Αληθεύει ;;;

Το άκουσα και επειδή δεν το διασταύρωσα το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη και το παίρνω και πίσω αν διαψευστεί αρμοδίως!

Λοιπόν η φήμη λέει, ότι ο «γάμος» μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, στην νήσο Τήλο!!!

110 Responses to Αληθεύει ;;;

 1. Ο/Η karioso λέει:

  Άλλη φήμη πάλι, λέει οτι ο γάμος ΚΚΕ – ΝΔ έχει ήδη τελεστεί κάτω απο τό τραπέζι.
  Ο λαός δεν είχε προσκληθεί!

 2. Ο/Η faros λέει:

  poor Kariosos, poor …

 3. Ο/Η red alert λέει:

  karioso εκτός από το δρόμο έχετε χάσει και το χιούμορ σας. Άντε σου αφιερώνω και παραμυθάκι που μου άρεσε πολύ! Συγνώμμη σύντροφε αλλά πάει κουτί!
  ΞΕΦ-ΤΗΛΟΣ: ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
  από http://www.olympia.gr

  Μια φορά και έναν καιρό, σε έναν τόπο μακρινό που τον έλεγαν Ξεφτήλο, ζούσε ένας βασιλιάς που τον φώναζαν Αλί Φέρει. Ήταν παρατσούκλι, γιατί από τη στέψη του και μετά μόνο δεινά έφερνε στο έρμο κείνο μέρος. Εως ότου ένα βράδυ ήρθε στον ύπνο του η καλή νεράιδα και του είπε ένα φοβερό μυστικό, πως δηλαδή θα έκανε καλό στον τόπο του με μιά απλή κίνηση.

  Ήρθε το ξημέρωμα και ο Αλής δεν έχασε λεπτό. Γνωρίζοντας πως ο Σουλτάνος, ενώ λάτρευε τα αγοράκια (όπως όλοι οι Σουλτάνοι), δεν ήθελε ούτε να ακούσει για γάμο μεταξύ αγοριών, αποφάσισε να βρει αυτός δυο αγοράκια και να τα παντρέψει, γνωρίζοντας πως όλοι οι άλλοι βασιλείς του χαλιφάτου δεν θα τολμούσαν ποτέ να κάνουν κάτι παρόμοιο. Ήταν πράγματι μια εξαιρετική ιδέα που έκανε αμέσως το γύρο του κόσμου. Όλοι πλέον έμαθαν για την Ξεφτήλο, και τον μοναδικό βασιλιά που είχε το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ του προϊόντος.

  Λόγω της παρανομίας του θέματος, ο Αλής ήταν ο μοναδικός που αποφάσιζε ποιά ερωτευμένα πιτσουνάκια θα στεφάνωνε. Έτσι, ήρθε σε συμφωνία με το “Lougra Travel”, έναν τεράστιο τουριστικό οργανισμό που διοργάνωνε ταξίδια για αστεφάνωτα “ιδιάιτερα” πιτσούνια. Με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα* έδωσε την απαραίτητη κοινωνική πινελιά για να μην τον πουν και παραδόπιστο. Ότι δηλαδή θα προτιμούσε τα εν λόγω πελατάκια γιατί τάχαμ θα είχε ίδια οφέλη, η πως τάχαμ τάχαμ, οι πιστοί του αυλικοί θα παρείχαν τα χάνια και τα κονάκια τους στα πελατάκια με το αζημίωτο βέβαια ή αλλιώς αμιζίωτο.

  Ο Σουλτάνος εξοργίστηκε και τον απείλησε με ξεπλημέλημμα. Ο βασιλιάς όμως δεν πτοήθηκε αφού είχε προνοήσει και το P&L του έβγαινε θετικότατο. Ως γνωστόν το ξέπλυμα είναι πάντα ισχυρότερο από το ξεπλημέλημμα! Και έζησε αυτός καλά και εμείς καλύτερα (παραμύθι). Όπως ζουν όλοι οι βασιλείς σε τούτο τον αγγελικά πλασμένο κόσμο!

  *όρος που χρησιμοποιείται ευρύτατα από τους Σουλτάνους για ποικίλους λόγους: 1. Για να ξεκληρίσουν το Φυρακ και να του πάρουν τα πετρέλαια, 2. Για να κάνουν εθνοκάθαρση στη Μαρτυρικύπρο και να στήσουν βάσεις, 3. Για να ξεσερβίσουν το Κοτσιφοσχέδιο ώστε να διακινούν γιουσουφάκια και ναργιλέδες ελεύθερα. κλπ, κλπ.

 4. Ο/Η faros λέει:

  red alert: Λες να καταλάβει τίποτα ο καριόσος μας ;;;;;;;;; Λες ;;;;;;;;

 5. Ο/Η karioso λέει:

  Αυτό δα έλειπε, να μην σας άρεσε η ιστορία απο την ακροδεξιά ιστοσελίδα!!! Αφού για κάτι σαν και σας φτιάχνονται αυτές οι σελίδες!

  Συγχαρητήρια! Μπορείτε να είστε περήφανοι!!!

  Εδω πάει αυτό που σούμαθαν Φάρε.

  poor faros, poor…

  and goodnight dear convinced communist!!!

 6. Ο/Η faros λέει:

  Από τότε που άρχισαν να σας «ρίχνουν» οι δημοσκοπήσεις … διακρίνω ένα ψιλο-χοντρο-πανικό , καριοσάκο ;;;;;;;;;
  Αλήθεια, τί ακριβώς, θα πει καριόσο ;;;;;;;
  Δημοκράτης ;;;;;;;;;;;;;;;
  Το άλλο με τον … τοτό, το ξέρεις ;;;;;;;

 7. Ο/Η red alert λέει:

  Βρε ποιός είναι αυτός ο Μπίστης που σας αποκάλεσε ΕΚΟΦ; Εκτός από το χιούμορ χάσατε και τα επιχειρήματα (αυτά του κατοστάρικου).

 8. Ο/Η sfyrodrepanistis λέει:

  Πάντως σαν αστείο ήταν πετυχημένο. Ρε συ karioso, μην είσαι τόσο δυσκοίλιος…
  Α, και μιας και οι του Συνασπισμού σπεύσαν να «μαρτυρήσουν» στην Τήλο, περιμένω να δω πότε θα μαρτυρήσουν και στην περιφρούρηση καμιάς απεργίας… Αν και όπως το βλέπω για να στηρίξει ο ΣΥΝ την εργατική τάξη, μάλλον ο εργάτης πρέπει να «το γυρίσει».

 9. Ο/Η faros λέει:

  red alert: Καλημέρα. Ξέρεις, ο Μπίστης είναι αυτός που (έγραψα σχετικά) έφυγε από το κομμουνιστικό κίνημα γιατί μια ΟΒ ή ΚΟΒ – λέει ο ίδιος – αποφάσισε ότι δεν υπάρχει … θεός !!! Και αυτός θίχτηκε. Και θύμωσε. Και πήγε στον σημερινό σύριζα. Και μετά – τώρα – πήγε στο ΠΑΣΟΚ (… θεοσεβούμενο κόμμα ) !!!

  Α, μην ψάχνεις χιούμορ στους συριζομένους, τώρα μάλιστα που δεν τους «παίζουν» οι δημοσκοπήσεις ;;;;;;;;; Άστα …

 10. Ο/Η faros λέει:

  sfyrodrepanistis: Καλημέρα … καλό το … συσκοίλιος … πετυχημένο , χε χε.

  Αστείο, αστείο, μην νομίζεις, κάπως έτσι θα γίνει ο … γάμος σύριζα-πασόκ !!!
  Κάποιον … δήμαρχο … ψάχνουν (μπορεί να τον ονομάσουν κάπως αλλιώς π.χ. … συντονιστή, διαμεσολαβητή … ) και όλα θα πάνε … κατ΄ευχήν !!!

 11. Ο/Η karioso λέει:

  @Faros

  «Ξέρεις, ο Μπίστης είναι αυτός που (έγραψα σχετικά) έφυγε από το κομμουνιστικό κίνημα γιατί μια ΟΒ ή ΚΟΒ – λέει ο ίδιος – αποφάσισε ότι δεν υπάρχει … θεός !!!»

  Τώρα εξηγείται γιατί πήρατε την Κανέλλη. Είχε χηρέψει η θέση ΤΟΥ θεούσου!!!

  Βλέπω …ξανααγαπήσαμε τα γκάλοπ Φάρε. Τώρα δεν είναι φτιαχτά;

  Χαχαχα!!! έχεις μεγάλη πλάκα χαχαχα! Νάσαι καλά!!!

 12. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Παρέμβαση: Μη νομίζετε ότι σας ξέχασα.
  Εσείς όλοι οι ΚΚΕδες συμπεριφέρεστε σαν υστερικές πεθερές. Προσπαθείτε να «παντρέψετε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ» κι ας μη είναι δυνατόν αυτό να γίνει. Εσείς το βιολί σας. Λέγε-λέγε η λάσπη απλώνεται παντού. Αλήθεια ή κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ή προβοκάρετε ή τέλος πάντων όπως πάντα λέτε ψέματα. Διαλέξτε και πάρετε.
  Τελικά δε μας είπατε. Με το Καραμανλή μείνατε στα χαϊδέματα ή θα το προχωρήσετε;

 13. Ο/Η Παύλος ο Κοκκινος λέει:

  Το συνοικέσιο τελείωσε ηδη τα δαχτυλίδια αλλάχτηκαν και ο γάμος ορίζεται..η προίκα έτοιμη-ο λαός-και οι κουμπάροι-η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ- καλοθελητάδες οπως παντα παρακινούν για το συντομότερο μη χάσει την παρθενία της η νύφη-Η ΕΞΟΥΣΙΑ σε βάρος του λαού-πριν τον γάμο..το γλέντι ορίστηκε στις Βρυξέλες..με ολα τα καλοπαιδα της ΕΕ..ΔΩΡΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΟΤΕ 51%..ευρωσυνθηκες..

 14. Ο/Η mary λέει:

  ΕΓΩ ΚΟΥΜΠΑΡΑ !!!!!!!

 15. Ο/Η faros λέει:

  Μπράβο ρε karioso !!!
  Επιτέλους, έδειξες να έχεις ΚΑΙ χιούμορ, να ΄σαι καλά !

  υ.γ. πότε είπα γω ότι τα γκάλοπ είναι φτιαχτά;;;;;;;; Λέει μια παροιμία «όποιος έχει τη μύγα … μυγιάζεται» χε χε χε !!!

 16. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas : Πες και συ καμιά καλημέρα … μπα όχι …
  Ωραίος είσαι … ο γάμος … λάσπη ;;;; Μη χαθείς όταν γίνει αυτός ο γάμος … θα σε χρειαστούμε … να δούμε τι θα λες τότε …

  υ.γ. όχι με τον καραμανλή … προχωρήσαμε σε … κάτι … ντολμαδάκια που μείναν από παλιά στην … κατάψυξη … άντε, βρε, να χαρείς και σύ !!!

 17. Ο/Η faros λέει:

  mary: Μπα … δεν … προλαβαίνεις … την κουμπαριά την καπάρωσε ο Κωνσταντόπουλος …

 18. Ο/Η faros λέει:

  Παύλε … τα είπες όλα … αλλά ξέχασες να αναφερθείς στις … μπουμπουνιέρες … λέγεται ότι εκεί θα είναι η Μεγάλη Εκπληξη !!!

 19. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  karioso
  μην συνεχίζεις να απαντάς στα σχόλια αυτά.
  Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να στέλνεις σε όσους γνωρίζεις το Link με την διεύθυνση των σχολίων να μπαίνει αριστερός κόσμος να διαβάζει…
  Αυτό είναι το καλύτερο απ όλα…
  Μας προσφέρουν υπηρεσίες που πρέπει να τις αξιολογείς θετικά και να χαίρεσαι γι αυτές…

  Φάρε πες μας κι άλλα…

 20. Ο/Η faros λέει:

  Τ΄ακούς karioso ;;;;;;;;;;

  Your Master Voice !!!!!

  Προβοκάτορα Λάμπρε, ακόμα περιμένω τη συγνώμη σου …

 21. Ο/Η red alert λέει:

  Αν θεωρείτε «Αριστερά» την οποιαδήποτε ομιχλώδη ιδεολογία που σας δίνει τη δυνατότητα να κατηγορείτε τον οποιονδήποτε αντιστέκεται στα εφήμερα συμφέροντα σας, τότε ποιά η διαφορά σας από το παπαδαριό που βαφτίζει Αγίους και σατανάδες κατά βούληση; Η πορεία των στελεχών σας είναι τρανή απόδειξη της σαφήνειας των ιδεών σας. Τόσο για τον τρόπο που έρχονται όσο και για τον τρόπο που φεύγουν. Όλους εσάς, σας ενώνει ο τρόπος που μασάς!
  Φάρε μάλλον την προίκα παζαρεύουν.

 22. Ο/Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ λέει:

  Όχι!!!!
  Δεν έχει ακόμα αποποινικοποιηθεί η αιμομιξία!!!

 23. Ο/Η faros λέει:

  Είναι πολλά τα λεφτά … αγαπητέ φίλε red alert.
  Τώρα, προίκα θα το πουν … κυβέρνηση θα το πουν … το θέμα είναι η … κουτάλα !!!

  ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΕ: Καλά τα λες, αλλά μην ξεχνάς ότι ο σύριζα είναι εραστής της … παρανομίας !!!
  Άσε που τάχει καλά και με το … παραδικαστικό !!!

 24. Ο/Η Παύλος ο Κοκκινος λέει:

  Σ’υντροφε Φαρε ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ …στο Παύλε να βάνεις και το επίθετο ΚΟΚΚΙΝΕ είναι πολύ σημαντικό για μένα…και δεν είναι κατ επίφαση το επιθετο…….

 25. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Καλημέρα-καλησπέρα, και με το συμπάθιο που μπήκα φουριόζος.
  Δεν θα χαθώ μη φοβάστε. Τότε θα συμφωνώ μαζί σας .ΑΝ ποτέ γίνει, αλλά σας βαρέθηκα από το 1991 να λέτε δύο πράγματα. Ο ΣΥΝ θα πάει με το ΠΑΣΟΚ, και όπου να’ ναι διαλύεστε. Μ’ αυτά και μ΄ αυτά πέρασαν 17 χρόνια. Δεν βαρεθήκατε;
  Πρέπει όμως να συμφωνήσουμε και σε κάτι άλλο. Και να το πείτε δημόσια ΑΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ. Όταν θα συμφωνήσετε μαζί μας για από κοινού κάθοδο να σας δω θα τότε θα διαμαρτυρηθείτε ή θα το καταπιείτε αμάσητο επειδή θα είναι απόφαση του ΠΓ της ΚΕ ; (σας το ‘ χω ξαναγράψει αυτό) Μη λέτε λοιπόν ΠΟΤΕ γιατί ούτως ή άλλως σύντροφοι θα αποκαλούμαστε εντός ολίγου. Όσο για το Κωνσταντόπουλο, είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΨΗ.
  Λοιπόν σύντροφοι του ΚΚΕ ή αλλιώς Κουμπάρες και κουμπάρισσες με το μπαρδόν αρχίζω μάθημαγιατί βλέπω ότι δεν παίρνετε πτυχίο μ’ αυτούς τους ρυθμούς. (δωρεάν): ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ είναι η άποψη ενός προσώπου που διατυπώνεται αβίαστα ιδιωτικά και δημόσια εφόσον του επιτρέπεται και στο κόμμα μας του επιτρέπεται! Στο κόμμα σας; Για παράδειγμα ποια είναι ή άποψη τα μειοψηφίας του ΠΓ του ΚΚΕ για τις συμμαχίες; Και μη πείτε ότι δεν υπάρχει τέτοια μειοψηφία, εκτός και αν είστε μέλη του ΠΓκαι τα ξέρετε από πρώτο χέρι. Αν δεν υπάρχει μειοψηφία τότε θα συμφωνήσετε ότι υπάρχει μια περίεργη ομοφωνία. Δεν γίνεται να συμφωνείτε σε όλα. Είστε διαφορετικά πρόσωπα ή όχι; ( Εξ ου και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ) Είναι απλά μάθηματα δημοκρατίας. Για τις αποφάσεις του κόμματος(ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ) δείτε τα αρμόδια όργανα τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου την ΚΕ και την Πολιτική Γραμματεία. Μη μπερδεύεστε από τις τάσεις και συνιστώσες. Προσπαθήστε δεν είναι τίποτε! Δεν είμαστε δα και περισσότερο έξυπνοι από εσάς. Προσπάθεια και αλλαγή νοοτροπίας σας χρειάζεται. Εμείς μάθαμε και τα ξεχωρίζουμε κι όπως λέει ο ποιητής: «Και να αδερφέ μου που μάθαμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά, καταλαβαινόμαστε τώρα »
  Άντε κουμπάροι…. ή καλύτερα πεθερές;
  Α και για τα στελέχη μας από την ίδια μήτρα προέρχονται. Ανδρουλάκης (αναπληρωματικό μέλος ΠΓ), Μπίστης (αναπληρωματικό μέλος ΚΕ), Μ. Κοψίδης (μέλος ΚΕ), Δαμανάκη (μέλος ΚΕ) κ. αλ. Παιδιά του Χαρίλαου όλα μη το ξεχνάτε.
  Αλλά μια και μιλάμε για στελέχη.
  Και ένα ερώτημα ακόμη αυτούς τους παρακάτω τους ξέρετε, σας έχουν ποτέ μιλήσει :
  Άσχετο με το θέμα ερώτημα , αλλά βοηθά στη σκέψη και τη μνήμη.
  Οι αγωνιστές που διώχθηκαν και δεν αναγνωρίστηκαν ούτε από το κόμμα τους.
  Θύματα των σταλινικών εκκαθαρίσεων
  Ανδρόνικος Χάιτας (Γ.Γ. του ΚΚΕ, 1928-1931)
  Γιώργος Κολοζώφ (γραμματέας της ΟΚΝΕ, 1925-1928)
  Γιώργος Ντούβας (γραμματέας της ΟΚΝΕ, 1928-1931)
  Διονύσης Πυλιώτης (μέλος του ΠΓ της Κ.Ε. 1928-1931)
  Αλέξης Χριστοδουλίδης, (διευθυντής του Ριζοσπάστη 1928-1931)
  Απόστολος Κλειδωνάρης (βουλευτής του ΚΚΕ το 1932, μέλος της ΚΕ)
  Και άλλοι… θα σας γράψω αργότερα τα ονόματά τους

 26. Ο/Η faros λέει:

  Παύλος ο Κόκκινος : Δεκτή η παρατήρησή σου και συγνώμη και δεν θα ξαναγίνει.
  Από βιασύνη έγινε το λάθος.

 27. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Καλημέρα και από μένα. Γιατί γράφεις τόσα πολλά; Νομίζεις ότι έτσι λες κάτι …;;;;
  Ο γάμος πασοκ συριζα θα γίνει και θα είναι και … ντάλα μεσημέρι, να με θυμάσαι που στο λέω και στο υπογράφω. Αυτό μας δίνει και το δικαίωμα να κάνουμε και σχετική πλάκα ή καζούρα ή … , αν σε πειράζει αυτό είναι άλλο θέμα …
  Όλοι αυτοί που αναφέρεις απλά λέω ότι έδειξαν το δρόμο για το πασοκ που θα πάρετε όλοι σας που κάνετε σήμερα τον μεγάλο αγωνιστή …
  Η ζωή θα δείξει ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδεικο … μην βιάζεσαι …
  Μιλάς για τον Χαρίλαο και δεν ντρέπεσαι;;;
  Εσύ νομίζεις ότι δεν είσαι παιδί του Χαρίλαου;;;;
  Ή νομίζεις ότι λίγα είναι τα παιδιά που πήραν άλλο δρόμο … και στη ζωή όχι μόνο στην πολιτική … τί προσπαθείς να πεις ;;;;;;;;;
  Τέλος παράτα τις προβοκάτσιες γιατί εδώ που μπαίνεις , μπαίνεις σε ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ και αν δεν σου αρέσει παίξε … παραπέρα !!!
  Γενικά θα σου πω, οι προδότες του λαϊκού κινήματος θα εξωβελίζονται στους αιώνες των αιώνων σου αρέσει δεν σου αρέσει, γκέγκε;;;;;

 28. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Καλημέρα. Πρώτον. Δεν μίλησα υποτιμητικά για τον Χαρίλαο. Δεν θα μπορούσα ποτέ. Ναι και εγώ παιδί του Χαρίλαου είμαι. Τον είχα γνωρίσει πολύ καλά. Μίλησα υποτιμητικά για τις κρίσεις που κάνετε στις επιλογές του. (άλλωστε η Σύγχρονη Εποχή κυκλοφόρησε και βιβλίο που του κάνει κριτική) Δε με πειράζει για το «γάμο» και την πλακίτσα αντιθέτως σας βρίσκω ίδιους με μονότονο χιούμορ. Με πειράζει όμως που άκριτα ονομάζεις τους ανθρώπους που σου αναφέρω προδότες του Λαϊκού κινήματος , τους ξέρεις ή πρώτη φορά τους άκουσες;Μπέσα απάντησε σ’ αυτό και εγώ είμαι έτοιμος να επανορθώσω αν μου αποδείξεις ότι είναι προδότες. Έτσι καταλαβαίνεις τη διαφορετική άποψη, ως προδοσία; Εδώ έγκειται η μεγάλη διαφορά μας. Καταλαβαίνω σε τι μπλοκ μπαίνω, αλλά δε μου απάντησες σε τίποτε. Έτσι γίνεται συνήθως .Και σ’ αυτό το σημείο μονότονοι είστε. Όταν μπαίνουν ερωτήματα δεν απαντάτε . ΑΦΟΡΙΖΕΤΕ. Γράφω πολλά για να είμαι αναλυτικός (μαρξισμός λέγεται αυτό) και παρ’ όλα αυτά απαντήσεις δε παίρνω (δογματισμός και σταλινισμός ίσως και θρησκεία λέγεται αυτό ) Αλήθεια μία από τις αρχές του σημερινού ΚΚΕ εκτός από τον Μαρξισμό –Λενινισμό είναι και ο Σταλινισμός; Σε ποια απόφαση συνεδρίου αναφέρεσαι; Πότε αποκατέστησε το Στάλιν το ΚΚΕ. Το ξέρει η οργάνωσή σου Φάρε ;
  Ατομικές περιπτώσεις εξόντωσης στελεχών του ΚΚΕ
  ΠΑΝΤ. ΔΑΜΑΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος της ΚΕ, 1944 εξοντώθηκε (από το ίδιο του το κόμμα)στο Καρπενήσι. Στις 4.12.1984 γράφτηκε στο Ριζοσπάστη «σύμφωνα με το από 10.4.81 πόρισμα της ΚΕ ελέγχου το Π. Δαμασκόπουλο δε τον βαρύνει πλέον καμιά κατηγορία» Είδες ο προδότης του λαϊκού κινήματος;40 χρόνια προδότης μετά ήρωας κι ας μη δημοσιεύτηκε ποτέ το πόρισμα αυτό.ξεμπέδεψε με τον άνθρωπο το ΚΚΕ με μια μικρή ανακοίνωση στο Ριζοσπάστη.

 29. Ο/Η karioso λέει:

  @Faros

  «Γενικά θα σου πω, οι προδότες του λαϊκού κινήματος θα εξωβελίζονται στους αιώνες των αιώνων σου αρέσει δεν σου αρέσει, γκέγκε;;;;;»

  Χαχαχα! Καταπληκτικό! Το 7% νομίζει οτι …εξωβελίζει το υπόλοιπο 93%!!!
  Χαχαχα!!! Ο μεγαλοϊδεατισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

  (Εδω που τα λέμε ούτε 7% είναι. Πάνω απο τους μισούς διαφωνούν. Ειδικά στο θέμα των συνεργασιών)

 30. Ο/Η red alert λέει:

  Γιατί τους αφήνεις να σε χαλάνε σύντροφε; Τα ονόματα που αναφέρουν είναι η ισχυρότερη απόδειξη για το ποιός χώρος παραμένει πιστός και σταθερός ανά τις δεκαετίες. Οι καιροσκόποι ΑΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ και πάνε εκεί που τους αρμόζει. Και τα φρέσκα κουλούρια να κοιτάμε αγαπητοί οκνηροί (πνεύμα και σώμα) του πολιτικού συστήματος. Εμείς την αυτοκριτική μας την έχουμε κάνει και δεν αγιοποιούμε ΚΑΝΕΝΑΝ επειδή κάποτε έφερε μια ταμπέλα. Εσείς αντιθέτως πίσω από την ταμπέλα έχετε το απόλυτο κενό.

 31. Ο/Η mary λέει:

  Μην νευριάζεις φάρε με ανεγκέφαλους 🙂

  Παντως αν κάνεις μια βόλτα σε φασιστικά χρυσαυγίτικα blogs δε θα τους δεις να μπαίνουν να προβοκάρουν , προφανώς αυτοί δεν τους ενοχλούν καθόλου ……

  παιδακια πάτε σε άλλη παραλία …..( αν βρείτε βέβαια , γιατί μπορεί να χρειαστεί να πληρώστε είσοδο)

  φιλάκια ειρωνικά….

 32. Ο/Η freedomlog λέει:

  Σταλινικό μπλόγκ; ωχ Φάρε, ελπίζω να μη με βάλεις στη λίστα για Σιβηρία … 🙂 Το λες σοβαρά αυτό;

 33. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas : Έχεις πρόβλημα με την ελληνική γλώσσα ;;;
  Τούτο το μπλογκ δεν είναι του ΚΚΕ, είναι ΔΙΚΟ ΜΟΥ !!!
  Και εγώ δηλώνω αυτά που δηλώνω , γκέγκε ;;;;;;;

  Αν σου αρέσει , αν όχι … το κουβαδάκι σου και σε άλλη … παραλία !!!

 34. Ο/Η faros λέει:

  poor kariosos, poor … (θα στο λέω πολλές φορές μπας και το … χωνέψεις !!! )

 35. Ο/Η faros λέει:

  mary: Γιατί νομίζεις ότι νευριάζω ;;;;;;;;;;;;

  Αγαπητή μου να ξέρεις ότι αυτοί του σύριζα συνασπισμού ή όπως αλλιώς λέγονται «πληρώνονται» για να προβοκάρουν … και τίποτα … άλλο, λες να μην τους ξέρω ;;;;
  Το πρόβλημά τους είναι το ΚΚΕ και γενικά το Κομμουνιστικό Κίνημα – δεν ξέρουν όμως ότι «οι μέρες τους μετρήθηκαν πια … «.

 36. Ο/Η faros λέει:

  freedomolog: Δύο πράγματα φίλε μου, αν μου επιτρέπεις.

  1. Μην αναμασάς την ψευτοπροπαγάνδα της Σιβηρίας …
  2. Εγώ είμαι Σταλινικός με την έννοια Μαρξιστής , Λενινιστής κλπ., αν θες ανάλυση να την κάνω … δεν νομίζω όμως ότι την χρειάζεσαι …

  υ.γ. Εσύ είσαι ΦΙΛΟΣ και δεν … κινδυνεύεις, σε … καλύπτω πλήρως , δεν μπαίνεις παρά μόνο σε λίστα φιλίας !!!!!!!!!!!
  Άσε που κάτι τύπους σαν τους παραπάνω συνασπισμένους μόνο έτσι τους αντιμετωπίζεις …
  «με πιάνεις»;;;;;;;;;

 37. Ο/Η karioso λέει:

  @Freedomlog

  «Σταλινικό μπλόγκ; ωχ Φάρε, ελπίζω να μη με βάλεις στη λίστα για Σιβηρία … 🙂 Το λες σοβαρά αυτό;»

  Αγαπητέ φίλε, απορώ πως δεν το είχες καταλάβει. Οτι έχει απομείνει πλέον στο ΚΚΕ, δηλαδή ο σκληρός πυρήνας της σημερινής ηγεσίας του , καθώς και τα παπαγαλάκια τους (όπως ο Φάρος καλή ώρα) είναι απο τη συντηρητικότερη πτέρυγα της αριστεράς. Είναι Σταλινικοί.

  Δεν βλέπεις απαντήσεις;
  «Ψευτοπροπαγάνδα της Σιβηρίας»!!!

  Ενω ως γνωστόν, η Σιβηρία είναι ένα…θέρετρο, στο οποίο ο Στάλιν έκτόπισε μερικά εκατομμύρια σοβιετικούς πολίτες (οι περισσότεροι εκ των οποίων πέθαναν εκεί), στα πλαίσια του προγράμματος… «Σοσιαλιστικές διακοπές για όλους». Μοναδικό τους ¨αμάρτημα» οτι …τολμούσαν να έχουν άποψη διαφορετική απο αυτή της ηγεσίας.

  Αυτός είναι ο «σοσιαλισμός» που αναπολούν και ονειρεύονται και για το σήμερα.

  Αυτός είναι και ο λόγος που βγάζουν αφρούς μόλις ακούσουν για «Σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο».

 38. Ο/Η faros λέει:

  karioso … εγώ μπορεί να είμαι παπαγαλάκι του ΚΚΕ – τυχαίνει να είμαι και υπερήφανος γι αυτό – εσύ όμως είσαι φασίστας !!!

  Ερώτηση παιδιού: Μπαμπά ποιος λέγεται φασίστας ;;;

  Απάντηση πατέρα: Παιδί μου φασίστας είναι αυτός που βλέπει κάτω πεσμένο έναν άνθρωπο να αιμοραγεί και τον πυροβολεί για να τον αποτελειώσει πιο γρήγορα.

 39. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  karioso
  το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τους δίνες σε όσον κόσμο από την αριστερά γνωρίζεις…
  Αυτοί οι διάλογοι είναι ότι πρέπει …

 40. Ο/Η faros λέει:

  karioso … ακούς ;;;;;;;;

  Your Master Voice !!!

  Ποβοκάτορα Λάμπρε, περιμένω τη συγνώμη σου.

 41. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Κρίμα. Δεν καταλάβατε τίποτε, δεν απαντάτε σε τίποτε, αν και είμαι αναλυτικότατος. Οι Αφορισμοί σας και τα βρισίδια σας δε μ’ αγγίζουν .Απλά δεν αντέχετε τις αλήθειες. …κι ας λέγετε το σχόλιο σου «Αληθεύει;» ….κι όσο το «αν δεν μ’ αρέσει να πάρω το κουβαδάκι μου και σ’ άλλη παραλία», ευτυχώς εδώ το Internet είναι ελεύθερο.
  Άλλα ονόματα. Κώστας Κάππος (βουλευτής και μέλος της ΚΕ), Ε. Μπιτσάκης κι ο Γ. Γράψας (γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ). Άκουσαν τα εξ αμάξης . Η ιστορία συνεχίζεται ευτυχώς τώρα δεν έχει Σιβηρία (ψευτοπροπαγάνδα;) έχει ταμπέλωμα και αφορισμούς.

 42. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Ένα ακόμη ιστορικό δωράκι . Για να μαθαίνετε αλήθειες.
  «Ποινικές ευθύνες του Ζαχαριάδη
  Εκτός από τις πολιτικές ευθύνες , τους τυχοδιωκτισμούς, τη συνεργασία με την ασφάλεια, τις αντιοσιοβετικές προκλήσεις κλπ.,ο Ζαχαριάδης φέρνει και άμεσες ποινικές ευθύνες, για μια σειρά πράξεις:
  Αναφέρουμε μερικές:
  Φέρνει ποινική ευθύνη για τη φυσική εξόντωση στελεχών όπως του σ. Κ. Καραγιώργη. Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης οργάνωσε τη δολοφονία του Πεκτατσίδη και ευθύνεται προσωπικά για τα εγκλήματα και τις δολοφονίες που έγιναν στο Μπούλκες (στο νησί του Δούναβη). Τέλος σε προσωπική εντολή του Ζαχαριάδη οφείλεται η έκταση και η αποτροπιαστική μορφή που πήραν οι συλλήψεις, τα βασανιστήρια και οι δολοφονίες στην 7η μεραρχία του ΔΣΕ. Για πολλά απ΄ τα παραπάνω πολιτικές και ποινικές ευθύνες μαζί με το Ζαχαριάδη έχουν και οι άμεσοι συνεργάτες του Μπαρτζιώτας , Γούσιας και Βλαντάς.»

  Απόσπασμα από το πόρισμα για την υπόθεση του Ν. Ζαχαριάδη, 7η Ολομέλεια 9-13 Απριλίου 1949, από το ζαχαριαδικό σταλινικό βιβλίο: «Υπόθεση Ζαχαριάδη. Καταδίκη και αποκατάσταση του κομμουνιστή ηγέτη σ. 161-162»

 43. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Μιλάς σαν γνήσιος … Γεωργαλάς , αναμασάς της πιο αισχρή προπαγάνδα κάτι παπαδόπουλων και πατακών … άρα τί θέλεις να σου απαντήσουμε ;;;
  Μπορείς να κοροϊδεύεις τον … ευατό σου και μόνον αυτόν …
  άντε και τους φίλους σου της άκρας δεξιάς !
  Α, μπορείς να αντλήσεις πληροφορίες και από τα γραφόμενα του Σολτζενίτσιν ή του Κίσσινγκερ … το ίδιο είναι …

 44. Ο/Η karioso λέει:

  @Faros

  «Απάντηση πατέρα: Παιδί μου φασίστας είναι αυτός που βλέπει κάτω πεσμένο έναν άνθρωπο να αιμοραγεί και τον πυροβολεί για να τον αποτελειώσει πιο γρήγορα.»

  Φάρε με έχεις βρίσει αρκετές φορές. Ποτέ όμως δεν περίμενα να με αποκαλέσεις φασίστα. Δεν πειράζει. Να είσαι καλά.

  Πάντως να ξέρεις οτι εγω δεν είμαι τόσο πεσιμιστής όσο εσύ.
  Ποτέ δεν είδα το ΚΚΕ σαν τον αιμοραγούντα που υπονοείς (την ηγεσία του και τα παπαγαλάκια της ίσως).

  Αντίθετα, εκτός απο τούς μεμονομένους αγωνιστές που αποχωρούν και με τούς οποίους ερχόμαστε καθημερνά σε επαφή, θα ήθελα το ΚΚΕ σαν οργανωμένη και ισχυρή συνιστώσα να συμμετέχει στο όραμα της μεγάλης Αριστεράς που ξεκινά, αντί να βυθίζεται ολοένα και πιό πολύ στην απομόνωση στην οποία το οδηγεί η σημερινή του ηγεσία.

  Επίσης θέλω να σου διευκρινίσω οτι ποτέ δεν σε είπα παπαγαλάκι του ΚΚΕ, Παπαγαλάκι τής ηγετικής γκρούπας σε είπα. Γιατί μήν νομίζεις οτι ζούμε σε γυάλα. Γνωρίζουμε πολύ καλα τη δυσαρέσκεια της βάσης για τούς χειρισμούς της ηγεσίας. Ειδικά στο θέμα των συνεργασιών.

 45. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Καλημέρα … ξαναδιάβασε τα σχόλιά σου να δεις πως με αποκαλείς …
  Γιατί δεν περίμενες να σε αποκαλέσω έτσι, από τη στιγμή που αναμασάς και προβάλλεις ως αλήθειες τις αισχρές συκοφαντικές και άκρως κατασκευασμένες προπαγανδιστικές κατηγορίες εναντίον του Ρώσικου Κομμουνιστικού Κινήματος ;;;
  Η μήπως δεν είναι έτσι αυτά που λες και εσύ και άλλοι για την λεγόμενη «Σταλινική Περίοδο» λες και δεν ξέρεις (τουλάχιστον εσύ) ότι το κουμάντο δεν το κάνει ΕΝΑΣ άνθρωπος – ο Στάλιν – , αλλά η ΚΕ του Κόμματος – και αυτή ελέγχεται από το Συνέδριο.
  Καμωνόμαστε ότι είναι αρχηγικό αστικού τύπου κόμμα το ΚΚ και πάνω σε αυτήν την σαθρή βάση οικοδομούμε την κριτική μας , έτσι δεν είναι;;;
  Επίσης ξεχνάς ότι κατά την Σταλινική Περίοδο το Κόμμα έδωσε 20.000.000 νεκρούς για να χτυπηθεί ο φασισμός και ο ναζισμός της γερμανίας της ιταλίας και της ιαπωνίας, με τελική έκβαση τη νίκη του λαϊκού κινήματος.

  υ.γ. πάντως επειδή αναγνωρίζω ότι – ο βρασμός ψυχής λόγω του ότι με νευρίασες, δεν με δικαιολογεί – υπερέβαλα κατά πολύ στον χαραχτηρισμό μου, τον παίρνω πίσω και σου ζητάω συγνώμη.

 46. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Αφορισμοί,αφορισμοί αφορισμοί. Καμία απάντηση. Πουθενά κι αυτό είναι πρόβλημα.Το απόσπασμα δεν ειναι του Γεωργαλά (συνέχεια σε άλλα ανφέρεσαι παραπληροφορώντας) αλλά πόρισμα της ΚΕ του ΚΚΕ το 1964 (έκανα λάθος δεν είναι του 49).Ποτέ δε χρησιμοποίησα ακροδεξιά ντοκουμέντα, παρά μόνο ντοκουμέντα του κόμματος σας. Αν μπορείς αμφισβήτησέ τα. Για τη ρετσινιά του ακροδεξιού που μου προσάπτεις λέω απλά ότι έτσι πέφτεις πολύ χαμηλά Φάρε. Σου υπενθυμίζω ότι είναι αναγκαιότητα να προχωρήσουμε μαζί. Η μεγάλη αριστερά δεν γίνεται με αφορισμούς, αλλά με αυτοκριτική και κίνηση προς τα μπρος. Ο Λένιν έλεγε ότι πρέπει να γνωρίζουμε το παρελθόν για να διαμορφώνουμε το μέλλον.Αλήθεια γιατί ταυτίζεσαι με την πρακτική της ηγεσίας του ΚΚΕ. Συμφωνώ με το σ.Karioso γνωρίζουμε τη δυσαρέσκεια της βάσης, αλλά και τμήματος της ηγεσίας για την πολιτική των συνεργασιών.
  Αυτά για ώρες.

 47. Ο/Η karioso λέει:

  Φάρε, δεν χρειάζονταν συγγνώμη. Δεν το πήρα τοις μετρητοίς. Πάντως εντάξει. Σαν να μην έγινε τίποτα.

  Θα μου επιτρέψεις να έχω μια διαφορετική εικόνα για την Σταλινική περίοδο.
  Σαφώς και δεν έκανε «κουμάντο» μόνος του ο Στάλιν. Είχε μία κομματική νομεκλατούρα της απολύτου εμπιστοσύνης του. Θα γνωρίζεις βέβαια τις σοβαρές αντιρρήσεις του Λένιν στην «αναρρίχηση» του Στάλιν. Αντιρρήσεις οι οποίες είχαν εκφραστεί και μέσα απο το νοσοκομείο – φυλακή στο οποίο πέρασε το τελευταίο διάστημα της ζωής του.

  Όσο για τις κομματικές λειτουργίες, καλύτερα να μην το συζητάμε. Όσοι τόλμησαν να διαφωνήσουν, βρέθηκαν για «διακοπές».

  Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε και το παραμύθι των 20.000.000 νεκρών που «έδωσε το Κόμμα» στον αντιφασιστικό αγώνα. Τούς νεκρούς δεν τούς έδωσε το κόμμα αλλά το αντιφασιστικό ένστικτο του περήφανου σοβιετικού λαού (για τον ίδιο λόγο που το «όχι» δεν το είπε η κυβέρνηση Μεταξά αλλά ο Ελληνικός λαός), προφανώς τα 20 εκατομμύρια δεν ήταν μόνο μέλη του κόμματος (όπως και οι αντιφασίστες έλληνες δεν ήταν οπαδοί του Μεταξά).

  Φάρε θα πρέπει πάντως να καταλάβεις οτι άν κάποιοι Αριστεροί βρίσκονται στην ακριβώς αντίθετη όχθη, απο τον Στάλιν, αυτό γίνεται για δύο λόγους.

  α) Επειδή δρομολόγησε ένα σύστημα, κατ’ επίφαση μόνο «σοσιαλιστικό». Ένα σύστημα που καμμία σχέση δεν είχε με αυτό που ονειρεύτηκε ο Λένιν και που μαθηματικά οδηγήθηκε στην κατάρευση, διαβάλλοντας ανεπανόρθωτα τις σοσιαλιστικές ιδέες.

  και β) γιατί επι τόσα χρόνια, οι μεθοδεύσεις του αποτέλεσαν όπλο στα χέρια της αστικής προπαγάνδας και αιτία διαστρέβλωσης των θέσεων ολόκληρης της Αριστεράς, με αποτέλεσμα την κοινωνική της περιθωριοποίηση.

  Γιαυτό την επόμενη φορά που θα πείς «είμαι Σταλινικός» και πρίν φέρεις στο μυαλό σου την σκληρή ψυχροπολεμική προπαγάνδα των δυτικών, σκέψου ποιός την τροφοδοτούσε επι τόσα χρόνια. Σκέψου πως θα ήταν τα πράγματα αν αυτή η προπαγάνδα δεν βασίζονταν (κατά πολύ μεγάλο μέρος) σε πραγματικά γεγονότα!
  Και μην νομίζεις οτι κρύβοντας την αλήθεια κέρδισε ποτέ κανείς.

 48. Ο/Η faros λέει:

  karioso:
  Να έχεις διαφορετική εικόνα, αλλοίμονο, μόνο να λες από που την έχεις π.χ. από βιβλία συγγραφέων τύπου Σολτζενίτσιν κλπ.
  Ούτε η επίληση της «κομματικής νομενκλατούρας» είναι «αριστερή θέση» , έτσι δεν είναι;;;
  Να ξέρω karioso, από ποια σκοπιά βλέπεις τα πράγματα …
  Αναφέρεσαι σε … «διακοπές» , χαραχτηρίζεις «παραμύθι» τον αντιφασιστικό αγώνα των Ρώσων Κομμουνιστών – σε λίγο θα μας πεις και ζήτω ο χίτλερ … και κρίμα που δεν τους έκανε όλους … σαπούνια, … τι να πει κανείς, σε λυπάμαι φίλε μου σε λυπάμαι πολύ και θα μου επιτρέψεις να μην ξαναασχοληθώ μαζί σου … κρίμα …

 49. Ο/Η faros λέει:

  asyanaktas: Αγαπητέ πολλοί από αυτούς που αφορίζεις υπήρξαν κομμουνιστές μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής τους … τι να σου λέω τώρα … μήπως θα καταλάβεις ….
  Δες τον ευατό σου και που τον κατατάσσεις σήμερα … μάλλον με τον ταξικό αντίπαλο αγκαλιά σε βλέπω … το μίσος που αναδύεις … βρωμάει, αγαπητέ, βρωμάει τόσο πολύ που έφτασε μέχρις εδώ …
  Το ιντερνέτ είναι ελεύθερο και για σένα … κάνε ένα μπλογκ και βγάλε όλη την χολή σου, όλο το μίσος σου, τι με πιλατεύειες εμένα ;;;;;;
  Μάλλον γιατί ξέρεις ότι εσένα δεν θα σε διαβάσει κανένας …
  Όμως, κατάλαβέ το, δεν φτουράς ούτε εσύ ούτε οι όμοιοί σου … πολύ σύντομα θα σας «ξεράσει» η ιστορία και ο λαός …
  Και με σένα τέλος, αγαπητέ, μην ξαναπεριμένεις διάλογο …

 50. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Εκνευρισμένο σε βλέπω. Δεν απαντάς , δεν θες διάλογο μαζί μου.Δεν μπορείς να απαντήσεις σε ντοκουμέντα του Κόμματός σου; Βρίζεις και αφορίζεις. Εγώ δεν αφορίζω πρόσωπα, η ΚΕ του ΚΚΕ το έκανε. Σου το ξαναείπα!Καλό σου κάνω που σου τα λέω.Δεν σου τα λέω έτσι για πλάκα, αλλά γιατί πιστεύω σ’ ένα κόσμο σοσιαλιστικό με δημοκρατία έχεις θέση, αντίθετα απ’ ότι πιστεύεις εσύ που δεν θες ούτε διάλογο. Κάποτε θα τα σκεφτείς. Όταν θα τα λέμε μαζί σε κοινούς αγώνες.Και τα λέω ήδη με πολλούς συντρόφους από το ΚΚΕ σε μαζικούς χώρους, και τα βρίσκουμε.

 51. Ο/Η mary λέει:

  kariosso δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μιλάς για απομόνωση του ΚΚΕ .

  Το ΚΚΕ κάθε άλλο παρά στη απομόνωση είναι , καθημερινά καταθέτει προτάσεις για τα καυτά καθημερινά προβλήματα , μιλάει ανοιχτά για αλλαγή του πολιτικού συστήματος , μιλάει για το σοσιαλισμό και με επιχειρήματα καταθέτει πόσο επίκαρος είναι , ίσως πιο πολύ από κάθε άλλη φορά .
  Αν έχει ο λαός πρόβλημα με την έννοια του σοσιαλισμού , το ΚΚΕ θα φροντίσει να τον ενημερώσει όσο κιαν προπαγανδίζουν κάποιοι σαν και σένα .

  ο ΚΚΕ βρίσκεται κοντά στους εργαζόμενους καθημερινά , μέσα από τα σωματεία και όχι μόνο .

  Φωνάζει στη βουλή και υπερασπίζεται εμάς λέγοντας αυτά που θέλει ο κάθε εργαζόμενος να ακούσει από άλλα κόμματα αλλά δεν τα έχει ακούσει πότέ. Υπερασπίζεται όχι μόνο αυτούς που το ψήφισαν αλλά όλο το λαό.

  Το ΚΚΕ είχε άνοδο στις εκλογές , σε περίπτωση που ήταν απομονωμένο θα είχε πτώση.

  Το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερο ποσοστό από τα άλλα μικρά κόμματα στη βουλή εκτός αν οι εκλογές είναι τα γκαλοπ και δεν το ξερω

  Το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα στην βουλή

  Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ότι δε θα συνεργαστεί με αστικά κόμματα και αυτό πονάει

  Το ΚΚΕ δεν καβάλησε καμιά μηχανή ούτε χτένισε ωραία το μαλλί του για να βγει στο γυαλί , προτιμάει το γιαπί…..αν αυτό είναι απομόνωση και όχι προσπάθεια να ταρακουνήσουμε το λαό , συγνώμη αλλά ΜΕ αρεσει πολύ η απομόνωση…

  Επίσης τα περί ζαχαριάδη και κουραφέξαλα και past tense , να χαμε να λέγαμε , τα βαρεθήκαμε ….τελικά ποιος ζει με φαντάσματα και παρελθόν? Το ΚΚΕ ή κάποιοι kariossoi ??

  προχωράμε για την ανατροπή , ΚΙΑΝ σας αρέσει …..

 52. Ο/Η karioso λέει:

  @Faros

  Φάρε, σε στιγμές κρίσης μπορείς να με βρίζεις, να χυδαιολογείς να κάνεις ότι θέλεις.

  Ομως μην παραποιείς τα λόγια μου.
  Νομίζω οτι γνωρίζεις αρκετά καλά ελληνικά!
  «Παραμύθι» ΔΕΝ χαρακτήρησα τον αντιφασιστικό αγώνα του σοβιετικού λαού.
  Την προσπάθεια να καρπωθεί ο Στάλιν και οι περί αυτόν, αυτόν τον αγώνα χαρακτήρισα.

  Ξέρεις, στην αρχή νόμιζα οτι πράγματι δεν καταλαβαίνεις.
  Τώρα αντελήφθην οτι επίτηδες παραποιείς. Απο κουτοπονηριά!
  Γιατί επίτηδες σου ανέφερα το συγκεκριμένο παράδειγμα, μαζί με το «Οχι» του ελληνικού λαού. Για να αποκλείσω την περίπτωση να μήν καταλάβεις.

  Όμως εσύ με την γνωστή κουκουέδικη κουτοπονηριά προσπαθείς να παραποιήσεις!!!

  Λοιπόν, για μία ακόμη φορά:

  ΤΙΜΩ ΤΑ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ!!!

  ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ «ΟΧΙ» ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ!!!

  Έχεις κάθε δικαίωμα να μην πιστεύεις οτι υπήρξαν γκουλαγκ ή οτι πετάει ο γάϊδαρος, οτι οι «ταξικές δυνάμεις» έχουν ξεκινήσει την επανάσταση και ότι άλλο σου «σερβίρει» ο Σπάστης.
  Όμως μην παραποιείς τα λόγια μου. Ειδικά σε τέτοια θέματα. Γιατί τα διαβάζουν και άλλοι. Ίσως πιο πονηροί απο σένα!

 53. Ο/Η karioso λέει:

  @astyanaktas

  Μήν ανησυχείς φίλε. Είναι η νέα γραμμή. ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ!!!

  Έχει ανασυρθεί απο τα ντουλάπια η παλιά Ζαχαριαδική κουτοπονηριά (ξέρεις αυτή που σπίλωσε αυτούς που αναφέρεις)!!!

  Κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Η πραγματικότητα είναι πως αν δείξει οτι κατάλαβε, δεν μπορεί να απαντήσει. Προτιμά λοιπόν αυτή την παλιά δοκιμασμένη (και καταδικασμένη μέθοδο).

  Γιαυτό βυθίζονται όλο και πιο πολύ στην απομόνωση!!!

 54. Ο/Η faros λέει:

  mary: Τους χαιρετισμούς μου. Επίτρεψέ μου μερικές επισημάνσεις.

  1. Τα περί απομόνωσης του ΚΚΕ, αν θυμάσαι, ήταν το βασικό διαχρονικό επιχείρημα του … ΠΑΣΟΚ !!! Νομίζω είναι γνωστοί οι λόγοι γι αυτό …
  Τώρα το «παίζει» … και ο συν/σύριζα … πάλι γνωστοί οι λόγοι …
  δεν βαριέσαι, άστους να … ονειρεύονται !

  2. Έχω την γνώμη ότι ξέρουν πολύ καλά (οι γνωστοί κύκλοι) την απήχηση που είχε (και θα έχει και στη συνέχεια) η πορεία του Κόμματος στον Λαό και η Πρόταση του για Λαϊκή Εξουσία και Λαϊκή Οικονομία με άλλα λόγια για τον Σοσιαλισμό.
  Γι αυτό και έχουν εξαπολύσει (οι γνωτοί κύκλοι) μανιώδη και λυσσασμένη επίθεση εναντίον του Κόμματος, του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος – δες τις άνανδρες και συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον της Κούβας, π.χ. ), βρίσκοντας φυσικά «πρόθυμους» και «κατευθυνόμενους» κονδυλοφόρους!

  3. Το έχω ξαναπέι το ξέρουμε και το ξέρουν «οι μέρες τους μετρήθηκαν πια … » !!!

 55. Ο/Η astyanaktas λέει:

  MARY:
  Σταματώ για ώρες με το παρελθόν. Που πότε δυστυχώς και πότε ευτυχώς είναι το παρελθόν όλων μας. Ολόκληρης της Αριστεράς. Αυτό ήθελα να σας πω.
  Ας μιλήσουμε για το παρόν!
  Σημείωσες στο σχόλιό σου. «Το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερο ποσοστό από τα ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΑ κόμματα…» και είσαι χαρούμενη γι’ αυτό; Είσαι χαρούμενη που έχεις 3% περισσότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είσαι χαρούμενη για το ΜΙΚΡΑ; Και οι δύο μαζί είμαστε απλά μικρά κόμματα; Αυτή είναι η επιδίωξή σου; Να περνάς τον ΣΥΡΙΖΑ; Και μετά; Μη νομίζεις ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Μας θέλει ενωμένους. Εγώ θα είμαι χαρούμενος μόνο με την ενότητα της Αριστεράς. Θα είμαι χαρούμενος αν κάποτε βάζοντας στη κουβέντα μας αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν, φύγουμε προς τα μπρος. Δεν με ενδιαφέρει να μετράω ψηφαλάκια. Έτσι ούτε εμείς, ούτε εσείς καταφέρνουμε κάτι. Διαιωνίζεται ο δικομματισμός. Εγώ είμαι έτοιμος να ψηφίσω στις επόμενες δημοτικές εκλογές εκεί όπου το ΚΚΕ έχει δύναμη τον υποψήφιο δήμαρχο του. Έχω ψηφήσει παράταξη με συνδικαλιστές του ΚΚΕ, έχουμε «κατέβει» μαζί. Ναι καλά διάβασες μαζί! Εσύ είσαι έτοιμη να το κάνεις; Για παράδειγμα είσαι έτοιμη να ψηφίσεις έναν Κορτζίδη στο Ελληνικό, έναν Τζόκα στη Καισαριανή;
  Εκεί θα φανεί αν μας ενδιαφέρει απλά η ιδεολογική καθαρότητα ή η άλλη κοινωνία που ονειρευόμαστε. Κι όλα τα υπόλοιπα περί συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι σαχλαμάρες. Απλά νομίζω ότι είναι ένα άλλοθι στο ΟΧΙ σας στη μεγάλη αριστερά.

 56. Ο/Η Nikos λέει:

  @Karioso
  Εκτος απο τα 20.000.000 του σοβιετικου λαου που πεθαναν στην υπαρσπιση της Σοβιετικης Πατριδας πρεπει να συνυπολογισεις και το 60% του Κομματικου δυναμικου που πεθανε στην πρωτη γραμμη και αυτοι δεν ηταν ουτε «γραφειοκρατες» ουτε «κοκκινοι φασιστες» οπως μας ονομαζουν στην Κουμουνδουρου ηταν οι καλυτεροι η συνειδητη πρωτοπορια της εργατικης ταξης οταν λοιπον χανεις τους καλυτερους,αυτους που με το παραδειγμα τους εδειχναν πως ειναι ο νεος ανθρωπος και εχεις μεινει με τους φυσει οπουρτουνες που κρυβοντουσαν στα κομματικα γραφεια να πλειοψηφουν φτανεις και σε 20στο συνεδρειο και σε περεστροικες και σε ανατροπες…

 57. Ο/Η faros λέει:

  Nikos : Την Καλημέρα μου.

  Αυτοί, φίλε μου, χάρηκαν γι αυτήν την καταστροφή, γιατί έτσι δώθηκε η ευκαιρία στην αντεπανάσταση να ξαναφέρει τον καπιταλισμό.
  Ακόμα χαίρονται γι αυτό … δεν αναίρεσαν ποτέ την έκφραση ικανοποίησης για τις ανατροπές του ΄89 – 91.
  Εγώ μέχρι σήμερα πίστευα ότι σ΄αυτήν την κατηγορία είναι μόνο η ηγεσία του συν/σύριζα, τα λεγόμενα «ιστορικά στελέχη της αριστεράς», όμως, δυστυχώς, φαίνεται ότι σ΄αυτήν την λογική έχουν «προσχωρήσει» και κάποιοι νεώτεροι που αυτοαποκαλούνται και αριστεροί … τρομάρα τους …

 58. Ο/Η karioso λέει:

  @Nikos

  Φίλε μου συμφωνώ απολύτως. Αυτό προσπαθώ να πω απο την αρχή στόν Φάρο.

  Γιατί μην μου πείς οτι αυτοί που κρύβονταν στα γραφεία, δεν ήταν η αφρόκρεμα της Σταλινικής ηγεσίας ή οτι ο Στάλιν δεν γνώριζε (και δεν καθόριζε) ποιοί πολεμούν και ποιοί όχι.

  Και όσοι επέζησαν απο αυτούς που εσύ ονομάζεις «συνειδητή πρωτοπορία», βρέθηκαν στα γκούλαγκ.

  Με άλλα λόγια, η «σαβούρα» έμεινε και επέπλευσε επειδή αυτήν διάλεξε ο Στάλιν για να υλοποιήσει τον στρεβλό «Μαρξισμό – Λενινισμό» του.

  Και βέβαια είναι λάθος όλα να φορτώνονται στο 20ο συνέδριο. Εδω ολόκληρες Διεθνείς δεν μπόρεσαν να επικρατήσουν. Απλώς οι υφιστάμενοι τις προεκτάσεις των σταλινικών παραδείσων δεν άντεχαν και εξεγέρθηκαν. Μόνο αν παραδεχθούμε την αλήθεια μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη και να πείσουμε και τον κόσμο γιαυτό!

 59. Ο/Η karioso λέει:

  @Faros

  Φάρε στην πολιτική ούτε χαιρόμαστε ούτε λυπόμαστε!

  Δικαιωνόμαστε ή βλέπουμε τις ιδέες μας να μην έχουν ισχύ.

  Έτσι έγινε και την περίοδο 89 – 91.

  Η Ανανεωτική Αριστερά είδε τις εκτιμήσεις που έκανε ήδη απο το ’56, να επιβεβαιώνονται. Το στρεβλό σοσιαλιστικό μοντέλο που οικοδομούνταν, απομακρύνονταν όλο και περισσότερο απο τον άνθρωπο και αργά ή γρήγορα θα κατέρεε.

  Αυτό λοιπόν συνέβη το 89. Κάποιοι είδαν τις ιδέες τους να επιβεβαιώνονται και κάποιοι άλλοι να καταρρέουν. Το περίεργο είναι οτι αυτοί οι δεύτεροι επιμένουν στις ίδιες (αποτυχημένες στην πράξη) ιδέες ακόμη και σήμερα. Προς δόξαν βέβαια του συστήματος το οποίο γνωρίζει οτι όσο το προτεινόμενο παράδειγμα έχει αποτύχει, το ίδιο δεν κινδυνεύει!!!

 60. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @ Nikos & Karioso
  Ας ξεκινήσουμε με την παραδοχή ότι έγινε «αντεπανάσταση» το 89-91.(Εγώ δεν το πιστεύω) Ας βάλουμε κάποια ερωτήματα: Ποιοι τη κάνανε; Γιατί δεν υπήρξε ούτε μία αντίδραση; Τα πιστά μέλη του κόμματος γιατί δεν αντέδρασαν; Η ΚΕ του ΚΚΣΕ, το ΠΓ τι κάνανε; Ποιος ανέδειξε στα ανώτερα κλιμάκια αυτούς τους «προδότες»; Μήπως οι Μπρέζνιεφ, Γκρομύκο και Σουσλόφ; Γιατί οι υγιείς δυνάμεις δεν υπερασπίστηκαν την επανάσταση και το Κόμμα; Αντίθετα η ΕΣΣΔ έπεσε εντός λίγων ημερών,(είχε προηγηθεί το πόνημα του Ανδρουλάκη , «Η ΕΣΣΔ στο κατώφλι του 21ου αιώνα» τέτοια η διορατικότητα του τύπου αυτού που κατόπιν πήγε στο ΠΑΣΟΚ) η ανατολική Γερμανία κατέρρευσε μαζί και το τείχος από την ορμή του πλήθους, η Τσεχοσλοβακία και η Ουγγαρία καθώς και η Βουλγαρία έπεσε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Τη μόνη επανάσταση που ξέρω είναι στη Ρουμανία που έφτασε έως την εκτέλεση του Τσαουσέσκου (κακώς κατά τη γνώμη μου, έπρεπε να δικαστεί)και η Πολωνία το 81 με τον Λεχ Βαλέσα ο οποίος εξέφρασε το λαϊκό αίσθημα. (Είχε αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση του ανύπαρκτου σοσιαλισμού στη χώρα αυτή ο Κοτζιάς. Αυτός που είναι με το ΠΑΣΟΚ τώρα). Τι απέμεινε λοιπόν να λέμε;
  Όντως σ.Karioso η ανανεωτική αριστερά τα έλεγε από το 56. Και εμείς (μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, ελπίζω να είσαι νέος εσύ και να μην έχεις τέτοιες μνήμες) τους λοιδορούσαμε. Τείχος «της ειρήνης» το ονομάζαμε το τείχος που χώριζε μια πόλη στα δύο. Τώρα φωνάζουμε για το τείχος του Ισραήλ και πολύ σωστά κάνουμε, αλλά ήταν ακριβώς το ίδιο. Η δημοκρατία είναι ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο στην πορεία της ανάπτυξης μιας κοινωνίας.
  Το 89-91 κατέρρευσε ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός. Απλά οι καλοθελητάδες της Δύσης και η διεθνής άρχουσα τάξη, βρήκαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν την πίτα της αγοράς. Και ήταν γι’ αυτούς πολύ εύκολο. Δεν βρήκαν δράμι αντίστασης.

 61. Ο/Η Nikos λέει:

  @ Karioso
  1ον Προς ενημερωση ο γιος του Σταλιν πεθανε στην πρωτη γραμμη του μετωπου.
  2ον Σαν Μαρξιστης-Λενινιστης αρνουμαι να θεοποιησω η να δαιμονοποιησω ενα ατομο η εννοια λοιπον Σταλινισμος με αφηνει παγερα αδιαφορο.Για μενα υπαρχει το Συνεπες ρευμα στην Μαρξιστικη Πολιτικη οικονομια και το Ρεφορμιστικο τι να κανουμε παιδια απο το ’56 και μετα επικρατησε το Ρεφορμιστικο εμεις στο ΚΚΕ ειμαστε με το συνεπες ουτε πιστευουμε οτι χωραει ο νομος της αξιας στις σοσιαλιστικες σχεσεις παραγωγης ουτε οτι μπορει να συνυπαρχουν καπιταλιστικα υπολειματα στο σοσιαλισμο ουτε οτι υπαρχει σοσιαλισμος της αγορας οποτε μην αυτοπολωνεστε και μην ετεροκαθορισεστε σε σχεση με εμας επειδη ειστε στα αριστερα του ΠΑΣΟΚ δεν σημαινει οτι μπορουμε να ομαδοποιουμαστε στην ιδια κατηγορια.Ειδικα απο την στιγμη που συνειδητα προσπαθησατε να μας διαλυσετε και να μετελλαξετε το ΚΚΕ σε σοσιαλδημοκρατικο εκφυλισμενο πολιτικο μορφωμα.

 62. Ο/Η Nikos λέει:

  @ astyanaktas
  Ειναι προφανες οτι μετα απο 30 χρονια συνειδητου σοσιαλδημοκρατικου εκφυλισμου του ΚΚΣΕ οι συνεπεις κομματικες δυναμεις ειχαν περιθωριοποιηθει να σκεφτεις αν και ειμαι βεβαιος οτι τα ξερεις καλυτερα απο εμενα φαινεσαι μεγαλυτερος οτι στα 2 κομβικα συνεδρια μετα το 20στο ηρωες του Β Π.Π διαγραφησαν απο το κομμα οποτε οπως καταλαβαινεις απο τι στιγμη που δημιουργηθηκε μια μεσαια ταξη στελεχων διοικησης και εργαζομενων στους μη κοινωνικοποιημενους τομεις της παραγωγης π.χ ΚΟΛΧΟΖ που ειχαν την δυνατοτητα να συσσωρευουν πλουτο για ποιο πραγμα να παλεψουν οι συνεπεις δυναμεις του κομματος και τις εργατικης ταξης.Μην ξεχνατε οτι η αποφαση να κυρηχτει εκτος Νομου το Κομμα και να διαλυθει η ΕΣΣΔ ηταν αποφαση του ανωτατου Σοβιετ οποτε ηταν ανατροπη δουλεμενη απο τα μεσα.Οσο για τον Τσαουσεσκου πρεπει να θυμασαι οτι οταν το Κομμα εκανε κριτικη στα καραγκιοζιλικια του εβγαινε το ΚΚΕ εσ. ο μετεπειτα ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και επλεκε εγκομια,μονο και μονο επειδη τα ειχε ψιλοσπασει με την ΕΣΣΔ αυτα γιατι ο οπορτουνισμος οπως και το ψεμα εχει κοντα ποδαρια.

 63. Ο/Η faros λέει:

  Nikos: Την Καλημέρα μου φίλε μου και σε ευχαριστώ για τις τόσο εμπεριστατωμένες και αποστομωτικές απαντήσεις σου – αν και νομίζω ότι όταν μιλάς σε συνασπισμένους είναι σαν να μιλάς σε … τοίχο – βοηθάνε γενικότερα και το μπλογκ μου, αλλά και μένα τον ίδιο.

 64. Ο/Η karioso λέει:

  @ Νίκος

  1) Η ύπαρξη γκουλαγκ, η φίμωση και η εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων (μεταξύ των οποίων, μερικά απο το λαμπρότερα σοσιαλιστικά μυαλά, π.χ Λένιν) δεν δικαιολογήται ούτε με τον θάνατο του γυιού του Στάλιν, ούτε με τον θάνατο ακόμη και του ίδιου!

  2) Για την προσωπική «δαιμονοποίηση» έχεις δίκιο, μόνο που ο όρος σταλινισμός δεν περιλαμβάνει αποκλειστικά το πρόσωπο «Στάλιν», αλλά ολόκληρη τήν στενή κομματική νομενκλατούρα που διέσυρε τήν κομμουνιστική ιδέα!

  Ο αυθαίρετος και αντιεπιστημονικός τρόπος με τον οποίο προσδιορίζεις τούς «συνεπείς» και τούς «ρεφορμιστές» έχει προφανώς μεταφυσική διάσταση (πολύ συνηθισμένη μέθοδος του κόμματος σου). Μόνο που η μεταφυσική δεν μπορεί να συνυπάρξει με έναν Μαρξιστή – Λενινιστή, όπως τουλάχιστο θέλεις (με περίσσια…μετριοφροσύνη) να αυτοπροσδιορίζεσαι.

  Το ίδιο αυθαίρετος και αντιεπιστημονικός είναι και ο τρόπος που εντάσσεις τα κόμματα μέσα στο πολιτικό σκηνικό. Απο που συμπεραίνεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά του Πασοκ και όχι αριστερά του ΚΚΕ;

  Αντιθέτως εγώ μπορώ να σου αποδείξω ότι ένα κόμμα που επί 90 χρόνια επιμένει στίς ίδιες ιδέες (ο ορισμός της έννοιας ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ), οι οποίες οδήγησαν έναν ολόκληρο κόσμο στην κατάρευση (άρα πρακτικά αποτυχυμένες), ονομάζεται ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΌ και προφανώς βρίσκεται δεξιότερα απο κάποιο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ.

 65. Ο/Η Nikos λέει:

  (Ι)Ο αυθαίρετος και αντιεπιστημονικός τρόπος με τον οποίο προσδιορίζεις τούς “συνεπείς” και τούς “ρεφορμιστές” έχει προφανώς μεταφυσική διάσταση (πολύ συνηθισμένη μέθοδος του κόμματος σου). Μόνο που η μεταφυσική δεν μπορεί να συνυπάρξει με έναν Μαρξιστή – Λενινιστή, όπως τουλάχιστο θέλεις (με περίσσια…μετριοφροσύνη) να αυτοπροσδιορίζεσαι.
  @Karioso
  Οταν εγω σου μιλαω για το πως καπιταλιστικα καταλοιπα (εμπορευματικος χαρακτηρας παραγωγης-ιδεολογικη συγγρουση των εννοιων προιον,αγαθο η εμπορευμα) νοθευσαν την μαρξιστικη πολιτικη οικονομια και για το πως κορυφαιοι μαρξιστες οικονομολογοι κατεληξαν διαστρευλωνοντας το μαρξισμο να θεωρουν οτι μπορει να υπαρξει εμπορευματικος χαρακτηρας στη σοσιαλιστικη παραγωγη ,οτι τελικα ο νομος της αξιας ειναι συμφυτος με το επικοδομημα και οτι μπορουν σε βαθος χρονου κοινωνικοποιημενη και συνεταιριστικη παραγωγη να συνυπαρχουν.Και συ μου λες οτι αναγαγω το διαχωρισμο αυτο σε μεταφυσικη διασταση 2 πραγματα μπορουν να συμβαινουν η δεν καταλαβαινεις αυτα που λεω η εχεις βαλει μια κασετα να παιζει και εχεις ξεχασει να πατησεις το STOP.

  (ΙΙ)Απο που συμπεραίνεις οτι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερά του Πασοκ και όχι αριστερά του ΚΚΕ;

  Απο το γεγονος οτι δεν λεει στο προγραμμα του τις απλες λεξουλες :κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης και των βασικων υποδομων ετσι ωστε παιδεια υγεια στεγαση εργασια επικοινωνιες ενεργεια να μην εμπορικες εννοιες αλλα βασικες παροχες του κρατους επισης δεν λεει στο προγραμμα του οτι ο χαρακτηρας της επαναστασης στην Ελλαδα πρεπει να ειναι ταξικος με στοχο το Σοσιαλισμο.Θες να συνεχισω??

 66. Ο/Η faros λέει:

  Αλήθεια, Nikos, πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις σοβαρό διάλογο με επιχειρήματα και μάλιστα μαρξιστικά ;;;
  Εγώ δεν νομίζω ότι πολιτικοί σαν τον karioso π.χ. είναι ανοικτοί σε εποικοδομητικό διάλογο, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να αναμασάνε την βρώμική ιμπεριαλιστική προπαγάνδα με ασύστολα ψεύδη που τα θεωρούν αληθή και πάνω εκεί «χτίζουν» την επιχειρηματολογία τους.
  Δες ένα παράδειγμα. Αναφέρονται, κάποιοι, στα γκούλαγκ – ό,τι ξέρουν από το σχετικό βιβλίο του πασίγνωστου αντικομμουνιστή Σολζενίτσιν – που υπήρχαν την 10ετία του ΄30 και κάνουν πως δεν υπάρχουν σήμερα το Γκουαντάναμο, το Αμπού Γκράμπ, οι ιπτάμενες φυλακές της cia κλπ. κλπ.
  Τους ενοχλεί ο Στάλιν – πιθανά γιατί συνέβαλε στην συντριβή του ναζισμού-φασισμού – και θαυμάζουν προφανώς την πολιτκή της ΕΕ και των ΕΠΑ σήμερα. Προφανώς συμφωνούν με τις επεμβάσεις στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Σερβία , λίγο πριν στα Φώλαντς, στη Γρανάδα κλπ. κλπ.

  Φίλε μου , με συγχωρείς, αλλά θα διαφωνήσω … ο σύριζα είναι δεξιά του πασόκ, ελάχιστα προς το κέντρο της νδ και στην ουσία τσιράκι της ΕΕ.
  Αν δεν το δεις έτσι, θα έχεις απορίες και εσύ για το πρόγραμμά του κλπ.

 67. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Nikos
  Καλησπέρα.
  1. Συμφωνώ μαζί σου. Όντως είχαμε από τη μία τη δογματίλα του ΚΚΕ που υπερασπίζονταν με πάθος τις «σοσιαλιστικές» χώρες και από την άλλη τη δογματίλα των ανανεωτικών που έβλεπαν με καλό μάτι ολοκληρωτικού τύπου καθεστώτα, όπως του Τσαουσέσκου και του Τίτο μόνο και μόνο επειδή τα σπάσανε με την ΕΣΣΔ. Γι αυτό και η αριστερά ήταν καθηλωμένη.
  2. Απ’ όσο κατάλαβα λες ότι μετά τους Λένιν και Στάλιν επικράτησε η συνειδητή σοσιαλδημοκρατία. Χρουστσόφ, Μπρέζνιεφ, Τσιερνιένκο, Αντρόπωφ, Γκορμπατσώφ ήταν άχρηστοι σοσιαλδημοκράτες κλπ. Μαζί όλα τα στελέχη του κόμματος, Γκρομίκο, Σουσλόφ κ.αλ. Εγώ δεν μίλησα γι αυτούς όμως. Μίλησα για τους εκατοντάδες χιλιάδες μέλη του κόμματος, τη βάση. Δεν βρέθηκε ούτε ένας να αντιταχθεί εξ ονόματος του κόμματος;
  3. s. Karioso: Συμφωνώ ότι ο όρος σταλινισμός δεν αφορά τον Στάλιν μόνο, αλλά και την νοοτροπία προσώπων και πολυαιθμων ομάδων με εξαγωγέ έως τη χώρα μας (Βλ. Ζαχαριάδη, Μπαρτζώτα , Σάρλη, Τσολάκη κ.αλ.)
  4. Τα γκούλακ, οι εκτελέσεις, δεν είναι παρμένα από βιβλία του Σολζενίτσιν είναι δυστυχώς πραγματικότητα.
  5. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να τον προσδιορίσεις σε σχέση με το κόμμα σου. Εσύ είσαι εκεί γιατί πιστεύεις σε κάποια πράγματα. Είναι επιλογή σου. Είναι παράλογο να ζητάς από κάποιο κόμμα να γίνει όμοιο με το δικό σου. Εγώ δεν ζητάω αυτό από το ΚΚΕ. Οι απόψεις κρίνονται από την ίδια τη ζωή. (βλ πτώση του «ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Δεν πιστεύω να έχετε ς πρότυπο αυτό το «σοσιαλισμό») Εγώ ζητάω να κάνει την υπέρβαση του το ΚΚΕ , να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενότητα της αριστεράς, όχι να μας πείσει, αλλά να δούμε που συμπίπτουμε. Δεν είναι δυνατόν να συμπίπτεις με την «αγία» Κανέλλη με το ΔΗΚΚΙ και τον Κοροβέση και ξαφνικά από τους τρεις να σου μένει μόνο η Κανέλλη. Δηλαδή μπορείς να έχεις στις γραμμές σου τη Κανέλλη και δεν μπορείς ούτε καν να συμπορευτείς με τον Λαφαζάνη και τον Αλαβάνο τον Θεωνά και τον Κωστόπουλο το ΔΗΚΚΙ και τον Κοροβέση;
  «Η Αριστερά χρειάζεται ανθρώπους που πιστεύουν όχι μόνο ότι οι εναλλακτικές προτάσεις της είναι εφικτές αλλά και ότι είναι επιθυμητές», (Ε. Τσακαλώτος, Οι αξίες και η αξία της Αριστεράς, Αθήνα 2005)
  Νίκος Τα ξαναλέμε. Μου αρέσει η συζήτηση μαζί σου και όχι οι αφορισμοί!

 68. Ο/Η Nikos λέει:

  Εγω πιστευω Faros οτι οταν αντιμετοπιζουμε ιδεολογικα ,οπουρτουνιστες ειτε αριστερους ειτε δεξιους πρεπει παντα να ειμαστε ψυχραιμοι σιγουροι για την ιδεολογικη μας υπεροχη και οπλισμενοι με τα επιχειρηματα μας διαλεκτικα να αντιπαρατιθεμεθα.Οπως και εδω οπου εγω μιλαω ψυχραιμα και νηφαλια και ο αλλος με αντιμετωπιζει με στερεοτυπους Πρετεντερισμους…Και να σκεφτει κανεις οτι ειμαι μονο 28 χρονων φαντασου να τα λενε αυτα και να ειναι κανας συντροφος ακομα πιο εμπειρος…

 69. Ο/Η faros λέει:

  Καλημέρα, Nikos, έτσι όπως τα λες είναι. Τα ίδια κάνουν και οι οπαδοί του χιτλερισμού σήμερα στην Λετονία στην Εσθονία κλπ. Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν του κομμουνιστές ή ακόμα και αυτούς που είναι απλά δημοκράτες με τη λογική του Γκαίμπελς της αμερικάνικης προπαγάνδας του ψυχρού πολέμου κλπ. και βέβαια ένα βασικό επιχείρημα που τους έχει δοθεί από το Γραφείο Προπαγάνδας του Σύριζα: Μην απαντάτε ποτέ επί της ουσίας στα επιχειρήματα των άλλων, αλλά απλά να πετάτε την λάσπη με τον κουβάμ … κάτι θα μείνει.
  Γι αυτό με βλέπεις κάποιες φορές να χάνω την ψυχραιμία μου … κάποιοι φίλε μου, ξέφυγαν από τα απλά όρια του οπορτουνιστή και πέρασαν ανοιχτά με τον ταξικό εχθρό σε ένα πραγματικό αντικομμουνιστικό ντελίριο!
  Και όπως ο μεγάλος «δημοκράτης» Γκορμπατσόφ πέρασε την αντεπανάσταση και την καταστροφή της ίδιας του της χώρα με όχημα την περεστρόϊκα, διατυπώνοντας θεωρίες περί καλυτέρευσης του σοσιαλισμού πιο δημοκρατικού και άλλα τέτοια, έτσι και οι συνασπισμένοι σήμερα, με παχιά λόγια περί της Αριστεράς και της ενότητάς της, έχουν βάλει σκοπό τους να εξαλείψουν κάθε τί πραγματικα αριστερό υπάρχει στην Ελλάδα – έχουν για αυτό την πλήρη στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου των καναλιών και της ίδιας της ΕΕ. Όμως οι μάσκες έχουν πέσει … σύντομα θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες …

 70. Ο/Η karioso λέει:

  @Νίκος

  «…πρεπει παντα να ειμαστε ψυχραιμοι σιγουροι για την ιδεολογικη μας υπεροχη και οπλισμενοι με τα επιχειρηματα μας διαλεκτικα να αντιπαρατιθεμεθα.»

  Ο κάθε ένας φίλε μου είναι σίγουρος για την ιδεολογική του υπεροχή.

  Η διαφορά μας είναι οτι τις δικές σου ιδεολογικές επιλογές, τις απέρριψαν οι κοινωνίες οι οποίες τις «υπέστησαν». Και αυτές οι κοινωνίες (που είναι και πιό…αρμόδιες) να είσαι σίγουρος οτι δεν πιστεύουν καθόλου στη δική σου ιδεολογική υπεροχή.
  Εσυ όμως μπορείς να εξακολουθείς να πιστεύεις! Γιατί κατα πως έλεγε και ο Χαρίλαος : «όποιος είναι απέξω απ’ το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει».

  Πάμε παρακάτω…

  Θεωρείς… διαλεκτικά επιχειρήματα τις λάσπες που αντιγράφεις απο το Ριζοσπάστη;

  Λυπάμαι φίλε μου αλλά έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω απο το να απαντώ σε προβοκάτσιες του τύπου:
  «Απο το γεγονος οτι δεν λεει στο προγραμμα του τις απλες λεξουλες :κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης και των βασικων υποδομων ετσι ωστε παιδεια υγεια στεγαση εργασια επικοινωνιες ενεργεια να μην εμπορικες εννοιες αλλα βασικες παροχες του κρατους επισης δεν λεει στο προγραμμα του οτι ο χαρακτηρας της επαναστασης στην Ελλαδα πρεπει να ειναι ταξικος με στοχο το Σοσιαλισμο.Θες να συνεχισω??»

  Εδω θα βρείς όλες τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: http://www.syriza.gr/theseis

  Και κάτι ακόμη. Με τις «απλές λεξούλες» Αριστερή πολιτική δεν γίνεται. Αριστερή πολιτική γίνεται στο δρόμο, στα κινήματα! Με κατεύθυνση τον Σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο και με άρμα την ενότητα της Αριστεράς!

  Θα σου φέρω ένα παράδειγμα: Η «κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης και των βασικων υποδομων» είναι «απλές λεξούλες». Αρκεί να τις ασπάζεται κάποιος για να χαρακτηριστεί Αριστερός; Δεν το νομίζω. Θα σου θυμίσω οτι και ο Χίτλερ (αλλα και ο σύγχρονος νεοφασισμός) ασπάζονταν αυτές τις «λεξούλες».

  Αυτό ακριβώς εννοούσα φίλε μου όταν σου έλεγα για μεταφυσική προσέγγιση της πολιτικής εκ μέρους σου:

  Το να δέχεσαι (χωρίς καμμία προσαρμογή στις σημερινές συνθήκες). Τις επιστημονικές προσεγγίσεις (αυτές που ονομάζεις «απλές λεξούλες» και που έτσι που τις χρησιμοποιείς, τέτοιες είναι) που έγιναν πρίν απο δύο αιώνες, σε εντελώς διαφορετικές κοινωνίες και με τους «καθ’ ύλην» αρμόδιους επιστημονικούς κλάδους (π.χ κοινωνιολογία) ανύπαρκτους!

  Είναι αυτό που χαρακτηρίζει και τούς χριστιανούς «πίστευε και μη ερεύνα».

 71. Ο/Η Nikos λέει:

  @ Karioso
  Τελικα ηταν το Πρωτο μαλλον δεν καταλαβαινεις αυτα που λεω δεν πειραζει καταλαβαινει ο Κοσμος οπως καταλαβαινει οτι οταν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ εκθειαζε το 35ωρο της Γαλλιας το οποιο εσκασε σαν Σταχτομπουτα στις 12 και εγινε 65ωρο εμεις το λεγαμε οτι Ε.Ε με φιλολαικο προσανατολισμο δεν γινεται. Οπως επισης καταλαβαινει οτι οταν κανεις κινητοποιηση για την Ευρωσυνθηκη και λες ΟΧΙ στην Ευρωσυνθηκη αλλα οχι στην Ε.Ε τοτε για αλλη μια φορα πατας σε δυο βαρκες και οταν οι βαρκες ειναι ανομοιου μεγεθους νομοτελειακα κινουνται προς δυο κατευθυνσεις και πεφτεις σε θωλα νερα και αν εισαι ΠΑΣΟΚ λες κολυμπαω δεν πειραζει αν ομως θεωρεις τον εαυτο σου αριστερο εχεις πνιξει και το κοσμο που σε πιστεψε.
  Επισης το να ταυτιζεις την πεμπτουσια του Σοσιαλισμου την Κοινωνικοποιηση των συγκεντρωμενων Μεσων Παραγωγης που δημιουργει τις προυποθεσεις κοινωνικης ιδοκτησιας και καταργει αμεσα την εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο με Χιτλερικες πολιτικες δειχνεις οτι εισαι σε απιστευτη συγχυση για το τι ειναι σοσιαλισμος.
  Πιστευεις μαλλον οτι ο σοσιαλισμος θα ερθει με σχεδιο νομου το οποιο ενα γλυκο απογευμα θα περασει με ονομαστικη ψηφοφορια απο το αστικο Κοινοβουλιο.
  Λυπαμαι φιλε μου αλλα το περασμα στο Σοσιαλισμο μπορει να γινει μονο με επαναστατικο τροπο και προφανως η επανασταση δεν θα γινει οπως το 1917 στην Ρωσια οι συνθηκες ειναι διαφορετικες αλλα δεν θα ειναι μια ευκολη διαδικασια με μουσικη υποκρουση το Soundtrack μιας αμερικανικης ρομαντικης Κομεντι θα ειναι μια εκρηκτικη διαδικασια με ηχους απο AC/DC για να καταλαβεις σχηματικα τι εννοω.
  Η Ελλαδα δεν θα γινει Χιλη Karioso ουτε Βραζιλια θα γινει Κουβα Βενεζουελα Βολιβια.Εκτος και αν και εσυ θεωρεις οπως ο Τσιπρας το Φιντελ και το Τσε τυχοδιωκτες οπως δηλωσε σε προσφατη συνεντευξη του γιατι εθεσαν σε κινδυνο την παγκοσμιο ειρηνη στην κριση των Πυραυλων εξισωνοντας τον Αμερικανικο Ιμπεριαλισμο με την θεληση ενος μικρου λαου για αποτιναξη της Καπιταλιστικης Ηγεμονιας.
  Προσπαθω οταν σου απαντω να χρησιμοποιω οσο το δυνατον λιγοτερες κλασσικες μαρξιστικες εννοιες γιατι σε πιανει μια αλεργια,τις λεξεις παντως κινηματα μαθατε πλεον να τις κλινετε σε ολες τις πτωσεις λογικο γαρ τετοιο καπελωμα που προσπαθησατε να κανετε στους φοιτητες κατι σας αφησε…

 72. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Nikos
  ΑΛΗΘΕΥΕΙ; (θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη στιγμή που μας αποκαλύφθηκε το είδος των καθεστώτων που υποστηρίζαμε)
  Είχα τελειώσει το προηγούμενο σχόλιο μου λέγοντας σου «Μου αρέσει η συζήτηση μαζί σου και όχι οι αφορισμοί» Δεν πρόλαβα να τελειώσω και ξεκίνησες τους αφορισμούς. (εσύ και ο σύντροφό σου ο Φάρος) «Πρεντετερισμοί, Γκαίμπελς, γραφείο προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς συμφωνούν με τις επεμβάσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, θα τους πάρει ο κόσμος με τις πέτρες…» είναι κάποια από τα απανθίσματά σας. Απανθίσματα λάσπης. Παραχάραξη των ίδιων των θέσεων του κόμματος μας. Συνηθισμένη πρακτική. ΑΠΟΚΡΥΨΗ- ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ-ΛΑΣΠΗ. Νίκο είσαι 28 χρονών και σου φαίνονται όλα σαν μακρά ιστορία, το 91 ήσουν μόλις 11 χρονών. Όλα αυτά που λέτε τα λέγαμε με πάθος και μεις, έως αποκαλύφθηκε η αλήθεια. Την οποία αλήθεια τη κρύβανε επιμελώς. Ο υπαρκτός «σοσιαλισμός» ήταν ανύπαρκτος, το καθεστώς καθαρά ολοκληρωτικό. Το τείχος ήταν ένα έκτρωμα που χώριζε ένα λαό στα δύο. Αν υποστηρίζετε ότι στη χώρα μας θέλετε τέτοιο καθεστώς βγείτε να το πείτε ανοικτά. Το κόμμα εν βρέθηκε ούτε ένας να το υπερασπίσει. Αλλοιώς μου τα είχανε πει . πίστευα ότι θα βρεθεί ΕΝΑΣ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ κομμουνιστής να δώσει και τη ζωή του για την υπεράσπιση του ΚΚΣΕ. Άλλωστε οι δικοί μας εδώ στην Ελλάδα το κάνανε συνέχεια. Δεν μου απαντάτε σ’ αυτό. Απαντήστε μου και σε κάτι άλλο Καταδικάζετε την εισβολή στην Τσεχοσλοβακία Ουγγαρία, και Αφγανιστάν. Πείτε το. Αφήστε τις λάσπες και βγείτε να μιλήσετε αληθινά. ‘Εστω για μια φορά. Αναγνωρίζετε ότι το Σιάντο, Βελουχιώτη Πλουμπίδη και πάρα πολλούς άλλους τους αποκήρυξε το κόμμα σας. Εγώ καταδικάζω και την εισβολή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν το τείχος των Ισραηλινών στην παλαιστίνη, είμαι ενάντια στις απαγορεύσεις σε Εσθονία και Τσεχοσλοβακία το Σταλινισμό και τα εγκλήματά του. Μη ψαρεύετε λοιπόν σε θολά νερά.(φράση που συνήθως τη γράφει ο Ριζοσπάστης) Απλά ερευνάτε. Κρατάτε τη σκέψη σας ανοιχτή και μην υποκλίνεστε στα δόγματα. Μόνο οι θρησκείες και στο ποδόσφαιρο το κάνουν αυτό έχει δίκιο ο σ. karioso

 73. Ο/Η karioso λέει:

  @Νίκος

  Είδες λοιπόν φίλε μου πόσο γρήγορα εγκαταλείπεις τα «δήθεν» διαλεκτικά επιχειρήματα και περνάς στη Ριζολάσπη;

  Μάθε λοιπόν οτι ούτε ο ίδιος ο Μάρξ πίστευε οτι απο μόνη της η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής θα φέρει τον σοσιαλισμό. Αυτή είναι ΜΙΑ απο τις συνθήκες. Διαβάζοντας λίγο καλλίτερα (προσπαθώντας να καταλάβεις και όχι να αποστηθίσεις) θα βρείς και τις άλλες. Διαβάζοντας επίσης θα επιβεβαιώσεις οτι και ο Χίτλερ μιλούσε για κοινωνικοποίηση των μέσων. Το αν ταυτίζω τώρα τον Χίτλερ με τόν σοσιαλισμό είναι κάτι που όποιος εκ των αναγνωστών μας, κατέχει στοιχειωδώς την ελληνική, μπορεί να το διαπιστώσει!

  Τέτοιου είδους ταυτίσεις μόνο κάποιος που χρησιμοποιεί Μαρξιστικούς όρους με αντιεπιστημονικό τρόπο (εν είδει τσιτάτων και ρητών κατηχητικού) σαν τον δικό σου, μπορεί να επιτύχει!!!

  Τελειώνοντας, θα ήθελα να σου πω οτι η επανάσταση είναι μία κατ’εξοχήν υψηλής αισθητικής, διαδικασία (αν φυσικά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω).
  Τόσο υψηλής, που ούτε με τους γλυκανάλατους ήχους της αμερικάνικης κομεντί πρόκειται να γίνει αλλά ούτε με την κακογουστιά και το αμερικανόπνευστο κιτς των χεβυμεταλάδων AC/DC.

  Αν πρόκειται να γίνει με κάποια μουσική υπόκρουση, να είσαι σίγουρος οτι αυτή θα είναι σπουδαία. Σαν τη μουσική του (διωγμένου απο το Σταλινικό καθεστώς) Ντμίτρι Σοστακόβιτς. Τόσο σπουδαία!!!

 74. Ο/Η Nikos λέει:

  @astyanaktas
  Η “κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης και των βασικων υποδομων” είναι “απλές λεξούλες”. Αρκεί να τις ασπάζεται κάποιος για να χαρακτηριστεί Αριστερός; Δεν το νομίζω. Θα σου θυμίσω οτι και ο Χίτλερ (αλλα και ο σύγχρονος νεοφασισμός) ασπάζονταν αυτές τις “λεξούλες”.
  Τα παραπανω δεν ειναι πρετεντερισμοι?Ειναι σοβαρη κριτικη στην οποια μπορει να καποιος να απαντησει?
  Δεν σου κανει εντυπωση οτι εδω μεσα γινεται σοβαρη κουβεντα μεχρι να μπει o Karioso και να πυροδοτησει την κατασταση???

 75. Ο/Η Nikos λέει:

  @astyanaktas
  Και λεω κατι απλο λογω και της επικαιροτητας.Στην Αστικη Δημοκρατια στην οποια συντομα θα δουλευουμε 65 ωρες ειμαστε ελευθεροι??Εχουμε δημιουργικο χρονο??Το 8ωρο και αλλα εργατικα δικαιωματα στην Δυτικη Ευρωπη μολις 17 χρονια απο τις ανατροπες δεν αποδεικνυεται οτι ηταν προνομια εξ αντανακλασεως??Γιατι πως αλλιως μπορουσε ο Αστος στην Δυτικη Γερμανια να εξηγησει στον εργατη γιατι ο συναδελφος του 5 σταθμους μετρο πιο ανατολικα και 8ωρο δουλευε και παιδικο σταθμο ειχε για το παιδι του στο χωρο δουλειας κλπ.Οσο και να θελουν να το αρνηθουν οι Σοσιαλδημοκρατες και καποιοι ευρωαριστεροι το περιφημο κοινωνικο κρατος της Ευρωπης ηταν η υστατη προσπαθεια να καταπολεμηθει η ιδεολογικα ορμητικη διεισδυση του Κομμουνισμου στις χωρες αυτες.Γιαυτο και μολις η ΕΣΣΔ ανετραπη εγινε του κουτρουλη ο γαμος.Ακομα εισαι αδικος.Υπερασπιστηκε κανεις το τειχος.Ειναι αποτυχια ολων των Κομμουνιστων το τοιχος για ενα και μονο λογος γιατι δειξαμε οτι κουραστηκαμε
  να επεκτεινουμε την επανασταση παντου και θελησαμε να κλεισουμε την Αντεπανασταση απεξω ενω επρεπε να εχουμε αναγκασει τους δυτικους να υψωνουν τοιχη.Και ξερεις ποιος ευθυνεται γιαυτο η Σοσιαλδημοκρατικη στροφη απο το ’60 και μετα που ανεπτυξε την θεωρια της ειρηνικης συμβιωσης των δυο καθεστωτων.Και δημιουργησε τα Μπλοκ χωρων.Ταξικη ειρηνη μεχρι να γινει ο πλανητης δεν μπορει να υπαρξει.
  Δεν μου ειπες για την Χιλη τετοιο Σοσιαλισμο θελουμε με ενα αερακι να πεσει σαν χαρτινος πυργος αν ναι τοτε ειμαστε πρακτορες των αστων και καλυτερα να πινουμε το τσαγακι μας σε ομιλους προβληματισμου…πρακτορες οχι συνηδητοι ξερεις ο Λενιν ειχε μια αλλη εκφραση για τους προβοκατορες οταν αφορουσε αριστερους ανθρωπους τους ελεγε Χρησιμους Ηλιθιους.
  Οσο για τον Καριοσο που με ασφαλιτικη και εισαγγελικη αυθεντια με κατηγορει οτι διαβαζω μονο το Ριζο του απαντω οτι επισης διαβαζω ΠΡΙΝ,ΕΠΟΧΗ,ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ,ΕΛ/ΤΥΠΙΑ,ΚΟΝΤΡΑ,ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ και αλλα εντυπα…θα με εξετασεις η υλη θα βγει στην σελιδα του ΑΣΕΠ???

 76. Ο/Η Nikos λέει:

  @astyanaktas
  Οσο για το ’91 προσπαθησατε συνειδητα να διαλυσετε το ΚΚΕ και δεν τα καταφερατε τι πρεπει δηλαδη να σας λεμε και ευχαριστω.Θα ηταν σε καλυτερη θεση το εργατικο κινημα στην ελλαδα αν δεν υπηρχε ακομα και ενα αδυνατο τοτε Κομμα να πει οχι στο Μααστριχτ εχετε κανει ποτε μια αυτοκριτικη για το θεμα αυτο η πιστευετε οτι επειδη κατα 7/11 καταψηφισατε την Λισαβωνα γιατι οι 4εις που δεν ηρθαν θα την ψηφιζαν την Λισαβωνα και την Ευρωσυνθηκη και το δηλωσαν μονοι τους σας βαζει σε μια κινηματικη κολυμβηθρα του Σιλωαμ και αναβαπτιζεστε σαν αγωνιστες.Πηγαιντε μαζεψτε τις αφισες της ΑΚΟΑ που εχει γεμισει ολη η Αθηνα και λενε «ΚΚΕεσ και στην Καρδια και στην Καλπη» λες και τα παντα θα κριθουν στην Καλπη και τα ξαναλεμε.Το Πασοκ της δεκαετιας του ’70 μπροστα σας ειναι οι FARC της Κολομβιας.

 77. Ο/Η faros λέει:

  Αγαπητέ σύντροφε Nikos, φαντάζομαι ότι κατάλαβες ότι με τους συνασπισμένους δεν γίνεται σε καμία περίπτωση εποικοδομητικός διάλογος … είναι αδύνατο …
  Αυτοί οι άνθρωποι έχουν βάλει ως σκοπό της ζωής τους την εξόντωση του ΚΚΕ και οι νομίζουν ότι θα το πετύχουν κιόλας …
  Δεν διδάσκονται ούτε από την Ιστορία ούτε από τη στάση των φίλων τους.
  Εδώ ο Κύρκος «τους» από το ΄68 προσπαθεί για την διάλυση του ΚΚΕ και φυσικά δεν τα κατάφερε … θα τα καταφέρουν οι μαθητές του ;;;;;;;;;;
  Άστους να βαυκαλίζονται …

  Την Καλημέρα μου !

 78. Ο/Η karioso λέει:

  @Νίκος

  «…διαβαζω ΠΡΙΝ,ΕΠΟΧΗ,ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΦΩΝΗ,ΕΛ/ΤΥΠΙΑ,ΚΟΝΤΡΑ,ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ και αλλα εντυπα…θα με εξετασεις η υλη θα βγει στην σελιδα του ΑΣΕΠ???»

  Δεν αμφιβάλλω καθόλου για το ότι διαβάζεις. Για το τί καταλαβαίνεις απο το διάβασμα όμως, εχω τις ενστάσεις μου. Γιαυτό και σου πρότεινα: Λιγότερη αποστήθιση και περισσότερη κατανόηση.

  Τούς Μαρξιστικούς όρους δεν τους χρησιμοποιούμε κατά το δοκούν γιατί τούς αχρηστεύουμε. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις οτι η… απαγγελία τσιτάτων δεν σημαίνει απαραίτητα και Αριστερή διαλεκτική:

  «Η οικονομία είναι (και πρέπει να είναι) εκείνη που καθορίζει την πολιτική και όχι το αντίθετο. Οι πολιτικές, πολιτισμικές και ανθρώπινες σχέσεις θα πρέπει να προσαρμοστούν πάνω στο εκάστοτε οικονομικό μοντέλο. Η πλήρης αλλοτρίωση κάθε ανθρώπινης έκφρασης και υπόστασης.» ( Τι ωραίος προσδιορισμός βάσης – εποικοδομήματος, αλήθεια!!!)

  Και παρακάτω:

  «(Διανοούμενοι της ιδεολογίας μας) από πολύ νωρίς είχαν επισημάνει το γεγονός ότι οι φιλελεύθερες θεωρίες είναι φτιαγμένες έτσι, ώστε με την εφαρμογή τους, να πολλαπλασιάζονται ανεμπόδιστα τα κέρδη των παγκόσμιων Κεφαλαιοκρατών, εις βάρος των λαών οι οποίοι θα δέχονται την όλο και πιο στυγνή εκμετάλλευση. Οι δημιουργηθείσες πολυεθνικές εταιρίες θέλουν να επεκτείνουν την «ελεύθερη αγορά» σε όλο τον κόσμο προκειμένου να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές που θα αγοράζουν τα προϊόντα τους, και όσο το δυνατόν πιο φθηνούς εργάτες που θα τα κατασκευάζουν. Με εξαγορές – συνενώσεις των πολυεθνικών κολοσσών, με ήδη μεγάλες εθνικές επιχειρήσεις, καταργείται κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και προωθείται η πλήρης εξαφάνιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, και η επικράτηση ενός παγκόσμιου μονοπωλιακού Καπιταλισμού.» (Επίσης ωραία και απλή παρουσίαση του καπιταλιστικού συστήματος!!!).

  Ξέρεις ποιός τα λέει όλα αυτά φίλε μου;
  Ο πρόεδρος της νεολαίας του ΛΑΟΣ, Γιάννης Παναγιωτακόπουλος! (Επίτηδες αντικατέστησα τη φράση «εθνικιστές διανοούμενοι» με τη φράση «Διανοούμενοι της ιδεολογίας μας», για να μην φανεί εξ’αρχής η προέλευση.)

  Μπορείς φαντάζομαι τώρα να αντιληφθείς τι εννοώ όταν λέω οτι η απαγγελία τσιτάτων δεν σημαίνει απαραιτήτως «σοβαρό» ή «αριστερό» διάλογο!

  Γιαυτό επιμένω φίλε μου. Μελέτη και κατανόηση!
  Και μέχρι τότε περισσότερη σεμνότητα!!!

 79. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @Nikos
  Δηλαδή συμφωνείς με τον «σοσιαλισμό» που οικοδομούνταν σ’ αυτές τις χώρες. Αν ήταν έτσι τα πράγματα γιατί στην Αν. Γερμανία δεν αντέδρασε κανείς από τους πολίτες τα μέλη του κόμματος; Δεν απάντησες σ’ αυτό. Δυστυχώς το τείχος το υπερασπιζόμασταν ως ΚΚΕ με τρομακτικό μένος. Διάβασε Ριζοσπάστη της δεκαετίας 1975-85 και ξαναπές μου
  Για την απουσία των μελών –Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έλειπαν και που τα τη γνώμη σας (το ξέρετε με βεβαιότητα κιόλας)θα ψήφιζαν ΥΠΕΡ της συνθήκης σου ξαναλέω. Ποια είναι η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ; Γι’ αυτό δε λέτε Δεν υπάρχει περίπτωση να σταματάμε τα μέλη και τα στελέχη μας να λένε ανοιχτά την άποψή τους. Αυτή είναι δική σας πρακτική. Κανείς δεν ξέρει τι πιστεύει η μειοψηφία του ΠΓ του ΚΚΕ για τις συμμαχίες. Δεν μαθαίνετε τίποτε ποτέ! Επομένως η εικόνα σας ως ενιαίο κόμμα είναι πλαστή, Εγώ θέλω να ξέρω τι πιστεύουν τα μέλη και στελέχη μου, ώστε να μη τα λιβανίζω να ακούω τις απόψεις τους και να αποφασίζω. Για την «αγία» εθνικίστρια Κανέλλη που δεν αγαπάει τα ΜΜΕ και δεν έχει τις άκρες της εκεί, δεν μου απάντησες. Συμφωνείς μαζί της; Τη θεωρείς ικανή να εκπροσωπήσει το Κόμμα σου;

 80. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @Nikos
  Άκου τώρα για τον ενιαίο Συνασπισμό τη δημιουργία του και την διάλυσή του. Γιατί σέρνονται πολλές ψευτιές.
  Το 88-89 έγινε ή πρώτη προσπάθεια δημιουργίας του. Την πρωτοβουλία την πήρε το ΚΚΕ και ο Χαρίλαος με τον Κύρκο που σημειωτέον είχαν να ανταλλάξουν κουβέντα χρόνια. Βρεθήκανε την πρώτη φορά και διαφωνήσανε σε όλα. Εκπρόσωπος του ΚΚΕ στις συζητήσεις ήταν ο Ν. Κοτζιάς (αναπληρωματικό μέλος ΚΕ και τώρα φέρελπις ΠΑΣΟΚ, πρόεδρος ΙΣΤΑΜΕ) ο οποίος διαφωνούσε ανοιχτά με το εγχείρημα. Μάλιστα έγραψε και βιβλίο που επιγράφεται «Ο συνασπισμός της Αριστεράς»Ο Χαρίλαος με το ΠΓ και την ΚΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ να στείλουν ως αντιπροσώπους για συζήτηση με ΕΑΡ του Δραγασάκη-Ανδρουλάκη. Το αποτέλεσμα ήταν το κοινό πόρισμα. Το οποίο δημοσιεύθηκε χωρίς καμία συζήτηση στις οργανώσεις , ούτε πριν , ούτε μετά. Εκεί είχαμε την α΄ διάσπαση με το ΝΑΡ(Γράψας. Παπακωνσταντίνου, Αντωνακάκη, Νάνταια Βαλαβάνη τα στελέχη του Γραφείου) με την οποία έγιναν διάφορα κωμικοτραγικά καταλήψεις γραφείων στη Φερρών, εκδόσεις δύο ΟΔΗΓΗΤΗ, δύο ΚΣ ΚΝΕ κλπ. Η ΦΡΑΞΙΑ βεβαίως των σταλινικών οργανώθηκε. Πήρε την πλειοψηφία του ΠΓ και έβγαλε την Παπαρήγα γραμματέα ή οποία είχε δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από ΠΓ και ΚΕ
  Με ΜΙΑ ψήφο διαφορά στο ΠΓ είχαν την πλειοψηφία οι παπαρηγηκοί οι οποίοι αποφάσισαν την αποχώρηση του ΚΚΕ από τον ενιαίο καλώντας τα μέλη τους πίσω. Το πρόσχημα ήταν ότι εμείς θέλαμε να διαλύσουμε το Κόμμα , τις οργανώσεις του κλπ. Αυτή η άποψη υπήρχε σε κάποιους σαν τον Ανδρουλάκη, αλλά κανείς δεν την άκουγε. Το κακό όμως ήταν ότι δεν υπήρχε οργανωμένη φράξια από μας. Να σου δώσω να καταλάβεις σε οργανώσεις που είμαστε σε συντριπτική πλειοψηφία με την ύπαρξη του Συνασπισμού, υπήρχε ένας με Παπαρήγα και τον εκλέγαμε αντιπρόσωπο στο συνέδριο. Δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι αυτός ο ένας θα γυρίσει κραταιός και θα μας διαγράψει όλους τους υπόλοιπους. Η πλειοψηφία των μελών του κόμματος ήταν ενάντια στη διάλυση των οργανώσεων (μαζί και εγώ), αλλά η πλειοψηφία ήθελε τον Συνασπισμό. είχε παλέψει για τη δημιουργία της ενότητας της Αριστεράς και δεν το έκαιγε με ευκολία το χαρτί. Γι αυτό όταν μας ζητήθηκε να επιστρέψουμε στο Κόμμα, να εγκαταλείψουμε τον Συνασπισμό αρνηθήκαμε. παλέψαμε για τις απόψεις μας στην αρχή ως μειοψηφία και τώρα ως πλειοψηφία του κόμματος. Τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα της συλλογικής και δημοκρατικής μας δουλειάς τόσο στο ΣΥΡΖΑ, όσο και στα κινήματα και στην κοινωνία. Αλήθεια για την ενότητα της Αριστεράς δεν μου απάντησες. Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε με το ΣΥΡΙΖΑ είναι την όσμωση των διαφορετικών απόψεων στο εσωτερικό του. Είναι μακρυά από την κουλτούρα σας το καταλαβαίνω, αλλά έχουμε βάλει τις βάσεις για την μεγάλη ενότητα της αριστεράς και σας περιμένουμε. Γιατί το δήμαρχο της Νίκαιας εμείς τον βγάλαμε και καλά κάνα,με. Να περιμένετε κι άλλες εκπλήξεις σύντομα.

 81. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @Nikos
  Όσο για τον σύντροφό σου το Φάρο διάβασε τις απαντήσεις του, τι σε προτρέπει να κάνεις «…δεν γίνεται εποικοδομητικός διάλογος μαζί τους , είναι αδύνατο», τέτοιες στάσεις αποτρέπουν συνολικά το διάλογο και την από κοινού δράση, Γιατί αν όπως λέει ο Φάρος εμείς του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε χίλια κακά, και «μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες» κάποια μέλη του ίσως θελήσουν να συμπορευτούν με το ΚΚΕ (αφού αυτό θα έχει το δίκιο) Ας σταματήσει τους αφορισμούς και τις σταλινικές συμπεριφορές γιατί κάνει κακό στο κόμματου, αντίθετα μ’ εσένα.
  Συντροφικά
  ΥΓ. Ο Κύρκος έχει τις απόψεις του με τις οποίες διαφωνώ. Εσύ Φάρε συμφωνείς με όλους; Αν ναι γράψτο γιατί όταν θα αρχίσουν οι διαφοροποιήσεις θα σε ψάχνουμε. Να ξέρεις οι διαφοροποιήσεις σε ένα κόμμα δεν γίνονται ξαφνικά.

 82. Ο/Η Nikos λέει:

  @astyanaktas
  Κανεις λογικα αλματα εγω πουθενα δεν ειπα αν ηταν λαθος η οχι η δημιουργια του ΣΥΝ το ’88 αν ημουν τοτε οργανωμενος και το πιστευα θα ειχα παει στο ΝΑΡ.Αλλα πρεπει να αναγνωρισεις οτι οταν ενα κομμα με ν μελη κανει μια συμμαχια με ενα κομμα με 10ν μελη και μολις ενα χρονο μετα χωρις να εχουν μπολιαστει τα μελη και τα στελεχη με κοινους αγωνες ανταλλαγες ιδεων μια σεβαστη ομαδα απο τα πανω θελει να διαλυσει το μεγαλο κομμα και να το ενσωματωσει στο μικροτερο(Μονο ο Ανδρουλακης το ελεγε?Εδω ο Φαρακος ειχε γραψει και αρθρο οπου εκθειαζε την ΕΔΑ) αυτο προυποθετει φραξιονιστικη δουλεια και μαλιστα ερημην των μελων του Κομματος.Εγω γενικα εχω προβλημα με τις συμμαχιες απο τα πανω και ειναι ενα στοιχειο που καταφεραμε να περασει στο Προγραμμα του κομματος κατι που η δικια σου γενεια απετυχε να το κανει.Ησουν σε ενα Κομμα διαφορετικο απο οτι ειναι τωρα σε ενα Κομμα που επειδη πιστευε την αυθεντια του Παγκοσμιου Καθοδηγητικου Κεντρου δεν καταλαβε νωρις τα λαθη του,σε ενα Κομμα που οποιον προτεινε ο Χαριλαος εμπαινε σε ασανσερ ανοδου οπου η ανακλητοτητα των στελεχων ειχε παει περιπατο σε αυτο το Κομμα απο το οποιο αντι να αποδρασεις επρεπε να κατσεις μεσα και να το διορθωσεις δεν δικαιουσαι να κανεις υψηλη κριτικη γιατι το γεγονος οτι κατι δεν πηγαινε καλα ηταν και δικια σου ευθυνη.Εφυγες λοιπον και πηγες στο ΣΥΝ μαζι με ολα τα καλα παιδια Δραγασακη(αληθεια εχεις διαβασει αναλυση του για το ποσο καλα ηταν τα πραγματα στην ΕΣΣΔ την ανοιξη του ’89)Ανδρουλακη(υμνητη του Χονεκερ μαλιστα ελεγε για οποιον πηδαγε το τοιχος την επικη και γελοια ατακα ιδεολογικοι σαλταδοροι)και Δαμανακη(η εννοια γλυψιμο στην Καθοδηγηση ειχε λαβει νεες ανυπερβλητες διαστασεις) και τι κανατε???Μηπως ανανεωσατε το Ευρωπαικο Κομμουνιστικο Κινημα ιδεολογικα πολιτικα και οργανωτικα???Οχι 2 χρονια αργοτερα ψηφισατε το Μααστριχτ την αρχη ολων των κακων.Εμεις μειναμε και φτιαξαμε ενα Κομμα οπου μπορει η δικια σας γενεια βιολογικα να απουσιαζει ο μεσος ορος ειναι πολυ μικρος αλλα οπου εχουμε ολοι καταλαβει που βρισκομαστε και τι σημαινουν αυτα που λεμε.
  Υ.Γ1 Μην ξαναπεις οτι οποιος εμεινε στο Κομμα τοτε ηταν Σταλινικος γιατι θα πεσει Κοψιδης και Θεωνας και θα σε καψουν. :))
  Υ.Γ2 Η μονη περιπτωση που εγω αναγνωριζω οτι κακως εφυγε και μαλακια του βασικα επρεπε και αυτος να παλεψει αλλα τουλαχιστον εφυγε τιμιος και πεθανε τιμιος και οχι οπορτουνι του κερατα ηταν ο Καπος.
  Υ.Γ3 Ελεος με την Κανελη και εισαι και πρωην Κομματικο μελος δεν ειναι ουτε ποτε θα γινει μελος του Κομματος
  Υ.Γ4 Οι 4εις βουλευτες του Συριζα ειπαν μονοι τους οτι θα το ψηφιζαν…
  Υ.Γ5 Θελετε ενοτητα της Αριστερας γιατι δεν συμμετεχετε στο ΠΑΜΕ οι ΝΑΡιτες σχεδον συμμετεχουν γιατι δεν βαζετε και σεις την δικια σας λογικη.Ενοτητα στη Κοινωνια ξεχαστε τα αυτα που ξερατε το Κομμα ειναι ανανεωμενο και ενοτητα στα Ρετιρε οπως στη δεκαετια του ’80 δεν την ανεχετε.
  Υ.Γ6 Συμμαχια οπως ο ΣΥριζα που δεν υπαρχει συμμαχια και συμφωνια στα βασικα και βγαινει ο καθενας και μιλαει αντιπαραθετικα με τον αλλον δεν νοειται σε σοβαρα Κομματα.
  Υ.Γ7Οσο για την ΕΣΣΔ και τον Σοσιαλισμο ερχεται το Συνεδριο θα βγουν τα κειμενα που συζηταμε εδω και ενα χρονο και ετοιμαστειτε και εσεις για εκπληξεις…

 83. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Μια απάντηση που πιθανόν δεν θα την καταλάβεις πάλι, αλλά για να μη λες …

  Συμφωνώ με τις θέσεις και τις αποφάσεις της ΚΕ του ΚΚΕ.
  Η συμφωνία μου δε αυτή είναι αποτέλεσμα της κριτικής και εποικοδομητικής συζήτησης που έγινε στην κοβα μου.
  Σε τί συνίσταται αυτή η συμφωνία μου; Δες …
  1. Με το Καταστατικό του ΚΚΕ, του 1987.
  2. Το Πρόγραμμα του Κόμματος, του 1996.
  3. Το βιβλίο «Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ» που εξεδόθη το 2007.
  4. Τις βασικές θέσεις και του στόχους πάλης για την Παιδεία, έκδοση Νοέμβρης 2007.
  5. Τις Θέσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση, έκδοση Νοέμβρης 2007.
  6. Τις Θέσεις για τα Βαρεά και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, έκδοση Φλεβάρης 2008.
  7. Την Ανακοίνωση – Κάλεσμα του ΚΚΕ, έκδοση Μάρτης 2008.
  8. Τις Θέσεις του ΚΚΕ για την Υγεία, έκδοση Μάης 2008.
  9. Την Απόφαση Σήμερα για διαδήλωση στην πόλη μου για το Βροντερό ΟΧΙ των Ιρλανδών – γι αυτό θα σας αφήσω τώρα να ετοιμαστώ γι αυτήν …
  Αλήθεια εσείς θα κάνετε τίποτα ;;;
  Μάλλον αυτό … δεν θα κάνετε ΤΙΠΟΤΑ !!!

  Nikos: Να είσαι καλά για τις τέλειες απαντήσεις σου, μπράβο και συγχαρητήρια.
  Πραγματικά στολίζεις το μπλογκ μου.

 84. Ο/Η karioso λέει:

  σ. Αστυάνακτα, όπως βλέπεις η προβοκάτσια και το Ριζοψέμα είναι σύμφυτο της σημερινής ηγεσίας του ΚΚΕ και των λογής- λογής παπαγαλακιών της (Φάρος, Νίκος κ.τ.λ).

  Με τη βάση του κόμματος το ξέρεις και το ξέρω οτι πρόβλημα δεν υπάρχει. Το βλέπουμε καθημερινά απο τον τρόπο που μας πλησιάζουν. Δεν είναι τυχαίο οτι (όπως εμφανίζεται στίς έρευνες) το 57% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ επιθυμεί την ενότητα στη δράση της Αριστεράς.

  Και επειδή μπορεί πάλι να κατηγορηθούμε για τα περί λάσπης και ψεμάτων, ας μιλήσουμε με παραδείγματα:

  Ο Νίκος λέει: «Υ.Γ4 Οι 4εις βουλευτες του Συριζα ειπαν μονοι τους οτι θα το ψηφιζαν…»

  Που ακριβώς το «είπαν»; Νύκτα στον Ριζοσπάστη; Προφανώς!

  Ας δούμε λοιπόν πόσο κοντά ποδάρια έχει το ψέμα (και ο ψεύτης):

  «Την αποχή του από την ψηφοφορία για την ευρωσυνθήκη προχθές στη Βουλή αιτιολόγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός λέγοντας χαρακτηριστικά (105,5 FM «Στο Κόκκινο»): «Θεωρούσα ότι είναι κακό να ψηφίσω όχι και απαράδεκτο να ψηφίσω ναι, οπότε απείχα. Αν μπορούσαμε να ψηφίσουμε επιμέρους, εγώ προσωπικά θα μπορούσα χονδρικά να πω ότι θα ψήφιζα όχι κατά 70% και ναι κατά 20%-25% σε κάποια πράγματα, τα οποία δυνητικά αναφέρονται στην ευρωσυνθήκη ότι μπορεί να γίνουν.» Απο την σημερινή ΑΥΓΗ.

  Η δήλωση αυτή του Ψαριανού σημαίνει (κατα τα παπαγαλάκια) οτι…θα ψήφιζε ναί!!!
  Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο βαθιά ριζωμένο είναι το ψέμα στην πολιτική τους.

 85. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @Nikos
  Αλήθεια πολύ καλή η απάντησή σου Νίκο. «Θα πήγαινες στο ΝΑΡ, όποιον πρότεινε ο Χαρίλαος ανέβαινε με ασανσέρ, ανακλητότητα στελεχών δεν υπήρχε, ήσουν σε διαφορετικό κόμμα…ήσουν ένα κόμμα που πίστευε στην αυθεντία του Παγκόσμιου καθοδηγητικού κέντρου» βλέπω μία κριτική τόσο σε αποφάσεις όσο και σε πρόσωπα, όπως στον Χαρίλαο ή καταλαβαίνω λάθος; Η ΕΔΑ ήταν κακή επιλογή του κόμματος; κακώς την εκθείαζε ο Φαράκος;
  Η δικιά μας η γενιά στο κόμμα έφτιαξε το κόμμα σου στις συνθήκες της μεταπολίτευσης, έφτιαξε το Συνασπισμό και πάλεψε και παλεύει για την ενότητα της αριστεράς, πίστεψε στο όραμα μιας καλύτερης κοινωνίας που τον ταύτιζε με το μόρφωμα του ανύπαρκτου «σοσιαλισμού». Κακώς κατά την άποψή μου, αλλά ήταν ταγμένη όλη η γενιά ι και ο Κάππος στην αυθεντία του Παγκόσμιου καθοδηγητικού κέντρου. Τώρα δεν υπάρχει βεβαίως είστε άλλο κόμμα και μακάρι να γίνεται ακόμη διαφορετικό. Έχω κάποιες αντιρρήσεις όμως στο πόσο διαφορετικοί από εμάς είστε. Έχοντας την εμπειρία των παγκόσμιων καθοδηγητικών κέντρων, των αυθεντιών, των προσωπικοτήτων, του ανύπαρκτου σοσιαλισμού θα περίμενε να κοιτάτε πιο μπροστά από την εποχή σας και όχι στο «σοσιαλιστικό» μοντέλο του πριν το 1960.
  1.Αν και υπερασπιστής του συνασπισμού(δεν έφυγα, ούτε απέδρασα, όπως σου είπα το ΚΚΕ έφυγε , και απέδρασε υπερασπιζόμενο τα σύμβολά του που κανένας από τη βάση δεν τα αμφισβήτησε. Εγώ αν και στέλεχος, ούτε συμμετείχα σε φράξια, ούτε πίστευα τις ηλιθιότητες του Ανδρουλάκη.(Ναι έχω διαβάσει πολλά απ’ αυτόν) υπερασπίστηκα τις οργανώσεις του κόμματος και αν έρχονταν για ψήφιση τέτοιο πράγμα δεν θα περνούσε.
  2.Το ΚΚΕ πολλάκις επιχείρησα να το αλλάξω και πίστεψα ότι κάτι άλλαξε με τη δημιουργία του Συνασπισμού. Αυτά περί συνευθύνης είναι άκρως θεολογικά και εγώ είμαι άθεος.
  3. Πράγματι δεν κατάλαβες και δεν καταλαβαίνεις τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ σου είπα ότι η διαφορετική άποψη ακούγεται δημόσια κι αυτό είναι κατάκτησή μας.
  4.Εγώ δεν είπα ότι όσοι έμειναν στο ΚΚΕ είναι σταλινικοί. Χαίρομαι που το πήρες ως προσβολή το «σταλινικοί». Ο Χαλβατζής, ο Μπάμπης ο Αγγουράκης πιστεύω δεν είναι τέτοιοι και πολλοί άλλοι ευτυχώς.

  5. Η Κανέλλη βεβαίως δεν είναι μέλος , δεν ξέρω αν θα γίνει. Σκέψου όμως να συνεργαζόμασταν εμείς με ένα τέτοιο άτομο. Τι θα έλεγε το ΚΚΕ.
  6. Εμείς μόλις έρθουμε στο ΠΑΜΕ εσείς θα φύγετε. Τέτοιο μένος έχετε.
  7. Η Ενότητα της Αριστεράς θα ρθει θέλετε δε θέλετε. Είναι αναγκαιότητα. Εγώ δεν χαρίζω σε κανέναν την μοναδικότητα της αλήθειας.
  Τέλος θα σου πω αυτό που ο Κοροβέσης είπε. «Είναι δυστύχημα από ολόκληρο το επίτευγμα της Οκτωβριανής επανάστασης να μας μένει η Παπαρήγα»

 86. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @φάρε
  Τιμή μου που ασχολείσαι ξανά μαζί μου. Πίστευα στην αρχή ότι ήταν blog karioso και του Νίκου.Πάλι όμως πετάς λάσπη εκτός και δεν ξέρεις. ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΣΥΝΘΗΚΗ. ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ’ ΑΥΤΗ.(και ο ΣΥΡΙΖΑ!) Δυστυχώς εγώ είμαι κάπως μακρυά.
  Α! δε μου λες, αν μπορείς, υπάρχει κάτι που να διαφωνείς στο κόμμα σου; Η διαφωνία είναι υγεία.
  Καλή διαδήλωση.

 87. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas:
  1. Λέτε ΟΧΙ όλοι ;;;; Γιατί εγώ ξέρω 4 που στην ουσιά λένε ΝΑΙ !!!
  Δεν είναι τους κόμματός σου αυτοί ;;;;;;;;
  (δεν περιμένω φυσικά απάντηση επί της ουσίας) !!!

  2. Δεν ξέρω αν αλλού διαδηλώνετε, στην πόλη μου πάντως – μόλις γύρισα σπίτι – μόνοι μας είμασταν ως συνήθως …
  Το ίδιο είχε συμβεί και στον πόλεμο ενάντια στην Γιουγκοσλαβία και στον πόλεμο ενάντια στο Ιράκ κλπ. κλπ. που διαδηλώνετε πες και μένα να ξέρω να πάω να σας δω …
  Λες ότι είσαι μακρυά, δεν ξέρω που είσαι, αλλά αν είσαι εκτός Ελλάδας τότε δικαιολογείσαι γιατί δεν ξέρεις τί γίνεται εδώ.

  3. Φυσικά και δεν διαφωνώ ΠΟΥΘΕΝΑ, δεν είναι υγεία αλλά αρρώστεια και μάλιστα βαριάς μορφής να διαφωνείς και να παραμένεις στο κόμμα που διαφωνείς – εκτός αν έχεις άλλα συμφέροντα , οικονομικά, θεσούλας κλπ.

  4. Φχαριστώ για την ευχή σου, πράγματι ήταν μια δυναμική διαδήλωση!

 88. Ο/Η faros λέει:

  Βλέπω ότι στο σχόλιο του ο karioso μας δικαιώνει !
  Φχαριστούμε, να είσαι καλά !!!

 89. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @φάρε
  Είμαι εντός Ελλάδας. Εντός και εκτός Αθηνών. Μέσα στα κινήματα. Όπως σου είπα συνεργάζομαι συνδικαλιστικά με πολλούς σ. από το ΚΚΕ.( δεν είναι προβοκάτσια)
  Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Πάλι δεν καταλαβαίνεις. Να στο κάνω λιανά. Η συντριπτική πλειοψηφία του κόμματός μας λέει όχι στην ευρωσυνθήκη. Αυτό δε σημαίνει ότι όποιος διαφωνεί το ΒΟΥΛΩΝΕΙ. Αυτή άλλωστε είναι και η ποιοτική διαφορά σε σχέση με το κόμμα σου. Εκεί όταν διαφωνούν το βουλώνουν. Χαίρομαι που μου λες ότι εσύ συμφωνείς σε όλα. Επομένως έχω δίκιο που σου λέω ότι ομόφωνα παίρνετε τις αποφάσεις. Εκτός και αν δεν παίρνονται ομόφωνα. Τότε τι γίνεται. Η μειοψηφία εργάζεται για τις αποφάσεις του κόμματος έστω κι αν διαφωνεί. Αν αυτό δεν είναι σχιζοφρένια (αρρώστια) τι είναι;
  Μπράβο σας που κάνατε δυναμική διαδήλωση. Κι ένα λιθαράκι είναι καλό.
  Τετάρτη 11 Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε διαδήλωση ενάντια στην ευρωσυνθήκη της Λισσαβώνας που ψηφίζονταν εκείνη τη μέρα από τη Βουλή. Συγκέντρωση στις 19.30 στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή. ΟΧΙ στην Ευρωσυνθήκη –Τα κανάλια δεν την έπαιξαν! Δημοψήφισμα τώρα! Έτσι για να μη νομίζεις ότι είσαι ο μοναδικός.

 90. Ο/Η faros λέει:

  Πραγματικά χαίρομαι που συνεργάζεσαι με συντρόφους !
  Ελπίζω να μην σου δημιουργώ προβλήματα με την κριτική μου. Αν η στόχευσή σου είναι ο Σοσιαλισμός, τότε κάπου θα συναντηθούμε, είμαι σίγουρος.
  Η διαφωνία ούτε πανάκεια είναι, ούτε πρέπει να διαφωνεί κάποιος, έτσι, απλά για να έχει να λέει …
  Δεν θέλω να είμαι ο μοναδικός … «εμείς αδελφέ μου τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».

 91. Ο/Η karioso λέει:

  Αισθάνεσαι… δικαιωμένος απο το σχόλιο μου Φάρε;(!!!)

  Χαίρομαι ιδιαίτερα!!!

  Πάντως και εγώ αισθάνομαι δικαιωμένος.
  Απο αυτό το σχόλιο σου: «Δεν ξέρω αν αλλού διαδηλώνετε, στην πόλη μου πάντως – μόλις γύρισα σπίτι – μόνοι μας είμασταν ως συνήθως …»

  Φυσικά και είστε μόνοι! Πόσες φορές σου έχω πει οτι βυθίζεστε όλο και περισσότερο στην απομόνωση!

  Και γω μόλις γύρισα απο μεγαλειώδη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής μου, επειδή στο νερό βρέθηκε αρσενικό!

  Οι σύντροφοι σου έλειπαν. Προφανώς θα ήταν παρακάτω και θα διαδήλωναν μόνοι τους για την Ιρλανδία!!!

 92. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Σύντροφε karioso
  Το ψέμα έχει κοντά πόδια όπως έλεγε κι ο Χαρίλαος. Εγώ λέω ότι οι αφορισμοί και η λάσπη πέφτουν και πλακώνουν αυτόν που τα ξεστομίζει.
  Έτσι επειδή μου αρέσει η ιστορία.(να μαθαίνουν οι νεώτεροι) και μιας και μίλησες για Ριζοσπάστη:
  «Ανακοίνωση ΚΕ του ΚΚΕ
  Το ΠΓ ενέκρινε τη δημοσίευση στο «Ριζοσπάστη» της απόφασης της 11ης ολομέλειας της κΕ για τον Άρη Βελουχιώτη (θανάση Κλάρα ή μιζέρια). Ο Κλάρας αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ γιατί λύγισε μπροστά στη τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στο καιρό του απελευθερωτικού αγώνα να εξαγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ τούδωσε τη δυνατότητα αυτή. Σήμερα όμως σε μια δύσκολη στιγμή, από δειλία και φόβο παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία του που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι ξαναπροδίνει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό ωφελεί. Στο ΚΚΕ δεν έχει κανένας θέση, οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική Πειθαρχία»
  Μετά από αυτή τη κατάπτυστη ανακοίνωση με δύο αράδες αποκατέστησαν τη μνήμη του και ξεμπέρδεψαν.
  Αλήθεια Φάρε αν συμβιβάζονταν ο Άρης τότε με την εσωκομματική πειθαρχία τι θα ήταν τώρα; Τότε ήταν ύποπτος, τυχοδιώκτης προδότης…
  ΟΛΟΙ ΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΗ, ΣΤΙΣ 11 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΟΥΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ. ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ!

 93. Ο/Η karioso λέει:

  «Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» το Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ αποφάσισε όπως εισηγηθεί στην Κ.Ε. του κόμματος να τηρήσει αποχή στην συνεδρία της Βουλής για την Ευρωσυνθήκη.»

  Άραγε και αυτοί οι σύντροφοι, «ναι» θα ψήφιζαν;
  Γιαυτό απέχουν; Κάτι τέτοιο δεν λές και για τούς 4 του ΣΥΡΙΖΑ, Φάρε; Ή κάνω λάθος:

 94. Ο/Η Nikos λέει:

  Θελω να κανω μια ερωτηση στον astyanakta γιατι ο αλλος ειναι σαν να μιλαω στο Πασχο Μανδραβελη η στο Πρετεντερη μονον για το Global Warming δεν εχει κατηγορησει το ΚΚΕ.Θελω λοιπον να σε ρωτησω αν ερθει η ΚΟΕ και η ΑΚΟΑ και σας πουν διαλυστε τις οργανωσεις σας να φτιαξουμε οργανωσεις ΣΥΡΙΖΑ και ξαφνικα ο Τσιπρας ενω ολο το υπολοιπο διαστημα ελεγε οχι( γιατι το κοινο πορισμα δεν ελεγε παμε να διαλυσουμε το κομμα μας )βγει και πει ναι θα το κανουμε εσεις θα πειθαρχησετε??Γιατι σε μας αυτο πηγε να κανει η ηγεσια του ΚΚΕεσ και η Δεξια Οπορτουνιστικη Φραξια της Κ.Ε.Και δεν μπορω να καταλαβω γιατι αντιδρατε ετσι δλδ αν ο ΣΥΝ εμενε συμμαχια κομματων με οργανωτικη αυτοτελεια θα ειχε αποτυχει??Η ΕΔΑ εγινε λαθος οταν διαλυσαμε τις οργανωσεις μας και διαχυθηκαμε στην ΕΔΑ.

 95. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Πρόβλημα δημιουργείται στους συντρόφους σου όχι σε μένα. Δεν τους βλέπω καλά. Πάνε για διαγραφή αλα Κορτζίδη. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Εδώ κάτι χάνεις Φάρε. Δεν γίνεται να είμαι δεξιός, Σολτζενίτσιν πρεντετέρης και θα μας πάρει ο κόσμος με τις πέτρες από τη μία και από την άλλη να διαβλέπεις ότι έχω όραμα τ層σοσιαλισμό» Γι αυτό και θα σας κερδίσουμε!Μαζί θα πορευτούμε .Είναι νομοτελειακό.Εμείς δεν πάμε μόνοι μας όπως λεει και ο σ.karioso δεν βολευόμαστε με τα κινήματα αν είναι μόνο δικά μας. Συμμετέχουμε στα κινήματα. παίρνουμε από αυτά και δίνουμε σ’ αυτά.

 96. Ο/Η faros λέει:

  Δηλαδή ρε karioso, αν σου πω ότι ΝΑΙ κάνεις λάθος, συγκρίνεις ανόμοια πράγματα, άλλο τι γίνεται σε μιαν ελεύθερη χώρα όπως η Ελλάδα κι άλλο τι γίνεται σε μια χώρα με τριπλή κατοχή, θα καταλάβεις ;;;;;;;
  Άστα, λοιπόν, την καλημέρα μου.

  Nikos: Λες μια μεγάλη ΑΛΗΘΕΙΑ, ξέρεις τί λένε στα μέρη μου; «όταν σκάβεις τον λάκο του αλλουνού, πέφτεις μέσα ο ίδιος». Φυσικά μην περιμένεις απάντηση …
  Την Καλημέρα μου.

  astyanaktas: Αν παλεύεις για την ενότητα, κάνε την κριτική σου έστω και πολύ αυστηρή, έστω και υπερβολική και άδική, όμως συσπειρώσου π.χ. στο ΠΑΜΕ, αν θέλεις και εσύ να βάλεις ένα λιθαράκι στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή του ελληνικού λαού.
  Τα μεγάλα και παχιά λόγια δεν αρκούν …
  Και σε σένα την καλημέρα μου.

 97. Ο/Η karioso λέει:

  Φάρε μου αρέσεις όταν γίνεσαι παρορμητικός!
  Τότε λές τις… μεγάλες αλήθειες!!!

  Όπως αυτή: «άλλο τι γίνεται σε μιαν ελεύθερη χώρα όπως η Ελλάδα»

  «Ελεύθερη χώρα» η Ελλάδα Φάρε;
  Και ο Καπιταλισμός; ο Αμερικάνικος Ιμπεριαλισμός; η ΕΕ; ο…ΣΥΡΙΖΑ;

  Αμ έτσι στην τύχη παίρνετε τα συγχαρητήρια απο τον Καραμανλή!!!

 98. Ο/Η astyanaktas λέει:

  Καλημέρα Φάρε, Αυτοκριτική πρέπει να κάνεις εσύ πρώτα. Εδώ παρολίγο να μη ξανακάνεις διάλογο μαζί μας. με το ΠΑΜΕ δε συσπειρώνεσαι, αποσυσπειρώνεσαι. Τα συνδικάτα όσο αντιδραστικά και αν είναι δεν τα διασπάς, συμμετέχεις σ’ αυτά για να τα αλλάξεις, Διάβασε το ΛΕΝΙΝ στο «Αριστερισμός, η παιδική αρρώστια του Κομμουνισμού» για να καταλάβεις . (σου το έχω αναφέρει σε άλλο σχόλιο) μετά κάνε την αυτοκριτική σου. Στα υπόλοιπα δε μου απαντάς. Και μία επισήμανσή. Σκέψου τι έγραφες για σχολιασμό στο αρχικό κείμενο και που κατέληξε

 99. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @Nikos
  Καλημέρα και σε σένα.Πέρασες σε αφορισμούς με τον σ. Karioso. Μία το κάνεις εσύ και μία ο Φάρος. Αυτό δείχνει σύγχιση. Εκτός κι αν είναι τακτική ώστε να ξεφεύγουμε από τις απαντήσεις.Συζήτηση κάνουμε όχι αφορισμούς. Εκτός κι αν δεν σε ενδιαφέρει η συζήτηση.Τώρα για τα άλλα.Υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση ειδικά από την ΚΟΕ και από άλλες συνιστώσες για τη δημιουργία οργανώσεων ΣΥΡΙΖΑ. Ο Συνασπισμός δεν συμφωνεί, αλλά δεν φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε τότε τρομαγμένο το ΚΚΕ. Ούτε άλλος κανένας φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Συνασπισμός θα έμενε συμμαχία κομμάτων γιατί μόνο η ΕΑΡ και ένα μικρό ποσοστό συντρόφων (μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού) ήθελε τη διάλυση των οργανώσεων. Αυτό σου λέω. Έψαχνε πρόσχημα για την αποχώρησή του από τον ενιαίο συνασπισμό. Όλα αυτά τα έζησα από πολύ κοντά, πάρα πολύ κοντά.Δε μου σχολίασες για την «ορθόδοξη» φράξια που δρούσε συστηματικά από τη στιγμή που βγήκε ο Φαράκος γραμματέας; Τότε επιτρέπετε;Δεν ήταν άλλωστε πρώτη φορά. Φράξια «ορθόδοξη» ζαχαριαδική δρούσε στο κόμμα και επί Κολιγιάννη. Για τη διασπαση του 1968 σου προτείνω: http://syriza-vyrona.pblogs.gr/1968-2008-40-hronia-apo-th-diaspash-toy-kke.html

  @Karioso
  Μη τους βάζεις δύσκολα σύντροφε. Εκτός από την τριπλή κατοχή υπάρχει και το ΑΚΕΛ που δεν πολυσυμφωνούν μαζί τους.Τι να πουν όμως; Εκτός από τον Ιμπεριαλισμό υπάρχει και η μοναξιά. Συμπονούμε!

 100. Ο/Η faros λέει:

  Ευχαριστώ για τις συμβουλές σου astyanaktas, ευχαριστώ, θα τις λάβω υπόψην μου … μόνο μια παρατήρηση, δεν είναι σωστό, νομίζω, κάποιος που «επισκέπτεται» κάποιον που δεν γνωρίζει (ή με γνωρίζεις, και δεν το ξέρω;;;), ας είναι λίγο συγκρατημένος, δεν είναι πάνσοφος, δεν τα ξέρει όλα – ή είσαι ξερόλας και την έχω πατήσει από χέρι ;;;; !!!
  Πάντως, σε κάθε περίπτωση, ο αντικομμουνισμός σου, μας είναι τόσο γνωστός, μα τόσο γνωστός …

 101. Ο/Η Nikos λέει:

  @Karioso
  Σχηματικα αυτο που λες για το ΑΚΕΛ ειναι οτι οποτε μυριζεις παπαρουνες ειναι σαν να κανεις χρηση ηρωινης.Οταν λυθει το εθνικο τους θεμα τοτε μπορουμε να κρινουμε τις κινησεις τους μονο τοτε.Ηδη γελαω με την απαντηση σου θα με βρισεις θα διαστρευλωσεις τις θεσεις του κομματος για τα ναρκωτικα θα μου πεις και μια φορα για την Κανελη κλασσικη συνταγη ετσι ειναι ο καθενας οπως μπορει.
  @astyanaktas
  Τελικα ενα ακομα ζητημα που υπηρχε στα μελη του Κομματος μετα την μεταπολιτευση ειναι οτι δεν διαβαζανε γιατι αν διαβαζανε θα καταλαβαινανε και τι ειναι η μεταρυθμιση Κοσιγκιν ποσο ειχε διαστρευλωθει τοσο η βαση οσο και το επικοδομημα απο την αποδοχη του νομου της αξιας αλλα και στα καθυμας θα ξερανε διαβαζοντας τα κομματικα ντοκουμεντα οτι οποτεδηποτε στην ιστορια του Κομματος σχηματιζεται Δεξια δυναμικη ομαδα στο ΚΚΕ τοτε ωθει τα πραγματα στη διασπαση εγινε το ’68 και το ’91 ε μια του κλεφτη δυο του κλεφτη…
  Η περιπτωση Κολιγιαννη λοιπον ειναι μια ιδιοτυπη περιπτωση που αναφερεται σαν κεντρισμος μια δηλαδη απελπιδα προσπαθεια να μην διασπαστει το κομμα κατι που οι λεγομενοι ευρωκομμουνιστες δεν το ανεχθηκαν.
  Δεν μου εχεις ομως απαντησει σε δυο βασικα ερωτηματα:
  1ον Η μοιραια εκεινη συνεδριαση της Κ.Ε ειχε σαν θεμα το αν θα μεινουμε η οχι στον ΣΥΝ η αν θα διαλυθουν οι οργανωσεις βασης και θα διαχυθουμε στον ΣΥΝ οπως εγινε στην ΕΔΑ με τραγικα αποτελεσματα.Ξερεις ποια συνεδριαση λεω αυτην που βγαινει μετα το τελος της ο Ανδρουλακης και λεει ξεπνοος στα αστικα καναλια απεξω οτι «μεσα» εγινε πραξικοπημα εγω προσωπικα θεωρω οτι μονο για αυτην την κινηση επρεπε να τελειωσει απο το Κομμα μας.Θελω την απαντηση σου για να δω αν μπορω να συνεχισω να συζητω σοβαρα η θα κανω οτι με τον αλλο (ο πελατης εχει παντα δικιο).
  2ον Το εργατικο κινημα και γενικα τα κινηματα στην Ελλαδα θα ηταν ωφελημενα απο την διαλυση του ΚΚΕ απο την φιμωση δλδ οποιασδηποτε φωνης αντιπαραθετικης στην υποταγη και στον εκφυλισμο της ηγεσιας της ΓΣΕΕ?Θα ηταν ωφελημενα μιας και το ΚΚΕ θα ηταν μια ταση του ΣΥΝ και στη συνεχεια λογω των χαρακτηριστικων που ενσωματωνε αυτο το μορφωμα και λογω της πολωσης της εποχης μια φραξια του ΠΑΣΟΚ??

 102. Ο/Η karioso λέει:

  @Νικος

  «Ηδη γελαω με την απαντηση σου θα με βρισεις θα διαστρευλωσεις τις θεσεις του κομματος…κ.τ.λ»

  Φίλε μου ούτε σε έχω βρίσει ούτε έχω σκοπό να το κάνω!

  Εξακολουθώ όμως να σου επισημαίνω οτι έχεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης αυτών που διαβάζεις! Εκτός αν πρόκειται για μέθοδο αποφυγής απαντήσεων!!!

  Ξαναδιάβασε λοιπόν όσα γράφω για το ΑΚΕΛ και προσπάθησε να τα καταλάβεις. Αν δεν μπορείς, είναι δικό σου το πρόβλημα. Τουλάχιστον προσπάθησε! Κι άσε κατα μέρος τις ανοησίες για παπαρούνες και μαργαρίτες.

  Η μέθοδος πάντως συγκάληψης ουσιαστικών ταξικών αντιθέσεων, δια του κουκουλώματος με δήθεν «εθνικές» αναγκαιότητες, είναι ακροδεξιά εθνικιστική μέθοδος. Είμαι σίγουρος οτι και αυτό το έχεις διαβάσει. Ισως να το έχεις αποστηθίσει κιόλας.
  Είπαμε στην κατανόηση έχεις το πρόβλημα! Και πρέπει να το λύσεις. Γιατί τώρα έρχονται τα δύσκολα!
  Τώρα που ο Ραούλ δίνει πρίμ παραγωγικότητας στούς «πιο εργατικούς Κουβανούς»!

  Και πως θα μπορέσεις να συνδιάσεις σοσιαλιστική οικονομία και πρίμ; Γιαυτό πρέπει να αρχίσεις να κατανοείς!

 103. Ο/Η faros λέει:

  karioso: Ξέρεις την παροιμία που λέει «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα και γύρισε ο πετεινός και του ΄ριξε … ροχάλα !!!» ;;;;;;;

  Ε, αυτό κάνεις και σύ ενώ δεν απαντάς επί της ουσίας σε καμία θέση ή πρόταση του ΚΚΕ, νομίζεις ότι αυτό το κάνουν … άλλοι !!!!!!!!

  Και μην καμώνεσαι ότι αγωνιάς για την Κύπρο ή την Κούβα, χτυπιέσαι κάτω ως χταπόδιον επειδή τα κομμουνιστικά κόμματα εκεί προχωράν ακάθεκτα !
  Τί να κάνουμε ;;; Περαστικά σας !

 104. Ο/Η red alert λέει:

  astyanakta, τα μαύρα τα κεφάλαια που τα βρήκατε λεβέντη; Σας τα έδωσαν οι αριστεροί του Κολωνακίου;; Παραδεχτείτε ρε παιδιά ότι σας αρέσει η κονόμα, δεν είναι κακό! Αλλά να επικαλείσαι και τη φράση του Λένιν περί αριστερισμού ε αυτό φίλε μου είναι το πρώτο βήμα αυτοκριτικής. Είσαι σε καλό δρόμο. Άντε, καλή όρεξη.

 105. Ο/Η Nikos λέει:

  @Karioso
  Ηδη γελαω με την απαντηση σου…

 106. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @nikos
  Να βάλουμε τα πράγματα με τη σειρά.
  Στην αρχή πραγματοποιήθηκε το 13ο Συνέδριο που εξέλεξε την Παπαρήγα. Δηλαδή οι παπαρηγικοί είχαν την πλειοψηφία της ΚΕ. Σωστά;
  Κατόπιν τοποθετήθηκε με απόφαση του Χαρίλαου πρόεδρος του ενιαίου ακόμη Συνασπισμού η Δαμανάκη. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του Χαρίλαου ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα του Συνασπισμού καΙ Η ΣΥΝΠΑΡΑΊΤΗΣΗ ΤΟΥ Χαρίλαου και Κύρκου.
  Στη σύνοδο της ΚΕ αποχώρησε η μειοψηφία (πρόσεχε η μειοψηφία, τουλάχιστον αυτό είπε και στις κάμερες ο Ανδρουλάκης: «σύσσωμη η μειοψηφία της ΚΕ αποχωρεί…» το διακύβευμα ήταν αν θα υπάρχει συνδρομή και κάρτα μέλους στο Συνασπισμό. Αν τίθονταν το θέμα στη βάση δεν πρόκειται να περνούσε η άποψη της διάλυσης των οργανώσεων. Ούτε ο Λαφαζάνης και οι άλλοι που τώρα ανήκουν στην πλειοψηφία τους στην αριστερή πλειοψηφία του ΣΥΝ δεχόταν κάτι τέτοιο.
  Την απόφαση διάσπασης του ενιαίου συνασπισμού την πήρε το ΠΓ με μία ψήφο διαφορά. Η απόφαση ήταν ( προειλημμένη απόφαση)ότι το ΠΓ καλεί τα στελέχη του να φύγουν από το Συνασπισμό. Όπως δε ρωτηθήκαμε για το κοινό πόρισμα , έτσι δεν ρωτηθήκαμε και για τη διάλυσή του. Σκέψου ένα κόμμα να στέλνει με ευκολία τα μέλη του να δουλέψουν για την ενότητα της Αριστεράς και με μεγαλύτερη ευκολία να θέλει να τα αποσύρει λες και είμασταν πρόβατα. Δεν ήταν ούτε το διάβασμα. Εδώ πέφτεις πολύ έξω. Δώσαμε τεράστιες ιδεολογικές μάχες. Είναι το μοντέλο του «δημοκρατικού» συγκεντρωτισμού» που αποδείχθηκε σκάρτο. Αν το θέλεις το συζητάμε άλλη φορά.( όπως και για την συμπόρευση στα συνδικάτα)

 107. Ο/Η faros λέει:

  astyanaktas: Δεν έγιναν έτσι αγαπητέ τα πράγματα … δεν έχει όμως νόημα να σου πούμε την αλήθεια, εσύ αποφάσισες ήδη για αυτήν που σου σερβίρανε … οπότε …, εγώ τουλάχιστον βαριέμαι να χάνω τα λόγια μου … εσείς είστε … φωνή βοόντος εν τη ερήμω …

 108. Ο/Η astyanaktas λέει:

  @Φάρε
  Πάλι κατέχεις τη μοναδική αλήθεια;;;;; Δε μου σερβίρανε τίποτε. Εσύ καταπίνεις αμάσητα πράγματα και καταστάσεις. Για να σε βοηθήσω .Κοίταξε τοα αρχείο του Ριζοσπάστη της εποχής και όταν έχεις θάρρος πες την αλήθεια…τουλάχιστον στον εαυτό σου. Δεν είναι αντικομματικό .Μή φοβάσαι.Δε θα κατηγορηθείς.

 109. Ο/Η faros λέει:

  Σα παιδάκι και μάλιστα κακομαθημένο κάνεις, σύνελθε, έλα μαζί μας, θα βγεις κερδισμένος !

 110. Ο/Η karioso λέει:

  σ. Αστυάνακτα, μην επιμέμεις.

  Το βλέπεις καθαρά. Μόλις στριμωχτούν βάζουν σε εφαρμογή την ΚΚέδικη κουτοπονηριά.

  Άλλα λόγια να ξεφύγουμε!

  Αυτή δεν είναι εξ άλλου και η μέθοδος η οποία τούς έχει οδηγήσει στη σημερινή τους απομόνωση;

  Φάρεεεε, τι γίνεται; Την κάνει και ο Ραούλ σιγά – σιγά;
  Μην κολώνετε! Υπάρχει και η Β. Κορέα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: