Προκύπτει κατακόκκινο!

Διάβασα σήμερα στον «Ριζοσπάστη» μια ανταπόκριση του Θ. Αυγερινού στην «Ελευθεροτυπία», που νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να την κάνω ποστ.

Η ανταπόκριση λέει :

» Ξινή κοντεύει να βγει στην ηγεσία της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης η ιδέα να μιμηθεί το BBC και να οργανώσει μέσω διαδικτύου δημοσκόπηση για το «πρόσωπο της Ρωσίας», δηλαδή εκείνη την ιστορική προσωπικότητα που θεωρούν οι σύγχρονοι Ρώσοι αντιπροσωπευτικότερη για τη χώρα τους (…) έως χθες είχαν συμμετάσχει την ψηφοφορία περί τα 2.200.000 άτομα μάλλον απογοητεύοντας τους διοργανωτές καθώς την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Ιωσήφ Στάλιν «.

Τα δικά μου σχόλια :

1. Τελικά κάποιοι θεωρούν «ξινή» την αλήθεια !
2. Όσοι βιάστηκαν να «θάψουν την Ιστορία», μάλλον κάναν τραγικό λάθος !
3. Άραγε αυτή η είδηση γιατί δεν μεταδίδεται στις tv ;
4. Φαντάζεστε τί πανυγήρι θα γινόταν αν πρώτος ερχόταν κανένας Ρομανόφ ;
5. Οι λαοί και μνήμη έχουν και νοσταλγία έχουν και είναι σίγουρο ότι θα κάνουν την τελική έφοδο στον ουρανό !

12 Responses to Προκύπτει κατακόκκινο!

 1. Ο/Η CRiSss λέει:

  Τους τσουζει εεε ;;;

 2. Ο/Η faros λέει:

  Τους … κατατσούζει μέχρι το μεδούλι, CRiSss, αλλά που θα πάει θα το χωνέψουν !

  Την Καλημέρα μου.

 3. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Οι δίκες της Μόσχας (1936-38) άνοιγαν στη Ρωσία μια εποχή άγριας τρομοκρατίας, κατά την οποία εκτελέστηκαν, δολοφονήθηκαν, πέθαναν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ή «εξαφανίστηκαν» χιλιάδες στελέχη του κόμματος, του κράτους, των συνδικάτων και του στρατού. Είναι το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της Αριστεράς.
  Ο «Ριζοσπάστης» (στις 5/3/2006) ισχυρίστηκε με ένα δισέλιδο αφιέρωμα ότι οι δίκες της Μόσχας «εξόντωσαν την Πέμπτη Φάλαγγα του Χίτλερ στη Ρωσία» και ότι «αυτό το υποτιθέμενο έγκλημα του Στάλιν δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το τσάκισμα των μηχανισμών υπονόμευσης του σοβιετικού κράτους και η υπεράσπιση του σοσιαλισμού, με δεδομένο τον επερχόμενο πόλεμο…».
  Στις 26 Ιανουαρίου του 1934 συγκαλείται το 17ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ. Οι 1.966 σύνεδροι (εκ των οποίων οι 1.108 εκτελέστηκαν μέχρι το 1938) εξέλεξαν τη νέα Κ.Ε. με 139 μέλη (εκ των οποίων εκτελέστηκαν σύντομα τα 98…).[2]
  Το συνέδριο άνοιξαν οι Μολότοφ και Ν. Χρουτσόφ (ανερχόμενο, τότε, στέλεχος, που πρωτοστάτησε στις εκκαθαρίσεις στη Μόσχα και στην Ουκρανία, ενώ το 1956 ως γραμματέας του ΚΚΣΕ αποκαθήλωσε τον Στάλιν). Στο προεδρείο βρίσκονταν οι Κίροφ (δολοφονήθηκε τον ίδιο χρόνο), Ορτζονικίτζε (εξαφανίστηκε το 1937), Κουιμπίτσεφ (χάθηκε το 1937), Ρουτζουτάκ (εκτελέστηκε το 1938), Καλίνιν, Βοροσίλοφ, Κοσιόρ (εκτελέστηκε το 1938), Έιχε (εκτελέστηκε το 1938), Πετρόφσκι (εξαφανίστηκε), Ζντανόφ, Μικογιάν, (πρωτοστάτησε στις εκκαθαρίσεις στην Αρμενία), Καγκανόβιτς και Μολότοφ (οι δύο πιο πιστοί συνεργάτες του Στάλιν).
  Στο συνέδριο παρευρίσκονται (περιθωριοποιημένοι και τσακισμένοι από τις διαδοχικές φυλακίσεις και εξορίες, αλλά με όλη τη δύναμη που τους έδινε ο ρόλος τους στην επανάσταση του ’17) οι εκπρόσωποι της «παλιάς φρουράς»: οι Ζινόβιεφ, Κάμενεφ, Μπουχάριν, Τόμσκι, Πρεοπραζένσκι, Ράντεκ, Ρίκοφ, Πιατακόφ. Λίγο αργότερα θα κληθεί να επιστρέψει από την εξορία ο Κριστιάν Ρακόφσκι. Μόνος απών από τα ηγετικά στελέχη του ΄17 είναι ο εξόριστος Λ. Τρότσκι.

  για την αντιγραφή

 4. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas : Ξέρεις γιατί «πέρασε» το σχόλιό σου (το πέρα για πέρα ανιστόρητο, χυδαίο, εμφυλιοπολεμικό και πέρα για πέρα ηλίθιο ;;;;;;;;;;; )

  Για να δουν οι αναγνώστες μου ποιοι είναι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ (ή στο ΠΑΣΟΚ ;;; ) και έχουν και το θράσος και την αναίδεια να μιλάνε για ενότητες, για μεγάλες αριστερές και άλλα τέτοια κουραφέξαλα.

  υ.γ. Η επιθετικότητά σου αυτή όπως και κάποιων άλλων είναι στην ίδια «διατεταγμένη υπηρεσία» με του κ. Καρατζαφέρη ;;;
  Και αν ναι πες μας από που εκπορεύεται …….

 5. Ο/Η Xarianara λέει:

  Φάρε ξέρεις τι έλεγε ο Στάλιν πριν πεθάνει??’Oτι όταν πεθάνω τόνους σκουπίδια από συκοφαντία του ονοματός μου θα πέσουνε πάνω στον τάφο μου αλλά ο άνεμος τησ ιστορίας θα τα διώξει!!!!

 6. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Φάρε το σχόλιό μου «πέρασε » γιατί πιστεύω ότι είσαι δημοκρατικός άνθρωπος κατά βάθος!! H ENOTHTA επιτυγχάνεται με διαφορές Φάρε. Αυτό το κέρδισε το ΕΑΜ!
  Αυτό έλειπε να συμφωνήσουμε για το ζήτημα του Στάλιν για να προκύψει ΕΝΟΤΗΤΑ. Αυτό ε ιναι ανεδαφικό, η ενότητα δεν είναι.
  Γιατί είναι «χυδαίο,εμφυλιοπολεμικό και πέρα για πέρα ηλίθιο;;;»το σχόλιό μου;; Αντί για χαρακτηρισμούς θα περίμενα να περάσεις σε αντεπιχειρήματα. Οι χαρακτηρισμοί δεν ωφελούν…είναι ηλίθιοι και ζαχαριαδικής κόπιας…
  Έχεις την τάση να ταυτίζεις το κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ή το λές αποκλειστικά γιά μένα;; Αν συμβαίνει το πρώτο είναι λάθος πολιτική εκτίμηση και τακτική, αν συμβαίνει το δεύτερο, πέρα του λάθους της πολιτικής εκτίμησης είναι άτοπο γιατί δε με ξέρεις…και με κρίνεις από ένα πράγμα που διαφωνούμε.
  Αλήθεια έως το 1991 το ΚΚΣΕ και το ΚΚΕ τα είχε λυμένα τα ζητήματα με τον Στάλιν, τώρα που τα ξαναθυμηθήκατε. Το ΚΚΕ μου θυμίζει ΕΚΚΕ του 1978!! Η επαναστατικότητα δε ταυτίζεται με πρόσωπα Φάρε, ταυτίζεται με ιστορικές συνθήκες και κινήματα. Τα πρόσωπα απλώς υποβοηθούν…Αυτό νομίζω ότι το ξέρεις πολύ καλά. Μη δίνεις μεγαλύτερη σημασία σε πρόσωπα που έβλαψαν κατά τη γνώμη μου το κομμουνιστικό και αριστερό κίνημα.

 7. Ο/Η faros λέει:

  Xarianara : Ο Σύντροφος Στάλιν αυτό το είπε για τον ευατό του, που να ήξερε ότι αυτή η λάσπη θα γίνει το αγαπημένο παιχνίδι όλων των απολογητών του καπιταλιστικού συστήματος. Δες κλασσικό παράδειγμα τα σχόλια εδώ σε τούτο το μπλογκ ειδικά από τους λεγόμενους «αριστερούς του σύριζα» !

  astyanaktas: Εγώ είμαι φίλε μου Δημοκράτης, όμως, θα ήθελα να είναι και οι συνομιλητές μου και να σταματήσουν τις ανιστόρητες λασπολογίες, δεν έχει νόημα !
  Ειλικρινά σε βαρέθηκα …
  Η περαιτέρω συζήτηση μαζί σου είναι εντελώς ανεδαφική. Αν αποφασίσεις να συζητάς όμορφα και εποικοδομητικά με Ιστορικές Αλήθεις και όχι με βάση τα αμερικάνικα και άλλα νατοϊκά κατασκευάσματα εδώ είμαστε …

 8. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Αντιπαρέρχομαι Φάρε τις κατηγορίες σου,τον εκνευρισμό σου, καθώς και τις μη απαντήσεις σου στα επιχειρήματά μου…Ιστορική αλήθεια δεν είναι ότι μας βολεύει! Απ΄ότι είδες τα «χώνω » και στον Χρουτσόφ γιατί τον θεωρώ κομμάτι αυτής της «σοσιαλιστικής» εξουσίας. Όλα τα υπόλοιπα περί νατοϊκών και αμερικανικών κατασκευασμάτων που μου καταμαρτυρείς τα θεωρώ γελοία και απλά κόλπα για να ξεφύγεις από τα ουσιαστικά….
  Απ’ ότι μαθαίνω στις τελευταίες μετρήσεις ο τσάρος Νικόλαος περνάει τον Στάλιν…Θα βγάλουμε κι από εκεί συμπεράσματα;;;; Έλεος μη πεις ότι συμφωνώ με τον Τσάρο…

  Xarianara: Ξέρεις ότι πολλοί από αυτούς που πέθαναν εξ αιτίας του Στάλιν δεν μάθαμε ποτέ τα τελευταία τους λόγια;;;

 9. Ο/Η faros λέει:

  Άξιος ο μισθός σου, φίλε μου. Άξιος !!!

 10. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Παίρνω πολλά λεφτά…. Έχεις να μου απαντήσεις σε κάτι…ή θα λέμε συνθήματα;;

 11. Ο/Η karioso λέει:

  σ. Αστυάνακτα, θα αστειεύεσαι φυσικά!
  Περιμένεις απάντηση τέτοιες εποχές; Δεν βλέπεις τον πανικό;
  Τραμπουκισμοί σε όλη την Ελλάδα.
  Συνομοσιολογίες παντού. Αν τους διαβάσεις λίγο θα νομίσεις οτι ολόκληρη η ανθρωπότητα ξέχασε τα προβλήματα της και ασχολείται με το ΚΚΕ!!!
  Περικυκλωμένοι απο παντού!!! Σκέτο ψυχιατρείο.
  Μέχρι …μυστικές δημοσκοπήσεις έχουν «εφεύρει», που τους δίνουν …14%!!!
  Τις έχουν λέει …κρυμένες, τα άλλα κόμματα, σε κάτι σκοτεινά δωμάτια στα οποία συγκεντρώνονται για να σχεδιάσουν τον αγώνα τους κατά του…ΚΚΕ!!!
  Και ακόμη ο Αύγουστος δεν έχει μπεί!

 12. Ο/Η faros λέει:

  Ωραίο … πολύ ωραίο … και μετά … ξύπνησες ! 😆 😆 😆 😆

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: