Οι ζευγάδες φεύγουν, μωρέ !

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

20 Ιούλη 1914 – 22 Μάη 2005

Νιώθω την ανάγκη να καταγράψω ότι νιώθω ιδιαίτερα Υπερήφανος γιατί έχω φωτογραφία με τον Ηγέτη Χαρίλαο Φλωράκη που κάνουμε χειραψία.

24 Responses to Οι ζευγάδες φεύγουν, μωρέ !

 1. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Σαν σήμερα πριν από 45 χρόνια δολοφονήθηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης,
  και 42 χρόνια από τον θάνατο του Χαρίλαου.
  Κοινό όραμα και για τους δύο η ενότητα της αριστεράς.

 2. Ο/Η faros λέει:

  Της Αριστεράς, της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Λάμπρε, όχι του χυδαίου οπορτουνισμού, που πρεσβεύετε εσείς … και συ προσωπικά.

 3. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φάρε
  Για την αριστερά μιλάω. Εσείς δεν είσαστε αριστερά. Εσείς είσαστε Κομμουνιστές.
  Να μελετάς έστω τα κείμενα του Ψευδοσπάστη με προσοχή. Αλλο αριστερά άλλο κομμουνιστές.

  Διαβάζεις πολύ Μαίλη και σου μεινε κουσούρι. Αυτός δεν έχεις κανένα πρόβλημα αύριο να βγάλει και τον Χαρίλαο πράκτορα του ιμπεριαλισμού.Ηδη την ΕΔΑ την αποκήρυξε. Αυτό δεν είναι οπορτουνισμός και μάλιστα ποιό χυδαίος και από αυτόν που πρεσβέυω εγώ κατά τα λεγόμενά σου;;;

  Πάντως
  είμαι κι εγώ υπερήφανος, που ήμουν σύντροφος με έναν κομμουνιστή, που αγωνίστηκε, κι έκανε έστω για ένα μικρό διάστημα, την ενότητα της αριστεράς πράξη. Και μάλιστα απέναντι, και κόντρα σε κάποιους μεγάλους κομμουνιστές ιδεολόγους παπαρολόγους, γραφειοκράτες του μηχανισμού, που έσκαβαν λάκκους, για να μην χάσουν την μάσα…
  Διότι Φάρε μου καλέ, μια φράση κινηματογραφική αντανακλά την τότε κατάσταση στο κόμμα σου…

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ…

 4. Ο/Η faros λέει:

  Λάμπρε εσύ είσαι αριστερός (όπως φυσικά και οι του κόμματός σου) όσο ήταν και οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες, οι σουηδοί, οι γάλλοι και οι ιταλοί «ευρωκομμουνιστές» κλπ.
  Το μόνο που είστε είναι ότι είστε βαθειά οπορτουνιστές, ρεφορμιστές έχετε βολευτεί από το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο του «φυλάττε» σαν τα μάτια σας, καθώς βέβαια επειδή τα επιχειρήματά σας (σου) είνα τόσο σάπια όσο και ο κεϋνσαϊσμός που μας πλασσάρεται δια του αρχηγού σας προβαίνετε (νεις) σε χυδαίες προσβολές σε βάρος μου συνεχώς.

  Όταν μιλάς για τον Χαρίλαο Φλωράκη να πλένεις πρώτα το στόμα σου με δέκα κιλά σαπούνι μπας και καθαρίσει λίγο. Η ΕΔΑ το ξέρεις φαντάζομαι ήταν απλά μια σοσιαλδημοκρατική συνιστώσα της εποχής και σταμάτα να κάνεις τον έξυπνο ενώ δεν έχεις την παραμικρή ιδέα από πολιτική ιστορία.

  Τα κεφαλαία σου … συ είπας … έτσι δικαιολογείται η πραγματικά ιδεολογική και πολιτική προδοτική συμπεριφορά σας.

  Και κάτι ακόμα. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα …
  Υ.Γ. Αν ο ρόλος σου είναι να με εκνευρίζεις … συγχαρητήρια, το καταφέρνεις …

 5. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Απόσπασμα (άρθρο του Χ. Φλωράκη) Π.Ε.Σ. Σεπτέμβριος 1986 σελίδα 20.
  «Το κόμμα μας υπογραμμίζει επίμονα την ανάγκη της ενότητας των εργαζομένων πάνω σε ταξική βάση, αγωνίζεται ενάντια στον τεχνητό διαχωρισμό τους σε διάφορες ομάδες.
  Υποστηρίζουμε τη θέση ότι ο εργάτης και ο υπάλληλος, ανεξάρτητα από το πολιτικό τους πιστεύω ή από το ύψος των αποδοχών τους είναι μισθωτοί δούλοι του κεφαλαίου.
  Οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι επιστήμονες, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν κοινά συμφέροντα και συσπειρώνονται στις μαζικές τους οργανώσεις, επιδιώκοντας την ικανοποίηση των συμφερόντων αυτών.
  Όλοι αυτοί δεν χωρίζονται σε δεξιούς, κεντρώους, ή αριστερούς, αλλά ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους βρίσκονται στην ίδια περίπου θέση μπροστά στον ίδιο εχθρό το μονοπωλιακό κεφάλαιο. Φυσικά στην εργατική τάξη, ανάμεσα στους εργαζόμενους υπάρχουν γνώμες, απόψεις, διαφορετικές από τις δικές μας.
  Διεξάγοντας εποικοδομητικό δημοκρατικό διάλογο, εμείς υποστηρίζουμε τις ιδέες μας, τις πολιτικές μας θέσεις, το δικαίωμα μας να κριτικάρουμε άλλες γνώμες.
  Ωστόσο επιδιώκουμε να το κάνουμε αυτό με τρόπο ώστε να βοηθούμε να βρίσκεται κοινή γλώσσα, να δυναμώνει η ενότητα των εργαζομένων, να δημιουργούνται σχέσεις εμπιστοσύνης και ισότητας μαζί τους στον αγώνα για τη λύση των κοινών προβλημάτων».

 6. Ο/Η faros λέει:

  Α, Λάμπρε, σε παρεξήγησα ;;;;;;

  Που το βρήκες αυτό το υπέροχο άρθρο του σ. Χαρίλαου Φλωράκη;

  Σε ευχαριστώ, μου επιτρέπεις να το κάνω ποστ;

 7. Ο/Η Παύλος ο Κοκκινος λέει:

  Ευτυχώς ρε Λάμπρο που κανεις τον διαχωρισμό..εμείς οι αριστερά και σεις οι κομμουνιστες..ΟΚ δεν θα αναφερω τι μεγαλείο ειναι νασαι κομμουνιστης και ο δρομος που πορεύεται αυτός που επιλέγει τον κομμουνισμό μακρύς και δυσκολοδιαβατος …δεν αντεχουν ολες και ολοι εναν τέτοιο δρόμο…στην πρωτη δυσκολία τα παρατάνε ..λοξοδρομούνε στα εύκολα…εμεις ειμαστε κομμουνιστες ..ΚΑΜΑΡΙ ΜΑΣ… εσεις οι αριστεροί..τι διαφορα εχετε ..-πολιτικα εννοώ..με την αριστερά που επαιρεται οτι ανοικει το Πασοκ…-η ηγεσία του-
  sorry… α με το ΠΑΣΟΚ στο 51%..και στο ξύλο πουριξε η σταλινική!!!συνιστώσα σας..την πρωτομαγια….και ειληκρινά συγνώμη αν σε προσβάλω… με την ΝΔ ποιές ς ειναι οι ουσιαστικές διαφοροποιησεις οσον αφορα την ΕΕ ..μαστριχ.. μεσα παραγωγης,,κλπ..τα κέρδη υπό?……ΓΙΑΛΑΝΤΖΗΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ!

 8. Ο/Η Ελ Μακαρόνιους λέει:

  Δηλαδή τώρα σου την είπε ο Λάμπρος………..;;;;;;;;;;;;;;;
  Ήμαρτον πια…….

 9. Ο/Η faros λέει:

  Παύλε Κόκκινε και ο Λάμπρος ήταν ένας από αυτούς που δεν … άντεξε και … λοξοδρόμησε, ίσως στο μέλλον δει πιο καθαρά και πιο ταξικά και επανάλθει … πιος μπορεί να είναι σίγουρος σ΄αυτή τη ζωή !

 10. Ο/Η Παύλος ο Κοκκινος λέει:

  Σύντροφε Ιδιαίτερα δυσκολεύομαι τόσο στο δικό σου οσο και στου ερυθρού και του αθλιου τα blogs να μπώ στα σχόλια…με πετανε αμεσως εξω…αναγκαζομαι να κάνω επανεκινηση το pc..kai παλι τα ίδια υπαρχει κατι που μου διαφεύγει η κατι που δεν κάμω σωστά..δηλ μαρτύριο….

 11. Ο/Η faros λέει:

  Χαμός γίνεται ούτε γω μπορώ εύκολα να κάνω τα σχόλια που πρέπει …
  Δεν ξέρω τί συμβαίνει …
  Ούτε mail μπόρεσα να σου στείλω , Παύλε !
  (στο email σου)

 12. Ο/Η faros λέει:

  Ελ Μακαρόνιους: Τώρα που μπορώ να απαντήσω να σου πω ότι με τον Λάμπρο έχουμε «βεντέτα» εδώ και πολλούς μήνες, νομίζει ότι μου τη «λέει» αλλά απλώς … αυτοπαγιδεύεται το βασικό χαραχτηριστικό του οπορτουνισμού είναι ότι δεν λέει την αλήθεια, οπότε …

 13. Ο/Η Παύλος ο Κοκκινος λέει:

  Αλλαξα email

 14. Ο/Η γιάννης μ λέει:

  κλασσικό πάραδειγμα αυτού που πρεσβεύει…εξηγεί τα πάντα όπως τον βολεύουν…εύγε άξιος μαθητής του θείου βρέφους και των λοιπών δημοσκοπησμένων

 15. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φάρε,
  έχω εκφράσει την άποψή μου για τους μετά το 1991 «κομμουνιστές». Δεν έχω την απάιτηση να μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς λέει εκεί ο Χαρίλαος. Ετσι κι αλλιώς το κείμενο βρήκε ανταπόκριση στο κόμμα και την κοινωνία έπειτα από λίγα χρόνια, με τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
  Ομως οι περαστικοί θα μπορούν να συγκρίνουν, και να καταλάβουν…Στο ξανάπα. ολο το πάρε δώσε για τους περαστικούς γίνεται…
  Ετσι κι αλλιώς έτσι όπως το κάνατε το κόμμα, όλοι περαστικοί είναι…επομένως οι πιθανότητες να μου ρθετε είναι στατιστικά περισσότερες σύντροφέ μου.

  Πάντως αν βασικό στοιχείο του οπορτουνισμού είναι το ψεύδος, τότε να αρχίσεις να ψάχνεσαι …και να κόψεις τον ψευδοσπάστη…

  @κόκκινε
  Μεγαλείο είναι να είσαι και Ιεχωβάς, ή χριστιανός ορθόδοξος, ή Μουτζαχεντίν. Εχεις υπόψιν σου τι σημαίνει Μουτζαχεντίν; Τι να φτουρίσει μπροστά του ένας κομμουνιστής. Καθένας από αυτόυς θέλει μια αχτιδική σας επιτροπή, για να αρχίσει να ανησυχεί.
  Λίγο πιο χαμηλά να την έχεις την έπαρση, γιατί θα την πατήσεις σαν τον Μπούμκα που την Παρασκευή ορκίζονταν πως το κόμμα είναι το καλύτερο στην ζωή του και την Κυριακή χειροφίλησε πρώτος τον Γιέλτσιν.
  Εχουνε δει πολλά τα μάτια μου…και έχουν ακούσει πολλά τα αυτιά μου.
  Να μην σου πω για συντρόφους σου πχ Κοψίδης, ή μεγάλους συμπαραστάτες τύπου ΖΟΥΡΑΡΙΣ
  Αλήθεια Φάρε. Αυτός ήταν ο Ζουράρις που λέει πως είσαστε νεκρό κόμμα;;;

 16. Ο/Η faros λέει:

  Καϋμένε Λάμπρε, αχ καϋμένε Λάμπρε τι σου ΄μελλε να πάθεις, αλήθεια που … χτύπησες;;;;
  (και πότε !!!)

 17. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Φάρε
  είδες τι ανακαλύψαμε; Και έπαθαν ταραχή οι σύντροφοι στην ΚΟΒ Κυψέλης..
  http://anoihtipoli.blogspot.com/2008/05/blog-post_19.html

 18. Ο/Η karioso λέει:

  Λάμπρο, αληθεύει ο τι τις τελευταίες μέρες ο ταξικός εχθρός (ΣΥΡΙΖΑ κ.τ.λ), έχει καταφέρει να υπερβεί το νόμο της πολιτείας της Καλιφόρνια που προστατεύει το WordPress και να δημιουργήσει πρόβλημα στα ΚΚΕδικα μπλόγκς;
  Κάτι θα ξέρεις εσύ. Δέν μπορεί!

  Όσο και να σου φαίνεται απίστευτο, το άκουσα κι αυτό!

 19. Ο/Η faros λέει:

  Αφού δεν το γράφεις, πως να δω τί ανακαλύψατε ρε «χτυπημένε»;;;;;;;;

 20. Ο/Η marika λέει:

  Λάμπρος:
  «Φάρε
  είδες τι ανακαλύψαμε; Και έπαθαν ταραχή οι σύντροφοι στην ΚΟΒ Κυψέλης..
  http://anoihtipoli.blogspot.com/2008/05/blog-post_19.html»

  Λάμπρο, είναι ψέματα! είναι ψέματα! Δεν το γράφει ο Ριζοσπάστης.
  Και οι φωτό, οπορτουνιστική προπαγάνδα είναι. Απο που κι ως που οι οπορτουνιστές να συντηρήσουν τα σφυροδρέπανα. Αυτοί είναι… «αντικομμουνιστές»!

 21. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Αυτός που διαχειρίζεται το wordpress είναι δεξιός οπορτουνιστής, Θα έχει άρθρο την Κυριακή ο Μαίλης και θα τον αποκαλύπτει.
  Επίσης θα υποδεικνύει και τον τελευταίο άνθρωπο που δεν έχει κατηγορήσει για οπορουνισμό.
  Τον εαυτό του.
  Και πάρτον κάτω τον Φάρο τον καλύτερο εν Ελλάδι μαθητή του…

 22. Ο/Η Παύλος ο Κοκκινος λέει:

  Ναι συντροφε Λάμπρο ειναι μεγαλειο νασαι κομμουνιστης ξεπεσμος νασαι καιροσκοπος…σαν κομμουνιστης ..με ορθολογικη προσέγιση και με κριτισμό ..δεχόμαι σαν αλήθεια την συμφωνία της γνώσης με την αντικειμενική πραγματικότητα..καθε τι στην σφαίρα της μεταφυσικής και του οπορτουνισμού αποτελεί …πλάνη…

 23. Ο/Η faros λέει:

  marika: Κατ΄αρχή σε ευχαριστώ που με επισκέπτεσαι πρώτη φορά και με … χαιρετάς εγκάρδια – άλλωστε αυτήν την ανατροφή προφανώς έλαβες …
  Εγώ πάντως σε χαιρετώ και σου εύχομαι τα καλύτερα και είθε η … ειρωνική σου διάθεση να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος … αν και δεν το βλέπω …

  Λάμπρος: Εντάξει δυσκολεύομαι με τα σχόλια, αλλά δεν νομίζω ότι αυτός είναι λόγος να με ειρωνεύεσαι !!!
  Μπορεί να φταίει και ο υπολογιστής μου το ιντερνέτ στην πόλη μου, δεν ξέρω, δεν χρειάζεται να δείχνεις τέτοιο ρατσισμό.
  Εντάξει ξέρω ότι είσαι πολύ προκλητικός, αλλά σε παρακάλεσα να μην γίνεσαι και χυδαίος, δεν με ακούς … τι να πω … άξιος !!!

 24. Ο/Η faros λέει:

  Τι του λε φίλε και σύντροφε Παύλε Κόκκινε !!!

  Αυτός τον φτύνεις και νομίζει ότι ψιχαλίζει !!!

  Που να πιάσει υψηλές αξίες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: