Πολιτικές απόψεις

Η αστική τάξη της χώρας μας, ήταν και είναι σταθερά προσανατολισμένη στην κατεύθυνση του χτυπήματος του ΚΚΕ και της πολιτικής του.
Της έχει στοιχίσει το γεγονός, ότι το 1990-199,1 δεν κατάφερε να νικήσει η οπορτουνιστική μερίδα της ηγεσίας του Κόμματος, που ήθελε και προσπάθησε να πραγματοποιήσει (ευτυχώς χωρίς να το επιτύχει) τη διάλυσή του, ή έστω τη μετάλλαξή του σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα.
Για τον λόγο αυτό (τους έχει γίνει έμμονη ιδέα), δεν εγκαταλείπουν την ολόπλευρη στήριξη όσων εμφανίζονται ως πρόθυμοι (εξ ου και το … «κίνημα των προθύμων» !!!) και διατεθειμένοι να συμβάλουν στην απομόνωση ή τη μετάλλαξη του ΚΚΕ.
Όλοι δε αυτοί οι … «πρόθυμοι», βρίσκουν φιλόξενη στέγη κάτω από τις φτερούγες του ΣΥΡΙΖΑ (η νέα πιο … πλατιασμένη εκδοχή του ΣΥΝ)!

Ο ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝ), ως το κατ΄εξοχήν οπορτουνιστικό κόμμα στην Ελλάδα, έχει τη δυνατότητα (και την εκφρασμένη διάθεση και τον διακυρηγμένο προσανατολισμό) καιροσκοπικά να αναπροσαρμόζει τις τοποθετήσεις του (δες «Μακεδονικό», Μάαστριχτ, συμφωνίες της ΓΣΕΕ, ΟΤΕ κλπ.), τη συνθηματολογία του, εγκαταλείποντας ακόμα και παλιές του τοποθετήσεις, να μεταμορφώνεται σαν τον χαμαιλέοντα με βάση την κάθε συγκυρία (και την κάθε φορά … τηλεοπτική ατζέντα!).
Να μιλάει αόριστα, χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση σε κρίσιμα ζητήματα (π.χ. επιλογές της ΕΕ), έτσι ώστε να μπορεί κάθε φορά να συνδέεται και με ριζοσπαστικές διαθέσεις των λαϊκών στρωμάτων, ενώ ταυτόχρονα να δίνει και τις πρέπουσες εξετάσεις προσήλωσης στις επιλογές και τις επιταγές του αστικού συστήματος και του μεγάλου κεφαλαίου.

Το γεγονός ότι στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝ), δεν υπάρχει ούτε ένα μέτρο ούτε μία θέση που να θίγει το κύριο, τη σύγχρονη σρατηγική του κεφαλαίου και βέβαια τις καπιταλιστικές σχέσει και την αστική εξουσία, επιβεβαιώνει των παραπάνω διατυπωθέντων, το αληθές.
Επίσης, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝ), είναι ένα κόμμα με καθαρά σοσιαλδημοκρατική (δλδ. αστική) πολιτική, με ένα πρόγραμμα (και θέσεις και απόψεις και πρακτική επίσης), που στα κεντρικά σημεία του ταυτίζεται απόλυτα με το πρόγραμμα (και τα λοιπά) του ΠΑΣΟΚ, το επιβεβαίωσε εκτός της καθημερινής πρακτικής τους και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος.

Είναι πλέον φανερό ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αρχίσουν μαζικά να εγκαταλείπουν τα παραπάνω κόμματα και να συστρατευτούν με το ΚΚΕ σε ένα αγώνα για μια κοινωνία λεύθερη, για μια κοινωνία δίκαιη, για μια κοινωνία Σοσιαλιστική-Κομμουνιστική.

8 Responses to Πολιτικές απόψεις

 1. Ο/Η karioso λέει:

  Διάβαζα το κείμενο και μπερδεύτηκα.
  Δεν υπήρχε ένα κόμμα που κυβερνά τη χώρα (ΝΔ αν θυμάμαι καλά);
  Δεν είδα να αναφέρεται πουθενά στο κείμενο. Λες να μην είναι πιά στην εξουσία και να μην το έμαθα; Τι να πω; Ότι πει ο Ρίζος.

  Παρά κάτω είδα και κάτι άλλο: «Είναι πλέον φανερό ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αρχίσουν μαζικά να εγκαταλείπουν τα παραπάνω κόμματα (σ.σ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ) και να συστρατευθούν με το ΚΚΕ σε ένα αγώνα για μια κοινωνία λεύθερη, για μια κοινωνία δίκαιη, για μια κοινωνία Σοσιαλιστική-Κομμουνιστική.»

  Αυτό τώρα με βάζει σε σκέψεις. Γιατί δεν ζητάει ο συντάκτης και απο τούς εργαζόμενους της ΝΔ να την εγκαταλείψουν; Μήπως γιατί η ΝΔ πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά;

  Δεν μας τα λές καθόλου καλά Φάρε. Τουλάχιστον λύθηκε το μυστήριο του γιατί σας έδωσε συγχαρητήρια ο Στυλιανίδης. Βλέπει μακρυά ο άνθρωπος. Την αγαπά την…επαναστατικότητα σας. Στον καλό του σύμμαχο λοιπόν πως μπορεί να μην δώσει συγχαρητήρια!!!

 2. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  karioso
  δεν το ξέρεις; δεν κυβερνά η ΝΔ για το ΚΚΕ. Ο Συνασπισμός κυβερνάει.
  Αν παρακολουθήσεις ας πούμε τον Φάρο στα τελευταία 30 post του τα 20 είναι για τον ΣΥΝ και τον Τσίπρα, τα 9 είναι περί παντός καιρού, και ένα που έχει για την κυβέρνηση είναι για να την εκθιάσει επειδή θα κόψει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.

  Είναι ηλίου φαεινότερον πως υπάρχει μια γλυκιά επιθυμία των νεοκομμουνιστών προς την δεξιά. Τους τακτοποιεί στα ΚΠΣ και την κάνουν με γενικότητες.
  Δεν σου κάνει εντύπωση πως ενώ βουλιάζει το σύμπαν. όλα ξεπουλιώνται, ακρίβεια, φτώχεια, κοινωνικά προβλήματα σε όξυνση, και το ΚΚΕ στις δημοσκοπήσεις πέφτει;; Είναι αποτέλεσμα του συμβιβασμού. Κάτι παρόμοιο που είχε πάθει ο ΣΥΝ όταν οι ανανεωτική του πτέρυγα είχε την πλειοψηφία και έκανε τα γλυκά μάτια στο ΠΑΣΟΚ…
  Προσπαθούν τώρα με τον ένα και με τον άλλο που λέει στα πλαίσια της δημοκρατίας την γνώμη τους να μας επιτεθούν και να σπεκουλάρουν…
  Σιγά τα ωά λέω εγώ…

 3. Ο/Η karioso λέει:

  Μιλάμε για πραγματική θαλασσοταραχή. Κατάλαβες την πατάτα που έκανες Φάρε και δημοσίευσες και άλλο πόστ που περιλαμβάνει στούς «κακούς» και την ΝΔ;

  Κάτι είναι κιαυτό. Μόνο που αυτό εδώ το πόστ παραμένει, για να δείχνει πόσο αγαπάτε τη ΝΔ.

  Είδες τι παθαίνει όποιος δέχεται άκριτα τις λάσπες του «Σπάστη»

 4. Ο/Η sotos λέει:

  O prw8ypoyrgos ypoyrgoi moy poios einai h akoma den apofasistike?

 5. Ο/Η faros λέει:

  sotos: Μη βγιάζεσαι … θα κάνουν … εσωκομματικό … γκάλοπ, ψηφοφορίες κλπ. και σε καμιά διακοσαριά χρόνια θα το ανακοινώσουν !!!

  Λέει μια παροιμία : Ας τον … τρελό στην … τρέλα του …

 6. Ο/Η karioso λέει:

  Πως το είπες αυτό Φάρε, για να το επαναλάβουμε: «Είναι πλέον φανερό ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να αρχίσουν μαζικά να εγκαταλείπουν τα παραπάνω κόμματα (σ.σ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ)».

  Πονηρούλη! Απο τη ΝΔ να μήν φύγουν έ!

  Γιατί αν φύγουν δεν θα κυβερνάει πιά και δεν θα μπορούν οι υπουργοί της να σας δίνουν συγχαρητήρια γιά την… συνεπή σας (και ακίνδυνη γιαυτούς) στάση!!!

  Άρχισαν οι εκπτώσεις!!!

 7. Ο/Η Λάμπρος λέει:

  Μην λέτε μεγάλα λόγια, γιατί το 89 παραμονεύει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, και σας γνέφει το μαντήλι…
  Λέμε, λέμε αλλά ο μεγάλος σύγχρονος κομμουνιστής ηγέτης Χαρίλαος Φλωράκης, έδωσε την χειραψία, κι έπεισε το κόμμα, για να πάμε στην κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη…
  Τα κουσες πουλί μου;;;

 8. Ο/Η karioso λέει:

  Λάμπρο, τι καταλαβαίνεις τώρα;
  Πες – πες θα σου απαντήσει κανείς για τον…οπορτουνισμο του Χαρίλαου.
  Πολύ θέλει νομίζεις;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: