Μήπως υπερβάλλω ;

Οι τελευταίες ειδήσεις, καταγράφουν,  δύο πολύ σοβαρές πολιτικές περιπτώσεις.

Η πρώτη αφορά δήλωση του Mr. Alexis, που λέει:
«Ο ΣΥΝ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει αντιταχθεί στην εκτροπή του Αχελώου, θεωρώντας την ένα περιβαλλοντικό έγκλημα» ( σ.σ.: !!! ).
Να έλεγε κανείς «άφες αυτόν μικρούλης είναι ου γαρ οίδε τι λέει», θα είχε νόημα αν και πριν από αυτόν δεν έκανε παρόμοιες δηλώσεις και ο «μέντοράς» του κ. Αλαβάνος.
Δηλαδή, ο ΣΥΝ, προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ, στρέφεται κατά ενός έργου υποδομής, πολύ σημαντικού και αναγκαίου, όχι μόνο για τη διατήρηση της γεωργίας στη Θεσσαλία (προφανώς οι παραπάνω δεν μένουν εκεί, πιθανά ούτε ξέρουν και κατά που … πέφτει), αλλά και για την εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας και προπάντων για την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, που τόσο πολύ έχει υποβαθμιστεί στην περιοχή.

Η δεύτερη αφορά πάλι τον Mr. Alexis.
Τάχθηκε, λέει, αναφανδόν και κατά της κατασκευής και λειτουργίας του υδροηλεκτρικού φράγματος της ΔΕΗ στη Μεσοχώρα. Ένα έργο που κινείται στην κατεύθυνση αναζήτησης ήπιων μορφών ενέργειας και είναι άκρως αναγκαίο, ιδιαίτερα, σήμερα που η χώρα μας αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα παραγωγής ενέργειας από υδρογονάθρακες.

Θα αναγκαστώ λοιπόν, έστω και αν προκαλέσω την «μήνιν» των συνασπισμένων να εκφράσω την άποψη ότι με αυτές τις ενέργειες των ηγετών του ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να χαραχτηριστεί άφοβα «εχθρός» της αγροτιάς.

12 Responses to Μήπως υπερβάλλω ;

 1. Ο/Η karioso λέει:

  «ενός έργου υποδομής, πολύ σημαντικού και αναγκαίου, όχι μόνο για τη διατήρηση της γεωργίας στη Θεσσαλία (προφανώς οι παραπάνω δεν μένουν εκεί, πιθανά ούτε ξέρουν και κατά που … πέφτει), αλλά και για την εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας και προπάντων για την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος, που τόσο πολύ έχει υποβαθμιστεί στην περιοχή.»

  Με άλλα λόγια: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ!!! Που φτιάχνουν αυτά τα… τεράστια έργα για να… βοηθήσουν την αγροτιά και το περιβάλλον!!!
  Μπράβο και στο ΚΚΕ που για μία ακόμη φορά σέρνεται στην ουρά τους!!!

  Τι έγινε Φάρε; Γιατί αρχίσατε πάλι το γλύψιμο;

  Μήπως μετά τον ΓΕΡΜΑΝΟ, έχετε και άλλη κομματική επιχείρηση για «σκότωμα»;

 2. Ο/Η Red Ghost λέει:

  @karioso
  Eπειδή ακόμα έχεις μείνει στο 18% που υποτίθεται ότι παίρνετε διάβασε αυτό και προβληματίσου και λίγο. Δεν τα γράφω εγώ, δικός σας τα γράφει:

  http://syriza.wordpress.com/2008/06/20/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ad%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%b1%cf%87%cf%8d%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%bf-%cf%83%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b6%ce%b1-20062008/

 3. Ο/Η faros λέει:

  Λοιπόν μετά την Καλημέρα που φυσικά σου λέω karioso, σε παρακαλώ κόψε τις μαλακίες, μεγάλος είσαι πια !
  Νομίζεις ότι με παπριές θα βγεις «λάδι» ;;; Θα το δεις στις επόμενες εκλογές, σας πήραν χαμπάρι πια, κατάλαβέ το.
  Είστε οι «νεκροθάφτες» του λαϊκού κινήματος, είστε οι ευρωλυγούρηδες που συμβάλλεται τα μέγιστα για το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, φροντίζετε μόνο την «μάσα» τη δική σας και οσονούπω θα δρέψετε τους «καρπούς» σας.
  Οπότε τα «γλυψίματα» και τους … Γερμανούς (δες Βγενόπουλος, Βερόπουλος, κλπ.) ψάξτα στην … «κασίδα» σας και πουθενά αλλού, γκέγκε, poor kariosos ????????

 4. Ο/Η faros λέει:

  Red Ghost: Εμένα μου άρεσε το … «αόρατος χειρ» … μου έφερε συνειρμούς πολλούς …

  Σκέψου τί θα γράφουν μόλις δουν και κανά γκάλοπ στο 5% !!!
  (υ.γ. αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ τους δύναμη … )

 5. Ο/Η karioso λέει:

  @Red Ghost

  Αυτή ακριβώς είναι η σοσιαλιστική κοινωνία που οραματιζόμαστε, φίλε μου!

  Να μπορούμε να γράφουμε όλα αυτά χωρίς τον κίνδυνο να βρεθούμε σε κανένα γκούλαγκ!!!
  Όταν το κατακτήσετε και σείς, τότε μπορείς να μου κάνεις υποδείξεις!

  Υ.Γ Οι μόνοι που ασχολούνται με τα γκάλοπ είστε εσείς. Έχεις ακούσει ή έχεις διαβάσει κάποιον «δικό» μας να ασχολείται;
  Αφήστε τα λοιπόν και ελάτε στην πραγματική κοινωνία! Γιατί αλλιώς πολύ σύντομα θα βρεθείτε ακόμη πιο μακρυά της!

  @Φάρος

  Είπαμε μην εκνευρίζεσαι!

  Το ξέρω πως η αλήθεια …τσούζει, μα τί να κάνουμε! Αμα προβοκάρεις συστηματικά θα παίρνεις και τις απαντήσεις.

  Και η αλήθεια είναι μία: Απο τότε που η ΝΔ σας αγόρασε σε χαριστική τιμή τον «Γερμανό», απο τότε περιμένουμε να κάνετε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση!!!

 6. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  από τον πολύ τον κακαουνάκη το παθαίνεις αυτό…προσοχή γιατί είναι και ανίατο

 7. Ο/Η faros λέει:

  Δηλαδή αυτό που λένε, kairoso (poor , να μην ξεχνιώμαστε) «πες, πες, ψέμματα, στο τέλος κάτι θα μείνει» που το είπε αν δεν κάνω λάθος ο Γκαίμπελς, για σας είναι τρόπος ζωής ;;;
  Ή νομίζετε ότι αν κάνετε την συκοφαντία και την ψευδολογία επιστήμη (εδώ μάλλον ζηλέψατε το πασοκ) θα πετύχετε κάτι !
  Τώρα ότι η αλήθεια σας τσούζει το βλέπει καθημερινά κανείς στην αντιΚΚΕ υστερία σας!
  Α, να μην το ξεχάσω, αντιπολίτευση δεν γίνεται ΜΟΝΟ στην κυβέρνηση karioso, (poor), γίνεται ΣΥΝΟΛΙΚΑ στο καπιταλιστικό σύστημα … και τους υπηρέτες του δηλαδή εναντίον της ΝΔ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ (βεβαίως, βεβαίως) και αυτό – το τελευταίο – είναι που σας «πονάει» …
  Που θα πάει, θα το συνηθίσετε …

 8. Ο/Η karpidis λέει:

  Ρε παιδιά όμως η εκτροπή του Αχελώου είναι πραγματικά καταστροφική. Αλλού είναι οι λύσεις για την οικολογική αγροτιά. Αλλά οι μεγαλοαγρότες της Θεσσαλίας δεν τους πολυενδιαφέρει. Επίσης δεν καταννοώ γιατί ακόμα το ΚΚΕ στηρίζει την αγροτιά που είναι αντιδραστική κατά την μαρξιστική άποψη και στην Ελλάδα δεν είμαστε στη Ρωσία του 20…

 9. Ο/Η faros λέει:

  Καλημέρα karpidis.

  Ε, αφού το λέει ο … Mr. Alexis, θα είναι καταστροφή να χορτάσει νερό η Θεσσαλία επιτέλους. Έτσι θα είναι όπως τα λες.

  Έχεις πάει στη Θεσσαλία ποτέ ; Γιατί το να βλέπεις μόνο μεγαλοαγρότες εκεί, … πάνε να το πεις εκεί ο ίδιος να σε δω … όχι να κρύβεσαι στο μπλογκ μου …

  Ο Μαρξ θεωρεί την Αγροτιά τον Φυσικό Σύμμαχο της Εργατικής Τάξης, που την είδες εσύ αυτήν την άποψη που τολμάς και προβάλλεις ;;; Σε κανένα βιβλίο του … Σολζενίτσιν ή κανένα δημοσίευμα της … Αυγής ;;;

  Τί σου λέω τώρα … έ ;;;

 10. Ο/Η Red Ghost λέει:

  @karioso
  Θέλεις παράδειγμα δικού σας να λέει για δημοσκοπήσεις; Πολύ ευχαρίστως!

  «Ο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΣ ΜΠΕΛΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

  Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τον ευχάριστο μπελά να διαχειριστεί τα κέρδη του. Και εδώ όμως τα αλλεπάλληλα limit up των δημοσκοπήσεων μεταβάλλουν τα δεδομένα, καθώς τον ωθούν προς το κέντρο της πολιτικής σκηνής με ρυθμό που ξεπερνά τις προσδοκίες αλλά και την προετοιμασία του. Το πρόβλημά του δεν είναι «τι θα κάνει με το ΠΑΣΟΚ» όπως συνήθως τον ρωτούν. Με το ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει τίποτα σε αυτή τη φάση, πέρα από το να του πάρει το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι, χωρίς όμως να δείχνει την επιθετικότητα της πράξης. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το ποσοστό των νέων κερδών που τελικά θα συγκρατήσει εξαρτάται από την ικανότητά του να πείσει ότι μπορεί να συμβάλει στην αναμόρφωση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.»
  Του καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη 23/2/08 στα ΝΕΑ. Μπορείς να το βρεις όλο εδώ:
  http://www.ananeotiki.gr/el/readRelated.asp?intThemeID=80&textID=2404

  Με μια αναζήτηση δευτερολέπτων στο google θα βρεις και άλλα πολλά. Αν θυμάσαι άλλωστε από το Σεπτέμβρη του 2007 δεν έχουν γίνει εκλογές. Οπότε όλες οι εκτιμήσεις που γίνονται για άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ βασίζονται σε δημοσκοπήσεις. Γιατί αν δούμε εκλογές στο κίνημα θα δούμε άλλα. Θυμάσαι τα αποτελέσματα στις φοιτητικές εκλογές; Θυμάσαι το Εργατικό Κέντρο Πειραιά; Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή οι εταιρίες δημοσκοπήσεων φουσκώνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσουν τον κόσμο. Στον πραγματικό κόσμο δε φαινεται πουθενά «άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ».

  Τώρα στο θέμα μας. Ο άνθρωπος έγραφε καθαρά:Οι αποφάσεις της Πανελλαδικής Σύσκεψης (του ΣΥΡΙΖΑ) μένουν τυπικό γράμμα. Κορυφαίο παράδειγμα αποτελεί η απονέκρωση των τοπικών συνελεύσεων στο επίπεδο των «εκδηλώσεων» όπου 2-3 κεντρικοί παράγοντες ή βουλευτές θα βγάζουν λογύδρια. Καμιά αίσθηση μεταφοράς αποφάσεων και αρμοδιοτήτων στη βάση, καμιά εκχώρηση αποφασιστικού ρόλου στις τοπικές συνελεύσεις.Η δημοσκοπική ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ δεν μετασχηματίζεται σε μαζικούς αποτελεσματικούς αγώνες που θα παράξουν πραγματικές νίκες και αποτελέσματα.
  Αντί να καμαρώνεις για την πολυγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, απλά γράψε αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τα προηγούμενα. Και αυτά τα «δεν δικαιούσαι να ομιλείς» τα έλεγαν ο Κουτσόγιωργας και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος. Μπράβο που έγινες «αριστερός» σαν αυτούς.

 11. Ο/Η elliot afanas λέει:

  λοιπόν, επειδή εγώ είμαι από εκεί, θα πω τα εξής:

  1ον)πραγματικά δεν έχουμε νερό. κι όταν λέμε δεν έχουμε νερό, εννοούμε ούτε σταγόνα τα καλοκαίρια. οπότε δεχόμαστε όλοι ότι κάτι πρέπει να γίνει. προφανώς και το ΚΚΕ δεν έχει αυταπάτες ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα κάνουν ένα έργο σωστά, τίμια κλπ. ωστόσο πολύ ορθά δεν τάσσεται επί της αρχής κατά του έργου. επίσης δείχνει ότι έχει επαφή με την τοπική κοινωνία, σε αντίθεση με το συνασπισμό κ.ά (άντε μην ανοίξω το στόμα μου)

  2ον) προεκλογικά ο αλαβάνος επισκεπτόμενος την καρδίτσα, τα μάσησε κυριολεκτικά για τις θέσεις του κόμματός του σχετικά με την εκτροπή του αχελώου. το μόνο που κατάφερε να ψελίσει ήταν ένα του τύπου «καλός και ο αχελώος (!), αλλά δεν είναι το μόνο που μπορεί να γίνει…» γιατί αυτός ο μεγάλος μαρξιστής κατέβαλε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια για να κρυφτεί από την τοπική κοινωνία, αντί να την πείσει για αυτό που θεωρεί σωστό, ας το βρει ο karioso

 12. Ο/Η faros λέει:

  Καλημέρα elliot afanas: Αυτοί οι άνθρωποι (οι συνασπισμένοι με τις … συνιστώσεις τους) έτσι είναι … το θέμα τους είναι να τα έχουν καλά με το μεγάλο κεφάλαιο … αν δουν ότι το έργο μπορεί να το πάρει κάποιος «δικός» τους , να δείτε πως θα είναι μετά υπέρ …

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: