στους Φαράκο, Ανδρουλάκη, Δαμανάκη κλπ. κλπ. ;;;
  Ξέρεις, για όλους αυτούς (και άλλους τόσους) έχει πει καλά λόγια στο παρελθόν ο Φλωράκης, η Παπαρήγα κλπ. (και γω μαζί).
  Τους … εξαγνίζει αυτό ;;;
  Δεν νομίζεις και εσύ ότι όταν σε προδίνουν από το σπίτι σου είναι χειρότερο ;;;
  π.χ. για πες μου εσύ που έφυγες από το ΚΚΕ πρόσφατα, που έκανε λάθος το Κόμμα, σε ποιο μεγάλο θέμα που πήρε θέση διαφωνείς. Εκτός από την «περίεργη» λάσπη περί … γερμανών και … ρουβλιών, έχεις κάτι να προσάψεις το Κόμμα ;;;

  Τέλος , με απογοητεύεις, διότι ενώ εγώ σου απαντάω με στοιχεία πραγματικά, κάνεις πως δεν τα βλέπεις και συνεχίζεις την ανούσια προπαγάνδα … δικαιολογείς έτσι, τις επιλογές σου ;;; Πρόβλημά σου φίλε μου, πρόβλημά σου …
  Εμείς στηρίζουμε τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό, σου αρέσει δεν σου αρέσει !

  Για αυτό, μέτρα καλύτερα τη ζωή σήμερα και άσε τα πείσματα και τις «βαθυστόχαστες αναλύσεις» και πορεύσου μαζί μας.
  Και η δική σου θέση είναι με το ΚΚΕ !

 17. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Φάρε την καλημέρα μου!!!!

  1. Για τα εγκλήματα του καπιταλισμού και διεθνούς ιμπεριαλισμού λέω και ξαναλέω, αν θες και ως κόμμα λέμε και ξαναλέμε. Δεν καταλαβαίνω τι συγκρίνεις…Λες: «Κάνουν αυτοί επομένως μπορούμε να κάνουμε και εμείς»;;; με σένα επικοινωνώ με σένα κάνω ιδεολογική αντιπαράθεση δεν θα σου πω τα εγκλήματα του Μπους και του Μπλαιρ (μπες στο ποστ μου για το Κάρατζιτς και κοίταξε….)

  2. Είμαι βαθιά αντισταλινικός, βαθιά ενάντια στον «ανύπαρκτο σοσιαλισμό» ως σύστημα. Αυτό θα το λέω και θα το λέμε για να μάθουν οι νεώτεροι σύντροφοι τι έκτρωμα με τη βοήθεια του Στάλιν (και των μικρών Στάλιν όπως του Ζαχαριάδη) δημιουργήθηκε.
  Είμαι υπερασπιστής του σοσιαλισμού με δημοκρατία γιατί αυτή εξανθρωπίζει τον «ανύπαρκτο σοσιαλισμό»

  3. Το αν τα σχόλιά μου ή τα σχόλιά σου απαντήσεις στα δικά μου είναι άσχετα άσε να το κρινουν οι αναγνώστες. Πολύ φτηνό κόλπο Φάρε…φαίνεται πιος ψαρεύει στα θολά νερά!!! Υπάρχουν και σκεπτόμενοι αριστεροί Φάρε που δεν σχολιάζουν απλώς με Μπράβο και… έτσι κι αλλοιώς η γη θα γίνει κόκκινη…

  4. Αναμασάω επιχειρήματα ανιστόρητα;;Μα εσύ ο ίδιος παραδέχτηκες ότι και δίκες έγιναν και εκτελέσεις και στρατόπεδα εργασίας(;)-γκούλακ υπήρξαν (ή τουλάχιστον δεν τα διέψευσες) Μήπως δε φτάνει δηλαδή ότι τους κατονομάσατε ως προδότες τους Φαράκο-Ανδρουλάκη-Δαμανάκη κλπ,κλπ;; Θα θελες να τους εκτελέσετε κιόλας σε περίπτωση που είχατε εξουσία ;;; Μίλα καθαρά ποια θα ήταν τότε η τύχη τους…η τύχη μας όλων εμας που θα μας κατονομάζατε προδότες;;; Η τύχη των Ζηνόφιεφ και Κάμενεφ αλλά και Τρότσκι;;;

  5. Από το ΚΚΕ έφυγα γιατί πίστεψα στη μεγάλη αριστερά όπως και οι Χαρίλαος -Κύρκος και η σεχταριστική ηγετική ομάδα όχι μόνο δε πίστεψε, αλλά την υπονόμευσε κιόλας. Διαφωνώ μετο ΚΚΕ ως προς τη λειτουργία ως κόμμα, με τον επονομαζόμενο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό που κατάντησε συγκεντρωτισμός και μόνο και κατάπνιξη κάθε διαφωνίας (δες τις τελευταίες διαγραφές από τη ΚΝΕ). Διαφωνώ με τη τακτική του στο εργατικό κίνημα που είναι τακτική διάσπασης και όχι ενότητας, αντίθετη με τη κάθε λενινιστική αξία. διαφωνώ με τις εθνικοπατριωτικές κορώνες που ξεστομίζει η «αγία» Λιάνα Κανέλλη που σας «τιμά» με την παρουσία της στο κοινοβούλιο…Διαφωνώ με την άρνηση της ηγετικής ομάδας του ΚΚΕ να καθίσει στο ίδιο τραπέζι όχι με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με τα απλά μέλη του στα κινήματα. όπου μπορεί αποκεφαλίζει κινήσεις ενότητας στη βάση..(βλ περίπτωση Κορτζίδη στο Ελληνικό, και όχι μόνο).

  Για να πορευτώ μαζί σας (εγώ όπως και πολλοί άλλοι) θα πρέπει να εμπνεύσετε την πλειοψηφία με το διάλογο στις γραμμές σας, όχι μόνο των οργανωμένων, με τη δημοκρατία(όχι αυτή τη κουτσή αστική) με την ενότητα. Αυτό στο πολιτικό τοπίο σήμερα μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ τα εκπροσωπεί. Καια τάσεις ,και συνιστώσες και διάλογο ανοιχτό στη κοινωνία και πολυμορφία γι’ αυτό φιλοδοξούμε να κερδίσουμε το κόσμο. Να ‘ σαι σίγουρος τότε πως εγώ θα είμαι με την αντιπολίτευση να υπερασπιστώ «τοις ένδον » αξίες μου….

 18. Ο/Η freedomlog λέει:

  Φάρε καλημέρα,

  Μία παρατήρηση. Συχνά λες πως ότι προέρχεται από τη δύση είναι προπαγάνδα. Δηλαδή ότι προέρχεται από την πρώην Σ.Ε. και το ΚΚΕ είναι αντικειμενικό;
  Δεν υπάρχουν μέσοι όροι;

  Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι παλεύουν να πείσουν για κάτι. Και μέσα σ’ αυτή την προσπάθεια φυσικά ωραιοποιούν κάποια πράγματα ή διστρεβλώνουν την αλήθεια, δηλαδή κάνουν προπαγάνδα, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.
  Γι αυτό και κρατάω μικρό καλάθι σε οτιδήποτε, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Γι αυτό και έχω αντιρρήσεις και είμαι καχύποπτος για όσους κυρήσσουν την απόλυτη αλήθεια (είται αυτοί είναι θρησκευτικοί ηγέτες, είτε πολιτικά κόμματα, είτε επιχειρηματίες).

 19. Ο/Η faros λέει:

  freedomlog: Σε χαιρετώ ! Μην περιμένεις σε παρακαλώ άμεσες απαντήσεις, καλοκαίρι τώρα πάμε και βόλτες …

  Επί της ουσίας :
  1. Ναι ό,τι προέρχεται (μιλάμε για ιστορικά γεγονότα) από το ΚΚΕ είναι τουλάχιστον πιο αντικειμενικό (πατάει σε αποδείξεις αντικειμενικές). Η ρήση ότι «την Ιστορία την γράφουν οι νικητές» δεν είναι πάντα σωστή …

  2. Φίλε μου αυτό το μπλογκ δεν έγινε για να πείσει κανέναν. Το έχω πει από τα πρώτα σχόλια που έκανα … Δεν διεκδικώ των απόλυτη γνώση, ίσα-ίσα … Λέω και εγώ τις απόψεις μου στηριζόμενος σ΄αυτά που ξέρω, σ΄αυτά που διαβάζω, σ΄αυτά που μου λένε άλλοι, μεγαλύτεροί μου ή πιο σπουδασμένοι από μένα …

  3. Ο διάλογος μαζί σου έχει αυτή την αξία. Το ίδιο πιστεύω ότι κάνεις και εσύ, μάλιστα πολύ καλοπροαίρετα και εποικοδομητικά. Χαίρομαι που «μιλάμε», έχω να κερδίσω και όχι να χάσω … δεν γνωρίζω αν εγώ προσφέρω κάτι σε σένα …

  4. Το ΚΚΕ , φίλε μου, διακυρήσσει μία και μόνη ΑΛΗΘΕΙΑ. Ότι, ο εργαζόμενος λαός για να περνά καλά, πρέπει να πάρει τις τύχες του στα χέρια του …
  Τίποτα άλλο.
  Τα υπόλοιπα είναι στρατηγικές, πρακτικές ή και θεωρίες, προτάσεις, αναλύσεις κλπ., πράγματα, που φυσικά, δέχονται την κριτική των εργαζομένων.

 20. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Σε χαιρετώ, όπως είπα και λίγο πάνω … καλοκαίρι και όσο νάναι θα αργώ στις απαντήσεις μου…

  1. Τελικά, αποφεύγεις να καταδικάσεις τον Καπιταλισμό, άρα …

  2. Άσε τους εξυπναδίστικους παραλληλησμούς, δεν σε παίρνει … ναι ρε μάγκα αν συνωμοτούσες και παρακινούσες σε στρατιωτική αντεπανάσταση (σε συνεργασία με την ντόπια και ξένη πλουτοκρατία) και είχες προχωρήσει εσύ και η ομάδα σου σε δολοφονίες στελεχών της κυβέρνησης και του κόμματος και το πρόβλεπε ο νόμος (που και εσύ θα είχες ψηφίσει) θα είχες το τέλος του Μπουχάριν !

  3. Βάζεις ερωτηματικό στο Στρατόπεδο Εργασίας και αμέσως μετά γράφεις γκουλάγκ που θα πει ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ! Αν δεν ξέρεις τη σημασία των λέξεων … μην τις χρησιμοποιείς.

  4. Σκεπτόμενοι αριστεροί … ποιους εννοείς ;;; Εσένα τον karioso και τον Λάμπρο ;;;
  Την έχετε κάνει λάστιχο αυτήν την λέξη σύντροφοι, λάστιχο !
  Αριστερός δηλώνει και ο … Μπους και ο Μπλερ και ο Σολάνα και ο Παπανδρέου, φίλε μου, «τέτοιοι αριστεροί» είστε !!!

  5. Γιατί τα βάζεις με την Κανέλλη ;;; Τί πρόβλημα έχεις ;;; Επειδή σας ξεμπροστιάζει στα μάτια όλων ;;;
  Κατάλαβέ το. Σύντομα θα σας αντιληφθούν όλοι. Να σου κάνω μια πρόβλεψη ;;;
  Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα ψάχνετε για το … 3% να μπείτε στη Βουλή !!!
  (αν μέχρι τότε είμαι καλά, εμφανίσου να σου πω πως το ξέρω ! )

  6. Το ζήτημα είναι ότι (προφανώς σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεις εσύ για μένα) πράγματι πιστεύω ότι έχεις αξίες και μάλιστα υψηλές. Γι αυτό κάνω και διάλογο μαζί σου. Και παρόλου που είσαι τόσο επιθετικός στο Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό πιστεύω ότι κάποια μέρα θα αντιληφθείς ότι έχω δίκιο και θα έρθεις μαζί μας. Λόγω των αξιών που κουβαλάς μέσα σου.

 21. Ο/Η karioso λέει:

  σ. Αστυάνακτα, ειλικρινά περιμένεις απάντηση; Μάλλον ματαιοπονείς!

  Το ίδιο ποιηματάκι που ακούς μέχρι τώρα, αυτό θα εξακολουθείς να ακούς! Τούς το δίνουν γραπτώς και δεν επιτρέπεται να αλλάξουν ούτε τόνο.

  Απο όσα του έχεις γράψει έβγαλε το συμπέρασμα οτι… αποφεύγεις να καταδικάσεις τον καπιταλισμό!!! Φοβερή οξύνοια!!!

  Λοιπόν Φάρε, αφού μου έκανες την τιμή να με κατατάξεις στούς σκεπτόμενους αριστερούς, θα σου το πώ και εγώ: Όλοι οι σκεπτόμενοι αριστεροί καταδικάζουν απερίφραστα τον καπιταλισμό (γι αυτό είναι σκεπτόμενοι).

  Ιδιαίτερα δε καταδικάζουν΄και αντιπαλεύουν την πιό ακραία και σύγχρονη μορφή του. Τον νεοφιλελευθερισμό!

  Αυτόν ο οποίος, στην Ελλάδα εκπροσωπείται κατά κύριο λόγο απο το κόμμα που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εξουσία. Την ΝΔ!

  Αυτήν την ίδια ΝΔ την οποία το ΚΚΕ αποφεύγει να αντιπολιτευτεί και γιαυτό εισπράτει κάθε τόσο συγχαρητήρια (απο την κυβέρνηση) για την …συνεπή πολιτική του στάση!!!

  Αυτήν την ίδια ΝΔ που θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα τρομοκρατών και τον Αλαβάνο «επικίνδυνο πολιτικό αρχηγό».

  «Δείξε μου τον φίλο σου…» που έλεγε και ο αείμνηστος σ. Χαρίλαος!!!

 22. Ο/Η cypriotcommunist λέει:

  Φάρε θα διαφωνήσω μαζί σου, στο β’ μέρος της 6ης θέσης σου… δεν νομίζω ότι ο Συν/Σύριζα θα ψάχνει για το 3%. Μην ξεχνάς ότι είναι η εφεδρία της αστικής τάξης της Ελλάδας και τώρα ήρθε η ώρα να παίξει τον ρόλο για τον οποίο τον προόριζαν και τον κρατούσαν ζωντανό ακόμη και με εντολές για ψήφιση του το απογεύμα της Κυριακής των εκλογών…
  Κατά την προσωπική μου άποψη θα πάρει ψηλά ποσοστά. Η ίδια η ζωή απέδειξε την ορθότητα των θέσεων του ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια, ο κόσμος αντιλαμβάνεται πλέον τον ρόλο του δικομματισμού και με την καθοδήγηση του ΚΚΕ παλεύει για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό τους φοβίζει. Η αστική τάξη θα παίξει στο ιδεολόγημα της «δυνατής, ενωμένης αριστεράς» για να μπορέσει να βάλει στη γωνία το ΚΚΕ στον πολιτικό τομέα. Να το αναγκάσει να κάνει οπισθοχωρήσεις πολιτικές, να απομακρυνθεί από τις ΣΩΣΤΕΣ θέσεις του. Θέσεις ξεκάθαρες, χωρίς φτιασιδώματα που μιλούν καθαρά για ανατροπή του καπιταλισμού. Θα σπρώξουν λοιπόν τον Συν/Σύριζα σε μεγάλα ποσοστά για να του δώσουν «ηγετικό» ρόλο σε αυτή την «δυνατή – ενωμένη αριστερά» για να επιβάλει τις δικές του θέσεις. Θέσεις συμβιβασμού και εξυπηρέτησης/εξωραϊσμού του συστήματος. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι ψήφοι που θα πάρει θα είναι από το ΚΚΕ. Εγώ δεν αποκλείω να τον αναδείξουν ακόμη και σε αξιωματική αντιπολίτευση. Αν δουν ότι το σύστημα το έχει ανάγκει, ‘οτι υπάρχει ανάγκη να αναδειχθεί μια νέα πολιτική δύναμη που να δημιουργεί ψευδαισθήσεις στον λαό και να συνεχίσει να τον απομακρύνει από την ταξική πάλη, δεν νομίζω να διστάσουν μπροστά σε τίποτε. Ακόμη και κόμματα που στην ταμπέλα γράφουν «Κομμουνιστικό Κόμμα» θα υποστήριζαν φτάνει να προστατεύσουν και να επιβάλουν περαιτέρω τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
  Το ζήτημα δεν είναι αν θα έχει ψηλά ποσοστά ο Συν/Σύριζα ή όχι. Το ζήτημα είναι πόσος κόσμος θα απεγκλωβιστεί από τις ψευδαισθήσεις που παράγει το αστικό πολιτικό σύστημα και τα τέσσερα κόμματα του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Συν/Σύριζα, ΛΑΟΣ) και πόσο γρήγορα θα πέσουν οι μάσκες του Συν. Αν δηλαδή πάρει ένα ψηλό ποσοστό, και είναι και τα γενικότερα αποτελέσματα τέτοια που μια συνεργασία μαζί του θα τον οδηγήσει στην κυβέρνηση, και το κάνει θα φανεί ακριβώς το ψεύτικο των όσων έλεγε τόσα χρόνια για δήθεν αντίθεση του στον δικομματισμό. Γι’ αυτό σου λέω…

 23. Ο/Η faros λέει:

  cypriotcommunist: Καλημέρα και αν μου επιτρέπεις το ποστ δεν είνα για τον σύριζα !!!

  Τώρα για το ποσοστό του … πράγματι το θέλουν αυτό το κόμμα ως το … κερασάκι της τούρτας του καπιταλιστικού συστήματος, όμως αν του «δώσουν» υψηλό ποσοστό πρέπει να το κόψουν από το ΠΑΣΟΚ!!! Πράγμα που αυτή τη στιγμή, με δεδομένη την αδυναμία της ΝΔ να φτάσει και αυτή ψηλά, είναι σίγουρο ότι δεν θέλουν οι γνωστοί παράγοντες.
  Και λίγο πριν τις εκλογές (τις βουλευτικές, γιατί και στις ευρωεκλογές και στις της Τ.Α. θα αφήσουν το πράμα να κυλίσει για να έχουν να κάνουν και τους σχετικούς εκβιασμούς) θα βρουν τον τρόπο να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη (δε π.χ. ψήφος των ελλήνων του εξωτερικού κλπ.) και να την οδηγήσουν πάλι στο «μαντρί».

 24. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Καλημέρα … και συ είσαι … εκτός θέματος !!!

  Πράγματι η ΝΔ είναι ένα άκρως καπιταλιστικό κόμμα, το ΠΑΣΟΚ δεν μας λες τι είναι ;;;

  Ή σφυρίζουμε … αδιάφορα για να κρατήσουμε και μια «πόρτα» ανοιχτή για την πανθομολογούμενη μελλοντική συνεργασία σας ;;;

  Δεν συμφωνείς δηλαδή να αντιπαλέψουμε το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα ανεξάρτητα ποιος το διαχειρίζεται ;;;
  Δεν συμφωνείς να το ανατρέψουμε ;;;

  Με το να φύγει η ΝΔ και να έρθει π.χ. ένα ΠΑΣΟΚ (ίδιο με πριν ή λίγο … μεταλλαγμένο) θα αλλάξει τίποτα ;;;

  Δεν θα ήταν καλύτερα να φύγει η ΝΔ (και να μην ξανάρθει) και στη θέση της να μπει ο Λαός, οι εργαζόμενοι, οι κάθε λογής καταπιεσμένοι, η Εργατική Τάξη, με όποια μορφή επιλεγεί ;;;
  Και αμφισβητείς, στα σοβαρά, ότι ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ, παλεύει προς αυτήν την κατεύθυνση ;;;

 25. Ο/Η cypriotcommunist λέει:

  Φάρε, άκυρο… 5η θέση σου, β’ μέρος (το α’ είναι που αναφέρεις την Κανέλλη)

 26. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Faros:

  1.Τι γίνεται με σας ;;;(ενν. τους ΚΚΕδες) Για το αν καταδικάζω το καπιταλισμό θέλει και ερώτημα!!Δήλωση μετανοίας θέλετε από μένα;;; Άλλα διαβάζετε, αλλά θέλετε να καταλάβετε. Ράβδος εν γωνία άρα βρέχει;;; Τι να πω εκπλήσσομαι….
  2.Κατηγορίες κατασκευάζονται….στο ξαναέγραψα. Το ζήτημα είναι πως θέλεις να κτίσεις ένα νέο κόσμο….Όπως κατάλαβα δεν έχεις πρόβλημα να κοτσάρεις μία κατηγορία σε κάποιον και να εκτελεστεί κι όλας. Από τι θα διαφέρεις λοιπόν από τους αμερικάνους που φυλακίζουν στο Γκουαντάναμο;;;;….τους «τρομοκράτες» αφγανούς;;;
  3. Για τα γκούλακ!! Μη παίζεις με τις λέξεις!!! Απάνατα επί της ουσίας. Εγώ λέω δε θέλω γκούλακ, δε θέλω Γκουαντάναμο….Δεν υπάρχουν καλά και κακά στρατόπεδα εργασίας. Υπάρχουν στρατόπεδα φυλακές σκέψης.

  4. Σκεπτόνμενοι αριστεροί, πιθανώς είσαι και συ και πολλοί άλλοι μέσα σ’ αυτούς- δε διεκδικώ το τίτλο για τον εαυτό μου και τους σ., είναι εκείνοι που εκφράζουν την άποψή τους με θάρρος μέσα στο κόμμα τους αν ανήκουν σε κάποιο, μέσα στα κινήματα και δεν περιμένουν τι θα πει το καθοδηγητικό τους κέντρο και μετά τοποθετούνται….Έχουν με λίγα λόγια άποψη!!!Αυτό θα με συγχωρέσεις αλλά είναι ορατό μόνο στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- Στο ΚΚΕ υπάρχει ορατή μία άποψη…Απεχθάνομαι την ομοιομορφία σκέψης, αλλά και τους τακτικισμούς ώστε το κόμμα να φαίνεται ενωμένο. Εσείς αυτό το ονομάζεται οπορτουνισμό, εμείς απλά λέμε ότι εκφράζουμε την άποψή μας….

  5.Τα βάζω με την ¨αγία» Κανέλλη όχι γιατί τη φοβάμαι. Σιγά τη Κανέλλη. Για τον αριστερό οι εθνικιστικές κορώνες της είναι η ουσία…Το ΚΚΕ απλώς κάνει αυτή τη στιγμή τη δουλειά του γιατί το εξυπηρετεί επικοινωνιακά!!!Σε μας καλό κάνει να είσαι σίγουρος.
  Καλά θα είσαι στις επόμενες εκλογές και θα τα λέμε….

  6. Όσο για το τι διαφωνώ με το ΚΚΕ στο έγραψα κι απάντηση δεν έλαβα….μόνο μου λες ότι «κάποια μέρα θα πορευτώ μαζί σας» και το τι πιστεύω εγώ για σένα. Πιστεύω ότι μιλάς μαζί μου και αυτό έχει την αξία του… τις προσωπικές σου απόψεις δεν τις γνωρίζω. Εδώ μου λες τις απόψεις του κόμματός σου!!!

  Cypriotcommunist
  Το «ιδεολόγημα όπως το λες της δυνατής ενωμένης αριστεράς ήταν εκείνο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όποτε το ΚΚΕ το πρόβαλλε είτε ήταν το παλλαϊκό μέτωπο το 1936, είτε ήταν το ΕΑΜ ή η ΕΔΑ. Το να αρνείσαι την ενότητα είναι βαθύτατο λάθος αρχής…Με ποιους θα προχωρήσεις ;;; Μόνο με τη Κανέλλη;;; Θα πρέπει να πείσεις και μένα στο ελάχιστο να συμφωνήσω μαζί σου… Να μη πω άλλα και διαμαρτύρεται ο Φάρος ότι μετατρέψαμε το ποστ, σε ποστ για το ΣΥΡΙΖΑ.

  σ.Karioso:
  Μου αρέσει η ιδεολογική αντιπαράθεση…. Απλά αυτό!! Περιμένω βέβαια να ακούσω και κάτι διαφορετικό, αλλά μπα!!

 27. Ο/Η karioso λέει:

  Αυτή την …πανθομολογούμενη συνεργασία Πασοκ – Συριζα, μόνο η Αλέκα και τα παπαγαλάκια της την …πανθομολογεί!!! Κανείς άλλος.

  Κατά τα άλλα σε ευχαριστώ που για μία ακόμη φορά επιβεβαιώνεις τις απόψεις μου.

  Άραγε για πόσο ακόμη θα σφυρίζεις κλέφτικα όταν σε ρωτάνε γιατί δεν αντιπολιτεύεσαι την ΝΔ που έχει την εξουσία.

  Σου το έχω ξαναπεί. Μην πιστεύεις τον Ριζοσπάστη. Η ΝΔ είναι στην εξουσία. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Αυτό πράγματι το …πανθομολογούν οι πάντες. Εκτός του Ρίζου και του ΚΚΕ.
  Και έχει μεγάλη πλάκα!

 28. Ο/Η freedomlog λέει:

  @karioso, η ΝΔ φιλελεύθερο κόμμμα !!! Όπως εγώ αγνοώ εν πολλοίς τα θέματα του κομμουνισμού (αλλά κάνω προσπάθειες να τα καταλάβω), μάλλον κι εσύ αγνοείς την έννοια του φιλελευθερισμού και αναπαράγεις τα στερότυπα των ΜΜΕ. Ο φιλελευθερισμός μάλιστα, επηρέασε τον Ένγκελς και το Μάρξ, και φυσικά ουδεμία σχέση έχει με τον καπιταλισμό που θέλεις να ανατρέψεις.

  Φάρε ξέρω ότι διαφωνείς μ’ αυτό, αλλά οι λέξεις και οι έννοιες έχουν διαστρεβλωθεί στην Ελλάδα, και καλό θα ήταν να κυριολεκτούμε γιατί αλλοιώς δημιουργείται σύγχυση.

 29. Ο/Η freedomlog λέει:

  Να επισημάνω επίσης ότι φιλελευθερισμός στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ, δεν υπάρχει τώρα, και δε φαίνεται να εμφανιστεί στο ορατό μέλλον.

 30. Ο/Η faros λέει:

  freedomlog: Φίλε μου καλημέρα … θα αργώ να απαντήσω έως δεν θα απαντώ διότι βρίσκομαι διακοπές στη Σαμοθράκη !
  Από το ιντερνετ καφέ του νησιού … απλά σου λέω ότι συμφωνώ με την διαστρέβλωση των λέξεων στην Ελλάδα … αλλά δεν φταίμε εμείς γι αυτό αλλά οι πολιτικοί μας ειδικά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (εν πολλοίς και του σύριζα) … έτσι βάσει των «παραδεχτών» εννοιών , σχολιάζουμε …

 31. Ο/Η faros λέει:

  karioso – astyanaktas και … λοιποί συνασπισμένοι … σύριζα !!!

  Είμαι διακοπές στη Σαμοθράκη και είναι δύσκολο να απαντήσω όπως θα ήθελα και εγώ αλλά και εσείς φαντάζομαι …

  Δυο λόγια …

  1. Το ότι γίνετσται νεροκουβαλητές του Καπιταλιστικού Συστήματος, δεν το καταλαβαίνετε ή το κάνετε συνειδητά ;;;

  2. Από ό,τι φάινεται το πρόβλημά σας είναι το ΚΚΕ και οι Κομμουνιστές, ως ένα σημείο το καταλαβαίνω αυτό γιατί σας χαλάμε την «σούπα» σας και τη βόλεψή σας, όμως δεν θα σας κάνουμε το χατήρι …
  Θα σας ξεμπροστιάζουμε σε κάθε βήμα σας.
  Το ότι τα βρίσκεται και με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τη ΝΔ, φαίνεται στα συνδικάτα, στην Τ.Α. ακόμα και στη βουλή – όσο κι αν φωνασκεί χωρίς λόγο και αιτία ο αρχηγός σας …
  Ούτε οι «εξυπνάδες» του Λαφαζάνη σας σώζουν, σας πήρε κο κόσμος μυρωδιά , απλά εσείς φαντάζεστε ότι έχετε πέραση επειδή σας «παίζουν» τα κανάλια και οι ιδιωτικές εταιρείες δημοσκοπήσεων που πληρώνονται από …

  3. Η σύγκριση των Στρατοπέδων Εργασίας της ΕΣΣΔ που έβαζε εκεί τους ποινικούς αντί να στείνει σε κάθε πόλη και χωριό φυλακές , με το Γκουαντάναμο των ΕΠΑ έναν τόπο μαρτυρίου και βασανιστηρίων, ούτε ο … Γκαίμπελς θα το έκανε !!!
  Τώρα, αν εσείς θέλετε να το παίξετε … Γκαιμπελίσκοι … εντάξει το πετύχατε, άξιος ο μισθός σας !

  4. Εδώ, στο μπόγκ αυτό, ειδικά με σας δεν κάνουμε καμμία απολύτως ιδεολογική συζήτηση.
  Εγώ από τη μεριά μου, φυσικά και βάζω ιδεολογικά θέματα, εσείς όμως, απαντάτε άλλα αντ΄άλλων, άσχετα ζητήματα σε άσχετα άρθρα, ποτέ δεν αναφερθήκατε στην ουσία κάποιου ποστ μου, βάζετε απόψεις που είναι χοντρά ψέματα της αμερικάνικης προπαγάνδας. βρίζετε χυδαία και άδικα στελέχη και το ίδιο το ΚΚΕ, βαυκαλίζεστε ότι τα ξέρετε όλα και όλοι οι άλλοι εμείς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται (!!!) , δεν σέβεστε ούτε την έννοια της φιλοξενίας και θεωρείτε ότι είμαστε και υποχρεωμένοι να σας ανεχόμαστε, έχετε καβαλήσει όχι καλάμι, αλλά ολόκληρη την … καλαμιά και όλα αυτά τα θεωρείτε ιδεολογική ή πολιτική αντιπαράθεση.
  Κούνια που σας κούναγε κι ήταν και … σπασμένη !!!

  5. Τέλος, με τον τρόπο που σχολιάζετε και μου την «βγαίνετε» στ΄αλήθεια πιστεύετε ότι προωθείτε την … ενότητα της αριστεράς ;;;;;;;;
  Το μόνο που προωθείτε είναι ένας ανούσιος, αναίτιος και εν πολλοίς άσκοπος καυγάς μεταξύ μας !!!

  6. Σας συμβουλεύω να κάνετε και διακοπές, να μιλήσετε με τον κόσμο, να έρθετε σε επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με ανθρώπους έξω από τον χώρο σας για να αντιληφθείτε πόσο λάθος είστε !
  Αλλιώς …κρίμα … τι να πει, κανείς !!!

 32. Ο/Η karioso λέει:

  Φάρε δεν ήξερα οτι βρίσκεσαι σε διακοπές. Συγγνώμη! Μέχρι να γυρίσεις δεν θα σου ξαναγράψω τίποτα που να χρειάζεται να μου απαντήσεις. Δεν θέλω να σπαταλάς χρόνο διακοπών.

  Freedomlog: Αγαπητέ φίλε, στην πολιτική θεωρία η κάθε λέξη έχει πολύ συγκεκριμένη σημασία. Ο φιλελευθερισμός λοιπόν είναι η πολιτική θεωρία πάνω στην οποία δομήθηκε ο καπιταλισμός. Τά δύο μεγάλα ιδεολογικά ρεύματα της νεοτερικότητας (της εποχής μετά τον Διαφωτισμό) είναι ο Σοσιαλισμός και ο Φιλελευθερισμός. Σε πολύ – πολύ αδρές γραμμές μπορούμε να πούμε οτι ο φιλελευθερισμός είναι η ιδεολογία που στηρίζει τον ατομισμό ενω ο Σοσιαλισμός στηρίζει την κοινότητα.

  Φιλελευθερισμός και Καπιταλισμός λοιπόν ειναι έννοιες αλληλένδετες. Η μία στηρίζει και παράγει την άλλη. Χωρίς το ιδεολογικό πέπλο του φιλελευθερισμού, ο καπιταλισμός δεν θα είχε υπάρξει ποτέ!
  Ελπίζω να μην σε ζάλισα!!!

 33. Ο/Η astyanaktas λέει:

  faros
  καλές διακοπές…Βεβαίως σε καταλαβαίνουμε για την αργοπορία!!!
  1.Νεροκουβαλητές του καπιταλιστικού συστήματος είναι οι σεχταριστικές ομάδες.
  2.Το πρόβλημά μας δεν είναι το ΚΚΕ και οι κομμουνιστές, αλλά η σεχταριστική ηγεσία του που είναι μακριά πολύ μακριά από τον κόσμο…. Δε ξέρετε να διαβάζετε τις θέσεις μας , αλλά σας βολεύουν οι θέσεις μεμονωμένων στελεχών. Δικαίωμά σας… Αλήθεια πια σούπα βλέπετε;;; Δε μας αρέσουν οι σούπες!!
  3.Αποφεύγεις να καταδικάσεις τα γκούλακ ή στρατόπεδα εργασίας του Στάλιν… ο κόσμος καταλαβαίνει!!! Τα περί Γκαίμπελς δε μπορώ ούτε καν να στα ξεστομίσω με την ευκολία που μας τα ξεστομίζεις εσύ!! Α! το κόμμα μας δεν έχει τα χρήματα του ΚΚΕ για να μας δίνει και μισθό!!
  4. Όσο και να υποβαθμίζεις τη συζήτηση, είναι ιδεολογική!!Μάλλον εσύ κάνεις ότι τα ξέρεις όλα. Μόνο εσύ ξέρεις την ΑΛΗΘΕΙΑ, μόνο εσύ συζητάς ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ… δε σου φαίνεται ότι αλλού θα ‘πρεπε να βλέπεις καλαμιές;;;;…. αλλά δε βλέπεις!! Σου είπα και σε άλλο σχόλιο: λες ότι απαντάμε σε άσχετα άρθρα και σε άσχετα ζητήματα… Που;;;
  Πόσες φορές συμμετείχες ,όπως εγώ σε μπλογκ του ΚΚΕ, σε Μπλογκ του ΣΥΡΙΖΑ;;;; Που είστε;;; μεταξύ σας τα λέτε… Δεν αντέχετε το διάλογο… Αν δεν ήμασταν και εμείς τι θα λέγατε;; Μπράβο και Ζήτω;;;
  5.Μη γίνεσαι τώρα υπέρμαχος της ενότητας της Αριστεράς… Δεν τη θέλεις, δε σε παίρνει! Κοίταξε τα ποστ σου και δες ότι μόνο στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεσαι. Τι αναφέρεσαι …τον κατασυκοφαντείς με ψέμματα…. και παραχαράξεις!!
  6. Σε συμβουλεύω να περάσεις καλά….!
  Με τον κόσμο είμαστε καθημερινά σε επαφή… ο χρόνος θα δείξει! Έως τώρα βεβαίως ο στόχος σας να διαλυθεί ο Συνασπισμός δεν έχει επιτευχθεί. Είχατε προβλέψει τη διάλυσή του μετά το 1993,το2000,το 2004…Τώρα απλά ελπίζετε ότι θα διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις…

 34. Ο/Η cypriotcommunist λέει:

  Αστυάνακτα, μην βάζεις λόγια στο στόμα μου. Δεν είπα ότι απορρίπτο την ενότητα της αριστεράς. Έχω κατανοήσει πολύ καλά το ζήτημα των συμμαχιών όπως το ανέλυσε ο Λένιν, και μην προβοκάρεις επάνω μου. Εγώ σου λέω ότι είναι αναγκαίο να συμμαχήσεις και με μικροαστικά στρώματα κλπ κλπ. Γι’ αυτό σου λέω αλλού οι προβοκάτσιες. Εγώ σου λέω ότι το ζήτημα το βάζει ο Συνεσπισμός με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε έρχεται σε αντίθεση με τα όσα έλεγε ο Λένιν. Ο Συν βάζει το ζήτημα με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί το κίνημα στην ενσωμάτωση και στην υπηρεσία του καπιταλιστικού συστήματος. Γκε γκε…?

 35. Ο/Η Αλέκος λέει:

  Ο Στάλιν δεν έκανε κακό σε ΚΑΝΕΝΑΝ !

  Να το δεχτούμε, Φάρε, για χάρη του διαλόγου.

  Απόδειξέ το.

 36. Ο/Η freedomlog λέει:

  Φάρε καλές διακοπές.

 37. Ο/Η astyanaktas λέει:

  cypriotcommynist
  δεν σε προβοκάρω . Δεν είπα ότι είσαι εναντίον της ενότητας της αριστεράς..είναι καλό που πααρδέχεσαι ότι είσαι υπέρ! Απλά ανέλυσα πως την αντιλαμβάνεσαι!
  Δηλαδη θες να συμφωνήσεις μόνο και μόνο με κάποιους που ακολουθεουν τις λενινιστικές αρχές;; Τι λες μετά : «αναγκαίο να συμμαχήσεις και με μικροαστικά σώματα»;;;Περιμένεις από τα μικροαστικά στρώματα να αποδεχθούν τις λενινιστικές αρχές για να συμμαχήσουν μαζί σου;;; Δηλαδή να γίνουν όλοι σαν εσένα;;; Μετά είναι προσχώρηση στην ιδεολογία σου και όχι συμμαχία. Αν δε νομίζεις όπως γράφεις » ότι ο ΣΥΝ βάζει το ζήτημα έτσι που να οδηγεί το κίνημα στην ενσωμάτωση και υπηρεσία του καπιταλιστικού συστήματος»…το ΚΚΕ που βρίσκεται,γιατί μένει απ’ έξω,γιατί δεν οδηγεί τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση;;;

 38. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Μου επιτρέπεις μια παρατήρηση … γραμματικής φύσεως ;;;;

  Δεν λέμε «σε συμβουλεύω να περάσεις καλά» (!!!) λέμε : Σου ΕΥΧΟΜΑΙ να περάσεις καλά. Αλλά ούτε να εύχεσαι δεν ξέρεις από την κακία που έχεις μέσα σου !!!

  Άλλη μία φορά να απαντήσω (γνωρίζοντας ότι σε σας ό,τι να απαντήσει κανείς είναι «φωνή βοώντος εν τη ερήμω». 😆

  Γκουλάγκ : Ρώσικο αρκτικόλεξο που στα ελληνικά σημαίνει …
  1. Ανώτατη Διοίκηση των Επανορθωτικών Στρατοπέδων Εργασίας ή
  2. Γενική Διεύθυνση Αναμορφωτικών Στρατοπέδων Εργασίας και Αποικιών.

  Τα «γκουλάγκ» έγιναν γνωστά στον κόσμο (δεν ξέρω σε σένα – για τους άλλους λέω) το 1973 με το έργο «Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ» του Σολζενίτσιν – αυτουνού που πέθανε προχθές …
  Του μεγαλύτερου αντικομμουνιστή και εχθρού του σοσιαλισμού.
  Αυτουνού που ήταν το χαϊδεμένο παιδί του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.
  Αυτόν επικαλείσαι κάθε λίγο και λιγάκι και εσύ και οι όμοιοί σου γι αυτό και σας λέω ότι είστε στο ΛΑΟΣ και δεν το … ξέρετε !!!

  Παραθέτω δυο μαρτυρίες έτσι για τον διάλογο !

  1. Αλεξάντρ Ζινόβιεφ : «Σωστά και ο ίδιος το 1939 είχα συλληφθεί αφού οργάνωνα ομάδα με στόχο την δολοφονία του Στάλιν.
  Τί έπρεπε να κάνουν, να μας δώσουν και παράσημο ;»
  (τα λόγια του δημοσιεύτηκαν το 2005)

  2. Μαρτυρία της Κ.Μ. (δεν ξέρω αν η ίδια θα ήθελε να δημοσιευτεί το όνομά της στο μπλογκ και δεν θέλων να μπλέξω … – πάντως ελληνίδα είναι :
  » Ήταν αρχές όταν έφτασα στο γκούλαγκ, όπου με άφησαν να μείνω κοντά στον πατέρα μου τρεις μέρες «.

  Τέλος αγαπητέ, αν θέλεις αυτή η ιστορία θα κριθεί από τους ιστορικούς και όχι από μένα και σένα.
  Μπορούμε να κρίνουμε όμως, το σημερινό Γκουαντάναμο, το Αμπού Γκράμπ κλπ. που και εσύ και το κόμμα σου τα κάνετε γαργάρα, μην τυχόν και θίξετε τα αφεντικά σας …

  Άντε γεια !

 39. Ο/Η faros λέει:

  freedomlog : Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου. Γύρισα για λίγο … οι επόμενες διακοπές μετά το 15αύγουστο !

  cypriotcommunist: Ομοίως, σε ευχαριστώ.

 40. Ο/Η faros λέει:

  Αλέκος : Κατ΄αρχή σε ευχαριστώ για το πέρασμά σου από το μπλογκ μου.
  Σε χαιρετώ.
  Δυο παρατηρήσεις αν μου επιτρέπεις :

  1. Σε τούτο το μπλογκ έχουν γραφτεί τόσα πολλά για τον σ. Ι. Β. Στάλιν, που να τα επαναλάβω σε σχόλιο είναι νομίζω περιττό. Διάβασε σε παρακαλώ τα άρθρα και τα ξαναλέμε.

  2. Στα μαθηματικά μάθαμε (εμείς τουλάχιστον οι παλιοί) ότι το Αξίωμα είναι μια πρόταση-θέση που γίνεται αποδεκτή χωρίς απόδειξη. Με βάση αυτήν πάμε στα Θεωρήματα κλπ.
  Ο Στάλιν λοιπόν φίλε μου, είναι ΑΞΙΩΜΑ !

  υ.γ. απλά για να το δεχτεί κάποιος αυτό αρκεί να πιστεύει στον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό, αλλιώς …

 41. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Faros:
  Ευχαριστώ για τις γραμματικού τύπου παρατηρήσεις. Ούτε φιλόλογος να ήσουν…Άλλη φορά θα στέκομαι και εγώ σε γραμματολογικού τύπου παρατηρήσεις…έτσι για να λέω κάτι σαν πρόλογο!
  Με το να ονομάζεις τους άλλους κακούς α) δε ξεμπερδεύεις με τα επιχειρήματα, β)δείχνεις εκνευρισμένος…
  Δεν θέλω να μου κάνεις γραμματική ανάλυση της λέξης «γκούλακ». Το θέμα είναι ότι ΔΕΝ αρνείσαι την ύπαρξή τους.ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΕ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ που θέλει να φέρει έναν άλλο πιο δίκαιο κόσμο ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ;;; Η μαρτυρία της Κ.Μ απλώς επιβεβαιώνει την πραγματικότητα.
  Το έργο του Σολτζενίτσιν δεν το έχω διαβάσει. Αυτό που άκουσα όμως, αφότου πέθανε είναι ότι υπήρξε μέλος του ΚΚΣΕ και διαφώνησε με το Στάλιν. Ότι επέστρεψε από την εξορία τη δεκαετία του 90 και ότι παρ’ όλες τις προσκλήσεις της δύσης να πάει εκεί, αυτός δεν άφησε την πατρίδα του. Υπήρξε δε καταγγελτικός και με τον αναδυόμενο καπιταλισμό της Ρωσίας…
  Τις μαρτυρίες… τύπου Ζηνόφιεφ ή αλλιώς απολογίες .άσε τις στην άκρη γιατί είναι βέβαιο ότι τις πήραν με τη βία…Μάλλον κρίνεις ότι σωστά εκτελέστηκαν οι «δικασθέντες» Απάντα με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ
  Μη μιλάς σε μας για το Γκουαντανάμο και Αμπου Γκραμπ. Τα έχουμε καταδικάσει και όταν εμείς μιλούσαμε για απαγωγές αράβων… δε μιλούσε κανείς άλλος.
  Όσο για το ότι με ονομάζεις ΛΑΟΣ: δε με αγγίζει η λάσπη σου Φάρε! Γιατί πρόκειται περί λάσπης… και μόνο. Μη περιμένεις να σου απαντήσω με ύβρεις.

  Αστυάνακτας ..ο «κακός» !!

  Αλέκος
  Μη περιμένεις από το Φάρο στοιχεία. Για μέρες θα σου απαντάει με αξιώματα. Μόνο που θα έπρεπε να ξέρει ότι τα αξιώματα υπάρχουν μόνο στις θρησκείες. Μόνο ο Θεός δε δέχεται κριτικές και είναι άψογος σύμφωνα με τους Χριστιανούς…

 42. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Χα χα, νευράκια νευράκια ;;; Που να δεις και τα καινούργια γκάλοπ !!!

  Τα αξιώματα είναι στα ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, άνθρωπε έ άνθρωπε !
  (δεν ξέρεις … γραμματική, δεν ξέρεις … μαθηματικά, γιατί άραγε νομίζεις ότι ξέρεις από πολιτική και ιστορία ;;; 😕 😕 😕 )

  Δεν θα σου απαντώ όπως σε … συμφέρει (!!!), αλλά όπως είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ !

  Υ.Γ. Αλήθεια ξέρεις την σημασία της λέξης ΑΛΗΘΕΙΑ ;;;;

  Μάλλον όχι 😆

 43. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Faros
  δε σου μίλησα ποτέ απαξιωτικά..ΠΟΤΕ!!
  ούτε και για γκάλοπ…Κράτα τα κατά πως σε συμφέρουν!!!
  Το να μειώνεις τον» αντίπαλό» σου δε σημαίνει ότι παίρνεις και μπόι…αντίθετα σε χαρακτηρίζουν οι βρισιές σου!!Γι αυτό κάνε λίγο κράτει…γιατί ξέρω να μιλώ και εγώ με το δικό σου τρόπο.
  Το αν ξέρω από πολιτική και ιστορία δεν είσαι σε θέση να το κρίνεις Φάρε…γιατί τα κομματικά σου γυαλιά είναι μαύρα και προχωράς σκουντουφλώντας…
  Α! για την ουσία δε μου απάντησες πάλι ε;; Τα συνηθισμένα κάνεις…πετάς χαρακτηρισμούς γαι να ξεφύγεις από την ΑΛΗΘΕΙΑ.
  Κάνε καμιά γονυκλυσία στο πορταραίτο του Στάλιν και ζήτα άφεση αμαρτιών αφού σου αρέσουν τα αξιώματα…και τα μαθηματικά.
  Αυτά τα δασκαλίστικα στις οργανώσεις σου και όχι σε μένα! Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι της κοινωνίας κομματικά στελέχη του ΚΚΕ που ακούν το καθοδηγητή τους κατά γράμμα…κατάλαβέ το.
  Το ΚΚΕ έχει πάρει τέτοια σεχταριστική και σταλινική κατεύθυνση που ποτέ δεν είχε από την περίοδο του Ζαχαριάδη Βαυκαλίζεστε να πιστεύετε ότι ένα 3% παραπάνω σας καθιστά αυτόματα και ικανούς να κατέχετε τη μόνη και μοναδική αλήθεια…
  Σκύψε το κεφάλι σου Φάρε κάτω από το πορτραίτο του Στάλιν και σκέψου μια στιγμή τα θύματα αυτού του ανθρώπου που κατασπάραξε το σοσιαλιστικό όνειρο χιλιάδων στο κόσμο. Σκέψου αν αυτοί οι οπορτουνιστές (όπως ονομάζεις κάθε διαφορετική άποψη) άξιζαν να εκτελεστούν, να φυλακιστούν. Τι περισσότερο κάνανε οι δεξιοί στους αριστερούς στη Μακρόνησο;; Τι περισσότερο κάνανε στο Μπελογιάννη;;; Κι αυτόν για προδοσία τον εκτέλεσαν…. σκέψου, απλά σκέψου… Ήταν προδότης δηλαδή;; καλά του κάνανε;;; άλλο κόσμο υποσχέθηκαν στους ανθρώπους ,δίκαιο, χωρίς φυλακίσεις και εκτελέσεις…και εσύ (και πολλοί άλλοι από το ΚΚΕ ) μου φέρεται γαι παράδειγμα το συκοφάντη του σοσιαλισμού ,το Στάλιν;;;
  και κάτι τελευταίο…Φάρε νόμιζα πως τα στελέχη του ΚΚΕ είχαν περισσότερη ευλυγισία και σκέψη…απλά για ακόμη μία φορά διαψεύστηκα!!!

 44. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas : Καλημέρα φίλε μου και … περαστικά σου 😛

  Μόνος σου μειώνεσαι, μ΄αυτά που γράφεις, το κακό είναι ότι δεν το καταλαβαίνεις !

  Για τα νεύρα υπάρχει και το … κρύο μπάνιο ! 😆

  Ποιος βρίζει ποιον το κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν – να είσαι σίγουρος !

  Ο Στάλιν ήταν ο Ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης που πέτυχε εσύ και εγώ να είμαστε ελεύθεροι να «τρωγόμαστε» και δεν είμαστε κάτω από τον ζυγό του ναζισμού. Αυτό όσο και να σε πειράζει (?) δεν σβήνεται με τίποτα!
  Ο Στάλιν είναι ο Φάρος του Σοσιαλισμού – Κομμουνισμού όσο κι αν οι αμερικάνοι και τα τσιράκια τους (σαν και εσένα) προσπαθούν χρόνια τώρα να αμαυρώσουν το έργο του με ψευτιές και χαλκευμένες κατηγορίες.
  Ο Στάλιν και ο Κομμουνισμός θα έρχεται να ταράζει τα όνειρά σας – μέχρι να ταράξει και τον … ξύπνιο σας !
  Ο Στάλιν είναι ο Ηγέτης, ο Ήρωας, ο Καθοδηγητής για ολόκληρο το Κομμουνιστικό Κίνημα σε όλο τον κόσμο – πάρτο απόφαση.
  Ο Στάλιν μας έδειξε πως θα τσακίσουμε τον ταξικό εχθρό και τους λακέδες του.
  Ο Στάλιν δεν πείραξε ποτέ κανέναν ίσα-ίσα πέτυχε να ανυψώσει το βιοτικό επίπεδο των λαών της Σοβιετικής Ένωσης, να τους αδελφώσει (δες τι γίνεται σήμερα), να αναπτύξει τις επιστήμες, να καταργήσει τον αναλφαβητισμό παντού, να καταργήσει την ανεργία, να εγκαθιδρύσει σε όλη την επικράτεια της Σ.Ε. την δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας και παιδείας, τέλος να τσακίσει τους κουλάκους και τους λευκοφρουρούς καθώς και τις συνωμοσίες που «καλοθελητές» σε συνεργασία με τον διεθνή ιμπεριαλισμό εξύφαιναν – μέχρι την δολοφονία του σχεδίαζαν.

  Για όλα τα παραπάνω, αγαπητέ μου, ναι Στάλιν και ξερό ψωμί, είτε σου αρέσει εσένα και των «φίλων» σου, είτε όχι !

 45. Ο/Η freedomlog λέει:

  Καλημέρα Φάρε,

  Εμένα πάντως η εμμονή στο Στάλιν δε μου αρέσει.

  Δεν μπορείς να σώσεις τους ανθρώπους με το ζόρι, πρέπει να τους πείσεις.

 46. Ο/Η faros λέει:

  Πολύ Καλημέρα σου αγαπητέ freedomlog !

  Δεν ξέρω αν σου φανεί παράξενο, όμως, συμφωνώ απόλυτα και με τις δυο παρατηρήσεις σου!

  Τελικά δεν πήγες διακοπές ;;;

  Σου εύχομαι καλό 15Αυγουστο!

 47. Ο/Η freedomlog λέει:

  Ευχαριστώ επίσης. Διακοπές;;;; δυστυχώς όχι. Αν και η Αθήνα τον Αύγουστο είναι ανθρώπινη και μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου πιο άνετα.

  Θα πάω όμως το Σεπτέμβριο …

 48. Ο/Η karioso λέει:

  σ. Αστυάνακτα, θα σου στείλω στο μπλόγκ σου ένα απόσπασμα απο ένα κείμενο το οποίο εξυμνεί τον δικτάτορα Μεταξά με τον ίδιο τρόπο που εξυμνεί ο Φάρος τον Στάλιν (αντιμετώπισε τους Γερμανούς, αναμόρφωσε την παιδεία κ.τ.λ κ.τ.λ). Το βρήκα σε ένα φασιστικό μπλόγκ.
  Πραγματικά θα ανατριχιάσεις απο την ομοιότητα!
  Τότε ίσως να καταλάβουν και όσοι μας διαβάζουν οτι μπορεί Στάλιν και Χίτλερ να μήν είναι το ίδιο πράγμα (όπως θέλουν να πιστεύουν πολλοί).
  Οι ομοιότητες όμως των σύγχρονων οπαδών και των δύο, είναι τρομακτικές!

 49. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Φάρε, καλημέρα!
  Κλίνε σε όλες τις πτώσεις το όνομα του Στάλιν για να πιστέψεις ότι είσαι κομμουνιστής…. Θα σου γράψω τι έγραφε ο Ζαχαριάδης για τον Στάλιν:

  «Είναι (ο Στάλιν) το κεφάλι της ανθρωπότητας, σαν τη ψηλή κορυφή που αυτήν πρώτη φωτίζει ο ήλιος που ανατέλλει…
  Ο Στάλιν είναι δημιουργός της ιστορίας… Ο Στάλιν εποπτεύει και κυριαρχεί στην πορεία αυτή και με τον κολοσσό της μεγαλοφυΐας του λύνει το γόρδιο δεσμό, λευτερώνοντας τις παγκόσμιες δημιουργικές δυνάμεις για την κατάκτηση του κομμουνισμού…
  Είναι μεγάλος όσο και ο ανθρώπινος χείμαρρος που κυλά ακολουθώντας το δρόμο, που αυτός χαράζει… Προβάλλει (ο Στάλιν ) σαν το ανώτατο δημιούργημα, Η ψυχή του Στάλιν μοιάζει σαν την αρχαία αιολική άρπα, που ανταποκρίνεται και παίζει στην παραμικρή πνοή του αέρα» (Ν. Ζαχαριάδης, Συλλογή έργων, εκδόσεις Νέα Ελλάδα Απρίλης 1953)

  ….και άλλες τέτοιες ΜΠΟΥΡΔΕΣ….

  Σήμερα είναι η γιορτή των φάρων…. παρ’ όλα αυτά χρόνια πολλά!!!

 50. Ο/Η cypriotcommunist λέει:

  ρε συ αστυάνακτα, αυτό το βιβλίο δεν το έχω. το πουλάς?

 51. Ο/Η faros λέει:

  cypriotcommunist: Γιατί … αυτός το … έχει ;;;; 😆

 52. Ο/Η astyanaktas λέει:

  cypriotcommunist και faros:
  Απ΄’οτι βλέπω δεν σας έπεισα…καν ότι έχω το βιβλίο. Καλά κάνετε! Δεν είναι δυνατόν σκέφτεστε να λέει τέτοιες μπουρδες ο Ζαχαριάδης…και όμως. Επειδή δεν μπορώ να σας το δανείσω το βιβλίο (ο μαζοχισμός μου φτάνει σε σημείο που να τα διαβάζω και να τα ξαναδιαβάζω…λέω δε μπορεί πλάκα κάνουν) μπορείτε να πάτε σε οποιαδήποτε μεγάλη βιβλιοθήκη και να το αναζητήσετε….όχι περιφερειακή αλλά κεντρική στη Θεσσαλονίκη ας πουμε Φάρε!

 53. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas : Μου πέφτει μακρυά η Θεσσαλονίκη ! Γράφε εσύ κατά καιρούς στα σχόλιά σου κάποια στοιχεία από αυτό -θα είναι σαν να το διαβάζουμε και μεις- μόνο κάνε μου την χάρη να αναφέρεις κάθε φορά την σελίδα του βιβλίου – για το αρχείο μας.

 54. Ο/Η cypriotcommunist λέει:

  ρε συ αστυάνακτα, ακόμα και σ’ αυτό γαμ… το κέρατο μου άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνεις;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  όταν λέω θέλω να το αγοράσω, εννοώ θέλω να το αγοράσω!!!!!!!!
  έχω ένα τεράστιο αρχείο και αυτό δεν το έχω…
  ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ την ερώτηση! το πουλάς;

 55. Ο/Η KokkinosStratiotis λέει:

  Σύντροφοι,
  όσο λασπολογούν τα γκαιμπελίστικα αποβράσματα κατά του Κόμματος και του σ. Στάλιν, τόσο σημαίνει ότι φοβούνται αλλά και δείχνουν τι καλοί υπηρέτες είναι για το σύστημα. Όσον αγορά το γκουλάγκ: δηλαδή ρε μπαγλαμάδες τους εγκληματίες του ποινικού κώδικα αλλά κυρίως τους προβοκάτορες και τους πράκτορες που προκαλούσαν σαμποτάζ στη βιομηχανία, οργάνωναν δολοφονίες στελεχών και μελών του Κόμματος, υπέσκαπταν τον αγώνα του σοβιετικού λαού για το σοσιαλισμό τι να τους κάναν; Να τους αφήναν να αλωνίζουν και να γκρεμίζουν ότι έχτιζε ο λαός; Ου να χαθείτε βρωμόσκυλα!
  Όταν ένα φίδι μπαίνει στην αυλή σου το σκοτώνεις! Τέλος!
  άντε ψηφίστε κάνα Μάαστριχτ και καλή συνεργασία με την αριστερά σας… (πασοκ)
  Ζήτω τα ηρωικά 90χρονα του τιμημένου μας Κόμματος!

 56. Ο/Η faros λέει:

  cypriotcommunist: Καλημέρα σου. Τί να σου … πουλήσει … φίλε, τί ;;;
  Αφού δεν έχει τίποτα ! Δικές του είναι οι μπούρδες ή το πολύ πολύ να τις ξεσηκώνει από κανένα φυλλάδιο των πάλαι ποτέ «ανανεωτών» !!!

  KokkinosStratiotis: Καλημέρα σου σύντροφε. Έτσι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τα λες είναι, αλλά αυτοί (οι συνασπισμένοι, ντε) έχουν μια «διατεταγμένη υπηρεσία» να εκπληρώσουν, τί άλλο να κάνουν ;;; Συκοφαντίες, ανιστόρητες ανοησίες, και στο απυρόβλητο ο ιμπεριαλισμός …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: